🔮🎷شیخ اکبر این مطالب را اینگونه تعبیر میکنند که :
➖« چنانکه نفس ما به مخارج حروف
➖ یعنی لب ها ، دندان ها ، زبان ، حنجره ، بینی و زبان کوچک میخورد
➖ و از این برخورد حرف پدید میآید
➖ و از حروف کلمات و از کلمات جمله ها و کتابها و همه گفته های بشری
➖ نفس رحمانی حضرت حق که به منزله ی 👌قلم است
➖ به مخارج حروف آفرینش که به منزله ی 👌لوح محفوظ است برخورد کرده ( همان لوحی که قضاها در آن نوشته شده است)
➖ از نکاح این دو 👈کلمه پدیدار می شود»
➖ مراد از کلمات آفرینش و حروف عالم 👈حقایق دار هستی است
➖ که همه ی آنها👈 دلائل و آیات و نشانه های حضرت حق یعنی کل مخلوقات عالم اند
➖ از جبرئیل گرفته تا شیطان و از بالا ترین اجرام تا کوچکترین ذرات عالم.
📗نکاحات در افرینش
استاد_سمندری🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷شیخ اکبر کیست؟
در صفحهی 117 جلد 2 از کتاب کلیات علوم اسلامی (کلام و عرفان و حکمت عملی)، به کلام شهید مطهری بزرگوار می خوانیم :👇👇
محیی الدین عربی حاتمی طایی اندلسی، از اولاد حاتم طایی است. در اندلس تولد یافته اما ظاهراً بیشتر عمر خود را در مکه و سوریه گذرانده است. شاگرد شیخ ابومدین مغربی اندلسی از عرفای قرن ششم است. سلسله طریقتش با یک واسطه به شیخ عبدالقادر گیلانی سابق الذکر میرسد.
محیی الدین که احیاناً با نام «ابن العربی» نیز خوانده میشود، مسلّماً بزرگترین عرفای اسلام است. نه پیش از او و نه بعد از او کسی به پایه او نرسیده است. به همین جهت او را 👈«شیخ اکبر» لقب داده اند.
عرفان اسلامی از بدو ظهور قرن به قرن تکامل یافت. در هر قرنی- چنانکه اشاره شد- عرفای بزرگی ظهور کردند و به عرفان تکامل بخشیدند و بر سرمایه اش افزودند. این تکامل تدریجی بود ولی در قرن هفتم به دست محیی الدین عربی جهش پیدا کرد و به نهایت کمال خود رسید.
محیی الدین عرفان را وارد مرحله جدیدی کرد که سابقه نداشت. بخش دوم عرفان یعنی بخش علمی و نظری و فلسفی آن وسیله محیی الدین پایه گذاری شد.
عرفای بعد از او عموماً ریزه خوار سفره او هستند. محیی الدین علاوه بر اینکه عرفان را وارد مرحله جدیدی کرد، یکی از اعاجیب روزگار است؛ انسانی است شگفت و به همین دلیل اظهار عقیده های متضادی درباره اش شده است.
برخی او را ولی کامل، 👈قطب الاقطاب میخوانند و بعضی دیگر تا حد کفر تنزلش میدهند. گاهی 👈مُمیت الدین و گاهی
👈ماحی الدین اش میخوانند.
صدرالمتألهین (ملا صدرا)فیلسوف بزرگ و نابغه عظیم اسلامی نهایت احترام برای او قائل است. محیی الدین در دیده او از بوعلی سینا و فارابی بسی عظیمتر است.
محیی الدین بیش از دویست کتاب تألیف کرده است. بسیاری از کتاب های او و شاید همه کتاب هایی که نسخه آنها موجود است (در حدود سی کتاب) چاپ شده است. مهمترین کتاب های او یکی📗 فتوحات مکیه است که کتابی است بسیار بزرگ و در حقیقت یک دایرة المعارف عرفانی است. دیگر کتاب 📗فصوص الحکم است که گرچه کوچک است ولی دقیق ترین و عمیق ترین متن عرفانی است. شروح زیاد بر آن نوشته شده است. در هر عصری شاید دو سه نفر بیشتر پیدا نشده باشند که قادر به فهم این متن عمیق باشند.
