ویرگول (منبرکوتاه)
خلقت شیطان بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ خداوند سه گونه موجود عاقل و با شعور آفريده : يك نوع
نام ها و صفات #شيطان
بِسْمِ اللّهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحيمْ
براى شيطان اسامى و صفات متعددى ذكر شده و آنها از اين قرارند:
1. #ابليس ؛ اين كلمه اى است مفرد و داراى دو جمع (اباليس و بالسه ) از ماده بلى و ابلاس گرفته شده . معناى آن نااميدى ، ماءيوس شدن از رحمت خدا؛ تحير و سرگردانى ، حزنى كه از شدت ياس پيدا مى شود؛ اندوه گين و سر در گريبان كردن ، آمده ابليس ، كلمه عربى و اسم خاص است و معروف شده براى همان كسى كه آدم را فريب داد و باعث بيرون شدن او و همسرش از بهشت گرديد. و الان با تمام قدرت ، خود و لشگريانش در كمين انسان هاى بى ايمان و سست عنصر، بلكه در كمين همه انسان ها بوده مگر بندگان مخلص ، كه از آنان ماءيوس است .
ابليس ، موجودى است حقيقى و زنده ، با شعور، مكلف ، نامرئى و فريب كار؛ همان كه از امر خدا سرپيچى نمود و هم اكنون هم مردم را اغوا مى كند و بر انجام گناه و خلاف تشويق مى نمايد.
چهره ابليس ، چهره تكبر و عصيان ، نخوت و تمرد، خودخواهى و خود محورى و مظهر غرور و خود برتر بينى است .
لفظ ابليس ، به صورت مفرد، يازده بار در قرآن آمده كه جز دو مورد بقيه مربوط به خلقت آدم عليه السلام است . از جمله :
((همانا شما آدميان را بيافريديم و سپس شكل داديم و پس از آن به فرشتگان امر كرديم تا بر آدم سجده كنند، همه سجده كردند، جز ابليس ، كه از سجده كنندگان نبود.))
((فرشتگان را فرمان داديم كه بر آدم سجده كنند، همه سجده كردند، جز ابليس ، كه سرپيچى و تكبر نمود و از كافران گرديد.))
((چون فرمان سجده بر آدم رسيد، همگى اطاعت كردند جز ابليس ، كه از سجده بر آدم امتناع ورزيد. خداوند فرمود:اى ابليس ! چه شد تو را كه با ديگران بر آدم سجده نكردى .))
((ابليس گمان باطل خود را به صورت صدق و حقيقت ، در نظر مردم جلوه داد تا جز گروه اندكى از اهل ايمان ، همه او را تصديق كردند و پيرو او شدند))
((كافران و معبودان آنها (همگى ) به رو، در آتش جهنم در آيند و با تمام سپاه و لشگريان ابليس به دوزخ وارد گردند))؛ زيرا آنان پيروان او هستند.
و نيز در نهج البلاغه يازده مرتبه كلمه ابليس آمده است.
#شیطان_شناسی 1⃣1⃣
#منبر_آماده
#منبرکوتاه
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
ویرگول (منبرکوتاه)
📌#اعجاز_قرآن چگونه برای مردم عادی قابل اثبات است؟ قسمت سوم و پایانی 👈در دو قسمت قبل، دربارۀ اثبات
دیدگاهی در مقابل و تضاد با سه مطلب فوق:
قرآنِ جامدِ غیرِ علمی
.
سؤال: آیا بر اساس دادهها و محتوای متن قرآن کریم، اختراع و کشفی (در طول چهارده قرن گذشته) صورت گرفته است؟
فقیر برای این سؤال، پاسخی نیافتم. هر چند که ده سال پیش، شخصی در ایران مدعی شد که، 274 اختراع ثبت نموده، و تمامی اختراعاتش برگرفته از قرآن کریم و احادیث بودهاند.
اگر از این ادعای اثبات نشده و ظاهراً خالیبندی، صرفنظر کنیم. به نظر میرسد که تاکنون اختراع و کشفی در جهان، بر اساس دادهها و محتوای متن قرآن کریم گزارش نشده است.
.
امّا از سوی دیگر، کتابها و نوشتههای متعددی (مخصوصاً در دهههای اخیر) وجود دارند که در آنها تلاش شده، تا اختراعات و کشفیات واقع شده عصر جدید را، پس از اختراع و کشفشان، تطبیق با آیات قرآن مجید بدهند؛ و از این تطبیقات خود، به «اعجاز علمی قرآن» یاد میکنند.
.
نکته
به نظر میرسد که این تطبیق مسائل علمی و طبیعیات بر قرآن، اقدام ارزشمندی نیست؛ و بلکه، فعالیتی مخرّب در پیشگاه قرآن کریم است.
چرا؟
چون نتیجه این گونه فعالیتهای تبلیغی برای قرآن، این متن الهی را معیوب نشان میدهد.
زیرا هر متنی که چنان سیال و آفتابپرستگونه باشد که، هر کسی بتواند هر آنچه میخواهد را بر متن آن تطبیق نماید، نشان از مجمل و متشابه بودن آن متن دارد.
.
از سوی دیگر، چون فرض این است که «قرآن برای هدایت بشر آمده است» و «آخرین کتاب الهی تا روز رستاخیر است»، این کتاب نباید دارای متنهای «مجمل» و «محتوای سیال» باشد. زیرا به نظر میرسد که، هیچ متن «آفتابپرستگونهای»، نمیتواند «هدایتگر» و «راهگشای بشر برای قرون متمادی» باشد.
متنهای سیال و مجمل، ابزاری برای سودجویان محسوب خواهند شد؛ تا از طریق این متونِ مایع، به اهدافِ غیر الهی مورد نظر خویش نائل آیند.
.
بنابراین، تمامی افرادی که درصدد تبیینهای علمیِ «پسینی» بر متن قرآن کریم هستند؛ در واقع ناآگاهانه یا آگاهانه، مرتکب خیانت دینی به هدایتگری قرآن کریم شدهاند.
