وحید یامین پور
📌 دوره های دکتر وحید یامین پور ✍️ پژوهشی بر منظومه فکری شهید سید مرتضی آوینی 📍 تا ۷۰ درصد تخفیف + ک
برای شروع، دوره "داستان تفکر و تمدن" رو توصیه میکنم که تقریبا یه دوره مختصر تاریخ از یونان و رم باستان تا قرون وسطی و رنسانس و غرب جدید است؛ هم تاریخ فلسفه، هم تمدن.
دو دوره "رستاخیز جان" و "حکمت شعر و هنر مقدس" جدیدترند و بحثهای جدیتر در شرح مهمترین مقالات شهید آوینی درباب چیستی سنّت، بشر جدید و نیهیلیسم، حقیقت تفکر شاعرانه و... است.
بقیه دورهها مربوط به کلاسهای سالهای قبل است.
▪️لینک دوره "تاریخ تفکر، فرهنگ و تمدن"🔻
https://toluehagh.ir/course/%d8%aa%d8%a7%d8%b1%db%8c%d8%ae-%d8%aa%d9%85%d8%af%d9%86-%d8%ba%d8%b1%d8%a8/
🔻چرا ایرانیها "یه کتی" راه رفتن را دوست دارند؟
امروز در کلاس تاریخ تفکر و تمدن در باب مقایسه ماجرای دنکیشوت در قرن ۱۷ و فرهنگ فتوت و عیّاری در ایران حرف زدم. اینکه سروانتس این کتاب را به عنوان مرثیهای بر مرگ شوالیهها نوشت. ناکجاآبادی که دیگر از ابَر مردها و شجاعان و جنگجویان که حامی عدالت و فقرا هستند، خبری نیست.
آنچنان که در ایران جوانمردی و عیاری و پهلوانی و قلندری از معنای درونی که نوعی گره خوردگی به تصوف و ملامتیان بود تا حدودی به وادی لوطیها و داشها فرو افتاد. اما محبوبیت تاریخی عیاران و پهلوانان چه در فرهنگ ملامتیگری و مرام ناموسپرستی و چه در فُرم ظاهریاش که اندام ورزیده و شلنگ انداختن هنگام راه رفتن است، باقی ماند.
سینما هم ما از الباقی این محبوبیت تاریخی در خلق شخصیتهایی مثل قیصر بهره بردند، هرچند که همین شخصیتها خود مرثیهای بودند بر فقدان تاریخی پهلوانان حقیقی و لِه شدن مقلدان آنها زیر دست و پای مدرنیتهای که فضیلت را در سوداگری و لذتطلبی خلاصه کرده بود.
با ظهور انقلاب اسلامی حقیقت فتوّت و پهلوانی که با هنر رزم و جنگاوری و شجاعت و پاکچشمی پیوند داشت در فرهنگ دفاع مقدس مجدداً بازتولید شد، در آنسو به مدد فیلمفارسی و نمایشهای رو حوضی و... خاطرهای از فُرم تاریخی لوطیگری که تهی از باطن معنوی شده بود در "یه کتی" راه رفتن و شلنگ انداختن و کلاه و سبیل و... به حیاتش ادامه داد.
حافظ و سایر بزرگان حکمت و هنر ما تلاش بسیار کردند تا از حقیقت باطنی این مرام والا در برابر ظواهر ریاکارانه و فُرم تهی از معنا محافظت کنند؛
نه هرکه طرف کُله کج نهاد و تند نشست
کلاهداری و آیین سروری داند
هزار نکته باریکتر ز مو اینجاست
نه هر که سر بتراشد قلندری داند
#یادگاری
#داستان_فراموشی
➕️ @yaminpour
یه گفتگوی کوتاه با یکی از دوستان داشتم درباره "رنگ آبی" شاید براتون جالب باشه.
🔵🔷🟦
#شعر #زبان
#یادگاری
➕️ @Yaminpour
اگر بدانیم خداوند چقدر انسانها را متفاوت خلق کرده، از قضاوت و ملامت دیگران دست برمیداریم.
