#غرب_آسیا
🔰آیا ترامپ برای فرافکنی در مورد بحرانهای داخلی آمریکا دست به خودزنی خواهد زد؟
🔹منابع اطلاعاتی موثق در عراق به خبرنگار «نورنیوز» در بغداد گفتند اطلاعات دقیقی در اختیار دارند که برخی مشاوران «دونالد ترامپ» به وی توصیه اکید کردهاند برای کاهش فشار افکار عمومی و شخصیتهای سیاسی رقیب وی در آمریکا پیرامون ناکارآمدی فاجعهبار دولت در کنترل شیوع ویروس کرونا، لازم است بحرانی مصنوعی در منطقه با اولویت عراق ایجاد شود.
🔸بر اساس اخبار اعلام شده از سوی این منابع عراقی، مقامات پنتاگون و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) با این رویکرد که نوعی خودزنی برای بحرانسازی است، مخالفت کرده و اجرای آن را گام نهادن در مسیری بسیار خطرناک و غیرقابل پیشبینی عنوان نمودهاند اما وزارت خارجه آمریکا بر پیگیری این راهبرد اصرار دارد.
گفته میشود تماس روز چهارشنبه ۱۳ فروردین «امانوئل مکرون» رییس جمهور فرانسه با «برهم صالح» رییس جمهور عراق نیز برای اعلام نگرانی در خصوص احتمال ایجاد شرایط غیرمنتطره در عراق بوده است.
🔹اخبار دریافتی حاکی است اگرچه ترامپ هنوز با پیشنهاد وزارت خارجه آمریکا موافقت نکرده اما توییت امروز او که طی آن به صورت تلویحی گروههای مقاومت عراق را تهدید کرده بود، نشان میدهد که راهبرد پیشنهادی وزارت خارجه آمریکا ذهن رییس جمهور این کشور را درگیر کرده است.
🔸منابع عراقی با اشاره به اخباری که طی دو روز گذشته از سوی اکانتهای وابسته به مرکز اعتدال عربستان سعودی در حال انتشار است و طی آن تلاش میشود شرایط عراق بحرانی جلوه داده شود، اعلام کردند بعید نیست گروههای مزدور سعودی قصد داشته باشند با هماهنگی یا بدون هماهنگی با آمریکا دست به اقداماتی علیه پایگاههای نظامی آمریکا بزنند و بهانه لازم برای انجام عملیات علیه گروههای مقاومت در عراق را فراهم کنند.
🔹لازم به ذکر است سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز روز چهارشنبه با واکنش به تحرکات نظامی آمریکا در عراق اعلام کرد: در حالی که دبیرکل سازمان ملل متحد و جامعه جهانی بر توقف اقدامات تنشزا و جنگطلبانه در شرایط شیوع کرونا تاکید میکنند، این تحرکات خلاف خواسته رسمی و اعلام شده دولت، پارلمان و مردم عراق و تشنج آفرین است و میتواند وضعیت منطقه را به بیثباتی و شرایطی فاجعهبار سوق دهد./ نورنیوز ( رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی)
#مقاومت
◀️۴- سپاه «بدر»
سپاه «بدر» مشهورترین عضو «مدافعان حرم» در عراق است که رابطه بسیار نزدیکی با جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران در ایران دارد.
این سپاه جزء ۴۲ گروه شبهنظامی فعال در عراق است که به همراه ۲۸ گروه شبهنظامی دیگر «مستقیما مورد حمایت ایران» قرار دارند.
سپاه «بدر» شاخه نظامی مجلس اعلای اسلامی عراق بوده که در سال ۱۹۸۰ میلادی توسط
محمدباقر حکیم رئیس وقت این تشکل سیاسی - نظامی و با عضویت گروهی از اسرا و پناهندگان عراقی در ایران تاسیس شد.
اعضای این سپاه خود را از فداییان روحالله خمینی٬ بنیانگذار جمهوری اسلامی، میدانند و در زمان صدام حسین٬ مبارزه با رژیم وی را «جهاد فیسبیلالله» عنوان میکردند.
فرماندهی سپاه «بدر» را در حال حاضر هادی عامری بر عهده دارد که پیشتر نماینده مجلس و وزیر حمل و نقل دولت عراق بوده و شخصیت مهمی در «بسیج مردمی» عراق علیه گروه «داعش» است و هم اکنون رئیس ائتلاف فتح است.
هادی عامری ارتباط بسیار نزدیکی با شهید قاسم سلیمانی٬ فرمانده سابق نیروی «قدس» سپاه دارد و تاکنون تصاویر متعددی از این دو فرمانده نظامی در عراق منتشر شده است.
پنجم نوامبر سال ۲۰۱۴ نیز تصویری از عامری و شهید سلیمانی در خانه رهبرجمهوری اسلامی منتشر شد که در آن زمان بازتابهای فراوانی به همراه داشت و نشانه نزدیکی این فرمانده سپاه عراق به رهبر جمهوری اسلامی بود.
این سپاه چندی پیش ویدیویی در تعریف و تمجید از آیتالله خامنهای ساخته و پخش کرده است.
مقر کنونی این سپاه در عراق٬ پادگان «اشرف» مقر سابق اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران است که در جولای سال ۲۰۱۴ در اختیار این سازمان نظامی قرار گرفت.
◀️◀️۵- گردان «ابوالفضلالعباس» یا «لواء ابوالفضل العباس»
گردان «لواء ابوالفضل العباس» که متشکل از چند گروه نظامی شیعی عراقی است٬ به طور رسمی در اول فوریه سال ۲۰۱۳ با هدف حفاظت از آرامگاه حضرت زینب٬ دختر امام اول شیعیان در سوریه اعلام موجودیت کرد.
اعضای این گردان را علاوه بر گروه «الیوم الموعود» وابسته به «جریان صدر» به رهبری «مقتدى الصدر» و گروه «عصائب أهل الحق» به رهبری «شیخ قیس الخزعلی» وابسته به «جیش المهدی»٬ گروهی از اعضای حزبالله لبنان و اتباع عراقی ساکن دمشق تشکیل میدهند.
