🔸امام کاظم علیه السلام :
🔹جاهِدْ نَفْسَكَ لِتَرُدَّها عَن هَواها، فإنَّهُ واجِبٌ علَيكَ كجِهادِ عَدُوِّكَ؛
🔹براى بازداشتن نفْس خود از خواهشهايش با آن مبارزه كن كه مبارزه با نفْس، همچون مبارزه با دشمنت، بر تو واجب است.
📚تحف العقول، ص۳۹۹
🆔 @vasael_ir
✅ کانال علمی تخصصی طلاب حوزه های علمیه از #مقدمات تا #اجتهاد
💠 آموزش علوم حوزوی از ابتدا
💠 آشنایی با منظومه فکری امام، رهبری، علامه طباطبایی و شهید مطهری
💠 #مشاوره_مجازی
💠 الگوی تولید علوم انسانی
💠 کتابخانه دیجیتال
💠 تدریس #ادبیات_کاربردی
💠 اخلاق و عرفان
💠 تبیین #مهارت_های_تحصیل_علم
💢با ما همراه شوید 👇👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1705705472C63999eac19
🔸پرداختن به مسائل #حقوق_بشری وظیفه حوزه است
حجتالاسلام #مهدی_فیروزی:
🔹حوزه و عالمان دینی باید وارد این موضوعات حقوق بشری شوند و کمیسیون حقوق بشر هم میتواند نقش مهمی در این زمینه ایفا کند؛ از جمله ارتباط میان حوزه و اداره حقوق بشر وزارت خارجه و بخش حقوقی قوه قضائیه باید منسجمتر و بیشتر شود.
🔹آشنایی طلاب و روحانیت با مباحث حقوق بشری ضروری است، زیرا گاهی اظهارنظرهایی در مسائل میشود که نشان میدهد فلان بزرگوار با ادبیات آن موضوع حقوقی آشنا نیست.
🔹ضمن اینکه باید مجمعی متشکل از صاحبنظران حوزوی مستقلا یا زیر نظر بخشی از حوزه تشکیل و مسائل مرتبط را رصد کنند.
🔹درست است که مباحث حقوق بشری گاهی به سیاستزدگی مبتلا شده است، ولی برای نظام اسلامی پسندیده نیست که وضعیت حقوق بشر در کشور ما در کنار سودان و سومالی و ... مورد ارزیابی قرار گیرد.
🔹چه کسی باید تعارضات ظاهری حقوق بشر را با فقه مرتفع کند آیا جایی غیر از حوزه میتواند متولی این کار باشد لذا عالمان دینی باید این رسالت تاریخی را انجام دهند.
🌐 vasael.ir/0003i0
🆔 @vasael_ir
🔸 #یادداشت | بررسی مشروعیت فعالیتهای غیر مولد اقتصادی از دیدگاه شهید صدر
🔹شهید صدر در تبیین نظریه توزیع پس از تولید در مکتب اقتصادی اسلام پس از بررسی احکام و روایاتِ مربوط به معاملات، یک اصل کلیدی و زیربنایی استخراج کرده و معتقد است این اصل، یک اصلِ مکتبی است و یک چارچوب نظری حاکم بر اقتصاد اسلامی است.
🔹آن اصل زیربنایی و مکتبی این است که: «درآمد تنها بر اساس انجام کار در ضمن یک طرح استوار است و کارِ انجام شده، توجیه کننده اصلی و یگانه برای دستیابی صاحب آن به پاداش است و هر فردی که در این میان کاری انجام ندهد، درآمدش توجیه شرعی ندارد.»
🔹ایشان در مقام استدلال بر این اصل کلیدی، به روایات متعددی ـ از جمله روایاتی که اجاره کردن خانه یا زمین را با هدف اجاره دادن به دیگران و کسب سود از این واسطهگری جایز نمیدانند ـ استناد کرده است.
🔹ممکن است چنین به نظر برسد که فعالیتهای تجاری هم نوعی واسطهگری و دلالی است و سودِ حاصل از آنها تنها به دلیل تفاوت در قیمت خرید و فروش کالاهاست؛ بنابراین بر اساس دیدگاه شهید صدر تجارت را نمیتوان یک فعالیت مولد اقتصادی نامید.
🔹شهید صدر در پاسخ به این اشکال میگوید: «انتقال ثروت از جایی به جای دیگر در بسیاری از موارد منفعتی تازه میآفریند چرا که سبب ایجاد دسترسی برای خریداران میشود. بنابراین داد و ستد و انتقال مالکیت نیز از شاخههای تولید به شمار میرود.»
📝 مهدی مظهر
🌐 vasael.ir/0003hJ
🆔 @vasael_ir
🔸امام کاظم علیه السلام :
🔹جاهِدْ نَفْسَكَ لِتَرُدَّها عَن هَواها، فإنَّهُ واجِبٌ علَيكَ كجِهادِ عَدُوِّكَ؛
🔹براى بازداشتن نفْس خود از خواهشهايش با آن مبارزه كن كه مبارزه با نفْس، همچون مبارزه با دشمنت، بر تو واجب است.
📚تحف العقول، ص۳۹۹
🆔 @vasael_ir
🔸کتاب حجت الاسلام والمسلمین #ارسطا اثر برگزیده سال شد
🔹کتاب «نظام حقوق بشر اسلامی» از محصولات مرکز پژوهشی مبنا، به عنوان کتاب برگزیده سال ستاد حقوق بشر اسلامی قوه قضائیه انتخاب شد.
در دیباچه این اثر ارزشمند آمده است:
🔹کتابی که پیش رو دارید، گامی متواضعانه است که در راستای فراهم ساختن این زمینه علمی برداشته شده است.