ایشان اگر میخواهند «خادم قرآن» باشند، تلاش نمایند تا از متن قرآن، اختراعات و اکتشافات علمی جدیدی ارائه نمایند، که تاکنون جهان بر خود ندیده است؛ و از این طریق، اعجاز علمی قرآن را نشان دهند.
#منبر_آماده
#قرآن
#تفسیر
#انتخاب_های_من
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 بازیگوشی کودک
💠 امام کاظم علیهالسلام فرمود:
✍️ «تُسْتَحَبُّ عَرَامَةُ اَلصَّبِيِّ فِي صِغَرِهِ لِيَكُونَ حَلِيماً فِي كِبَرِهِ ثُمَّ قَالَ مَا يَنْبَغِي أَنْ يَكُونَ إِلاَّ هَكَذَا».
✍️ «شایسته است کودک به هنگام خردسالی، بازیگوش و پرتلاطم و متمرد باشد تا در بزرگسالی، صبور و شکیب گردد. سپس آن حضرت فرمود: سزاوار است که کودک خردسال منحصراً این چنین بوده و بازیگوش و پرجنبوجوش باشد».
🥳 بازیگوشی کودک، آینده ساز اوست.
📚 کلینی، الکافی، ج۶، ص۵۱.
#بازیگوشی_کودک
#سبک_زندگی
#منبر_آماده
#منبرکوتاه
┄┄┄┄ 🌱🍀🌱 ┄┄┄┄
👇◽️به ما بپیوندید◽️👇
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
*اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
باسلام وادب خدمت باسعادت عزیزان وتوفیق رسیدن به مرتبه شناخت خداوند وپیروی ازمکتب علوی وفاطمی
*مواعظ ونصایح حضرت فاطمه*
*علم و ذکر*
آدمیت آدمی در گرو تحصیل دو دستاورد عظیم است:
علم و ذکر،
با علم از جهل ها جدا می شویم و با ذکر از غفلت ها، انسان در یک مرحله جاهل است و محتاج دانستن، اما پس از یافتن و فهمیدن خطری دیگر بر سر راه است و آن غفلت و بی خبری است.
در این مرحله دیگر علم کارساز نیست که ذکر و تذکر کارساز و چاره ی درد است.
جوانه فکر آدمی اگر با آب ذکر آبیاری نشود،
خشک شده و از بین خواهد رفت.
*برترین مصلحت*
کسی که عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد پروردگار بزرگ برترین مصلحت او را به سوی او فرو خواهد فرستاد.
*اخلاص درعبادت*
حضرت می فرمایند که علاوه بر اخلاص در عبادت باید زمینه های دیگر نیز وجود داشته باشد در بعضی مواقع عبادت خالصانه است ولی بعضی از گناهان دعا را حبس می کنند مانند حسد و عجب و کبر مانع از رفعت حتی دعایی که سالم است می شود.
پس علاوه بر اخلاص باید زمینه های دیگر را نیز آمده کرد.
*بهترین شما مردم*
بهترین شما کسانی هستند که در برخورد با مردم نرم تر و مهربان ترند و همرانشان را اکرام کرده و بزرگ می دارند.
آدم ها به خاطر راحت و برتری طلبی،
دیگران را زیربار می کشند و آن ها که زرنگ تر هستند بار خود را با منت بر شانه های دیگران می گذارند. وقتی آدمی بیشتر فهمید، زرنگی را در این می بیند که خالی و با ظرفیت خنثی حرکت نکند،
این جاست که منت می پذیرد،
البته این منت با اکرام و عزت و مهربانی است.
در خدمت مادر خود باش که بهشت زیر پای مادران است.
*نشانه های مروت*
فاطمه از رسول خدا (ص) روایت می کند: شش چیز از مروت است،
سه تای آن در حضور و سه دیگر در سفر،
آن سه که در حضور است تلاوت قرآن،
آباد کردن مساجد و معاشرت کردن با برادران دینی برای خدا،
اما آن سه که در سفر است بخشیدن توشه،
حسن خلق وحسن معاشرت وپرهیز از معصیت خداوند.
#منبر_آماده
#منبرکوتاه
#انتخاب_های_من
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
May 11
May 11
ویرگول (منبرکوتاه)
✍️ #شبهات_دانش_آموزی 5⃣ چرا بعضی از چادریها هزاران گناه میکنند و اخلاقشون خوب نیست و حرمت چادر ر
✍️ پاسخ به #شبهات_دانش_آموزی
6⃣ فرزندان آدم مگر هابیل و قابیل نبودند؟ پس چرا ما چهار گروه خونی داریم؟
🔶 اول: چه کسی گفته فرزندان حضرت آدم فقط هابیل و قابیل بودهاند که باید فقط دو گروه خونی داشته باشیم؟!
🔻 چه کسی گفته فقط چهار گروه خونی در دنیا وجود دارد؟!
🔻 اولا تعداد فرزندان حضرت آدم را از 25 فرزند و 40 فرزند تا 120 فرزند گفتهاند. یعنی اگر گروه خونی باید به تعداد فرزندان باشد، پس قاعدتا باید120 نوع گروه خونی داشته باشیم.[1]
🔻 دوما در دنیا حدود 35 نوع گروه خونی وجود دارد که آن چهار تا بیشترین نوع گروه خونی هستند.[2]
🔻 سوما اگر پدر و مادر گروه خونیشان A و B باشد احتمال اینکه فرزندان آنها هر چهار گروه خونی را داشته باشند وجود دارد. یعنی فرزندان آنها یکی گروه خونیش A و دیگری B و یکی دیگرشان AB و یا O باشد.
🔷 دوم: دانشمندان هنوز دلایل قطعی برای تفاوت گروه خونی پیدا نکردهاند. اما برخی عوامل را برای این تفاوتها بیان کردند از جمله وراثت که یکی از آن عوامل است.
