نکته تفسیری صفحه ۳۴۷:
سه نعمت بزرگ:
اگر برای چند دقیقه چشمان خود را ببندیم و گوش هایمان را بگیریم و در حالی که نه چیزی را می بینیم و نه می شنویم، به کارهای روزانه مان ادامه دهیم، ما در این لحظات، دنیای تاریک و ساکتی را تجربه می کنیم، از اتّفاقات اطرافمان ناآگاه می مانیم، از اخبار و حوادث جدید بی اطّلاع می شویم، تغییرات محیط اطرافمان را نمی بینیم، و خلاصه، در جهانِ بی خبری به سر می بریم! به راستی یکی از تفاوت های مهم ما با گیاهان و جمادات، داشتن گوش و چشم است. ما با چشم هایمان، جهان را می بینیم و از مناظر زیبای آن لذّت می بریم. چهره های متفاوت را از یکدیگر تشخیص می دهیم و می توانیم اشکال گوناگون را از هم بشناسیم. همچنین با گوش هایمان صداهای متفاوت را می شنویم؛ از بسیاری از خطرات آگاه می شویم، و از همه مهم تر، می-توانیم سخنان انسان های دیگر را بشنویم و با آنان سخن بگوییم. امّا فراتر از این ها، ما قدرتی داریم که دیگر جانداران از آن بی بهرهاند؛ آن نیروی ارزشمند، قدرت اندیشه است که به انسان ها کمک می کند مسائل را تجزیه و تحلیل کنند، از چند مطلب به هم پیوسته نتیجه بگیرند، رازها و رمزهای جهان را کشف کنند و به اختراعات مهم دست یابند. در واقع، قدرت شنوایی و بینایی، ابزار ما برای شناخت جهان مادّی اند، و قدرت عقل و اندیشه، ابزار ما برای تجزیه و تحلیلِ یافته هایمان از راه چشم و گوش. همچنین مسائل ذهنی محض نیز با عقل بررسی می شود؛ مسائلی مانند ریاضیات و فلسفه. به هر حال، این سه نیرو، یعنی دیدن، شنیدن و اندیشیدن، سه نعمت بسیار بزرگ خدا به ما انسان هاست که به زندگیِ انسانیِ ما معنا و مفهوم بخشیده است. خدای مهربان در این آیات به بندگانش این سه نعمت مهم را یادآوری فرموده، از آنان گله می کند که چرا شکر این نعمت ها را بسیار اندک به جا می آورند.
البتّه شکر، مراحل متعددی دارد که آسان ترین آن ها، مرحلهی زبانی، و والاترین آن ها، مرحلهی عملی است؛ یعنی انسان در عمل، نعمت های خدا را در مسیری به کار بندد که خدا می پسندد و برای آن، چنین نعمتی را به انسان بخشیده است. به راستی، شکر نعمت گوش و چشم و دل چیست و این نعمت ها چه حقّی بر انسان دارند؟ آیا اگر ما پنجرهی چشم را به هر صحنه ای بگشاییم و دریچهی گوش را به هر صدایی باز کنیم و هر دزد و راهزنی را به خانهی قلبمان راه دهیم، به این نعمت های مهم کم لطفی نکرده ایم؟ پیشوای چهارم ما فرموده است: «حق گوش این است که آن را پاک نگاه داری و راهی به دل و جانت قرار دهی که فقط سخنان خوب از آن عبور کند تا بدین وسیله در قلبت خوبی ایجاد کنی یا خلق وخوی پسندیده ای به دست آوری؛ زیرا گوش، دریچه ای است که سخن از راه آن به دل می رسد و با آن، انواع و اقسام معانی خوب و بد به آن راه می یابد ... امّا حق چشم این است که از آنچه بر تو حلال نیست، آن را بپوشانی و آن را از این سو و آن سو نگریستن بازداری؛ مگر اینکه به جایی باشد که عبرتی در آن وجود داشته باشد که باید با چشم به آن بنگری و از روی علم و آگاهی از آن بهره گیری؛ زیرا چشم، دریچهی عبرت آموزی است.»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نهج_البلاغه
◽️ لِسَائِلٍ سَأَلَهُ عَنْ مُعْضِلَةٍ سَلْ تَفَقُّهاً وَ لَا تَسْأَلْ تَعَنُّتاً فَإِنَّ الْجَاهِلَ الْمُتَعَلِّمَ شَبِيهٌ بِالْعَالِمِ وَ إِنَّ الْعَالِمَ الْمُتَعَسِّفَ شَبِيهٌ بِالْجَاهِلِ الْمُتَعَنِّتِ
🌖 (شخصی مسئله پیچیده ای سوال كرد) فرمود: برای فهمیدن بپرس، نه برای آزار دادن، كه نادان آموزش گیرنده، همانند داناست، و همانا دانای بی انصاف چون نادان بهانه جو است.