محیی الدین در سال 638 در دمشق درگذشت و همان جا دفن شد. قبرش در شام هم اکنون معروف است. ✨منبع:تسنیم
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷لوح و قلم یعنی چه؟
محیی الدین عربی چنین می فرماید🌻
🎯« عقل اولین پدیده ی خلقی و قلم اعلای صُنع≥۱ الهی است »
➖ که: «اَوَّلُ ما خَلَقَ اللّهُ الْعَقْلُ≥۲ ؛
➖ پس اولین چیزی که پروردگار عالم آفرید
➖ و از «اُمُ الکِتاب» یعنی از صُنع ربوبی بیرون فرستاد تا با آن بنویسد👌 «عقل» است
➖ تا خلقت به طور کلی عقلانی باشد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
۱. صنع یعنی افرینش ، یعنی خدا آن را ساخته و آفریده است.
۲. کلینی رازی محمد ( ثقه الاسلام و شیخ المشایخ )
📗نکاحات در افرینش
استاد سمندری🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
کشته معشوق را
درد نباشد که خلق
زنده به جانند و
ما زنده به تأثیر او
حضرت سعدی🌻
👇
@wittj2
واجب کند چو عشق
مرا کرد دل خراب
کاندر خرابه دل
من آید آفتاب
مولانای جان🌻
👇
@wittj2
4_6007820568840110729.mp3
2.29M
⭐️خراب عشق الهی
چوغلام آفتابم هم از آفتاب گویم....
🎷علامه حمیدرضامروجی سبزواری
علمی عرفانی👇
@wittj2
الهي!
در سر آب دارم، در دل آتش، درباطن ناز دارم، در باطن خواهش...در دريايي نشستم که آن را اکران نيست،به جان من درديست که آن را درمان نيست. ديده من برچيزي آيد که وصف آن به زبان نيست
خواجه عبدالله انصاری🌻
👇
@wittj2
دامن کشانم میکشد در بتکده عیارهای
من همچو دامن میدوم اندرپی خون خوارهای
یک لحظه هستم میکند یک لحظه پستم میکند
یک لحظه مستم میکند خودکامهای خمارهای
چون مهرهام دردست اوچون ماهیم درشست او
بر چاه بابل میتنم از غمزه سحارهای
لاهوت و ناسوت من او هاروت و ماروت من او
مرجان و یاقوت من او بر رغم هر بدکارهای
اسرار آن گنج جهان با تو بگویم در نهان
تو مهلتم ده تا که من با خویش آیم پارهای
روزی ز عکس روی او بردم سبوی تا جوی او
دیدم ز عکس نور او در آب جو استارهای
خوش شد جهان عاشقان آمد قران عاشقان
وارست جان عاشقان از مکر هر مکارهای
جان لطیف بانمک بر عرش گردد چون ملک
نبود دگر زیر فلک مانند هر سیارهای
مولانای جان🌻
👇
@wittj2
شاهیطلبی برو گدای همه باش
بیگانه زخویش و آشنای همه باش
خواهی که ترا چو تاج بر سر دارند
دست همه گیر و خاک پای همه باش
ابوسعیدابوالخیر🌻
👇
@wittj2
🔮🎷تأکید حضرت امام خمینی بر بیان مسائل عرفانی
📌قسمت اول
ماجرای به تعطیلی کشاندن جلسات تفسیر سورۀ حمد رهبر انقلاب حضرت امام خمینی قدّسسرّه توسط مخالفان عرفان و حکمت به ویژه برخی مقدّسین مشهد مقدّس بسیار تلخ و غمانگیز است.
آن بزرگوار در جلسه آخر تفسیر سوره حمد که از تلویزیون پخش شد؟ بیاناتی بسیار درس آموز بیان فرمودند.
