فضیلت معلمان در احادیث نبوی
#احادیث
مناسبت: #روز_معلم
«معلم القرآن , و متعلمه یستغفر له کل شیء حتی الحوت فی البحر؛ همه چیز برای معلم قرآن طلب آمرزش میکنند؛ حتی ماهی در دریا
من علم آیة من کتاب الله تعالی کان له اجرها ما تلیت؛ هر کس آیهای از کتاب خدا را به دیگری بیاموزد، ثواب آن مادامی که تلاوت شود، عاید او هم خواهد شد.
الا من تعلم القرآن و علمه و عمل بما فیه فانا له سائق الی الجنة و دلیل الی الجنة؛ به هوش باشید! هر کس قرآن را فرا گیرد و بیاموزد و به محتوایش عمل کند، من راهنمای او به سوی بهشت خواهم بود.
حملة القرآن هم المعلمون کلام الله و المتلبسون بنورالله من والاهم فقد والی الله من عاداهم فقد عادی الله؛ حاملان قرآن، همان آموزگاران سخن خدا و دربرگیرندگان نور خدایند؛ کسی که آنان را دوست بدارد، خدا را دوست داشته، و کسی که با آنان دشمنی کند، با خدا دشمنی کرده است.
http://wikifeqh.ir/فضیلت_معلمان_قرآن
@WikiFeqh
#اقتصاد
#ویکی_فقه
#تورّم عبارت از افزایش سطح عمومی قیمتها به شکل مستمرّ است و یکی از خصوصیات تاریخ بشر به قدمت پول به عنوان وسیله مبادله بوده است.
البته هر افزایش قیمتی، تورّم نیست؛ بلکه باید چند خصیصه در تمام یا در بیشتر کالاها و خدمات مورد مصرف جامعه وجود داشته باشد. از آن جمله تداوم وضعیت افزایشی قیمت، دوره نسبتا طولانی آن و افزایش کم و بیش قیمتها در بیشتر کالاها و خدماتی که جنبه مصرف عمومی دارند. کاهش ارزش پول از جمله خصوصیات وجود تورّم است.
💠 برای مطالعهی آثار و عوامل تورم و راههای مقابله با آن، به لینک زیر بروید.
wikifeqh.ir/تورم_(اقتصاد)
@WikiFeqh
ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#ویژه_نامه_نیمه_شعبان ۱۳۹۸ | درباره امام زمان علیهالسلام بیشتر بدانیم. 🌸 چرا در برخی روایات، مسأل
لینکهای برگزیده در مورد ❤️ امام زمان علیهالسلام
⚡️خبر خوب برای محققین، پژوهشگران و طلاب گرامی
✍ اپلیکیشن اندرویدی #کتابخانه_مدرسه_فقاهت با امکان فیشبرداری از کتابخانههای مدرسه فقاهت بروزرسانی شد.
این اپلیکیشن را از لینک زیر دانلود کنید: 👇
http://yon.ir/2ElEg
💥 توجه داشته باشید که این اپلیکیشن با اپلیکیشن #مدرسه_فقاهت متفاوت است و مخصوص کتابخانه است.
موفق باشید.
#اقتصاد #تاریخ
#بانک_داری
در #اردیبهشت_ماه ۱۳۰۶ ش، لایحه تأسیس #بانک_ملی_ایران از تصویب مجلس شورای ملی گذشت و اجرای آن به دولت ابلاغ شد. که به موجب آن، دولت، مأمور تاسیس بانکی برای پیشرفت امور بازرگانی و کشاورزی و پیشه و هنر گردید.
سرمایه این #بانک طبق قانون، پانزده میلیون تومان پیش بینی شده بود که قرار شد از محل فروش جواهرات سلطنتی تامین شود.
بر اساس قانون دیگری که در #آبان_ماه همان سال از تصویب مجلس گذشت، به منظور ایجاد تشکیلات و انتظام امور بانکی با موازین صحیح و رایج در بانکهای معتبر، هیئتی از متخصصان آلمانی استخدام شدند و با مدیریت دکتر کورت لیندن بلات، بانک ملی ایران در ۱۷ #شهریور_ماه ۱۳۰۷ ش رسما افتتاح شد.
