♦️نکته ای برای این روزها♦️
♦️قال جواد الائمه (علیه السلام):
مَنْ أَصْغی إِلی ناطِق فَقَدْ عَبَدَهُ، فَإِنْ کانَ النّاطِقُ عَنِ اللّهِ فَقَدْ عَبَدَ اللّهَ وَ إِنْ کانَ النّاطِقُ یَنْطِقُ عَنْ لِسانِ إِبْلیسَ فَقَدْ عَبَدَ إِبْلیسَ.
(تحف العقول)
هر آن کس که به گوینده ای گوش فرا دهد او را مورد پرستش قرار داده است.اگر گوینده از خداوند بگوید خدا را پرستیده ، و اگر از زبان ابلیس سخن بگوید شنونده ابلیس و شیطان را پرستیده است.
♦️یادمان نرود که اصغاء نطق صرفا گوش دادن از باب الفاظ نیست.بلکه هویتی ادراکی در وجود انسان است که شاید بتوان آن را گیرایی و اثر پذیری از ناطق به صورت کلی معنا کرد.
آیا حواسمان هست افرادی که دنبال می کنیم فارغ از اینکه چه می گویند و چه چیز را به اشتراک می گذارند و ما نگاه میکنیم یا می شنویم،ما را در مدار وجودی خویش قرار می دهند؟
در واقع پی گیری هر کس که تاثیر بر شما بگذارد،لا محاله شما را هم آوا با وجود او خواهد کرد.
ممکن است مدتی چیزی نگوید و ننویسد اما از آن رو که متحد با منظومه ی وجودی او گشته اید،هم مسیر، هم میل و هم ارزش او خواهید گشت و پس از دوران غیبت او که سخنی بر زبان بیاورد یا به اشتراک بگذارد شما مفاهمه ای عمیق تر از پیش با او در خویش می یابید.
از همین روست که در این دوره ای که در آن هستیم بسیاری احساس میکنند تازه همدیگر را یافته اند،سربازانی تربیت شده از مبادی مشترک که از حضور خویش بی خبر بودند.
وجودِ پاشیده ی متکثری که سر تا سر وجودش هم آغوشی با دنیاست و در حال فکر، پی گیری،خواندن و یا دیدن ردپای آثار وجودی او هستید، بدون آنکه بدانید بود و نبود شما را در هم شکسته و هزار تکه خواهد کرد.
مواظب باشیم، هم عالمِ آدمیانی که عالمی فرودست مقصد آن هاست نگردیم و به هر کس اجازه ندهیم در مدار وجودی ما تاثیر گذار باشد که رجوع از ساحت تکثراتی که بر خواسته از عاطفه،عقل گرایی توهمی،وظایف من درآوردی اجتماعی و ... باشد، شیفتگی به اربابان سیاهی خواهد بود و رجوع از آن و بازگشت به جمعیت خاطر و لطافت روح کاری مشکل و زحمت آور و زمان گیر است.
#بازنشر
♦️المکتوبات فی النجف الاشراف
@m_h_esfahani
امیرخسرو دهلوی در مطلع الانوار داستان شبانی را نقل کرده که شیر بز میفروخت و برای بیشتر شدن درآمدش به ظرف شیر، آب میافزود. ولی ناگاه سیل آمد و همه گله را بُرد.
روزی که آن کوه به صحرای خاک
سیل درآمد رمه را برد پاک
شبان بیچاره شد. پرسید چرا چنین بلایی سرم آمده. روشنضمیری به او گفت:
کان همه آب تو که در شیر بود
شد همه سیل و رمه را در ربود
این سیل، جمع همان آبهایی بود که در شیر میریختی...
کسی چه میداند؛ اهل معنا باطن امور را میبینند. ما که نمیبینیم، همین میدانیم که خداوند حکیم است. اگر کسی بتدریج با ذره ذرهی مالش یا زبانش و یا حتی سکوتش جان و مال و آرامش کسی را بسوزاند، شاید روزی آتشی درگیرد و هستیاش بسوزاند.
هرچند که در معارف ما اینطور نیست که همیشه مکافات اعمال در این دنیا باشد. والعاقبة للمتقين
➕️ @yaminpour
کتابی رو که تازه شروع کردم با این جمله آغاز میشه:
"به قول راینر ماریا ریلکهی شاعر، شهرت چیزی نیست مگر مجموع سوءتفاهمهایی که به یک اسم میچسبند."
