قرآن نور
دانلود برنامه اندرویدی قرآن نور:
https://cafebazaar.ir/app/org.crcis.quran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🎥 کاسبی دو نبش با تحریمها
🔰 حمید رسایی: محمود سریع القلم، مشاور دولت روحانی در مصاحبه با يورونيوز: اگر ایران زیر فشار باشد (گرسنه بماند، تحریم بیشتر شود)، چرخش اساسی میکند!
به نظرتان چیز عجیبی گفته؟
مگر پیش از این یک نفر دیگر در ملاقات با یک مقام اسرائیلی نگفته بود که اگر بر خمینی سخت بگیرید عقبنشینی میکند؟
مگر مهدی هاشمی رفسنجانی در انگلیس به دنبال ارتباطگیری با امریکاییها برای اعمال تحریمهای فلج کننده نبود؟
مگر فائزه هاشمی رفسنجانی شبیه همین حرفها را درباره اعمال فشار به جمهوری اسلامی نزده بود؟ مگر درخواست تحریم سپاه و ابراز خوشحالی از رأیآوری ترامپ که منجر به فشار بیشتر به ایران میشود، نکرده بود.
پس این بدبخت حرف تازهای نزده. این جماعت همیشه طرف دشمنان ملت ایران بودهاند.
🔺پ.ن.
جالبه قدیمها روشنفکرهای بیمار یا غربزده بودند یا شرقزده و مزدور یکی از کشورها. یا مزدور روسیه بودند یا انگلیس یا فرانسه و یا اواخر امریکا.
اما این استاد محترم دانشگاههای کشور؛ هم مزدور امریکا و یهودیهاست و هم پاچهخوار آل سعود و هم دلباخته اسرائیل.
عجیب نیست که در قیامت بیغیرتها به شکل خوک محشور خواهند شد.
یاعلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️ #مهدویت | کشف همهی نیروهای معطل ماندهی طبیعت در جامعه مهدوی
💻 Farsi.Khamenei.ir
بسمه تعالی
کیهان
آثار و برکات فرزندآوری
فواید فرزندآوری
وجود فرزندان در خانواده آثار و فواید جسمانی و روحی-روانشناختی فراوانی برای والدین به دنبال دارد. خانوادههایی که از نعمت فرزند برخوردارند، بیش از خانوادههای بدون فرزند از زندگی لذت میبرند. توصیه به فرزندآوری و تبیین برکات آن در زندگی از نگاه اسلام، فرهنگ ایران و یافتههای دانش تجربی، اشاره به بخش مهمی از جنبههای کیفیت زندگی افراد در خانواده دارد.
وجود فرزندان در خانواده بر ساحتهای مختلف زندگی اثر میگذارد، ازجمله مشکلات و ناهمواریها، عامل قدرت والدین، سلامت جسمی و شادکامی والدین، استحکام بنیان خانواده، ارتقای شخصیت انسانی و... که در ادامه به بررسی برخی آثار و برکات فرزندآوری میپردازیم.
عامل اقتدار و نیرومندی والدین
از قدیم در جامعه ایرانی، فرزند نماد قدرت خانواده محسوب میشد و خانوادههایی که فرزند نداشتند و یا تعداد فرزندان آنان کم بود، خانواده ضعیف تلقی میشدند.
روایات اسلامی و سبک زندگی ایرانی نشان میدهد که فرزند، عامل اقتدار و بازوی توانایِ والدین در شرایط سخت زندگی است.
امام رضا(ع) فرمود:«...تَوْفِیرِ الْوَلَدِ لِنَوَائِبِ الدَّهْرِ وَ حَوَادِثِ الْأُمُورِ...؛ (از برکات ازدواج) اندوختن فرزند برای (رویارویی با) سختیهای روزگار و پیامدهای زمانه است». (الکافی، چاپ اول، ج10، ص700، ح9620)
امام زینالعابدین(ع) نیز در این مورد فرمود: «مِن سَعَادَةِ الرَّجُلِ أَن یَکُونَ لَهُ وَلَدٌ یَستَعِینُ بِهِم؛ از سعادت مرد این است که فرزندانى داشته باشد تا در مشکلات به یاریاش برخیزند؛ (وسائل الشیعه، ج21، ص356، ح27286)
روزی امام حسن عسکری(ع)- که به دستور معتمد عباسی در زندان به سر میبرد- به یکی از یاران خود در زندان فرمود: آیا فرزند داری؟ عرض کرد: خیر! امام درباره او دعا فرمود: «اللهُمَّ ارْزُقْهُ وَلَداً یَکُونُ لَهُ عَضُداً فَنِعْمَ الْعَضُدُ الْوَلَدُ؛ خدایا! به او فرزندی روزی کن که بازوی توانایی برای وی باشد؛ چرا که فرزند چه خوب بازویی است!» سپس حضرت این شعر را خواندند: «مَنْ کَانَ ذَا عَضُدٍ یُدْرِکْ ظُلَامَتَه/إِنَّ الذَّلِیلَ الَّذِی لَیْسَتْ لَهُ عَضُدٌ؛«هر کس که بازویى (فرزندى) دارد، اگر ستمى بر او رود، فرزندش انتقام آن را میستاند. ذلیل و خوار کسى است که بازو (فرزند) ندارد».» (بحارالأنوار، ج50، ص275، ح482) همچنین قرآن کریم نیز داشتن مال و فرزندان را نشانه امداد الهی و وسیلۀ قدرتمندی و اقتدار میداند: « سپس غلبه و تسلط بر آنها را به شما بازمیگردانیم و شما را بهوسیله اموال و فرزندانی یاری میکنیم و از حیث نفرات، بیشتر (از آنها) قرار میدهیم». (سوره اسراء/ 6)
بنابراین، نهتنها یکی از پایههای اصلی قدرتمندی هر خانواده، جمعیت آن است بلکه جمعیت، عامل قدرت جامعه نیز میباشد. جمعیت اندک، در روابط خارجی، قدرت مانور در مقابل دشمنان را کاهش خواهد داد. کشوری با جمعیت پیر و اندک، مورد طمع قدرتها و مستکبرین خواهد بود، لذا موفقیت در سطوح ملی و بینالمللی و ایستادگی جوامع در برابر ظلم و تجاوز قدرتهای استکباری، وابسته به گوهر ایمان و عمل جوانان فداکار است. ازاینرو، هر کشوری که از جوانان غیور و پُرانرژی برخوردار است، دشمنان را از حمله نظامی بازمیدارد.
