📍 از جمعه سیاه تا سیاهبازی جمعه! چرا بلک فرایدی در ایران به یک ناهنجاری فرهنگی تبدیل شده است؟
📝 حامد سرلکی: اگر خلاصهوار چند فریم از مسائل اجتماعی غرب را به عنوان دستاورد جهان مصرفگرا در نظر بگیریم، شاید در کنار تمام فلسفههای در هم پیچیده جهان مدرن، موضوع «بلک فرایدی/ Black Friday» یا «جمعه سیاه» که به آخرین جمعه ماه نوامبر اطلاق میشود، بیش از هر کنشورزی اجتماعی غربی نمایان شود.
نزدیک یک دهه است که این میهمان عاریهای در ایران، با توجه به گسترش فزاینده فروشگاههای اینترنتی مانند هر پدیده دیگری ایرانیزه شده. مبتکران این جمعه خاص در غرب پیش از آنکه به دنبال فروش مصرفگرایانه محصولات به مردم باشند، سعی داشتند از این طریق امکان دسترسی بیشتر و بهتر اقشار آسیبدیده به مایحتاج مرتبط با کریسمس را فراهم کنند؛ موضوعی که اصل و اساس این دعوت عمومی بود.
روشهای پیش گرفته در ایران بیش از اینکه به دغدغه اجتماعی معطوف باشد، بر اساس خواست سرمایهگذار و ابرشرکتهای اقتصادی فروش اینترنتی شکل گرفته است. به نوعی این شرکتها تنها با ابزارسازی از پدیده «جمعه سیاه»، «کریسمس»، «ولنتاین» و... درصدد فروش اجناس گاه بُنجل – مناسبتی خود هستند. بخش عمدهای از تخفیفات لحاظ شده در فروشگاههای اینترنتی معتبر کاذب بوده و طراحان این تراژدی عمومی، با بالاتر نشان دادن قیمت اولیه محصول، تخفیف گاه تا ۷۰درصدی خود را مکارانه به مخاطب القا میکنند.
تحقیقی داخلی اما قدیمی از میزان تخفیفات واقعی یکی از فروشگاههای معتبر اینترنتی (دک) که به وسیله رسانه ملی تهیه شده بود نشان میداد بخش عمده...
روزنامه وطن امروز
📍 از جمعه سیاه تا سیاهبازی جمعه! چرا بلک فرایدی در ایران به یک ناهنجاری فرهنگی تبدیل شده است؟ 📝 حا
تخفیفات جمعه سیاه آن، در وضعیت کاذب و غیرواقعی بوده است.
یکی از پیشنهادات مهم این است که فروشگاههای اینترنتی به جای تقلید صرف از الگوهای غربی، رویکردی مبتنی بر نیازهای واقعی جامعه ایرانی را اتخاذ کنند. این امر میتواند شامل ارائه تخفیفهای واقعی و مرتبط با نیازهای روزمره مردم باشد، به طوری که این تخفیفها در زمانهای خاصی از سال، مانند جشنهای ملی و مذهبی ارائه شوند. برای مثال، برگزاری تخفیفهای ویژه در ایام نزدیک به نوروز یا ماه رمضان میتواند به تقویت روح همبستگی اجتماعی و نیکوکاری کمک کند.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4188/1/295441/0
✉️ @vatanemrooz
📍 تخم طلای جنگ اوکراین؛ بررسی دلایل افزایش قیمت جهانی طلا در گفتوگوی «وطن امروز» با کارشناسان
آیت محمدولی، کارشناس بازار طلا و سکه در گفتوگو با «وطن امروز» به تحلیل و پیشبینی کوتاهمدت بازار طلا پرداخت. وی اظهار داشت: «بازار طلا و سکه در ماههای اخیر با افزایش بیسابقهای روبهرو شد و فعالان این صنعت را دچار چالش کرد. اکنون قیمت هر مثقال طلا به ۱۸ میلیون و ۸۷۰ هزار تومان رسیده است و حرکت آن به سمت ۱۹ میلیون تومان دیده میشود. احتمال میدهیم قیمتها در همین رنج باقی بماند اما پیشبینی دقیق دشوار است».
