هدایت شده از گل یاس
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۷۰ 🌷
خدا و اسباب و علل:
فرض کنید که شخصی تصمیم به ساختن خانه ای می گیرد. از این رو با یک مهندس قرارداد می بندد تا برای او نقشه ی خانه ای را طراحی کرده، آن را بسازد. آن مهندس نیز پس از طراحی نقشه، چند کارگر را استخدام می کند، و آن ها با راهنمایی و نظارت او، ساختمان را می سازند. پس از اتمام کار، یک نفر می گوید که آن شخص، خانه ی خوبی ساخته است. نفر دیگر می گوید: آقای مهندس، خانه ی خوبی ساخته است. فرد سوّم می گوید: کارگران، خانه ی خوبی ساخته اند. کدام یک از این افراد، سخن درستی گفته است؟ پاسخ روشن است؛ همه ی آن ها؛ زیرا نسبت دادنِ ساختنِ خانه به هر یک از این افراد، درست است. البتّه روشن است که سهم و نقش هر یک از آن ها در ساختن خانه، متفاوت است.
ساختمان جهان هستی نیز به فرمان خدای بزرگ ساخته شده است؛ امّا خواست آفریدگار فرزانه و نیرومند این است که آفرینش موجودات و اداره ی جهان هستی، به وسیله ی اسباب و عللی صورت پذیرد. نمونه این که برای خدا کاری ندارد که یک سیب شیرین و لذیذ را در یک لحظه بدون درخت و آب و خاک بیافریند؛ ولی او می خواهد که نهال سیب از خاک جوانه بزند؛ باران پرطراوت از آسمان ببارد؛ ریشه ی نهال، آب و مواد معدنی را از خاک، و برگ آن، نور خورشید و اکسیژن را از خورشید و هوا جذب کند و عوامل متعددی دست به دست هم دهند تا درخت سیبی رشد کند و میوه های خوشمزه ی خود را به ما عرضه کند. یا مثلاً همین نانی که بر سر سفره است، پس از گذراندن مراحلی به دست ما رسیده است. بذرافشانی کشاورز، بارش باران، تابش خورشید، رویش گیاه، برداشت محصول، آرد کردن دانه، پخته شدن نان و خرید آن از نانوایی، همه مقدمات این هستند که لقمه ی نانی به دست ما برسد. به قول سعدی شیرازی:
«ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کارند
تا تو نانی به کف آری و به غفلت نخوری»
آری، بنای خدا بر این است که جهان را به وسیله ی اسباب و واسطه ها اداره کند. امام صادق(ع) فرموده است: «خداوند از اینکه تصمیماتش را جز با واسطه های مخصوص آن انجام دهد، پرهیز دارد.» در آیات مورد بحث می خوانیم که حضرت ابراهیم در توصیف خدای یکتا می فرماید: «او کسی است که به من غذا و آب می دهد، و هنگامی که بیمار می شوم، شفایم می بخشد، و او مرا می میراند و [در قیامت] زنده می کند.» بی شک حضرت ابراهیم می دانست که خدا مستقیماً به او غذا و آب نمی دهد و بیماری او را مداوا نمی کند؛ همچنین می دانست که علّت ظاهری مرگ انسان ها، عوامل متفاوتی مانند بیماری ها و حوادث است. آن پیامبر بزرگ امّا به این نیز توجّه داشت که تمام اسباب و واسطه های این جهان، به خواست و اراده ی خداوند، اثر می گذارند و در سیطرهی قدرت او هستند؛ از این رو آب و غذا دادن و شفا بخشیدن و میراندن را به خدا نسبت داد و سخن کاملاً درستی هم فرمـود. ما شیـعیان نیز در نـیازها و حاجاتمان به پـیشوایان معصوم خویش توجّه می کنـیم و از آن ها می خواهیم که خواسته های ما را برآورده کنند و بیمارانمان را شفا بخشند. از سوی دیگر، همین درخواست ها را از خدا نیز می کنیم؛ زیرا می دانیم که خداوند به اهل بیت اجازه ی برآوردن حاجات مردم و شفابخشی بیماران آنان را داده است و توسّل به امامان، با یگانه پرستی و توحید، هیچ منافاتی ندارد؛ همان طور که مراجعه ی به پزشک برای درمان و خرید نان از نانوا برای سیری، با توحید و یگانه پرستی منافاتی ندارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 استاد مسعود عالی
💥 نقش ایران در ظهور امام زمان(عج)
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰خط حزبالله ۳۳۳ | سفره تحریم و جنایت
🔻 شماره سیصد و سی و سوم هفته نامهی خط حزبالله منتشر شد.
🔹«گزارش هفته» این شماره خط حزبالله به مناسبت آغاز سال جدید، در مطلبی با عنوان «سفره تحریم و جنایت» ضمن مرور جنایتها و تحریمهای جبهه استکبار علیه ملت ایران، رفتار نمایشی سران آمریکا و رژیم صهیونیستی در تبریک عید نوروز به مردم ایران را بررسی کرده است.
📝 خط حزبالله در سخن هفته این شماره به مناسبت نامگذاری سال ۱۴۰۱ به نام سال «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» نگاهی به اهمیت شعار امسال و آسیبهای آن، از پولپاشی تا تلاش شعاری داشته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم سعید مسافر ماکلوانی، تقدیم میشود.
📥 نسخه PDF👇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
*⊰❀⊱━⊰﷽⊱═━━━═━⊰❀⊱*
*🎥کلیپ آمـ👌ــوزشی*
*#احڪ📚ـــام نمــ📿ــاز*
*┘◄ توجه کنید🧐*
‼️حرکت در نماز ممنوع 🚫🖐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #تماشایی | سروران دنیا و آخرت
🔆 در دنیا با پول دادن عزیز میشوید اما در آخرت...
⭐️ با اینکار میتوانید در دنیا و آخرت سروری کنید
🌺 #درس_اخلاق_آقا
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 لوح | تولید باید دانشبنیان باشد
🔻 رهبر انقلاب: «اقتصاد دانشبنیان» یعنی دانش و فنّاوری پیشرفته نقشآفرینیِ فراوان و کاملی در همه عرصههای تولید داشته باشد. حتّی انتخاب آن کار تولیدی؛ چون لزومی ندارد که انسان همهی کارهای تولیدی را انجام بدهد. انتخاب آن کار تولیدی هم باید برخاستهی از نگاه دانشی و بینشی و علمی باشد؛ این معنای اقتصاد دانشبنیان است.۱۴۰۱/۱/۱
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از گل یاس
7.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ماجرای آخرین عکسی که به درخواست #حاج_قاسم هنگام خروج از منزل گرفته شد..
-سرداردلها-
یادش همیشه جاودان
#الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