📚 #حکمت_320
۱۱ آبان ماه سالروز شهادت شهید #طیب_حاج_رضایی ملقب به حر انقلاب که به روز شهرستان آوج(پایتخت جوانمردی) نام گذاری شده را گرامی می داریم.
طیب در ابتدای جوانی در زورخانه ها به ورزش می پرداخت و بعدها از بارفروشان بزرگ میدان میوه و تره بار شوش بود.
وی در عاشورای سال ۱۳۴۲ به طرفداری از روحانیت پرداخت و با نصب تصاویر امام خمینی بر روی عَلَم های دسته عزاداری باعث خشم حکومت شد.
وی در قیام ۱۵ خرداد میدان میوه را تعطیل کرد و نقش مهمی در شرکت مردم در تظاهرات داشت.
چند روز بعد دستگیر و بعد از چند ماه زندانی شدن ، در ۱۱ آبان ماه ۱۳۴۲ تیرباران و به شهادت رسید.
امام خمینی با حضور بر سر مزار شهید طیب در شاه عبدالعظیم یک جمله فرمودند: «طیب! تو عاقبت به خیر شدی، دعا کن خمینی هم عاقبت به خیر شود».
همچنین مقام معظم رهبری درباره طیب حاج رضایی در دیدار خانواده این شهید فرمودند:
« یکی از بالاترین و با فضیلتترین شهادتها ، شهادتی است که پدر شما و مرحوم طیب به آن شهید شدند »
روحش شاد و یادش گرامی با ذکر #فاتحه و #صلوات
#الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ
چرا تنبیه موثر نیست؟
با تنبیه، بدرفتاری کودک تنها از دید تنبیهکننده مخفی میشود ولی در مجموعه رفتاری کودک باقی مانده و خاموش نمیشود. در تنبیه به کودک میگوییم چکار نکند در حالی که باید به او آموزش دهیم چکار کند.
والدین مجبور میشوند شدت تنبیه را به مرور افزایش دهند که به تدریج منجر به انزجار کودک از والدش میشود. با تنبیه، والدین نیز تنبیه خواهند شد چرا که خشم کودک برانگیخته میشود.
تنبیه آموزش پرخاشگری به کودک است. تنبیه به خصوص تنبیههای جسمی هیچوقت فراموش نمیشوند.
طراح طوفان کیست؟
🔺محمد ضیف، فرمانده گردانهای عزالدین قسام و تحت تعقیبترین مرد در فهرست دستگاههای امنیتی اسرائیل کسی که دشمن شماره یک صهیونیستها به شمار میرود و گفته میشود که طراح اصلی و مغز متفکر حملات غافلگیرکننده طوفانالاقصی است
📌اسرائیل دست کم ۷ بار برای به کشتن محمّد ضیف تلاش کرده
#قیام_مظلوم
#طوفان_الأقصى
استادپورحاتم،جلب محبت همسر.mp3
6.27M
چطور مثل دوران اول زندگی بشیم
🔰اگر این سوال شما هم هست حتما صوت رو گوش کنید
✅از دست همسرم خسته شدم اصلا محبت کردن بلد نیست اصلا دل بردن بلد نیست ادم سردو بی روحی هست
✅ مثل سالهای اول هم رو دوست نداریم
•❀🕊◍⃟♥️
هدایت شده از 🌷شمیم یار🌷
مسابقه 📢 مسابقه 📢
تسخیر لانهٔ جاسوسی آمریکا در یوم الله١٣ آبان ۵٨ یکی از بزرگترین رویدادهای این روز است.