محمد کشتیآرای، فعال بازار طلا و سکه در گفتوگو با «وطن امروز» عنوان کرد: «افزایش ۱۰۷ دلاری قیمت طلا در بازار جهانی، موجب شد قیمت طلا و سکه در داخل کشور نیز روند صعودی داشته باشد.»
یکی از اصلیترین دلایل این افزایش قیمت، رکوردشکنی اونس جهانی طلاست که به دلیل کاهش پیاپی نرخ بهره توسط فدرال رزرو آمریکا رخ داده و آثار جهانی به همراه داشته است.
در کنار عوامل اقتصادی، تحولات سیاسی جهان نیز تأثیر قابل توجهی بر افزایش قیمت طلا داشته است. نزاع روسیه و اوکراین و تنشهای بین ایران و اسرائیل از جمله عواملی هستند که باعث افزایش نگرانیها شده و سرمایهگذاران را به سمت طلا به عنوان یک دارایی امن هدایت کردهاند.
بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند در صورت کاهش تنشهای سیاسی در جهان و منطقه، قیمتها تعدیل شده و به کانالهای قبلی بازمیگردد.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4188/5/295429/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 قلم قرمز بر اسرائیل
#کیوسک ؛ کمپین تحریم ادبی و فرهنگی مؤسسات رژیم صهیونیستی به امضای بیش از ۶۰۰۰ نویسنده و ناشر در جهان رسید
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4189/1/295479/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 رهبر انقلاب: استعمار به دنبال تحقیر ملت هاست؛ بسیج نقطه مقابل تحقیر ملی است
حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار جمع کثیری از بسیجیان سراسر کشور: سلطه گران برای اینکه بتوانند تسلط پیدا کنند باورهای ملی را دستکاری میکنند و جوامع را تحقیر میکنند
✉️ @vatanemrooz
📍 این بار هم تقصیر روسها بود!
📝 نوید مومن: سرانجام همانگونه که قابل پیشبینی بود، ارتقای سطح تهدیدات بالقوه و بالفعل آمریکا و دیگر اعضای پیمان آتلانتیک شمالی علیه روسیه، منجر به تغییر دکترین هستهای این کشور شد.
روایتگری مقامات ارشد و رسانههای غرب نسبت به تغییر دکترین هستهای مسکو، مشابهت زیادی با رویکرد کلان آنها در قبال وقوع درگیری اوکراین دارد. سال ۲۰۲۲ میلادی، زمانی که صبر استراتژیک روسیه در قبال اصرار ۲ سوی آتلانتیک مبنی بر گسترش ناتو به شرق لبریز شد، عملیات نظامی مسکو در خاک اوکراین آغاز شد.
رسانهها و سیاستمداران غرب هرگز به نقش پررنگ خود در خلق تهدیدات متعدد راهبردی، جغرافیایی و امنیتی در محیط پیرامونی روسها اشاره نکردند!
مسکو متعاقب مجوز خطرناکی که کاخ سفید به کییف درباره استفاده از موشکهای میانبرد و دوربرد در خاک روسیه داده است، دکترین هستهای خود را تغییر داده و چشماندازی نیز برای تجدید نظر در این دکترین (حتی در صورت انعقاد پیمان آتشبس در اوکراین) وجود ندارد.
ریسکپذیری با سلاح هستهای، امنیت جهانی را شدیدا به خطر میاندازد اما قطعا غرب نمیتواند در قبال پدیده خطرناکی که خود در ایجاد و استمرار آن نقش اصلی را داشته، نقش یک طلبکار را ایفا کند.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4189/1/295478/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 رهبر انقلاب: کسانی که توانستند توطئه خباثتآلود آمریکا در قضیۀ اورانیوم غنیسازی شده ۲۰ درصد که مورد نیاز کشور بود را بشکنند بسیجیان بودند
شهید شهریاری بسیجی بود و شهدای هستهای ما اساتید بسیجی ما بودند.
