هدایت شده از گل یاس
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۴۲🌷
مراحل خلقت انسان؛ یک دوره ی خداشناسی:
یکی از راههای شناخت خدا و تقویت ایمان به او، توجّه به جهان هستی و پدیده های شگفت انگیز آن است. البتّه این توجّه دو شکل دارد: یکی، توجّه انسان به جهان پیچیده ی درون خودش؛ و دیگری، تفکّر در باره ی جهان شگرف بیرون از وجود خودش. این آیات با توصیف زیبایی از مراحل خلقت انسان ها، آنان را به تفکّر در بارهی آفرینش خودشان دعوت می کند؛ به این که قدرتی بی انتها از خاکی به ظاهر ناچیز چنین موجود فوق العاده پیشرفته ای را آفریده است. این آیات ابتدا به خلقت نخستین انسان ها یعنی حضرت آدم و حوا از خاک اشاره می کند. بر اساس آیات قرآن، پدر و مادر نخستین ما، از خاک آفریده شده اند و انسان های دیگر از نسل آن دو به وجود آمده اند. آیا به راستی حیرت انگیز نیست که دو انسان متفاوت (مرد و زن) با این همه پیچیدگی های جسمی و روحی از خاک آفریده شده اند؟ آیا این چیزی جز قدرت نامحدود خدا را اثبات می کند که برایش غیرممکن وجود ندارد؟ پس از این، خدا به خلقت انسان های دیگر که از نسل آدم و حوا بوده و هستند، اشاره می کند و سیر رشد انسان در شکم مادرش را توضیح می دهد که در شگفتی دست کمی از آفرینش دو انسان نخستین از خاک ندارد.
مطالعه ی مراحل رشد انسان که در این آیات به آن ها اشاره شده، هم اکنون با پیشرفت علم و امکان مشاهده ی مراحل تکامل جنین در رحم، به خوبی امکان پذیر است؛ ولی در زمان نزول آیات، شاید هیچ کس چنین آگاهی هایی نداشته است. بر اساس این آیات، نخستین مرحله ی آفرینش انسان، انعقاد نطفه در رحم مادر است؛ جایگاه امن و مطمئنی که انسان را از هنگامی که یک سلول است، تا نه ماه بعد که به نوزاد کاملی تبدیل می شود، از سرما و گرما و آسیب های احتمالی حفظ می کند. پس از مدّتی، آن تک سلول تکثیر می یابد و مانند یک لخته ی خون (علقه) می شود؛ سپس بزرگ تر شده، مانند یک تکّه گوشت می شود؛ البته نه یک تکّه گوشت بُرِش خورده با ابعاد منظم؛ بلکه تکّه گوشتی که انگار جویده شده است(مضغه). جنین پس از گذر از این دو مرحله، به سلول های استخوانی تبدیل می شود(عظام)، و بعد از آن، به تدریج عضلات و گوشت، مانند یک لباس روی آن را می پوشاند (فَکَسَونَا العِظامَ لَحمًا)؛ لباسی که زشتیِ شکلِ اسکلتِ آدمی را می پوشاند و استخوان هایش را از آسیب حفظ می کند. در این هنگام که جنین تقریباً به شکل یک نوزاد درآمده، زمان آخرین و مهم ترین مرحله ی آفرینش انسان فرا می رسد؛ مرحله ای که بر اساس روایات، در ماه چهارم جنینی رخ می دهد؛ «دمیده شدن روح». آری، در این مرحله، روح الهی در وجود انسان دمیده می شود و این موجود ضعیف به مخلوقی تبدیل می شود که می تواند به بالاترین مرحله ی تکامل در جهان هستی دست یابد. خداوند پس از بیان این مرحله می فرماید: «فَتَبارَکَ اللهُ اَحسَنَ الخالِقین»؛ یعنی بزرگ است خدایی که بهترین آفرینندگان است .
✨﷽✨
🌼از خودمان شروع کنیم
✍️مغازهدار هر روز صبح زود ماشین سمندش را در پیادهرو پارک میکند، مردم مجبورند از گوشه خیابان رد شوند. سوپرمارکتی نصف بیشتر اجناس مغازهاش را بیرون چیده، راه برای رفت و آمد سخت است. کارمند اداره وسط ساعت کاری یا صبحانه میل میکند یا به نهار و نماز میرود یا همزمان با مراجعه ارباب رجوع کانالهای تلگرام و اینستاگرامش را چک میکند. بساز بفروش تا چشم صاحب آپارتمان را دور میبیند لولهها و کابینت را از جنس چینی نامرغوب میزند در حالی که پولش را بیشتر گرفته است.
