هر که دلارام دید از دلش آرام رفت
چشم ندارد خلاص هر که در این دام رفت...
یاد تو میرفت و ما عاشق و بیدل بدیم
پرده برانداختی کار به اتمام رفت....
@wittj2
برگی از معرفت🍂
صاحب دل ، کل است .
چون او را دیدی همه را دیده باشی .
خلقان عالم همه اجزای وی اند و او کل است .
اکنون چون او را دیده باشی که کل است ، قطعا همه عالم را دیده باشی ، و هر که را بعد از او ببینی مکرر باشد . و قول ایشان در اقوال کل است .
چون قول ایشان شنیدی هر سخنی که بعد از آن شنوی مکرر باشد .
📗فیه ما فیه
@wittj2
اگر کسی در شب های ماه مبارک رمضان ،👌⭐️ هزار مرتبه سوره ی قدر را خواند و در شب قدر چیزهای عجیبی را مشاهده کرد ، تعجب نکند.
اقبال الاعمال سید بن طاووس🌻
@wittj2
ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام مبارک باد🎊🎊🎊🎊🎊🎉🎉🎉
جودت همه آن کند که دریا نکند
این دم کرمت وعده به فردا نکند
حاجت نبود از تو تقاضا کردن
کز شمس کسی نور تقاضا نکند
مولانای جان🌻
@wittj2
با درد بساز چون دوای تو منم
در کس منگر که آشنای تو منم
گر کشته شدی، مگو که من کشته شدم
شکرانه بده که خونبهای تو منم...
مولانای جان🌻
@wittj2
🔮🎷کرمچاله بخشی از نقصهای فضا-زمان است که دو انتها دارد. این اجرام برخلاف سیاهچالهها که فقط نقطهای از فضا-زمان را اشغال کردند، یک نقطه برای ورود مواد و یک نقطه برای خروج آنها دارند.
@wittj2
#معرفي_كتاب
⭐️کوانتوم
اثر: بنش هوفمان
ترجمهی: بهرام معلمی
انتشارات مازیار
۳۲۸ صفحه
چاپ ششم ۹۶
@wittj2
⭐️شرحی از کتاب " کوانتوم ":
✨این کتاب سرگذشت حیرتآور فراگیرترین انقلابی را بازگو میکند که علم فیزیک از زمان نیوتون به بعد به خود دیده است.
✨در نخستین سال قرن بییستم ماکس پلانک نظریهی کاملا جدیدی را مطرح کرد که بر پایهی آن نور نه به طور یکنواخت و پیوسته، بلکه به طور گسسته و به صورت دستههای کوچک یا «کوانتومها» جذب میشود. پنج سال بعد آلبرت اینشتین اظهار داشت که خود تابش هم باید به صورت کوانتوم باشد. این دو نظر بینش تازهای را دربارهی ساختار ماده مطرح و علم فیزیک را بکلی دگرگون نمود.
✨در این کتاب سیر تاریخی این بینش جدید و مفاهیم اساسی نظریهها و کشفهای بزرگی چون ترازهای انرژی اتم بور، نظریهی موجی دوبروی، معادله موج شرودینگر، اصل عدم قطعیت هایزنبرگ، مکانیک کوانتومی دیراک، ساختار ریرز زومرفلد و… به زبانی ساده و روشن و غیر تخصصی بیان شده است.
@wittj2
⭐️نام کتاب:تاریخ علم - تبیین جهان هستی
نویسنده: استیون واینبرگ
مترجم: جمیل آریایی
تعداد صفحات: 360
سال نشر: 1397
چاپ اول
نشر مازیار
✍بیشتر کتابهای تاریخ علم را تاریخدانانی نوشتهاند که از چهرههای شاخص علم نبودهاند. اینک تاریخ علم را یکی از برجستهترین فیزیکدانهای نظری کیهانشناسی و ذرّات بنیادی معاصر، استیون واینبرگ، برندهی جایزهی نوبل فیزیک سال 1979 روایت میکند که خود در آن نقشی ماندگار دارد. این کتاب چکیدهی هزاران سال تلاش آدمی، از یونانیان باستان گرفته تا اعراب و اروپائیان، برای درک جهان هستی است، روایتی بس خواندنی و عالمانه از این میراث کهن. واینبرگ میگوید «تاریخ علم داستانی است که دانشمندانی چون من در آن سهم داریم. دانشی از پژوهشهای گذشته میتواند چراغ راه پژوهشهای امروزی و یاریرسان آن باشد و برای برخی از دانشمندان، دانش تاریخ علم الهامبخش پژوهشهای کنونی آنهاست. با وجود این، امیدواریم پژوهشهای امروزی ما بخشی، هر چند ناچیز، از تاریخ بزرگ علوم طبیعی باشد.» درس تاریخ علم رشتهی فیزیک دورهی کارشناسی، کتاب درسی مدوّنی ندارد و این کتاب میتواند کتاب درسی بسیار مناسبی برای این درس باشد که میتوان آن را در یک ترم تحصیلی ختم کرد.
