عَنْ عَلِیِّ بْنِ إِبْرَاهِیمَ عَنْ أَبِیهِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ النَّضْرِ عَنْ عَمْرِو بْنِ شِمْرٍ عَنْ جَابِرٍ عَنْ أَبِی جَعْفَرٍ علیه السلام قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله لِجَابِرِ بْنِ عَبْدِ اللَّهِ یَا جَابِرُ هَذَا شَهْرُ رَمَضَانَ مَنْ صَامَ نَهَارَهُ وَ قَامَ وِرْداً مِنْ لَیْلِهِ وَ عَفَّ بَطْنَهُ وَ فَرْجَهُ وَ کَفَّ لِسَانَهُ خَرَجَ مِنْ ذُنُوبِهِ کَخُرُوجِهِ مِنَ الشَّهْرِ فَقَالَ جَابِرٌ یَا رَسُولَ اللَّهِ مَا أَحْسَنَ هَذَا الْحَدِیثَ فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله یَا جَابِرُ وَ مَا أَشَدَّ هَذِهِ الشُّرُوطَ
امام باقر علیه السلام گوید: رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم به جابر ابن عبدالله فرمود: ای جابر، در این ماه رمضان، هر کس روزش را روزه بگیرد و شبش را با دعا شب زنده داری کند و شکم و فرجش را پاک نگه دارد و زبانش را نگاه دارد، از گناهانش بیرون میآید همان طور که از این ماه بیرون میآید. جابر عرض کرد: ای رسول خدا! این حدیث چقدر نیکو و دلپذیر است؟ پس پیامبر فرمود: ای جابر و چقدر(رعایت) این شروط دشوار است!
📙فروع کافی ج۴ص۶۲
💎👥👁 اگر شما جدّی باشید و بگویید: ای پسر امام حسن عسکری! میخواهیم تو را ببینیم، بگویید و بنالید و بگردید و دنبال کنید، عاقبت زان در برون آید سری.
مرحوم آیت الله تولاّیی خراسانی در سخنرانی جمعه صبح ها در مسجد المصطفی، (واقع در میدان حسن آباد تهران)، در سال 1392 قمری می فرمود:
امام زمان علیه السلام هم اکنون برای شما مثل علی بن ابیطالب در زمان خودش است. و مانند حسن بن علی و حسین بن علی علیهماالسلام است برای مردمان زمان خودشان، و همینطور مانند حضرت عسکری علیه السلام برای مردم زمان خودش می باشد. ایشان برای ما مانند آنهاست برای مردم آن زمان. حجت خدا، ریسمان خدا، عروة الوثقای خدا، باب الله، یدالله، عین الله، اذن الله، لسان الله، نفس الله القائمة بالسّنن، هر آنچه درباره یازده امام دیگر گفته شده است، درباره این حضرت هم هست. ایشان الآن همینجا روی زمین است و حضرت این دعاهای ندبه را هرجا بوده است، شنیده است، زیرا او «اذن الله» است. او در مغرب باشد و شما در اینجا نفس بکشید، او میشنود. او در مشرق باشد و شما در مغرب باشید، چشمهایت را به هم بزنی، او میبیند. اینطور احاطه وجودی دارد، لذا به او »عین الله» میگویند. لذا هرجا این دعا خوانده شده است، او شنیده است. شما در یک مجمع روحانی بیریایی آمدهاید و متوسّل به ارباب خودتان میشوید، به پناه او میروید: «المستغاث بک یا صاحب الزمان! و المستجار بک یا صاحب الزمان!» جز برای این آمده اید؟ برای توسّل به آن حضرت آمده اید. آیا می شود آن آقا به شما نگاه نکند؟ منِ یک آخوند بیسر و پا، بی قابلیت، لایق این که نعلین طلبهها را جفت کنم نیستم. من که این قدر بی حیثیت هستم، اگر چهار نفر به من توجّه کنند، مثلاً به من سلام کنند، یا چیزی از من درخواست کنند، یا مرا تعظیم کنند، من نالایق، به هر قیمتی که هست، سلام آنها را جواب می دهم، تعظیم آنها را متقابلاً به یک محبّت دیگری جواب می دهم، بیجواب رد نمی شوم، با کمال نالیاقتی و بیلیاقتی خودم. آنوقت این آقایی که معدن جوانمردی است، معدن شرافت است، عصاره بزرگواری است، آباء و اجدادش پشت اندر پشت از یک طرف تا به اسماعیل علیه السلام، از یک طرف تا به اسحاق و ابراهیم علیهماالسلام، از هر دو سلسله آقایی ها و سیادت و معنویت ها را گرفته است، عصاره شده است، نقاوه شده است، به قول دکترها کپسول شده است، در وجود مقدّس این بزرگوار جمع شده است، او ببیند که پانصد ششصد تا شیعه، بیشتر یا کمتر، سر صبح جمعه از خانه بیرون آمده اند در مسجد نشسته اند و کلّه ها را برهنه کرده اند، اشک می ریزند، ناله می کنند، دعا بر فرج او می کنند، به او سلام عرضه می دارند، در راه لقای او اشک می ریزند، آیا او همه این ها را می بیند و هیچی اعتنا نمی کند؟! خاک بر سر من! او چطور آدمی است؟! به من نالایق، دو تا سلام کنند، دست به سینه می گیرم و می گویم: علیکم السلام و رحمةالله، آنوقت آن آقایی که معدن جوانمردی و آقایی و بزرگی و شرافت و وجدان و انسانیت است، ببیند این جمع کثیر صبح از خانه بلند شده اند و به اینجا آمده اند و یک ساعت نشسته اند و می گویند: یابن العسکری! برای او ناله می کنند، به او توسّل می جویند، آیا هیچی نمی گوید؟! هیچ هیچ! مطمئن باشید و از من بشنوید و مدرک نخواهید، مدرک نخواهید شنید، مطئن باشید این جلسات یک کمی که ریای آن کمتر شد، یک کمی که صفایش بیشتر شد، خودش می آید. او را دیده اند. این که می گویم روی بخار معده که حرف نمی زنم، او را دیده اند، دیده اند که آمده و نشسته است. دوباره می گویم: ای مردم! یک چشم زدن غافل از آن شاه نباشید شاید که نگاهی کند آگاه نباشید
یک وقت دیدید که آمده است و نشسته است و نگاه می کند که چه کسی گریه می کند، چه کسی می گوید: یا صاحب الزمان! و می گوید: لبّیک، چه می گویی؟ از خدا بخواه که خدا ظهور من را برساند.
امام زمان دعای ندبه را تقریر کرده است، تثبیت کرده است. هرجا بوده است، مجلس را دیده و لبیک را گفته است. علاوه بر آن، گاهی هم به جلسات دعای ندبه آمده است، گاهی هم به جلسه نورانیت داده است، یک معنویت هایی. حالا اینکه مردم نمی فهمند، خوب نفهمند. این حقایق را خواصّ هم نمیفهمند تا چه برسد به عوام!
آقایان! پیغمبر صلّی الله علیه و آله فرموده است: «من قرع باباً و لجّ ولج» «من طلب شیئاً و جدّ وجد» هرکس دری را بکوبد و محکم بکوبد و رها نکند، عاقبت زان در برون آید سری. حالا هم شما فریاد بکشید، رها نکنید، صبح جمعه، عصر جمعه، شب شنبه، روز شنبه، هفته، سال، در خانه خدا را بکوبید.
#ختم_قرآن_همراه_با_ذکر_امیر_مومنان شماره 28
«يُريدُونَ لِيُطْفِؤُا نُورَ اللهِ بِأَفْواهِهِمْ وَ اللهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَ لَوْ كَرِهَ الْكافِرُونَ» (صف/8)
امام رضا علیه السلام در این مورد فرمودند:
«میخواهند ولایت امیرالمومنین علیه السلام را بـا دهانشان خاموش کنند، ... و خداوند کامل کننده ی امامـت اسـت و امامت همان نور است و این فرموده ی خداوند متعال است: «ایمان بیاورید به خدا و رسول او و آن نـوری کـه نـازل کردیم».
حضرت فرمودند: نور همان امام است.
