#تاریخ
#ویکی_فقه
در منابع تاریخی و روایی، درباره تاریخ تولد #حضرت_فاطمه (سلاماللهعلیها) اقوال مختلفی نقل شده است.
قول مشهور این است که آن حضرت در بیستم ماه جمادیالثانی سال پنجم بعثت پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) در مکه معظمه به دنیا آمد.
عدهای از اهل سنت نیز عقیده دارند که حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) قبل از بعثت متولد شده است.
http://wikifeqh.ir/تاریخ_ولادت_حضرت_زهرا
@WikiFeqh
ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
🔅 #خمینی_بزرگ @WikiFeqh
#اعلام
#ویکی_فقه
✅ با توجه به روز میلاد #بانوی_آفتاب و تولد #امام_خمینی، اکنون به ذکر خاطراتی از آن انسان والامقام میپردازیم:
◀️ شوخی و مزاح با خانواده
یکی از مستخدمان حضرت امام (رحمةاللهعلیه) میگوید: «بعد از ظهرها که میشد، خانوادۀ امام، نوهها، دخترها و عروس ایشان میآمدند و دور معظم له مینشستند و چنان با امام گرم میگرفتند و شوخی و مزاح میکردند که تصور چنین حالتی برای یک رهبر سیاسی، با آن همه گرفتاری، شاید غیر ممکن مینمود».
◀️ سفر به سوریه
یکی از نوههای امام به نام "مسیح" از جبهه برگشته و خدمت پدربزرگ رسیده بود؛ امام برای شوخی، به او گفتند: «تو شهید نشدی که بنیاد شهید ما را یک سفر به سوریه بفرستد؟!»
◀️ تبسم همیشگی
یکی از نوههای حضرت امام میگفت: «معمولاً اوقات استراحت امام نزد ایشان میرفتم. گاهی اوقات قبل از نماز مغرب و عشا و گاهی بعد از اخبار و گاهی هم صبحها قبل از رفتن به مدرسه. وقتی وارد اتاق ایشان میشدم، احساس میکردم امام سراپا غرق در شادی شدهاند و با لبخندی جواب سلام مرا میدهند. این لبخند شیرین آقا، هیچگاه فراموشم نخواهد شد؛ البته امام در هنگام دیدار با نزدیکان خویش، همینگونه عمل میکردند و هیچ تفاوتی در ابراز علاقهشان دیده نمیشد.
💢 زندگینامه امام خمینی را در مقاله زیر مطالعه کنید.
wikifeqh.ir/امام_خمینی
@WikiFeqh
ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
💠 نگاهی مختصر به زندگی ملاهادی سبزواری. ✅ دانشمند علوم اسلامی و فیلسوف معروف و عارف کامل و شاعر و
◽️ حکیم #ملاهادی_سبزواری با همه بزرگوار شخصیت علمی خویش روح بلندی داشت و زندگی را تنها از دریچه #حکمت و #فلسفه نمیگریست؛ به گونهای که گاهی هم صحبتی با فقرا و همنشینی با طبقات دیگر جامعه را مغتنم میشمرد. زاهدانه میزیست
◽️ به اشراف و حتی شخص شاه نیز بیتوجه بود. نقل میکنند که روزی #ناصرالدین شاه در سبزوار به خانه وی آمد و او با غذای ساده خود از شاه پذیرایی کرد و در مقابل اصرار شاه هیچ چیز از وی قبول ننمود.
◽️ وی باغ انگوری داشت که با دسترنج خود از آن محصول برمیداشت و همه ساله به هنگام فصل برداشت ابتدا سهمی را بین نیازمندان تقسیم میکرد و سپس دوستان خویش را به همراه طلاب #علوم_دینی به آنجا دعوت مینمود تا حاصل دسترنج خود را با دیگران مصرف کند.
◽️ وی از #بیت_المال هیچ ارتزاق نمیکرد. او در تمام مدت عمر در یک خانه بسیار ساده زیست.
◽️ حکیم خود در دوران زندگی کار میکرد و هر آن چه را که مورد نیاز بود، با دسترنج خود به دست میآورد و نان سالیانه خود را با زراعتی که خود آن را به عهده داشت مهیا میکرد.