تاکنون چندین فیلم از گردان «ابوالفضل العباس» در سایتهای مختلف اینترنتی پخش شده که در یکی از آنها اعضای این گردان تاکید میکنند تنها با هدف دفاع از آرامگاه «حضرت زینب» وارد دمشق شدهاند.
برخی اعضای این گردان پس از حمله گروه «داعش» به خاک عراق به جمع سایر شیعیانی پیوستهاند که با هدف مقابله با گروه «داعش» در این کشور سلاح به دست گرفتهاند.
«علاء الکعبی»٬ مسئول نظامی گردان «ابوالفضل العباس» تعداد نیروهای فعلی این گردان در خاک عراق را ۵۰۰ نفر اعلام کرده است.
برخی خبرگزاریهای رسمی در ایران تشکیل این گردان در سوریه را اقدامی از سوی حزبالله لبنان و شخص حسن نصرالله اعلام کردهاند.
فرماندهی این گردان را فردی به نام حسین ابوعجیب از شیعیان عراقی ساکن سوریه برعهده دارد که دارای ارتباط نزدیکی با نیروی «قدس» سپاه پاسداران است.
#مقاومت
🔴🔴◀️۱۳- حزبالله عراق
«حزبالله عراق» در واقع بخشی از «حزبالله لبنان» به رهبری حسن نصرالله است که از سوی «واثق البطاط» بنیان گذاشته شد.
واثق البطاط متولد سال ۱۹۷۳ میلادی در استان «میسان» عراق بود که از سال ۱۹۹۳ میلادی به همراه گروهی از مخالفان صدام حسین به ایران مهاجرت کرد.
البطاط که سالهای زیادی در ایران زندگی کرده بود و سابقه عضویت در سپاه «بدر» را داشت در سال ۲۰۰۲ اقدام به راهاندازی تشکیلاتی به نام «ثارالله» کرد و به گروه «جبشالمهدی» پیوست.
البطاط در سال ۲۰۰۶ در لبنان نام تشکیلات «ثارالله» را به «حزبالله» تغییر داد و بنای کار آن را بر «مقاومت اسلامی» گذاشت و بعد از خروج آمریکا از عراق عنوان «مقاومت» را به «نهضت» تغییر داد.
شمار اعضای «حزبالله عراق» آنطور که مسئولان آن اعلام کردهاند بیش از ۳۸۰ هزار نفر است که همگی آنها مسلح بوده و در مجموع بیش از ۱۰ هزار موشک نیز در اختیار دارند.
◀️۱۴- کتائب امام علی
گروهی از شبهنظامیان شیعی مقیم عراق را اعضای این گروه تشکیل دادهاند و فرماندهی آنها را «محمد شبل الزیدی» برعهده دارد.
این گروه یک ماه پس از اشغال شهر موصل از سوی گروه «داعش» تشکیل شد.
علی موسوی با کنیه «ابوحسنین» جانشین «شبل الزیدی» در این گروه بود که ششم مارس سال ۲۰۱۵ در جریان آزادسازی شهر «تکریت» کشته شد.
«کتائب امام علی» همچون سایر گروههای شیعی با حمایت جمهوری اسلامی ایران و با هدف از مقابله با گروه «داعش» تشکیل شده است.
تصاویر بسیاری از فرماندهان این گروه در کنار قاسم سلیمانی در شبکههای اجتماعی و سایتهای خبری منتشر شده که نشان از ارتباط نزدیک موسسان آن با نیروی «قدس» سپاه دارد.
◀️۱۵- کتائب سیدالشهداء
«کتائب سیدالشهداء» یکی از گردانهایی است که از سال ۲۰۰۳ با نیروهای آمریکا در عراق میجنگید و از سال ۲۰۱۱ نقش موثری در جنگ سوریه ایفا کرده است.
اعضای این گردان را شیعیان عراقی تشکیل دادهاند و هدف خود از حضور در سوریه را محافظت از آرامگاه «حضرت زینب» اعلام کردهاند.
براساس برخی گزارشها تاکنون ۳۰ تن از اعضای این گروه در درگیریهای سوریه جان خود را از دست دادهاند.
از ابومصطفی خزعلی به عنوان فرمانده این گردان و از «ابو الاء الولائی» به عنوان دبیرکل این گروه نام برده میشود که تصاویر و اطلاعات چندانی درباره آنها در دسترس نیست.
تلویزیون رسمی ایران نیز مستندی درباره این گروه ساخته و پخش کرده است.
🔴◀️۱۶- «حرکة النجباء»
«جنبش مقاومت اسلامی حرکت حزبالله النجباء» که به اختصار گردان «النجباء» نامیده میشود را گروهی از شیعیان نزدیک به جمهوری اسلامی تشکیل دادهاند.
گردان «حزبالله نجباء» همانند گردان «اباالفضلالعباس» از زیرشاخههای گروه «عصائب اهل الحق» بوده که فرماندهی آن را «شیخ اکرم الکعبی» از مشاوران و معاونان سابق «مقتدی صدر» برعهده دارد.
این گروه رابطه بسیاری نزدیکی هم با حزبالله لبنان دارد و در سایتهای اینترنتی تصاویری از فرمانده آن با حسن نصرالله در سفری که به لبنان داشته٬ وجود دارد.
«ابوعیسی اقلیم» از فرماندهان نظامی حزبالله لبنان مسئولیت اصلی آموزش نظامی این گروه در عراق را برعهده داشته است.
از این فرمانده حزبالله نیز تصویری در کنار «الاکرم الکعبی» در سایتهای خبری منتشر شده است.
«ابوعیسی اقلیم» در پی حمله بالگردهای اسرائیل به یک کاروان نظامی حزبالله لبنان در استان «قنیطره» سوریه به همراه جهاد مغنیه٬ یکی از فرمانده سپاه پاسداران و چند عضو دیگر حزبالله کشته شد.
از «حرکة النجباء» اطلاعات زیادی در دست نیست٬ اما این گروه در تمجید از قاسم سلیمانی ویدیویی منتشر کرده است.
از «شیخ اکرم الکعبی» تصاویر مشترکی با قاسم سلیمانی منتشر شده است.
«حرکة النجباء» تنها گروهی است که در جریان جنگ با گروه «داعش» در عراق ادعا کرده پهپادی به نام «یسیر» به منظور شناسایی مناطق عملیاتی ساخته و به پرواز درآورده است.
