کلام امیرالمومنین.
🍀🌱🍀🌱
✳️ امام علی علیه السلام:
عمل مستحب در صورتی که به واجب زیان رساند، انسان را به خدا نزدیک نمی کند.
📚 نهج البلاغه/ح ۳۹
🌱🍀🌱🍀
🍀 🍀
در محضر امامین انقلاب اسلامی
نواب امام زمان
عجل الله تعالی فرجه الشریف
🍀 🍀
🌱🌱🌱🌱توصيه مهم رهبرمعظم انقلاب درباره تقویت و اميد دادن به جوانها
🍀 ما باید امروز تلاشمان را مصروف تربیت دینی و تربیت انقلابی جوانها بکنیم و این جریان عظیم نیروی انقلاب را هم که در بین جوانها خوشبختانه هست، تقویت بکنیم؛ بهشان #امید بدهیم، بهشان #پشتیبانی بدهیم و تقویت بکنیم این جریان را.
🍀اینجور نباشد که جریان انقلابی تضعیف بشود، جریان مقابل آنها تقویت بشود؛ این نباید اتّفاق بیفتد؛ نه در محیط دانشگاه، نه در محیط تبلیغات دینی، نه در محیط فرهنگی و امثال اینها. ۹۶/۰۵/۳۰
🌱🌱🌱🌱
🌹چه کنیم تا از اصحاب امام زمان عج باشیم؟
♦️جواب از لسان گهر بار امام صادق علیه السلام :
🌹عَنْ أبِي عَبْدِاللهِ عليه السّلام قالَ: مَنْ سَرَّهُ أَنْ يَكونَ مِنْ أَصْحابِ الْقائِمِ فَلْيَنْتَظِرْ وَلْيَعْمَلُ بِالْوَرَعِ وَمَحاسِنِ الْأَخْلاقِ وَهُوَ مَنْتَظِرٌ فَاِنْ ماتَ وَقامَ الْقائِمُ بَعْدَهُ كانَ لَهُ مِنَ الْأَجْرِ مِثْلُ أَجْرِ مَنْ أَدْرَكهُ.
♦️امام صادق عليه السّلام فرمودند:
كسي كه دوست ميدارد از اصحاب امام قائم بشمار آيد، پس در #انتظار بسر ببرد و #ورع و #پارسايي را پيشه خود سازد و به #محاسن #اخلاق بپردازد، اين چنين كسي را منتظر گويند و اگر بميرد در حاليكه امام خود را زيارت نكرده باشد، پاداش وي بسان كساني است كه در ركاب امام حضور دارند.
📚 مستدرك سفينة البحار، ج ۶، ص ۱۸۴
⚫️انا لله و انا الیه راجعون
🔸عارف گمنام خدا، دست فروش میدان قیام حاج محسن قزوینی به رحمت الهی پیوست
کنار خیابان بساط ساده جوراب و سنگ پا و لیف و سنجاق قفلی داشت. اما برخی رهگذرها و اهالی مجاور او را به نفس گرمش می شناختند.
حاج محسن گاهی در جلسات خصوصی منبر می رفت و درس اخلاق می گفت.
شاگرد بسیاری از علمای اخلاق از جمله آیت الله مجتهدی، آیت الله فلسفی، سید احمد خوانساری و حجت الاسلام خندق آبادی و... بوده است.
ساده وصمیمی بود و هر کس با او همصحبت می شد شیفته اش می شد.
پیرمرد هیچ ادعایی نداشت، اما مردم درباره کرامات او حرف های زیادی می زدند.
شادی روحش صلوات......
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
سوالاتی راجع به رد مظالم و پاسخ حجت الاسلام حسینی قمی در برنامه تلویزیونی سمت خدا
سؤال اول؛ گفتند: اینقدر به پرداخت رد مظالم اصرار دارید، واجب فوری است؟ بله واجب فوری است و قابل تأخیر نیست. اگر کسی بر گردنش هست و فکر می کند بدهی دارد، خودش و وارثش را نمی شناسد، واجب فوری است. مثل توبه، رد مظالم واجب فوری است
سؤال دوم؛ پرسیدند آیا به ارحام می شود پرداخت کرد؟ بله حتماً به ارحام بدهید. ارحام مقدم هستند، در صدقات مستحبی و رد مظالم مقدم هستند البته به کسی که واجب النفقه هستند نمی توانیم بدهیم.به پدر و مادر و بچه ها نمی توانیم بدهیم.❌ اینها واجب النفقه ما هستند. همسر، اولاد، پدر و مادر من واجب النفقه من هستند و نمی شود از رد مظالم برای آنها خرج کرد❌ یک وقت هست من نمی توانم نفقهی آنها را تأمین کنم و توان تأمین زندگی پدر و مادر و اولادم ولو واجب النفقه من هستند را ندارم، اینجا اشکال ندارد به پدر و مادر یا اولادت بدهی
سؤال سوم؛ پرسیدند: یک نفر می تواند پانصد هزار تومان برای خودش بدهد، برای پدرش بدهد، برای بچه ای که از دنیا رفته بدهد؟ مثلاً تا دو میلیون تومان بدهد؟
بله، اشکالی ندارد. می تواند به نیت افراد دیگر و کسانی که از دنیا رفتند هم بدهد.
