40.mp3
10.6M
🎤 #کلیپ_صوتی | معنای فتنه و فتنه در قرآن
👤 #حجت_الاسلام_عابدی
@wikifeqh
#حقوق_بشر #ویکی_فقه
🔸نقدی بر اعلامیه جهانی حقوق بشر🔸
3⃣ مادهی سوم اعلامیه جهانی حقوق بشر.
یکی از حقوقی برای هر فردی ثابت میشود حق زندگی است.
💢 پرسش: آیا حق حیات حقی اوّلی است که ممکن است در بعضی اوضاع و احوال ساقط شود و از میان برود یا حقی همیشه ثابت است؟
✅ آنچه از این مادّه استفاده میشود - به احتمال قریب به یقین مراد نویسندگان اعلامیه نیز همین بوده ـ این است که حقحیات مطلق است؛ یعنی هیچ کسی را، هرچند جرمی و جنایتی مرتکب شده باشد، نمیتوان کشت. از همین رو، بسیاری از کشورها با استناد به همین مادّه مجازات اعدام را لغو کردهاند.
🔸 کسانی که دچار چنین پندار بیپایهای شدهاند، به حق خداوند معتقد نیستند، بلکه همه حقوق را ناشی از تبادل منافع در جامعه میدانند و میگویند چون انسانها در زندگی همکاری متقابل دارند حقوق و تکلیفی پیدا میکنند.
❌ از آنان میپرسیم: چگونه بر این باورید که اگر کسی دیگری را کشت نباید کشته شود و حتی از کسی که هزاران انسان بیگناه را به خاک و خون کشیده است نباید سلب حیات کرد؟ مگر نه این است که به عقیده خود شما اگر کسی به دیگری کمکی کند بر او حقی مییابد؟ بر این اساس، اگر کسی به دیگری خسارتی وارد کند، حقی را ضایع کرده است و شخص متضرر باید بتواند ادعای خسارت بکند. و چه زیانی بالاتر از اینکه کسی را بکشد؟ چگونه کسی که فرد یا افرادی را به قتل رسانده است، خود همچنان حق حیات دارد؟! به چه دلیل حیات یک انسان در هر اوضاع و احوالی باید محفوظ بماند؟
📍 برای مطالعه بیشتر به لینک 👇 زیر بروید.
wikifeqh.ir/نقد_اعلامیه_جهانی_حقوق_بشر
@wikifeqh
#ویکی_فقه #حدیث #اعتراض
🔰 #امام_سجاد_علیه_السلام زیان بیتوجهی به انتقاد سازنده را اینگونه گوشزد میکند:
چه بسا اشخاصی که از بس خوبیشان را گفتند و مدحشان نمودند، فریب خوردند و فاسد شدند و چه بسا افرادی که چون از #عیب شان چشم پوشی شد (و مورد انتقاد قرار نگرفتند)، مغرور شدند.
🔺 منبع حديث👇👇👇
wikifeqh.ir/انتقاد
@WikiFeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
🔲 اندیشه شهید #آیة_الله_دكتر_مفتح
شهید مفتح عقیده داشت برای تحول در اندیشههای مردم لازم است که آنان را از دره نادانی به قله #آگاهی رسانید.
✅ مطالب بیشتر در مورد شهید مفتح را اینجا 👇بخوانید:
http://wikifeqh.ir/محمد_مفتح
@WikiFeqh
43.mp3
4.4M
🎶 #کلیپ_صوتی | شعرخوانی انتقادی میثم مطیعی
🔹 چیست جز تحریم و آشوب و بلا سوغات غرب!؟
WikiFeqh.ir
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #وحدت_حوزه_و_دانشگاه #اندیشه_امام_خمینی
👥 مسالهی وحدت حوزه و دانشگاه از مسائلی است که از ابتدای انقلاب و حتی پیش از آن، در کانون توجه صاحبنظران کشور بوده است. این مدت طولانی بحث و گفتگو، باید جایی برای ابهام در تشخیص مساله باقی نگذاشته باشد و بسیاری از مسائل عملی مرتبط با این مقوله نیز حل شده باشد.