از طرف دیگر، جمعیت جوان، مؤمن، اهل کار و خلاق میتواند با نیروی فکری و قوت بدنیِ خود گامهای مؤثری در رشد و تعالیِ خود، خانواده و جامعه بردارد. به همین دلیل «اقتدار ملی» بهعنوان سیاست راهبردی کشور از سوی رهبر معظم انقلاب، به این شکل اعلام شده است که فرمودند: «امروز سیاست جمهوری اسلامی، عبارت است از اینکه ملّت ایران باید خود را قوی کند. اگر ملّتی قوی نباشد و ضعیف باشد، به او زور میگویند. اگر ملّتی قوی نباشد، باج گیران عالَم از او باج میگیرند. اگر بتوانند به او اهانت میکنند. اگر بتوانند، زیر پا او را لگد میکنند. طبیعت دنیایی که با افکار مادّی اداره میشود، همین است؛ هر که احساس قدرت بکند، نسبت به کسانی که در آنها احساس ضعف میکند، زورگویی خواهد کرد». (1/1/1393)
ایشان در جای دیگر «افزایش نسل جوان» را یکی از راههای ایجاد اقتدار دانسته و فرمودند: «افزایش نسل جوان و بزرگ بودن کشور از لحاظ جمعیت، در ایجاد اقتدار خیلی تأثیر دارد.» (13/6/1393)
و: «کشورِ بدون جمعیت جوان؛ یعنی کشورِ بدون ابتکار و پیشرفت و هیجان و شور و شوق؛ بنابراین، برنامه حیاتی تکثیر نسل باید بهطورجدی دنبال و پیگیری شود.»
(15/2/1393)
سلامت و شادکامی والدین
داشتن فرزند و نگاه به او میتواند موجب نشاط والدین و سلامت روانی آنها شود. پژوهشها نشان داده است که یکی از بزرگترین عوامل شادیآفرین برای والدین، اولین ملاقات آنها با فرزندان سالم خویش پس از تولد بوده است. همزمان با تولد فرزند، به زن و شوهری که صاحب فرزند شدهاند، پدر و مادر خطاب میشود و لذا آنها زندگی خود را معنادارتر از گذشته مییابند و بعدها نیز شنیدن الفاظ «مامان» و «بابا» از کودک برای آنها لذتبخش است. تولد فرزندان، هم فینفسه موجب نشاط والدین میشود و هم زوجین از دیدن فعالیتهای شیرین و دلانگیز آنها و نگاه به چهرههای بشّاش و تبسمآفرین فرزندان احساس شادمانی میکنند.
در دعایی از امام صادق(ع)، وجود فرزند، باعث آرامش و عاملی برای دوری از وحشت و تنهایی شمرده شده است. آن حضرت در سفارش به فردی که پس از سالها ازدواج، صاحب فرزند نشده بود، فرمود: زمانی که یکی از شما فرزنددار شدنش دیر شود، باید بگوید: «اللهُمَّ لَاتَذَرْنِی فَرْداً وَحِیداً وَحْشاً، فَیَقْصُرَ شُکْرِی عَنْ تَفَکُّرِی، بَلْ هَبْ لِی أُنْساً وَ عَاقِبَةَ صِدْقٍ ذُکُوراً وَ إِنَاثاً، أَسْکُنُ إِلَیْهِمْ مِنَ الْوَحْشَهًْ وَ آنَسُ بِهِمْ مِنَ الْوَحْدَهًْ وَ أَشْکُرُکَ عَلى تَمَامِ النِّعْمَهًْ. خدایا! مرا تنها و وحشتزده نگذار تا سپاسگزاریام از تدبیرم کمتر شود؛ بلکه محل اُنس و جانشینی درست از پسران و دختران را به من ببخش که از وحشت با اینان انس گیرم و از وحدت با آنان آرامش یابم و به هنگام کامل شدن نعمت، تو را سپاس گویم». (الکافی، چاپ اول، 1429ق، ج11، ص346، ح 10445)
به این دلیل، برخی از اندیشمندان در تبیین کارکرد فرزند در کانون خانواده معتقدند که: «زناشویی بدون فرزند، پژمردگی است و پس از آوردن فرزند، کانون زندگی به شکوفایی میرسد؛ بلکه پس از بچهدار شدن، زندگی دارای معنای حقیقی میشود و خانه بهوسیله فرزند، پُر از خنده و نشاط میگردد».
(تاریخ فلسفه، ویل دورانت، ترجمه عباس زریاب، صص 178-179)
محققان و پژوهشگران غربی نیز معتقد هستند که فرزندآوری آثار و برکات فراوانی دارد که در این مجال به برخی از آنها اشاره میکنیم.
پژوهشی که «برتراند راسل» انجام داده است، نشاط و شادمانی حاصل از تولد فرزند در خانواده را تأیید میکند. گذراندن وقت با کودک و بازی با او یکی از بهترین لحظاتی است که میتواند به پدر و مادر انرژی و نشاط ببخشد.(دانش خانواده و جمعیت، ص 187)
تحقیقات «فیلدمَن» نیز درباره پدر و مادران جوانی که فرزند اولشان به دنیا آمده، حاکی از آن است که لذت پدر و مادر شدن و احساس شادی و نشاط حاصل از آن در ایجاد آرامش و آسایش زندگی زناشویی بسیار مؤثر است.(همان)
اهمیت این موضوع زمانی بیشتر میشود که پدر و مادر به سنین پیری میرسند و محیط خانه به آشیانهای ساکت و بیفروغ تبدیل میشود و به دلیل نداشتن فرزند، مجبورند در خانه سالمندان یا گوشۀ خانهای خاموش، عمر خود را در تنهایی و رنج سپری کنند.