از «یحیی الشبری» به عنوان نماینده «جنبش حزبالله النجباء» در ایران نام برده میشود که ۱۷ مارس سال ۲۰۱۵ در مراسمی که سفارت عراق در تهران برگزار کرد٬ حضور داشت.
#مقاومت
◀️۱۱- «سرایا الخراسانی»
اعضای گردان «سرایا خراسانی» را بیشتر شیعیان جنوب و مرکز عراق تشکیل دادهاند و هدف اصلی آن مبارزه با گروه «داعش» است.
فرماندهی این گردان شیعی را فردی به نام «سیدعلی الیاسری» بر عهده دارد و در گفتوگویی به صراحت خواستار تشکیل سپاه پاسداران در عراق شده است.
یکی از ویژگیهایی که گردان نظامی «سرایا خراسانی» را از دیگر گروههای نظامی در عراق و سوریه متمایز میکند لوگو و نشانی است که این گروه برای خود انتخاب کرده که مانند نشان سپاه پاسداران ایران است.
این گروه به علت وابستگیهای مستقیم به تهران از دیگر گروههای شیعه پیشی گرفته و به خوبی از لحاظ نظامی و لجستیکی پشتیبانی میشود.
در یکی از ویدیوکلیپهایی که از سوی گروه «سرایا الخراسانی» تولید و منتشر شده از شهید حمید تقوی٬ یکی از فرماندهان کشته شده سپاه در عراق به عنوان موسس این گروه نام برده شده است.
🔴شهیدحمید تقوی یکی از فرماندهان نیروی «قدس» سپاه بود که در دسامبر سال ۲۰۱۴ در سامرا کشته شد و تصاویری از وی در برخی خیابانهای شهر عراق نصب شده است.🔴
◀️۱۲- «کتائب حزبالله»
گردانهای حزبالله عراق (کتائب حزبالله فیالعراق) یکی دیگر از گروههای جنگجوی شیعه در عراق است که بیشتر اعضای آن را مقلدان آیتالله محمدباقر صدر و آیتالله خمینی دو تن از مراجع تقلید شیعه تشکیل دادهاند.
«کتائب حزبالله» در سال ۲۰۰۳ میلادی راهاندازی شد. این گروه با اینکه جزء مخالفان سرسخت صدام حسین بود، اما به شدت اشغال کشور به دست نیروهای خارجی را رد میکرد.
«کتائب حزبالله» پس از سقوط صدام٬ نخستین عملیات ضد آمریکایی خود را در تاریخ ۲۳ اکتبر سال ۲۰۰۳ در منطقه «بلدیات» شهر بغداد انجام داد و تا سال ۲۰۱۱ به انجام این نوع عملیات مبادرت میکرد.
«گردانهای حزبالله عراق» تنها گروه شبه نظامی شیعه عراقی است که در لیست سیاه تروریستی ایالات متحده قرار دارد.
پس از آغاز بحران سوریه، نیروهای «کتائب حزبالله» برای دفاع از حکومت بشار اسد وارد سوریه شدند که این حضور همچنین ادامه دارد.
اعضای «گردانهای حزبالله عراق» در حال حاضر در عراق و سوریه مشغول جنگ با گروه «داعش» هستند.
این گروه از توانایی بالای امنیتی و عملیاتی برخوردار است، زیرا هدف آنها از ابتدا نفوذ به سرویسهای اطلاعاتی آمریکا یا عراق بود.
«رحمان الجزائری»، دبیرکل «گردانهای حزبالله» عراق اعلام کرده که این تشکیلات در حال حاضر بیش از پنج هزار نیرو در قالب سه گردان در عراق دارد
#مقاومت
◀️۶- گردان «فاطمیون»✌
گردان «فاطمیون» یکی دیگر از گروه جنگجویان شیعه حاضر در سوریه است که بسیاری اعضای آن را شماری از افغانهای مقیم ایران تشکیل میدهند؛
آنها پس از جذب٬ آموزش و سازماندهی در پادگانهای سپاه به این کشور اعزام میشوند.
این گردان آنطور که رسانههای ایران اعلام کردهاند ابتدا از سوی ۱۷ نفر از افغانهای شیعه مقیم دمشق تشکیل شد و پس از گسترده شدن جنگ در سوریه٬ به یک گردان نظامی تبدیل شد.
براساس برخی گزارشها در حال حاضر بیش از دو هزار و ۵۰۰ عضو این گردان که از شیعیان افغان مقیم کابل٬ ایران و سوریه هستند در مناطق مختلفی از خاک سوریه به جنگ مشغولند.
این گزارشها تعداد افغانهای کشته شده عضو این گردان در درگیریهای سوریه را حدود ۲۰۰ نفر اعلام کردهاند.
پیکر تعداد قابل توجهی از اعضای کشته شده این گردان در دو سال گذشته در شهرهای مختلف ایران به خصوص قم و مشهد تشییع و به خاک سپرده شده است.
افغانهای شیعه مهاجر بسیاری سالهاست که در دو شهر مذهبی قم و مشهد زندگی میکنند.
بسیاری از اعضای گردان «فاطمیون» ساکن این دو شهر بوده و کار سازماندهی و اعزام آنها را سپاه استانی قم و خراسان رضوی برعهده دارند.
فرماندهی اصلی این گردان را فردی به نام عليرضا توسلی معروف به «ابوحامد» برعهده داشت که ۲۸ فوریه سال ۲۰۱۵ در «درعا»ی سوریه کشته و پیکر وی چند روز بعد در مشهد به خاک سپرده شد.
◀️۷- گردان «زینبیون»
گردان نوپای «زینبیون» سومین گروه نظامی سازماندهی شده از داخل ایران برای جنگ در سوریه است که اعضای آن را شیعیان پاکستانی مقیم ایران تشکیل دادهاند.
این گردان پس از حمله گروه «داعش» به عراق و با حمایت نیروی «قدس» سپاه راهاندازی شده و ماموریت اصلی آن در عراق تعریف شده است.
پایگاه اصلی این گردان در شهر مذهبی قم و اسلامآباد پاکستان قرار دارد. تاکنون پیکر چندین عضو کشته شده این گردان در قم تشییع و به خاک سپرده شده است.