🔸 بدون شک خیزشهای تاریخی این ملت، پیشرفتهایی در زمینه حل مشکل که تحت عنوان «وحدت حوزه و دانشگاه» شناخته میشود، بوجود آورده، و تا حدی نیز به درک صورت مساله کمک کرده است.
❓اما سؤال اساسی این است که آیا آنگونه که مشهور و مقبول همگان است، تعارضی جدی میان حوزه و دانشگاه بوده است یا نه؟
🔸 از همان ابتدا علی رغم خواست عدهای، هرگز حوزه و دانشگاه به صورت همهجانبه معارض و متضاد نبودهاند، بلکه همواره نقاط وصل متعددی داشتهاند. اما حقیقت این است که فضای حاکم بر روابط این دو نهاد، غالبا متاثر از افراطیترین دیدگاهها در این خصوص بوده است، یعنی کسانی مایل بودهاند با تاسی از غرب و الگوی غربی یک صفبندی قاطع میان این دو ایجاد کنند.
📍 برای مطالعه بیشتر به لینک 👇 زیر بروید.
wikifeqh.ir/وحدت_حوزه_و_دانشگاه
@wikifeqh
45.mp3
9.5M
🎙 #سخنرانی | ضرورت حفظ وحدت حوزه و دانشگاه
🔻سخنرانی حجت الاسلام محمد مفتح با موضوع ضرورت حفظ وحدت حوزه و دانشگاه
@WikiFeqh
#جشن_تکلیف #ویکی_فقه #اخلاق_اسلامی #فقه
✅ جشن تکلیف فرزندانمان را چگونه برگزار کنیم؟
🔸 در گذشته بعضی از علمای بزرگ ما، فرا رسیدن دوران بلوغ را برای نوجوانان خود جشن میگرفتند و بزرگان را دعوت نموده و در مراسم باشکوهی از او به عنوان یک فرد بالغ نام برده و حضار مجلس نیز به او تبریک میگفتند و بدین طریق به او میفهمانیدند که این مرحله از زندگی شما، سرآغاز حیات با ارزش و جدید است، که همانند سایر بزرگسالان رشدیافته، مورد خطاب خداوند قرار میگیری و مسئولیت پیدا میکنی و باید خود تصمیم بگیری. تو دارای شخصیت مستقل شدهای و در رفتوآمدها، در نشستوبرخاستها و در ارتباط با دیگران باید حریم و حدود الهی را رعایت کنی و بدینسان، با او به عنوان یک شخصیت رشدیافته، رفتار میکردند و همین امر به پرورش و رشد روحی و روانی او کمک میکرد و کمکم او را برای پذیرفتن وظایف پر مسئولیت زندگی آینده خود آماده میساخت.
🔸 والدین نیز میتوانند با برپایی مراسم جشن، این روز مهم را گرامی داشته، تا نوجوان کمکم خود را برای انجام وظایف شرعی خود آماده سازد.
🔹 ولی در این میان آنچه حائز اهمیت است، محتوای این مراسم است، که هر چهقدر روح معنوی در آن حاکم باشد، اثراتی مثبت خواهد داشت. جشن تکلیف باید چه ویژگیهایی داشته باشد تا روح معنوی در آن حاکم باشد؟
📍 برای مطالعهی پاسخ به لینک 👇 زیر بروید.
wikiporsesh.ir/جشن_تکلیف
@wikifeqh
41.mp3
14.7M
🎵#کلیپ_صوتی | ابعاد امنیت و جنبههای معنوی آن.
👤 #حجت_الاسلام_عابدی
@wikifeqh
#ویکی_فقه #کلام_اسلامی #مرگ #معاد_شناسی
📍موت واژهای است که در قرآن بکار رفته استو به معنای فقدان حیات و آثار آن است. بنابراین، همانگونه که حیات دارای مراتب و یا مصادیق گوناگون است، موت نیز مصادیق مختلف دارد:
۱. مرگ نباتی: از کار افتادن قوه نباتیه و آثار آن چون رشد و نمو.