پیر جماران در حالی که ناراحتی در چهره مبارکشان کاملا هویداست در این جلسه تقریباً تفسیر سوره حمد را رها کرده و به موضوع مخالفتها با حکمت و عرفان و ریشهیابی این امر میپردازند.
⭐️ایشان ریشۀ تمام این مخالفتها را در سه امر خلاصه میکنند: 👇
🍀۱. جهل نسبت به مراد حقیقی حکیم و عارف
🍀۲.حبّ نفس
🍀۳.عدم تهذیب.
به فرازهایی از سخنان ایشان توجه کنید:👇
👌✨عمده نظر من به اين بود كه اين سوء تفاهم برداشته بشود، و اين اختلافى كه در مدرسه هست و بين اهل علم است، برداشته بشود؛ و جلوى معارف گرفته نشود.
⭐️اسلام، فقط عبارت از احكام فرعيه نيست؛ فرعند اينها، اساس، چيز ديگر است، نبايد ما اصل را فداى فرع بكنيم؛ و بگوييم كه اصل، از اساس بيخود [است و] اگر هم اصلى بگوييم، يك اصلى كه خلافِ واقع است بگوييم.
دامه دارد...
#امام_خمینی.
#انقلاب.
#سوره_حمد.
#مخالفان_فلسفه_اسلامی.
#مخالفان_عرفان_اسلامی.
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷 تأکید حضرت امام خمینی بر بیان مسائل عرفانی
📌قسمت دوم
يكى از آقايان مىگفت كه ظاهراً مرحوم آقا شيخ محمد بهارى اسم يک كسى آمد، گفت: عادل کافرى است. گفتيم: خوب، عادل است يعنى چه؟ كافر است يعنى چه؟ گفت: اما عادل است، براى اينكه روى موازين عمل مىكند؛ هيچ معصيت نمىكند؛ اما كافر است، براى اينكه آن خدايى كه او مىپسندد، خدا نيست، آنكه او مىپرستد اصلا خدا نيست...
⭐️عمده نظر من به اين است كه حيف است يک دستهاى از اهل علم كه مردم صالح و خوبى هستند، اينها محروم بمانند از يک مسائلى.
ما كه آمديم قم، مرحوم آقا ميرزا على اكبر حكيم ـ خدا رحمتش كند ـ در قم بود؛ وقتى كه حوزه علميه قم تأسيس شد، يكى از مقدّسين ـ آن هم خدا رحمتش كند ـ گفته بود: ببين اسلام به كجا رسيده است كه درِ خانه آقا ميرزا على اكبر باز شد!
علما مىرفتند آنجا درس مىخواندند. مرحوم آقاى [سید محمد تقی] خوانسارى، مرحوم آقاى اشراقى، اين آقاى [سید احمد] خوانسارى، اينها مىرفتند پيش آقا ميرزا على اكبر درس مىخواندند؛ آن آقا گفته بود كه ببين اسلام به كجا رسيده است كه درِ خانه ميرزا على اكبر باز شد! و حال آنكه خيلى مرد صالحى بود؛ و بعد از اينكه ايشان فوت شده بود، گويندهشان در منبر گفته بود كه من خودم ديدم قرآن مىخواند! مرحوم آقاى شاهآبادى ناراحت شده بود از اينكه اين آقا گفته است كه من ديدم قرآن مىخواند آقا ميرزا على اکبر.
👈در هر صورت اين سوء ظنها، و اين جداكردنِ [يک عده] خودشان را از يک خيراتى، اين موجب تأثر است كه يک حوزهاى از يک خيراتى كه هست، محروم بماند؛ حتى از فلسفه كه یک امر عادى است، تا برسد به آن مسائل ديگر.
👌⭐️و عمده اين است كه به مطلب يكديگر نرسيدهاند؛ چون نرسيدهاند، اين صحبتها پيش آمده؛ اگر برسند به مطلب يكديگر، نزاعى در کار نيست. ... اين نمىداند او چه مىگويد، انكار مىكند...