🔻 عامل دیگری که در تغییر گروه خونی اثر دارد، محیط زندگی افراد است.
📌 [1] ـ تاریخ طبری، ابوجعفر محمد بن جریر، ج 1، ص 145.
📌 [2] ـ سایت داروخانه آنلاین مقاله چرا انسانها گروه خونی متفاوت دارند؟
#دانش_آموزی
#نوجوان
#پاسخ_به_شبهات
#تفاوت_گروههای_خونی
#منبر_آماده
#منبرکوتاه
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم
آیا می دانیم اگر توبه نکرده باشیم و از دنیا برویم چه حسرت و پشیمانی در انتظار ماست؟
احوال مرگ و قبر و برزخ
ابن عباس نقل می کند روزی امیرالمؤمنین علیه السلام خطبهای خواندند و بعد از جملاتی فرمودند:
بعد از احوال مرگ و قبر و برزخ، نوبت هولها و ترسهای روز قيامت و روز افسوس و حسرت و پشيمانى است، روزى كه میزانهای اعمال نصب می شوند، روزی که نامههای اعمال به شمردن هر گناه كوچكى و آشكار نمودن هر گناه بزرگی باز میشوند، خداى متعال در كتابش میفرمايد: و هر آنچه که بدان عمل کردهاند را در روز قیامت حاضر در نزد خود میبینند و هرگز پروردگار تو به کسی ظلم نخواهد کرد
ایحسرت و پشیمانی من کجایی
در اینجا امیر المؤمنین علیه السلام فرموند: اى مردم هماكنون، هماکنون پيش از پشيمان شدن، پيش از اينكه هر کدام از شما بگويد؛ ایحسرت و پشیمانی من کجایی؛ بر آنچه که در طاعت و فرمان برداری خدا در دنیا تقصیر و کوتاهی کردم حاضر باش، به درستی که من در دنیا مشغول مسخره نمودن و استهزاء به مومنین بودم، ای مردم هم اکنون پیش از اینکه هر کدام از شما بگویید اگر خدا مرا در دنیا هدايت میكرد از پرهيزكاران بودم، ای مردم هماکنون پیش از اینکه هر کدام از شما وقتى كه عذاب را میبيند بگوید؛ ای كاش بازگشتى برايم بود و در بازگشتم از نيكوكاران میبودم، ای مردم بدانید خداى جليل در قیامت به این درخواست های شما پاسخ خواهد داد که؛ آرى ای کسی که درخواست بازگشت به دنیا را داری همانا آيات من همگی به دستت رسید و تو آنها را تكذيب كردى و تكبر ورزيدى و نسبت به آیات من از کافران بودی آری به خدا سوگند هیچ کس در قیامت درخواست برگشت نمیکند مگر اينكه میخواهد كردار شايسته انجام دهد و أحدی را در عبادت پروردگار خود شریک نداند.
نمی دانيم بهشتى هستيم يا جهنمی
ابن عباس میگوید در اینجا حضرت فرموند: اى مردم! هماكنون، هماكنون كه از بندهای مرگ و قیامت آزادید توبه کنید و به سوی خدای بازگردید، هم اکنون که چراغ راه روشن است، هم اکنون که درب توبه باز است پيش از آنكه قلم بخشكد و نامه اعمالتان پيچيده شود و از دنیا رفته و دیگر نه روزى ای بر شما فرود آيد، نه كردارى از شما بالا رود بازگردید و به سوی خدای توبه کنید، امروز زمان زنده بودن و میدان مسابقه است و فردا نوبت پيشى گرفتن به سوى بهشت یا جهنم است، زيرا شما نمی دانيد بهشتى هستيد يا جهنمی! پس به سوی خدای خود توبه کنید و بازگردید و من از خداوند براى خود و شما طلب آمرزش و مغفرت میكنم
(الأمالی للطوسی، ص۶۸۵،
" اللهم انا نشكو اليك فقد نبينا و غيبة امامنا و شدة الزمان علينا
#منبر_آماده
#منبرکوتاه
#جمعه_های_بی_قراری
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
💠 تداخل نمازها
عدهای از مردم، فکر میکنند نمیتوان یک نماز مستحبی را به دو نیت خواند! در حالی که در برخی از نمازهای مستحبی، میتوان نیت دو نماز کرد؛ مثلا میتوان در نافله مغرب نیت نماز غفیله هم نمود.
🔹 نظر مراجع(بصورت پاسخ به استفتاء):
🔹آیت الله خامنه ای:
تداخل نماز غفیله در نافله مغرب (نیت هر دو در یک نماز)، صحیح است.
🔹آیت الله مکارم:
نافله مغرب ارجح است و می تواند نماز غفیله را به هر دو نیت به قصد رجاء بخواند و امید است ثواب هر دو داده شود.
🔹آیت الله بهجت:
اظهر جواز تداخل است در نماز غفيله و نافلهى مغرب (۱) و نيز هر مورد که تداخل وارد شده باشد، هم چنين است مثل نماز جعفر ـ عليهالسّلام ـ و نوافل ليل و نهار.
و در غير آن، تداخل، موافق اصل نيست و به قصد رجا مانعى ندارد؛ در حالى که قصد اصلى را بر يکى قرار مىدهد.
۱. جامع المسائل، ص ٢۴٩
📚منابع: سایت مراجع معظم تقلید
#احکام
#منبر_آماده
#منبرکوتاه
#مستحبات
#مکروهات
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
🔆 به کارهای تجاری بپردازید!!!
امیرالمؤمنین #امام_علی عليهالسلام:
🔹 تَعرَّضوا للتِّجاراتِ، فإنّ لَكُم فيها غِنىً عمّا في أيْدي النّاسِ، و إنّ اللّه َ عزّ و جلّ يُحِبُّ المُحتَرِفَ الأمينَ؛
🔹 به كارهاى تجارى بپردازيد كه آن شما را از مال ديگران بىنياز مىكند. خداوند عزّوجلّ پيشهور درستكار را دوست دارد.