برای خواندن کامل مقاله به لینک زیر بروید.
http://wikifeqh.ir/بانک_ملی
@WikiFeqh
ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#اعلام
#ویکی_فقه
👤 ابو جعفر محمد بن علی بن حسین بن بابویه قمی، مشهور به «شیخ صدوق» در سال ۳۰۵ هجری قمری، در خاندان علم و تقوی، در شهر قم دیده به جهان گشود.
🔅 پدرش، علی بن بابویه در نامهای از حسین بن روح تقاضا کرد تا از #امام_زمان علیهالسلام بخواهد برای او دعا کند که خداوند اولاد صالح و فقیه به او عطا نماید. مدتی بعد، از ناحیه مقدسه این گونه جواب رسید: «تو از این همسرت صاحب فرزند نخواهی شد؛ ولی به زودی کنیزی دیلمیه نصیب تو میشود که از او دارای دو پسر فقیه خواهی گشت.»
🌾 #شیخ_صدوق بیش از بیست سال از دوران پر برکت حیات پدر را درک کرد و در سن ۲۲ یا ۲۳ سالگی بود که پدر بزرگوارش دار فانی را وداع کرد. از آن پس وظیفه سنگین نشر احادیث آل محمد (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) و هدایت امت به عهده وی قرار گرفت.
💥 شیخ صدوق از بزرگترین شخصیتهای جهان اسلام و از برجستهترین چهرههای درخشان علم و فضیلت است.و او اول کسی بود که #فقه را به شیوهای غیر از فقه روایی با عبارات خود آورد و در جمع میان ادله و بررسی کتب و اصول چیره دست بود لذا وی از پایهگذاران #فقه_شیعه به شمارمی رود.
👥 در #علم_رجال، کلامش حجت و منبع شناخت وثاقت و ضعف روات است. کتب حدیثی وی از معتبرترین #منابع_حدیثی ما به شمار آمده سهم زیادی را در دسته بندی روایات و جمعآوری آن بر عهده دارد.
📚 استادان و شاگردان و همچنین تالیفات فراوان و گوناگون وی در علوم و فنون مختلف اسلامی، در مقاله زیر آمده است.
wikifeqh.ir/حیات_علمی_شیخ_صدوق
@WikiFeqh
#فلسفه
#ویکی_فقه
#اِتِّحاد_عاقِل_و_معْقول، یکی از مباحث مهم سنتی در #تاریخ_فلسفه، به ویژه در پیوند با نظریه شناخت میباشد و پیشینه این مسأله به فلسفههای یونانی باز میگردد. جوانههای آن نخست در «فلسفه افلاطون» دیده می شود و در «فلسفه ارسطو» شکفته تر می گردد و در «فلسفه فلوطین» (تولد ۲۷۰ میلادی) و «مکتب نوافلاطونی» و پیروان آن به کمال شکوفایی خود میانجامد و سپس در جریان اندیشه فلسفی، هواداران یا مخالفانی مییابد. در میان فیلسوفان اسلامی نیز، این مسأله مطرح میگردد و به آن پرداخته میشود.
🗒 برای خواندن مقاله مذکور، به لینک زیر بروید.
wikifeqh.ir/اتحاد_عاقل_و_معقول
@wikifeqh
هلال ماه مبارک رمضان رؤیت نشد
اطلاعیه دفتر رهبر انقلاب:
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹به اطلاع ملت مؤمن و شریف ایران می رساند، با توجه به اهمیت تعیین روز اول ماه مبارک رمضان گروههای زیادی در سراسر کشور به استهلال پرداختند و هیچگونه گزارش اطمینان بخشی از رؤیت هلال واصل نشد.
🔹لذا بر اساس موازین شرعی برای مقام معظّم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) رؤیت هلال در شب دوشنبه به اثبات نرسید و روز دوشنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۸ روز آخر ماه شعبان است.
🔹بنابراین مؤمنینی که مایل به درک ثواب روزه آخرین روز ماه شعبان هستند، میتوانند به عنوان روزه مستحبی و یا قضا، روزه بگیرند.
