📸 «گِرگِشو»؛ جشن کهن نیمه رمضان در بوشهر
🔹گرگیعان یا قرقیعان نام یک آیین سنتی است که بهمناسبت میلاد امام حسن(ع) است. این مراسم در بین مردم بوشهر به مراسم گرگشو (گرهگشا) معروف است.
🔹در نیمه ماه رمضان کودکان جزیره شیف که اکثرا عربزبان هستند با کیسهای برای جمع آوری عیدی و شیرینی و تنقلات به در خانهها رفته و با گفتن گرگشو گرگشو، از صاحبخانه که نذری داشته عیدی خود را دریافت میکنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷شعرخوانی شهید مدافع حرم محمدرضا بیات همراه همرزمانش در وصف امام حسن مجتبی علیهالسلام
#شهید_محمدرضا_بیات
یادش گرامی وراهش پررهرو
#الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ
هدایت شده از گل یاس
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ شمسی
میلادی: Tuesda 18 April 2022
قمری: الثلاثاء ١٦ رمضان ۱۴۴۳
🌹 امروز متعلق است به:
🔸حضرت امام حسن مجتبی و امام حسین عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
👈هزارمرتبه ذکر یا قاضى الحاجات
👈۱۲۹مرتبه یالطیف بگوید تا مال کثیر یابد.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅ وقایع روز:
🇮🇷روز ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی زمینی
⏳🗓روز شمار تاریخ:
💐⌛️۰۱ روز تا معراج حضرت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم (۶ ماه قبل هجرت)
⬛️⌛️۰۳ روز تا اولین شب قدر
⬛️⌛️۰۵ روز تا شهادت حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام
هدایت شده از گل یاس
4_5994476908610324127.mp3
1.04M
🔸ترتیل صفحه ۳۹۳ با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : بیات
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
هدایت شده از گل یاس
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۹۳🌷
آنجا که انسان ها حق انتخاب ندارند:
فرض کنید که انسانِ عاقل و باشعوری در مسیری در حال حرکت باشد و ناگهان به یک دوراهی برسد که هیچ تابلوی راهنمایی در آنجا وجود ندارد و او به خودی خود نمی تواند بفهمد که کدام راه و کدام بیراهه است. آیا در چنین جایی می تواند بدون راهنماییِ افرادی که راه را از بیراهه می شناسند، یکی از دو راه را انتخاب کند؟ بی شک، نه؛ بلکه بهترین اتّفاقی که می تواند بیفتد، این است که شخص راه بلدی فرا رسد و دست انسان را بگیرد و او را به راه درست راهنمایی کند. زندگی ما انسان ها، پر از دوراهی ها و بلکه چندراهی هایی است که ما از درستی آن ها بی خبریم. ما در مقطعی از زمان به دنیا می آییم و در مقطعی از آن از دنیا می رویم و در مدّت چند ساله ی زندگی مان با انواع و اقسام نیازها و مشکلات مواجه هستیم، و هرچند شاید بتوانیم برخی اوقات با عقل و شعور خود راه درست را انتخاب کنیم، بدون شک در بسیاری از موارد نمی دانیم که با قدم گذاشتن در کدام راه، به مقصد می رسیم.
نگاهی به مشکلات و گره های کوری که در همه ی جوامع وجود دارد، به روشنی این مطلب را آشکار می کند. تغییراتِ متعدد در قوانین جزایی، وجود اختلافات دامنه دار داخلی و خارجی کشورها، به دست نیامدن شیوه ی مناسب در ارتباط صحیح مرد و زن در بسیاری از جوامع، حجم سنگین ظلم و ستم از سوی حکومت ها به مردم خویش و مردم کشورهای دیگر و ... نشان می دهد که انسان ها به رغم پیشرفت های ظاهری، در بسیاری از قوانین زندگیِ فردی و اجتماعی خود، دچار سردرگمی هستند و به درستی نمی دانند که کدام راه، انسان را به سعادت حقیقی اش می رساند. آری، انسان ها با استفاده ی نادرست از نعمت اختیار، و بهره نگرفتن از راهنماییِ راه نمایان دانا، دچار این مشکلات شده اند. این واقعیتِ انکارناپذیر به