سؤال چهارم؛ گفتند: من درآمدی ندارم، می توانم با رضایت همسرم، از همسرم پول بگیرم و رد مظالم بدهم؟
بله،بسیار کار خوبی است.خواهش کردیم که آقایان بزرگوار حتماً پولی در اختیار فرزندانشان بگذارند، یا خودشان و همسرانشان، یک آقایی از طرف خودش و همسرش و فرزندانش مظالم بدهد. یا خودش بدهد یا همسرش بدهد. در روایتی هست که پیامبر خدا صحبت می کردند، آخرین لحظات زندگی ایشان بود، زبان حضرت بند آمد و دیگر صدای حضرت شنیده نشد، سفارش به همسران و زنان بود. «حتی تَلَجلجَ لسانه و خفی صوته» پیامبر مشغول صحبت بودند که یکباره زبان حضرت بند آمد و آخرین کلمات سفارش به همسران بود
سؤال پنجم؛گفتند: می شود به جای پول مواد خوراکی بدهیم؟ برنج بدهیم؟ اگر شما آن چیزی که به گردنت است، برنج بوده و او را نمی شناسی برو برنج بده اما اگر غیر از این است نه،باید پول بدهیم. اگر آن ماده خوراکی را از بین بردی همان را بده اما اگر غیر از این است پول از همه بهتر است.
سؤال ششم؛ پرسیدند که به سادات از فقرا هم می شود داد؟ اگر سید فقیر باشد اشکال دارد؟ اشکالی ندارد، به فقیری که می خواهید بدهید سادات باشد یا غیر سادات، مثل خمس نیست.
گفتند: به کسی قرض دادیم. کسی گرفتاری داشته و به او قرض دادیم. می دانیم نمی تواند پرداخت کند. آیا می شود آن قرض را به عنوان رد مظالم حساب کنیم؟ بگوییم: تسویه شد؟ فرمودند: اشکالی ندارد فقط به کسی که به ما بدهکار است بگوییم: شما به ما وکالت بده که ما این را بابت رد مظالم حساب کنیم. یا بگوید: من یک بدهی دارم، بابت همان با شما حساب می کنم، شما وکالت بده من بابت همان حساب می کنم.
سؤال کردند کفارات را می شود به واجب النفقه داد؟ کفارات را نمی شود به واجب النفقه داد❌
سؤال بعدی اینکه فقیر کیست؟ دولتی ها می گویند: شصت درصد مردم زیر خط فقر هستند. فقیر این نیست که رو به قبله خوابیده باشد. هرکس درآمد زندگی یک سال را ندارد، هشتش گرو نه است. معطل زندگی است. فقیر کسی است که درآمد کمی دارد.
گفتند:می شود رد مظالم را به خیریه ها داد؟
اگر آن خیریه پول را به فقرا می دهند، اشکالی ندارد. اگر به فقیر پول می دهند اشکال ندارد. مقدم است که خودمان بدهیم و فقرا را شناسایی کنیم و خودمان بدهیم. سؤال کردند: برای خرید جهیزیه می شود؟ اشکال ندارد به خودش بدهیم برود جهیزیه بخرد و مانعی ندارد.
سؤال کردند: بعد از ماه ربیع هم می شود این کار را کرد؟ اجازه ای که ما گرفتیم تا سقف پانصد هزار تومان تا ماه ربیع است و بعد از ماه ربیع دوباره باید از دفاتر مراجع اجازه بگیرند. سؤال کردند: مبلغ کمی برای رد مظالم می خواهیم بدهیم، مثلاً پنج هزار تومان است. اشکال ندارد در صندوق کمیته امداد بیاندازیم؟ اگر مطمئن هستید کمیته امداد این پول را به فقیر می دهد، اشکال ندارد.
سؤال کردند: می شود پول ندهیم، یک ذره قرآن بخوانیم؟ دعا خواندن و قرآن خواندن خوب است. اما اگر بدهی مالی دارید، آینه ماشین همسایه را شکستی، ده بار ختم قرآن هم بکنی پول آینه نمی شود. اگر واقعاً ندارند باید دعا کنند و قرآن بخوانند و خوب است. وصیت کنند و بنویسند شاید اهل خیری پیدا شد و کاری انجام داد
در پرداخت رد مظالم نیاز نیست که به فقیر بگوییم. حتی در خمس و سهم امام و زکات نباید گفت. بسیار آبرومندانه باشد.
❇️اگر عزیزان مقلد مقام معظم رهبری هستند، مقلد آیت الله صافی گلپایگانی، آیت الله وحید خراسانی، آیت الله سیستانی، آیت الله مکارم شیرازی، آیت الله شبیری زنجانی، دیگر مزاحم دفاتر این بزرگواران نشوند و یقین داشته باشند که تا ما از این بزرگواران نشنیده باشیم دین کسی را بر گردن نمی گیریم. رد مظالم واجب فوری است و فوری باید پرداخت کرد. تقریباً همه ما مظالم بر گردن داریم. بهترین کار خیر برای درگذشتگان همین است. روایت داریم «ارحموا موتاکم بالصدقه» به گذشتگان خود رحم کنید با صدقه. نماز لیلة الدفن خیلی خوب است ولی مقدمش صدقه است. در روایت داریم «ان الله لا یرفع الیه دعاء عبدٍ» خداوند دعای کسی که «عِنْدَهُ مَظْلِمَةٌ لِأَحَدٍ مِنْ خَلْقِهِ» حق الناس بر گردنش باشد را مستجاب نمی کند.
امسال تا آخر ماه ربیع الاول تا سقف یک میلیون تومان بدون اجازه از مراجع می توان رد مظالم داد