کارمند بانک از وسط جمعیتی که همه در نوبت هستند به فلان آشنای خود اشاره میزند تا فیش را خارج از نوبت بیاورد تا کارش راه بیفتد. استاد دانشگاه هر جلسه 20 دقیقه دیر میآید و قبل از اتمام ساعت کلاس را تمام میکند و جالبتر اینکه مقالات پژوهشی دانشجویان را به نام خودش چاپ میکند. دانشجو پول میدهد تحقیق و پایاننامه را کپیشده میخرد و تحویل دانشگاه میدهد تا صاحب مدرک شود.
پزشک، بیمار را در بیمارستان درمان نمیکند تا در مطب خصوصی به او مراجعه کند یا به همکار دیگر خود پاس میدهد تا بیمار جیب خالی از درمانگاه خارج شود. همه اینها شب وقتی به خانه میآیند، هنگامی که تلگرام را باز میکنند از فساد، رانت، بیعدالتی، تبعیض و گرانی سخن میگویند و در اینستاگرام پستهای روشنفکری را لایک میکنند. همه هم در ستایش از نظم و قانونمداری در اروپا و آمریکا یک خاطره دارند اما وقتی نوبت خودشان میرسد، آن میکنند که میخواهند. جامعه با من و تو، ما میشود، قبل از دیگران به خودمان برسیم.
📚 فاصله بین زن و مرد در نماز
💠 بنابر احتیاط واجب باید میان زن و مرد در حال نماز (در غیر مسجد الحرام)، حداقل یک وجب فاصله باشد و در این صورت اگر زن و مرد محاذی (برابر) یکدیگر بایستند یا زن جلوتر از مرد بایستد، نماز هر دو صحیح است و فرقی نمی کند که زن و مرد، محرم یا نامحرم باشند.
✅ منبع: رساله نماز و روزه مسأله ١١٢
#احکام_نماز #مکان_نمازگزار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
📺سخنرانی حاج آقا قرائتی
✍️موضوع: قرآن و روایت، در کنار هم مبین احکام هستند
استاد قرائتی
هدایت شده از گل یاس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅💡مزایای طرح صیانت
📹 توضیحاتِ استاد مؤمننسب در موردِ طرحِ صیانت از حقوقِ کاربرانِ فضای مجازی را در پنج دقیقه بشنوید.
❓منافعِ چه کسانی با تصویب این طرح به خطر میافتد؟
#جهاد_تبیین
#انتشار_حداکثری
•┈•✾•🌿🌺🌿•✾•┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 نماهنگ | توانا بود هر که دانا بود
🔻حضرت آیتالله خامنهای: «ما پیشرفتهای زیادی داشتیم، نمونههای متعدّدی داشتیم؛ یک قلم، پیشرفت علم است. ما در این سالهای بعد از انقلاب، از لحاظ #پیشرفت_علمی، از همهی دنیا جلوتر بودیم. این قضاوت من نیست، قضاوت مراکز بینالمللی است؛ یعنی سرعت ما و شتاب پیشرفت علمی ما چندین برابرِ متوسّطِ جهان است که حالا بعضی گفتهاند دَه برابر، بعضی گفتهاند سیزده برابر. خب علم خیلی مهم است: اَلعِلمُ سُلطان؛علم به معنای واقعی کلمه قدرت است. این شعرِ معروفِ «توانا بود هر که دانا بود» حرف درستی است. «توانا بود هر که دانا بود»؛ دانش برای یک کشور توانایی میآورد، اقتدار میآورد.» ۱۴۰۰/۱۱/۲۸
🔺️ پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR براساس این بخش از بیانات رهبر انقلاب، نماهنگ «توانا بود هر که دانا بود» را منتشر میکند.
💻 @Khamenei_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #تماشایی | از گناه دوری کن!
🌺 اگه دوست دارین به جایی برسین، مراقب امانتهای خدا و مردم باشین
🔆 قسمتی از وصیت پیامبر اکرم به امیرالمؤمنین علیهماالسلام
🦋 #درس_اخلاق_آقا
#فاٺحخیبر♥️✨
خیبر چو به دستان علی کنده شد از جا
دیوار به در گفت: علیاً ولی الله
شمشیر دو دم چون به مصاف سپر آمد
در گوش سپر گفت: علیاً ولی الله ...
۲۴ رجب سالروز فتح خيبر ؛ به دستان مبارک مَظهَرَالعَجائِب اسدُاللهِ الغالِب غالِبَ کلِّ غالِب،مولا علی ابن ابیطالب علیه السلام...