۲. مرگ حیوانی: از کار افتادن قوای حیوانی و آثار آن، چون اراده و ادراک حسی، وهمی و خیالی.
۳. مرگ انسانی: عدم ترتب آثار قوه عقلانی.
🔸 بنابراین، هرگاه فرد یا جامعهای فاقد صفات و ارزشهای عقلانی باشد، فاقد حیات انسانی بوده و مرده است. #امام_علی_علیه_السّلام میفرماید:
«فالموت فی حیاتکم مقهورین، و الحیاة فی موتکم قاهرین».
📌 ادامه مطالب را در لینک زیر مطالعه کنید...
wikifeqh.ir/قبر_و_برزخ
@wikifeh
#کتاب_شناسی #ملا_محسن_فیض_کاشانی #ویکی_وفقه
📝 آبِ زُلال، نام منظومهای مختصر در ادب پارسی است و بیشتر جنبه عرفانی دارد و توسط ملامحسن فیض کاشانی نوشته شده است. این منظومه به دو جرعه تقسیم شده و هر جرعه دارای سه نفس است. جرعهی اول خطاب به حق تعالی و جرعهی دوم خطاب به نفس است. این مثنوی اینگونه آغاز میشود:
یا محیی قلب کل عارف فیاض زوارف المعارف
ستّار معایب البرایا غفار کبائر الخطایا
و چنین خاتمه مییابد:
از سرتاپای گوش بادت وین آب زلال نوش بادت
📌 ادامهی مطالب را در لینک زیر مطالعه کنید
wikifeqh.ir/آب_زلال_(فیض_کاشانی)
@wikifeh
#فال_حافظ #فرهنگ #تفأل #شب_یلدا #ویکی_فقه
🔸 در قلمرو زبان فارسی، غیر از قرآن که با آن استخاره میکنند، برای فال زدن بیش از هر کتاب دیگری، از دیوان حافظ استفاده میشود.
باور عامیانه ایرانیان بر آن بود که حافظ از نیت و نیاز همگان خبر دارد و از همین روست که او را لسان الغیب خواندهاند.
🔹 تفأل به دیوان حافظ، هر چند جنبه سرگرمی و تفنن برانگیزههای دیگر در این کار غلبه دارد فال زدن به دیوان حافظ، مراسم شب یلدا، چهارشنبه سوری و... انجام میشود.
🔸 فالْخوان، غالباً فرد باسواد و محترمی است که نزد حاضران در جمع، حائز ارج و اعتبار است. معمولا در خانوادهها، کار فال خواندن بر عهده بزرگ خاندان نهاده میشود.
🔹 فالخوان، #دیوان_حافظ را همچون کتابی مقدّس در دست میگیرد و رو به قبله مینشیند، ابتدا صاحب فال، نیت میکند و سپس فالخوان با سر انگشت و معمولا با چشمان بسته، صفحهای را نشان میکند و میگشاید. غزلِ فال، اولین غزل درج شده در صفحه راست است و اگر شروع غزل از صفحه قبل باشد، فالخوان یک ورق به عقب بر میگردد و غزل را از مطلع آن میخواند. غزلی را که پس از غزل فال قرار دارد، شاهد فال تلقی میکنند.
🔸 بنا بر باور عامیانه، در تفأل به دیوان حافظ، باید او را به شاخ نبات، که معشوق وی بوده، قسم داد و گرنه فال، وصف الحالِ نیت کننده در نخواهد آمد؛ همچنین قَسَمهای متنوع دیگر و نیز نذرهایی برای مزار حافظ در اینباره معمول بوده است.
📌 ادامهی مطالب را در لینک زیر مطالعه کنید
wikifeqh.ir/فال_حافظ
@wikifeh
#فرهنگ #ویکی_فقه #تفأل_تطیر #خرافات
👁🗨 فال بد زدن به چیزی را طِیَره میگویند. طیره در دوران جاهلیت مرسوم بوده است و مردم جاهل هنگام سفر و انجام کارهای مهم به رخدادها، پرندگان و حیوانات، فال بد زده و به سبب آن از انجام دادن کار یا رفتن به سفر خودداری میکردند.