این کتاب رو باید تا آخر خوند.
#یادگاری
➕️ @Yaminpour
هدایت شده از تسبیحات
و موسى گفت: پروردگارا! تو به فرعون و اشراف قومش در زندگى دنيا، زينت و اموالى بخشيدهاى، اى پروردگار ما براى اين كه [با آنها مردم را] از راه تو گمراه كنند، اى پروردگار ما اموالشان را نابود فرما، و دلهايشان را سخت ساز كه ايمان نياورند تا زمانى كه عذاب دردناك را ببينند.
خداوند فرمود: دعایتان مستجاب شد...
سوره یونس/ ۸۸
#قرآن
▪️ @Tassbihat
🔺️ ششمین روزی است که آتش، داره شعله میکشه و پیش میره. شما تیتر بیبیسی را ببینید👆
بیبیسی "خاکستر" شدن شهر و "قهوهای" شدن دولت و "سیاه" شدن روز و روزگار آمریکاییها را نمیبینه. از رنگها "صورتی" رو انتخاب کرده. بدون اینکه خندهاش بگیره...
از بیبیسی نایستر فارسیزبانانی هستند که ♥️ کامنت کردند و نوشتند: آمریکا بحرانش هم زیباست😄
حدود ۴۰ سالگی رو که رد میکنیم گاهی به بازاندیشی درباره سرمایهها و داشتههامون مشغول میشیم و میپرسیم ثمره عمرمون چی بوده، بهترین چیزی که جمع کردیم چی بوده... مدرک دانشگاهی؟ پول؟ اعتبار اجتماعی؟ شغل؟... به کدومش میشه تکیه کرد؟
در اوقاتی و در مقاطعی از عمرمون ارزش بعضی چیزها کم میشه و چیزهایی دیگه برجسته و باارزش میشن. چیزها و سرمایهها همینطور در نگاه ما بیارزش و باارزش میشن. اما از ۴۰ سالگی به بعد انگار آرام آرام ارزشمندیهای واقعی خودشون رو نشون میدن، حتی اگر سالها پیش فراموش شده باشند.
یکی از مهمترینِ این سرمایهها، دوستانی هستند که بخشی از خاطرات ما رو ساختن. همونایی که اگر جایی در مشکلی گیر بکنیم، اولین کسانی هستند که بهیاد میاریم تا باهاشون تماس بگیریم و خیالمون راحته که صمیمانه میان کمکمون.
یکی از این چیزها و سرمایهها، پدره. پدر همیشه مهمه ولی گاهی در اولویت پیدا کردن چیزهای دیگه مثل تحصیل یا شغل یا درآمد، ممکنه عقبتر رفته باشه. اما بهناگاه در میانسالی در سنجش سرمایهها میاد و در ردیفهای اول قرار میگیره. انگار تازه متوجه میشین که داشتن و بودن پدر چه سرمایه بزرگیه. بعد حسرتها شروع میشه. حسرت اینکه به خاطر تحصیل و شغل و پول و چیزهای دیگه فرصت بیشتر زندگی کردن با پدر و مادر رو از دست دادی...
خدا سايه پدرهامون رو بر سرمون نگه داره🤲
➕️ @yaminpour
هدایت شده از تسبیحات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جملاتی درباره امیرالمؤمنین علیهالسلام از دکتر ادریس هانی اندیشمند مراکشی که به تشیع گرویده:
علی معجزه محمد است.
▪️ @Tassbihat
هدایت شده از کتاب رسان 📚
📌 کتابرسان برگزار می کند:
جشن امضای تازهترین اثر وحید یامینپور
کتاب عربیکا
سفرنامه لبنان
🔸️ امضا به اسم سفارشدهنده
💰مبلغ کتاب با تخفیف ۱۰ درصد: ۲۰۲,۵۰۰ تومان
📮 هزینه ارسال: ۴۰ هزار تومان
📌 ثبت سفارش:
🌐 https://ketabresan.net/campaign/3gTGc
📆 مهلت ثبت سفارش:
تا ۲ بهمن
(امضا بعد از تاریخ فوق انجام خواهد شد)
📝 دربارهی کتاب:
کتاب عربیکا، روایتگر سفر نویسنده به لبنان و تجربههای او در دل جنگ و بحرانهای این کشور است. یامینپور در این کتاب به توصیف حال و هوای لبنان و مردم مقاوم آن میپردازد. در کنار این روایتها، بخشهایی از تجربه شخصی نویسنده در مواجهه با بمبارانها، شهادتها و وضعیت لبنان به ویژه پس از شهادت سید حسن نصرالله نیز آورده شده است.