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 رهبر انقلاب: حکم بازداشت نتانیاهو کافی نیست، حکم اعدام او باید صادر شود
✉️ @vatanemrooz
📍 خودشیفتگی در آفساید! نقدی بر پریشانحالی این روزهای عادل فردوسیپور
📝 مهرداد احمدی: تمامیتخواهی هم به زبان ساده این است که کسی در یک مورد مشخص هیچ حق یا سهمی برای دیگران قائل نباشد. گفته شده در تمامیتخواهی، نوعی از خودبرتربینی وجود دارد که به مدد تاییدات حواریون یا هواداران این احساس غلظت بیشتری میگیرد.
در قسمت اخیر پادکست فوتبال ۳۶۰، عادل فردوسیپور دیگر رسما مدعی است چنان قدرتی دارد که میتواند ۱۰بازی فوتبال را همزمان با صدای بلند ببیند و بشنود. پس از تعطیلی ۹۰ عملا خط تخریب مجری بعد شروع شد. شاید فردوسیپور گمان کرده چون علاوه بر ۹۰، تمام ویژهبرنامههای یورو، جامجهانی و جام ملتهای آسیا را از سال ۲۰۰۴ میلادی تا ۲۰۱۸ ساخته، همه اینها حق او بوده است؟
اگر جواد خیابانی معتقد است دروازهبان تیم ملی را «رسانه باد کرده»، خیلی ساده میتوان گفت همین رسانه هم شما و عادل فردوسیپورها را باد کرده است. این ویژگی اغلب تمامیتخواهان است. خاستگاه خود را فراموش میکنند. نمیدانند کی بودند، کجا بودند و چطور به اینجا رسیدند.
نتیجه منطقی حالت روانی هبوط استاد اعظم چیست؟ تخریب؛ تخریب همه! فردوسیپور واکنش هیستریک و البته طبیعی خود به این جلال و جبروت ازدسترفته را با راهاندازی یک تیم نیابتی برای حمله به دیگران ترتیب داد. فوتبال ۳۶۰ یک ماموریت مهم دارد، تخریب!
سلبریتی کنشگر هم داشتهایم اما سلبریتیای که برای یک دستمال قیصریه را آتش بزند و کاپیتان تیم ملی را بابت خواندن سرود ملی بازجویی کند، یا علناً از تیم ملی به عنوان تیمی که دیگر مردم آن را دوست ندارند یاد کند،...
روزنامه وطن امروز
📍 خودشیفتگی در آفساید! نقدی بر پریشانحالی این روزهای عادل فردوسیپور 📝 مهرداد احمدی: تمامیتخواهی
نداشتهایم. این همانجایی است که آقای مجری به نقاط ثقلی که ما را در مقام یک ملت دور هم جمع میکند، حمله میبرد.
او فقط میخواهد بگوید اگر من را بازی ندهید توپم را برمیدارم، میروم و بازی را بههم میزنم.
شما گزارشگر خوب و برنامهساز خلاقی هستید اما تنهاترین و بهترینشان نبودید و نیستید، ایران بزرگتر از اتاق کوچکی است که در برنامه رسانه خودتان، برای خودتان کنفرانس مطبوعاتی تشکیل دهید و کارمندانتان را در دایره تهوعآوری از مجیزگویی گرفتار کنید.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4189/1/295477/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 قلم قرمز بر اسرائیل
🎥 #در_متن_وطن؛ تاکنون بیش از ۶۰۰۰ نویسنده به کمپین تحریم ادبی و فرهنگی مؤسسات اسرائیل پیوستهاند
افرادی مثل برندگان جوایز نوبل، پولیترز، بوکر و... در کمپین تحریم ادبی و فرهنگی اسرائیل شرکتکردهاند.
