#نقد_یادداشت
#تفاوت_علوم_تجربی_و_علوم_انسانی
🔹 پس از نشر یادداشت #تفاوت_علوم_تجربی_و_علوم_انسانی و سخنان آیه الله حائری شیرازی در این باره، از سوی اساتید و دانشجویان و دوستان عزیز، واکنشهای متفاوتی دریافت کردم.
🔹 یکی از بزرگواران از موضع دفاع از طب اسلامی، مطلب مذکور را نقد کردند و انحصارِ اسلامی سازی علوم به علوم انسانی را نادرست دانسته و نشانه ناقص دانستن دین تلقی کردند. بخشی از نقد ایشان را بخوانید:
🔸 «چطور طب بر خلاف علوم انسانی، نیازی به #انسان_شناسی ندارد؟! چه دلیلی برای این موضوع وجود دارد؟ مگر انسان در این دنیا جدای از بدن مادی است؟ همانطور که شناخت حقیقت انسان (روح و نفس) در قلمرو دین است، شناخت بدنی هم که این نفس تدبیر میکند، در #قلمرو_دین است.
چه کسی گفته که طب، #صِرف_تجربه است؟! و بشر در تجربه موفق است؟!
البته ما منکر تجربه و موفقیت بشر در تجربه نیستیم؛ لکن این صددرصد نیست! که اگر بود، این همه علم بشر در تامین سلامتی انسانها عاجز نبود!
مگر امام صادق علیه السلام نفرمودند آفرینش گندم به عهده خداست و بقیه مراحل را به بشر واگذار کرده است؟
خب باشد. اساس طب را هم دین (در قالب برخی آیه های قرآن و سخنان معصومین علیهم السلام) به ما داده است، بشر برود روی همینها تجربه کند و از دل همینها یک ساختار طبی بیرون بکشد. ...
این ضعف بسیار بدی در شیعه است که با وجود این گوهرهای ناب، باز هم دستش در مقابل #طب_استعماری_مدرن دراز است و هر روز هم بدبخت تر و عاجزتر میشود در بحث سلامت و درمان!
مگر نمیگویید شرط لازم برای آن که علوم انسانی، دینی گردد، آن است که مبانی آن از منابع دینی گرفته شده باشد؟ پس مبانی طب را هم میتوان از منابع دینی گرفت و ساختار توحیدی طب اسلامی را تشکیل داد. ...
شما را به خدا با نشر چنین مطالبی باعث نشوید که عده ای بی عقل، با نیشخند بگویند: #اسلامتان_در_مقابل_علم_به_زانو_درآمد!
طب اسلامی یعنی #تحقق_توحید_در_ساختار_سلامت.»
🔹 در مقابل بزرگوار دیگری، تعبیر اقتصاد اسلامی را همچون تعبیر فیزیک اسلامی بیربط دانسته و از این جهت تفکیک بین علوم انسانی و علوم تجربی را بی معنا و نادرست خواندهاند. بخشی از نقد ایشان را ببینید:
🔸 «... اگر بخواهیم زبان هم را بفهمیم اول بایستی علم را معنی کنیم. ...
اگر منظور از علم، #گزاره_علمی باشد، گزاره علمی گزارهای است که برای توصیف و توضیح پدیدهای از پدیدههای جهان به کار برده میشود و اولا قابل آزمایش است و دوم #ابطال_پذیر است. ...
اگر قرار شد که گزاره ای وجود داشته باشد که تحت هیچ شرایطی ابطال نشود نمیتواند گزاره علمی باشد.
مثلا گفته میشود #اقتصاد_اسلامی؛ این جمله همان قدر #بی_ربط است که بگوییم #فیزیک_اسلامی. ...
فقه خودش مستقیم راهی را برای افزایش ثروت جامعه، معرفی نمیکند بلکه روش ها و گزارههایی که علم اقتصاد که در تمام دنیا یکی است پیشنهاد میدهد در چهارچوب فقه مربوطه بررسی و آنکه با فقه بیشتر تناسب دارد انتخاب میکند.