🎯اين عرفا و شعراى عارف مسلک، و فلاسفه هم، همه يک مطلب مىگويند؛ مطالب مختلفه نيست. تعبيرات مختلفه است، زبانهاى مختلفه. زبان شعر، خودش يک زبانى است. حافظ، زبان خاصى دارد. همان مسائل را مىگويد كه آنها مىگويند؛ اما با يك زبان ديگرى. زبانهاى مختلف است و نبايد از اين بركات مردم را دور كرد، بايد مردم را به اين سفره پهن الهى كه قرآن و سنت و ادعيه باشد، دعوت كرد؛ تا هر كس به اندازه خودش استفاده بكند.
👌✨اين مقدمه بود براى همه مسائلى كه بعدها هم اگر پيش بيايد و عمرى باشد كه اگر ما هم يک وقتى يک احتمال داديم، نگوييد كه اين تعبيرات را شما آورديد دوباره در ميدان، مثلا دوباره عرفا. خير، بايد بيايد!
⭐️مرحوم آقاى شاهآبادى رحمهالله براى عدهاى از كاسبها [كه] مىآمدند آنجا، مسائل را همان طورى كه براى همه مىگفت، براى آنها هم مىگفت. من به ايشان عرض كردم: آخر اينها [كه سنخيتى ندارند!]» گفت: «بگذار اين كفريات به گوششان بخورد!
خوب، ما يک چنين اشخاصى داشتيم؛ حالا به سليقه من درست در نمىآيد كه نمىشود گفت كه اينها اشتباهات است.
#امام_خمینی.
#فلسفه.
#عرفان.
#سوره_حمد.
#مخالفان_فلسفه_اسلامی.
#مخالفان_عرفان_اسلامی.
علمی عرفانی👇
@wittj2
مهدی شناسی👇
🔮🎷زیارت آل یاسین(۱۴)
قسمت دوم
🌹السلام علیک یا وعدالله الذی ضَمِنَه🌹
از وعده های بزرگ خداوند که در لوح محفوظ ثبت گردیده و در سراسر تاریخ توسط پیامبران و امامان (علیهم السّلام) اعلام و به همۀ امّت ها نوید آن تصریح و تأکید شده است: حکومت عدل و داد ، و سعادت کامل جهانی است که به دست مبارک حضرت بقیة الله – ارواحنا فداه- تشکیل خواهد شد.
👈 این وعده در قرآن کریم و احادیث و زیارات بیان گردیده ، که برای نمونه چند آیه و حدیث را در اینجا می آوریم:
🍀1-(وَعَدَ اللهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنکُم وَ عَمَلُوا الصّالِحاتِ لَیَستَخلِفَنَّهُم فِِی الأَرضِ کَمَا استَخلَفَ الَّذِینَ مَن قَبلِهِم وَ لَیُکَّنَنَّ لَهُم دِینِهُمُ الَّذِِِی ارتَضی لَهُم وَ لَیُبَدَّلَنَّهُم مِن بَعدِ خَوفِهِم أَمناً یَعبُدُونَنِی لا یُشرِکُونَ بِی شَیئاً )خداوند به کسانی از شما که ایمان دارند و کارهای شایسته بجای آورده اند ، وعده فرموده که [در زمان ظهور امام قائم (علیه السّلام) ] در زمین خلافت دهد ، چنانکه کسانی که پیش از شما بودند را جانشین پیشینیان خود ساخت ، و البته دین پسندیدۀ آنان را بر همه جا مسلّط و نافذ گرداند ، و حتماً بر همۀ مؤمنان به جای ترس و هراس [ از دشمنان] ایمنی کامل عطا فرماید که مرا بدون هیچ گونه شرک پرستش نمایند. در چند روایت از ائمّه اطهار (علیهم السّلام) آمده که مقصود ، حضرت قائم (علیه السّلام) و اصحاب او می باشند.