نتایج تحقیقات پژوهشگران دانشگاه «بریگهام یانگ» آمریکا بر ۲۰۰ هزار خانواده از ۸۶ کشور جهان، بین سالهای ۱۹۸۱ تا ۲۰۰۵م نشان میدهد که داشتن فرزند، موجب کاهش فشارخون والدین، افزایش تمایل به یادگیری، استفاده بیشتر از قدرت تعقل، افزایش اعتمادبهنفس، امکان بهتر درک زیباییها، دقت بیشتر در کارهای جزئی و افزایش شادی والدین میشود.(دانش خانواده و جمعیت، زهرا آیتاللهی و همکاران، نشر معارف، ص185)
عامل امنیت و استحکام خانواده
یکی از مواردی که اهمیت و ارزش فرزند را نشان میدهد، امنیتآفرینیِ فرزندان در کانون خانواده و سطح جامعه است و فرزندآوری در تأمین نیروی امنیتی خانه و جامعه، نقش چشمگیری دارد؛ چراکه حفظ و حراست از خانه و کشور در برابر خطر تهاجم دشمنان و بدخواهان، توسط نیروهای جوان و نیرومند، امری بدیهی است. هنگامی که در خانهای چند جوانِ برومند باشد، دزدان مال و ناموس، کمتر جرأت ورود به حریم آن خانه را خواهند داشت. افزون بر این، وجود فرزندان در خانه موجب امنیت بنیان خانواده از فروپاشی است؛ چون وجود فرزند در کانون خانواده تا حد زیادی مانع از بروز ناسازگاریها و طلاق میشود. هنگامیکه زن و مرد دارای فرزند باشند، فرزندان، سِپَر حمایتی را در برابر طلاق برای آنها فراهم میکنند. این سپر حمایتی، موجب حفظ و تداوم زندگی زناشویی میشود.(آسیبهای اخلاقی کاهش جمعیت فرزندان، علی ملکوتینیا، مجله مبلغان، شماره 181)
مطالعات جامعهشناسی و علوم اجتماعی نیز نشان میدهد که: «طلاق میان افراد متأهّل بدونِ فرزند، بیشتر از متأهلین دارای فرزند است.»؛(مقاله بازدارندهها و تسهیلکنندههای اقتصادی و اجتماعی طلاق، دکتر محمد قدسی، دکتر اسماعیل بلالی و دکتر سعید عیسی زاده، نشریه جامعهشناسی و علوم اجتماعی، مطالعات راهبردی زنان، پاییز1390 ش، شماره53) یعنی فرزندان با حضور خود بهعنوان سدّی محکم در
مقابل سیل ویرانگر حوادث، از حریم کانون خانواده محافظت میکنند.
براساس تحقیقات و مطالعات، امروزه یکی از علتهای طلاق زوجین، نداشتن فرزند است. فرزند، بهویژه فرزند خردسال، بهمنزلۀ پیوند بین پدر و مادر است. ازاینرو، بیفرزندی باعث تزلزل خانواده میشود؛ چراکه زندگی کمکم عادی میشود و مشکلات نمایانتر میشود و درنتیجه، علاقۀ همسران به زندگی مشترک کم خواهد شد؛ ولی حضور فرزند در کانون خانواده، جاذبهها و دلمشغولیهای تازهای را برای والدین به ارمغان میآورد که همین امر، در کنار مشاهده ناتواناییهای نوزاد و حس مسئولیت و شفقت از سوی پدر و مادر، باعث میشود تمام نیرو و احساسات آنها در جهت حمایت از کودک متمرکز شود.
بنابراین، از فرزند در آموزههای دینی به عنوان«جگرگوشه والدین» و «گُل خوشبوی بهشتی» یاد شده است که والدین حاضر نیستند بهراحتی آن را از دست بدهند، لذا حضور فرزند در زندگی مشترک، نقش مثبتی در استحکام و تداوم حیات خانواده دارد.
پیامبر خدا(ص): «أولادُنا أکبادُنا...»؛ فرزندان ما جگر گوشههاى ما هستند.... (جامعالأخبار، ص۲۸۳، ح۷۵۵)
رشد شخصیت والدین
وجود تجربۀ فرزندآوری، مجموعه کاملی از ارزشها را به ساختار شخصیت والدین اضافه میکند. مطالعات تجربی نشان میدهد که سازمان روانی انسان با پذیرفتن نقش پدر و مادری به کمال میرسد(دانش خانواده و جمعیت، ص188)؛ چراکه پذیرفتن این نقش، تعهد، فعالیت، مسئولیت و خلاقیت را در انسان به بار مینشاند.
در میان اندیشمندان غربی، «بیل مککیبن» معتقد است: «ازدواج، داشتن فرزند زیاد و تشکیل خانوادههای بزرگ، برای رشد والدین و ساخته شدن شخصیت فرزندان مفید است.»
وی در این راستا مینویسد: «تنها ریشه عمومی رشد و پختگی انسان، در پرورش فرزندان قرار دارد. هرچه تعداد فرزندان بیشتر، کودکی کردن، کمتر؛ یعنی وقتی شما زندگی خود را صرف خوب شدن و رشد دیگران کنید، آدم دیگری خواهید بود؛ ولی با داشتن بچههای کم، رشد شما کُند خواهد بود.» (مقاله تأملی درباره خانواده تکفرزندی، بیل مککیبن، ماهنامه سیاحت غرب، ش15، ص112.)
«جان رایان» دینشناس کاتولیک آمریکایی در نیمه اول قرن بیستم نیز از زنان میخواست بچههای زیادی داشته باشند؛ چون اعتقاد داشت: اداره و رشد خانوادههای بزرگ، انسانهای آدمتری میسازد. وی بر ادّعای خود اینگونه استدلال میکرد که: «تأمین خانوادههای بزرگ به انواعی از نظم نیاز دارد که حاصلش زندگیهای موفق است.» رایان که خانوادهای یازدهنفره داشت، بر این باور بود: «کارشناسانی که به کنترل موالید معتقدند، به نوع شخصیتهایی که لازم است درست بشود تا جامعه بهصورت متعادل رشد کند و به حیات خود ادامه دهد، فکر نکردهاند. نکتۀ دیگر اینکه خانوادههای کمجمعیت ممکن است ثروتمند شوند که ثروتمند شدن آنها از فقیر ماندنشان خطرناکتر است.»(همان.)
افزایش رزق و روزی
در آیات و روایات، ازدواج و فرزندآورى، عامل و زمینۀ بىنیازى و منبع خیر و برکت در خانواده معرفى شده است؛ چنانکه پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله) فرمودهاند: «اِتَّخِذُوا الأهلَ؛ فإنّه أرْزَقُ لَکُم؛زن بگیرید؛ زیرا این کار روزى شما را بیشتر مىکند».(بحارالأنوار، ج1، ص217)
صحبتهای نسل گذشته نیز مؤید همین موضوع است. بسیار شنیدهایم که در خانوادههای خودمان وقتی پای خاطرات گذشتۀ پدر و مادرها بنشینید، از این صحبت میکنند که با تولد فلان فرزند، خانهدار شدیم، مشغول به کار شدیم، اتومبیل خریدیم و...؛ اینها همه نشانۀ الطاف الهی به زوجهایی است که فرزندآوری را منشأ برکت میدانند. از طرف دیگر، هر انسانی روی این کرۀ خاکی برایش روزی و رزق در نظر گرفته شده است.