(الکافی، ج1، ص195)
😓👁😢خدایا! ما هر جنایتی که کرده ایم، هر معصیتی که کرده ایم، درِ خانه تو آمده ایم
مرحوم آیت الله تولایی خراسانی در سخنرانی خود در مسجد جامع زاهدان، در ماه رمضان سال1390قمری می فرمود:
شب عیدفطر است، یک ماه مقدسی را به بندگی خدا قیام کردید، دهان بستید، اگر هیچ کاری نکردید، دهان بستید، امساک کردید، برای امتثال امر خدا، چون خدا فرموده است: ماه صیام را روزه بگیرید. برای اینکه بگویید که ما یاغی با خدا نیستیم، ما با سلطنت حق تعالی مخالف نیستیم، ما رعیّت خدا هستیم. نهایت، رعیتی هستیم که خراب کاری هم خیلی داریم، مملکت، همه نوع رعیت دارد، رعیّتِ صالح سالم دارد، رعیّتِ خراب هم دارد، ولی رعیّت است. برای اینکه بفهمانیم که خدا ما رعیت تو هستیم و زیر سلطنت تو نزده ایم، طاغی و یاغیِ با تو نیستیم، دهان خود را بستیم. 13 ساعت خوراک نخوردیم برای اینکه امتثال امر تو کرده باشیم. همینقدر از بندگی را انجام دادیم. دعاهایی هم خواندیم و دعاهایی هم کردیم. مسلما عبادات ما در این ماه با ماه گذشته شعبان و با ماه آینده شوال، فرق دارد، پس ما در این ماه یک قدم رو به خدا رفته ایم و طوق بندگی خدا را به گردن انداخته ایم. خدای متعال عفو است، کریم است، جواد است، مُعطی است، مُجمِل است، مُحسن است، مُفضل است، 1000 اسم جمال خدای متعال دارد، خداوند شما را بی اجر نمی گذارد. روایت داریم که در هر شب از این ماه، خدا چندین هزار بندگانی را که مستحقّ عقوبت و عذاب شده اند آنها را می بخشد، و گناهان آن ها را عفو می کند، و در شب آخر یعنی شب عیدفطر، برابر آنچه در تمام ماه عفو کرده است، در شب عید فطر برابرِ آنها، گناهان را عفو می کند.
خدایا ما معترف به گناه هستیم، خدایا ما معتقد هستیم که بد هستیم، عاصی هستیم خدایا، آنطوریکه مطابق شأن تو است و متناسب با الوهیت تو است، نمیتوانیم بندگی کنیم، ولی همینقدر معترف هستیم که بنده تو هستیم، بنده عاصیِ خاطی تو هستیم، بعد از یک ماه دهان بستن حالا آمده ایم و در خانه تو نشسته ایم، روی فرش تو نشسته ایم. در بین مردها و جوان مردهای قدیم معروف و مرسوم بود که اگر کسی یک جنایتی کرده باشد، جراحتی وارد کرده باشد، پسر کسی را کشته باشد، وقتی که می آید و روی فرش او می نشیند و به او پناه می برد، مردان گذشت می کردند. خدایا! ما هر جنایتی که کرده ایم، هر معصیتی که کرده ایم، درِ خانه تو آمده ایم، روی فرش تو نشسته ایم، دست گدایی به طرف تو دراز کرده ایم. خدایا! به ذات پاک احدیت خودت و به حق محبوبت خاتم الانبیاء، امشب قلم عفو بر جرم های همه ما بکش. همه ما را از این خانه پاک و پاکیزه و بخشیده شده از گناهان روانه بفرما. ما را تا سال آینده در یک چنین ماهی موفق به بندگی و به عبودیت خودت بفرما. این ماه رمضان را ماه آخر عمر ما قرار نده.
گریه در راه خدا و در راه مسئلت از خدا خیلی اثر دارد، خوشا به حال کسیکه یک پره مژه اش در راه بندگی خدا و در راه شرم ساری از خدا اشک آلود شود. اگر به گریه آمدید دلیل بر این است که از آنطرف اجابت شده است.
یک بچهای فضولی می کند، پدرش او را از خانه بیرون می کند، می رود تا غروب می شود، غروب و مغرب شده است و هوا تاریک است، جا ندارد، می دود به سمت خانه، با کمال خوف و رعب و ترس و شکستگی دل، در می زند، می گویند: کیست؟ باز چند دقیقه می گذرد، در می زند، می گویند: کیست؟ می گوید: من هستم، پدرش می گوید: گفتم برو گم شو، نیا اینجا. می گوید: بابا کجا بروم، من جایی ندارم، من منزل و مأوی ندارم، باباجان. به محض اینکه این کلمه را می گوید بابا تکان می خورد، می گوید: در را باز کنید که بیاید. خدا اگر تو ما را رد کنی ما کجا برویم! جای دیگری نداریم.
خدا! اگر نصف این جمعیت، یک دهم این جمعیت، پیش من لئیم بیایند، در خانه من لئیم بیایند، هر جنایتی کرده باشند، من از دستم بربیاید، خدایا، از اینها می گذرم، آن وقت تو که کریم هستی، تو که «ذو الفضل العظیم» هستی، تو که عفوّ و غفور و رحیم هستی، خدا، ما بندگان کجا برویم؟
به حق خاتم الانبیاء امشب ما را پاک و پاکیزه بفرما. به حق خاتم الانبیاء، شیطان را از ما دور گردان.