آیا میتوان فرض کرد که پانصد سال پیش خانمی در یک برنامه تلویزیونی نقش زن مرد غریبهای را بازی کند. آن موقع فقه مخالفت میکرد؛ اما حالا چه؟
پول یک موضوع تخصصی است. زمانی پول وسیله خرید کالا بوده است. اما حالا پول خودش کالا است و با تورم قیمتش بالا و پایین میرود. واضح است که دیگر از اصولی که پانصد سال قبل گفته شده تبعیت نمیکند. ربا کاملا مفهومی متفاوت پیدا میکند.
بنابر این علم، علم است. انسانی و تجربی ندارد؛ اگر منظور همان علمی باشد که دنیا با آن میچرخد.»
🔹 منظور از #علوم_تجربی در این گفتگو #علوم_طبیعی مانند فیزیک و زیست شناسی و پزشکی و شیمی و مکانیک و الکترونیک میباشند که غایتشان توصیف و تبیین پدیدههای عالم و پیشبینی و کنترل آنها و در نهایت، تصرف و تسخیر طبیعت است. روش رایج در این دانشها، مشاهده و آزمایش و تجربه است. لذا تسامحا علوم تجربی نیز خوانده میشوند.
🔹 و منظور از #علوم_انسانی، دانشهایی مانند اقتصاد و روانشناسی و جامعه شناسی هستند که بجای پرداختن به طبیعت با حیات فردی و اجتماعی انسان پیوند وثیقتری دارند. علوم انسانی، متدولوژی واحدی ندارند.
برخی مانند روانشناسی از متدولوژی تجربی بهره میبرند.
اما در برخی علومانسانی مانند فلسفه و معرفت شناسی و منطق، روش تجربی جایی ندارد.
🔹 این موضوع را در یادداشت بعدی با موضوع #علم_دینی مورد بررسی بیشتر قرار میدهیم.
اگر میپسندید به اشتراک بگذارید
از طريق لينك زير ميتوانيد به كانال يادداشتها بپيونديد
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
#علم_دینی۱
✍️ سید مهدی مرتضوی
انتظاری بیجاست که با چند یادداشت مختصر بتوان درباره #علم_دینی به نتیجهای روشن و قابل قبول همگان دست یافت. درباره این موضوع دیدگاههای مختلفی وجود دارد. دیدگاههای رایج را می توان ذیل سه دسته قرار داد:
۱. برخی به استناد #تبیان_کل_شئ بودن قرآن معتقدند گزارههای علمی اساسی در تمام دانشها از متون دینی قابل استخراج هستند و اگر این اتفاق نیفتاده از ضعف ماست. بر اساس این دیدگاه، تفاوتی بین علوم طبیعی مانند طب و معماری با علوم انسانی مانند روانشناسی وجود ندارد و برای تدوین و صورتبندی #علم_دینی در دانشهای مذکور باید به دنبال استخراج گزاره های علمی از آیات و روایات بر آمد.
دستاوردهای دانشهای بشری مانند پزشکی مدرن و روانشناسی و اقتصاد، غیر دینی یا ضد دینی بوده و باید آنها را حذف کرده و بجای آن دانشهای دینی را بنیان نهاد.
بر اساس این دیدگاه، رجوع به دانشهای غیر دینی، اعتراف به #نقصان_دین و منابع دینی تلقی میگردد.
گاهی طرفداران این دیدگاه، وجود علم دینی در حوزه علوم پایه از قبیل فیزیک و شیمی را مسکوت گذاشته و فقط بر #اسلامی_سازی_علوم انسانی و دانشهای طبیعی مانند #طب و #معماری که با حیات انسان ارتباط نزدیکتری دارند تاکید میکنند.
در این دیدگاه، بر استخراج گزاره های علمی از متون دینی به عنوان روشی معتبر برای دستیابی به علم تاکید شده و متدولوژی تجربی و دستاوردهای علمی بشر، مورد بیمهری یا کم توجهی قرار گرفته و حاشیه نشین میشوند.
