بسم الله الرحمن الرحیم
✍ سید مهدی مرتضوی
نقد شیرین
چهرههای ورزشی و هنری بی عیب نیستند و نباید مصون از نقد تلقی شوند. میتوان اشکالات شان را دوستانه به آنها تذکر داد بدون آنکه هتک حیثیت شوند.
اشتباه دوستانی مانند آقای حسن عباسی آن است که برای دفاع از حق، مرتکب هتک حیثیت میشوند. این دوستان توجه ندارند که هتک حیثیت، سرمایه اجتماعی ما را ذوب و بلکه تبخیر میکند.
پس آقای حسن عباسی نیز خالی از اشتباه نیستند.
به ایشان تذکر دوستانه میدهیم؟
یا ...؟
امیدوارم طعم #نقد_شیرین را بچشند.
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
بسم الله الرحمن الرحیم
افشین علا شاعری است با طبعی لطیف. به مناسبت 28 مرداد سالروز درگذشت سیمین بهبهانی یادداشتی با عنوان #دگراندیشی_و_رواداری نوشته بود که به شدت مجذوبش شدم. این یادداشت از گوهری در وجود سیمین بهبهانی پرده بر می دارد که همه ایرانیان اعم از طرفداران جمهوری اسلامی و مخالفان و منتقدان آن به آن نیاز دارند. کاش برای مخالفان مان احترام بیشتری قائل بودیم. کاش برای حفظ ایران بیش از اینها یکدیگر را تحمل می کردیم. آیا می شود نسل آینده ما این فضیلت اخلاقی سیمین بهبهانی را از ما یاد بگیرند؟
آشنایی با صاحبان این فضیلت و تکریم آنها و آشنا کردن فرزندان این سرزمین با آنها، یک راه میانبر برای افزایش #سرمایه_اجتماعی ما ایرانیان است.
✍🏻افشين علا
🔸دگرانديشی و رواداری🔸
گفت و گوی بهمن فرمان آرا با زنده ياد #سيمين_بهبهانی، از معدود آثار ژانر مألوف مستندهای روشنفكری بود كه بسيار به دلم نشست.
در اين فيلم با تمام زوايای شخصيت سيمين بهبهانی رو به رو هستيم، نه فقط شاعرانگی يا دگرانديشی اش. زنی كه با وجود جايگاه بلندش در ميان شاعران و روشنفكران معاصر، بی هيچ نيازی به تفاخر و فضل فروشی، به زبان ساده يك زن ايرانی سخن می گويد. البته از اعتراض و ابراز مخالفتش با نظام حاكم بر كشور ابايی ندارد، اما در ابراز اين مخالفت به #دشنام و #تحقير و #انكار مخاطبانی متوسل نمی شود كه نظری خلاف نظر او را دارند.
حتی زمانی كه از #شهريار سخن می گويد (شهرياری كه به خاطر همسو شدنش با انقلاب و نظام، مغضوب بسياری از همگنان سيمين بود) #تكريم و #قدرشناسی از او را فراموش نمی كند و #حرمت پيش كسوتی و استادی اش را نگاه مي دارد.
جالب آن كه وقتی هم كه می خواهد از موضع او در خصوص تقديس شعار " خدايا خدايا تا انقلاب مهدی خمينی را نگه دار" #انتقاد كند، فقط می گويد شهريار نمی بايست از آن به عنوان بهترين #شعر ياد می كرد، چراكه آن يك #شعار بود، نه شعر. و جالب تر آن كه نه تنها به محتوای اين شعار تعريضی نمی كند، بلكه آن را به عنوان يك #دعا قابل احترام می داند.
نكته قابل توجه ديگر رواداری او با جوانان است. حتی كسانی كه آزارش داده اند، تهديدش كرده اند و به او چشم بند زده اند.
سيمين ضمن اعتراض به اين گونه برخوردهای امنيتی با دگرانديشان، #دلسوزی_مادرانه خود را حتی از آنان نیز دريغ نمی كند و از نصايحش به آنها می گويد و از شعری كه در آن، خود را #مادرشان می داند و همسرنوشت و شريك شان در تلخی هايی كه بر ميهنش گذشته است.
