هدایت شده از گل یاس
4_5803151354117490571.mp3
2.19M
🔸ترتیل صفحه 343 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
هدایت شده از گل یاس
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۴۳🌷
ذخایر زیرزمینی آب؛ نعمتی برای زمینیان:
بدون شک نعمت «آب» یکی از حیاتی ترین و مهم ترین نعمت هایی است که خدا به ساکنان زمین عنایت کرده است؛ مادّه ای که زندگی بدون آن غیرممکن است و هر جا وجود دارد، آثار حیات و حرکت نیز در آنجا دیده می شود. این آیه به دو مرحله از مراحل اهدای این نعمت آسمانی به انسان ها و دیگر موجودات اشاره می کند:
نخست، فرو فرستادن آب از آسمان در قالب باران و برف که خود دارای مراحلی شگفت انگیز و خواندنی است؛ دیگری، وجود ذخایر آب در لایه های زیرینِ زمین.
می دانیم که قشر رویین زمین از دو طبقه ی کاملاً متفاوت تشکیل شده است؛ طبقه ی نفوذپذیر و طبقه ی نفوذناپذیر. اگر تمام قشر زمین، نفوذپذیر بود، آب های باران فوری به اعماق زمین فرو می رفت و پس از یک باران طولانی، همه جا خشک می شد و قطره ای آب پیدا نمی شد! از سوی دیگر اگر قشر زمین، طبقه ی نفوذناپذیر و همچون گل رس بود، تمام آب های باران در سطح زمین می ماند و عرصه را بر انسان ها و جانداران دیگر تنگ می کرد و چه بسا آبی که باید مایه ی حیات باشد، باعث مرگ موجودات می شد. خدای مهربان امّا قشر بالا را نفوذپذیر و قشر پایین را نفوذناپذیر قرار داده تا آبها در زمین فرو روند و در منطقه ی نفوذناپذیر مهار و ذخیره شوند تا بعداً از طریق چشمه ها، چاه ها و قنات ها مورد استفاده قرار گیرند؛ بی آن که بگندند و مزاحمت یا آلودگی تولید کنند. این آب گوارايی که ما امروز از چاه عميق بيرون ميكشيم و با نوشيدن آن، جان تازهاي پيدا ميكنيم، ممكن است از قطرات باراني باشد كه هزاران سال قبل، از ابرها نازل شده و بي آنكه فاسد شود، در اعماق زمين براي امروز ذخیره شده است. آری، کسی که جانداران روی زمین را برای زندگی آفرید و مهم ترین مایه ی حیات آن ها را آب قرار داد، پیش از آفرینش آن ها، منابع بسیار مهمّی را برای ذخیره ی این مادّه ی حیاتی پديد آورد تا آبها در آنها ذخيره شود. البته قسمتي از ذخيره هاي اين ماده ی حياتي به صورت برف و یخ بر فراز کوه ها یا در نواحی بسیار سرد زمین چون قطب ها ذخیره می شود که گاهی آب می شود و جریان می یابد و گاهی سال ها و شاید قرن ها بر جا می ماند تا به مصلحت پروردگار و در پی تغییر حرارت جوّی، برای پاس داشت حیات در زمین، به سوی سرزمین های دیگر جریان یابد. بهتر است بدانیم که مردم زمین روزانه 1700 میلیارد لیتر آب مصـرف می کنند. 97 درصد آب هاي کره ی زمین، در اقیانوس ها جا گرفته، و 2 درصد آن، یخ زده و مصرف ناشدنی است. در حقیقت ما آب مورد نیاز خود را تنها از 1 درصد باقی مانده تهیّه می کنیم که نیمی از آن از آب های زیرزمینی (چاه ها، قنات ها و چشمه ها) و نیم دیگر از آب هاي سطح زمین (رودخانه ها، دریاچه ها و نهرها) به دست می آید
4_6046559189575139383.mp3
1.89M
🔖منبر کوتاه🔖
دو حکایت از امام کاظم علیه السلام
#امام_کاظم علیه السلام
#استاد_رفیعی
💠رفتار غلط یک مسئول
✍️ بی اعتنایی علی بن یقطین نسبت به یک شیعه و واکنش امام کاظم علیه السلام
#امام_موسی_بن_جعفر علیه السلام
جهاد_تبیین
#حدیث
☀️من لَم یجِد لِلاساءَةِ مَضَضّا لَم یکن عِندَهُ لِلاِحسانِ مَوقعٌ
💠کسی که مزه رنج و سختی را نچشیده، نیکی و احسان در نزد او جایگاهی ندارد.
📘بحارالانوار، جلد ۷۸، ص. ۳۳۳،
✨﷽✨
💠نعمتهای خداوند را یاد کنیم و شاکر باشیم
✍️آیت الله مجتهدی تهرانی: قدیم در کتابی این داستان را خواندم که: سعدی شاعر معروف یه وقتی کفش نداشت، عصبانی بود که من شاعری این مملکت، باشم آن وقت کفش ندارم. مدتی از خدا ناراضی بود که: خدایا، این چه زندگی است که ما کفش نداریم بخریم. شاعر هم هستیم!
تا اینکه یک روز جلوی مسجد میگذشت، یک نفر را توی مسجد دید که از زانوها به پایین پا نداشت، تا او را دید، سرش را بلند کرد و گفت: «خدایا شکرت که اگر من کفش ندارم، پا دارم».تا دیروز از خدا ناراضی بود، اما امروز که دید این شخص پا ندارد، خوشحال شدو گفت: « الحمدالله، اگر من پا نداشتم، چیکار میکردم؟»
🔘خدا می داند واقعا اگر ما پا نداشتیم چیکار میکردیم؟! گاهی نعمت های خدا را یاد کنید. پا نداشتیم، دست نداشتیم، چشم نداشتیم، گوش نداشتیم، چیکار میکردیم؟
📚ڪتاب بدیع الحکمة حکمت 24 از مواعظ آیت الله مجتهدے تهرانی(ره)
15.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥کلیپ| صحیح خوانی نماز آموزش سوره حمد (قسمت اول)
💠 ذکر: بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ
#صحت_قرائت_نماز
12.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥کلیپ| صحیح خوانی نماز آموزش سوره حمد (قسمت دوم)
✅ #عموم_مخاطبان
💠 ذکر : الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمين
#صحت_قرائت_نماز