🍀2- ( وَ لَقَد کَتَبنا فِی الزَّبُورِ مِن بَعدِ الذِّکرِ أَنَّ الأَرضَ یَرِثُها عِبادِیَ الصّالِحُونَ)؛ و به راستی که ما در زبور ، پس از ذکر ثبت کردیم که البته زمین را بندگان شایستۀ من به ارث خواهند برد. بر اساس بعضی از احادیث ، ذکر: - در این کریمه- لوح محفوظ است و زبور: جنس کتابهای آسمانی است که بر پیامبران (علیهم السّلام) نازل شده است . و یا مقصود از ذکر: تورات می باشد ، و زبور: کتابی است که بر حضرت داود (علیه السّلام) فرود آمده است. و این وعده – که بندگان صالح و شایسته خداوند زمین را به ارث خواهند برد- مربوط به زمان ظهور حضرت مهدی – عجّل الله فرجه الشریف – و حکومت جهانی آن جناب می باشد.
👈یعنی : خداوند وعده داده که سراسر زمین را به بندگان شایستۀ خویش خواهد سپرد ، و این وعده را در تمای سندهای رسمی و معتبر خود ثبت کرده است و این ثبت کردن و اعلام نمودن ضمانت قولی و عملی وعده است.
🍀3- ( حَتّی إِذا رَأَوا ما یُوعَدُونَ إِمَّا العَذابَ وَ إِمَّا السّاعَةَ فَسَیَعلَمُونَ مَن هُوَ شَرُّ مَکَاناً وَ أَضعَفُ جُنداً )؛ تا آنگاه که آنچه وعده شده اند را به چشم خود ببینند که یا عذاب [ و کیفر] دنیاست و یافرا رسیدن ساعت[ قیامت] به زودی خواهند دانست که کدام یک [ از مؤمنان و کافران] جایگاهش بدتر و سپاهش ناتوان تر است. شیخ کلینی (رحمة الله علیه) از امام صادق (علیه السّلام) روایت آورده که فرمودند: « قول خداوند: « تا آنگاه که آنچه وعده داده شده اند را به چشم خود ببینند « خروج حضرت قائم (علیه السّلام) است و همان ساعت است، در آن روز [ کافران] خواهند دانست که از سوی خداوند ، به دست ولیّ و قائم او (علیه السّلام) چه بر سرشان خواهد آمد ، و قول خداوند: » کدام یک جایگاهش بدتر است: یعنی نزد قائم (علیه السّلام) ...».
⭐️در بيان آيه 55 سوره نور: وعدالله الذين آمنول منكم و عملوا الصالحات ليستخلفنهم فى الارض...;
خداى آن دسته از شما را كه ايمان آورده و اعمال شايسته داشته باشند وعده داده است هر آينه در زمين خلافت بخشد.
حضرت امام صادق، عليه السلام، فرمود:🌻
آنگاه كه شب جمعه (آن شب جمعه موعود معهود) فرا رسد، خدا فرشته اى را به آسمان دنيا فرو فرستد و چون فجر طالع شود و سپيده بدمد. آن ملك بر عرش بالاى بيت المعمور نشيمن گيرد. براى محمد و على و حسن و حسين، عليهمالسلام، منبرهايى از نور نهاده بر آنها بالا روند و فرشتگان و پيامبران و اهل ايمان گرد آنان جمع شوند و درهاى آسمان گشوده شود. چون خورشيد به ميان آسمان رسد، رسول خدا، صلى الله عليه وآله، گويد: پروردگارا، ميعادى كه در كتاب دادى چه شد؟ و آن اين آيه قرآن است: «كه اهل ايمان و عمل صالح از شما را خدا وعده داده كه آنها را در زمين جانشين قرار دهد...» (آيه 55 سوره نور.)آنگاه فرشتگان و پيامبران همانند سخن نبى مكرم و پيامبر خاتم را بگويند. سپس محمد و على و حسن و حسين، عليهمالسلام، به سجده افتند. آنگاه بگويند: بار پروردگارا! غضب كن كه به تحقيق حريم تو هتك شد و برگزيدگان تو كشته شدند. و بندگان شايسته ات خوار شمرده شدند. در اين هنگام آنچه خدا خواهد انجام دهد كه آن روز، روز معلوم است.
#مهدی_شناسی
#زیارت_آل_یاسین
علمی عرفانی👇
@wittj2