کاظمین رفتید
حتما به زیارت قبر سید رضی
این احیاگر کلام امام علی ع در قالب نهج البلاغه را زیارت کنید
آدرس: باب القبله حرم
@yahyajahangiri
این مبلغ بین الملل ادامه داد: می گوید تو حرکت کن، مشایه کن، جالب این است که این همه می روی صدها کیلومتر راه می روی تا به کربلا و به نتیجه برسی، اما همین که می خواهی برسی در حدیث داریم که می فرماید در کربلا بیش از سه روز وطن نگزین کربلا محل ماندن نیست، کربلا محل حرکت است، کربلا یک سرزمین نیست، یک مقصد نیست که بیایی وبمانی! کربلا محل حرکت است، برو و جستجو کن. لذا اهل بیت هم در کربلا ماندگار نشدند، چون باید حرکت کرد باید به شام و به دل دشمن بزنند به کاخ ابن زیاد... وقتی دوباره هم می خواهی به مدینه برگردی باز کربلا مسیر است و باید از کربلا عبور کنی، ولذا زینب دوباره به کربلا سر می زند.
shabestan.news/xk7yM
@yahyajahangiri
برای کسب یک حال خوووب
که بی نظیره
هر جوری شده
امروز و فردا د مسیر مشایه
و پس فردا کربلا
بمانید
و غصه جمع آوری خیمه ها را ببینید
یک تجربه دینی بی نظیر
باور کنید غم این صحنه، می کشد انسان را
#اربعین
@yahyajahangiri
روایت شخصی از سفر اربعین ۱۴۰۳
امسال قصد کردم کامل سفر #شخصی بروم، کلا شخصی از همه جهات؛ حتی به دعوت دوستان رسانه هم برای همکاری لبیک نگفتم. خواستم کلا در حال و هوای خودم باشم.
■ مسیر #بغداد را انتخاب کردم. حتما این مسیر را #تجربه_کنید. لباسی کاملا عراقی پوشدم و محو در جماعت و جمع شان شدم.
■ لازمه شناخت اجتماعی یک جامعه؛ #محو_شدن در آن است. بگونه ای که #عین آن جامعه باشیم. به تعبیر امام علی ع: فَقَدْ نَظَرْتُ فِي أَعْمَالِهِمْ وَ فَكَّرْتُ فِي أَخْبَارِهِمْ وَ سِرْتُ فِي آثَارِهِمْ حَتَّى عُدْتُ كَأَحَدِهِمْ، بَلْ كَأَنِّي بِمَا انْتَهَى إِلَيَّ مِنْ أُمُورِهِمْ قَدْ عُمِّرْتُ مَعَ أَوَّلِهِمْ إِلَى آخِرِهِمْ
■ به معنای واقعی، #دین در #خیابان راه می رود. به قول غربی ها : religion presented in the roads. اربعین، سوگواره شیعی را از #حبس_شدن در #مسجد و #حسینه به کف خیابان می کشد. آن هم در عصری که ادیان، #محصور و #محبوس اند در معابد.
■ خبری از #مگا_مواکب نیست. که در یادداشتی نوشتم که محصول زیست عزاداری مدرن است. همه چیز #مردمی است: از نوع پذیرایی تا ... لذا دینداری به معنای #سنتی را اینجا به قول #شلایرماخر، #تجربه_دینی میکنید و بلکه می چشید.
■ شما در این مسیر، کاملا محو در #فرهنگ_مواکبی_عراقی ها می شوید. هیچ موکب #غیر_عراقی نیست.
■ ۹۰ درصد مواکب، با تم #مقتدا_صدر است. برای من پژوهشگر، سوال جدی است: #محبوبیت_فوق_العاده این روحانی در عصر #مدرن در بین پیر و مخصوصا جوانان.
تازگی کتاب #مدارس_فکری_نجف را خواندم و دوبار هم خواندمش. حتما بخوانیدش!
■ علل مختلفی را میتوان ب محبوبیت ایشان شمرد: ۱. کاریزمای شخصی ۲. امید به #حوزه_غیر_ساکته( به تعریف پدر مقتدی صدر) #نجف در میان جوانان ۳. در قدرت حاکمه نبودن ولی منتقد بودن ۳. توجه به درد مردم
■ واقعیت این است که #فرهنگ_مواکبی در عراق فراتر از #کربلا رفته و شما در هر مسیری، نشانی از آن می بینید. #گستردگی_افقی و #زمینی یک #ایده و #اندیشه، سبب طول عمر #زمانی آن خواهد شد. #آینده_پژوهی من از اربعین، مبتنی بر #روندمحوری، حکایت از گستردگی آن در حداقل #دهه آتی دارد.