#بشنو_از_نی
خط لوله گاز در ایران بیش از ۳۵۰ هزار کیلومتر است(حدود ۴۰هزار کیلومتر خطوط پرفشار و افزون بر ۳۰۰هزار کیلومتر شبکه فرعی).
این یعنی تقریبا ۹ برابر خط استوا؛ میتوانید با این خط لوله ۹ بار دور زمین را لولهکشی کنید؛ گاز رسانی به دورترین نقاط کشور از روستاهای لب مرز تا کوهستانهای برفگیر. این رکورد در جهان کمنظیر است.
موج سرما به کشور وارد شده، بدون سرگردانی برای پیداکردن سوخت، فقط فندک بخاری را فشار دادهایم؛ برای بهرهمندی از این نعمت، به فکر آینده و نقاط یخزده کشور باشیم.
(من درجه پکیج رو کم کردم و دو تا رادیاتور رو بستم. شما هم اقدام کنید.)
➕️ @yaminpour
فریدون بن احمد سپهسالار نقل کرده که مولانا جلالالدین گفت:
"من از کجا، شعر از کجا؟ والله که من از شعر بیزارم و پیش من از شعر بدتر کاری نیست!"
آنچنان که در غزلیات شمس میگوید:
رَستم از این بیتوغزل ای شهوسلطان ازل
مفتعلن مفتعلن مفتعلن کُشت مرا!
مولوی که خود والاترین شاعر است از شعر، آنگاه که معنایش توجه به صنایع ادبی و وزن و قافیه است، بیزار است و این بیزاری و "بیهنری" آغاز هنر والاست.
بیهنری همان صاف و آیینه شدن است. هنرِ والا آیینگی است. آینه بازتاب حقایق است. دل که آینه شد حقیقت که همان زیبایی است در آن تجلی میکند.
مولوی در داستان مجادله و رقابت چینیان و رومیان همین موضوع را تذکر میدهد. نقاشی چینیان که تقلیدی زیبا و چشمنواز از طبیعت بود در مقابل کار رومیان که فقط سنگ را صیقلی کرده بودند و آینه ساخته بودند، رنگ باخت.
رومیان آن صوفیانند ای پدر
بی زتکرار و کتاب و "بی هنر"
#یادگاری
#هنر_مقدس #شعر
➕️ @yaminpour
🔺️تاریخ پیچیدهتر از اینه که به خاطر یک اتفاق به ما فرصت خوشحالی یا ناراحتی بده
➕️ @yaminpour
18.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺️خلاصه بیانات مهم رهبر انقلاب در ۲۱ آذرماه ۱۴۰۳
در ۳ دقیقه
➕️ @yaminpour
بعد از سقوط اسد و ورود تروریستها به دمشق موج عظیمی از تبلیغات حول مسجد اموی مشهور به جامع اموی راه افتاده طوری که گویی نقطه کانونی جهان اسلام است. جامع اموی همان دارالاماره معاویه و يزيد علیهاللعنة است. مسجدی در نزدیکی حرم حضرت رقیه سلاماللهعلیها.
حالا برخی تحلیلگران عرب گلایه کردهاند که چرا این مسجد را نشانه و نماد حاکمیت اسلام سنّی قرار دادهاید؟ چرا مسجدالاقصی که قبله اول بود، نه؟ آیا این هم یک توطئه تبلیغاتی برای فراموش کردن قدس و مساله فلسطین به کمک فتنه ترکیهای-صهیونیستی در سوریه است؟
➕️ @yaminpour
🔺️
دو سال پیش مجری شبکه CNN حاضر نشد برای گفتگو با #شهید_رئیسی حجاب داشته باشد؛ و برای اینکه این اتفاق را به عنوان یک سند علیه آزادی گزارش کند، این تصویر را منتشر کرد.
حالا چون دستورالعمل همان کانال بزک کردن چهره جولانی است، مجری روسری سر کرده و لازم باشد پوشیه هم میزند.
➕️ @yaminpour