۲. در مقابل، برخی منکر وجود علم دینی هستند. اینان تعابیر طب اسلامی و اقتصاد اسلامی و روانشناسی اسلامی را مفاهیمی تهی از معنا میدانند و تلاش برای #اسلامی_سازی_علوم را همچون کوبیدن آب در هاون، بی ثمر میدانند.
بر اساس این نگاه، هر دانشی بر اساس متدولوژی خاص خود در پی یافتن پاسخهای بشر و حل مسائل اوست. دانشها، همچون چاقو ابزارهایی در خدمت بشر برای رسیدن به اهدافش هستند. اقتصاد اسلامی مانند چاقوی اسلامی بی معناست. از این جهت تفاوتی بین #علوم_طبیعی و #علوم_انسانی وجود ندارد. اداره اقتصاد و سیاست داخلی و خارجی جامعه و امور پزشکی و روانشناسی و ... را باید به دانشمندان سپرد و عالمان دینی فقط در حوزه معارف دینی حق دخالت دارند. (ادامه در پست بعدی)
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
#علم_دینی
✍️ سید مهدی مرتضوی
ادامه:
۳. بر اساس دیدگاه سوم:
🔸 اولا رسالت اصلی انبیاء، #هدایت انسانهاست. انبیاء وظیفه نداشتند علومی را که بشر با افت و خیزهایش از طریق اندیشه و تجربه میتواند کسب کند به او بیاموزند. لذا در بیماری به طبیب مراجعه میکردند. روایات طبی نیز برای اثبات حقانیت ائمه و نشان دادن دانش وسیعشان به مردم بوده نه نفی ارزش تجربه بشری.
آگاهی بشر به خواص دارویی گیاهان از طریق انبیاء نیز مانند آغاز برخی فنون بوسیله انبیاء، تفضل خداوند به بشر از این طریق بوده و ناقض این اصل نمیباشد.
انبیاء طریق منحصر چنین تفضلهایی نیستند؛ چنانکه گاهی خداوند از طریق یک کلاغ به بشر آموزش داده است.
بر این اساس، رجوع به دانشمندان برای حل مسائل علمی به معنای #نقصان_دین نیست.
🔸 ثانیا علوم طبیعی و انسانی ابزارهایی در خدمت انسان برای رسیدن به اهدافش میباشند. اما آیا این #اهداف و #چشم_اندازها بوسیله خود این دانشها تعیین میگردد؟ پاسخ طرفداران دیدگاه سوم آن است که مومنان، اهداف حیات فردی و اجتماعی را از دین اخذ کرده یا همسو با آن تعیین میکنند؛ آنگاه برای یافتن بهترین راه دستیابی به آن هدفها از دستاوردهای علمی بشر استفاده میکنند.
بر این مبنا، این سخن که دین در راهبری و هدایت و سیاستگزاری کلان امور اقتصادی و سیاست خارجی و کشورداری نباید مداخله کند و همه این کارها را باید به دانشمندان بسپارد، ادعایی بی وجه است.
در باب #رابطه_علم_و_دین دو ملاحظه دیگر نیز وجود دارد:
🔸 دين ميتواند مسائلي براي پژوهش و ايدههايي براي نظريهپردازي در اختيار دانشمندان علوم مختلف قرار دهد. چنانچه گفته شد، راه رسيدن به اهداف و چشماندازهاي تعيين شده از سوي دين، يكي از اين پرسشهاست.
🔸 گاهی بهره برداری از دانشها با حوزه اخلاق یا فقه ربط پیدا میکند. مانند تولید سلاحهای کشتار جمعی و حرمت استفاده از آنها، یا ساخت موشک نقطه زن با هدف ایجاد کمترین خسارت به غیر نظامیان، یا معماری محل سکونت به گونهای که با حیا منافات نداشته باشد، یا حرمت مداوا با شراب.
بر این اساس، جامعه دینمدار هم آرمانها و ارزشهای دینی را پاس میدارد و هم از تجارب و دستاوردهای علمی بشر، نهایت استفاده را میبرد.