در قرآن در این باره آمده است: « فرزندانتان را از بیم فقر نکشید، ما شما و آنها را روزی میدهیم».(سوره اسرا/31)
قرآن کریم همچنین در بسیاری از آیات، مردم را به خوشبینی به خداوند متعال و اعتماد و توکل به او فرامیخواند؛ بهویژه کسانی که به دلیل بیم از روزی، از فرزندآوری جلوگیری میکنند. درآیات 22 و23 سورۀ ذاریات، دربارۀ حق بودن وعدۀ الهی آمده است: « روزی شما و چیزهایی که به شما وعده داده شده، در آسمان است. پس قسم به پروردگار آسمان و زمین، آن حقّ است به مثل همین گفتار و سخنی که بر سر زبانتان دارید!». بر اساس این آیه، روزی و جمیع وعدههای الهی، همه در آسمان به طور حتم و یقین وجود دارد و در آن شک و تردیدی نیست، بمثابۀ همین عباراتی که بر زبان جاری میکنید! همانطور که کسی در این گفتوگوهای شما به خود شکّ راه نمیدهد، همینطور نباید ابداً در روزی کسی
تردید کرد.
پیشگیری از طلاق
بیتردید فرزند یکی از عوامل مهم در پایداری ازدواج است. فرزند، مخصوصاً فرزند خردسال بهمنزلۀ پیوندی است بین مادر و پدر؛ و از این رو، بیفرزندی و حتی کمفرزندی باعث تزلزل خانواده میشود. نداشتن فرزند در خانوادهها فضای خالی به وجود میآورد و باعث تضاد و بیعلاقگی به زندگی مشترک میشود. ازدواجهای بیفرزند مانند طی کردن مسیرهایی است که مقصدی برای آن تعیین نشده است و بالاخره یک جایی مسافران این مسیر بیمقصد، درمانده و خسته میشوند. این ملالت، سرآغاز اختلافها بین زوجین میشود. در نهایت، کار به جایی میرسد که زوجین از هم خسته میشوند و اختلافهایی بین آنها به وجود میآید. به عبارت دیگر، خانوادههایی که میلی به زاد و ولد ندارند، بیش از هر نوع خانوادۀ دیگری در معرض گسست قرار دارند.
همچنین بین تعداد اولاد و میل مادر به طلاق، رابطۀ معکوسی وجود دارد؛ یعنی پایبندی به زندگی در مادری که دارای چند فرزند است و به هر دلیلی به دنبال طلاق است، بیشتر از مادری است که فرزندان کمتری دارد. در بحث مذکور، میتوان این جمله را چنین بیان کرد که آمار طلاق در خانوادههای تکفرزند بیشتر از خانوادههای چندفرزند است؛ و هرچه تعداد فرزندان بیشتر باشد، رغبت پدر و مادر به گرفتن طلاق، کمتر است.
مطالعات جامعهشناسی و علوم اجتماعی نیز نشان میدهد که: «طلاق میان افراد متأهّل بدونِ فرزند، بیشتر از متأهّلین دارای فرزند است.» یعنی فرزندان با حضور خود به عنوان سدّی محکم در مقابل سیل ویرانگر حوادث، از حریم کانون خانواده محافظت میکنند.
سرمایه معنوی والدین
در این بخش به چند روایت نورانی از ائمه معصومین(ع) که در متون اسلامی به آنها اشاره شده بسنده میکنیم.
در متون اسلامی، از فرزند بهعنوان وسیلۀ آمرزش پدر و مادر یاد شده است.
«إِذَا حَمَلَتِ الْمَرْأَةُ کَانَتْ بِمَنْزِلَةِ الصَّائِمِ الْقَائِمِ الْمُجَاهِدِ بِنَفْسِهِ وَ مَالِهِ فِی سَبِیلِ اللهِ فَإِذَا وَضَعَتْ کَانَ لَهَا مِنَ الْأَجْرِ مَا لَا یَدْرِی أَحَدٌ مَا هُوَ لِعِظَمِهِ فَإِذَا أَرْضَعَتْ کَانَ لَهَا بِکُلِّ مَصَّةٍ کَعِدْلِ عِتْقِ مُحَرَّرٍ مِنْ وُلْدِ إِسْمَاعِیلَ، فَإِذَا فَرَغَتْ مِنْ رَضَاعِهِ ضَرَبَ مَلَکٌ کَرِیمٌ عَلَى جَنْبِهَا وَ قَالَ: اسْتَأْنِفِی الْعَمَلَ؛ فَقَدْ غُفِرَ لَک»؛ پیامبر گرامی اسلام(ص) به امّسلمه فرمود: زن باردار مانند روزهدار شببیدار و سربازی است که جان و مال را در راه پیشرفت اسلام نثار کند. چون کودک متولّد شود، چندان اجر به مادر دهند که جز خدا کسی نداند و چون به او شیر دهد، برای هر مکیدن، ثواب آزاد کردن بندهای از نسل اسماعیل دارد و چون دوران شیرخوارگی کودک پایان یابد، فرشتهای بزرگوار دست به پهلوی مادر زند و گوید: عملت را از سر بگیر که تمام گناهان تو آمرزیده شد. (وسائل الشیعة، ج 21، ص 451، ح 27557)
امام علی(ع) نیز درباره بیماری فرزند میفرماید: «فِی الْمَرَضِ یُصیبُ الصَبیَّ، کَفّارَةٌ لِوالِدَیْهِ»؛ مریضی کودک، کفّاره گناهان پدر و مادرش میباشد.
