🔮🎷شر وجود ندارد
امروزه مسأله شر بسیار مهم شده است و برخی آن را به عنوان دلیلی بر عدم وجود خداوند تلقی کرده اند.
اما به این اشکال که شروری در جهان هستند و این شرور با علم یا قدرت یا خیر خواهی خداوند سازگار نیستند دو گونه جواب اصلی داده شده است:
جواب اول🔑 (که منسوب به افلاطون است)میگوید شر عدمی است و جواب دوم🔑 (که منسوب به ارسطو است)میگوید شر وجود دارد.
👈جواب اول در سنت غربی جایگاهی ندارد و عمدتاً جواب دوم را با تقریر های مختلف قبول کرده اند.
اما اگر شر وجود داشته باشد اشکالی که بوجود می آید این است که:👇👇👇
⭐️بر اساس اینکه علت و معلول باید سنخیت داشته باشند (و سنخیت هم امری بدیهی است) امکان ندارد از موجودی که خیر محض است شر صادر شود، ولو آن شر کم باشد.
⭐️همچنین به بیان دیگر میتوان گفت که بر اساس قاعده "الواحد لایصدر عنه الا الواحد" امکان ندارد دو چیز (خیر و شر) از یک موجود صادر شود.
⭐️اینکه گاهی بیان شده است شر قلیل بهتر از شر کثیر است و خداوند هم بهتر را انتخاب کرده است صحیح نیست زیرا در اینجا آن چیزی که باعث اشکال می،شود اصل وجود هر نوع شری است چه قلیل باشد و چه کثیر.
🎯برای قبول این مسأله که شر عدمی است باید به این توجه کرد که ما در جهان تنها موجوداتی درک میکنیم، این ما هستیم که بر اساس مبنای عِلّی اسم برخی را شر و اسم برخی را خیر میگذاریم، 👌🔑دقت کنید که شر ،در حقیقت از فهم نکردن روابط عِلّی است.
#شر.
#برهان_شر.
#خیر.
#واجب_الوجود.
#خدا.
#افلاطون.
#ارسطو.
علمی عرفانی👇
@wittj2
دیالکتیک علم و عرفان ناب
🔮🎷شر وجود ندارد امروزه مسأله شر بسیار مهم شده است و برخی آن را به عنوان دلیلی بر عدم وجود خداوند تل
در عرفان اسلامی عقیده براین است که تمامی امور خیر است و ناخوشایند یا شر بودن امری از نظر انسان جهل و نادانی او نسبت بدان مسئله است که در نهایت به نفع اوست حال چه روحانی چه جسمانی....که البته اولویت با نفع روحانیست که رشد و حرکت و تکامل را بدنبال دارد.
اسماء✍
👇
@wittj2
🔮🎷خرافه بودن اصالت تجربه و انکار ماوراء تجربه
🚨خرافه بودن تجربه در منظر غرب.
آیت الله جوادی آملی🌻
تمام امور بود و نبود از يک سو و بايد و نبايد را از سوی ديگر در قلمرو حس و تجربه منحصر کردن و دربارهی امور غير محسوس و تجربه ناپذير فتوا دادن صنفی از خرافه است که دامنگير حس گرايان و تجربه زدگان شده و میشود 👈حضرت استاد علامه طباطبايی جمود بر حس و تجربه و نفی امور تجريدی محض را که محسوس نبوده و تجربه پذير نيستند، خرافه دانسته و چنين فرموده اند:👇
🌻"علوم الطبيعة إنما تبحث عن خواص الطبيعة..و أما ماوراء ذلک فلا سبيل لها إلی نفيه و إبطاله فالإعتقاد بانتفاء ما لا تناله الحس و التجربة من غير دليل من أظهر الخرافات ".🌻
📗منبع: منزلت عقل در هندسه معرفت دینی، ص ۸۱.
#تجربه.
#پوزیتیویسم.
#اصالت_تجربه.
#مدرنیته.
#غرب.