@wikifeqh
#تاریخ
#تاریخ_اسلام
هر چند امام رضا (علیه السلام) چارهای جز پذیرفتن ولایتعهدی در پیش نداشت، امّا شرطهایی برای آن نهاد که مأمون را در رسیدن به اهداف خویش ناکام ساختند. شرطهای امام رضا علیه السلام این بود که:
۱. در امر و نهی حکومت دخالت نکند؛
۲. فتوا ندهد؛
۳. قضاوت نکند؛
۴. در عزل و نصب شرکت نجوید؛
۵. امور و سنن دینی را جابه جا نکند.
📜 در نظر تاریخ نگاران، بر نهادن چنین شرطهایی برای حکومت از نپذیرفتن #ولایت_عهدی، ناگوارتر بود؛ چرا که از نامشروع بودن #حکومت، حکایت میکردند و اینکه امام علیه السلام به دخالت در چنین حکومتی رغبت نشان نمیدهد.
wikifeqh.ir/امام_رضا_علیهالسلام
@WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ادعیه_ماه_رمضان
#ویکی_فقه
🙏 دعای روز اول ماه رمضان
این دعا، متضمن معارفی همچون قبولی روزه و شب زندهداری و طلب بیداری از خواب بیخبران و بخشش گناهان است.
📌 برای مطالعه شرح اجمالی دعا به لینک زیر بروید. 👇
wikifeqh.ir/دعای_روز_اول_ماه_رمضان
@wikifeqh
#تاریخ
#ویکی_فقه
نبطیانی که برای فروش آرد و روغن به مدینه میرفتند، اخبار راجع به #شام را به مسلمانان میرساندند و به همین سبب مردم مدینه هر روز از اخبار آنجا آگاهی مییافتند.
روزی یکی از ایشان خبری بدین مضمون آورد که هِرقل، فرمانروای روم، سپاهی بزرگ فراهم آورده، اعراب قبایل لَخم و جُذام و غَسّان و عامله را با خود همراه کرده است، طلایع سپاه در ناحیه بَلقاء در شمال #تبوک به سر میبرند و فرمانروای روم به حمص آمده است.
✅ برای خواندن ادامه این مطلب به لینک زیر بروید.
wikifeqh.ir/غزوه_تبوک
@WikiFeqh
#عرفان
#فلسفه
در حکمت صدرالدین شیرازی (د ۱۰۵۰ق/ ۱۶۴۰م) مفهوم تأله در بیان مشرب خاص او در حکمت متعالیه به کار گرفته شده است. از دید اوعلم متألهان مسبوق به فیض علم یقینی حق است. وی مفهوم #تأله را با نظریۀ همانند شدن #انسان به خدا پیوند میدهد.
#صدرالدین_شیرازی میگوید که به تأسی از متألهان، شیوۀ اندیشۀ خود را آمیختهای از طریق تفکر حکیمان متأله و عارفان قرار داده، و حتی برخی از برهانهای خود را بر اساس تعقل آنها وضع کرده است. از اینرو، وی در میان #حکیمان_مسلمان بیش از همه به نظرگاههای متألهان پرداخته است.
wikifeqh.ir/تأله
@WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ادعیه_ماه_رمضان
#ویکی_فقه
🙏 دعای روز دوم ماه رمضان
دعای روز دوم #ماه_رمضان، متضمن معارفی چون کسب رضایت خداوند، دوری از ناراحتی و خشم و غضب خدا و قرائت قرآن کریم میباشد.
📌 برای مطالعه شرح اجمالی دعا به لینک زیر بروید. 👇
wikifeqh.ir/دعای_روز_دوم_ماه_رمضان
@wikifeqh
#فقه
#ویکی_فقه
حلول ماههای قمری با رؤیت هلال ثابت میشود. از صدر #اسلام تا سده اخیر، #رؤیت بهطور طبیعی و بدون استفاده از ابزارهایی مانند دوربین و #تلسکوپ صورت میگرفت.اما در سده اخیر برای رؤیت از ابزار هم استفاده میشود. اکنون این سؤال پیش میآید که اگر #هلال فقط با ابزار رؤیت شد و بدون آن به هیچ وجه قابل رؤیت نبود، آیا باز هم حلول ماه ثابت میشود یا نه؟
✅ پاسخ این پرسش را در لینک زیر👇 بیابید.
wikifeqh.ir/چشم_مسلح
@WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ادعیه_ماه_رمضان
#ویکی_فقه
🙏 دعای روز سوم ماه رمضان
دعای روز سوم #ماه_رمضان، متضمن معارفی چون طلب بیداری و هوش و دوری از جهل و سفاهت و کار باطل و رسیدن به خیرات است.