روشنی گواهی می دهد که انسان در بسیاری از برنامه های زندگی اش، به برنامه ریزی و راهنمایی کسی نیاز دارد که از تمام نیازهای او اطّلاع داشته، و با توجّه به تمام جوانب زندگیِ او، برایش برنامه ریزی کرده است تا در این موارد، با اختیار خودش از راهنمایی او پیروی کند و در برابر هدایت و برنامه ریزی او تسلیم و فرمان بردار باشد تا به سعادت حقیقی دست یابد. البته این نیاز واقعی انسان، به دقت مورد توجّه خدای مهربان بوده و هست، و او از طریق پیام آوران خود، برنامه ای بسیار دقیق و حساب شده برای بندگانش فرو فرستاده و به آنان توصیه کرده که برای سعادت خود، موبه مو از آن برنامه پیروی کنند. این برنامه ی دقیق، «دین» نام دارد و خداوند با قاطعیتِ تمام وعده داده که افراد و جوامعی که از دین او پیروی کنند ـ و البته پیروی حقیقی و نه زبانی ـ به سعادت راستین خواهند رسید. آیه ی مورد بحث، به همین مطلب اشاره می کند و بیان می فرماید که خداوند در قلمروی فرمانروایی خود، هر موجودی را که بخواهد، می آفریند، و هر برنامه ای را که برای سعادت انسان ها صلاح بداند، وضع می کند(وَ رَبُّکَ یَخلُقُ ما یَشاِّءُ وَ یَختار)، و انسان ها نباید از برنامه ریزی او تخلّف کنند و راه دیگری را برگزینند (ما کانَ لَهُمُ الخِیَرَةُ). البته همان طور که گفتیم، پیروی و اطاعت از دستورهای خدا، به هیچ وجه مخالف اختیار و آزادی انسان نیست؛ بلکه نشانگر استفاده ی صحیح از نعمت اختیار است؛ زیرا انسان، راه نمایی پیامبران خدا را با اختیار و آزادی می پذیرد و از میان راه های متفاوت، راه سعادت را برمی گزیند.
هدایت شده از گل یاس
🔴 دعای روز شانزدهم ماه رمضان
🔹 اللَّهُمَّ وَفِّقْنِي فِيهِ لِمُوَافَقَةِ الْأَبْرَارِ، وَ جَنِّبْنِي فِيهِ مُرَافَقَةَ الْأَشْرَارِ، وَ آوِنِي فِيهِ بِرَحْمَتِكَ إِلَى [فِي ] دَارِ الْقَرَارِ، بِإِلَهِيَّتِكَ يَا إِلَهَ الْعَالَمِينَ.
🔺 خدایا مرا در این ماه به همراهی و همسویی با نیکان توفیق ده، و از همنشینی با بدان دور بدار، و به حق رحمتت به خانه آرامش جایم ده، به پرستیدگی ات ای پرستیده جهانیان.
هدایت شده از گل یاس
4_5787368912672787535.mp3
3.99M
📖 تندخوانی کلام الله مجید
📢 قاری : استاد معتز آقائی
🔵 جزء شانزدهم
هدایت شده از گل یاس
💡 قرآن راه زندگی
‼️ اگر خداوند چیزی را از مؤمن گرفت، بهتر از آن را به او میدهد.
👌 راهکارهای زندگی موفق در جزء شانزدهم قرآن کریم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_زیبای
#درباره_رفتار_انسان
🌎ای مردم، دنيا آرزومندان و خواهان خود را فريب مى دهد، براى شيفتگان خود ارزشى قائل نيست، و آن كس را كه بر دنيا پيروز شود مغلوب گرداند. به خدا سوگند هرگز ملّتى از ناز و نعمت زندگى گرفته نشدند مگر به كيفر گناهانى كه انجام داده اند، زيرا خداوند بر بندگان خود ستم روا نمى دارد. اگر مردم به هنگام نزول بلاها، و گرفته شدن نعمت ها، با درستى نيّت در پيشگاه خدا زارى كنند، و با قلب هاى پر از محبّت از خداوند درخواست عفو نمايند، آنچه از دستشان رفته باز خواهد گشت، و هر گونه فسادى اصلاح خواهد شد.
📘#خطبه_178
می رود این نفس اما خبرم می ماند - @Maddahionlin.mp3
6.24M
🌙 #مناجات ویژه #ماه_رمضان
🍃می رود این نفس اما خبرم می ماند
🍃می شوم خاک ولی چشم ترم می ماند
🎤کربلایی #سید_رضا_نریمانی
🍂 ضعف ریشهها
⚠️ یه روز انقلابی و یه روز پشیمون از انقلابی بودن!
🥴 بنظرتون چرا؟
🤝 #بامعرفتها
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 ارتش حزبالله
🔻رهبرانقلاب: جا دارد که امروز ارتش جمهوری اسلامی ایران را «حزبالله» بنامیم؛ ارتش حزبالله. «الا انّ حزبالله هم المفلحون».