وقایع کنونی مثل تحریمهای جهانی اسرائیل و صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت نشانمیدهد چهره اسرائیل در سطح بینالملل از بین رفته و دفاع از فلسطین بیشازپیش مطرح شده است.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4189/1/295479/0
✉️ @vatanemrooz
📍 باخت بازنده؛ در تقاطع ایدههای بلندپروازانه و روایتهای عقیم سریالی که نه مخاطب عام را راضی میکند نه حرف تازهای برای مخاطب خاص دارد
📝 بنیا ابراهیمنژاد: سریال «بازنده» یکی از آن پروژههایی است که از همان ابتدا، عنوانش تبدیل به استعارهای برای سرنوشتش میشود؛ عنوانی که بهنظر میرسد هم درباره شخصیتهای شکستخورده داستان باشد و هم درباره اثری که در میانه جاهطلبیهایش، گم شده است.
«بازنده» با وعده خلق دنیایی تاریک، پیچیده و فلسفی آغاز میشود اما هر چه بیشتر پیش میرود، از تک تک این وعدهها فاصله گرفته و به اثری تبدیل میشود که بیش از آنکه درگیر کشف و کنکاش شود، در سردرگمی و تکرار دستوپا میزند.
ضعف در شخصیتپردازی، بویژه درباره شخصیتهای فرعی، آشکارتر میشود. نازنین که به عنوان یک عنصر احساسی وارد داستان شده، بیشتر شبیه عنصری تزئینی است که تنها در چند صحنه کلیدی ظاهر شده و بعدتر به فراموشی سپرده میشود.
یکی دیگر از نقاط ضعف سریال، ریتم کند و توقفهای بیدلیل است. «بازنده» گویی بیش از آنکه بخواهد پیش برود، در جای خود ایستاده و زمان را هدر میدهد.
سریال «بازنده» به اثری تبدیل میشود که در میان آرزوهای بلندپروازانه و اجرای سردرگم، گم شده است. سریالی که شاید در لحظاتی، مانند طراحی صحنه یا موسیقی متن، نشان از توانایی سازندگانش دارد اما این لحظات به قدری کمرنگ و پراکندهاند که نمیتوانند ضعفهای ساختاری کار را جبران کنند.
«بازنده»، در وضعیت کنونیاش، بیشتر شبیه عنوان خود است؛ اثری که فرصتهایش را از دست داده و تماشاگرش را ناامید رها میکند.
🔗...
📍 ایران همدل؛ نمودی از پیکره امت مقاومت
📝 امیرعباس نوری: مردم ایران طی نزدیک به ۲ ماهی که پویش «ایران همدل» به راه افتاده، نزدیک به ۳هزار میلیارد تومان به مردم غزه و لبنان کمک کردهاند.
این کمکها شامل وجه نقد، طلا و سایر اقلام است. از بانوی تبریزی که سرویس طلایی به ارزش بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان را به پویش ایران همدل اهدا کرده، تا پیرمرد کشاورزی که همه محصول یک سال خود را تقدیم مردم غزه و لبنان کرده، تا جوانی در تهران که همه دارایی خود را که یک باب منزل مسکونی در پرند بوده تقدیم پویش ایران همدل کرده؛ همه جلوههای تاملبرانگیز از حس نوعدوستی مردم ایران را به تصویر کشیده.
مشارکت مردم ایران در پویش ایران همدل البته دارای نکات مهمی است.
۱-این موضوع پایگاه مردمی مقاومت در ایران را بخوبی نشان میدهد.
۲- کمک مردم ایران در حالی است که وضعیت اقتصادی در ایران مطلوب نیست و مردم با وجود مشکلات اقتصادی کمک میکنند که این نشان از حس همدلی میان مردم است.