📌 برای مطالعه شرح اجمالی دعا به لینک زیر بروید. 👇
wikifeqh.ir/دعای_روز_سوم_ماه_رمضان
@wikifeqh_ir
ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#تاریخ
#تاریخ_ایران
تولُی، یا تولوی، در #مغولستان به دنیا آمد، پدرش #چنگیزخان و مادرش بورته اوجین بود. چون تولی ۵ ساله شد، پدرش به سرکوب #تاتارها برخاست و آنان را مقتول و #اسیر و پراکنده کرد. تولی از وقتی به سن #رشد رسید، همواره همراه و مشاور پدر بود و چنگیزخان او را نوکُر، یکه، نویان یعنی امیر بزرگ، الغ نویان، و نیز به سبب پختگی و هوشیاریاش ابوگان مینامید. چنگیزخان یکی از #دختران جاگمبو که سرققتنی نام داشت برای تولی خردسال #نامزد کرد.
تولی از راه مروچق و بغشو به سرزمین خراسان درآمد. نخست #مرو را گرفت و از آنجا به ابیورد، نسا، یازر، طوس، جاجرم، جوین، بیهق، خواف، سنگان، سرخس، هرات و #نیشابور تاخت و آن شهرها را ویران کرد و بیشتر مردم آن نواحی را از دم #شمشیر گذرانید.
📚 در مورد تولی خان، بیشتر بدانیم
wikifeqh.ir/تولوی
@WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ادعیه_ماه_رمضان
#ویکی_فقه
🙏 دعای روز چهارم ماه رمضان
دعای روز چهارم #ماه_رمضان، متضمن معارفی چون به پا داشتن فرامین خدا و ذکر و یاد خداوند و سپاسگزاری از خداوند است.
📌 برای مطالعه شرح اجمالی دعا به لینک زیر 👇 بروید.
wikifeqh.ir/دعای_روز_چهارم_ماه_رمضان
@wikifeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ادعیه_ماه_رمضان
#ویکی_فقه
🙏 دعای روز پنجم ماه رمضان
دعای روز پنجم #ماه_رمضان، متضمن معارفی چون قرار گرفتن در زمره آمرزش جویان و بندگان شایسته و اولیاء مقرب خداوند میباشد.
📌 برای مطالعه شرح اجمالی دعا به لینک زیر 👇 بروید.
wikifeqh.ir/دعای_روز_پنجم_ماه_رمضان
@wikifeqh
دو معنای تباین
#منطق
#ویکی_فقه
1⃣ اگر دو مفهومی در هیچ یک از #مصادیق با یکدیگر جمع نشوند و همانند دو خط موازی باشند که هیچگاه یکدیگر را قطع نمیکنند، نسبت میان آنها را تباین مینامند. سنگ و جاندار دو مفهومی است که هیچ اشتراکی در مصداق ندارند، بازگشت نسبت تباین به دو #سالبه_کلیه است، مانند: "هیچ جانداری سنگ نیست" و "هیچ سنگی جاندار نمیباشد".
2⃣ در #علم_ریاضی عدد در مقام نسبتسنجی با عدد دیگر به متساوی و مختلف تقسیم شده است. دو عدد مختلف یا متوافقاند یا متداخل و یا متباین. متباینین به دو عدد صحیح گفته میشود که جز بر «۱» قابل قسمت نیست؛ به این معنا که اگر عدد کمتر، از عدد بیشتر، یک یا چند بار کم شود، عدد «۱» باقی ماند، مانند عدد ۱۳ و ۲۰ که با کم کردن ۱۳ از ۲۰ و سپس ۷ از ۱۳ و پس از آن ۶ از ۷ عدد «۱» باقی میماند.
🔰 فقها در بحث چگونگی تقسیم #سهام_ورثه و دستیابی به سهم هریک، از علم ریاضی بهره گرفته و اصطلاح تباین به معنای دوم را به کار بردهاند.
✅ برای مطالعهی مقاله در سایت #ویکی_فقه به لینک زیر بروید.
wikifeqh.ir/تباین
@WikiFeqh