◽️ حکیم #سبزواری پس از هفتاد و چند سال طلوع بر عالم اندیشه در عصر روز بیست و هشتم ذی الحجه سال ۱۲۸۹ ق. دار فانی را وداع گفت و در بیرون دروازه سبزوار به نام دروازه #نیشابور (معروف به فلکه زند) دفن گردید[...]
wikifeqh.ir/ملاهادی_سبزواری
@WikiFeqh
💠 #ولایت_باطنی، معنوی و ذاتی که موهبتی است از جانب پروردگار و لازمه آن وساطت در فیوضات تکوینی الهی و تصرف و ولایت در امور عالم است.
🔸 #ولایت_تکوینی در کلام آیت الله جوادی آملی
http://wikifeqh.ir/پائین_آوردن_ابوبکر_و_عمر_از_منبر_توسط_حسنین
@WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دعای_سلامتی_امام_زمان
یکی از مهمترین وظایفی که شیعه در عصر غیبت و انتظار، بر عهده دارد، دعا برای تعجیل فرج و ظهور حضرت مهدی و سلامتی حضرتشان است.
یکی از دعاها؛ دعای معروفی است که برای سلامتی امام زمان (عجلاللهتعالیفرجهالشریف) در منابع مختلف، نقل شده است.
@wikifeqh
🔰معانی احتمالی "طَوعاً" در عبارت "حَتّی تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً" #دعای_سلامتی_امام_زمان
۱. طوع از «مطاوعه» به معنای انقیاد و فرمانبری در این صورت به این عقیده اشاره دارد که آن حضرت، برای اطاعت امر الهی ظهور کرده و خواست خدا را اجرا خواهد کرد؛ بنابراین معنا این چنین میشود: «خدایا! آن حضرت را در زمین خودت ساکن کن، در حالی که از تو اطاعت کرده و دستورات تو را اجرا میکند».
۲. طوع: به معنای اختیار و خواست قلبی؛ در این صورت، دو معنا محتمل است:
أ. «پروردگارا! حضرتش را روی زمینت ساکن کن؛ در حالی که از صمیم قلب، تسلیم خواست و مشیت تو است».
ب. «او را ساکن زمین کن؛ در حالیکه اقتضای مشیت و خواست تو همان است».
۳. طوع، همخانواده با تطوع، به معنای تبرع و احسان باشد؛ در این صورت معنا چنین میشود: «خدایا! آن حضرت را از روی فضل و کرمت و به سبب تمام کردن احسان در حق بندگانت، روی زمین ساکن کن» [...]
http://wikifeqh.ir/دعای_سلامتی_امام_زمان
#مهدویت
#ویکی_فقه
@WikiFeqh
#ادبیات
#ویکی_فقه
رویینتن کسی است که هیچ ضربهای بر او اثر ندارد، نیروهای مافوق طبیعی او را شکستناپذیر کردهاند و فقط یک نقطه از #بدن او رویینه نیست، یعنی یک نقطه #نقص و #ضعف دارد.
💢 رویینتنی #کنایه از آرزوی #بشر به آسیبناپذیر ماندن و بیمرگی و عمر جاوید داشتن بود. درد جاودانگی، دردی بود که همواره انسان را در پی چارهجویی در برابر مرگ میانداخت. ابدیت والاترین آرزوی بشر، انسان را به دامان #خلق افسانههای زندگی جاوید کشاند.
💢 اما پاسخ "چگونه میشود روپینتن شد؟" را در مقاله زیر بخوانید. 👇
http://wikifeqh.ir/رویینتنی
@WikiFeqh
#تفسیر
#ویکی_فقه
عربى #بادیه_نشین روزى خدمت پیامبر (ص) آمد عرض كرد اى #رسول_خدا! خداوند متعال در قرآن نام از درخت موذى و آزار دهى نام برده است، و من فكر نمى كردم در بهشت چنین درختى باشد!
فرمود: كدام درخت؟
عرض كرد: درخت سدر، زیرا داراى خار است.
#پیامبر (ص) فرمود: مگر #خداوند نمىفرماید:" فِی سِدْرٍ مَخْضُودٍ" مفهومش این است كه خارهاى آن را قطع كرده است، و بجاى هر خار میوهاى قرار داده كه هر میوه اى هفتاد و دو رنگ ماده غذایى دارد كه هیچیك شباهتى به دیگرى ندارد"!
💡💡 اگر میخواهید در مورد ویژگیهای #درختان_بهشت و انواع #درختان_میوه در بهشت مطالعه کنید به مقاله زیر مراجعه کنید.
http://wikifeqh.ir/درختان_بهشت
@WikiFeqh