هدایت شده از محمدی
🔹موش هاي دنياي مجازي
🌼 بین #اصفهانی های حسابگر و مقتصد (نه خسیس)، معروف است كه وقتی میخواستند پل بزرگ و تاریخی خواجو را بسازند، براي درخواست كمك مالي مي روند پيش جناب خواجو، سرمایهداران بزرگ شهر، رفتند.
هنوز سخن را شروع نکرده، ميبينند خواجو به شاگردش با اعتراض می گوید: چرا چوب کبریت که با آن چراغ را روشن کردی دور انداختی؟! ميتوانستي از آن برای چراغ بعدی هم استفاده کنی.
وقتی این برخورد و اين دقت عجيب را از جناب خواجه مي بينند، با خودشان مي گويند از اين مرد خيري به كسي نمي رسد! اما حتماً ميدانيد كه پل خواجو همانطور كه از اسمش پيداست، با كمك بسيار او ساخته ميشود.
خواجو در تعجب ميهمانانش ميگويد: اگر من سرمایه و ثروت بسيار دارم، از سر همین اسراف گریزیها، حساب و کتابها و دقتهاست.
فرد اخلاقمدار نیز مثل همين تاجر موفق، اهل حساب وکتاب دفتری و مکتوب روزانه است.
مرحوم شيخ حسن علي نخودكي، عالم و عارف مشهور كه اتفاقاً او هم اصفهاني است، در مسائل معنوي بسيار مقتصد و حسابگر بود. وقتي از ايشان ميپرسند چگونه به این مقامات رسیدی؟ در پاسخ ميگويد: من اهل حساب و کتاب بودم. نورانیتی را که از عبادات و اعمال خوبم به دست می آوردم، ولخرجی نداشتم و پس انداز می کردم و با گناه و خروج از حدود الهی به آن ها چوب حراج نمی زدم.
در فضای مجازی نيز که گویی دنیایی دیگر با تمام امکانات دنیای واقعی است، اگر دقت نکنیم و اهل حساب وکتاب نباشیم، باخته ايم!
اگر هر بار كه گناهی مرتکب میشویم، بگوييم
فقط همین یک بار است،
یا «یک شب كه هزار شب نمیشه!»،
فقط همین ایمیل یا چت نامشروع،
همين يك شوخی با نامحرم،
همین يك کلیپ مستهجن،
همین داستان محرک،
همین نسبت دادن مقاله دیگری به خود و نیاوردن نام مترجم و نویسنده واقعی،
همين دانلود غیرمجاز و...،
غافل شدهايم كه همین «یک بارها» يك بار سیلی میشود و سرمایه معنوی و وجودی ما را با خود میبرد.
مولوی در تمثیلی زیبا میگوید:
اگر برنامه خودسازی و محاسبه نداشته باشیم؛ گناهان تدریجی را به حساب نیاوریم، کارمان مانند فردي است که موش به انبارش زده، ولي بي خبر از همه جا پیوسته گندم در آن ذخیره می کند و دلش خوش است که سرمایه بسياري به هم زده است.
موشهای کوچک و بزرگ گناه، آهسته و پیوسته، گندم عبادت ما را با خود میبرند و جز افسوس و حسرت برای ما نمیگذارند.
به همین دلیل است که عمری از ما می گذرد، ولی حساب بانکی معنوی ما در شعبه ملکوت خالی و یا بسیار ناچیز است.
موشهاي كوچك و بزرگ مَثل گناهان ريز و درشتاند؛ ممکن است کوچک و بزرگ داشته باشند، ولی واقعیت این است كه موش گناه کوچک هم باشد به سهم خود منشأ بیماری، آلودگی و ویرانی است.
همین موش هاي كوچك نيز به تدریج بزرگ ميشوند و اثرات منفی آنها بیشتر و بیشتر خواهد شد.
