🔶🔷حکم نماز و روزه دانشجویان 🔶🔷
📥پرسش کاربر در گروه:
سلام
من دانشجو هستم محل زندگی بنده شهرستان و الان که حضوری شده محل تحصیلم استانمان است که ۶۰ کیلومتر فاصله دارد و من سه چهارروز آنجا هستم و بازدوباره میروم خانه، حکم نماز و روزه من چیست؟
پاسخ:
✍ از نظر رهبری اساتید و دانشجویان بورسیه و مامور به تحصیل اگر در کمتر از ده روز حداقل یک بار بین وطن و دانشگاه رفت و آمد داشته باشند ،نماز آنان تمام و روزه شان صحیح است؛ اما دیگر دانشجویان در سفر براى تحصيل علم، حكم نماز و روزه مبنى بر احتياط است. افرادى که چنين وضعيت دارند اگر ده روز در محل تحصیل و محل وطن و سکونت توقف نداشته باشد, نمازشان بنابراحتیاط جمع هست (یعنی هم شکسته و هم تمام) و روزه را هم بگیرند و پس از ماه مبارک روزه را هم اعاده کنند. البته مقلدین معظم له میتوانند در این مسأله به فتوای مرجع تقلیدی که پس از مرجع تقلید خودشان از سایرین اعلم و یا مساوی در اعلمیت باشند و نماز را تمام و روزه را صحیح میدانند مراجعه کنند که نماز را تمام بخوانند و روزه آنها نیز لازم به اعاده نباشد.
حکم نماز و روزه دانشجو که کمتر از ده روز در دانشگاه غیر شهر خود می ماند:
✍امام خمینی: نماز شکسته است و روزه شان صحیح نیست.
✍آیات عظام بهجت، فاضل، صافی، نوری: اساتید و دانشجویان اگر در کمتر از ده روز حداقل یک بار بین وطن و دانشگاه رفت و آمد داشته باشند و این وضعیت تا مدتی ادامه داشته باشد به طوری که نزد عرف سفر کار آنان شمرده شود نماز ایشان در محل تحصیل و بین راه تمام و روزه ایشان صحیح است
تبصره 1: آیت الله صافی مدت لازم برای صدق شغل سفر را حداقل چهارماه رفت و آمد می داند.
تبصره 2: تمامی دانشجویان و اساتید مذکور، هرگاه بیش از ده روز در وطن خود بمانند، در اولین مسافرت به محل درس و تدریس،باید نماز را شکسته بخوانند و روزه نگیرند. اما پس از رفت و برگشت میان وطن و محل تحصیل، بهوظیفه خود مانند کثیر السفر عمل کنند و نماز را کامل بخوانند و روزه را بگیرند.
تبصره 3: به فتوای آیت الله بهجت ، سفر اول با طی مسیر هشت فرسخ،تحقق می یابد. از این رو اگر فاصله محل تحصیل محل درس و تدریس از وطن، بیش از هشت فرسخ باشد، در همان اولین مسافرت نیز نمازشان در محل تحصیل ،کامل و روزه صحیح است.
✍آیت الله سیستانی: اگر زمان تحصیل و تدریس اساتید و دانشجویان حداقل دو سال ادامه داشته باشد و در آنجا مستقر شوند ( اگرچه در هفته دو شبانه روز کامل باشد و به آنان مسافر گفته نشود) آنجا در حکم وطن است و باید نمازشان را در محل تحصیل تمام بخوانند و روزه را بگیرند
اگر اساتید و دانشجویان در هفته حداقل سه روز بیش از مسافت شرعی رفت و آمد کنند و یا در سفر باشند و این برنامه برای مدتی (به طور مثال شش ماه در یک سال و یا حداقل سه ماه در چند سال تحصیلی ) ادامه یابد، کثیرالسفر محسوب می شوند و نماز ایشان در محل تحصیل و بین راه تمام و روزه شان صحیح است .
تبصره 1 : در هر دو صورت اگر در ماه اول قصد اقامت ده روز نکنند باید احتیاط نمایند یعنی نمازشان را هم تمام و هم شکسته بخوانند و روزه را هم بگیرند و هم قضا نمایند.
تبصره 2: با توجه به اینکه آیت الله سیستانی رجوع به مرجع تقلید مساوی را جایز می داند، مقلدان ایشان می توانند در این مساله به مرجع مساوی دیگر مراجعه کنند که نماز را کامل و روزه را صحیح می داند.