تا اینجا از #رابطه_علم_و_دین گفتیم ولی هنوز سخنی از #علم_دینی نگفتهایم.
🔸 ثالثا وضعیت #علوم_انسانی با #علوم_طبیعی متفاوت است.
معمولا علوم انسانی نسبت به علوم تجربی از #قطعیت کمتری برخوردارند. به همین دلیل در علوم انسانی مانند اقتصاد یا روانشناسی یا فلسفه، با نظریات و مکاتب و گفتمانهای متعدد و متفاوتی مواجهیم که در #رقابت با یکدیگر هستند. هر کدام از این نظریهها بر پیش فرضها و مقدمات و #مبانی ویژهای در حوزه معرفت شناسی، فلسفه، الهیات و انسان شناسی مبتنی هستند که ممکن است متخذ از دین یا سازگار با آن بوده یا ضد دین باشند.
همچنین هر کدام از این نظریات می توانند نتایج و #لوازم آشکار و پنهانی داشته باشند که با دین موافق یا مخالف باشند.
از این جهت مکاتب موجود در علوم انسانی میتوانند به لحاظ دوری و نزدیکی مبانی و نتایجشان نسبت به دین، در جاهای مختلفی از یک طیف قرار گیرند و برخی دینی یا دینیتر و برخی ناسازگارتر با دین تلقی شوند.
🔸 بر اساس این دیدگاه، تلاش برای #اسلامی_سازی_علوم_انسانی به معنای دستیابی به مکتب و گفتمانی در یک دانش است که مبانی آن متخذ از دین و نتایج و لوازمش سازگار با دین باشد.
#علم_دینی هیچ محدودیتی برای بهره برداری از روشهای علمی از قبیل روش تجربی و تحلیلی برای کشف یا اعتبارسنجی گزارههای علمی ندارد.
🔸 بر اساس آنچه گفته شد، علوم پایه مانند فیزیک و ریاضی و دانشهای مهندسی مانند مکانیک را نه میتوان دینی دانست و نه غیر دینی. این دانشها خارج از قلمرو دین هستند.
🔸 وضعیت دانشهایی مانند #معماری و #طب که زیر مجموعه علوم انسانی نیستند اما با حیات انسان قرابت زیادی دارند، نیازمند تامل بیشتر است.
الحاق این دانشها به سایر علوم طبیعی به معنای قطع ارتباط این علوم با دین نیست. چنانچه گفته شد، اهداف و چشم اندازهای علوم طبیعی از دین اخذ شده و در بهره برداری از این دانشها، ملاحظات فقهی و اخلاقی نیز باید مراعات گردد.
همچنانکه الحاق معماری یا طب به علوم انسانی، به معنای حذف و طرد تجربه و دستاوردهای بشری در این دانشها نخواهد بود.
از طريق لينك زير ميتوانيد به كانال يادداشتها بپيونديد
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
29.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#از_این_طرف_که_منم_راه_کاروان_باز_است
گلایه مهربانانه #افشین_علاء شاعر #اصلاح_طلب با رهبر انقلاب در ماه مبارک رمضان سال ۸۹
و پاسخ شیرین و محبت آمیز رهبر انقلاب
افشین علاء: نمی توانستم بعد از مدتها این فرصت دیدار با شما را از دست بدهم مخصوصا در روزگاری که متاسفانه خیلیها انگار منتظر هستند که بگویند کسی جدا شده از دامان شما.
در حالی که دامان پر مهر شما دامانی نیست که دوستان از آن جداشدنی باشند. هر جا که باشند، حتی اگر غمگین و دلخسته، با شما آرامش پیدا می کنند. و این سرّی است که اول خدا آن را می داند و بعد تنها کسی که می داند قطعا خود شما هستید که دوستان حقیقی خودتان را می شناسید.
رهبر انقلاب: همین جور است ... این را می دانم کاملا.
تو قاصد ار نفرستی و نامه ننویسی
از این طرف که منم راه کاروان باز است.
افشین علاء: خیلی از دوستیها در روزگار ما دورادور است اما دوستیهایی از نوع #اویس_قرنی است ...
