#اهمیت_روز_تاسوعا :
💠✍🏻 آیا حضرت ابوالفضل در این روز به شهادت رسید؟
اهمیت روز #تاسوعا بدان جهت نیست، ڪه حضرت عباس(ع) در این روز به شهادت رسیده است، چرا ڪه حضرت عباس نیز مانند دیگر یاران امام حسین(ع) در روز عاشورا به شهادت رسید. اهمیت این روز بدان جهت است، ڪه در آن روز حوادثی سخت پیش آمد، اگر چه در تمام روزهاےمحرم به خاطر محاصره شدن از طرف سپاه عبید الله، به امام حسین(ع) و یاران حضرت سخت گذشت و ظلمها روا داشته شد، اما ظلمها و #سختیها_درروزتاسوعا_وعاشوراچندبرابرشد و به اوج خود رسید. روز نهم محرّم، امام حسین(ع) و یارانش در #محاصره_نیروهاےڪوفه بودند.
دو روز بود، ڪه #آب را روےاهل بیت(ع) و یاران امام بسته بودند و اهل بیت از نظر آب در تنگنا بودند. همه راهها تحت ڪنترل بود، تا ڪسی به امام نپیوندد. تهدیدهاےسپاه "عمر سعد" جدّیےتر و حالت تهاجمی آنان به سوے #خیمهها بیشتر میشد.
💠✍🏻عصر روز تاسوعا ابن سعد طبق دستورے ڪه از "ابن زیاد" دریافت ڪرده بود، آماده جنگ با امام شد. گروهی از سپاه ڪوفه به سوے خیمهگاه امام تاختند. امام ڪنار خیمهاش نشسته و به شمشیر تڪیه داده بود. زینب، صداے همهمه مهاجمان را شنید. امام را (ڪه خواب، چشمانش را ربوده بود) بیدار ڪرد. #سیدالشهدا، خوابی را ڪه آن لحظه دیده بود نقل کرد، ڪه رسول خدا(ص) به او فرمود: پیش ما میآیی.حسین(ع) برادرش عباس را همراه جمعی جلو فرستاد، تا از هدف مهاجمان آگاه شوند. چون فهمیدند، ڪه به قصد جنگ یا گرفتن بیعت آمده اند، به دستور امام، آن شب را مهلت طلبیدند، تا به عبادت و نماز بپردازند. و درگیرے به فردا موڪول شد. (1)
💠✍🏻در این باره امام صادق(ع) می فرماید: "تاسوعا روزےاست، ڪه حسین و اصحاب او در ڪربلا محاصره شدند و سپاه شامیان بر ضدّ آنان گرد آمدند. ابن زیاد و عمر سعد نیز از فراهم آمدن همه سواران خوشحال شدند. آن روز، حسین(ع) و یاران او را ناتوان شمردند و یقین ڪردند، که دیگر براے او یاورے نخواهد آمد و #عراقیان نیز او را پشتیبانی نخواهند ڪرد. (2) حوادثی ڪه در تاسوعا به وجود آمد، بر امام و یاران بسیار سخت گذشت، از این رو همان گونه که روز عاشورا اهمیت دارد و سر نوشت ساز است، روز تاسوعا نیز اهمیت داشته و سرنوشت ساز می باشد.
📚پی نوشت ها:
1. مفید، الإرشاد فی معرفه حجج الله علی العباد، قم، کنگره شیخ مفید، چ اول، 1413ق، ج2، ص90؛ عبد الرزاق مقرّم، مقتل الحسین(ع)، بیروت، مؤسسه الخرسان للمطبوعات، 1426ق، ص218. (نرم افزار سیره معصومان) 2. کلینی، الکافی، تهران، اسلامیه، چ دوم، 1362ش، ج4، ص147. (نرم افزار سیره معصومان)
📩نامههایارسالشده روز #تاسوعا در واقعه کربلا📩
🏴در واقعه کربلا عبیدالله بن زیاد دو بار بهحسین بن علی نامه نوشت؛
✉️ یکی به هنگام ورود به کربلا
✉️ و دیگری در روز تاسوعا پس از ورود عمر بن سعد به کربلا.