✍آیت الله مکارم : اساتید و دانشجویان اگر برای مدت قابل ملاحظه ای _مثلا یک سال یا بیشتر_ در محل تحصیل یا تدریس بمانند ، آن محل در حکم وطن و نماز و روزه شان تمام می باشد و ماندن ده روز پی در پی شرط نیست
کسانی که همه روزه یا حداقل سه روز در هفته به محل تحصیل یا تدریس می روند یعنی صبح به محل تحصیل یا تدریس می روند و عصر باز میگردند و این کار مدتی ادامه می یابد ، کثیر السفر محسوب می شوند و نماز و روزه شان در آن محل و به هنگام رفت و برگشت ، تمام است.
✍آیت الله وحید: اگر در هفته حداقل چهار روز بین وطن و دانشگاه رفت و آمد کند و این کار برای مدت یک سال یا بیشتر ادامه یابد ، آنجا در حکم وطن است و نماز در آنجا تمام و روزه صحیح است و در بین راه باید احتیاط کند ؛ یعنی نماز را تمام و شکسته بخواند و روزه بگیرد و قضای آن را نیز به جا آورد و اگر رفت و آمد سه روز باشد ، در این مورد نیز باید احتیاط کند.
📚 منبع:
دفتر همه مراجع و توضیح المسایل همه مراجع.
#ماه_رمضان
#احکام
#احکام_روزه
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رمضان موفقیت صیاد دلها
شهید صیاد شیرازی
نماز اول وقت و عشق به امام
#الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ
هدایت شده از گل یاس
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ شمسی
میلادی: Tuesda 11 April 2022
قمری: الثلاثاء ٠٩ رمضان ۱۴۴۳
🌹 امروز متعلق است به:
🔸حضرت امام حسن مجتبی و امام حسین عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
👈هزارمرتبه ذکر یا قاضى الحاجات
👈۱۲۹مرتبه یالطیف بگوید تا مال کثیر یابد.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅ وقایع روز:
مناسبت خاصی ثبت نشده است
⏳🗓روز شمار تاریخ:
⬛️⌛️۰۱ روز مانده تا وفات حضرت خدیجه سلام الله علیها (۳ سال قبل از هجرت)
💐⌛️۰۶ روز تا ولادت باسعادت حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام (۳ه ق)
💐⌛️۰۸ روز تا معراج حضرت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم (۶ ماه قبل هجرت)
⬛️⌛️۱۰ روز تا اولین شب قدر
⬛️⌛️۱۲ روز تا شهادت حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام
✅با ما همراه باشید...
هدایت شده از گل یاس
4_5929428606710187766.mp3
919.6K
🔸ترتیل صفحه 386 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام صبا
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
هدایت شده از گل یاس
🌷نکته تفسیری صفحه ۳۸۶:🌷
سبب سازِ سبب سوز:
داستان حضـرت موسی علیهالسلام، سرشار از نکات آموزنده و عبرتانگیز است. یکی از نکات برجستهی این داستان، «سبب سازی خدا و سبب سوزی» اوست. توضیح اینکه خدای بزرگ برای ادارهی هستی و اجرای تصمیمات خود در جهان، از اسباب و عللی که خودش پدید آورده، استفاده می کند؛ امّا گاهی برخی از این اسباب و علل، به علّت سوء استفاده ی انسانها، مانع هدایت آنها و پیشرفتِ اهداف پیامبران خدا می شود، و در بعضی از این اوقات، خدای بزرگ برای مصلحتی که خود از آن آگاه است و برای نشان دادن قدرت خویش، اسباب و علل ظاهری را از کار می اندازد یا در تأثیر آنها تغییراتی ایجاد می کند، و این تغییر، خود سبب جدیدی در اجرای اهداف او می شود. داستان حضرت موسی(ع)، پر از مواردیست که در آنها اسباب ظاهری و قوانین طبیعی جهان تغییر کرده و به صورت دیگری انجام وظیفه کرده اند.