#ارتباط_عاطفی_رهبر_انقلاب_با_شاعران
از طريق لينك زير ميتوانيد به كانال يادداشتها بپيونديد
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
یادداشتها
#از_این_طرف_که_منم_راه_کاروان_باز_است گلایه مهربانانه #افشین_علاء شاعر #اصلاح_طلب با رهبر انقلاب در
#از_این_طرف_که_منم_راه_کاروان_باز_است
✍ سید مهدی مرتضوی
معمولا مذاق هنرمندان بیشتر با جریانهایی همچون اصلاحطلبان سازگار است. شخصیتها و جریانهای انقلابی کمتر توفیق یافتهاند با هنرمندان روابط دوستانه و عاطفی پایدار برقرار کنند.
آیه الله خامنهای از معدود شخصیتهای دینی و انقلابی هستند که توانستهاند عواطف هنرمندانی که با ایشان ارتباط نزدیک داشتهاند را به خود جذب کنند؛ هنرمندانی همچون مرحوم #گلآقا که پیش از دوران اصلاحات، گرایشهای اصلاح طلبانه داشت.
آقای افشین علاء نیز مانند بسیاری از اصلاح طلبان، ناخرسند از نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ و حوادث پس از آن و دلگیر از بر چسبهایی مانند #بی_بصیرت یا #حامی_فتنه است.
در دیدار مذکور👆 با بیانی لطیف از وضعیت سیاسی کشور و #نامهربانیها، نزد رهبر انقلاب #گلایه میکند و پاسخ شیرین ایشان را دریافت میکند.
#ارتباط_عاطفی_رهبر_انقلاب_با_شاعران
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
درک شب قدر.mp3
26.43M
✍ سید مهدی مرتضوی
#درک_شب_قدر
🔹 در شب قدر میتوان به اندازه تمام عمر پرواز کرد.
🔹 دو مانع اساسی بر سر راه حرکت و پرواز انسان وجود دارد. اولا بسیاری از حقایق بنیادین را نمیدانیم؛ ثانیا به دانستههای خود عمل نمیکنیم.
چون نادانیم، به بیراهه میرویم؛ و چون اهل عمل نیستیم، راه نمیافتیم و حرکت نمیکنیم و دانستههای مان به دردمان نمیخورد.
🔹 با #جهل و #بیعملی نمیتوان شب قدر را درک کرد. این دو میتوانند مانع پرواز انسان شده و این فرصت بینظیر را از انسان بربایند.
🔹 در #تعالیم_اهلبیت به دو امر دیگر اشاره شده که همچون شب قدر بوده و به برکت آنها میتوان به اندازه تمام عمر بلکه بیشتر پرواز کرد.
🔹 جالب آنکه این دو گوهر مبارک، میتوانند دو مانع اساسی پیش گفته را از سر راه حرکت انسان بردارند؛ یکی از این دو، درد جهل را درمان میکند و دیگری درد بی عملی را.
🔹 منشاء عمل نکردن به دانستهها چیست؟
گاهی غفلت؛ گاهی شهوت؛ گاهی خشم؛ گاهی سستی؛ گاهی ترس.
موهبت دوم، درمان همه این دردهاست.
🔹 با وجود این دو موهبت گرامی، اوقات عادی در ایام سال، همچون شب قدر خواهند بود و بدون وجود آنها، شب قدر بیاثر میشود.
🔹 این دو اکسیر چیستند که درک شب قدر بدون آنها میسر نیست؟
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
#شب_قدر_و_شوق_حج
🔹 اللهم انی بک و منک اطلب حاجتی ... و اسئلک ... ان تجعل لی فی عامی هذا الی بیتک الحرام سبیلا حجه مبروره ... و اسئلک ان تجعل وفاتی قتلا فی سبیلک ...
🔹 پر تکرارترین حاجتی که در دعاهای ماه رمضان از خدا طلب میکنیم، حج است.
🔹 امشب برای همه کسانی که دوستشان دارم یا میشناسمشان ،حج را به شکل جدی طلب میکنم. ان شاءالله.
