💠#اقسام _عفت در آیات و روایات💠
✍ در آیات و روایات برای عفت، اقسامی بیان شده است. عفت جنسی، عفت اقتصادی، عفت در پوشش، عفت گفتار و قلم، عفت شکم،(غررالحکم، ص۴۹۹) و عفت چشم (مومنون/ ۳۰-۳۱) از جمله اقسام عفت می باشد.
1⃣ #عفت_ جنسی: کنترل نفس اماره به جهت عدم سقوط در وادی انحرافات جنسی از مهمترین اقسام عفت معرفی شده است. قرآن درسوره نور/ ۳۲؛ سوره احزاب/ ۳۲؛ سوره قصص/۲۵، برای ازدواج و جلوگیری از رواج محرکات جنسی سفارشاتی کرده است.
2⃣ #عفت_ در پوشش: پوشاندن اعضا بدن از دید نامحرمان (احزاب/۵۹) و ستر عورت (مومنون/ ۳۰-۳۱) از واجبات دینی و از دستورات قرآنی است که به وسیله آن احترام و شخصیت انسان حفظ شده و از اذیت و آزار دیگران در امان خواهد ماند.
3⃣ #عفت_ اقتصادی: عدم کسب حرام، حفظ مناعت طبع و قناعت (بقره/ ۲۷۳) را عفت اقتصادی یا عفت مالی نامیدهاند. امام علی(ع) زینت و زیبایی فقر را در حفظ عفت دانسته است (تحف العقول، ص۹۰)
4⃣ #عفت _در گفتار: زیبا سخن گفتن با دیگران،( بقره/ ۸۳؛ حج/ ۲۴) محکم و مطابق با واقع سخن گفتن (احزاب/70) و توهین و ناسزا نگفتن، (انعام/ 108) به عفت در گفتار تعبیر شده است.
http://eitaa.com/yavaranQoran
📖تفسیر سوره ی کوثر
آیه ی دوم
🍃فَصَلِّ لِِرَبِّکَ وَانْحَر
پس برای پروردگارت نماز بخوان وقربانی کن۰
🍃اِنْحَر = (نَحْر) شترنَحر کن ،شتر قربانی کن۰
معنای دیگر :به هنگام تکبیر گفتن در نماز دستها را تا مقابل صورت بلند کن۰
گردن که بالاتر از سینه است را هم نحر می گویند۰
نَحرُالْبَعیر= ذبح کردن شتر است۰
➖۲۱ ➖➖➖➖➖➖
تدبّردر قران محمدحسین الهی زاده
http://eitaa.com/yavaranQoran
از طریق ائمه از پیامبر نقل شده است ؛که معنای نَحر بلند نمودن دو دست تا کنار گودیِ زیر گلو در هنگام نماز است ۰
فَصَلِّ لِِرَبِّک وَانْحَر=تشویقی براین دورکن عبادت ومراعات کردن انهاست
تکبیر گفتن برای نماز وقربانی کردن.
➖ ۲۲ ➖➖➖➖➖➖
تدبّر درقران محمدحسین الهی
http://eitaa.com/yavaranQoran
⬅️ فَصَلِّ لِرَبِّکَ
🍃گویای این مطلب است که نماز باید خالصانه ودر اوج توجه به پروردگار باشد۰
🍃 ازآمدن حرف ( لِ )در کلمه ی لِرَبِّکَ بر می آید که این نماز اختصاص به پروردگارت دارد۰
نماز باید به شکرانه ی ربوبیّت الهی برپاشود ۰
عبادتی شاکرانه باشد ،نه بیمی دران است ونه امید وآرزویی۰
➖ ۲۳ ➖➖➖➖➖➖
کتاب اشنای قران استاد مطهری
http://eitaa.com/yavaranQoran