(بحار الأنوار، ج 5، ص 317، ح 16)
نقل شده است که «حسن بصری» میگفت: «فرزند بدچیزی است؛ حیاتش رنج میدهد و مرگش استخوان میشکند.» این سخن به سمع مبارک حضرت سجاد(ع) رسید، حضرت فرمود: کَذَبَ واللهِ! نِعمَ الشیءُ الولدُ؛ إن عاشَ فدعاءٌ حاضرٌ و إن ماتَ فشفیعٌ سابقُ؛ به خدا دروغ گفته! فرزند، خوب چیزی است. اگر بماند، دعای نقد است و اگر بمیرد، شفاعتگری است که پیش از پدر رفته است. (مستدرکالوسائل، ج15، ص112، ح17687)
همچنین، پیامبر گرامی اسلام(ص) فرمود: «الوَلدُ کَبِدُ المؤمِن إن ماتَ قَبْلَه صارَ شفیعاً و إن ماتَ بَعدَه یَستغفرُ اللهَ له فیَغفِرُ لَه» «فرزند، [پاره] جگرگوشه مؤمن است. اگر زودتر از پدر بمیرد، شفیع پدر شود و اگر دیرتر بمیرد، براى پدر طلب آمرزش کند و خدا او را (به واسطه دعای فرزند) بیامرزد». (همان، ح17688)
دریافت حمایت معنوی پس از مرگ
وجود فرزندان نه تنها شالوده زندگی دنیوی را استحکام میبخشد، بلکه عامل مؤثری در رشد و تعالی معنوی والدین بعد از مرگ نیز خواهد بود. شواهد نشان میدهد که افراد بهره مند از حمایت معنوی، از سلامت روانی بهتری برخوردارند. حمایت معنوی از سوی دوستان، بستگان، همسایگان، همکاران و آشنایان به صورتهای حمایت ملموس یا مادی (مثل پول قرض دادن)، حمایت اطاعتی (ارائه پیشنهادهای مفید و سودمند) و حمایت عاطفی (همدردی، همدلی، محبت) اعمال میگردد. حمایت معنوی نقش بسزایی در بهداشت روانی افراد دارد. تعالیم اسلام در این قسمت بسیار گسترده و قابل توجه است. از توصیههای مؤکد در آموزههای دینی؛ احسان، محبت، انفاق، صله رحم و دعا در حق همدیگر است. یکی از مواردی که فرزندان میتوانند در تقویت بهداشت روانی والدین نقش داشته باشند، حمایت معنوی از والدین است.
اسحاق ابن عمار از امام صادق(ع) نقل میکند که شخصی گفت: در داشتن فرزند بیرغبت بودم، تا توفیق وقوف در عرفات نصیبم شد. در کنارم جوانی را دیدم که دعا میکرد و اشک میریخت و میگفت: «والدی، والدی. فرغَبنی فی الوَلدِ حینَ سمعتُ ذلک»؛ پدر جان!پدرجان! وقتی این عمل را از آن جوان دیدم، به فرزند دار شدن اشتیاق پیدا کردم. (الکافی،ج 6، ص3)
پدران و مادران از دنیا رفته، از عبادت و مناجات و کار خوب (خیر) فرزندانشان بهره میبرند.
رسول خدا(ص) میفرماید: «سَبْعَةُ اَسْباب يُكْتَبُ لِلْعَبْدِ ثَوابُها بَعْدَ وَفاتِه، رَجُلٌ غَرَسَ نَخْلا اَوْ حَفَرَ بِئْراً اَوْ اَجْرى نَهْراً اَوْ بَنى مَسْجِداً اَو كَتَبَ مُصْحَفاً اَوْ وَرَّثَ عِلْماً اَوْ خَلَّفَ وَلَداً صالِحاً يَسْتَغْفِرُ لَهُ بَعْدَ وَفاتِه؛ هفت سبب [از اسباب خير] است كه ثوابش براى بنده خدا بعد از مرگ او نوشته مى شود: كسى كه نخلى بكارد يا چاه آبى حفر كند يا نهرى به جرياناندازد يا مسجدى بنا كند يا قرآنى بنويسد يا علمى از خود به يادگار بگذارد يا فرزند صالحى بعد ازاو بماند كه پس از درگذشت وى برايش استغفار كند». (تنبيه الخواطر و نزهة النواظر(مجموعة ورّام)، ورام بن أبي فراس، مكتبة فقيه، قم، 1410 ق، ج 2، ص 110)
انسانی را تصور کنید با کوله باری از گناه و معصیت از دنیا رفته و هیچگونه احساس لذّت و دل خوشی ندارد. در چنین وضعی احساس یک بیگانه متافزیکی را خواهد داشت. حال اگر این شخص فرزندی داشته باشد که مدام در حق او دعا کند و خیری برساند، بدون شک برای او اتفاقی لذتبخش و اشتیاق آور خواهد بود. این یک الگو و انگاره دینی در رابطه با بهداشت روانی است که گستره آن را به این دنیا و حال حاضرمحدود نمیکند بلکه به زمان پس از مرگ نیز گسترش میدهد.
یاعلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 کودکی از غزه: در سرزمینم فلسطین میمانم
🔻 یک کودک فلسطینی از منطقه حمد در خانیونس گفت: خانه ما را بمباران کردند. اما باز هم به منطقه حمد میروم. در سرزمینم فلسطین باقی میمانم.
🔻 این کودک فلسطینی تاکید کرد که از اسرائیلیها نمیترسد. مقاوم و پایدار است. در غزه میماند و از غزه خارج نخواهد شد.
@StrategicNews_ir
╭━⊰🌷✨﷽✨🌷⊱━╮
خاطرهای از شهید زنده و جانباز دفاع مقدس
سردار علی فضلی
ما در جبههی غرب عملیاتی انجام دادیم و موفق نبودیم؛ عملیات را متوقف کردیم تا توان و آمادگی بالاتری به دست آوریم و دوباره عملیات کنیم.
همان شب تلفن زنگ زد و گفتند از دفتر حضرت امام رحمهالله است.
مرحوم حاج احمدآقا پشت خط بود.
گفت امام رحمهالله میفرماید:
"همین امشب عملیات کنید."
ولی ما وضعیت را برای ایشان توضیح دادیم که برای امام رحمهالله مطرح کند.
بعد دوباره مرحوم حاج احمدآقا زنگ زد و گفت امام رحمهالله میفرماید:
"همین امشب عملیات کنید."
ما دلایل منطقی و مستدل و نظامیمان توضیح دادیم و گفتیم امشب نمیتوانیم. اما فرداشب عملیات میکنیم.
فرداشب عملیات کردیم و اتفاقاً موفقیت خوبی هم کسب کردیم؛ بطوریکه فرمانده آنها را هم اسیر کردیم.
در بازجویی از او اطلاعاتی را دریافت کردیم. از جمله این اطلاعات این بود که گفت:
همین را به شما بگویم که اگر دیشب عملیات میکردید؛ صدام را نیز دستگیر میکردید، چون صدام دیشب اینجا بود!!!
پ.ن.