@wittj2
⭐️شرحی از کتاب " آشنایی با نظریه ریسمان ":
نظریهی ریسمان اسرارآمیز است. قرار است نظریهی همهچیز باشد، اما به لحاظ تجربی تأیید نشده است و بیاندازه پیچیده است. این نظریه کلاً درباره ابعاد اضافی، افتوخیزهای کوانتومی و سیاهچالههاست. نظریهی ریسمان اسرارآمیز است. قرار است نظریهی همهچیز باشد، اما به لحاظ تجربی تأیید نشده است و بیاندازه پیچیده است. این نظریه کلاً درباره ابعاد اضافی، افتوخیزهای کوانتومی و سیاهچالههاست. نظریهپردازان آن اقرار میکنند که نظریه را نمیفهمند. اما محاسبات یکی پس از دیگری به نتایج مرتبط و به شکلی غیرمنتظره زیبا میانجامد. چرا دنیا به این صورت نباشد؟ چگونه ممکن است که این حقایق ژرف در پیوند با واقعیت ناکام بماند؟ ادعای نظریه ریسمان به اختصار این است که چیزهای بنیادی که تمام مواد را تشکیل میدهند نه ذره بلکه ریسماناند. ریسمانها به کشهای لاستیکی شباهت دارند، اما بسیار نازک و بسیار محکماند. الکترون از قرار معلوم درواقع ریسمانی است که در یک مقیاس طولی ارتعاش کند و بچرخد؛ این مقیاس بسیار کوچکتر از آن است که حتا با پیشرفتهترین شتابدهندههای ذرات جدید قادر به کاوش در آن باشیم.
@wittj2
محققان کشف کرده اند که 👌آب دارای حالت کوانتومی است. این اتفاق عجیب زمانی رخ می دهد که آب در یک تونل کوانتمی قرار داشته باشد. احتمال این وجود دارد که آب دارای حالت چهارم نیز باشد.
@wittj2
قسمتي از ماده اي كه به درون سیاهچالههای بزرگ میافتد،به 👌انرژی تبدیل میشود.این انرژی به گازهای اطراف منتقل شده و باعث فوران ماده تا اعماق صدها هزار سال نوری در نواحی پوچ خواهد شد.
@wittj2
طبق نظريه "حالت هارتل-هاوکینگ" ،فضا قبل از انفجار بزرگ وجود داشته؛ ولی خبری از زمان نبوده.بنابراین جهان در زمان شروع شدنش از یک نقطهی واحد توسعه یافته؛ولی مرز و محدودیتی نداشته است.
@wittj2
🔮🎷کوارکها از مهمترین ذرات بنیادی فیزیک و اجزای تشکیلدهنده ذرههای شگفتی هستند که در پرتوهای کیهانی وجود دارد. این ذرهها دارای پیچیدگی فراوان و طول عمر بالا می باشند.
@wittj2
اگر به شما بگویند که 👌درون یک حباب با دمای یک میلیون کلوین، زندگي ميكنيد،احتمالا اولین واکنش شما خندیدن باشد،اما درست است و باور کنید:ما درون یک حباب با دمای یک میلیون کلوین،زندگي ميكنيم.
@wittj2
یک مورچه روی بالن میداند که میتواند جلو و عقب برود. میتواند چپ و راست برود. اما درکی از بالا و پایین ندارد.👌جهان سهبعدی ما نسخهای از جهان بالن دو بعدی مورچه است.
@wittj2
انفجار بزرگ، انفجاری نبود که از مرکز نقطهی انفجار اتفاق بیفتد. جهان از یک شکل کاملاً فشرده، 👌بهصورت یکسان منبسط شد . بنابراین، بدون نقطهی چشمه، جهان مرکزی ندارد.
@wittj2
در چهرهٔ مهرویان انوار تو میبینم
در لعل گهر باران گفتار تو میبینم
در مسجد و میخانه جویای تو میباشم
در کعبه و بتخانه انوار تو میبینم
بتخانه روم گر من تا جلوهٔ بت بینم
چو نیک نظر گردم دیدار تو میبینم
هرکو ز تو پیدا شد هم در تو شود پنهان
پیدا و پنهان گشتن هم کار تو میبینم
از کوی تو میآیم هم سوی تو میآیم
در سیر و سلوک خود انوار تو میبینم
فیض کاشانی🌻
@wittj2
هر که از حلقه ما
جای دگر بگریزد
همچنان باشد کز
سمع و بصر بگریزد
مولانای جان🌻
@wittj2
چون ز ذره محو شد نفس و نَفَس
جنگش اکنون جنگ خورشیدست بس
رفت از وی جنبش طبع و سکون
از چه از انا الیه راجعون
مولانای جان🌻
@wittj2