🔹حزب خدا مفلح و رستگار است. حزب خدا غالب و پیروز است. هر چه میتوانید، در این خطِّ حزباللّهی جلو بروید.
🔺حزبالله، یعنی کسی که هم از امکانات خداداد بهترین استفاده را میکند - از دانش استفاده میکند، از خرد و اندیشه استفاده میکند، از نیروهای انسانی استفاده میکند، از ابتکار و تجربه استفاده میکند، از تجربهی هشت سال دوران #دفاع_مقدس بیشترین استفادهها را میکند - و هم ارزشهای انسانی و الهی را که اسلام به او آموخته است، گرامی میدارد و آن را مایهی پیشرفت خود به حساب میآورد و به آن تکیه میکند و با آن سرافراز است. ۱۳۷۶/۰۷/۰۵
🌹 #روز_ارتش
🌙 @Khamenei_ir
💢احکام و آداب سجده های واجب قرآن💢
چهار آیه از چهار سوره قرآن سجده واجب دارند که عبارتند از:
الف: سوره نجم آیه 62.
ب: سوره علق: آیه 19.
ج: سوره سجده (الم تنزیل) آیه 15.
د: سوره فصلت آیه 37.
احکام و شرایط خاص آنها به این صورت است که:
1. اگر انسان به آیات مذکور گوش فرا دهد واجب است که سجده کند و اگر تنها آنها را بشنود(به گوش او برسد بدون این که قصد شنیدن داشته باشد) اگر چه سجده واجب نیست ولی احتیاط آن است باز سجده کند.
2. آنچه موجب وجوب سجده می شود شنیدن تمام آیه است ولی اگر بخشی از آیه را هم شنید، احتیاطا سجده کند.
سجده در هنگام شنیدن این آیات واجب فوری است و نباید تأخیر بیفتد و اگر احیانا تأخیر افتاد در اولین فرصت باید آن را بجا آورد.
3. شنیدن از بچه یا کسی که قصد تلاوت ندارد یا ضبط صوت، سجده کردن را واجب نمی کند، اگر چه احتیاط در آن است که سجده بجا آورد.
4. در سجده واجب قرآن نمی شود بر چیزهای خوراکی و پوشاکی سجده کرد، ولی سایر شرایط سجده را که در نماز است، لازم نیست مراعات کنند.
5. هر گاه در سجده واجب قرآن، پیشانی را به قصد سجده به زمین بگذارد، اگر چه ذکر نگوید کافی است و گفتن ذکر، مستحب است و بهتر است بگوید: «لٰا إِلٰهَ إِلَّا اللّٰهُ حَقّا حَقّا لَا إِلٰهَ الّا اللّٰهُ ایماناً وَ تَصْدِیقاً لَا إِلٰهَ إِلَّا اللّٰهُ عُبُودِیةً وَ رِقًّا سَجَدْتُ لَک یٰا رَبِّ تَعَبُّداً وَ رِقًّا لَا مُسْتَنْکفاً وَ لَا مُسْتَکبِراً بَلْ أَنَا عَبْدٌ ذَلِیلٌ ضَعِیفٌ خَائِفٌ مُسْتَجِیرٌ».
6. سوره های سجده دار را نباید در نماز خواند و موجب بطلان نماز می شود.
7. بر فرد جنب و حائض حرام است خواندن کلمه یا آیه ای از این سوره ها؛ چه آیه سجده باشد یا آیات دیگر این چهار سوره.
هدایت شده از گل یاس
افطاری ساده رزمندگان درشب عملیات
افطار امروزمان را
مهمان رزقِ شهدا باشیم
با جرعهای از خلوص و یکرنگی ...
خـ♡ــدایـا
در ایـن روزها
و در ایـن لحـظات عـرفـانی افـطار
رنـگ و بـوی روزهام را
مثـل روزهداران واقـعی
و حـال و هـوای شـب زندہ داریم را
چون شـب زندهداران حقیـقـی
قـرار بـدہ
و از خواب بیخبـران آگـاهم ڪن
و بـا پاڪ ڪن عفـو خـود
گنـاهـانـم را پـاڪ ڪن
🌸طاعاتتون قبول درگاه حق🌸
#طاعات_قبول
#التماس_دعا
#اللهم_ارزقناشهادت_فی_سبیلک🌹
#الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ
هدایت شده از گل یاس
🌹 تقویم شیعه🌹
☀️ امروز:
شمسی: سه شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۱
میلادی: Tuesday 19 April 2022
قمری: الثلاثاء ١٧ رمضان ۱۴۴۳
🌹 امروز متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
💠 اذکار روز:
👈هزارمرتبه یا ارحم الراحمین
👈۹۰۳مرتبه یا قابض بگوید تا به حاجت خود برسد.