📚وسائلالشيعة: ۱۲/۴/۶
👈توجه داشته باشید که کار تجاری بر اساس شرایط زمانی و مکانی و شغلی هرکس تفاوت دارد و نباید خارج از شأن حقیقی و حقوقی هر کس باشد و کسی نباید از مسولیت اصلی خودش که کاری مشخص و غیر تجاری است، به کلی خارج شود و به تجارت بپردازد مثل طلاب علوم دینی که وظیفه دارند مبلغ دین باشند و کارهای دینی و تبلیغی انجام دهند حالا در کنارش تجارتی هم که ضربه به درس و دین داری و تبلیغ آنها نزند مانعی ندارد که انجام دهند،چرا که آنها هم سختی های خودشان را دارند و باید برای تامین امکانات زندگی تلاش دنیایی هم داشته باشند وَابْتَغِ فِيمَا آتَاكَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَةَوَلَا تَنسَ نَصِيبَكَ مِنَ الدُّنْيَا وَأَحْسِن كَمَا أَحْسَنَ اللَّهُ إِلَيْكَ وَلَا تَبْغِ الْفَسَادَ فِي الْأَرْضِ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْمُفْسِدِينَ
ﺩﺭ ﺁﻧﭽﻪ ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﺗﻮ ﻋﻄﺎ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﺳﺮﺍﻱ ﺁﺧﺮﺕ ﺭﺍ ﺑﺠﻮﻱ ، ﻭ ﺳﻬﻢ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺩﻧﻴﺎ ﻓﺮﺍﻣﻮﺵ ﻣﻜﻦ ، ﻭ ﻧﻴﻜﻲ ﻛﻦ ﻫﻤﺎﻥ ﮔﻮﻧﻪ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﺗﻮ ﻧﻴﻜﻲ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ، ﻭ ﺩﺭ ﺯﻣﻴﻦ ﺧﻮﺍﻫﺎﻥ ﻓﺴﺎﺩ ﻣﺒﺎﺵ ، ﺑﻲ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﺧﺪﺍ ﻣﻔﺴﺪﺍﻥ ﺭﺍ ﺩﻭﺳﺖ ﻧﺪﺍﺭﺩ .(٧٧) قصص
#منبر_آماده
#منبرکوتاه
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠#درساخلاق
۵ خاصیت شگفت انگیزِ ذکرِ استغفار!
🔸کوتاه و شنیدنی
🎙حجت السلام مؤمنی
#منبر_آماده
#منبرکوتاه
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
🔖 حاج آقا دعا کردن چه فایده ای داره؟ من تو دلم دعا میکنم! چرا دعا میکنیم و مستجاب نمیشود؟
✔️ خیلی ها شاید بگن خدا از دل ما خبر داره، پس نیازی به دعا کردن نیست و تو دلم میگم ولی اهل بیت به ما یاد دادن که دعا رو به زبان بیار.
امام صادق علیه السلام به یکی از یارانشان می فرماید: اُدْعُ وَ لاَ تَقُلْ إِنَّ اَلْأَمْرَ قَدْ فُرِغَ مِنْهُ ...؛ دعا كن و نگو كار از كار گذشته است و آنچه مقدّر شده همان مى شود، همانا نزد خداوند عزّ و جلّ مقام و منزلتى است كه جز با درخواست به دست نمى آيد.
اما اگر بنده ای دهان خود را ببندد و از خدا درخواست نکند، چیزی به او داده نمی شود پس دعا کن تا به تو ارزانی شود.
ای میسر! هيچ درى نيست كه كوبيده شود ، مگر آن كه به زودى به روى كوبنده آن باز شود.
پس طبق این حدیث دعای دلی فقط کافی نیست، باید زبانی هم باشد.
✅ اما معنای استجابت آن چیزی نیست که ما تصور میکنیم:
📍چند معنا برای استجابت است:
پیامبر(ص) فرمودند: مَا مِنْ مُسْلِمٍ دَعَا اللَّهَ تَعَالَى بِدَعْوَةٍ لَيْسَ فِيهَا قَطِيعَةُ رَحِمٍ ...؛ هيچ مسلمانى دعا نميكند بشرط آنكه دعاى او براى قطع رحم و ارتكاب گناهى نباشد مگر آنكه خداوند يكى از سه چيز را باو عنايت ميكند: يا دعايش را {در همین دنیا} مستجاب مىكند و يا پاداشش را براى آخرت ذخيره مىسازد و يا آنكه بقدر خواستهاش بدى را از وى ميگرداند،
یا بهتر از اون بهت داده میشه.
امیرالمومنین به امام حسن می فرماید: وَ رُبَّمَا سَأَلْتَ الشَّيْءَ فَلَا [تُعْطَاهُ] تُؤْتَاهُ وَ أُوتِيتَ خَيْراً مِنْهُ عَاجِلًا أَوْ آجِلًا أَوْ صُرِفَ عَنْكَ لِمَا هُوَ خَيْرٌ لَكَ
چه بسا چيزى را بخواهى و به تو داده نشود ولى بهتر از آن در دنيا يا آخرت به تو عنايت گردد، يا به خاطر برنامه نيكوترى اين دعايت مستجاب نشود.
امام سجاد علیه السلام :
الْمُؤْمِنُ مِنْ دُعَائِهِ عَلَى ثَلَاثٍ إِمَّا أَنْ يُدَّخَرَ لَهُ وَ إِمَّا أَنْ يُعَجَّلَ لَهُ وَ إِمَّا أَنْ يُدْفَعَ عَنْهُ بَلَاءٌ يُرِيدُ أَنْ يُصِيبَهُ.
و نتيجه دعاى مؤمن يكى از اين سه چيز است: يا براى [روز مباداى] او اندوخته و ذخيره مىشود، يا در همين سرا برايش مستجاب مىشود، و يا [بواسطه آن دعا] بلائی که می خواست به او برسد، از او دور مىشود.
