عبادت عاشقانه.mp3
3.57M
🎷علامه مروجی سبزواری
⭐️عبادت عاشقانه
کانال علمی عرفانی👇
@wittj2
۲ تیر ۱۳۹۷
🔮🎷 پدربزرگ عصر روشنگری اروپا مسلمان بود
هرچند در غرب به افراد میآموزند که رنسانس و عهد روشنگری تنها حاصل تلاشها و تفکرات اروپاییان است، ولی آنچه در آثار عهد رنسانس دیده میشود، گویای آن است که متفکران مسلمان نقش عمدهای در تحولات فکری این دوره داشتهاند.
✨ رافائل، نقاش ایتالیاییِ دیوارنگاره "مکتب آتن" مهمترین متفکران و اندیشمندان مؤثر بر غرب را در این نقاشی قرن شانزدهمی جمع کرده است. در این میان دو تفکر و شخصیت شرقی هم به چشم می خورند: ابن رشد و زرتشت.
✨به همین شکل در اثر قرن چهاردهمی کمدی الهی، دانته برزخ را جایی توصیف میکند که غیرمسیحیان نیکوکار میتوانند در آنجا زندگی اخروی مناسبی داشته باشند. وی ابن رشد، ابن سینا و صلاح الدین ایوبی را از جمله این غیرمسیحیان نیک برمیشمرد.
✨ در واقع نام بسیاری از فلاسفه و دانشمندان یونان پس از آن در اروپا بر سر زبانها افتاد که منابع علمی از عربی، فارسی و هندی ترجمه شدند که از جمله آنها میتوان به ستارهشناسی بطلمیوس، هندسه اقلیدسی و طب جالینوس اشاره کرد.
✨ به علاوه مسلمانان این علوم را از یونان برگرفته، در هم ممزوج کرده و پایه علوم جدیدی همچون شیمی و جبر را بنا نهاده بودند که محاسباتشان مبنای اکتشافات کوپرنیک و نیوتون شد.
✨ فلسفه هم در دنیای اسلام ارج و قرب فراوان داشت و فلاسفه مسلمان نظریات ارسطو و افلاطون را مطالعه و مباحثه میکردند. فلاسفه مسلمان هم همچون فلاسفه یونان در آشتی دادن میان فلسفه و الهیات به مشکل خوردند، ولی برخلاف اروپا که سنت آگوستین این تعارض را با ممنوع کردن فلسفه و تفکرات انتقادی حل کرد، در دنیای اسلام - حداقل تا انتهای قرن دوازدهم - چنین رویکری نسبت به فلسفه نداشتند.
✨ ابن رشد یکی از این فلاسفه مشهور اسلامی بود که در اروپا به نام "مفسر" می شناختندش، چرا که در اروپا ارسطو را پس از ترجمه تفسیرهای ابن رشد از نظریات ارسطو بود که شناختند.
✨ ابن رشد مسبب زلزله روشنفکری در اروپا شد. نظریات وی در دانشگاههای برتر اروپا مثل پاریس و آکسفورد تدریس شد و موافقتها و مخالفتهای فراوانی را برانگیخت. اسقف پاریس دیدگاههای ابن رشد را به کمک کپیبرداری از نظریات غزالی رد میکرد. ولی دیدگاههای ابن رشد و آزاداندیشیهایش مسیر خود را تا قرن هفدهم ادامه داد و بر فلاسفه و متفکران بسیاری تأثیر گذاشت.
✨ چهارصد سال پس از مرگ ابن رشد، باروخ اسپینوزا فیلسوف یهودی تبار، تحت تأثیر اندیشههای وی، به حمایت از تفکر انتقادی و مستقل پرداخت. وی تأثیری ماندگار بر روند عصر روشنگری داشت و یکی از پدران عصر روشنگری نامیده میشود.
✨بیشک دانشمندان و فلاسفه مسلمان نقش مهمی در شکلگیری تفکر اروپایی داشتند. هرچند کشورهای مسلمان به تبع سرکار آمدن حکومت های دیکتاتوری به عقب برگشتند ولی نقش دنیای اسلام در تاریخ تفکر انکار نشدنی است. لازم است در آموزش تاریخ در دنیای غرب تجدید نظر شود و حقایق تاریخی جایگاه خود را بازیابند.
