◾️هر چه مولایم پسندد...
◾️کسی که فردی را دوست دارد خواسته اش، خواسته محبوبش هست،چون او را دوست دارد. برای خودش نظر و خواسته ای ندارد و هر چه محبوبش بگوید،خواسته خودش هست.
◾️پسندم آنچه را جانان پسندد.
👈امام جواد علیه السلام میفرمایند:
◾️هر کس خواسته اش،خواسته مولایش باشد و متدین به دین مولایش باشد،همراه امامش میباشد هر کجا که باشد حتی در بهشت با اوست.
👈یکی از راه های زیاد شدن محبت اهل بیت (ع) همین راه است.
یک سوال یک پاسخ غدیر
⁉️سوال:
برخی می گویند: چرا پیامبر(صلّی الله علیه و آله) موضوع ولایت حضرت امیرالمومنین(علیه السلام) را در مکه، که تمام مسلمانان جمع بودند ابلاغ نفرمود و تا غدیر خم صبر نمود در حالی که برخی از حاجیان متفرق شده بودند؟
📋پاسخ:
در بحث احادیث دوازده خلیفه، آن گونه که از احادیث معتبر اهل سنت استفاده می شود آمده است که پیامبر(صلی الله علیه و آله) قصد داشتند در سرزمین عرفات و بنا بر نقلی در سرزمین منا، در آن اجتماع عظیم به موضوع خلافت و ولایت ائمه خصوصا امیرالمومنین(علیه السلام) اشاره کنند. خطبه ای که مصادر حدیثی فریقین به آن اشاره نموده اند:
☀️روایت جابر ابن سمره:
جابر ابن سمره گوید:
پیامبر(صلی الله علیه و آله) برای ما در عرفات(و بنا بر نقلی در منا) خطبه ای خواند و فرمود:
لن یزال هذا الامر عزیزا ظاهرا حتی یملک اثنی عشر کلّهم
همیشه این امر(خلافت) نفوذ ناپذیر و غالب است تا این که دوازده نفر حاکم شوند.
🔸جابر گوید:
ثم لغظ القوم و تکلّمو فلم افهم قوله بعد کلهم. فقلت لابی: یا ابتاه! ما بعد کلهم؟ قال: کلهم من قریش
مردم در این هنگام سر و صدا کرده و هیاهو نمودند، لذا نفهمیدم حضرت بعد از کلمه کلّهم(همه آنها) چه فرمود. پس از پدرم پرسیدم: چه فرمود؟ (پدرم) گفت: همه آنان از قریشند.
📒مسند احمد ج5 ص 99
از این روایت و روایات دیگر استفاده می شود که چون عده ای از مخالفان نمی خواستند بنی هاشم و در راس آنان امیرالمومنین علی(علیه السلام) خلافت را به عهده بگیرد، وقتی سخن پیامبر(صلی الله علیه و آله) به اینجا رسید و فهمیدند حضرت قصد دارد اوصیای بعد از خودش را معرفی کند، در صدد آمدند با سر و صدا و داد و فریاد و نشستن و برخاستن و در کل به هر طریق ممکن جلسه را به هم بزنند، و در این امر نیز به نظر خودشان موفق شدند. بعد از آن موقع، پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) به دنبال فرصت مناسبی بود تا این مسئله را به طور آشکارا به مردم ابلاغ کند.
❗️❗️از طرفی هم ترس آن داشت که با اصرار و تاکید بر این مساله، اختلاف ایجاد شود و دشمنان خارجی سوء استفاده کنند، تا این که آیه تبلیغ نازل شد که اگر این امر مهم را ابلاغ نکنی اصل رسالتت را ابلاغ نکرده ای و خدا تو را از شر مردم حفظ می کند.
💭بنابراین پیامبر(صلّی الله علیه و آله) مردم را در بیابان سوزان غدیر خم نگه داشت.
و برای اینکه مخالفین بار دیگر کلام نورانی ایشان را قطع نکنند دستور داد تا هودج هایی را بیاورند.
پیامبر گرامی اسلام(صلّی الله علیه و آله) حضرت علی(علیه السلام) را با خود با بالای هودج ها برد و دستش را بلند کرد تا اگر نگذاشتند سخن پیامبر(صلی الله علیه و اله) به مردم برسد، عمل ایشان و بلند کردن دست امیرالمومنین(علیه السلام) گویای مطلب باشد.
مشاهده این مطلب:
https://khedmatgozaran.com/mag/3161/answer-ghadirs-doubts/
🌱 @khedmatgozaran_group
🔸حضرت عبدالعظیم به امام جواد(علیه السلام) عرض می کند: از احادیث جدّتان برایم بگویید. حضرت از قول امیرالمؤمنین(علیه السلام) فرمود:
.«...لو تکاشفتم ما تدافنتم؛اگر بدیهای پوشیده شـما بـر همدیگر افشا و آشکار می شد، یـکدیگر را دفـن نمی کردید».