اول ای جان دفع شر موش کن وانگهان در جمع گندم جوش کن
گر نه موشی دزد در انبار ماست گندم اعمال چل ساله کجاست
تذكر:
براي آگاهي از آسيب هاي تربيتي و اخلاقي و راه هاي دفع و درمان آنها به اين كتاب رجوع كنيد. صد هزاران دام و دانه است اي خدا (زهرها و پادزهرهاي تربيتي در فضاي مجازي)، سايت گفت وگوي ديني
✍️ محمدحسین قدیری، ماهنامه خانه خوبان، شماره ۸۶، ص۱۲
┈••✾•🌿🌸🌿•✾••┈
🌐 shamiim.ir
🆔 @Shamimeashena
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸انسانِ درختی و انسانِ بوتهای!🔸
مشکلی که در آخرالزمان پیش میآید، این است که انسانهای کمریشه پیدا میشوند. ریشهدار شدن انسان خیلی مهم است. اینکه کسی به فضای مجازی میرود و کافر برمیگردد، به این دلیل است که بیریشه بوده یا ریشهاش کم بوده و باد ریشهاش را کنده است. این آیه را نگاه کنید: {أَ لَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُها ثابِتٌ وَ فَرْعُها فِي السَّماءِ}. اعتقاد محکم به خدا مثل درختی است که در برابر بادهای شدید مقاومت میکند. {وَ مَثَلُ كَلِمَةٍ خَبيثَةٍ كَشَجَرَةٍ خَبيثَةٍ اجْتُثَّتْ مِنْ فَوْقِ الْأَرْضِ ما لَها مِنْ قَرارٍ}. شجرۀ خبیثه از بالای زمین ریشه زده و قراری ندارد. لذا یک باد تند، این بوته را از زمین میکَند.
اینکه بعضیها به فضای مجازی میروند و ضایع میشوند، به خاطر قدرت فضای مجازی نیست؛ بلکه به خاطر این است که اعتقاداتِ بوتهای دارند، نه اعتقادات درختی.
چگونه اعتقادات انسان درختی و ریشهدار میشود؟ در موجودات عالَم فکر کن. وقتی خدا را در این موجودات دیدی، اعتقاداتت درختی میشود.
چرا میگویند قرآن بخوانید؟ برای اینکه درخت بشوید.
چرا میگویند برای امام حسین (ع) گریه کنید؟ برای اینکه گریه بر حضرت، به اعتقاداتتان آب میدهد و ریشۀ این درخت، قوی و پایدار میشود. قدیمها هفتهای یک بار روضهخوان محله میآمد در خانهها روضه میخواند و مردم گریه میکردند. این مثل درختی است که هفتهای یک بار به ریشۀ آن آب میدهی.
هدایت شده از قرارگاه فرهنگی
AUD-20210430-WA0056.
8.75M
لحظات احتضار و زمان پس از مرگ را همواره به خاطر داشته باشید...
توصیه های امام خامنه ای به مسئولین
۹۴.۴.۲
@farhangi_tehran
❤️چگونه حرف زدن را از قرآن بیاموزیم؟
🔹دوازدہ ویژگے یڪ "سخن خوب"
از دیدگاہ قرآن ڪریم؛
❣ ۱.آگاهانہ باشد.
"لا تَقْفُ ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ"
❣ ۲.نرم باشد.
"قَوْلاً لَّيِّناً" زبانمان تیغ نداشتہ باشد.
❣ ۳.حرفی که میزنیم خودمان هم عمل ڪنیم.
"لِمَ تَقُولُونَ ما لا تَفْعَلُونَ"
❣ ۴.منصفانه باشد.
"وَإِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُوا"
❣ ۵.حرفمان مستند باشد.
"قَوْلًا سَدِيدًا" منطقی بزنیم.
❣ ۶.سادہ حرف بزنیم.
"قَوْلاً مَّیْسُورًا" پیچیدہ حرف زدن هنر نیست. "روان حرف بزنیم"
❣ ۷.کلام رسا باشد.
" قَوْلاً بَلِیغًا"
❣ ۸.زیبا باشد.
"قولوللناس حسنا"
❣ ۹.بهترین کلمات را انتخاب ڪنیم.
"یَقُولُ الَّتی هِیَ أحْسَن"
❣ ۱۰.سخن هایمان روح معرفت و جوانمردی داشته باشد.
"و قولوا لهم قولا معروفا"
❣ ۱۱.همدیگر را با القاب خوب صدا بزنیم.
"قولاً كريماً"
❣ ۱۲.کمک کنیم تا در جامعه حرف های پاک باب شود.
"هدوا الی الطّیب من القول"
─┅─═इई 🌸🌺🌸ईइ═─┅─
12.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👆👆👆ایشان رهبر انقلاب اسلامی بود که جهان در برابر نام او به احترام می ایستد سادگی زندگی ایشان را ملاحظه بفرمایید و ارتباط و انس ایشان با فرزندانش را ببینید
#روانبخش
هدایت شده از آلاچیق 🏡
❌ شیرموز، بدترین ترکیب ِ به اصطلاح مقوی ! 👇
🔸وقتی شیر با میوههای پرقند یا اسیدی ترکیب شود، شیر دلمه شده و موجب فساد شیر و ایجاد خلطی بسیار بسیار غلیظ در معده میشود. چون مدت هضم فرآوردههای شیر و میوهجات کاملا با هم متفاوت هست در روند هضم اختلال ایجاد خواهد شد.