اینکه امام خمینی و امام خامنهای نایبان آقا امام زمان هستند؛ حداقل مومنین مجاهدی مثل پاسدارها و بسیجیها علم یقینی دارند؛
از شهید حججی که در وصیتنامهاش میگوید : من به این یقین رسیدهام که امام خامنهای نایب امام زمان است
تا حاج قاسم سلیمانی
تا عموم شهدا و علمای ربانی و ادلیای الهی
اما این دانستن گاهی در عمل امتداد پیداد نمیکند حتی توسط خالصترین و بهترین رزمندگان.
حال چقدر از دستورات امام خامنهای توسط مسئولین و مردم بر زمین مانده است؛
از فرزندآوری و ازدواج آسان و بههنگام تا خرید کالای ایرانی و سرمایهگذاری در تولید به جای دلالی
از تولید علوم انسانی ایرانی و الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و طرح تحول بومی برای نهادهای حاکمیتی تا استفاده از زبان فارسی در کشور
و ...
🕋🍃🌺➼┅═❧═┅┅───
@ya_Ali_1110 یاعلی ♻️
🔷 واکنش استاد رحیم پور ازغدی به خبرهای ضدونقیض از تایید صلاحیت حسن روحانی برای خبرگان رهبری
🔻 رحیم پور ازغدی:
🔹بیش از یک میلیون، شکایت رسمی مردم از آقای حسن روحانی، از سوی دادگاه ویژه روحانیت، هیچ پاسخی نگرفت!
🔹دو سال پیش دستگاه قضایی گفته بود خط قرمزی ندارد!!! خبر اسناد تقلب او در رساله دکتری منتشر شد و کسی پاسخ نداد!
🔹 گفتند ایشان دو تابعیتی است، یا پاسپورت بریتانیایی هم داشته، هیچ مرجع قانونی توضیح نداد!
🔹 دهها تخلف علنی و غیرعلنی اقتصادی و مدیریتی وی در ۸ سال حاکمیتش بر کشور، رسیدگی نشد!
🔹 رفتارهای خلاف قانون اساسی، از سیاست خارجی تا سیاست فرهنگی (۲۰۳۰ و...) و اقتصادی (ارز و بورس و مفاسد مالی) و دروغهای مکرر و رسمی در شیوه حکمرانی سیاسی، تبدیل به پرونده حقوقی نشد!
🔹 اینک "مجتهد عادل"ی داریم که میخواهد در مجلس خبرگان، در تعیین و نظارت بر رهبر، اختیارات داشته و نمره بدهد!!!
🟤 برخلاف طبیعت انقلاب
در این سی سال، حرکت کشور، حرکت تحولیای که امام به وجود آوردهاند، متوقّف نشده است و پیش رفته؛ در بعضی از موارد هم زیرساختهای تحولیای به وجود آمده است، لکن هنوز به فعلیّت و به تحقّق نرسیده است؛ اینها هست لکن کافی نیست.
آنچه من عرض میکنم این است که ما در یک مواردی تحول نداشتیم -در موارد مهمّی تحول نداشتیم- و در مواردی عقبگرد داشتیم، که این خیلی موضوع تأسّفبار و ناپسند و غیر قابل قبولی است، و برخلاف طبیعت انقلاب است.
۱۳۹۹/۰۳/۱۴
پ.ن.
این عرصههای عدم تحول بلکه در مواردی عقبگرد؛ کجاهاست؟!
عقبگرد نسبت به کدام دوره انقلاب؟
عقبگرد از دههی شصت؛ دههی طنیناندازی عظمت رزمندگان و شهدا و خانوادههایشان و سادهزیستی مسئولین و رعایت حرمت حجاب و حیا و اعدام انقلابی مفسدین و نمازجمعههای شعور و شور آفرین و موثر در سیاست جامعه و منفور بودن لیبرالها و طرفداران امریکا و وابستگان فکری به شرق و غرب و ...
عدم تولید الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت سبب شده همچنان نظام فاسد بانکی با اسلاممالی کردن برخی از قوانین؛ و نظام آموزش و پرورش و آموزش عالی و پزشکی با همان ساختار استعماری و بیمار و بلکه ضددینی خود همچنان پابرجا باشند...
عقبگرد از الگوسازیهای مطلوب اسلامی انقلابی بسوی اسطوره شدن هرزههای سینما و حرامخورهای دهها میلیاردی فوتبال و ... سبب اشغال شدن ذهن بسیاری از نوجوانان و جوانان شده؛ چراکه رسانههای ما مثل یک غلام حلقه بهگوش این عقبماندههای فکری و عقلی و اخلاقی را در چشم مردم بزرگ کرده است و طبیعی است که در فتنهها سردمداری اینها سبب انحراف شود.
یاعلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#به_کدامین_گناه؟؟؟
لحظات جان دادن نوزاد در غزه توسط اسرائیل کودک کش😭💔🥀
انگار اولش تصور کردن نوزاد فقط زخمی شده و زنده میمونه؛ اما...
یاصاحب الزمان؛ آقاجان
عجل لولیک الفرج
#اندیشه_و_تربیت_اسلامی
#مرگ_بر_اسرائیل_کودککُش
#مرگ_بر_آمریکا
#فلسطین #غزه
✾" ✾ "✾ ════╗
eitaa.com/hmmnasehe
╚════ ✾" ✾" ✾
نامهی شهید حاج قاسم به دخترش:
"خود را سرباز در خانه هر مسلمانی می بینم که در معرض خطر است و دوست دارم خداوند این قدرت را به من بدهد که بتوانم از تمام مظلومان عالم دفاع کنم.
نه برای اسلام عزیز جان بدهم که جانم قابل آن را ندارد،
نه برای شیعهی مظلوم که ناقابلتر از آنم،
نه نه...
* بلکه برای آن طفل وحشتزده بیپناهی که هیچ ملجأیی برایش نیست،
* برای آن زن بچهبهسینه چسبانده هراسان و
* برای آن آواره در حال فرار و تعقیب، که خطی خون پشت سر خود بر جای گذاشته است می جنگم.
* عزیزم من متعلق به آن سپاهی هستم که نمی خوابد و نباید بخوابد. تا دیگران در آرامش بخوابند. بگذار آرامش من فدای آرامش آنان بشود و بخوابند."