گفته میشود این گردان ارتباط نزدیکی با «حزبالله پاکستان» دارد و دبیر کلی آن را فردی به نام «هادی نقوی» عهدهدار است. نقوی به صراحت اعلام کرده که این گروه زیر مجموعه حزبالله لبنان است.
حزبالله لبنان علاوه بر پاکستان چندین شاخه نظامی دیگر در سوریه و عراق راهاندازی کرده که این گروهها هدف خود را مقابله با نیروهای «تکفیری» اعلام کردهاند.
◀️۸- گردان « لواء ذوالفقار»
این گردان بعد از گردان «ابوالفضل العباس» دومین گروه مسلح شیعی عراقی در دمشق است که اعضای آن اعلام کردهاند مشغول «دفاع» از آرامگاه دختر امام اول شیعیان هستند.
فرماندهی این گردان را «ابوشهد الجبوری» برعهده داشت که وی نیز فوریه سال ۲۰۱۴ در درگیریهای دمشق جان خود را از دست داد.
«الجبوری» پیش از مرگ ارتباط نزدیکی با جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران داشت و تصاویر متعددی از وی در ایران منتشر شده که نشانهای از میزان ارتباط وی با جمهوری اسلامی است.
جانشین «الجبوری» فردی به نام «فاضل صبحی» معروف به «ابوهاجر» از اعضای گروه «عصائبالحق» عراق بود که در درگیریهای سوریه کشته شد و از سفرهای وی به ایران نیز تصاویر متعددی منتشر شده است.
از این گردان اطلاعات زیادی در دست نیست٬ اما دو فرمانده آن یعنی «ابوشهد الجبوری» و «فاضل صبحی» از شناختهشدهترین اعضای «مدافع حرم» در ایران به شمار میروند.
◀۹- گروه عصائب اهل حق
مجوز فعالیت نظامی گروه «عصائب اهل حق» عراق به دبیر کلی «شیخ قیس خزعلی» را محمود هاشمی شاهرودی صادر کرده است.
🔴مرحوم آیت الله محمود هاشمی شاهرودی٬ رئیس سابق قوه قضاییه ایران و عضو کنونی هیات رئیسه مجلس خبرگان و متولد عراق بوده است🔴
«عصائب اهل حق» اعلام کرده حضور نیروهای آمریکایی در خاک عراق به نام «ائتلاف» در برابر «داعش» را به منزله اشغال خاک این کشور میداند و با این نیروها وارد جنگ خواهد شد.
آگوست و اکتبر سال ۲۰۱۴ دو گروه از اعضای «عصائب اهل حق» برای تمرینهای نظامی و دیدار با برخی روحانیون بلندپایه قم به ایران سفر کردند که در آن زمان انتشار تصاویری از آنها بازتابهای زیادی در رسانهها به همراه داشت.
اعضای این گروه جزء نخستین افرادی بودند که با آغاز درگیریها در سوریه وارد این کشور شده و علیه مخالفان بشار اسد مشغول جنگ شدند و در حال حاضر نیز در عراق مشغول جنگ هستند.
جوانی به نام مهدی بختیاری٬ نماینده گروه «عصائب اهل حق» در ایران است.
«عصائب اهل حق» از جمله گروههای شیعه عراقی است که معتقد به «ولایت فقیه» و ولایت آیتالله علی خامنهای است.
در حال حاضر تعداد نیروهای این گروه را بیش از ۵۰ هزار نفر اعلام کرده اند.
◀️۱۰_سرایا السلام
نام قبلی این گروه «جیشالمهدی» بود و مقتدی صدر٬ روحانی شیعه در عراق رهبری آن را بر عهده دارد. «لواء الیوم» نام دیگر گروه «سرایا السلام» است.
سرایا السلام یکی از گروههای نظامی در عراق است.
#غرب_آسیا_از_نظر_ایران
🔴کشورهای در جغرافیای غرب آسیا از دیدگاه سایت رهبر انقلاب
در سایت رسمی آیتالله خامنهای صفحه ویژهای به نام «مقاومت» راهاندازی شده که محتوای بسیاری از آن مربوط به حسن نصرالله٬ فعالیتهای حزبالله لبنان و سخنان رهبر جمهوری اسلامی درباره تحولات این مناطق است.
در این صفحه نقشهای وجود دارد که کشورهای ایران٬ بحرین٬ سوریه٬ عراق٬ یمن٬ لبنان٬ پاکستان٬ میانمار٬ هندوستان٬ فلسطین٬ مصر٬ لیبی و تونس را با رنگهای متفاوتی ترسیم کرده و این کشورها را محور «مقاومت اسلامی» معرفی کرده است.
مدیریت اصلی اجرای این پروژه آنطور که سردارعلی شادمانی٬ معاون عملیات ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کرده از سوی آیتالله خامنهای به سپاه پاسداران واگذار شده است.
این نقشه نشانه دقیق و روشنی از سیاستهای جمهوری اسلامی برای گسترش نفوذ خود در این کشورها است.
#حشد_الشعبی
⚠️اجزاء و شاخه های حشد الشعبی عراق
🔴سپاه بدر عراق
🔴کتائب حزب الله
🔴عصائب اهل الحق
◀️تیپ امام علی
◀️تیپ امام کاظم
◀️تیپ امام هادی
◀️تیپ امام حسن عسگری
🔴النجباء
🔴گردان امام علی
🔴گردان های سیدالشهداء
🔴گردان های جهاد وسازندگی
🔴گردان های التیار الرسالی
🔴گردان های سرایا الخراسانی
🔴سرایا العتبات
🔴سرایا عاشوراء
🔴گردان های صلح
🔴تیپ ابوالفضل العباس
🔴و گروه های کوچک دیگر.....
تعداد نفرات این شاخه ها محرمانه مانده است و کسی اطلاع دقیقی ندارد.
#مقاومت
🔴#شاخه_های_ارتش_بین_المللی_مدافعان_حرم🌎
◀️۱- نیروی «قدس» سپاه پاسداران
از این نیرو بعد از نیروی زمینی٬ هوایی٬ دریایی و بسیج به عنوان پنجمین نیروی سپاه پاسداران نام برده میشود که ماموریتهای «برونمرزی» این نهاد را برعهده دارد. نیروی «قدس» در جریان جنگ ایران و عراق راهاندازی شد و هدف آن انجام ماموریتهای شناسایی و نظامی در خاک عراق بود.