🔸 به دلیل فیبر غذایی موجود در لبنیات، ترکیب میوه و شیر مانع از جذب مواد معدنی به بدن شده و با مصرف این ترکیب نه از خواص موز نه از خواص شیر هیچکدام جذب بدن نخواهد شد.
🔸 بهترین مکمل برای شیر، عسل طبیعی یا خرما هست.
#تغذیه
#سلامت
#سلامت_بمانید
🎋〰🍃
@Alachiigh
❤هر کس ز ولایت و ولیّ دور شود
همسایه ی دشمن است و منفور شود!
پروانه صفت، گِرد ِعلی میگردیم
تا دیده ی هر فتنه گری کور شود!
#ياعلى_
21.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
👌🏻 پیشنهاد امام خمینی برای مطالعه آثار یک نابغه!
🔻تنها شخصیتی که امام برای او «سه روز عزای عمومی» اعلام کرد
➕سخن ۵۰سال قبل ایشان دربارۀ چرایی ناکارآمدی تبلیغات دینی به شیوۀ اعتقادی سنتی و روش صحیح تبلیغ( ویژه کسانی که میخواهند به #جهاد_تبیین بپردازند)
👈🏻 مشاهده آثار: mbsadr.ir/shop/farsibook
#نابغه_ناشناخته_قرن
@shahidsadr
@Panahian_ir
🔴نگاه به چهره عالم عبادت است
🔶و اگر آن عالم، افقه و اعلم و اعدل و اشجع و افضل همه عالمیان در دوره غیبت باشد مزید بر اینکه سیاس و مدیر و مدبر و بصیر هم میباشد.
🔷سلامتی و طول عمر با عزت حضرت آیةالله #امام_خامنهای_روحی_فداه صلوات هدیه کنیم
@yamahdiadrekni72
موضوع:
مرده اى در ميان زندگان🖤
مقدمه:
رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله : ليس مَن ماتَ فاستَراحَ بِمَيِّتٍ ، إنّما المَيِّتُ مَيِّتُ الأحياءِ[الأمالي للطوسي : 310/625 .] كسى كه مُرد و آسوده شد مُرده نيست، بلكه مرده [حقيقى] مرده [ميان] زندگان است
در روایات چه کسانی مرده حساب شدهاند؟!
1⃣ تارک نهی از منکر
امام على عليه السلام : مَن تَرَكَ إنكارَ المُنكَرِ بِقَلبِهِ و يَدِهِ و لِسانِهِ فَهُوَ مَيِّتٌ بَينَ الأحياءِ
[تهذيب الأحكام ،ج 6 ،ص181]
آن كه منكَر را با قلب و دست و زبانش انكار نكند ، مرده اى است ميان زندگان
2⃣ جاهل (بی معرفت)
الإمامُ عليٌّ عليه السلام : الجاهِلُ مَيِّتٌ بينَ الأحياءِ .[غرر الحكم : 2118 .]
نادان، مرده اى است ميان زندگان.
3⃣عالم بی عمل
(وتحریف کننده دین)
پستترین بندگان خدا؛ جاهلانی عالمنما که بهرهای از علم ندارند و خود را صاحب رأی و نظر میپندارند
قال علی عليه السلام : و آخَرُ قد تَسمّى عالِما و ليسَ بهِ ··· فالصُّورَةُ صُورَةُ إنسانٍ ، و القَلبُ قَلبُ حَيوانٍ، لا يَعرِفُ بابَ الهُدى فَيتَّبِعَهُ ، و لا بابَ العَمى فيَصُدَّ عَنهُ ، و ذلكَ مَيّتُ الأحياءِ ! .
[نهج البلاغة : الخطبة 87 .]
و ديگرى كه عالمش خوانند، امّا عالم نيست··· صورتش صورت انسان است و دلش دل حيوان. نه راه هدايت و رستگارى را مى شناسد تا آن را بپيمايد و نه راه ضلالت را تا از آن دورى گزيند. پس او مرده زندگان است.
4⃣ دروغ گو
قال علی عليه السلام : الكَذّابُ و المَيّتُ سَواءٌ ؛ فإنّ فَضيلَةَ الحَيِّ علَى المَيّتِ الثِّقَةُ بهِ ، فإذا لَم يُوثَقْ بكَلامِهِ بَطَلَت حَياتُهُ .[غرر الحكم : 2104.]