یاعلی
🟣 با شیوههای قدیمی نمیشود کار کرد
در جنگهای سخت با سلاحهای قدیمی دیگر نمیشود جنگید. در جهاد تبیین هم همین جور است؛ با شیوههای قدیمی نمیشود کار کرد. البتّه بعضی از شیوههای قدیمی جایگزین ندارد، مثل منبر، مثل مدّاحی؛ اینها همچنان اثرگذار است و هیچ چیز دیگری جای اینها را نمیگیرد، لکن از لحاظ ابزارهای گوناگون بایستی بِهروز حرکت کرد.
سلاح تبیین یک بخش نرمافزاری مهمّی دارد؛ در اینجا بایستی نوآوری صورت بگیرد، بایستی سخن نو گفته بشود و شیوهی نو در بیان ذکر بشود.
۱۴۰۰/۱۲/۱۹
#سلسله_مباحث
#جهاد_تبیین
@t_manzome_f_r
▫️مجموعۀ تبیین منظومۀ فکری رهبری
.
♻️ خوب هست بدونید...
🔰 بله خوب هست بدونید که جوان عراقی ساکن امارات که با انتشار ویدیویی از آبگرفتگی خیابان ها در دبی انتقاد کرده بود، همچنان در زندان به سر می برد. حالا فهمیدین چرا همه فقط از دبی تعریف می کنن؟
علاوه بر این خوب هست بدونید که در کشور ما طرف توی کودتا و فتنهها نقش جدی داشته بعد از کلی ولگردی، بازداشت که میشه خیلی زود آزادش میکنن!
🔺برای دیدن تحلیلهای حمید رسایی عضو کانال شوید🔻
eitaa.com/joinchat/389677056C798a6dc5a1
🔰یمن معادلات جنگ غزه را تغییر داد
🔸معادله جدید در منطقه غرب آسیا با پهپادهای بمب افکن و موشکهای کروز یمن
🔹یمن با استقرار و بهره گیری از پهپادها و موشک های کروز در سواحل خود تاکنون چندین کشتی عازم اسرائیل را به طور موثر هدف قرار داده است و برخی را منفجر و برخی را تصرف کرده است. یک کشتی غرق شده و پنج کشتی را اسیر کردند. ۶۰درصد تجارت دریایی جهان و تجارت دریایی چین و کره و ژاپن و ...از اقیانوس هند به سمت غرب از کنار یمن به عنوان فقیرترین کشور عربی عبور میکند و یمن با علم به اهمیت چنین موقعیتی، کمک بزرگی به فلسطینی ها طراحی کرده است.
در خصوص این استراتژی جدید جبهه مقاومت چند نکته باید ذکر شود.
🔹اول: موشک های کروز دریایی در دریاهای با عرض کم مانند دریای سُرخ بسیار موثر واقع می شوند چون کشتی ها خواه ناخواه از روبروی محل های استقرار این موشک ها عبور می کنند و هر موشک می تواند به راحتی یک کشتی تجاری یا نفتکش را با توجه به ابعاد آن هدف قرار دهد.
🔹دوم: دولت نجات ملی یمن حدود ۳۰۰ کیلومتر ساحل را در اختیار دارد و عرض دریای سُرخ در آن مناطق از ۱۵۰ تا ۳۰۰ کیلومتر متغیر است.
یعنی با یک موشک کروز می توان به راحتی یک کشتی را هدف قرار داد و به آن خسارت بسیار وارد کرد تا جایی که انتفاع خود را از دست بدهد.
🔹سوم: ارتش یمن صدها موشک کروز ضد کشتی دارد و خط تولید آن را نیز راه اندازی کرده است؛ به عبارت در شلیک این موشکها هیچ محدودیتی ندارد و با خیال راحت می تواند هر تعداد که بخواهد به سمت اهداف اسرائیلی یا حامیان آن پرتاب کند.
🔹چهارم: با توجه به عوارض ساحلی یا وجود جزایری مانند کمران، الاثله، عقبان و ... آمریکا به راحتی قادر به شناسایی و بمباران سکوهای مخفی شده موشک کروز یمنی نخواهد بود و اگر واقعا بخواهد آنها را متوقف کند باید این جزایر و سواحل را تصرف نماید که آنهم مستلزم صرف زمان و تلفات و هزینه بالایی بوده و بعید است آمریکا این طرح را در دستور کار قرار دهد.
🔹پنجم: راهبرد استقرار و استفاده از موشک های کروز تا کنون در دریای سُرخ برای قطع تجارت دریایی اسرائیل، موفق نشان داده و باعطف به اعلام وجود موشک های کروز ۳۰۰ کیلومتری در زرادخانه ارتش یمن، بسیار دور از ذهن است که در کوتاه مدت، ایالات متحده و اسرائیل بتوانند برای مقابله با آن راهکاری بیابند.
🔹ششم: یمن یک موقعیت بسیار مهم ژئوپلیتیکی دارد و جمهوری اسلامی ایران با حمایت از متحدان ایدئولوژیک خود در آن کشور توانست این منطقه مهم را به یک سرپُل مهم برای مقابله با آمریکا و اسرائیل تبدیل سازد.
🔹هفتم: با توجه به حمایت مردمی از دولت نجات ملی یمن و موفق بیرون آمدن آن از ۸ سال جنگ با ائتلاف سعودی-اماراتی، احتمالا تا سالها شاهد قدرت نمایی ارتش یمن دردریای سُرخ خواهیم بود و این چالش جدید و بسیار خطرناک برای آمریکا و منافع متحدان آن دردسر جدی ایجاد کرده است.
🔹هشتم: در نهایت باید گفت راهبرد قطع تجارت دریایی اسرائیل از دریای سُرخ از طریق موشک های کروز ، اثر مستقیمی بر اقتصاد و در نتیجه تاب آوری جبهه داخلی اسرائیل و اشغالگران فلسطین خواهد داشت و فشار زیادی بر دولت صهیونیستی برای توقف حمله به غزه میکند.
یاعلی
mashin zede qololeh.mp3
9.83M
🎧 داستان صوتی (ماشینِ ضد گلوله)
▪️(انتشار ویژه؛ به مناسبت سالگرد شهیدالقدس، حاج قاسم سلیمانی)
حسین: حاجی ما عجله داریم اون وقت شما واستادین به عکس گرفتن؟!
حاج قاسم: یه بنده ی خدا که داشت بچشو میبرد مدرسه، درضمن حسین آقا آدمها رو از روی ظاهرشون قضاوت نکن.بیا بشین تو ماشین بریم
حسین: حاجی من تماس گرفتم ماشین رو بیارن هنوز نرسیده
حاج قاسم: امان از دست تو حسین! خیلی وقته ماشینو اوردن
حسین: کو؟! نکنه این سمند رو میگین؟! با این سمند میخواین بریم؟!