۳- مشارکت چشمگیر مردم ایران در پویش ایران همدل میتواند تا حد زیادی عملیات روانی رژیم و برخی کشورهای مرتجع منطقه علیه ایران را خنثی کند. از ابتدای حمله رژیم به لبنان تلاش زیادی شد تا شائبههایی درباره حمایت ایران از لبنان در ذهن مردم بویژه شیعیان لبنانی ایجاد شود. اکنون اما در کنار حمایتهای سیاسی، نظامی و دیپلماتیک و حضور برخی چهرههای فرهنگی ایران در لبنان، کمکهای مالی چشمگیر مردم ایران، نشاندهنده وجود پیوند عمیق عاطفی میان مردم ایران و ملتهای مظلوم منطقه است.
🔗...
📍 هنوز چیزی نگفتهایم آقای عارف!
📝 امیرعباس نوری: جناب آقای محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور دیروز در جلسه شورای اقتصاد مواضع تندی علیه منتقدان به کار برد و در اظهاراتی تهدیدآمیز گفت: «اگر حملات غیرمنصفانه ادامه داشته باشد به مردم اطلاع خواهیم داد دولت قبل چه کرد و چه تحویل گرفتهایم».
درباره اظهارات آقای عارف چند نکته را باید مطرح کرد.
طی چند ماه شروع به کار دولت چهاردهم، جبهه انقلاب و اکثریت رسانههای آن در قبال دولت به گونهای رفتار کردهاند که فشاری به دولت وارد نشود. یعنی جریان انقلابی نشان داد بنای فشار به دولت پزشکیان را ندارد. جز یکی دو رسانه که آنها هم مواضع درستی در نقد دولت مطرح کردهاند، مابقی رسانهها و فعالان جبهه انقلاب هنوز وارد نقد صریح دولت نشدهاند، بنابراین آقای عارف از چه عصبانی است و از چه برآشفته که تهدید به افشاگری و بگمبگم علیه دولت شهید رئیسی میکند؟
گماشتن افراد ضدانقلاب در مناصب مهم مدیریتی موضوعی نیست که جریان انقلاب نسبت به آن بیاعتنا باشد اما مجلس با توجه به ارجح دانستن آرامش فضای سیاسی و تصمیمگیری کشور، تصمیم گرفت فعلا از پرداختن به این موضوعات اجتناب کند. این مجلس، مجلس یک فرد یا یک طیف خاص نیست. این مجلس، مجلس جبهه انقلاب است که تا این اندازه نسبت به دولت خود را موظف به همراهی و حمایت میداند.
آقای عارف باید بداند جبهه انقلابی هنوز نقدهای جدی خود نسبت به دولت پزشکیان را مطرح نکرده است. البته همه ایرادات، سوءمدیریتها و هزینهسازیهای دولت، فهرست شده و در موعد مقرر مطرح خواهد شد. هنوز ماه عسل شماست.
این شاخ و شانه...
روزنامه وطن امروز
📍 هنوز چیزی نگفتهایم آقای عارف! 📝 امیرعباس نوری: جناب آقای محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور دیرو
کشیدنهای عارف یک نوع زمینهچینی برای جا زدن و جر زدن دولت در انجام تکالیف و مسؤولیتهای خود است؟ آن هم در ماه چهارم شروع به کار دولت؟! به مرور بیشتر در این باره خواهیم نوشت.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4190/1/295520/0
✉️ @vatanemrooz
📍 چرا نیروگاه نمیسازیم؟ چالشهای بخش خصوصی برای ورود به صنعت برق
سازمان انرژیهای تجدیدپذیر اعلام کرد تسهیلاتی به منظور احداث نیروگاههای تجدیدپذیر از محل اعتبارات قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور به وزارت نیرو اختصاص یافته است.
کارشناسان معتقدند عوامل مختلفی در دهههای اخیر در ایجاد وضعیت کنونی دست به دست هم دادهاند. مهمترین آنها بیتوجهی به مشکلات بخش خصوصی و اقتصاد ناتراز این صنعت است که موجب توقف توسعه نیروگاهها توسط بخش خصوصی از برنامه ششم و هفتم پیشرفت شد.