دروغگو و مرده يكسانند؛ زيرا برترى زنده بر مرده به اعتماد بر اوست. پس اگر به سخن او اعتمادى نشود، زنده نيست.
5⃣ فقرای ضعیف الایمانَ و ظلم پذیر تحت حکومت ظالم
قال علی عليه السلام ـ في ذِكرِ فتنَةِ بني اُميّةَ ـ : كانَ أهلُ ذلكَ الزَّمانِ ذِئابا ، و سَلاطينُهُ سِباعا ، و أوساطُهُ اُكّالاً ، و فُقَراؤهُ أمواتا .[نهج البلاغة : الخطبة 108 .]
در ياد كرد فتنه بنى اميّه ـ فرمود : مردم آن روزگار گرگ باشند، و زمام دارانش درنده، و ميانْ مايگانش طعمه، و تهي دستانش [چون ]مرده.
علی علیه السلام برای فقیر چهار خصلت می شمارد که مجموع آنها در مرگ دل انسان مؤثر هستند، که عبارتند از: ضعف در یقین، نقصان در عقل، کم رنگی تدیّن و کم حیایی.
از جمله خصلت های فقرای ضعیف الایمان، ظلم پذیری است. کسی که ظلم پذیر است و نسبت به ظلم و ستم از خود حرکتی نشان نمی دهد، با مرده هیچ تفاوتی ندارد.
6⃣ثروتمندان بی تفاوت
علی علیه السلام می فرماید: «هلک خزّان الاموال و هم احیاء؛ خزانه داران اموال هلاک شدند و حال آن که آنها (در دنیا) زنده هستند.»
پیامبراکرم صلی الله علیه و آله وسلم می فرماید: «چهار چیز قلب را می میراند: گناه پشت سر گناه، زیاد مناقشه کردن با زنان، مجادله کردن با شخص احمق و هم نشینی با مردگان.» در این هنگام عرض شد: ای رسول خدا! مردگان کیانند؟
فرمود: «ثروتمندان بی درد.»
پیامبراکرم صلی الله علیه و آله وسلم می فرماید: «از هم نشینی با مردگان بپرهیزید.» عرض شد: ای رسول خدا! مردگان کیانند؟ فرمود: «هر ثروتمندی که ثروتش او را به طغیان وادارد
7⃣غفلت زدگان
شخص غلفت زده، قلبش مرده است. علی علیه السلام می فرماید: «هر کس غفلت بر او غلبه کند، قلبش می میرد.»20؛ امام باقر علیه السلام می فرماید: «از غفلت بپرهیز، چون در غفلت قساوت قلب است.»
غافلان، از عذاب الهی و عقوبت های او غافلند، از مشکلات اقتصادی و مادی مردم غافلند، از کید و حیله دشمنان اسلام غافلند، از مسائل سیاسی و فرهنگی جامعه غافلند، از موجبات هلاکت و گمراهی و دل مردگی خود غافلند. آنان به تعبیر علی علیه السلام اشباح بلاارواح هستند یعنی پیکرهای بی جان. آنها بیدارند ولی خواب زده هستند، حاضرند ولی غایبند. اینان مرده های متحرّکند
8⃣گمراه کنندگان از راه هدایت
پیامبراکرم صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: «چهار چیز قلب ها را فاسد می کند: خلوت با زنان(نامحرم)، گوش دادن به آنها، قبول رأی(غیرمنطقی واحساسی) زنان و هم نشینی با مردگان.» در این هنگام سؤال شد: هم نشینی با مردگان چیست؟ پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم فرمود: «هم نشینی با هر گمراه از ایمان و ستمگر در احکام(از جمله گمراهان، اهل نفاق هستند.
9⃣کفّار(هر غیر موحّد)
از مرده های متحرّک در بین زندگان، شخص کافر و بی دینی است که اعتقادی به توحید و یگانگی خداوند ندارد. اگر حیات و زندگی فرهنگی انسان به توحید است، جان کافر از آب حیات توحید بی بهره است. علی علیه السلام می فرماید: «التوحید، حیاة النفس»16؛ توحید، زندگی جان است.» هَمّ و غمّ کافر، دنیاست و کوشش او برای دنیا؛ هدف او، شهوت اوست و شهوات دنیا، خدای اوست و هرکس شهوت و دنیا خدای او باشد، او مرده ای است در بین زندگان.
حمید اکبری 22 /3 /1401قم