(سخنرانی های مسجد جامع زاهدان، شب عید فطر1390قمری)
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
♦️آنچه پنهان می کنند
💢 اعتراف عالم متعصّب اهل تسنّن به تأکید رسول خدا صلّی الله علیه و آله بر کامل فرستادن صلوات و حذف نکردن عبارت «آل محمّد» علیهم السلام از انتهای آن!
📚 الصّواعق المحرقة، ص ۴۲۴
♨️ اما عداوت و عدم پذیرش #ولایت #امیرالمؤمنین صلوات الله علیه و کتمان #فضائل ائمّه معصومین علیهم السلام، اجازه نمیدهد این جماعت بر اساس دستور و سنّت نبوی صلّی الله علیه و آله عمل نموده و #صلوات کامل بفرستند!
https://eitaa.com/yakahfealhaseen
#حکومت_علوی
💔پیشانی عدل و عدالت را شکستند!
✅ دقتنظرهای بهتآور امیرالمؤمنین علیهالسلام برای اخذ و حفظ زکات که از بیتالمال مسلمین است.
┄┄┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄┄
ترجمه نامه دستور العمل امير المؤمنين علیه السلام به مأموران جمع آورى ماليات↓
شریف رضی در هنگام نقل این نامه مینویسد:
و ما بخشى از اين وصيت را آورديم تا معلوم شود كه امام اركان حق را به پا مىداشت و فرمان به عدل صادر مىكرد، در كارهاى كوچك يا بزرگ، با ارزش يا بى مقدار
🔷متن نامه:
«با ترس از خدايى كه يكتاست و همتايى ندارد حركت كن.
در سر راه هيچ مسلمانى را نترسان، يا با زور از زمين او نگذر، و افزونتر از حقوق الهى از او مگير .
هر گاه به آبادى رسيدى، در كنار آب فرود آى، و وارد خانه كسى مشو، سپس با آرامش و وقار به سوى آنان حركت كن، تا در ميانشان قرار گيرى، به آنها سلام كن، و در سلام و تعارف و مهربانى كوتاهى نكن . سپس مىگويى: «اى بندگان خدا، مرا ولى خدا و جانشين او به سوى شما فرستاده، تا حق خدا را كه در اموال شماست تحويل گيرم، آيا در اموال شما حقى است كه به نماينده او بپردازيد؟»
اگر كسى گفت: نه، ديگر به او مراجعه نكن، و اگر كسى پاسخ داد: آرى، همراهش برو، بدون آن كه او را بترسانى، يا تهديد كنى، يا به كار مشكلى وادار سازى.
هر چه از طلا و نقره به تو رساند بردار ، و اگر داراى گوسفند يا شتر بود، بدون اجازهاش داخل مشو، كه اكثر اموال از آن اوست.
آنگاه كه داخل شدى مانند اشخاص سلطهگر، و سختگير رفتار نكن، حيوانى را رم مده، و هراسان مكن، و دامدار را مرنجان ، حيوانات را به دو دسته تقسيم كن و صاحبش را اجازه ده كه خود انتخاب كند، پس از انتخاب اعتراض نكن، سپس باقى مانده را به دو دسته تقسيم كن و صاحبش را اجازه ده كه خود انتخاب كند و بر انتخاب او خرده مگير، به همين گونه رفتار كن تا باقى مانده، حق خداوند باشد . اگر دامدار از اين تقسيم و انتخاب پشيمان است، و از تو درخواست گزينش دوباره دارد، همراهى كن، پس حيوانات را درهم كن، و به دو دسته تقسيم نما، همانند آغاز كار، تا حق خدا را از آن برگيرى .
و در تحويل گرفتن حيوانات، حيوان پير و دست و پا شكسته، بيمار و معيوب را به عنوان زكات نپذير، و به فردى كه اطمينان ندارى، و نسبت به اموال مسلمين دلسوز نيست، مسپار، تا آن را به پيشواى مسلمين برساند و او در ميان آنها تقسيم گرداند .
در رساندن حيوانات آن را به دست چوپانى كه خير خواه و مهربان، امين و حافظ، كه نه سختگير باشد و نه ستمكار، نه تند براند و نه حيوانات را خسته كند، بسپار ، سپس آنچه از بيت المال جمع آورى شد براى ما بفرست، تا در نيازهايى كه خدا اجازه فرموده مصرف كنيم.