پس از آغاز ناآرامیها در سوریه در سال ۲۰۱۱ دور جدیدی از ماموریتهای نیروی «قدس» سپاه در منطقه به خصوص سوریه آغاز شد٬ ضمن این که این ماموریت با حمله گروه «داعش» به عراق٬ گستردهتر از قبل نیز شده است.
نیروی «قدس» سپاه پس از دستگیری و آزادی چندین فرمانده ارشد خود در ماههای نخستین درگیری سوریه٬ به آرامی رویکردش در اعزام نیرو را تغییر داد و به حزبالله لبنان در زمینه اعزام٬ آموزش و سازماندهی این نیروها نقش بیشتری داد.
در این تغییر رویکرد٬ فرماندهان این نیرو تصمیم به راهاندازی «ستاد مردمی مدافعان حرم» در ایران گرفتند تا از این طریق بتوانند نیروهای داوطلب جنگ در سوریه را سازماندهی و به این کشور اعزام کنند.
سپاه پاسداران با وجود تشدید درگیریها در سوریه و عراق و حضور رسمی شهید قاسم سلیمانی در میادین جنگی عراق٬ همچنان از طریق گروه «مدافعان حرم» اقدام به اعزام نیرو به این دو کشور میکند تا هزینههای منطقهای و بینالمللی دخالتهای خود در امور داخلی برخی کشورهای منطقه را کاهش دهد.
◀️۲- حزبالله لبنان
حزبالله لبنان شناختشدهترین گروه در جنگ شیعیان با گروه «داعش» در سوریه و عراق است که حسن نصرالله٬ دبیرکل آن بارها حضور نظامی نیروهای این گروه در سوریه را تاییدکرده است.
حزبالله لبنان از اواخر سال ۲۰۱۲ در درگیریهای سوریه مشارکت داشته و شمار کشتههای آن تا بیش از ۲۵۰ نفر اعلام شده است.
این گروه به عنوان مهمترین مرجع آموزش و طراح جنگ شهری در عراق و سوریه محسوب میشود که به خواست ایران وارد درگیریها در این دو کشور شده است. بسیاری از شبهنظامیان شیعی در این دو کشور از سوی فرماندهان زبده حزبالله لبنان آموزش داده میشوند.
علت واگذاری این ماموریت به حزبالله لبنان از سوی نیروی «قدس» سپاه٬ تجربه بالای این گروه در جنگ چندین ساله با اسرائیل است؛ سالها جنگ شهری و منطقهای٬ فرماندهان این نیرو در جنگ شهری را زبده کرده است.
«حزبالله لبنان» با الهام گرفتن از الگوی همکاری خود با نیروی «قدس» سپاه٬ دستکم از دو گروه «کتائب حزبالله» و «عصائب اهل الحق» در عراق برای تعلیم و تجهیز چند گروه شبهنظامی شیعی دیگر استفاده میکند.
بسیاری از نیروهای این گروه در حال حاضر در مناطقی از سوریه و عراق با گروه «داعش» مشغول جنگ هستند.
در این سیاست٬ حزبالله لبنان ماموریت یافته در کشورهای مذکور اقدام به راهاندازی «هستههای مقاومت» به نام «حزبالله» کند.
حزبالله لبنان براساس این نقشه و با همکاری نیروی «قدس» سپاه پاسداران تاکنون توانسته در سوریه٬ عراق٬ پاکستان٬ یمن٬ فلسطین و تونس اقدام به راهاندازی تشکیلات «حزبالله» کند.
◀️۳- حزبالله سوریه
حزبالله سوریه شاخه دوم حزبالله لبنان در کشور سوریه است که شهید حسین همدانی٬ جانشین قرارگاه مرکزی «امام حسین» تشکیل این مجموعه از سوی جمهوری اسلامی را تایید کرده بود
.
این گروه شامل جنگجویان حامی بشار اسد در سوریه است و به صورت محدود به ارتش این کشور در پیکار با مخالفان اسد کمک میکند.
حزبالله سوریه در آوریل ۲۰۱۴ میلادی ضمن اعلام کشته شدن هشت تن از اعضای خود با صدور بیانیهای اعلام موجودیت کرد.
طبق گزارشها اعضای حزبالله از شیعیان ۱۲ امامی سوریه تشکیل شده و آموزش آنها بر عهده فرماندهان حزبالله لبنان و سپاه پاسداران است.
تعداد نیروهای این گروه ۱۵ هزار نفر برآورد میشود و اعضای آن در فیلمی که منتشر شده٬ اعلام کردهاند راه روحالله خمینی را ادامه خواهند داد و به دفاع از آرامگاه «حضرت زینب» خواهند پرداخت✌
PS_Volume 10_Issue 34_Pages 139-168.pdf
516.2K
#مقاله
✏دلائل حضور آمریکا در غرب آسیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مقاومت
📽سخنان خبرنگار مسیحی فرانسوی درباره شهید سلیمانی
#غرب_آسیا
#تنگه_هرمز
🔴اهمیت تنگه هرمز🔴
تنگه هرمز میان ایران و بخشی از عمان واقع شده است. تنگه هرمز یک گذرگاه دریایی بسیار باریک و عرض آن تنها 40 کیلومتر است. به این ترتیب این تنگه گذرگاهی اجباری برای بزرگترین تولیدکنندگان نفت جهان یعنی ایران، عربستان سعودی، عراق، امارات عربی متحده، کویت و قطر است. در واقع از همین گذرگاه باریک، یک سوم حمل و نقل دریایی نفت و یک پنجم تجارت جهانی گاز طبیعی مایع صورت میگیرد. این شرایط تنگه هرمز را به منطقهای کاملا راهبردی تبدیل کرده است. همین مسئله وجود پایگاههای نظامی متعدد را در منطقه و تنشهای همیشگی توجیه میکند.
برای مثال در سالهای 1984 تا 1987، در زمان جنگ ایران و عراق، حدود 240 نفتکش در این منطقه هدف حمله قرار گرفتند و 55نفتکش نیز غرق شدند.