سرمایهگذاران صنعت برق به توسعه صنایع ارزآوری همچون فولاد و پتروشیمی روآوردهاند و اکنون به نقطهای رسیدهایم که حتی شرکتهای بزرگی که نیروگاه کوچکمقیاس احداث کردهاند، اجازه استفاده از آن را ندارند.
این روزها شاهد عدمالنفعهای چندهزار میلیاردی بر اثر ترک این فعالیتهای اقتصادی(نیروگاهسازی توسط بخش خصوصی) هستیم. بخش خصوصی به این باور رسیده که وزارت نیرو با اقداماتی همچون اجرا نکردن قانون، عمل نکردن به تعهدات و بیرغبتی به همفکری، به دنبال خروج بخش خصوصی از تولید است. این باور در شرایطی که دولت بودجهای برای کلید زدن پروژههای جدید ندارد، انشقاق بین بخش خصوصی و دولت را افزایش داده است؛ لذا باید امیدوار باشیم که دولت چهاردهم نگاه تعاملی در خصوص ورود بخش خصوصی را جایگزین این شرایط کند.
رمضان رحیمی، نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با «وطن امروز»، با اشاره به انتظارات از دولت برای رفع ناترازی برق اظهار داشت: «افزایش مصرف برق در ماههای گرم سال، عدم اجرای پروژههای بهینهسازی مصرف انرژی و رشد...
روزنامه وطن امروز
📍 چرا نیروگاه نمیسازیم؟ چالشهای بخش خصوصی برای ورود به صنعت برق سازمان انرژیهای تجدیدپذیر اعلام
پایین و نامتناسب ظرفیت تولید برق، به ناترازی در تولید و تقاضای برق منجر شده است».
این نماینده مجلس با بیان اینکه اقتصاد معیوب صنعت برق یکی از مهمترین ریشههای وضعیت فعلی است، تأکید کرد: «عدم تناسب میان درآمدهای صنعت برق با هزینههای آن، باعث انباشت بدهیهای این صنعت شده و بدهیهای انباشته شرکتهای تابعه وزارت نیرو در بخش برق به بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است».
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4190/1/295527/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 روی موج گرانی
🎥 #در_متن_وطن؛ افزایش قیمت کالاها در دولت چهاردهم
پزشکیان در رقابتهای انتخاباتی بر ثبات اقتصادی و کاهش فاصله طبقاتی تاکید داشت، اما در چند ماه گذشته، سیاستهای اقتصادی دولت بر محور تورم بوده است.
وزیر اقتصاد در حمایت از این برنامه اعلام کرده؛ رشد قیمت ارز به افزایش صادرات و بازگشت نرخ ارز آزاد به قیمت
نیمایی کمک میکند.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4190/3/295509/0
✉️ @vatanemrooz
📍 اعتراض به موسم هتاکی؛ بیانیه علمای جهان اسلام علیه هتک حرمت مقدسات اسلامی در جشنواره موسم ریاض
مدتی است تصاویری از یک مراسم در عربستان سعودی به جهان مخابره میشود که تعجب مخاطبان کشورهای جهان بویژه مسلمانان را برانگیخته است. مراسمی در قالب جشنوارههای فرهنگی، هنری و ورزشی که پیش از این برگزاریشان در سرزمین وحی بیسابقه بود. در این مراسم که توسط وزارت فرهنگ و سایر مقامات سعودی ترتیب داده شده است و در این به اصطلاح جشنوارهها، کنسرتهای موسیقی جنجالی، همچنین مسابقات غیرمعمولی همچون مسابقات کشتی کج برگزار میشود؛ جشنوارههایی که همزمانیشان با وقایع غزه و لبنان انتقادهایی زیادی را از سوی مسلمانان جهان متوجه حکام سعودی کرده است؛ انتقادهایی که تنها منحصر به خارج از این کشور بوده است و علمای سعودی واکنشی قابل توجه به آن نداشتهاند.
