#تفسیر
#ویکی_فقه
🔸 مفسران ذیل آیه ۵ سوره ابراهیم، سه نظریه را مطرح کردند:
1⃣ مراد از ایاماللّه نعمتهای الهی است؛ یعنی حوادث و وقایع مهمی از نعمتهای الهی که برای پیامبران و امتهای پیشین اتفاق افتاده است؛ مانند: رهایی قوم موسی از آلفرعون، فرستادن منّ و سَلْوی برای آنها و سایه افکندن ابر بر ایشان، بیرون آمدن قوم نوح از کشتی و برخورداری آنان از سلام و برکات و رهایی حضرت ابراهیم از آتش.
2⃣مقصود از ایاماللّه نقمتهای الهی است؛ یعنی حوادث و وقایع مهمی از عذابهای الهی که برای امتهای پیشین رخ داده است؛مانند عذابی که بر قوم عاد، ثمود و نظایر آنها فرود آمد.
3⃣ ایاماللّه اشاره به هر دو است، با این تعابیر: الف. مراد از ایاماللّه سنن الهی و افعال او در حق بندگان است؛ خواه انعام باشد یا انتقام.
ب. ترساندن از عذابهایی که بر سر اقوام گذشته آمده است، و یادآوری عفو الهی در مورد دیگران.
ج. ظهور سلطنت الهی؛ خواه با قهر و غلبه، مانند روز مرگ و روز قیامت و روز عذاب، یا با ظهور رحمت و نعمت که در دیگر ایام به آن روشنی نبوده است.
wikifeqh.ir/ایام_الله
@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#مهدویت #ظهور
امام باقر علیهالسلام:
🔸هنگامى که مردان، خود را به زنان و زنان، خود را به مردان شبیه کنند ... و جوانى از خاندان محمّد(ص) میان رکن [حجر الأسود] و مقام [ابراهیم] - که نامش محمّد بن حسن، نفْس زکیّه است-، کشته شود و بانگى از آسمان آید که حق نزد او و شیعه اوست، این، هنگام خروج قائم ماست».
کمال الدین و تمام النعمة، ج۱، ص۳۳۱.
@WikiFeqh
📗 الإتقان في علوم القرآن، به راستى خواندنىترين و مشهورترين كتاب علوم قرآنى که توسط جلالالدين سيوطی نگاشته شده است.
🔸اين كتاب "احكام التنزيل " است و نويسنده در مقدمه آن میگويد در علوم دين خاصه حديث زحمت فراوان كشيده شده ولی دربارهی #قرآن چنين رنجی برده نشده است، اگر چه در اين زمينه كارهایی شده ولی هيچيك از آنها وافي بمقصود نيستند لذا بر آن شدم كه كتابي درين زمينه بپردازم و در امور ششگانه زير بحث كنم:
۱- مواطن النزول و اوقات و وقايع آن.
۲- سند و آن شش نوع است.
۳- الْأَدَاءُ
۴- الفاط.
۵- معانی متعلقه باحكام.
۶- معاني متعلق بالفاظ.
➕ او پس از اين توضيح، يكايك موارد ششگانه را بر مي شمارد.
🔹الإتقان از همان روزگار نگارش مورد توجه قرار گرفت، اگر گفته آيد كه در تدوين و نگارشهاى علوم قرآنى پس از سده دهم، #الإتقان بيشترين تأثير را داشته است، بىگمان سخنى به گزاف نيست.
#علوم_قرآنی #کتابشناسی #الاتقان #ویکی_فقه
👈 برای مطالعهی ادامه مطلب به لینک زیر بروید 🔻🔻🔻🔻
📖 wikifeqh.ir/الاتقان_فی_علوم_القرآن
@wikifeqh
ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
انسان میتواند با رعایت آداب شرعی و دستورهای دینی از اطبا مستغنی شود @WikiFeqh
#ویکی_فقه #علمای_شیعه #مراجع_تقلید
در ایام سالگرد ارتحال #آیت_الله_العظمی_بهجت برخی ویژگیهای اخلاقی ایشان را ذکر میکنیم:
🔻تقوا و خود سازی
در نوجوانی به میدان خودسازی گام نهاده، و در فراگیری علوم و تزکیه نفس، جدی بوده است، در آموزشهای اخلاقی بر این نکته اصرار داشتند که تلاشی پیگیر لازم است تا انسان در جهاد اکبر با هواهای نفسانی، سر بلند بگردد، و همواره معتقد به لزوم همپایی دانش و اخلاق بوده و زیان عالم غیرمهذب را از هر ضرر دیگری بیشتر میدانستند.
🔻زهد و ساده زیستی
اولیای خدا بر خلاف عموم مردم، به حقیقت دنیا مینگرند، و به فردای خویش میپردازند و بدینسان از قید مطامع گریخته و با صفای ساده زیستی، روحی سرشار از معنویت را به دست میآورند که آیتالله بهجت نیز از این دسته اولیای خدا میباشد.
🔻عبادت
ارتباط استوار آیتالله بهجت با خداوند متعال و شب زنده داریهای کم نظیر ایشان بسیار عبرت انگیز است. سالها نماز جماعت ایشان از باصفاترین نمازهای جماعت بوده است. در این نماز عالمان وارسته و خداجوی، بسیاری از طلاب تقوا پیشه، بسیجیان رزمجو، و دیگر اقشار مردم شرکت میکردند.
🔻زیارت و توسل
آیتالله بهجت هر روز با نهایت ادب به محضر حضرت معصومه علیهاالسّلام شرفیاب میشدند و با احترام وتواضع مقابل ضریح میایستادند و بعد زیارت عاشورای امام حسین علیهالسّلام را قرائت میکردند.
🔻 تواضع و فروتنی
شهرت گریزی، هویستیزی و فروتنی از دیگر ابعاد برجسته شخصیت معنوی ایشان بود.
🔻اطلاع از غیب و ظهور کرامات
آیتالله بهجت از آن دسته اولیای خداست که بر خلاف غالب مردم، به قدرت خداوند متعال به مقاماتی رسیده بود که میتوانست عوالمی از غیب را مشاهده کند. و شاید کثرت تکرار ذکر «یا ستار» توسط ایشان در خلوت و جلوت، و در حال نشستن و برخاستن از این حقیقت حکایت داشته باشد.
👈 برای مطالعهی بیشتر، به لینک زیر بروید👇
📖 wikifeqh.ir/آیتاللهالعظمی_محمدتقی_بهجت_فومنی
@wikifeqh
wikifeqh (17).mp3
7.78M
🎵مداحی "منم باید برم" در نماز جمعه تهران
🎙با نوای آقای سیدرضا نریمانی
@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#بیانات_رهبری
🔸 حضور رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه روز ۲۷ دی ماه ۱۳۹۸ در جایگاه امامت این نماز و بیان مواضع جمهوری اسلامی ایران در بالاترین سطح از جمله رویدادهایی بود که شکلی ویژه در فضای رسانهای ایران و جهان بازتاب پیدا کرد.
🔹 حضرت آیتالله خامنهای در بیانات خود ضمن مروری بر حوادث مهمی همچون ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی توسط دولت آمریکا، تشییع چند ده میلیونی پیکر این شهید، پاسخ موشکی سپاه پاسداران به آمریکاییها و مسئله سقوط هواپیمای مسافربری به تبیین این رخدادها براساس تفکر اسلام ناب پرداختند.
اما این سخنان حاوی چه نکات تازهای بود؟
farsi.khamenei.ir/others-note?id=44711
@WikiFeqh