👈🏼نامه دوم زمانی بود که عمر بن سعد با لشکر عظیمی به کربلا آمد و در برابر لشکر محدود حسین بن علی ایستاد. فرستادهٔ عمر بنسعد نزد حسینبنعلی آمد؛ سلام کرد و نامه ابن سعد را به حسین بن علی داد:
⁉️«مولای من! چرا به دیار ما آمدهای؟»
✨حسین بن علی در پاسخ گفت: «اهالی شهر شما به من نامه نوشتند و مرا دعوت کردهاند، و اگر از آمدن من ناخشنودند باز خواهم گشت.»[۱][۲][۳]
📜 خوارزمی نیز روایت کردهاست:
✨حسینبنعلی به فرستاده عمرسعد گفت:
از طرف من به امیرت بگو، من خود به این دیار نیامدهام، بلکه مردم این دیار مرا دعوت کردند تا به نزدشان بیایم و با من بیعت کنند و مرا از دشمنانم بازدارند و یاریم نمایند، پس اگر ناخشنودند از راهی که آمدهام بازمیگردم.[۴]
✳️وقتی فرستاده عمرسعد بازگشت و پاسخ حسین را بازگو کرد، ابن سعد گفت: «امیدوارم که خداوند مرا از جنگ با حسین بن علی برهاند»
آنگاه این خواسته حسین بن علی را به اطّلاع ابن زیاد رساند ولی او در پاسخ نوشت: «از حسین بن علی بخواه، تا او و تمام یارانش با یزید بیعت کنند. اگر چنین کرد، ما نظر خود را خواهیم نوشت…»
🔴چون نامه ابن زیاد به دست ابن سعد رسید، گفت: «تصوّر من این است که عبیدالله بن زیاد، خواهان عافیت و صلح نیست.»
عمرسعد، متن نامه عبیدالله بن زیاد را نزد حسین بن علی فرستاد.
✨حسین گفت: «من هرگز به این نامه ابن زیاد پاسخ نخواهم داد. آیا بالاتر از مرگ سرانجامی خواهد بود؟! خوشا چنین مرگی»[۵][۶]
📚منابع:
۱. تاریخ طبری، ج ۴، ص ۳۱۱.
۲. ارشاد مفید، ص ۴۳۵
۳. بحارالانوار، ج ۴۴، ص ۳۸۴
۴. مقتل الحسین خوارزمی، ج 1، ص ۲۴۱.
۵. اخبار الطوال، ص ۲۵۳
۶. عاشورا ریشهها، انگیزهها، رویدادها، پیامدها، زیر نظر آیتالله مکارم شیرازی، ص ۳۸۲
35.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️زبانحال حضرت ام البنین سلام الله علیها در فراق حضرت اباالفضل علیه السلام
نبودم ندیدم که محشر به پا شد"
▪️ محمد الجنامی
#محرم
#نهم_محرم #تاسوعا
حضرت #عباس علیه السلام
حضرت #امام_حسین علیه السلام
محمد الجنامی.mp3
3.34M
نبودم ندیدم که محشر به پا شد"
▪️ محمد الجنامی
#محرم
#نهم_محرم #تاسوعا
حضرت #عباس علیه السلام
حضرت #امام_حسین علیه السلام
•┈┈••✾••┈┈•
ا ﷽ ا
⭕️ورود شمر به کربلا
🔻در پیش از ظهر روز نهم محرم -روز تاسوعا-، شمر بن ذی الجوشن به همراه چهارهزار نفر سپاهی به سرزمین کربلا وارد شد. او حامل نامهای از سوی عبیدالله بن زیاد خطاب به عمر بن سعد بود که پس از رسیدن به کربلا، نامه را به پسر سعد داد.