✅مسابقه ای ویژهٔ نسل فهمیده 👇👇👇
( من از آمریکا متنفرم چون .... )
┄┅═══✼🍃🇮🇷🍃✼═══┅┄
1⃣ به تعدادی از بهترین پاسخها جوایز ارزنده ای اهدا می گردد.
2⃣ پاسخ ها (کتبی، شعر ، پادکست و...) تا روز 13 آبان ارسال گردد.
3⃣ تولیدات و آثاری که بصورت گفتاری، فیلم و... تهیه می شود از طریق ایتا به مدیر کانال ارسال گردد. لطفا هنگام ارسال آثار خود را معرفی کرده و محل کار سرپرست را اعلام نمایید در غیر این صورت ثبت نخواهد شد.
🔴توجه🔴توجه🔴توجه
✅قابل توجه همکاران و خانواده های محترم، جهت گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، جشنواره گوهر فاطمی در بخش مقدماتی برگزار می گردد.
رشته های جشنواره:👇
عکاسی، نقاشی، خوشنویسی،طراحی پوستر، تئاتر، سرود، کلیپ و نماهنگ، شعر، دلنوشته، خاطره نویسی،، موشن گرافی و استوری موشن
👌ویژه کارکنان خانم و آقا و همسران و فرزندان دختر و پسر
🌟با موضوعات:
عفاف و حجاب و ایثارگری
عفاف و حجاب،فرهنگی هنر
عفاف حجاب،دانش و پژوهش
عفاف و حجاب، خلاقیت و نوآوری
مهلت ارسال آثار تا ۱۵ آذر ۱۴۰۲
لطفاآثارخودرابصورت حضوری تحویل روابط عمومی صنعت دهید.
نکات قابل توجه در خصوص آزمونهای مفاهیم
۱. ابهامات و اشکالاتی در سوالات آزمون آزمایشی وجود داشت که بر طرف گردیده است.
۲. مهلت آزمون روز ۱۲ آبان ماه، 40 دقیقه است که از ساعت 14 روز جمعه شروع می شود. لذا توصیه می شود متسابقین عزیز رأس ساعت 14 آزمون را شروع کنند تا با مشکلی مواجه نشوند.
۳. متسابقین عزیز اگر نام اداره خود را نمی دانند می توانند از آن صرف نظر کنند.
۴. در آزمون های اصلی امکان بازگشت به سؤالات قبل و اصلاح پاسخ ها وجود دارد.
۵. بیست نفر برتر به مرحله حضوری راه پیدا خواهند نمود. (مرحله حضوری ۲۶ آبان ماه در تهران برگزار خواهدشد)
۶. به بیست نفر راه یافته به مرحله حضوری، هدیه عمومی، و به پنج نفر برتر لوح و هدیه نقدی تقدیم خواهد شد.
(تذکر آیین نامه ای: در مرحله نهایی مسابقات مفاهیم که 26 آبان برگزار می گردد، نفرات برتر باید امتیاز حد نصاب70 از 100 را کسب نمایند. در غیر این صورت لوح تقدیر و جایزه به آنها تعلق نمی گیرد.)
۷. پنج نفر برتر به اردوی زیارتی مشهد مقدس اعزام خواهندشد. تاریخ اعزام گروه برادران ۳۰ آبان الی ۳ آذر و زمان اعزام گروه خواهران ۷ آذر الی ۱۰ آذرماه خواهد بود. انشالله)
۸. لینک مسابقه مفاهیم جزء ۲۶
جمعه ۱۲ آبان ساعت ۱۴
مدت آزموت ۴۰ دقیقه
https://www.digisurvey.net/answers?sid=1xjVkn489HJLCWm9jFKQxw%3D%3D&embed=iframe
لینک مسابقه مفاهیم جزء ۲۳
جمعه ۱۲ آبان ماه ساعت ۱۴
مدت آزموت ۴۰ دقیقه
https://www.digisurvey.net/answers?sid=gRYLDiSdgW03GdWTC6grSw%3D%3D&embed=iframe