ناگفته پيداست كه سليقه و نگرش كسی چون من با آن بانوی پيشكسوت، تفاوت ها و تضادهای بسيار دارد. با روشنفكران و دگرانديشان هم وجوه مشترك چندانی احساس نمی كنم. البته اين به معنای انكار آنان نيست. هرچند آنان امثال ما را #انكار می كنند. ولی به تجربه آموخته ام كه #رواداری، شرط اصلی ارتقاء سطح فكر و فرهنگ و آئين يك ملت است.
هم از اين روست كه سيمين بهبهانی در ماه های پايانی عمرش وقتی كه شعر نيمايی "سوگ مادر" و غزل های مرا خواند، خودش زنگ زد، خودش به خانه اش دعوتم كرد و خودش آن نامهی پرمهر را كه وصيتی گران بها نيز در آن بود، برايم نوشت.
پيش از آن هرگز گمان نمي كردم كه كسی چون او مشوق كوچك تری چون من باشد. چراكه امثال من از دگرانديشان، تنها تهمت #شاعر_حكومتی بودن را شنيده بوديم. اما سيمين چنان مادرانه و متعهدانه به دفاع از شعرم پرداخت كه تا عمر دارم حلاوت اين رواداری اش را از ياد نخواهم برد. همان گونه كه تعصبش به #ايران را و ماندنش در كنار مردمی كه بسياری از آنها قدرش را نمی شناختند. اما سيمين سختی ها و تلخی های #ماندن_در_وطن را به جان خريد و هرگز حاضر نشد به خاطر مخالفتش با نظام حاكم، به غرب پناه ببرد. غربی كه چنان عزيزش می داشت كه نماد قدرتش يعنی رييس جمهور ايالات متحده، در مقابل دوربين ها غزل او را به زبان فارسی برای ايرانيان خواند.
اينك در هشتمین سالگرد فقدان آن #بانوی_غزل_نوين_فارسی، ياد و نامش را گرامی می دارم و به روح بلندش درود می فرستم. به روح شاعری آزاده كه اگرچه در روزگار خود، #معترض و #دگرانديش شمرده می شد، اما آن قدر صداقت و شهامت داشت كه به بهانه مخالفتش با نظام، چشمش را به روی حماسه های بی شمار رزمندگان و شهيدان و جانبازان و معتقدان به انقلاب نبندد و در خانه اش را همچون پنجره های ابيات غزلش به روی آنان نيز باز بگذارد.
✨ @afshinala ✨
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
بسم الله الرحمن الرحیم
✍ وحیده سنجارون
وارد اینستاگرام می شوم، عکس عزیزانم بالای صفحه با یک دایره سرخ اطرافش مثل همیشه جلب توجه می کند.
یاد همین چند هفته گذشته می افتم که چطور با ذوق و شوق تک تک دایره های قرمز را می ترکاندم و از دورنش موجی از شادی، زیبایی و مهربانی و محبت ساطع می شد، عزیزی را توی جنگل های سر سبز میدیدم ، دوست دیگرم را روبروی کیک تولدش، بچهی ناز کسی را در حال قدم بر داشتن، رفیقی از بین الحرمین لایو گذاشته بود.
اما حالا دلم نمی خواهد. اصلا دلش را ندارم. خیلی سخت است ترکش های دشمن، عزیزدلت را هدف گرفته باشد.
ناامید می شوم. آقا احسان در استوری اش به بسیجی ها فحش داده و انها را حرامزاده خوانده😞😞، مریم خانم هم معترضین را نمک نشناس خطاب کرده😞😞
فضایش را دوست ندارم. نا امید می شوم.
شب برای صرف شام، همه فامیل در خانه مادربزرگ جمع شده ایم.
آنجا می بینم آقا احسان که به بسیجی ها فحش داده بود با پسرعموی بسیجی اش در حال خنده اند و سر منقل کباب می پزند.
کمی آن طرف تر مریم خانم دختر شش ماهه خاله مینا که اتفاقا از معترضین هست را پرستاری می کند که خاله مینا با شوهرش برود لباس بخرد.
حالم خیلییی بهتر می شود. مجازیت اینستاگرام بیشتر از قبل برایم تعریف می شود. در فضای حقیقی همه با هم دوست و مهربان اند و هر کاری از دستشان بربیاید برای هم انجام می دهند.
حالا دلم برای دشمن می سوزد که این همه هزینه کرده ولی جز دعوا و نفرت مجازی چیزی عایدش نشده است.