علمی عرفانی👇
@wittj2
برگی از معرفت🍂
🎯علم در بيان ابن عربی
ابویزید بسطامی (قدس سره)🌻
شما علم و دانشتان را از مُرده ای گرفتید که او هم از مرده ی قبل از خودش اخذ کرده است، در حالی که ما علم👌✨ (لَدُنّی) خویش را از زنده ی پایداری گرفتیم که هرگز نمیمیرد، بنابراین برای صاحب همت در خلوت با حق تعالی، که بخشش او بزرگ است و احسان و دهشش عظیم، علومی حاصل میگردد که این علوم از هر سخنور متکلمی و بلکه هر صاحب نظر و مستدِلّی که در روی کره ی زمین است پوشیده و پنهان میباشد، چرا که این علوم مافوق نظر عقلی و ادراک خردورزی ست.
📗منبع:فتوحات مکیه،جلد ۱ ،در مراتب علوم.
علمی عرفانی👇
@wittj2
4_5832180449660634442.mp3
3.35M
⭐️عشق آسان ندارد
🎷علیرضاقربانی
تقدیم حضورتان 🌻
👇
@wittj2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔮🎷ایمان -14
با چنددقیقه وقت برای دیدن این کلیپ اعتقادات خویش رامستحکم کنید و آن را برای دوستان خویش ارسال نمایید.
👈 آیا خدامی تواند خدایی مثل خود را خلق کند ⁉️
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷مقاله روزنامه شرق، صفحه علم، ۱۵ آذر ۱۳۹۷
⭐️"جهان های موازی کوانتومی"
تعبیر "جهان های متعدد" از مکانیک کوانتومی
✍#سارا_ایزدیار ، #علی_هادیان
جهانهای موازی کوانتومی تعبیر اکثر فیزیکدانان امروز از معادله موج شرودینگر است.
مطابق نظریه مکانیک کوانتومی هر پدیده در سطح زیر اتمی می تواند تعدادی حالت مختلف با احتمال های متفاوت داشته باشد که توسط تابع موج قابل محاسبه است. ولی اینکه وقتی عمل مشاهده یا اندازه گیری را انجام می دهیم چرا فقط یکی از حالات رخ می دهد، موجب شده تعبیرهای متفاوتی از طرف فیزیکدانان مطرح بشود. در نیمه اول قرن بیستم تعبیر غالب این بود که وقتی یک اندازه گیری کوانتومی انجام می دهیم، آگاهی موجب فروپاشی تابع موج می شود و فقط یکی از حالات به طور تصادفی روی می دهد. ولی کسی نتوانست توضیح دهد که آگاهی از نظر فیزیکی چیست و چطور با سیستم کوانتومی برهم کنش می کند. تعبیر دیگری که امروزه اغلب فیزیکدانان آن را ترجیح می دهند این است که در هر رویداد کوانتومی هر یک از حالات ممکن در جهان جداگانه ای روی می دهند.
📃مقاله کامل نسخه pdf: 👇
https://goo.gl/EdbGXj
علمی عرفانی👇
@wittj2
زمان👌✨
تنها باعث فرسایش موجودات میشود و از جمله تن انسانی نیز با زمان فرسوده میشود. اما فکر میماند و در واقع فکر زمان را میسازد و بر آن سیطره پیدا میکند. پس شما فرسوده زمان هستید اما حاکم بر زمان هستید اگر فکرتان را تقویت کنید.
علمی عرفانی👇
@wittj2
فضا زمان به ماده میگوید چگونه حرکت کند؛ ماده به فضا زمان میگوید چگونه انحنا پیدا کند.
جان ویلر، فیزیکدان🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷 در نظریه کوانتومی ممکن است آینده روی گذشته اثر بگذارد. نظریه 👈"علیت معکوس کوانتومی" بدین معناست که چیدمان آزمایش و آزمایشگر میتوانند روی ویژگیهای ذره در گذشته اثر بگذارند.
علمی عرفانی👇
@wittj2