🔹در این کتاب که حاصل تدریس مبانی فقهی اعلامیه اسلامی حقوق بشر برای گروهی از طلاب و دانشجویان میباشد نگارنده کوشیده است هر یک از مواد این اعلامیه را بر اساس موازین فقهی مذهب شیعه مورد بررسی قرار دهد.
🔹شیوه طرح مباحث، همان شیوه استدلالی و اجتهادی است و سعی شده از تفصیل ملال آور و ایجاز خلل آور پرهیز گردد.
🌐 vasael.ir/0003iH
🆔 @vasael_ir
🔸ضرورت تبدیل فقه به گزارههای اخلاقی / نگاهی بر هویت زن و زنانگی از دیدگاه اسلام
#برقعی در گفتوگو با #وسائل:
🔹برای شناخت هویت زنانگی در واقع ما دو روش را می توانیم داشته باشیم، روش برون دینی و روش درون دینی. در این زمینه، در بین جامعه شناسان نوعا دو دیدگاه مطرح است.
🔹گاهی اوقات هویت زنانگی را ناشی از فقط تفاوت فیزیکی زن و مرد می دانند و در مقابل دیدگاه دیگری هم وجود دارد که تفاوت مرد را فقط در شرایط اجتماعی، فرهنگی و تاریخی می دانند.
🔹با توجه به منابع شرعی، برداشت ما این است که اسلام هویت زن را با توجه به تفاوتهای فیزیکی و بدنی موثر از شرایط فرهنگی و تاریخی هم لحاظ کرده است.
🔹در دین اسلام از نظر اشتراکات انسانی بین زن و مرد هیچ تفاوتی وجود ندارد و آیات فراوانی در خلقت و اشتراک گذاری بین آنها وجود دارد. نظام خلقت، نظام احسن است و لازمه این نظام احسن خلقت وجود دو جنس مخالف زن و مرد است.
🌐 yon.ir/Va9tS
🆔 @vasael_ir
🔸 امام باقر علیه السلام :
🔹 إنَّ أشَدَّ النّاسِ حَسرَةً يَومَ القِيامَةِ عَبدٌ وَصَفَ عَدلاً ثُمَّ خالَفَهُ إلى غَيرِهِ.
🔹 حسرتمندترين مردم در روز قيامت، بنده اى است كه سخن از عدالت گويد و با ديگران خلاف آن عمل كند.
📚 بحارالأنوار: ص78، ص179
🆔 @vasael_ir
پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸 #گفت_وگو | تفاوت بهره دیرکرد و وجه التزام از نگاه فقها حجتالاسلام والمسلمین #موسويان: 🔹 تشكيل ن
🔸تعزیر مالی جایگزین جریمه #دیرکرد بانکها شود
حجت الاسلام والمسلمین #موسویان در گفتوگو با #وسائل:
🔹بانكي كه بدهكارش به موقع بدهي خود را ندهد خسارت ديده است، اينجا ميتوانند قانون ديگري بگذرانند كه بخشي از جرايم حاصل از اين عمل جهت جبران خسارتهاي وارده بر بانكهايي كه از اين محل متضرر شدهاند به آنها داده شود.
🔹يعني نهاد حاكميت جهت جبران بخشي از آن جرايم را بدهد؛ مانند اينكه بخشی از جرایمی که برای كشف مواد مخدر ميگيرند را به عنوان حق كشف به پليس منطقه ميدهند.
🔹اين روش را خوشبختانه دو سال پيش مركز تحقيقات اسلامي مجلس در قم، با دفاتر مراجع نامهنگاري كرد كه قصد داريم در طرح جديد مجلس به جاي وجه التزام اين را قرار دهيم، نظر خود را بفرماييد؟ سه جلسه از دفاتر مراجع دعوت كرد، محصول آن جلسات به يك استفتاء خلاصهاي تبديل شد، خدمت مراجع فرستاده شد، اكثر مراجع جواب دادند.
🔹بنده براي اينكه این ديدگاه خوب تبيين و ترسيم شود، آن را به مقالهاي تبديل كردم كه در سال 95 يا 96 در مجله «اقتصاد اسلامي» با عنوان «تعزير مالي يا جريمه حكومتي» چاپ شده است؛ آنجا استفتائات مراجع هم آمده است؛ اگر مجلس همت كنند و اين طرح تصويب شود، اين مشكل برطرف ميشود.
🌐 vasael.ir/0003hZ
🆔 @vasael_ir
🔸حربه جدید غرب؛ تغییر نظام با حمله به ساختارهای #جنسی
⭕️نشست «هم اندیشی کنشگران امر جنسی» جستاری پیرامون #زیست_جنسی ایرانی اسلامی با حضور ۴۰ نفر از فعالان این عرصه شامل مستندسازان، کنشگران اجتماعی، اعضای هیأت علمی مراکز آموزش عالی و متخصصان این حوزه برگزار شد.
آنچه در ادامه میخوانید سر فصل مباحث مطرح شده در این نشست است👇👇👇
🔹سکسوالیتی جایگزین خانواده در غرب
🔹غلبه همجنس گرائی نتیجه انفعال فرهنگی است
🔹رابطه فرازناشوئی امروز در جامعه پیامد است نه مسأله
🔹سکسوالیته از طریق تخیل میتواند انتقال پیدا کنند
🔹چرا با وجود ازدواج درصد خیانت در حال افزایش است؟
🔹راهکارهای مقابله با بحرانهای جنسی
مشروح این خبر:
🌐 vasael.ir/0003iX
🆔 @vasael_ir