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆یک کار رسانهای خلاق که با هدف شکستن دو قطبیها و به چالش کشیدن مخاطب و واداشتن او به تامل و بازاندیشی در باورهایش طراحی شده.
بسیاری از مخاطبان این کلیپ، با آن ارتباط برقرار کرده و محتوای آن را میپسندند. اما همه این گونه نیستند.
این کار ستودنی، برای آنکه بر مخاطب اصلیاش تاثیرگذار باشد نیازمند فراهم کردن زمینه تعامل صحیح با مخاطب است.
تعامل فرهنگی و فکری با هر مخاطبی نیازمند ایجاد ارتباط انسانی و محترمانه است.
اگر بخواهم فرزندم سخن مرا بفهمد و بپذیرد باید احساس کند نزد من احترام دارد و مطمئن شود که نمی خواهم سلیقه خود را بر او تحمیل کنم. تهدید و بی احترامی نباید بر گفتگوی ما سایه بیفکند و گرنه موجب مقاومت در مخاطب می شود.
اگر مخاطب این کلیپ بسیار زیبا احساس کند که نزد نیروهای مذهبی و انقلابی کرامت و احترام ندارد یا کرامتش مشروط به پذیرش باورهای مذهبی و انقلابی است در آن صورت چشم و گوش دلش بسته خواهد شد و با سازندگان این کلیپ همدلی و همراهی نخواهد کرد.
در کنار تولید محصولات رسانه ای خلاق و جذابی این چنین، باید این باور را در خودمان و سپس در مخاطبان مان ایجاد کنیم که ما برای کسانی که مثل ما فکر نمی کنند احترام قائلیم. احترامی که مشروط و موقت نیست.
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
بسم الله الرحمن الرحیم
💢 نسل Z یا نسل ضِد؟
✍️ علیرضا آزاد
🔹تجربههای عینیام طی هفته گذشته در میان جوانانی که به نسل Z مشهور شدهاند، این بود:
▪️در جمع ۲۰ نفره از دانشجویان، حتی ۱ نفر تفاوت موجهای سهگانه فمینیسم را نمیدانست.
▪️در کلاس ۶۰ نفره، حتی ۱ دانشجو، ترجمه ۱ آیه و حدیث درباره عدالت را در خاطر نداشت.
▪️در کلاس ۴۰ نفره، حتی ۱ دانشجو درباره ماجرای تیر ۷۸ در کوی دانشگاه چیزی نشنیده بود.
▪️در جمع ۵۰ نفره از دانشجویان معترض، ۴۵ نفر نمیدانستند که چرا ۱۶ آذر، روز دانشجو نامگذاری شده است.
▪️در کلاس ۳۰ نفره، حتی ۱ دانشجو، تعریف مشهور جان رالز از عدالت و آزادی را نخوانده بود.
🔹جوانانی که به نسل Z مشهور شدهاند و برخی با تعجب و تحسین از بیداری و شجاعتشان میگویند، بیشتر "نسل ضد" هستند؛ ضد همه کس و هر چیز. این نسل نه سنتیست و نه مدرن و نه حتی پُستمدرن.
▪️من از تحولخواهی ناشی از تاریخنشناسیِ این نسل میترسم.
▪️من از شعارزدگیِ ناشی از بیتجربگیِ این نسل میترسم.
▪️من از بیملاحظه بودنِ ناشی از بیمطالعه بودنِ این نسل میترسم.
▪️من از آزادیخواهی ناشی از بیهنجاریِ این نسل میترسم.
▪️من از عدالتخواهیِ ناشی از بیآرمانیِ این نسل میترسم.
🔹چه فایده که مانند آن سردار، برای خوشآمد نسلZ، چینهای یادگار دفاع مقدس را از پیشانیمان بوتاکس کنیم و یا مانند آن سیاستمدار، برای جلب رأیشان، مُهر پیشانی را با موی جوگندمی بپوشانیم یا مانند آن استاد دانشگاه، لیلی به لالایشان بگذاریم؟!
🔹چه فایده که به محاکمه این نسل و تنبیه مقصران و توبیخ پرورانندگان این نسل بپردازیم، وقتی بخواهیم یا نخواهیم، این نسل، مردم و بلکه مدیران آینده کشورند؟!