حالا تنگه هرمز بار دیگر به صحنه تنشهای شدید تبدیل شده است. اما این بار ایران با آمریکا رو به و همه اینها بر سر توافق هستهای ایران است. توافق هستهای ایران در سال 2015 امضا شد و هدف آن محدود کردن توسعه تسلیحات هستهای در ایران بود. در مقابل نیز آمریکا و متحدان اروپاییاش قرار بود تحریمهای اقتصادی را لغو کنند. اما مشکل اینجا بود که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به هیچ وجه این توافق را دوست نداشت.
در نهایت در ماه مه سال 2018، دونالد ترامپ خبر خروج آمریکا را از توافق هستهای اعلام و بار دیگر تحریمهای اقتصادی جدیدی علیه ایران اعمال کرد. هدف وی وادار کردن ایران به مذاکره در مورد توافقی جدید بود که از دیدگاه ترامپ برای آمریکا بهتر است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مقاومت
🔴جنگ قدرت ایران و آمریکا در سوریه
#غرب_آسیا
#تنگه_هرمز
تنگه هرمز به عنوان مهمترین شریان نفتی دنیا معرفی شده و این رسانه روس آورده است: عمق تنگه هرمز ۶۰ متر و عرض آن در تنگترین بخش آن ۳۳ کیلومتر است. گنجایش ۲۰ تا ۳۰ نفتکش در روز را دارد و میانگین نفتکش عبوری در اوج ساعت آن هر ۶ دقیقه است. کشورهایی که از این تنگه برای صادر کردن نفت خود استفاده میکنند عراق، کویت، عربستان، قطر، امارات هستند. ۴۰ درصد از نفتی که از طریق دریا در دنیا جابجا میشود از طریق این تنگه جابجا میشود. در سال ۲۰۱۶ روزانه ۱۸.۵ میلیون بشکه، در سال ۲۰۱۷ روزانه ۱۷.۲ میلیون بشکه و در سال ۲۰۱۸ روزانه ۱۷.۴ میلیون بشکه از این تنگه عبور کرده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مقاومت
⚠️فلسفه کمک ایران به محور مقاومت از زبان آقای عباسی
#یمن
#باب_المندب
✅✅تنگه باب المندب
تنگه باب المندب یکی از مهمترین تنگههای آبی جهان است. این تنگه یکی از مهمترین مسیر تجارت دریایی شرق با غرب به شمار میرود و روزانه حدود ۶ میلیون بشکه نفت از این تنگه عبور میکند. سالیانه حدود ۴۰ هزار کشتی از این تنگه عبور می کند. حدود ۱۰ درصد از کشتیهای نفتکش از این تنگه به دیگر نقط جهان روانه میشوند. این موضوع سبب شده است که این تنگه اهمیت راهبردی و اقتصادی داشته باشد و زمینه را برای گسترش روابط اقتصادی، سیاسی و نظامی یمن با دیگر کشورها فراهم کند. همچنین یمن دارای جزایر بسیاری است که دارای جایگاه راهبردی هستند. وجود این جزایر در یمن سبب شده است که جایگاه دریایی یمن دارای اهمیت راهبردی باشد. با نگاهی به نقشه یمن مشخص میشود که این کشور یکی از بزرگترین گذرگاههای منطقه است
#یمن
در اختیار داشتن تنگه باب المندب، بندرهایی در آبهای منطقهای در امتداد دریای العرب، خلیج عدن و دریایی سرخ سبب شده است که قدرت یمن برای کنترل گذرگاه های حیاتی تقویت شود. تنگه باب المندب از زمان گشایش کانال سوئز در سال ۱۸۶۹ میلادی اهمیت راهبردی کسب کرده است و موقعیت جغرافیایی یمن سبب شده است این کشور مدیریت تنگه باب المندب را در اختیار داشته باشد. این موضوع به طور آشکار بیانگر اهمیت این منطقه برای کشورهای بزرگ جهان و منطقه به شمار میرود. این موضوع سبب شده است که این کشورها تلاش کنند در یمن نقش سیاسی، امنیتی و نظامی بازی کنند و در امور این کشور دخالت کنند و تلاش کنند امور را بر پایه منافع خود پیش برند. یمنیها پس از انقلاب ۲۱ سپتامبر ۲۰۱۴ اعلام کردند طرح آزادی یمن از هرگونه قیمومیت منطقهای و بینالمللی را میپذیرند و برای ایجاد کشوری ملی و مستقل و پاکسازی یمن از نفوذ خارجی و مراکز فساد تلاش میکنند.
#غرب_آسیا
#یمن
🔴عوامل اهمیت یمن برای قدرت های جهانی و منطقه ای چیست؟
اهمیت عامل فرهنگی: روحیه جهادی و سلحشوری یمنی ها در طول تاریخ از مردم این کشور، قبایلی جنگجو و مسلح پدید آورده است. به همین علت، قبایل یمنی همیشه مسلح بوده اند و سلاح (قبلاً خنجر و اکنون سلاح گرم) همراه همیشگی یمنی ها بوده است. کلاً شخصیت یک یمنی بدون قبیله و سلاح قابل تعریف نیست. در صدر اسلام، قبایل بسیاری از یمن در رکاب پیامبر گرامی اسلام و حضرت علی(ع) حضور داشته اند. حتی در میان ۷۲ شهید کربلا، نام ۱۵ یمنی به چشم می خورد. در میان توابین و سپاه مختار و حتی بعدها در جریان قیام زید بن علی(ع) در سال ۱۲۲ هجری، یمنی ها نقش مؤثری در مبارزه با اموی ها داشته اند.
در دهه های اخیر که شیعیان زیدی به حاشیه رانده شدند و سلفی ها حضور و نفوذ بیشتری پیدا کردند، روحیات جهادی یمنی ها مورد سوء استفاده قرار گرفت. این جریان از افغانستان شروع شد. زمانی که به اعتراف علی عبدالله صالح، با هماهنگی عربستان، آمریکا و پاکستان، گروهی از جوانان یمنی به افغانستان اعزام شدند تا با شوروی اشغالگر مبارزه کنند. این گروه که بعدها به افغان العرب ها معروف شدند هسته اولیه طالبان و القاعده را تشکیل دادند. در سال های بعد مجاهدان یمنی (با گرایش سلفی) به بوسنی، چچن و عراق رفت و آمد زیادی داشتند. گروهی از آنان هم از زندان های گوانتانامو سر درآوردند.