پیامبر می فرماید: مَا مِنْ مُسْلِمٍ يَدْعُو اللَّهَ بِدُعَاءٍ إِلَّا يَسْتَجِيبُ لَهُ فَإِمَّا أَنْ يُعَجِّلَ فِي الدُّنْيَا وَ إِمَّا أَنْ يَدَّخِرَ لِلْآخِرَةِ وَ إِمَّا أَنْ يَكْفُرَ مِنْ ذُنُوبِه؛ هر مسلمانی که خداوند را بخواند، (خدا) مستجابش می کند: یا آن را به زودی در دنیا برآورده می سازد و یا برای آخرت ذخیره می کند و یا کفّاره گناهان شخص قرار می دهد.
پس استجابت دعا اگر با شرایطی که در آموزه های دینی آمده قطعی است ولی معنای استجابت همیشه برآورده شدن حاجات نیست.
#منبر_آماده
#منبرکوتاه
#دعا #آداب_دعا
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
🔹 نکات ارزشمند اساتید دانشگاه علوم پزشکی قم در بیان آسیب شناسی نمازهای جماعت و راهکارهایی ترویج فرهنگ نماز
🔸فضا و امکانات نمازخانه های مراکز درمانی شرایط مناسب و مطلوبی که میل به اقامه ایجاد کند را ندارند
🔸آیات نخستین سوره مزمل اشاره به این مطلب دارد کسی که عاشق خدمت به خلق است نیاز به عبادت دارد چونکه باید از طریق عبادت انرژی دارد و هرچه بیشتر عاشق خدمت به خلق است بیشتر به عبادت نیاز دارد (إِنَّ لَكَ فِي النَّهَارِ سَبْحًا طَوِيلًا)
✓ و ما به این مهم توجه ندادیم
🔸نقش والدین در دعوت فرزندان به نماز بسیار مهم است ، اگر والدین اهتمام به نماز اول وقت داشته باشند و به نماز اهمیت بدهند فرزندان هم اهمیت خواهند داد .
🔸در تبلیغات دینی خدمت به خلق و عبادت خدا باید در کنار هم ذکر و ضرورت رعایت حق الناس و حق الله با هم بیان شود.
🔸دعوت به نماز باید در فضا و موقعیت مناسب و بصورت غیرمستقیم بیان شود.
🔸مسئولین اهتمام بیشتری به نماز اول وقت داشته باشند که کارمندان هم متوجه امر شوند.
🔸افراد نمازخوان رعایت دیگر احکام دینی و بخصوص حق الناس را داشته باشند که تاکید آنها به نماز اول وقت موثر واقع شود.( کونوا دعاة الناس بغیر السنتکم)
🔸نمازجماعت ها بصورت کوتاه و با سخنرانی پس از نماز اقامه شود
🔸جلسات و کلاس های آموزشی حین نماز برگزار نشود و در صورت فرا رسیدن وقت نماز جلسات متوقف و ادامه به بعد از نماز موکول شود
🔸داعی به نماز باید صداقت در گفتار و رعایت در امانت داشته باشد تا تاثیر گذار باشد.
#منبر_آماده
#منبرکوتاه
#آموزشی #نماز
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
دیشب خواب دیدم ۱۸تا ماشین دارم
گریه میکردم که سر سال چطوری میخوام پول بیمه اینا رو بدم !
میدونی دست خودم نیست
روحم فقیره😞😂😂😂
به نام خداوند آرامبخش
سلام
🍃#امام_رضا علیه السلام:
به خود تلقين تنگدستی و عمر دراز ننماييد؛چرا كه هر كس تنگدستی را به خود تلقين كند بخيل و هر كس به خود عمر دراز را تلقين كند زياده خواه میشود.
لَا تُحَدِّثُوا أَنْفُسَكُمْ بِفَقْرٍ وَ لَا بِطُولِ عُمُرٍ فَإِنَّهُ مَنْ حَدَّثَ نَفْسَهُ بِالْفَقْرِ بَخِلَ وَ مَنْ حَدَّثَهَا بِطُولِ الْعُمُرِ يَحْرِص
(بحارالانوار📚، ج75،✨ص321)
🍃خداوند متعال دوست دارد بندگانش از نعمتها استفاده کنند و شاکر باشند و از تفاقر (خود را فقیر نشان دادن) بیزار است.
#منبرکوتاه
#منبر_آماده
#روایت
#اخلاقی
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
❤️ بسم الله الرحمن الرحیم ❤️
💠 توضیح مختصر دوره #کارگاه_احکام:
در این دوره پاسخ اکثر مسائل و سوالات مردمی در زمینه احکام به صورت قاعدهمند آموزش داده میشود:
🌾 موضوعات این دوره:
1. طهارت و نجاست
2. آشپزی و خانه داری
3. محرم و نامحرم
4. غناء و موسیقی
5. سفر و مسافرت
6. نگاه و پوشش
7. احکام اخلاقی
8. اماکن متبرکه، اسماء مقدسه و معذور شرعی
9. شکیات نماز
10. بلوغ و تکالیف
11. قواعد کلی تمام ابواب ( احتیاط واجب، جاهل قاصر و مقصر، رجوع به مساوی، ارشاد جاهل، کراهت در عبادات و معاملات و ...)
12. خمس و زکات
13. وسواس و راه حلها
14. و ....
✍️ روش این دوره
در هر بحث سه بخش بیان و ارائه میشود:
1. نگاه کلان یانقشه هوایی
2. جدول و نمودارها
3. کارگاه آموزشی
💎 پیشینه طرح:
این طرح ثمرهی بیش از دو دهه فعالیت در زمینه احکام است که به صورت تدریجی و در مرور زمان و با توجه به سنجش و بازتاب آموزش مخاطبین کامل گردید و در چندین جا به صورت کلاس ارائه شده.
چند نکته :
1. نمودارها، جداول و مطالب براساس آخرین فتاوای مراجع تنظیم شده است.
2. در هر باب راه حل و تسهیلات ذکر میشود.