هر گاه حيوانات را به دست فردى امين سپردى، به او سفارش كن تا: «بين شتر و نوزادش جدايى نيفكند، و شير آن را ندوشد تا به بچهاش زيانى وارد نشود. در سوار شدن بر شتران عدالت را رعايت كند ، و مراعات حال شتر خسته يا زخمى را كه سوارى دادن براى او سخت است بنمايد. آنها را در سر راه به درون آب ببرد، و از جادههايى كه دو طرف آن علف زار است به جاده بى علف نكشاند، و هر چند گاه شتران را مهلت دهد تا استراحت كنند، و هر گاه به آب و علفزار رسيد، فرصت دهد تا علف بخورند و آب بنوشند» تا آنگاه كه به اذن خدا بر ما وارد شوند، فربه و سر حال، نه خسته و كوفته، كه آنها را بر أساس رهنمود قرآن، و سنت پيامبر صلى الله عليه و آله و سلم تقسيم نماييم.
عمل به دستورات ياد شده مايه بزرگى پاداش و نيز هدايت تو خواهد شد. ان شاء الله.»
📔نامه ۲۵ نهج البلاغه
🔗 پیشنهاد مطالعه:
گریستن امام صادق علیهالسلام پس از نقل این نامه در فقدان حکومت عدل علوی و کلام مهم آن حضرت :
..و از زمانی که امیر المؤمنین علیه السلام درگذشت تا به امروز، هرگز در این جهان عمل به کتاب خدا و سنّت پیامبرش نشد...
4_5902129055842439132.mp3
2.08M
🔸افتتاح عاشقی
برداشتی ادبی از فرازهای پایانی دعای شریف افتتاح
قسمت بیست و نهم
#دعای_افتتاح
#افتتاح_عاشقی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
هدایت شده از یا كَهْفِ الْحَصِين
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#شبتون_مهدوی
💚💐💚
بابای مهربونم،
به رسم شبانه،
قبل از خواب،
آیه الکرسی و
سه سورة توحید ،
هدیه به شما میخوانم.
💚💐💚
🌱اللهم عجل لولیک الفرج 🌱
https://eitaa.com/yakahfealhaseen
✍ به خط پایان... که نزدیک می شویم..؛
تعارضی عظیم، قلبمان را گرفتار می کند...؛
🔻"شوق" تجربه قنوت هايي که هر کدامشان سفری بلند، به آسمان تو را رقم می زند...
🔻یا "غم" از دست دادن سحر هايي که، بی نظیرترين فرصتهای هم آغوشی با تو...بوده اند...
❄️دلم برایت تنگ می شود.... خدا
برای لحظه هايي که هیییچ صدایی، جز نجوای دعای سحر، از خانه های اهل زمین، بالا نمی رفت...
❄️برای لحظه هايي که چراغ های روشن خانه های همسایه، شوق بیدار ماندن را در دلم، بیشتر می کرد...
❄️برای لحظه هايي که، با هر کدام از نامهای تو، قنوت می گرفتم و با تکرار مکررشان... بوسه های مداوم تو را احساس می کردم...
❄️دلم برایت تنگ می شود خدا...
تو.... همان لذت شیرین لحظه افطارم بوده ای، که در اولین جرعه آب، تجربه اش می کردم...
❄️تو... همان احساس خالی شدنم، در لابلاي العفو های شبانه ام بودی...که تمام جان مرا... با آرامشی عظیم، احاطه می کردی...
❣دلم برایت تنگ می شود... خدا
نميدانم تا رمضان دیگر... چه برایم مقدر کرده ای...
اما...
بگذار.... سهم من از این رمضان.. همین سجاده خیسی باشد... که در همه طول سال، نمناک باقی بماند...
❄️بگذار...تمام ارثیه ام از سحر هایش، همین قنوت هایی باشد... که تا رمضان دیگر... حتی یک سحر نیز، از ادراکش... جا نمانم...
بگذار ... خالی شدنم را تا رمضان دیگر .. به کوله باری سیاه تبدیل نکنم..
❄️تصور جمع شدن سفره ات، دلم را می لرزاند...
رمضان می رود ....
و....من.....می مانم......
یک دنیای شلوغ....
می ترسم... دوباره دستان تو را در شلوغ_بازار دنیا گم کنم....
❣واااااای.... دلم برایت تنگ می شود... خدا
می شود...
در میان دلم... چنان لانه کنی، که ترس نداشتنت... پشتم را نلرزاند ؟؟
میشود ... بمانی...خدااااااا ؟؟؟؟
✧✾════✾✰✾════✾✧