خدا در ایـن آیـات به سه مـورد از این موارد عجـیـب اشـاره کـرده است:
1ـ نوزاد خـفـته بر امواج نیل: به گـفتهی دانشمندان، ساعات و روزهای آغازین تولّد انسان، یکی از حساس ترین اوقات زندگی اوست و نوزاد در این اوقات به مراقبت ویژه ای نیاز دارد؛ امّا موسای یک یا چندروزه، دور از آغوش مادر، در امواج نیل رها شد؛ چراکه به دستور فرعون، سر تمام کودکان پسر از تن جدا میشد. مادر موسی(ع) به الهام الهی و برای حفظ و نجات جان نوزادش، او را در سبدی گذاشت و به خدا سپرد و در رود نیل رها کرد؛ امّا رود نیل که به بزرگسالان رحم نمی کند، به دستور پروردگار، همچون گهواره ای آرام، موسی(ع) را به مقصد مورد نظر برد.
2ـ پرورش موسی در دامان دشمن: فرعون که از تعبیرکنندگانِ خواب و پیشگویان شنیده بود که به زودی توسّط پسری از بنی اسرائیل نابود می شود، فرمان داده بود که پسـران بنیاسرائیل قتل عام شوند؛ امّا رود نیل ، پسر زیبارویی را کنار قصر او آورد و خدمتکاران، او را نزد فرعون آوردند. شاید ابتدا فرعون می خواست که او را بکشد؛ ولی به خواست خدا چنان مهر و محبّتِ عجیبی از موسی در دل فرعون و همسرش ـ که فرزندی نداشتند ـ ایجاد شد که تصمیم گرفتند او را به فرزندی بپذیرند؛ فرزندخوانده ای که سرانجام بزرگترین دشمن فرعون شد و کابوس او را به حقیقت مبدّل کرد.
3ـ ممنوعیت نوشیدن هر شیری برای موسی جز شیر مادر: نوزاد، خسته و گرسنه در قصر حضور دارد و صدای گریه اش همگان را کلافه کرده است. به دستور فرعون، زنان شیرده فراخوانده شدند تا موسی را سیر کنند؛ امّا به خواست خدا، کودکِ به شدّت گرسنه، شیر هیچ یک از آن زنان را نپذیرفت و لحظه به لحظه بر زاری اش افزوده شد. خواهر موسی که او را از خانه تا به قصر زیر نظر گرفته بود، به قصر مي رود و به مأموران می گوید که زن شیردهی را می شناسد که میتواند نوزاد را شیر دهد، و مادرش را ـ که مادر خود موسی است ـ به قصر می آورد. بدین ترتیب، مادری که دلش از ترس و غم خالی شده بود و گمان می کرد که دیگر هیچگاه فرزندش را نمی بیند، پس از چند ساعت، کودکش را سالم و سرحال در دامان خود دید و از شیرهی جان خود به او بخشید.
هدایت شده از گل یاس
🔴 دعای روز نهم ماه مبارک رمضان
🔹 اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِي فِيهِ نَصِيباً مِنْ رَحْمَتِكَ الْوَاسِعَةِ وَ اهْدِنِي فِيهِ لِبَرَاهِينِكَ السَّاطِعَةِ وَ خُذْ بِنَاصِيَتِي إِلَى مَرْضَاتِكَ الْجَامِعَةِ بِمَحَبَّتِكَ يَا أَمَلَ الْمُشْتَاقِينَ.
🔺 اى خدا مرا نصيبى از رحمت واسعه خود عطا فرما و به ادله روشن خود هدايت فرما و پيشانى مرا بگير و بسوى رضا و خشنودى كه جامع (هر نعمت) است سوق ده به حق دوستى و محبتت اى آرزوى مشتاقان.
هدایت شده از گل یاس
4_5868439624430389404.mp3
4.11M
📖 تندخوانی کلام الله مجید
📢 قاری : استاد معتز آقائی
🔵 جزء نهم
147.mp3
460.5K
#کلیپ_صوتی
💢سالی که نکوست از بهارش پیداست
🎤 آیت الله جوادی #آملی
⚡️💥⚡️💥⚡️
💥⚡️💥⚡️💥
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #حدیث_زندگی | خودتان را در معرض تهمت قرار ندهید
🔺 شرح حدیث توسط حضرت آیتالله خامنهای
📥 نسخه کیفیت اصلی👇
https://farsi.khamenei.ir/video-content?id=49986
⁉️کسی که تاب تحمل تشنگی را ندارد در ماه مبارک چه وظیفه ای دارد ؟
✅ پاسخ :
📝 آیت الله خامنه ای :
انسان نمیتواند بخاطر ضعف و تشنگى، روزه را بخورد ولی اگر ضعف و تشنگى او به اندازهای است که معمولاً نمیشود آن را تحمل کرد، در اين صورت هر وقت به حرج افتادند مىتوانند افطار نمايند ولى تا در حرج واقع نشدهاند، نبايد روزه را باطل كنند.