🔹بینشافزایی از راه تاریخخوانی، فلسفهورزی، فرهنگگستری، دینِ تعاملی و اخلاقمداری شاید تنها راه نجات نسل Z و آینده کشور باشد.
@Dr_AlirezaAzad
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
بسم الله الرحمن الرحیم
چنین امام جمعه ای مایه افتخار دین و کشور و مردم است.
امام جمعه ای که در جامعه آرامش ایجاد می کند.
امام جمعه ای که تدین را با عقلانیت در کنار هم قرار می دهد.
امام جمعه ای که هم پاسدار ارزشهای دینی است و هم پاسدار کرامت انسانها.
امام جمعه ای که هم دغدغه احکام الهی را دارد و هم دغدغه اخلاق را.
امام جمعه ای که فهم صحیحی از جایگاه امر به معروف و نهی از منکر دارد.
#امام_جمعه_اردبیل
➖ سید حسن عاملی امام جمعه اردبیل گفت: در یک کشتهسازی دروغین و شایعات منتشر شده کذب، بیپایه و اساس از دیروز رسانههای غرب سعی میکنند تا کشته شدن یک دختر اردبیلی را به عنوان حرکت تحریکآمیز علم کنند در حالی که چنین حادثهای در اردبیل رخ نداده و وقوع آن از پایه و بن و اساس دروغ محض است.
🔻 یقین میدهم که نه هیچدانشآموزی مجروح شده، نه کسی کشته شده و نه درگیری رخ داده است. کل مساله خلاصه میشود به اعتراض برخی خانوادهها درباره اینکه چرا بچههایشان بدون اطلاع آنها به برنامه رفتهاند. غیر از این هیچی در اردبیل نیست.
🌀 به نظر من خطای بزرگی شده که بدون اجازه والدین، بچهها را بردهاند. چند مدرسه را برده بودند اما فقط اولیای مدرسه شاهد اعتراض کردند. باید به خانوادهها اطلاع میدادند ولی مشکل دیگری نبوده است.
➖ ما غیر از روشنگری با نهایت احترام، راه دیگری نداریم. ما روی حفظ کرامت، حساس هستیم. اگر دشمن مشکل ذهنی ایجاد کرد، باید با نهایت حرمت و احترام مشکل ذهنی حل شود. اگر برخورد تند کنیم آیا مساله حل میشود؟ یک نقطهمشترک داریم و آن هم ایران عزیز است.
➖ فقط وهابیت است که میگوید همه باید مثل ما فکر کنند. این خیلی وحشتناک است. منظور من همه است. مثل من امام جمعه. بزرگترین وظیفه دستگاههای فرهنگی کشور، نزدیک کردن فهم ما از دین و پدیدههای اجتماعی است. همه ما یک مقصد داریم برای اینکه به یک واحد مجموعی تبدیل شویم. حرفها را باید آزادانه بشنویم. با فحش نمیشود با مخالف حرف زد. در این زمینه لازم است با بلوغ رفتار شود. اگر این حاکم شود بسیاری از طردها و بد و بیراه گفتنها و... از بین میرود.
➖ وقتی یک چیزی خلاف قانون باشد و خلاف مصلحت کلان باشد. وقتی یک مدیری خطا یا اختلاسی کرده است، اینکه زمینه این اختلاس چه بوده، چطور صورت گرفته و... اینها سوالاتی است که باید در جای امنی مطرح شود. اگر مسئول حرفی دارد، بزند. اگر ندارد، باید استعفا بدهد. ما باید از سر اصلاح صحبت کنیم نه عداوت.
➖ با گفتوگو خیلی از مشکلات حل میشود. ما باید بهطرف بلوغ سیاسی برویم و همدیگر را کریمانه تحمل کنیم. نباید از همدیگر عصبانی شویم. باید اجازه داد مردم حرفشان را بزنند و در مسیر گفتوگو تحمل و برخورد کریمانه در جامعه ترویج پیدا کند.
➖ زمانیکه ما میخواهیم اعتراض کنیم باید بدانیم که ۱۰۰درصد کشور ما هدف دشمن است. درنتیجه زمانیکه ما میخواهیم اعتراض منطقی داشته باشیم، یک عدهای دنبال برنامههای دیگر هستند و تخریب و اهانت را شروع میکنند.