کانال کنگره ملی ٢٤٠٠٠ شهید پایتخت
https://eitaa.com/shohadapaytakht
مطلب مناسب عکس 😢
♦️پیکر مطهر شهید حاج قاسم سلیمانی پنج تکه شده بود و سر نداشت
🔹سردار سیدمحمد باقرزاده: آن شبی که ما در معراج شهدای تهران به وضعیت پیکر حاج قاسم سلیمانی و همراهانشان رسیدگی میکردیم، وضعیت خاصی داشتیم. اجزای پیکرها با هم مخلوط شده بود و باید تکه ها و بدن های اربا اربا شده این شهدا به پیکر اصلی ملحق میشد.
◾️پیکر شهید ابومهدی المهندس و شهید #حاج_قاسم سلیمانی چند تکه شده بود. بدن حاج قاسم پنج تکه شده بود. باید اجزا را ملحق میکردیم. دیانان آنها سریع بررسی شد و شب قبل از مراسم وقتی بدنها میخواست برای نماز به اقامت حضرت آقا در دانشگاه تهران آماده شود، ما به معراج شهدای تهران آمدیم.
🔸برای پیکرها امکان غسل نبود. باید آن را تیمم میدادیم از نظر خودمان آنها را تیمم داده، کفن کرده و تجهیز و آماده کردیم و بعد در تابوتها قرار دادیم و برای برنامه های بعدی و تشییع آماده شد.
◽️شهید سلیمانی سر نداشت، بخشی از کتف ایشان باقی مانده بود و بخشی از مچ پا به پایین و دست و اجزایی که کوبیده شده بود. اینها اربا اربا بودند. من اینها را خدمت آقا عرض کردم و بعد هم به کربلای حضرت اباعبدالله اشاره کردم و گفتم «ما که با این وضعیت به سختی شهیدان را جمع و جور کردیم، نمیدانم امام زینالعابدین در کربلا چگونه تنها با بوریا پیکر حضرت اباعبدالله علیه السلام را مهیای تدفین کردند؟!».
🔺آقا فرمودند «شما به زحمت افتادید اینها شهید معرکه بودند» یعنی غسل و کفن نداشتند در حقیقت این همه بحثی که ما کردیم، دیدیم با یک فتوای فقهی یکدفعه فضا عوض شد و این شهیدان به حکم «لایغسل و لایکفن» نیازی به غسل و کفن نداشتند. حتی تیمم هم نداشتند.
یاعلی
🔰 سید حسن نصرالله:
ای کاش با شما (در منطقه ساحل غربی حدیده) بودم. ای کاش میتوانستم رزمندهای از رزمندگان شما و زیر پرچم فرمانده دلیر و شجاع شما باشم.
😍 شما هم حضور خود را در ساحل غربی و در کنار مجاهدین انصارالله اثبات کنید.
💔 از شهادت تا ولادت حضرت زهرا(س) و به نیت ایشان، پویش اهداء تجهیزات درمانی به مرکز درمانی ساحل غربی در استان حدیده یمن
🌐 پرداخت امن الکترونیکی کمکها از طریق لینک زیر👇
https://zarinp.al/aparat.com/owaisqarani_com
✅ شماره کارت کمکهای نقدی نزد بانک سپه به نام گروه جهادی اویس قرنی:
💳 |
6273 8170 1007 2290(روی شماره کارت بزنید کپی میشه) ‼️ در صورت کارت به کارت حتما به شناسه @Habib72 رسید خود را با ذکر «کمک درمانی» ارسال کنید. 🔴 اینجا یمن است. تنها درگاه رسمی ارتباط با یمن https://eitaa.com/joinchat/1015808046C4da3eb31ef
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️تفریح عادی دو رفیق یمنی🙃
با يمن شوخى نكنيد 😎🚀
🔶🔹شبکه افسران انقلاب اسلامی
🔶🔹 @shabakeafsaran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توصیه های امام خمینی رحمهالله:
با تمدن مخالف نیستیم؛ با تمدن صادراتی مخالفیم.
* چرا آییننامههای اجرایی در شهرسازی و معماری و بانکداری و بهداشت و درمان و آموزش عالی و ... هنوز عموما غیراسلامی و غربی است؟
یاعلی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♻️ گشت ارشاد برای چشمچرانی!
🔰 هفته گذشته معلمی فرانسوی تابلویی از زنان برهنه را در کلاس به دانشآموزان نشان میدهد. حالا وزیر آموزش و پرورش اعلام کرده دانشآموزانی که حاضر نشدند این تابلو را نگاه کنند ادب میکند و تیمی هم به مدرسه میفرستد تا ارزشهای جمهوری را حفظ کند.
🔺برای دیدن تحلیلهای حمید رسایی عضو کانال شوید🔻
eitaa.com/joinchat/389677056C798a6dc5a1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♻️ یمنیها حتی تمرین تیراندازی را هم اینطور انجام میدهند، با هدفهای زنده! جنگیدن با چنین ملتی راحت نیست.
🔺برای دیدن تحلیلهای حمید رسایی عضو کانال شوید🔻
eitaa.com/joinchat/389677056C798a6dc5a1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بیشترین دزدیها تو کدوم کشورهاست؟
ایران یا
سوئیس و سوئد و امریکا و ژاپن و ...؟ 😱
پ.ن.
درسته که ما در قیاس با آنچه که باید باشیم در برخی موارد خوبیم و در بسیاری از موارد عقبیم؛ اما
چرا اکثر مردم ایران به کشور خودشان درقیاس به خارج؛ سوءظن دارند؟
چون؛ افسار ذهن و دل اکثر مردم ایران دست دشمنه چهدر فضای مجازی و چه در شبکههای تلویزیونی ماهوارهای و چه در رسانههای خبری بدلیل بیغیرتی برخی مسئولین و نیز وجود دستهای خائن نفوذی در سطوح مدیریتی.
غرب وحشی و دزد و غارتگر و خائن در نظر بسیاری از مردم جهان سوم الگوی تمدن و انسانیت و نظم هستند؛ خون شهدای عظیم و مظلوم از جمله شهدای غزه است که پردهی ضخیم دروغ را کنار میزند تا آنها که فطرتشان کاملا نابود نشده، حقیقت را ببینند.
یاعلی