گستردگی فراکانونی، آن بیشک بر #گفتمان_شدگی (بخوانید این مصاحبه ام را) آن تاثیر جدی خواهد گذاشت .
■ این یک گزارش و #سفرنامه_شخصی است نه تحلیل و تجویز.. لذا در خواست دارم همه عزیزان سفرنامه های خود را بنویسند و به #اشتراک بگذارند.
یحیی جهانگیری | اربعین ۱۴۰۳
@yahyajahangiri
خاطره اربعین ۱۴۰۳
اسم این موکب برق از چشمانم برد: #موکب_عثمان
نزدیک تر شدم، دیدم نوشته: عثمان بن مظعون
حقیقت آن است که #پیش_فرض های ذهنی ما که حاصل انباشت های تاریخی است، اجازه نمیدهد حتی #واقعیت های فکت تاریخی را بپذیریم.
ما در دعوای و #تعارض واقعیت های تاریخی و انباشت های ذهنی، همیشه حق را به #دومی دادیم. و این سبب اصلی است که تاریخ را آنگونه که #بوده، نفهمیدیم بلکه آنگه که ذهن ما #میخواهد، شناختیم.
چرا تا کنون از #عثمان برادر عباس نگفتیم و روضه اش را نخواندیم؟! چرا بخاطر اسم_یک_شخص، هر مجاهد و مومنی را که اسمش چنین بوده، در تاریخ به محق بردیم و محوش کردیم؟!
چرا مثل مولا علی ع، نیستیم که اسم فرزندش را #عثمان گذاشت انباشت الهام از #ابن_مظعون؛ تا این نام، مصادره تاریخی نشود. ولی ما هیچ مسجدی و نامی را چنین نداریم؟
به نظرم حوزه دینداری ما نیازمند اندیشورزانی است که این مساله ها را پیش دستانه حل کند، تا پیش از آنکه نسل جدید این سوالات را با ابزار شبکه های اجتماعی ، #شمشیری علیه دین و دینداری کنند.
از ما گفتن
یادداشت های اربعین ۱۴۰۳
@yahyajahangiri
تصویر مریم میرزاخانی، ریاضیدان نخبه ایرانی در کنار خوارزمی، دانشمند بزرگ در این بیلبورد مورد توجه قرار گرفت. بیلبوردی که در فرودگاه استانبول ترکیه نصب شده و خوارزمی در آن گچ کلاس درس را به مریم میرزاخانی میدهد، خبرساز شده است.
برخی معتقدند این بیلبورد یک پیام روشن دارد: ترکیه میخواهد القا کند خوارزمی هم ترک بوده و هم اینکه ترکها ریاضی را به ایرانیها و دنیا یاد دادند
@yahyajahangiri
فردا دوشنبه | روزنامه فرهیختگان
گفتگوی دکتر یحیی جهانگیری درباره ابعاد حکمرانی اربعین
https://farhikhtegandaily.com/page/256058/
@yahyajahangiri
تولدت مبارک ای مرد تاریخ
سالروز تولد تو را باید جشن گرفت تا جهان و جماعت شان بدانند انسان های بلندی مثل شما هم به دنبال آمدید. دنیا فقط جای ثروت و قدرت و شهوت و شهرت نیست.
دستت را سر بکش! ای شهید بی دست! حسین!
نمیدانم چرا با شهید خرازی همیشه حالم خوب می شود
به قول شهید کاظمی:
یکی از درهای بهشت، اینجاست
@yahyajahangiri
یادداشت های فرا-مرزی
به نام دین؛ به کام سکولاریسم مکرر گفتم و همین چند روز پیش هم نوشتم: اینکه در مجالس روضه حتی در مساج
یادداشت قبلی ام را بخوانید
■ باز تاکید میکنم
۱. اتفاقا بجای دیدن تغییرات بزرگ، تغییرات کوچک را باید درنگ کرد
۲. سکولاریسم بیش و پیش آنکه از دانشگاه و ذهن و اندیشه وارد شود، از طریق جامعه و سبک زندگی وارد می شود.
■ این عکس نشان از تغییرات جدی در آینده مراسم هایی آیینی ماست.
نمیدانم آیا جایی هست این مساله ها را تحلیل کند؟
■ چه شده است حوزه خواهران، صدها سخنران اینجوری نمیتواند؟ روش آموزش؟ نبود امکانات؟ و..
■ اینها سوال است و دغدغه؛ نه نقد و اعتراض
بر آن بودیم خیابان را هم دینی کنیم حالا مساجد را از دست ندهیم
■ این يادداشت م را ۵ سال دیگر بخوانید😭
@yahyajahangiri