➖ من در استان ستاد امر به معرف و نهی از منکر راه انداختهام. منکر اصلی این است که شما ببینید یک شهردار یا استاندار یا وزیر خوب کار نکرده یا تصمیم اشتباهی گرفته است و شما فریاد بزنید. امر به معروف و نهی از منکر اصل نورانی برای اصلاح جامعه است ما شأن آن را برای کارهای جزئی شکستیم. مراکز حساس تصمیمگیری ما باید دست افراد کاردان و دنیادیده باشد؛ مدیری که امروز تصمیم میگیرد و میداند ششماه دیگر چه میشود.
➖ مدیر وقتی کارمند ایرادش را میگیرد و او ریشه آن کارمند را میکند، مدیر سفارشی است. دعوای خیابانی باید برچیده شود و یک عقلانیت حاکم شود، هم دولت باید تحمل داشته باشد و آستانهاش را بالا ببرد و عزیزان معترض مواظب باشند افرادی که افکار دیگر دارند، میخواهند مساله را لوث کنند. ما در آینده میتوانیم حرکتهای اصلاحی در جامعه داشته باشیم.
@shabake_emamat_ardabil
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
بسم الله الرحمن الرحیم
حجه الاسلام محمد علی میرزایی طلبه فاضل و خوشفکر انقلابی است که در رسانههای عرب زبان حضور فعال دارد.
هوادار مبانی و اصول انقلاب و رهبری است اما منتقد برخی شیوهها و عملکردهای فرهنگی مسوولان و نهادهای نظام بوده و پیشنهادهایی برای بهبود عملکردها و روندها دارد.
یادداشت زیر از جناب میرزایی به بررسی نقطه ضعف اساسی رسانههای ایران در مواجهه با رسانههای متخاصم میپردازد.
امیدوارم این یادداشت از سوی سیاست گزاران، مدیران و برنامه سازان صدا و سیما جدی گرفته شود و به بهبود عملکردها بینجامد.
ایران و شکستهای رسانهای
✍ محمد علی میرزایی
ضعف و ناکارآمدی رسانهای ایران در قبال جنگ تبلیغاتی و رسانهای عربستان کاملا مشهود است. تعارف نداریم. حقیقت را هر قدر تلخ اما باید قبول کرد. ما بر حق هستیم. اما این کافی نیست. پس و أعدّوا لٓهُم ما استطعتم مِن قوة، چه میشود؟
در حوادث و اغتشاشات گسترده اخیر، صدای ملت ایران شنیده نشد، زیرا دستگاه رسانهای ما که تعیین کننده ترین عامل ساختن ذهنیت عمومی جهان به نفع ماست، دستگاهی ناکارآمد است.
رسانههای عربی و انگلیسی ما یکجانبهگرا، خودشیفته، ایدئولوژیک است و تکصدایی بر آنها حکومت میکند. انسان معاصر از این مدل رسانه خوشش نمیآید.
در برنامهای عربی به طور هفتگی شرکت میکنم. مدیران شبکه حاضر نیستند در هر موضوعی صدای مختلف را هم بیاورند. اختلافهراسی داریم. دوست نداریم ذرهای میدان به صدای مختلف بدهیم. نتیجه چه میشود؟ طبقه خاکستری از نخبگان و اندیشهها که نه دو آتیشه هوادار ما هستند و نه کینهورزانه در تقابل با ما آرایش گرفتهاند، هیچ فضایی در کنار ما ندارند و بناگزیر جذب جبهه دشمن میشوند. وضعیت اسفبار تمام عرصهها همین است.
منطق ما تعاملی نیست. دیگران یا باید کاملا با ما باشند که بشوند خودی یا اگر منتقد و مخالف برخی از سیاستهای ما باشند ما موقعیت تقابلی در برابر آنان خواهیم گرفت.
یک روز شبکه العالم را با دید ارزیابی نگاه کنید. تقریبا ۹۰ درصد کارشناسان، تحلیلها و تفسیرها در چارچوب تنگ و مضیق مدیران شبکه، تهیهکنندگان، مجریان و دست اندرکاران باید حرکت کنند. همه با هم روی یک ریل!! همه شبیه هم حرف میزنند! گویا نواری است که آن را تکرار میکنند.