#منبر_کوتاه
#کارگاه_احکام
#احکام_شرعی
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
May 11
ویرگول (منبرکوتاه)
❤️ بسم الله الرحمن الرحیم ❤️ 💠 توضیح مختصر دوره #کارگاه_احکام: در این دوره پاسخ اکثر مسائل و سوالات
🌱 درس اول از باب طهارت و نجاست
👌این باب 4 تا درس دارد
🌿 نقشه هوایی باب طهارت و نجاست 4 تا موضوع دارد:
1. تنجیس. محدوده نجس شدن اشیاء
2. تطهیر . چگون اشیاء پاک میشوند.
3. برخورد. شرایطی که برای نجس شدن اشیاء لازم است.
4. اعلام . اگر شیء نجس شود لازم است به دیگران اعلام شود.
#منبر_کوتاه
#کارگاه_احکام
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
ویرگول (منبرکوتاه)
🍃 باب طهارت و نجاست _ درس اول
🌱مواد پیرامون ما در طول زندگی سه نوع هستند 1. گاز و بخار 2. جامدات 3. مایعات
👈 محدوده این سه نوع نسبت به نجس شدن به شرح زیر است:
🔹 گاز و بخار: تمام گاز و بخار و دودها و حتی شعلهاى كه از نجس يا متنجّس برخيزد، پاك است.
👌 بیشترین سوالاتی که در این زمینه میپرسند، این موارد است: بخار ادرار و مدفوع، دود حشیش، بخار آب داغى كه نجسه، دود سوزاندن چیزهای نجس.
🔹 جامدات: اگر خیس و مرطوب باشند هنگام برخورد با نجس، فقط همان نقطهی برخورد نجس میشود.
جامدات مثل، بدن، لباس، کف دستشویی، کف حمام، دمپایی، کفش، در، دیوار، دستگیره در، ظروف، گوشی، کنترل، صندلی و دستگیره و فرمان ماشین و غیره ...
👌 نکته: مواد غذایی مانند روغن جامد، شیره، عسل، رُب گوجه فرنگی و مانند اینها، اگر روان نباشند یعنی طوری باشند كه اگر مقداری از آن را بردارند، بلافاصله و فوری جای آن پر نمیشود هرچند با فاصله پر شود، حکم جامدات را دارند. یعنی فقط جایی كه نجاست به آن رسیده، نجس میباشد و بقیه پاک است.
نکته: بیشتر سوالات مردمی مربوط به جامدات است.
🔹 مایعات دو نوع هستند: آب و غیر آب و هر کدام دو بخش دارند زیاد و کم
آب زیاد: مانند آب لوله کشی شهری: در برخورد با نجاسات هرگز نجس نمیشود مگر رنگ و بو بگیرد.
🌺 غیر آب و آب کم: اگر نجاست درون آن بیفتد نجس میشود ولی اگر با نجس برخورد کند فقط آن قسمت که با نجس برخورد کرده نجس است و بقیه که با نقطه نجس برخورد نکرده پاک است.
نکته : این قاعده آخری خیلی کاربرد دارد.
غیر آب مانند: بتادین، گلاب، شیر، دوغ، نوشابه، بنزین، نفت، روغن مایع، آبلیموه، آب میوه، شربت، گلاب و ...
#منبر_کوتاه
#کارگاه_احکام
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
*اللهم صل علی محمدوال محمد وعجل فرجهم
باسلام وادب خدمت باسعادت عزیزان وتوفیق رسیدن به مرتبه بندگی آگاهانه خدا وند وتسلیم دربرابر اوامر الهی
*آزمایشِ بندگان ازسنت ها وبرنامه های قطعی خداوند
*مقیاس پاداش ها و کیفرها*
شکی نیست تنها داشتن صفات درونی مقایس پاداش و کیفر نیست بلکه تا صفات خوب و بد انسان ظاهر نشود هرگز نمی توان کسی را به صفات درونی، کیفر یا پاداش داد و این صفات از طریق افعال و برداشت های انسان آشکار می گردد و ظهور آن بدون این که انسان در بوته امتحان قرار بگیرد امکان پذیر نیست و این خود یکی از انگیزه های امتحان خدا است که در سخنان امیر مؤمنان وارد شده است،
آنجا که می فرماید:
*«و ان کان سبحانه اعلم بهم من انفسهم، و لکن لتظهر الافعال التی بها یستحق الثواب و العقاب*
خداوند انسان را بهتر از خود او می شناسد ولی برای اینکه افعالی که ملاک پاداش و کیفر است آشکار گردد،
آنان را در بوته امتحان قرار می دهد.
*جدا سازی افراد نیک از افراد بد*
سومین انگیزه برای آزمایش های الهی جدا سازی خوب از بد،
و بد از خوب است زیرا در جامعه ای که همه ی گروه ها خود را انقلابی قلمداد کرده و به ظاهر از آن دفاع می کنند در حالی که گروهی از آنان منافق و ضد انقلابند،
بهترین وسیله برای شناساندن افراد صالح و فاسد و مؤمن و منافق، آزمایش های الهی است،
در غیر این صورت همه گروه ها با نقاب انقلابی در یک صف قرار گرفته و از یکدیگر تمیز داده نمی شوند
قرآن در این مورد می فرماید:
*«ما کانَ اللَّهُ لِیذَرَ الْمُؤْمِنِینَ عَلی ما أَنْتُمْ عَلَیهِ حَتَّی یمِیزَ الْخَبِیثَ مِنَ الطَّیبِ»*
هرگز خداوند مؤمنان را بر آنچه که هستند وا نمی گذارد تا ناپاک را از پاک جدا سازد.