🔹 از خداوند مهربان میخواهم شوق طواف و سعی و وقوف در عرفات و مشعر و منی را در دل آنها قرار دهد و برای آنها، حج خانهاش را مقدر کند.
🔹 از آنها هم میخواهم برای من، همین را طلب کنند.
🔹 شوق حج و حضور در این مواقف کریمه و زیارت پیامبر اکرم و حضرت زهرا و ائمه بقیع و پدران و مادران اهلبیت و حضرت حمزه کمتر از خود این زیارتها نیست.
🔹 از خداوند میخواهم شعله این اشتیاق زیبا را در قلوب ما و همه دوستداران اهلبیت بر افروزد.
🔹 ان شاءالله برای هر کدام از ما در این شب عزیز، حج مقدر شد و توفیق حج یافتیم، نائب الزیاره دیگرانی که برای ما دعا کردهاند باشیم و هر کدام که در ظاهر توفیق حضور در حج را نیافتیم، دل خود را همراه حاجیان کنیم و با قلبمان خانه خدا را طواف کنیم.
🔹 خدایا ما را مشتاق زیارتت بگردان و آن را قسمتمان کن.
🔹 ای حجت خدا برای ما دعا کنید.🙏
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
#شوق_زيارت
خدايا آيا امسال زيارت خانهات و زيارت حبيبت را قسمت ما ميكني؟
ما نميتوانيم.
اما تو ميتواني.
نميتواني؟
از باب جبرئيل، همان جا كه جبرئيل اذن دخول ميخواست، وارد ميشويم.
پشت خانه حضرت زهرا مينشينيم و سوره ضحي را نجوا ميكنيم:
بسم الله الرحمن الرحيم
والضحي
... ما ودعك ربك و ما قلي
اي حبيب ما!
ما تو را تنها نگذاشتهايم
نگران نباش
ما تو را فراموش نميكنيم
تو حبیب مایی
... و لسوف يعطيك ربك فترضي
آنقدر به تو خواهيم بخشيد كه راضي شوي
الم يجدك يتيما فآوي
آيا يتيمي نبودي كه خدا تو را پناه داد
... و وجدك عائلا فاغني
و تو را نيازمند يافت و بينيازت كرد
فاما اليتيم فلا تقهر و اما السائل فلا تنهر
پس تو هم يتيم را ميازار و كسي كه به اميد كمك به تو رو آورده را از خود مران
خداي مهربان
چگونه تو را شكر گذاريم
كه بخاطر ما بندگان روسياهت بر حبيبت منت گذاشتي
و به او سفارش كردي تا هواي ما را داشته باشد
اي حبيب خدا
ما نيز از پدر دور افتادهايم
ما نيز براي كمك به تو رو آوردهايم
حبيب خدا ما را درياب. 🙏
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
#حقوق_عامه
✍️ سید مهدی مرتضوی
🔹 چند سال پيش، بخشي از مردم در قبضهاي موبايلشان با هزينه خدماتي با عنوان سرويسهاي مبتني بر محتواي فعال، مواجه ميشدند در حالي كه خواستار آن نبودند. نميدانم پيگيري دلسوزانه كدام مسوول دولتي يا نهاد ناظر سبب اصلاح وضعيت شد. چند وقتي است هر ماه براي همه مشتركان تلفن همراه، پيامكي ارسال ميشود و فهرست سرويسهاي مبتني بر محتواي فعال هر مشترك را اعلام كرده و شيوه غير فعال سازي آنها را به او يادآوري ميكند.
🔹 تاكنون چندبار گرفتار اينترنت با تعرفه آزاد شدهام و هربار كه چنين شده از دست وزير جوان مخابرات ـ كه از خود نشانههايي از پيگيري حق الناس را بروز داده ـ و ساير تصميمسازان و تصميمگيران قديم و جديد مخابرات ناراحت شدهام كه چرا مانع اين دزدي آشكار از مردم و تضييع حق آنان نميشوند. مخابرات اگر بخواهد براحتي ميتواند كلا اينترنت با تعرفه آزاد را براي همه قطع كند. در اين صورت هر كسي كه اينترنت ميخواهد ناچار خواهد شد بسته مناسب خود را خريداري كند.