معلوم است که چنین عقلیت، ذهنیت و خط ریلی، برای بشر معاصر جاذبه ندارد. این فضای تنگ و حصار بسته را بشکنید. حق، در فضای آزاد، کم نخواهد آورد اگر اهل حق را به میدان آورید.
افرادی که از پر کاه سبکترند و تقریبا چیزی در چنته ندارند صرفا چون با لفاظی و چربزبانی یاد گرفتهاند در تملق و ثناگویی از ما هر روز هزار بار پوزه استکبار را به خاک بمالند و ما را هر لحظه در عرش اعلای علیین بالا ببرند، در دم و دستگاه ما صاحب برنامه، ستون رسانه، کرسی کارشناسی و دیگر موقعیتها میشوند، بی آنکه کار آنان جاذبه داشته باشد و کسی را قانع کند و قوتی بر قوت ما بیفزاید و تیری از او به جبهه مخالف برسد!
واقعیت این است که صدای جمهوری اسلامی که برحقترین کیان سیاسی زمانه ماست به جهان نمیرسد.
فراموش نمیکنم که حدود بیست سال قبل وقتی شبکه العربیه عربستان آمد هیچ شباهتی به فضای بسته و منغلق عربستان آن زمان نداشت. تلاش عربستان این بود که العربیه شبکهای در تراز جهانی باشد نه ملی. تا حدودی در این کار موفق شدند. العربیه در کنار الحزیره به قطب خبر رسانی جهان عرب تبدیل شد. زیرا آن را در مقیاس و اندازه و قامت کشورشان نساختند.
بنده شخصا دهها بار مهمان این شبکه بودم تا از مواضع جمهوری اسلامی تحلیل مدافعانه ارائه دهم. اینطور حرکت کردند تا به نقطه فعلی رسیدند. تقریبا در اغلب قاطع خانه مردم ۲۶ کشور عرب زبان دیده میشود.
باعث تأسف است که حتی تحلیلگری که گرایش به سوی جمهوری اسلامی ایران دارد اما با رویکرد و جناحی متفاوت از جناح حاکم، به چنین فردی هم میدان داده نمیشود.
در این جنگ ناجوانمردانه علیه کشور و انقلاب، با محوریت رسانه، ما پیروز نشدیم. پیروزیهای ما در داخل، خارج و کل منطقه غالبا از جنس نظامی و سختاند نه فرهنگی، رسانهای و نرم.
@mohamad_ali_mirzaaei
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
بسم الله الرحمن الرحیم
✍ سید مهدی مرتضوی
#فرصت_همدلی
مصیبتها، با همه رنج و خون دلی که با خود میآورند، فرصتی برای همدلی و شکوفا شدن عواطف انسانی و تقویت #انسجام_عاطفی و افزایش #سرمایه_اجتماعی هستند.
کاش #منتقدان سیاستهای نظام جمهوری اسلامی این فرصت سرشار از غم را برای تسلی بخشیدن به دل داغدیده هم وطنان مصیبت زده و #محکوم_کردن ترور و اغتشاش و ناامنی از دست ندهند و حساب خود را از آنها جدا کنند.
کاش #طرفداران انقلاب، منتقدان سیاستهای نظام را #شریک_جرم خونهایی که امروز در شیراز عزیز و حرم اهلبیت ع ریخته شد معرفی نکنند و حساب آنها را از تروریستها و تجزیه طلبان و دشمنان این سرزمین از جمله عربستان و امریکا و اسرائیل جدا کرده و راه همدلی ملی را باز کنند.
از خدای مهربان برای همه ایرانیان، دلی سرشار از مهر و برای مصیبت زدگان و خانوادههای داغدار، تسلی و آرامش طلب میکنم.
#جنایت_در_حرم_شاهچراغ
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
بسم الله الرحمن الرحیم
#بگو_به_امین
رحمت خدا بر افشین علا
شاعری که دیدگاه های فرهنگی و اجتماعی اش متفاوت با نگاه رایج نزد نیروهای مذهبی انقلابی است اما دلبسته ایران و انقلاب است.
او در شعری که به مناسبت حوادث اخیر سروده از سیلی سرخ خودیها گلایه می کند اما به بهانه آن به بیگانگان چراغ سبز نشان نمی دهد. دیدگاه کسانی که به بهانه سختی های تحریم مردم را به تسلیم شدن در برابر دشمن دعوت می کنند نقد می کند. و در بیت پایانی دستش را در دست زخمی امین خراسانی می گذارد و پیوندش با سید خامنه ای را ناگسستنی می خواند.