📌 ادامهی مطالب را در لینک زیر مطالعه کنید
wikifeqh.ir/طیره
@wikifeh
#ویکی_فقه
#فرهنگ
📍 تفأل غیر از استخاره است؛ #تفأل از مقوله پیشبینی آینده و بیان امور پنهان است، ولی #استخاره نوعی درخواست معرفت و بصیرت و برطرف شدن شک در کاری است که فرد قصد دارد آن را انجام دهد یا ترک کند و در واقع، واگذار کردن امور به خداوند است تا او را راهنمایی کند.
📌 ادامه مطالب را در لینک زیر
🔻🔻🔻
wikifeqh.ir/تفال_و_تطیر
@wikifeh
#کتاب_شناسی #اعلام #ویکی_فقه
👤 سید محمدحسن حسینی مشهور به آقا نجفی قوچانی، از عالمان و فقیهان و ادیبان قرن چهاردهم قمری میباشد.
محمدحسن از شاگردان میرزا جهانگیر خان قشقائی و آخوند خراسانی بوده و در سن ۳۰ سالگی به درجه اجتهاد رسید.
وی پس از بیست سال زندگی در نجف به ایران بازگشت و پس از آن تا هنگام مرگ در سال ۱۳۶۳ق در قوچان، به تدریس، ارشاد پرداخته و در گرفتاریها از مردم حمایت میکرد و با آن که در هنگام مرگ در منطقه قوچان و حتی برخی شهرستانهای اطراف نفوذ معنوی داشت، از مال دنیا چیزی نداشت.
📚 دو کتاب خواندنی سیاحت غرب و سیاحت شرق از آثار اوست.
wikifeqh.ir/سیدمحمدحسن_آقانجفی_قوچانی
@wikifeh
ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#کتاب_شناسی #اعلام #ویکی_فقه 👤 سید محمدحسن حسینی مشهور به آقا نجفی قوچانی، از عالمان و فقیهان و اد
#حکایات #آقا_نجفی_قوچانی #حق_الناس #نماز_شب #ویکی_فقه
🔸 مرحوم آقا نجفی قوچانی، در گزارشی ماجرای دوران طلبگی خود در اصفهان را چنین می نویسد: در این حجره تازه که حجره هامان وصل به هم بود، از میان طاقچه سوراخ نمودیم و ریسمانی در آن کشیدیم که یک سر ریسمان در حجره رفیق بود و یک سر آن در حجره من. وقت خواب آن سر را رفیقم به پا یا دست خود می بست و این سر ریسمان را من به دست خود می بستم تا سحر هر کدام زودتر بیدار شدیم دیگری را بدون اینکه صدا بزنیم بیدار کنیم، که مبادا طلبه ای از صدای ما بیدار شود و راضی نباشد.
📒 سیاحت شرق، انتشارات طوس، ۱۳۵۱شمسی، ص۱۹۸-۱۹۹
@WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◽️ در چه شرایطی میتوان استخاره کرد؟
#حجت_الاسلام_لقمانی
#کلیپ_تصویری
#استخاره
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #فقه #تورم #اقتصاد
🔹 زیان وارد شده بر غیر، باید جبران شود و زیان زننده ضامن است و قاعده (من اتلف مال الغیر فهو له ضامن) یک قاعده مسلّم و غیر قابل خدشه است و نبودن روایتی بر این مضمون، از قدرت قاعده نمیکاهد، زیرا افزون بر عقلایی و بر مبنای عدالت بودن، عصاره روایات زیادی نیز هست.
به هر حال، این قاعده در هر نابودکننده مال، چه مباشر، چه سبب و چه جزء سبب و در تمامی تلفها، چه حقیقی و چه حکمی و چه اعتباری، جریان دارد.
🔸 پس از اینکه روشن شد، نابود کننده مال دیگران ضامن است، این پرسش مطرح میشودکه: تلف به چه چیزهایی گفته میشود؟
📌 پاسخ پرسش در لینک زیر
🔻🔻🔻
wikifeqh.ir/تورم_و_ضمان
@wikifeh