موسم ریاض از سوی حکام سعودی جشنوارهای معرفی شده است که در پایتخت عربستان یعنی شهر ریاض برگزار میشود و هدف آن رسیدن به افق ۲۰۳۰ و تبدیل عربستان به یک مقصد تفریحی ـ گردشگری جهانی اعلام شده است.
این جشنواره با انتقادهای شدیدتری روبهرو شده است، مهمترین این واکنشها بیانیه جمعی از علمای اسلام بود که شامل جمعی از سازمانهای اسلامی و علمای اسلام بود که با لحنی شدید، هتک حرمت سرزمین وحی و اهانت به مقدسات مسلمانان را محکوم کرد.
در این بیانیه مواضع علمای اسلام به شرح زیر اعلام شده است:
۱- ما با قاطعیت، برگزاری جشنوارههای فاسد در ریاض و سایر شهرها را که به انتشار فحشا و بیعفتی منجر میشود، محکوم میکنیم.
۲- توهین به مقدسات مسلمانان و...
روزنامه وطن امروز
📍 اعتراض به موسم هتاکی؛ بیانیه علمای جهان اسلام علیه هتک حرمت مقدسات اسلامی در جشنواره موسم ریاض م
بازی با حرمت شعائر اسلامی را بشدت رد میکنیم.
۳- از همه علمای راستگو و مسلمانان غیور میخواهیم این اقدامات توهینآمیز را محکوم کنند.
۴- از مقامات سعودی درخواست میکنیم علما و مبلغان را آزاد کرده و به آنها اجازه دهند وظیفه الهی خود در ابلاغ پیام خداوند و هدایت مردم را انجام دهند.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4190/1/295525/0
✉️ @vatanemrooz
📍 اعتراض به موسم هتاکی؛ بیانیه علمای جهان اسلام علیه هتک حرمت مقدسات اسلامی در جشنواره موسم ریاض
مدتی است تصاویری از یک مراسم در عربستان سعودی به جهان مخابره میشود که تعجب مخاطبان کشورهای جهان بویژه مسلمانان را برانگیخته است. مراسمی در قالب جشنوارههای فرهنگی، هنری و ورزشی که پیش از این برگزاریشان در سرزمین وحی بیسابقه بود. در این مراسم که توسط وزارت فرهنگ و سایر مقامات سعودی ترتیب داده شده است و در این به اصطلاح جشنوارهها، کنسرتهای موسیقی جنجالی، همچنین مسابقات غیرمعمولی همچون مسابقات کشتی کج برگزار میشود؛ جشنوارههایی که همزمانیشان با وقایع غزه و لبنان انتقادهایی زیادی را از سوی مسلمانان جهان متوجه حکام سعودی کرده است؛ انتقادهایی که تنها منحصر به خارج از این کشور بوده است و علمای سعودی واکنشی قابل توجه به آن نداشتهاند.
موسم ریاض از سوی حکام سعودی جشنوارهای معرفی شده است که در پایتخت عربستان یعنی شهر ریاض برگزار میشود و هدف آن رسیدن به افق ۲۰۳۰ و تبدیل عربستان به یک مقصد تفریحی ـ گردشگری جهانی اعلام شده است.
این جشنواره با انتقادهای شدیدتری روبهرو شده است، مهمترین این واکنشها بیانیه جمعی از علمای اسلام بود که شامل جمعی از سازمانهای اسلامی و علمای اسلام بود که با لحنی شدید، هتک حرمت سرزمین وحی و اهانت به مقدسات مسلمانان را محکوم کرد.
در این بیانیه مواضع علمای اسلام به شرح زیر اعلام شده است:
۱- ما با قاطعیت، برگزاری جشنوارههای فاسد در ریاض و سایر شهرها را که به انتشار فحشا و بیعفتی منجر میشود، محکوم میکنیم.
۲- توهین به مقدسات مسلمانان و...