سرودهٔ افشین علا در مورد حوادث اخیر:
به رغم زخم زبانها به غم، عنان ندهم
ز کف، قرار خود از طعن طاعنان ندهم
رفیق عهدشکن! از تو کمترم آری
اگر که بر سر پیمان خویش جان ندهم
اگر چه صورتم از سیلی خودی سرخ است
چراغ سبز به بیگانگان نشان ندهم
به خیمه گه چو شبیخون بیامان زده خصم
ز تیربار کلامم به او امان ندهم
به رغم این همه تحریم، پیش چشم عدو
ز بیم، پرچم تسلیم را تکان ندهم
سبک سرانه چو پیران طالب تمجید
زمام عقل به تأیید هر جوان ندهم
بس است خوردن نیش از شکاف ها یک بار
دوباره در دهن مار، امتحان ندهم
رهین باور خویشم! هر آن چه خواهی گو
که دل به خشم و خوشایند این و آن ندهم
به رغم تازه به دوران رسیدگان حریص
مقام فقر به سرمایه جهان ندهم
زمین اگر همه دشمن شود، بگو به «امین»
که دست زخمی او را به آسمان ندهم
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
بسمالله الرحمن الرحیم
#نور_آسمانی
✍️زینب سنجارون
توی اتاق دارم دخترکم را میخوابانم که خواهر بزرگترش، فاطمه می آید دم در و می گوید «مامان بیا!»
ریحانه خوابش برده، آرام و بی صدا میروم بیرون.
فاطمه خودش را می اندازد توی دلم. اشک میریزد و گریه می کند.
«مامان بچهه نه بابا داره حالا نه مامان، دلم میسوزه براش» بغلش می کنم. گریه میکند. از همان جا به همسرم می گویم «کاش اخبار رو نمیذاشتید ببینه» فاطمه می گوید «ظهر هم تو شبکه پویا نشونش داد»
دلم گریه میخواهد. دوست دارم من هم همراهش اشک بریزم. خودم را نگه میدارم. فاطمه دارد بچه را در موقعیت های مختلف تصور می کند «اگه بگن والدینت بیان مدرسه کی رو ببره؟» دست و پایم را گم می کنم. فاطمه اشک میریزد و زود زود با دستهایش پاکش می کند.
طاقت دیدن اشکهایش را ندارم. دلم می خواهد برایش قصه بسازم. آرتین را همراه یک نیروی جادویی، مثلا نوری که همیشه همراهش است و مواظبش. فاطمه بزرگ شده و قصه های من نه هنوز.
می گذارم خوب گریه کند تا گریه بشود آبی روی آتش دلش. یاد فیلم «بازمانده» می افتم. بچه بودم بار اول که از تلویزیون پخش شد. خواهر بزرگترم بعدش چند روز تب کرد. بعدها بهم گفت «اگه بغض کردی حتما گریه کن قورتش نده» آن روز همه پای تلویزیون بودیم و خواهرم خجالت کشیده بود گریه کند.
بار دیگر که با هم نشسته بودیم فیلم تماشا می کردیم، فیلم «از کرخه تا راین» برای بار چندم. مامان و بابا خانه نبودن ما یک دل سیر اشک ریختیم. همان وقت همسایه آش نذری آورد و ما به هم نگاه کردیم و مانده بودیم کدام یکی چشم هایش کمتر تابلو ست و می تواند برود دم در.
میگذارم گریه کند. می بوسمش با ترس، ترس از نداشتنش، از نبودم، از اینکه نتوانم دیگر ببوسمش.
آرام میشود و چند دقیقه بعدش می گوید «چشمم». پشت چشم چپش ورم کرده. بهش می گویم «از بس دست کشیدی روی چشمت، چیزی نیس تا صبح خوب میشه»
خوب نمی شود. صبح بدتر هم میشود. صبح جمعه دکتر چشم پزشک نمی توانیم پیدا کنیم. میروم اورژانس چشم پزشکی.
دکتر جوانی که لابد دانشجوی دوره تخصص هست معاینه اش می کند.
توی مغزم صدای دانشجوها می پیچید «بی شرف، بی شرف» خبرهایی هم از دانشجویان پزشکی شنیده ام.