.
🔸حضرت عبدالعظیم گوید: از امام خواستم بیشتر برایم بگوید. فرمود:
.
قال امیرالمؤمنین(علیه السلام): إنکم لن تسعوا الناس بـأموالکم، فـسعوهم بطلاقة الوجه و حسن اللقاء...؛ شما هرگز نمی توانید با داراییهایتان مردم را به خود متوجه سـازید، پسـ بکوشید آنـان را با چهره گشاده و خندان و برخوردی خوش جذب کنید، زیرا شنیدم از رسول خدا(صلوات الله علیه و آله) که می فرمود: شـمانمی توانید مردم را بااموالتان جذب کنید؛ پس آنان را بااخلاقتان جذب کنید.
.
🔸به امام جواد عرض کردم: ای فـرزند رسول خدا، بیشتر بـرایم بـفرمایید. از قول امام علی(سلام الله علیه) فرمود: «مَنْ عَتَب علی الزمان طالَتْ مَعْتَبَتُه؛ کسی که به زمان خود خشمگین گردد ناراحتی اش طولانی خواهد شد».
.
🔸عرض کردم: اضافه بفرمایید. فرمود: قال امیرالمؤمنین (علیه السلام): «مجالَسَةُ الأشرار تـُورثُ سُوءَ الظّنِ بالأخیار؛ همنشینی با افراد پست، باعث بدگمانی به خوبان است ».
.
🔸حـضرت عـبدالعظیم از حـضرت امام جواد(علیه السلام) درخواست حدیث بیشتر دارد و آن حضرت از قول امام علی(علیه السلام) نـقل می فرماید: «بئس الزاد إلی المعاد، العدوان علی العباد؛ زور و ستم بر مردم، بد توشه ای است برای فردای قیامت».
.
🔸پس از درخواست بیشتر، این جمله را از امام عـلی(علیه السلام) نـقل می فرماید: «قیمة کلّ امری ءٍ ما یُحْسِنُه؛ ارزش هر کس به اندازه چیزی است کـه آن را خـوب مـی داند و در آن مهارت دارد.
.
🔸از امام جواد درخواست کـردم بیشتر بگوید. فرمود: «...قـال امـیرالمؤمنین (علیه السلام): التدبیر قبل العمل یؤمنک مـن النـدم؛ تدبیر و دوراندیشی قبل از شروع کار، مانع پشیمانی تو است».
.
🔸گفتم: بیشتر بفرمایید. اظـهار داشـتند: «قال امیرالمؤمنین(علیه السلام): من وَثِقَ بـالزمانِ صـُرِعَ؛ کـسی که به روزگـار خـود اعتماد کند، محکم بـه زمـین خواهد خورد».
🔸گفتم: زیادتر بیان فرمایید. فرمود: «قال امیرالمؤمنین(علیه السلام): قِلّة العِیال إحدی الیسارین؛ کـم اهـل و عیالی، یکی از دو آسانی است».
.
🔸گفتم: بـیشتر بـفرمایید. بیان داشـت: «قـال امـیرالمؤمنین(علیه السلام): مَنْ دَخَلَهُ العُجب، هـَلَک؛ هر که دچار خودپسندی شود، نابود خواهد شد».
.
🔸خواستم اضافه فرماید. فرمود: «قال امیرالمؤمنین(علیه السلام): مـَنْ أیـقن بالخَلَف جادَ بالعطیّة؛ هر که یـقین داشـته بـاشد، خـدا جـای انفاقها را پُر می کند و بـه مـالش برکت می دهد، خوب بذل و بخشش می کند».
.
🔸عرض کردم بیشتر بفرمایید. فرمود: «قال امیرالمؤمنین(علیه السلام): مَن رضِیَ بـالعافیة مـمّن دُونـَه رُزِق السّلامَة ممّن فوقَه؛ هر که در فـکر عـافیت و تـندرستی و آسـایش زیـردستانِ خـود باشد، از طرف فرادستان خود آسایش ببیند».
.
🔸در پایان، حضرت عبدالعظیم به حضرت امام جواد(علیه السلام) عرض می کند: از این سخنان کمال بهره را بردم و همین اندازه برایم بس است.
.
🔸مسند عبدالعظیم حسنی، ح 69؛ عیون اخبار الرضا (علیه السلام)، ج 1، ص 58؛ أمالی صدوق، ص 531.
#داستان_و_عبرت
اللّهم عجّل لولیک الفرج
اللهم العن الجبت و الطاغوت و ابنتیهما