♥️✨
🌹امروز به روایتی سالروز فتح قلعه یهودیان خیبر به دست امیرالمؤمنین علیهالسلام است،خانه پوشالی صهیونیست های امروز هم طبق وعده صادق ولی امر کمتر از 25 سال دیگر فرو خواهد ریخت،اینبار به دست پیروان امیرالمؤمنین علیه السلام
🌹🌹ان شاءالله🌹🌹
هدایت شده از گل یاس
13.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹خیبر خیبر یا صهیون، جیش محمد قادمون
♦️مداحی #حماسی مهدی رسولی برای دست و پا زدن های #آل_سعود و #آل_صهیون
#الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ
هدایت شده از گل یاس
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: یکشنبه ۰۸ اسفند ۱۴۰۰
میلادی:Sunda 27 february 2022
قمری: الأحد، ٢٥ رجب ۱۴۴۳
🌹 امروز متعلق است به:
🔸مولی الموحدین امیر المومنین حضرت علی بن ابیطالب علیهما السّلام
🔸(عصمة الله الكبري حضرت فاطمة زهرا سلام الله عليها)
💠 اذکار روز:
👈۱۰۰۰ مرتبه یا ذَالجَلالِ و الاِکرام تا به فتح و نصرت برسی
🙏بارالها در فرج حضرت مهدی عج الله تعالی فرجه الشریف تعجیل فرما و گره از مشکلات همه مردم باز کن
✅تقویم روز:
⬛️ سالروز شهادت حضرت امام موسی کاظم علیه السلام (۱۸۳ه ق)
🇮🇷روز امور تربیتی و تربیت اسلامی
🇮🇷 روز بزرگداشت حکیم حاج ملاهادی سبزواری
⏳🗓روز شمار تاریخ:
💐⌛️۰۲ روز تا مبعث حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم
💐⌛️۰۷ روز تا سالروز ولادت حضرت امام حسین علیه السلام و روز پاسدار(۴ ه ق)
💐⌛️۰۸ روز تا سالروز ولادت حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام و روز جانباز (۲۶ه ق)
💐⌛️۰۹ روز تا سالروز ولادت حضرت امام سجاد علیه السلام (۳۸ ه ق)
💐⌛️۱۵ روز تا سالروز ولادت حضرت علی اکبر علیه السلام و روز جوان (۳۳ ه ق )
💐⌛️۱۹ روز تا سالروز ولادت حضرت قائم عجل الله تعالی فرجه شریف (۲۵۵ ه ق)
✅با ما همراه باشید...
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
هدایت شده از گل یاس
4_5803151354117490571.mp3
2.19M
🔸ترتیل صفحه 343 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
هدایت شده از گل یاس
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۴۳🌷
ذخایر زیرزمینی آب؛ نعمتی برای زمینیان:
بدون شک نعمت «آب» یکی از حیاتی ترین و مهم ترین نعمت هایی است که خدا به ساکنان زمین عنایت کرده است؛ مادّه ای که زندگی بدون آن غیرممکن است و هر جا وجود دارد، آثار حیات و حرکت نیز در آنجا دیده می شود. این آیه به دو مرحله از مراحل اهدای این نعمت آسمانی به انسان ها و دیگر موجودات اشاره می کند:
نخست، فرو فرستادن آب از آسمان در قالب باران و برف که خود دارای مراحلی شگفت انگیز و خواندنی است؛ دیگری، وجود ذخایر آب در لایه های زیرینِ زمین.