خودم را جمع و جور می کنم. ذهنم فاز رئالیسم جادویی می گیرد . اگر یک لحظه اینجا کامل سیاه شود و ظلمات، کسی کسی را نبیند چه میشود؟ ما آدم های رمان کوری میشویم.
میترسم. دکتر دارد دستگاه را جلوی چشم فاطمه تنظیم میکند. گاهی از او سوال میکند گاهی از من. بهم می گوید «مامان! تو این دو سه هفته سرماخوردگی نداشته؟»
#مامان از آن کلمات #لطیف است که لطافتش مسری ست.
قطره و پماد تجویز میکند و چندتا دارو که احتمال دارد نیاز شود در صورت خوب نشدن.
من به #ترس فکر میکنم، به قدرتش، باید از دکتر سوال میکردم که میتواند ترس عاملش باشد؟
ترس توی سرم یک عالمه فانتزی وحشتناک ساخته است. آنقدر که اگر ذهنم شیشه ای شود مرد جوان سفید پوش باید بترسد ازم.
چه کسی ما را از همدیگر ترساند؟ بذر ترس را کاشت تا چه درو کند؟ قرار است این همه ترس تلنبار بشود تا چه چیزی پنهان بشود زیرش؟
صدایی می آید. صدایی که زورش از همه ترس های دنیا بیشتر است. چیزی از جنس نور، همان نوری که توی قصهام همراه شده بود با آرتین. نه فقط او، همراه است با همه. دکتر دست می کشد روی موبایلش، صدای اذان متوقف می شود.
دلم می خواست صدا همچنان بیاید. دلم می خواست «اشهد ان محمد رسول الله» بشنوم.
#محمد صلی الله علیه وآله وسلم یعنی #امنیت. یعنی نقطه وصل زمین و آسمان.
ترسهایم آب میشود، خنکی اش آتش ها را خاموش می کند.
تصویر های ذهنم همه میشود تصویرهای فیلم «محمد رسول الله» مجید مجیدی، میشود گل محمدی، میشود آب زلال چشمه.
محمد صل الله علیه وآله وسلم، میشود نقطه وصل همه مردم عالم، نه فقط زمین و آسمان.
همه چیز نور میشود وقتی دستشان را می گذارند توی دستش.
✅https://eitaa.com/yad_dashtha
یادداشتها
بسم الله الرحمن الرحیم چنین امام جمعه ای مایه افتخار دین و کشور و مردم است. امام جمعه ای که در جامع
کاش بچه های مذهبی و کسانی که به دنبال جهاد تبیین هستند از سرمایه ائمه جمعه ای همچون آقای #سید_حسن_عاملی عزیز استفاده می کردند. کسانی که از جنس امام خمینی و رهبر انقلاب و شهید مطهری و شهید بهشتی هستند و بوی آنها را می دهند. توان ارتباط با اکثریت بندگان خدا را دارند و سخن گفتن شان به ایجاد دوقطبی نمی انجامد.
پیشنهادم به فعالان عرصه #جهاد_تبیین آن است که #امامان_جمعه ای که در این عرصه توانمند هستند را شناسایی کرده و سخنان آنها را در جامعه منتشر کنند. این امر می تواند زمینه آشتی و حسن ظن با روحانیت را در اقشار مختلف مردم تقویت کرده و جبهه جهادگران تبیین را تقویت نماید.
یادداشت کوتاه زیر از جناب محمد علی میرزایی در وصف این مرد نازنین است.
✍️ محمدعلی میرزایی
چقدر فرق هست بین امام جمعه بزرگوار، مهذب و با تدبیر اردبیل با دیگران ...
امام جمعه اردبیل محبوب مردم است. ملت ،حرف او را درک میکند و قضاوت و خبرش را تصدیق مینماید. آقای عاملی دارای ظرفیتی استثنایی برای آرام سازی است. نه تنها در میان اقشار ملت آتش فتنه و چند قطبی و نفرت روشن نمیکند که با چتر مهر، ادب، حکمت و طهارتش، التهاب فتنه فرو مینشاند.
چقدر نیاز ملت و نظام بزرگ و با شکوه ما به این انسانها قابل احساس است!!
@mohamad_ali_mirzaaei
✅https://eitaa.com/yad_dashtha