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅ وقایع روز:
💐معراج حضرت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم (۶ ماه قبل هجرت)
👈جنگ بدر (۲ه ق)
⏳🗓روز شمار تاریخ:
⬛️⌛️۰۲ روز تا اولین شب قدر
⬛️⌛️۰۴ روز تا شهادت حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام
✅با ما همراه باشید...
هدایت شده از گل یاس
4_5994565668404463348.mp3
962.6K
🔸ترتیل صفحه ۳۹۴ با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : حجاز - رست
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
هدایت شده از گل یاس
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۹۴🌷
ثروتمند خودخواه بنی اسرائیل:
آیات 76 تا 82 این سوره، در باره ی مرد بسیار ثروتمندی به نام «قارون» سخن می گوید. معروف است که او پسرعمو یا پسرخاله ی حضرت موسی بود و در ابتدا، از پیروان آن حضرت محسوب می شد؛ امّا چرخ روزگار، او را به ثروت هنگفتی رساند؛ تا آنجا که برای حمل کلید گنج هایش، چند فرد نیرومند را استخدام کرده بود! ولی او به جای شکرِ این نعمت، راه کفر و ناسپاسی را پیش گرفت. بر اساس این آیات، او نه تنها به نیازمندان کمک نمی کرد و واجبات مالی اش را نمی پرداخت، به قوم خود ظلم و ستم می کرد و با خودنمایی و فخرفروشی و به رخ کشیدنِ دارایی اش به مردم بینوا، بر زخم هایشان نمک می پاشید! افراد باایمان و خردمند بنی اسرائیل، با دیدن این وضعیت، زبان به نصیحت او گشودند که این قدر به خاطر مال و ثروتت سرمست نباش؛ زیرا خدا افراد مغرور و سرمست را دوست ندارد. آری، سرمستی از مال و ثروت، بیماری روحی خطرناکی ست که انسان را از توجّه به شخصیت خویش و خودسازی و پاک کردن جان از بدی ها غافل می کند و پیوسته او را به بازی و سرگرمی با زرق و برق دنیا می کشاند.
در روایتی از امام صادق(ع) می خوانیم که خدا به موسی فرمود: «برای زیادی ثروت سرمستی مکن و در هیچ حالی از یاد من غافل مشو؛ زیرا [سرمستی از] مال فراوان، گناهان را به فراموشی می سپارد، و غفلت از یاد من، دل ها را سنگ می کند.» نصیحت دومِ افراد باایمان به قارون این بود که با آنچه خدا به تو داده، سرای آخرت را طلب کن و بهره ات را از دنیا فراموش مکن. آنان به او یادآوری کردند که دارایی اش، امانتی از سوی خداست که به زودی از او گرفته می شود و او باید در این فرصت کوتاه، با دادن صدقه و کمک به دیگران، از آن برای آباد کردن خانه ی آخرتش استفاده کند؛ زیرا آنچه از این دارایی برای او باقی می ماند، همان بهره ای است که در جهان نامحدود آخرت خواهد داشت، و لذّت جویی های دنیایی او سرانجام به پایان می رسد. امیر مؤمنان علی(ع) فرموده است: «دارایی حقیقی تو از دنیا، چیزی است که با آن جایگاه ابدی ات را آباد می کنی. » البتّه نه تنها مال و ثروت، بلکه هر آنچه انسان دارد، امانت الهی است و او باید نهایت تلاش خود را برای آبادسازی آخرتش با این امانت ها به کار گیرد. در حدیثی از امیر مؤمنان می خوانیم: «از این غافل مشو که سلامت، نیرو، آسایش، جوانی و نشاطت را برای به دست آوردن آخرت به کار گیری .» توصیه ی دیگر افراد باایمان به قارون این بود که همان طور که خدا بدون منّت و بی آن که استحقاقش را داشته باشی، به تو لطف و نیکی کرد، تو نیز بی منّت به دیگران لطف و نیکی کن (وَ اَحسِن کَماِّ اَحسَنَ اللهُ اِلَیکَ). به راستی این جمله چقدر زیبا و دل نشین است! کمی بیندیشیم که خدا چگونه و چه بسیار به ما لطف کرده، و ما هیچ استحقاقی برای این همه نعمت نداشته و نداریم؛ ولی او بدون منّت و بی آن که از او طلبی داشته باشیم، باران نعمت هایش را بر ما باریده است. پس ما نیز با روی گشاده و بی آن که منّتی بگذاریم، باید به هم نوعان نیازمند خود نیکی و از ایشان دلجویی کنیم.