می دانیم که قشر رویین زمین از دو طبقه ی کاملاً متفاوت تشکیل شده است؛ طبقه ی نفوذپذیر و طبقه ی نفوذناپذیر. اگر تمام قشر زمین، نفوذپذیر بود، آب های باران فوری به اعماق زمین فرو می رفت و پس از یک باران طولانی، همه جا خشک می شد و قطره ای آب پیدا نمی شد! از سوی دیگر اگر قشر زمین، طبقه ی نفوذناپذیر و همچون گل رس بود، تمام آب های باران در سطح زمین می ماند و عرصه را بر انسان ها و جانداران دیگر تنگ می کرد و چه بسا آبی که باید مایه ی حیات باشد، باعث مرگ موجودات می شد. خدای مهربان امّا قشر بالا را نفوذپذیر و قشر پایین را نفوذناپذیر قرار داده تا آبها در زمین فرو روند و در منطقه ی نفوذناپذیر مهار و ذخیره شوند تا بعداً از طریق چشمه ها، چاه ها و قنات ها مورد استفاده قرار گیرند؛ بی آن که بگندند و مزاحمت یا آلودگی تولید کنند. این آب گوارايی که ما امروز از چاه عميق بيرون ميكشيم و با نوشيدن آن، جان تازهاي پيدا ميكنيم، ممكن است از قطرات باراني باشد كه هزاران سال قبل، از ابرها نازل شده و بي آنكه فاسد شود، در اعماق زمين براي امروز ذخیره شده است. آری، کسی که جانداران روی زمین را برای زندگی آفرید و مهم ترین مایه ی حیات آن ها را آب قرار داد، پیش از آفرینش آن ها، منابع بسیار مهمّی را برای ذخیره ی این مادّه ی حیاتی پديد آورد تا آبها در آنها ذخيره شود. البته قسمتي از ذخيره هاي اين ماده ی حياتي به صورت برف و یخ بر فراز کوه ها یا در نواحی بسیار سرد زمین چون قطب ها ذخیره می شود که گاهی آب می شود و جریان می یابد و گاهی سال ها و شاید قرن ها بر جا می ماند تا به مصلحت پروردگار و در پی تغییر حرارت جوّی، برای پاس داشت حیات در زمین، به سوی سرزمین های دیگر جریان یابد. بهتر است بدانیم که مردم زمین روزانه 1700 میلیارد لیتر آب مصـرف می کنند. 97 درصد آب هاي کره ی زمین، در اقیانوس ها جا گرفته، و 2 درصد آن، یخ زده و مصرف ناشدنی است. در حقیقت ما آب مورد نیاز خود را تنها از 1 درصد باقی مانده تهیّه می کنیم که نیمی از آن از آب های زیرزمینی (چاه ها، قنات ها و چشمه ها) و نیم دیگر از آب هاي سطح زمین (رودخانه ها، دریاچه ها و نهرها) به دست می آید
4_6046559189575139383.mp3
1.89M
🔖منبر کوتاه🔖
دو حکایت از امام کاظم علیه السلام
#امام_کاظم علیه السلام
#استاد_رفیعی
💠رفتار غلط یک مسئول
✍️ بی اعتنایی علی بن یقطین نسبت به یک شیعه و واکنش امام کاظم علیه السلام
#امام_موسی_بن_جعفر علیه السلام
جهاد_تبیین
#حدیث
☀️من لَم یجِد لِلاساءَةِ مَضَضّا لَم یکن عِندَهُ لِلاِحسانِ مَوقعٌ
💠کسی که مزه رنج و سختی را نچشیده، نیکی و احسان در نزد او جایگاهی ندارد.
📘بحارالانوار، جلد ۷۸، ص. ۳۳۳،
✨﷽✨
💠نعمتهای خداوند را یاد کنیم و شاکر باشیم
✍️آیت الله مجتهدی تهرانی: قدیم در کتابی این داستان را خواندم که: سعدی شاعر معروف یه وقتی کفش نداشت، عصبانی بود که من شاعری این مملکت، باشم آن وقت کفش ندارم. مدتی از خدا ناراضی بود که: خدایا، این چه زندگی است که ما کفش نداریم بخریم. شاعر هم هستیم!
تا اینکه یک روز جلوی مسجد میگذشت، یک نفر را توی مسجد دید که از زانوها به پایین پا نداشت، تا او را دید، سرش را بلند کرد و گفت: «خدایا شکرت که اگر من کفش ندارم، پا دارم».تا دیروز از خدا ناراضی بود، اما امروز که دید این شخص پا ندارد، خوشحال شدو گفت: « الحمدالله، اگر من پا نداشتم، چیکار میکردم؟»
🔘خدا می داند واقعا اگر ما پا نداشتیم چیکار میکردیم؟! گاهی نعمت های خدا را یاد کنید. پا نداشتیم، دست نداشتیم، چشم نداشتیم، گوش نداشتیم، چیکار میکردیم؟
📚ڪتاب بدیع الحکمة حکمت 24 از مواعظ آیت الله مجتهدے تهرانی(ره)
15.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥کلیپ| صحیح خوانی نماز آموزش سوره حمد (قسمت اول)
💠 ذکر: بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَٰنِ ٱلرَّحِيمِ
#صحت_قرائت_نماز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کلیپ| صحیح خوانی نماز آموزش سوره حمد (قسمت دوم)
✅ #عموم_مخاطبان
💠 ذکر : الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعالَمين
#صحت_قرائت_نماز