اهمیت عامل جمعیتی: اجمالاً اینکه کشورهای عرب حوزه خلیج فارس همیشه از رشد بالای جمعیت در یمن و مهاجرت آنان به کشورهای همسایه در هراس بوده اند. رشد جمعیت یمن بالای ۳٪ است. ضمناً سه حوزه ای که یمنی ها در طول تاریخ به آنجا رفت و آمد زیادی داشته و در آن مناطق تأثیرات فکری و مذهبی بسیاری از خود به جا گذارده اند عبارتند از: ۱ـ شبه جزیره عربستان، ۲ـ منطقه شرق و شاخ آفریقا و ۳ـ منطقه آسیای جنوب شرقی مانند اندونزی و مالزی.
بر همین اساس، حکومت مستقر در یمن برای قدرت های بزرگ، اهمیت فوق العاده ای داشته و دارد. یعنی حکومت صنعاء می تواند اولا از نظر جغرافیایی بر امنیت شبه جزیره عربستان و تنگه باب المندب تأثیرگذاری بالایی داشته باشد. ثانیاً انرژی متراکم در جمعیت رو به رشد یمن را به سمت اهداف خاص هدایت کند. در همین رابطه خدمتی که علی عبدالله صالح در طول سه دهه گذشته برای سعودی ها و غربی ها انجام داد این بود که اولاً سرزمین یمن را در اختیار سعودی ها و غربی ها قرار داد و ثانیاً زمینه لازم برای شکل گیری جریان های فکری و فرهنگی بر اساس منافع سعودی ها و غربی ها را فراهم آورد و از رشد جریان های مخالف جلوگیری کرد و یا موجب تضعیف آنها شد.
غربی ها، اهمیت مناطق استراتژیک جهان از جمله یمن را بخوبی درک می کنند. مختصر اینکه اگر کشور یمن بطور کامل از کنترل قدرت های غربی خارج شود قطعاً امنیت سعودی و شبه جزیره عربستان از بین خواهد رفت و به دنبال آن حرمین شریفین، خلیج فارس، نفت خاورمیانه و... در یک کلام قلب جهان اسلام از چنگ قدرت های بزرگ خارج خواهد شد.
#یمن_شناسی
🌍اقوام و نژادها🌎
مردم يمن از اقوام سامي و عرب قحطاني هستند كه عرب قحطاني مادر و ريشه عربيت است كه عربها را بدان منسوب ميدارند. مردمي كه در بخش شمالي (يمن شمالي) زندگي ميكنند عرب هستند ولي در بخش جنوبي از سالها قبل اقليّتهاي ديگري از كشورهاي هندوستان، پاكستان، سومالي، اريتره و اتيوپي به آنجا مهاجرت نمودهاند. در حال حاضر گروههاي نژادي بدين ترتيب است:
1. عرب 86 درصد،
2. هندي 3 درصد،
3. سوماليايي 1 درصد،
4. ديگران 10 درصد.
#یمن_شناسی
امروزه يمن ، از مناطق جنوب غربي عربستان سعودي و مناطق كوهستاني، نوار ساحلي درياي سرخ، مناطق تحت الحماية جنوب عربستان ، جزاير «كاماران»در نزديكي مرز غربي «پريم»در چند كيلومتري غرب و در منتهي اليه جنوب درياي سرخ، جزيرة «سوكوترا»در منتهي اليه شرقي درياي سرخ و در خليج عدن و جزاير «كورياموريا»در نزديكي سواحل عمان تشكيل شده است. اين كشور از شمال به عربستان سعودي و از مشرق به عمان، از جنوب به خليج عدن و از مغرب به درياي سرخ محدود است.
يمن يكي از حاصلخيزترين مناطق شبه جزيره عربي به شمار رفته و به علّت دارا بودن موقعيّت خاصّ جغرافيايي و بنادر و جزاير مهم، در طول تاريخ مورد طمع استعمارگران بوده و صفحات تاريخ اين كشور را حوادث گوناگون پر كرده است. اين كشور از لحاظ استراتژيكي داراي اهميّت ويژهاي است، زيرا يمن جنوبي در بخش شمال غربي و شامل شرقي «باب المندب» قرار گرفته و اين تنگه بين درياي سرخ و اقيانوس هند واقع شده و نزديكترين آبراه بين شرق و غرب ميباشد. اين كشور يكي از نقاط حساس استراتژيكي مورد نظر شرق و غرب است. يمن با تسلط بر تنگة «بابالمندب» قادر به كنترل درياي سرخ بوده و حتّي ميتواند آنجا را با دارا بودن جزيرة مهم و استراتژيكي «بريم» ببندد. اين جزيره، تنگه «بابالمندب» را به 2 بخش آبراه شرقي به نام «بابالاسكندر» و آبراه غربي به نام «ميون» تقسيم كرده است.
#یمن_شناسی
اقوام و نژادها
مردم يمن از اقوام سامي و عرب قحطاني هستند كه عرب قحطاني مادر و ريشه عربيت است كه عربها را بدان منسوب ميدارند. مردمي كه در بخش شمالي (يمن شمالي) زندگي ميكنند عرب هستند ولي در بخش جنوبي از سالها قبل اقليّتهاي ديگري از كشورهاي هندوستان، پاكستان، سومالي، اريتره و اتيوپي به آنجا مهاجرت نمودهاند. در حال حاضر گروههاي نژادي بدين ترتيب است:
1. عرب 86 درصد،
2. هندي 3 درصد،
3. سوماليايي 1 درصد،
4. ديگران 10 درصد.
#یمن_شناسی
🔴یمن دارای شهرهای تاریخی و مهمّ زیادی است
كه اهمّ آنها عبارتند از
1- صنعا:
شهر صنعا مركز استانی به همین نام و یكی از قدیمیترین پایتختهای دنیا است. این شهر مركز سیاست و تجارت جمهوری یمن است. صنعا در میان اخباریون شهر "سام" و در اشعار "ازال" نامیده میشود. مركز آن صنعای قدیمی است كه دارای آثاری از معماریهای اصیل و اماكن تاریخی میباشد.