یکی از ویژگیهای برجسته این کتاب، جنبه آموزشی آن است. عربیکا برای کسانی که از تاریخ آغاز مقاومت لبنان و فلسطین بیاطلاع هستند، بهخوبی روند شکلگیری و تداوم این مقاومت را توضیح میدهد و تصویری روشن از چگونگی رسیدن به این نقطه از ایستادگی را ارائه میکند همچنین ما شناختی نسبت به فرماندهان شاخص مقاومت دست پیدا میکنیم.
@ketabresan
.
مهمترین خبر این روزها، "توافق و آتشبس رژیم صهیونیستی با حماس" است. قبل از اینکه بپرسید کدام طرف پیروز است، یک بار دیگر تیتر خبر را مرور کنید:
توافق رژیم صهیونیستی با حماس!
حماس، یک طرف توافق است. کل این جنگ برای نابودی حماس بود. سران رژیم هر از گاهی میگفتند هدف این جنگ به پایان رساندن حاکمیت حماس در غزه است. و حتی ادعا میکردند: "حماس تمام شد".
اما حالا دستوپا میزنند که حماس شروط را بپذیرد. پس حماس هست و صرف بودنش شکست اینهمه جنایت رژیم را آشکار میکند.
دیروز بلینکن، وزیر خارجه آمریکا گفته بود:
"حماس را نمیتوان تنها با راهحل نظامی شکست داد. برآورد ما این است که حماس به همان اندازه که نیرو از دست داده، نیروی جدید نیز جذب کرده است. تداوم وضعیت جنگ به اقتصاد اسرائیل آسیب میزند. غزه اسرائیل را در عرصه بینالمللی منزوی کرده و باعث بیثباتی شده است."
تمام 🔥
➕️ @yaminpour
▪️ "..." بوی نفت میدهد!
۱. فرانتس کافکا کتابی دارد به نام "سرزمین محکومان" که اولین بار صادق هدایت آنرا به فارسی برگرداند. در سرزمین محکومان، گونهای مهیب از یک آدمکُش کسانی را که "غیر" هستند به شیوهای عجیب اعدام میکند. شیوۀ کارش چنین است که با سوزن، جرم محکوم را بهتدریج چنان بر بدن او حک میکند که پس از چندین ساعت به مرگ او بیانجامد.
۲.سیاست در عصر وب۲ بیرحمانهترین شکل "طرد" و "سرکوب" را محقق کرده است. در دوران ما، که اشکال مستقیم اِعمال قدرت از نظرها پنهانتر شده، قدرت در روابط اجتماعی و گفتمان خود را آشکار کرده است. در هیچ دورهای از تاریخ، امکان سرکوب فردیتها و تفاوتها چنین نبوده که اکنون بهواسطه شبکههای اجتماعی در حال انجام است.
دیروز و امروز مثل هر روز دیگری شاهد طرد تمام عیار و سرکوب خشونتبار کسی و کسانی هستیم. کورههای آدمسوزی در شبکههای اجتماعی برپاست و جنس مشتعل را طلب میکند.
۳. "..." بوی نفت میدهد، جنس مشتعل است، او از پیش طرد شده است. "..." خودش را در غیریت فهم کرده و این همان چیزی است که به شکل عجیبی با اجندای شبکه همخوان است. در و تخته جور شده. جرم "..." آنچنان در این سالها با سوزن بر تنش حک شده که او را به احتضار برده و در آستانه مرگ قرارش داده. گفتگویی در کار نیست؛ توییتر و اینستاگرام سرزمین محکومان است.
پ ن: جای خالی "..." تا دقایقی با پیش نام یک جریان بدنام شدهی سیاسی پر شده بود. اما حالا خودتان پرش کنید. این متن را از زبان یکی از اهالی رسانه بخوانید نه یک کنشگر سیاسی.
🖋️وحید یامین پور
➕️ @Yaminpour