📗ترجمه از مقاله زیر :
🌐 https://medium.com/@koertdebeuf/the-grandfather-of-the-european-enlightenment-was-muslim-49c1342946f1
✍آتئیست های معاند ایرانی هر متنی را که برایشان تایپ کنند میخوانند و هیچ مطالعه ای از تاریخ ندارند...طبیعست چون اکثرا کم سن و سال هستند.
کانال علمی عرفانی👇
@wittj2
۲ تیر ۱۳۹۷
۲ تیر ۱۳۹۷
شواهد👌 چند جهانی در تابش پس زمینه کیهانی قابل اندازهگیری است که به آغاز جهان بازمی گردد و یک فضاپیما با حسگرهای درست می تواند آن را اندازه بگیرد.
علمی عرفانی👇
@wittj2
۲ تیر ۱۳۹۷
در ۲۰۱۵،کیهانشناسی درکلتک گفت درخشش درلبۀ راه شیری می تواند اثباتی بر جهان موازی باشد. محققان در۲۰۱۷ نیز بیان کردند که نقطۀ سرد کیهانی می تواند دلیل برخوردجهان ما و جهانی دیگر باشد.
عضویت👇
@wittj2
۲ تیر ۱۳۹۷
همۀ کهکشانهایی که می بینید،یا انسانها با تلسکوپها رصدکردهاند، همه و همه میتوانند درون حباب کیهانی وجود داشته باشند، حبابی که فقط جهان ما با قوانین فیزیکی خاصش درآن قرار گرفته است.
عضویت👇
@wittj2
۲ تیر ۱۳۹۷
دراین مقیاس ازعالم فکر میکنی ما تنهاییم؟ سخت دراشتباهی…کیهان بزرگتر ازآن چیزیست که فکر میکنی، بایدبزرگترفکر کنی. هر روزاندازه کیهان حبابی ما درحال بزرگتر شدنُ هرثانیه در حال انبساط!
عضویت👇
@wittj2
۲ تیر ۱۳۹۷
🔮🎷علل عدم اجابت دعاها از دیدگاه
امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام🌻
مردى به حضرت عرض کرد:
خداوند می فرماید:
«ادعونى استجب لکم»
پس چرا ما دعا می کنیم، ولى اجابت نمی شود؟
حضرت فرمودند:
👌✨چون دلهاى شما در هشت مورد خیانت و
بى وفایى کرد:
1 - خدا را شناختید، ولى حقش را آن گونه که بر شما واجب بود، ادا نکردید. از این رو آن معرفت به کار شما نیامد.
2 - به پیامبر خدا ایمان آوردید، ولى در عمل با سنت و روش او مخالفت کردید، پس ثمره ایمان شما چه شد؟
3 - کتاب خدا (قرآن) را خواندید، ولى در عمل با آن مخالفت کردید.
4 - گفتید ما از آتش دوزخ می ترسیم، ولى در همه حالات به واسطه گناهان خود به سوى جهنم مىروید.
5 - گفتید ما به بهشت تمایل و رغبت داریم، ولى کارهایى انجام می دهید که شما را از بهشت دور می سازد.
6 - نعمتهاى خدا را استفاده مىکنید، ولى شکر و سپاس گزارى نمی کنید.
7 - خداوند فرمود:
شیطان دشمن شما است، شما نیز او را دشمن گیرید. شما به زبان او را لعن مىکنید، ولى در عمل با او دوستى می نمایید و از او اطاعت می کنید.
8 - عیب هاى مردم را برابر دیدگانتان قرار دادید و عیب هاى خود را پشت سرانداختید، در نتیجه کسى را ملامت می کنید که خود به ملامت سزاوارتر از او هستید.
با این وضع چه دعایى از شما مستجاب گردد، در صورتى که شما راه ها و درهاى دعا را به روى خود بسته اید؟!
⭐️پس تقوا پیشه کنید، کارهایتان را اصلاح کنید، امر به معروف و نهى از منکر کنید تا خدا دعایتان را مستجاب کند.
📗برگرفته از کتاب بحارالأنوار، ج 93، ص 376
علمی عرفانی👇
@wittj2
۲ تیر ۱۳۹۷
۲ تیر ۱۳۹۷
۲ تیر ۱۳۹۷
دیالکتیک علم و عرفان ناب
🔮🎷مطالعه ی ابعاد بالاتر فرض کنید از یک کرم بپرسیم اندازه سیبی که خورده و از طرف دیگر آن خارج شده چق
یادآوری
مطالعه ی ابعاد بالاتر👌⭐️
۳ تیر ۱۳۹۷
۳ تیر ۱۳۹۷