این شهر نه تنها پایتخت دولت متحد، بلكه به معنی گوهری است كه در ازای سالها مبارزه و دادن هزاران شهید و معلول، نصیب مردم یمن شده است. مردم این شهر در جنگهای داخلی 1968 بین سلطنتطلبان و جمهوریخواهان كه به مدّت 70 روز محاصره بودند، مقاومت و استقامت سختی از خود نشان دادند.
2-مأرب:
مأرب مشهورترین شهر یمن باستانی است كه در شرق صنعا واقع شده و پایتخت قدیمی حكومتهای "سبا" و ملكة سبا "بلقیس" بود كه دربارة این سرزمین در قرآن كریم آیات متعددی وجود دارد.
3-صعده:
این شهر مركز استان صعده و یكی از مراكز اصلی است كه نقش مهم و عمدهای را در دوران اسلامی ایفا نموده، این شهر همچنین برای حجاج و تجّار عازم مكّه به منزلة توقفگاه بوده است. شهر قدیمی این منطقه كه با دیواری احاطه شده، مركز حكومت امام الهادی (اوّلین امام زیدیهای یمن) بود و مسجدی نیز به همین نام در این شهر وجود دارد كه در شمال صنعا قرار گرفته و دارای ساختمانهایی است كه دیوارهای آن از سالهای بسیار دور از گِل ساخته شده و هنوز هم پابرجاست.
4- شبوه:
یكی دیگر از شهرهای یمن است.
5- ذمار:
این شهر به علّت معماری خاصّ خود و مدارس اسلامی مشهور است. نام این شهر از نام یكی از پادشاهان سبا، یعنی ذمر علی گرفته شده است. مدرسة اسلامی معروف "الشمسیه" در این شهر قرار دارد.
6-الحوطه:
این شهر مركز استان لاحج میباشد و یكی از مناطق توریستی یمن است و دارای باغهای معروفی به نام الحسینی است كه شهرت زیادی دارند.
7-عدن:
عدن مركز استان عدن است و مركز اقتصادی و تجاری یمن محسوب میشود. عدن یك شهر باستانی است. این شهر مركز استراتژیك یمن محسوب میشد و اكنون مهمترین گذرگاه طبیعی دریای عرب و اقیانوس هند و گذرگاه مهمی برای دریای سرخ است.
#یمن_شناسی
✏✏دین رسمی یمن
دين رسمي مردم يمن اسلام است و ساير اديان كه درصد آنها بسيار اندك است از آزادي كافي برخوردار هستند. اكثريت جمعيّت اين كشور را مسلمانان تشكيل ميدهند. مسلمانان زيديّه اكثريت جمعيت را در اين كشور دارا ميباشد كه بيشتر در نواحي كوهستاني در يمن شمالي سكونت دارند و مسلمانان شافعي مذهب نيز حدود بيست و پنج درصد از جمعيّت اين كشور را تشكيل ميدهند. اكثريت مردم جنوب اين مذهب را دارند و در منطقة ساحلي «تهامه» زندگي ميكنند.
يمنيها از انصار مي باشند و يكي از افتخارات آنها اين است كه خود را تنها كشوري ميدانند كه بدون جنگ و خونريزي و با رسيدن حضرت علي(ع) به عنوان فرستادة ويژة پيامبر اكرم(ص) به اسلام گرويدند.
۵ میلیون نفر از جمعیت یمن از سادات هستند که رویهمرفته از ۲۰۰ خانوادهاند. ۹۰٪ آنها سادات حسنی و ۱۰٪ از سادات حسینی هستند. بیشتر سادات یمن از فرزندان «یحیی الامام الهادی بن الحسین بن القاسم الرسی» از نوادگان حسن بن علی هستند که برادرش هم در یمن بود. «یحیی» در سال ۲۶۰ ه.ق. در زمان حکومت عباسی از مدینه به یمن رفت.
#انصار_الله_یمن
#حوثی_ها
حوثیها کیستند؟
ساختار عشیرهای و قبیلهای در یمن اهمیت زیادی دارد و در تحولات سیاسی آن تاثیرگذار بوده است.
یکی از چند قبیله اصلی یمن قبیله همدان است که از آغاز دوره اسلامی، به خصوص در تحولات مربوط به شیعیان، نقش مهمی داشته است.
حوثیها هم خاندانی از قبلیه همدان یمن بودهاند.
حسین بدرالدین حوثی، از این خاندان، روحانی زیدی شیعه و از رهبران اعتراضاتی در صعده، در شمال یمن بود که در سال (١٣٨٣) به درگیری نظامی میان نیروهای دولت مرکزی یمن با معترضان انجامید.
#انصار_الله_یمن
🔴سابقه گروه انصارالله در یمن چیست؟
انصارالله نام رسمی گروهی است که از آن با عنوان "حوثیها" هم نام میبرند؛ انصارالله در کمتر از دو دهه از یک گروه شورشی محلی، عملا به حاکم اصلی بخشهایی از یمن، از جمله پایتخت آن صنعا، تبدیل شده است.
انصارالله یمن از دل گروهی به نام "شباب المومنین" درآمد، که اوایل دهه ١٩٩٠ ( ) در استان صعده تاسیس شد.
شباب المومنین (جوانان مومن) به دنبال احیای جایگاه مذهب زیدی در جامعه یمن، و استفاده از قدرت سازماندهی آن در مقابل گروههای وهابی سنی فعال در یمن بود.
آنها پس از دورهای انفعال در سال (١٣٨٣) تجمعهایی با شعارهای "مرگ بر آمریکا" ترتیب دادند که واکنش دولت علی عبدالله صالح را برانگیخت.
با تبدیل شدن این اعتراضات به شورش مسلحانه، نیروهای دولتی به تانک و هواپیمای نظامی متوسل شدند و دهها نفر از حوثیها در درگیری با نیروهای دولتی در همان مقطع کشته شدند.
به این ترتیب درگیری نظامی دامنهداری میان شبهنظامیان حوثی و دولت شکل گرفت که شش سال به درازا کشید تا سرانجام توافق آتشبسی بین دو طرف برقرار شد.