📝آیت الله مکارم :
اگر روزه دار به اندازه اى تشنه شود که طاقت تحمّل آن را ندارد و یا ترس بیمارى و تلف داشته باشد، مى تواند به اندازه ضرورت آب بنوشد، ولى روزه او باطل مى شود و اگر ماه رمضان باشد باید بقیّه روز را امساک کند.
📝آیت الله سیستانی:
ضعف به تنهايى مجوز روزه خوارى نيست هرچند شديد باشد ، مگر اين كه موجب مشقت (سختی زیاد) باشد كه در اين صورت خوردن یا آشامیدن به مقدار ضرورت جايز است و بايد بعد از آن قضا نمايد.
وهمچنين اگر ضعف موجب عجز (ناتوانی) از كار لازم براى كسب روزى باشد با فرض اين كه توانایی انجام کار ديگرى را نداشته باشد ، و نیز اگر كارگر به دليل تشنگى شديد نتواند روزه را ادامه دهد ، در اين دو صورت به احتياط واجب بايد در خوردن وآشاميدن به مقدار ضرورت اكتفا كند واز زائد بر آن اجتناب نمايد ، و باید بعد از آن قضا نمايد.
📝آیت الله وحید :
اگر روزه دار به قدرى تشنه شود كه بترسد از تشنگى بميرد ، واجب است به اندازه اى كه از مردن نجات پيدا كند آب بياشامد ، ولى روزه او باطل مى شود ، و اگر ماه رمضان باشد بايد در بقيّه روز از به جا آوردن كارى كه روزه را باطل مى كند خوددارى نمايد ، و همچنين اگر بترسد كه از نخوردن آب به او ضرر معتنا بهى برسد ، يا آب نخوردن براى او موجب حرجى باشد كه عرفاً قابل تحمّل نباشد ، كه در اين دو صورت مى تواند به اندازه رفع ضرر و حرج آب بياشامد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ هر وقت دین رو طوری تفسیر کردیم که با ذهن دنیایی آدما سازگار دراومد، باید مطمئن باشیم که اون چیزی رو که برای مردم تفسیر کردیم، اسمش دین واقعی و حقیقی نیست.
✅ فضای دین و دینداری فراتر از اون چیزیه که نگاه تنگ اهل دنیا بتونه اون رو درک کنه. وسعت و عظمت رحمت الهی خیلی بالاتر از اون چیزیه که فکر کوتاه اهل دنیا بتونه درکش بکنه.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پرسمان_نماز
💧 پاداش نماز شب چیه؟ 💧
#استاد_رفیعی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 #ویدیو | ● جذب مخاطب...
.
🎥 آیا لحن بیان یک خبر در میزان اثر پذیری در مخاطب اهمیت بالایی دارد؟
.
چرا یک لحن خوب میتواند به ما حس واقعی بودن یک خبر را بدهد؟
:
اگر رسانه ای از این موضوع سوء استفاده کند تکلیف مخاطبین چیست؟
:
•┈•••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
هدایت شده از گل یاس
عزیزان ذیل هدایای مسابقات دهه فجر خود را هنوز دریافت نکرده اند، لطفا به مدیر کانال اعلام نمایند که ساکن کدام شهر هستند تا هدایا ارسال گردد. 1- ستایش غلامیان 2-فاطمه خدابخشی 3-محمد حسین بیات 4-امیرحسین احسانی 5-پرنیا شهبازی 6-عارفه صادقی 7-گیلدا محمدی 8-مهسا محمدی نصر 9-عارفه زمانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ارسالی از خانم طغیانی
هدایت شده از گل یاس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚜️ربَّنَا |نماهنگ بسیار دیدنی و تاثیرگذار
🌙همخوانی ربنای ماه رمضان
🕌در مسجد تاریخی جامع اصفهان
🔸جدیدترین اثر:
💠گروه تواشیح بین المللی تسنیم💠
🕋تلاوت گروهی بسیار زیبا قرآن کریم
آیات ۱۹۳ و ۱۹۴ سوره مبارکه آل عمران
📺مشاهده و دریافت فیلم باکیفیت:
🌐 aparat.com/v/KBsA9
32.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نماهنگ افزایش اقتدارملی با اقتصاد دانش بنیان