و در آیه دیگر می فرماید:
*«لِیمِیزَ اللَّهُ الْخَبِیثَ مِنَ الطَّیبِ وَ یجْعَلَ الْخَبِیثَ بَعْضَهُ عَلی بَعْضٍ فَیرْکمَهُ جَمِیعاً فَیجْعَلَهُ فِی جَهَنَّمَ أُولئِک هُمُ الْخاسِرُونَ»*
تا ناپاک را از پاک جدا سازد و ناپاک را روی هم قرار دهد،
و همه را گرد آورده در دوزخ قرار دهد، آنان زیان کارانند
*فلسفه آزمایش الهی*
یکی از سنتهایالهی و برنامههای قطعیِ خداوند، آزمایشِ مردم است.
خدا ما انسانها رو آزمایش میکنه،
تا خودمون رو نشون بدیم،
و خصلتهای خودمون رو بروز بدیم.
*آزمایشهای الهی متفاوته*
گاهی اوقات،
خدا با مالوثروت ماها رو آزمایش میکنه...
و گاهی اوقات هم با فقروتنگدستی و مشکلات...
ولی ما که از پشتِ پرده خبر نداریم،
راجع به این دادنها و گرفتنها،
قضاوتهای نادرست میکنیم:
*عجول وکفوربودن انسان*
تا خدا بهمون نعمتی داد، زود مغرور میشیم و فکر میکنیم خبری هست
فکر میکنیم خدا ما رو خیلی دوست داره
فکر میکنیم ما بهترین بنده خدائیم
از اون طرف، تا یه ذرّه سختی و مشکلات برامون پیش بیاد،
دیگه فکر میکنیم دنیا به آخر رسیده
فکر میکنیم خدا ما رو دوست نداره
فکر میکنیم خیلی بدبختیم
قرآن کریم در این باره میفرماید:
*فَأَمَّا الْإِنسَانُ إِذَا مَا ابْتَلَاهُ رَبُّهُ فَأَکْرَمَهُ وَ نَعَّمَهُ، فَیَقُولُ رَبِّی أَکْرَمَنِ*
*وَ أَمَّا إِذَا مَا ابْتَلَاهُ فَقَدَرَ عَلَیْهِ رِزْقَهُ، فَیَقُولُ رَبِّی أَهَانَنِ*
امّا انسان، هنگامی که پروردگارش او را برای آزمایش، اکرام میکند و نعمت میبخشد..
مغرور میشود و میگوید: «پروردگارم مرا گرامی داشته است!»
و امّا هنگامی که برای امتحان، روزیش را بر او تنگ میگیرد..
مأیوس میشود و میگوید:
«پروردگارم مرا خوار کرده است!»
*آزمایش الهی وسیله تربیت ورشدانسان*
نه فقر و تنگدستی نشانهی اهانت است،
و نه ثروت و دارایی نشانهی کرامت..
بلکه هر دو وسیله آزمایش هستند.
این آزمایشها، وسیلهی تربیت و رشدِ ما انسانهاست.
سوره فجر آیه ۱۶
سوره فجر آیه ۱۵
نهج البلاغه، کلمات قصار شماره ی ۹۳.
آل عمران آیه ۱۷۹.
انفال آیه ۳۷
*التماس دعا*
#منبرکوتاه
#منبر_آماده
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
پرسش: آیا در قرآن کریم حق مادر بیشتر از حق پدر دانسته شده است؟
پاسخ: قرآن کریم در چند آیه به حق والدین اشاره کرده و به مؤمنان فرمان داده که به پدر و مادر خود نیکی کنند.
برای نمونه در آیه ۲۳ سوره اسراء، نیکی به پدر و مادر را در کنار توحید عبادی قرار داده و فرموده است: پروردگارت حکم کرده است که جز او دیگری را عبادت نکنید و به والدین خود احسان کنید: وَ قَضَیٰ رَبُّكَ أَلاَّ تَعْبُدُوٓا۟ إِلَّآ إِيَّاهُ وَ بِٱلْوَٰلِدَيْنِ إِحْسَٰنًا
که این بیانگر اهمیت زیاد احسان به پدر و مادر است.
در ادامه آیه تأکید فرموده که اگر یکی از پدر و مادر یا هر دو به سن پیری رسیدند انسان نباید کوچکترین کلامی که موجب ناراحتی آنان شود بر زبان آورد و باید با آنان با ادب و احترام سخن بگوید: إِمَّا يَبْلُغَنَّ عِندَكَ ٱلْكِبَرَ أَحَدُهُمَآ أَوْ كِلاَهُمَا فَلاَ تَقُل لَّهُمَآ أُفٍّ وَ لاَ تَنْهَرْهُمَا وَ قُل لَّهُمَا قَوْلاً كَرِيمًا
در آیه بعدی به مؤمنان فرمان داده شده که در برابر والدین خود متواضع باشند و به پاس زحماتی که آن دو در کودکی برای وی کشیدند برای پدر و مادر خود دعا کنند: وَ ٱخْفِضْ لَهُمَا جَنَاحَ ٱلذُّلِّ مِنَ ٱلرَّحْمَةِ وَ قُل رَّبِّ ٱرْحَمْهُمَا كَمَا رَبَّيَانِی صَغِيرًا
گرچه پدر و مادر هر دو حق عظیمی بر انسان دارند ولی خدای متعال در آیاتی پس از سفارش بر احسان به پدر و مادر، برای مادر حق ویژهای بیان داشته و بر احترام به وی تأکید کرده است.
مثلاً در آیه ۱۴ سوره لقمان به زحمات مادر در دوران دشوار حاملگی و شیردهی اشاره فرموده است: وَ وَصَّيْنَا ٱلْإِنسَٰنَ بِوَٰلِدَيْهِ حَمَلَتْهُ أُمُّهُۥ وَهْنًا عَلَیٰ وَهْنٍ وَ فِصَٰلُهُۥفِی عَامَيْنِ أَنِ ٱشْكُرْ لِی وَ لِوَٰلِدَيْكَ
همچنین در آیه ۱۵ احقاف نیز با اشاره به دوران حاملگی و شیردهی، بیان داشته که حداقل این دوران ۳۰ ماه است: وَ وَصَّيْنَا ٱلْإِنسَٰنَ بِوَٰلِدَيْهِ إِحْسَٰنًاۖ حَمَلَتْهُ أُمُّهُۥ كُرْهًا وَ وَضَعَتْهُ كُرْهًاۖ وَ حَمْلُهُۥ وَفِصَٰلُهُۥ ثَلَٰثُونَ شَهْرًا
بنابراین گرچه احترام به پدر و مادر و احسان به آن دو بر هر مؤمنی واجب است ولی مادر حق ویژهای دارد و باید به او توجه بیشتری داشت.