🔹 چند روز پيش به دليل اشتباهي كه در محاسبه قبض موبايل پيش آمده بود با ٩٩٩٠ تماس گرفتم. كارشناس مخابرات، اطلاع داد كه اخيرا اين امكان فراهم شده است كه با شماره گيري
*100*113#
اينترنت با تعرفه آزاد، قطع و غير فعال شود. قدمي مثبت اما با تأخير بسيار.
كاش ميشد همه كساني كه گرفتار چنين وضعيتي شدهاند، از اين امكان استفاده كرده و راه تضييع #حقوق_عامه را بر #مسوولان_سهلانگار مخابرات ببندند.
🔹 البته روش اصولي براي احقاق #حقوق_عامه در اين زمينه آن است كه بدست يك #مسؤول_جوانمرد در مخابرات يا #نمايندگان_دلسوز_مجلس، با تصويب قانون يا ابلاغ دستورالعملي، اينترنت با تعرفه آزاد براي همه و براي هميشه غير فعال شود.
🔹 يكي از چالشهاي اساسي در برابر جمهوري اسلامي كه موجب #گسيختگي_امور و #پريشاني_مردم شده #تضييع_حقوق_عامه توسط #مسؤولان_سهلانگار است. همه ما مردم، خصوصا نخبگان و رسانهها نقشي اساسي و گرهگشا در جلوگيري از تضييع حقوق عامه و اصلاح وضعيت كشور داريم به شرط آنكه نگذاريم نااميدي و يأس بر ما غلبه كند.
🔹 اينترنت با تعرفه آزاد بهانهاي براي گشودن پرونده #حقوق_عامه بود. این موضوع نیازمند بررسی بیشتر است.
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
#دعای_عرفه_امام_سجاد
حتما دعای عرفه امام سجاد علیه السلام در صحیفه سجادیه را با تامل در مضامین آن بخوانید.
اگر روز عرفه نشد، قضای آن را بجا آورید.
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
ای حجت خدا
سلام بر شما
در عرفات یا کربلا
نائب ما هم باشید
اجعلونی من همکم
و صیرونی فی حزبکم
و ادخلونی فی شفاعتکم
واذکرونی عند ربکم
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
#روغن_ریخته
بسم الله الرحمن الرحیم
نمیشود #روغن_ریخته را #نذر_امامزاده کرد؟
اگر طرف حساب، خدای مهربان باشد، حتما میشود.
🔹 پدری که فرزندش را در سانحهای ناخواسته از دست میدهد، میتواند نیت کند و به خداوند بگوید:
خدایا، فرض میکنم مثل ابراهیم به من ماموریت دادهای تا فرزندم را قربانی کنم.
خدایا فرض کن فرزندم را به امر تو و برای تو قربانی کردهام و این قربانی را از من بپذیر.
🔹 کسی یکی از اعضای بدنش را ناخواسته از دست میدهد یا یکی از عزیزانش دچار حادثه میشود.
میتواند نیت کند و به خداوند بگوید:
خدایا فرض میکنم به من فرصت دادهای همچون حضرت عباس در کربلا دست یا چشم خودم یا فرزندم را به تو تقدیم کنم.
خدایا فرض کن از سر محبت تو چنین کردهام و این هدیه را از من قبول کن.
🔹 کسی هنگام روزه احساس تشنگی میکند. میتواند فرض کند، کنار شریعه فرات نشسته و دست در آب فرو برده و به لبهایش نزدیک میکند ولی به یاد لبهای تشنه امام حسین و حرم او، آن را نمینوشد.
میتواند نیت کند و به خداوند بگوید:
خدایا، همچون اباالفضل به یاد لبهای تشنه سالار شهیدان آب نمینوشم. این تشنگی را، همچون تشنگی علمدار وفادار حسین علیه السلام محسوب کن و بپذیر و با او محشورم کن.
✅https://eitaa.com/yad_dashtha