🔺در این نامه، ابن زیاد از او خواسته بود که یا امام حسین(علیه السلام) را مجبور به پذیرش بیعت کند و یا با او بجنگد. عبیدالله همچنین در این نامه عمر بن سعد را تهدید کرد که اگر چنانچه از فرمان او سرباز زند از فرماندهی لشکر کناره بگیرد و مسئولیت آن را به شمر بن ذی الجوشن واگذار نماید.
▪️عمر سعد دریافت که موقعیتش در خطر است و شمر سر جانشینی او را دارد. پس خطاب به شمر گفت: وای بر تو! خدا خانه خرابت کند. ای پیس! نگذاشتی کار به صلح بینجامد. حسین هرگز تسلیم نخواهد شد. او فرزند علی بن ابی طالب است.
♦️ابن سعد به شمر گفت: «امارت لشکر را به تو واگذار نخواهم کرد من در تو شایستگی این کار را نمیبینم پس خود این کار را به پایان خواهم رساند؛ تو فرمانده پیاده نظام لشکر باش.»
#محرم
#معارف_حسینی
حضرت #امام_حسین علیه السلام
•┈┈••✾••┈┈•
بسم الله الرحمن الرحیم
اللّهُ لاَ إلَهَ إلا هُوَ الْحَی الْقَیُّومُ لاَ تَاخذه سِنَهٌ وَلاَ نَوْمٌ لَّهُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الأَرْضِ
من ذَا الَّذِی یَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ یَعْلَمُ مَا بَیْنَ أَیْدِیهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ یُحِیطُونَ بِشَیْءٍ
منْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء وَسِعَ کُرْسِیُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ وَلاَ یَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ
لاَ إِکْرَاهَ فِی الدِّینِ قَد تَّبَیَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ فَمَنْ یَکْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَیُؤْمِن بِاللّهِ
فقَدِ اسْتَمْسَکَ بِالْعُرْوَهِ الْوُثْقَىَ لاَ انفِصَامَ لَهَا وَاللّهُ سَمِیعٌ عَلِیمٌ
اللّهُ وَلِیُّ الَّذِینَ آمَنُواْ یُخْرِجُهُم مِّنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّوُرِ وَالَّذِینَ کَفَرُواْ أوْلِیَآؤُهُمُ الطَّاغُوتُ یُخْرِجُونَهُم مِّنَ النُّورِ إِلَى الظُّلُمَاتِ أُوْلَئِکَ أَصْحَابُ النَّارِ هُمْ فِیهَا خَالِدُون
دعای سلامتی
اللهمّ کُنْ لِولِّیکَ الحُجّةِ ابنِ الحَسن،صَلواتُک عَلیهِ وَعَلی ابائِه،فِی هذِهِ السّاعَةِ وفِی کُلّ ساعَه،ولیّاًً* *وحافظاً،وقائداًوناصراً، ودلیلاًوعینا، حتّی تُسکِنه ارضَکَ طَوعاً، وَتُمَتِعَه فِیها طَویلا
خواص شگفت انگیز آیت الکرسی :
1️⃣ هنگام خارج شدن از منزل ؛ هفتاد هزار فرشته نگهبان شما خواهند بود...
2️⃣ هنگام ورود به منزل ؛ قطحی و فقر هرگز به منزل تان نرسد...
3️⃣ بعد از وضو ؛ هفتاد مرتبه درجه را بالا می برد...
4️⃣ قبل از خواب ؛ فرشته ها تمام شب محافظ شما باشند...
5️⃣ بعد از نماز واجب ؛ فاصله بین شما و بهشت فقط مرگ
❣ سلام امام زمانم ❣
🍃 ای همه هستی
فدای نام زیبای شما
🍃 آسمان هرگز نبیند
مثل و همتای شما
🍃 کاش می شد
کاسه چشمان ما روزی شود
🍃 جایگاه اندکی
خاک کف پای شما
#اللهمعجللولیڪالفرج