#منبر_آماده
#منبرکوتاه
#والدین
#تفسیر #قرآن
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
🌸 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم🌸
🔵 واجب و حرام های الهی :مبارزه با بدعت ها
💢 با غصب منصب امامت و خانه نشینی اميرالمؤمنين علی علیه السلام که منصوب از جانب خدای متعال بود، بسیاری از حلالهای خدا حرام و حرامهای خدا حلال شد در نتیجه انحراف فراوانی چه در اصول و چه در فروع دین پدید آمد و احکام دین دچار تغییر و تبدیل شد.
💠 حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از همان ابتدای شروع این بدعت بزرگ به مقابله جدی با آن بدون کم ترین تقیهای پرداختند و از اصل دین یعنی امامت دفاع نموده و بدعتها را آشکار و رسوا ساختند.
💢 برخی از احکامی که دچار تغییر و تبدیل شد مانند:
1. تکفیر یا تکتف (نماز خواندن با دست بسته)
2. تثویب (تغییر کلمات اذان)
3. تغییر در احکام وضو
و.....
⭕ تکتف یا دست بسته
یکی از مصادیق تغییر و تبدیل احکام که توسط خلفای غاصب انجام گرفت، تکفیر و تکتف به معنای دست روی دست گذاشتن در حالت نماز است و به اصطلاح با دست بسته نماز خواندن.
💠 حضرت آیت الله مکارم شیرازی دام ظله در رد چنین کاری فرمودند: فقط خدا و رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلّم می توانند کیفیت نماز خواندن را بیان کنند و رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم با دست باز نماز می خواندند و فرمودند: صَلُّوا کَمَا رَاَیْتُمُونِی اُصَلِّی
نماز بخوانید همانگونه که می بینید من نماز می خوانم.
📗 صحیح بخاری، ج ۲، ص ۴۴.
در کتب اهل سنت نیز نماز خواندن رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم با دست باز بیان شده است.
📗 سنن ابن ماجه، ج ۱، ص ۳۳۷.
بنابراین هیچ کس نمی تواند به سلیقه خود در نماز خواندن و کیفیت نماز خواندن تغییر ایجاد کند.
💠 خداوند متعال در قرآن می فرماید: قُلْ آللَّهُ أَذِنَ لَكُمْ أَمْ عَلَى اللَّهِ تَفْتَرُونَ.
📗سوره یونس، آیه ۵٩.
بگو آيا خداوند به شما اجازه داده يا بر خدا افترا مى بنديد يا پيش خود تحريم و تحليل مىكنید.
💠 امام محمد باقر علیه السلام فرمودند: لَا تُکَفِّرْ فَاِنَّمَا یَصْنَعُ ذَلِکَ الْمَجُوس.
📗 کافی، ج ٣، ص ٣٣٧.
در نماز تکفیر نکن که تکفیرکار مجوس است.
✍️ استفتاء از مقام معظم رهبری مدظله العالی
سؤال: مشارکت ما شیعیان در نماز جماعت مساجد کشورهای دیگر با برادران اهل سنت که دست بسته نماز میخوانند، چگونه است؟ آیا تبعیت از آنان در تکتف بر ما واجب است یا آن که باید نماز را بدون تکتف بخوانیم؟
پاسخ: اقتدا به اهل سنت، براى رعايت وحدت جايز است و نماز خواندن با آنها صحيح و مجزى است، ولى تکتف واجب نيست و بلکه جايز نيست، مگر در صورتى که ضرورتى آن را اقتضا کند.
📗 اجوبة الاستفتائات، س ۶۰۳.
💠 مُهر گذاشتن برای سجده
هم چنین مقام معظم رهبری فرمودند: عده ای امروز به مُهر گذاشتن شیعه ایراد می گیرند. این دیگر محل کلام نیست، چرا باید تقیه کنیم؟ ...
بنده اعتقادم این است که ما در این قضیه، در مکه هم نباید تقیه کنیم. البته من سال ها پیش، این نکته را گفتم، اما آقایان، حرف مرا گوش نمی کنند. به نظر من سر مهر گذاشتن و سر عدم تکتف و تکفیر در نماز، ما نباید تقیه کنیم. مذهب ما این است.
ما که امروز، اقلیت نیستیم، این که جزو چیزهای مُخلّ به وحدت نیست ...
این که من مهر بگذارم یا نگذارم، جهالتی است که در ذهن او فرو کرده اند که این مهر، شرک است. ما باید این جهالت را از ذهن او خارج کنیم.
بنابراین از چیزهایی که جزو معارف رایج کشور ماست، اصلا نباید تقیه کرد، باید حقیقت را گفت ...
باید این منطق وجود داشته باشد. نباید حالت انفعال و این که «جلوی اینها بد است» وجود داشته باشد.
سخنرانی معظم له، مورخ: ۱۳۸۰/۱۲/۲۱.
📗 منشور حوزه و روحانیت، ج۳، ص ۲۸۵.
🌷اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ولعن أعدائهم اجمعین🌷
#منبر_آماده
#منبرکوتاه
#فاطمیه
#انتخاب_های_من
@manbar_ir
https://eitaa.com/joinchat/815333562Cf516a20880
ویرگول (منبرکوتاه)
🍃 باب طهارت و نجاست _ درس اول 🌱مواد پیرامون ما در طول زندگی سه نوع هستند 1. گاز و بخار 2. جامدات
✍درس دوم باب طهارت و نجاست
💎 قاعده برخورد