✍معارف قرانی
🌷فرزندان عزیزمان را چگونه تربیت کنیم؟
🌷باکمک خدا ونمازی بودن خودمان وتوصیه آنها به نماز،آنهارانمازی کنیم.
حضرت ابراهیم علیه السلام:
🌷رب اجعلنی مقیم الصلوة ومن ذریتی
ربنا وتقبل دعاء.......۴۰ ابراهیم
🌷خدایا من وفرزندانم راازنمازگزاران قرارده.
🌷لقمان حکیم به پسرش گفت:
🌷یابنی اقم الصلوة.......۱۷ لقمان
پسرم نماز بجا آور.
🌷خدامیگه خانواده را به نمازدعوت کنید:
🌷وامر اهلک بالصلوة..........۱۳۲طه
خانواده راتشویق به نمازکنید.
🌷خانواده راازگناه بازدارید:
🌷قوا انفسکم واهلیکم نارا..........۶تحریم
خود و خانواده راازگناه وجهنم منع کنید.
#تربیت_قرانی
#فرزندان
@yavarannamaz
🌟تفسیر سوره ی قدر 🌟
سلام هی حتی مطلع الفجر
📙شبی است ،
که از سرشب تاصبح سلام است وسلامت۰
🔶این شب سلام است به معنای اینکه درود است ،
فرشتگان درود
می فرستند ،
وبا درود می ایند ۰
👈لطف وعنایت ویژه ی الهی
نسبت به بندگان در این شب است ۰
۰
🔶واین شب سلامت است
برای کسی که بخواهد استفاده کند ؛
این شب از آفتها ووسوسه ها وکیدهای شیطانی به شدت دور است ۰
📕منبع :استاد مطهری ،آشنایی با قرآن ج ۱۴
@yavaranQoran
♨️سوال:
🔰تولد انسان های معلول یا ناقص الخلقه چطور با عدل خدا سازگار است؟
✍️پاسخ:
✅جهانى که ما در آن زندگى مىی کنیم، جهان ماده است، یعنى هر چیزى در شرایط خاص و با علل و اسباب خاص خود به وجود مى آید و تدریجاً کامل مى گردد. اگر شرایط و حدود آن مراعات نشود، موجودى ناقص و بى فایده و گاه زیانبار به دست مى آید.
میوه درخت در موقعى به صورت کامل به دست مى آید که باغبان آن را به موقع آب و کود دهد و به کلیه اصول رشد توجه داشته باشد و آنها را فراهم آورد. در غیر این صورت میوه درخت به صورت کامل به دست نمى آید، زیرا جهان مادى و طبیعى این طور نیست که در هر شرایطى موجودات سالم و کامل تحویل دهد.
پس براى به دست آمدن میوه سالم و کامل، باغبان باید آن چه را در پرورش و تکامل آن لازم است، مراعات کند.
همچنین براى نوزاد سالم ضرورت دارد پدر و مادر، آن چه را در پرورش و تکامل او لازم و مفید است، بدانند و آنها را همیشه مراعات کنند.
ما هستیم که در بسیارى از موارد در اثر مراعات نکردن شرایط بهداشتی، کودکان ناسالم به وجود مى آوریم.
پس در این گونه موارد نباید آن را تقصیر دستگاه آفرینش بگذاریم، زیرا خداوند براى تکامل هر موجودى شرایط خاصى قرار داده است که اگر آنها مراعات شود، هر چیزى نیکو و مفید به وجود خواهد آمد.
به عبارت دیگر: سالم و ناقص به دنیا آمدن، علل و اسباب مادى خاص خود را دارد. هر معلول و پدیده اى از علت خاص خود صادر مى شود.
بنابر این هر نوع نقصی که در موجودات جهان وجود دارد از ناحیه موجودات است نه خداوند و به تعبیر دیگر فیض از طرف خداوند تمام است و نقص از طرف دریافت کننده فیض است.
هنگامی که علت و اسباب و شرایط به وجود آمدن نوزادی ناقص باشد، یا از نظر ژنتیکی( که بسیاری از جهات آن هنوز شناخته نشده) ، نوزاد ناقص به دنیا می آید.
جهان آفرینش شرایطى دارد که اگر کسى آنها را مراعات نکند، در نتیجه نواقصی به بار آید، تقصیر از خود او است و ربطى به عالم آفرینش ندارد.
بوعلى سینا مى گوید: خدا زردآلو را زردآلو نکرده بلکه زردآلو را ایجاد کرده است.
زردآلو از باب مثال است، منظور همه موجودات است، خدا اشیا را آفریده و آنها ذاتاً اختلاف دارند. قرآن مجید این مطلب را با یک تمثیل بیان کرده و فرموده است:
«خدا از آسمان آبى فرود آورد و هر رودخانهاى به قدر ظرفیت خودش سیلان یافت».
یعنى رحمت فیض پروردگار هیچ موجود مستعدى را محروم نمى سازد و براى همه یکسان است، ولى استعداد و ظرفیت موجودات یکسان نیست. استعدادها مختلف است. هر ظرفى به قدرى که گنجایش دارد، از رحمت خدا لبریز مىگردد. پس هر موجودى، حق خود را که امکان داشته دریافت دارد، دریافت کرده است».
بنابراین نباید تصور کرد که خداوند یکى را که ممکن بود زیبا باشد، زشت قرار داد و دیگرى را که ممکن بود زشت باشد، زیبا قرار داد و با قید قرعه و یا یک اراده تبعیضآمیز هر یک از آنها را انتخاب کرد، بلکه هر جزء از اجزاى جهان تنها به همین جور که هست، امکان وجود داشته و خدا همان آفرینش را به آن داده است. اگر بخواهیم از دیدگاه علمى سخن گوییم، این گونه مىتوان گفت که هر ماده با توجه به ویژگى و شرایط خود از وجود و کمالات وجود برخوردار مىشود. تفاوت هایى که در جهان مادى و طبیعى وجود دارد، براساس تفاوت در عناصر مادى است، مثلاً کسى که از نظر زیبایى یا زشتى، شکل و وضعى خاص دارد، بر اثر تفاوت ژنتیکى و عوامل محیطى و مادى وراثت و... است که هزاران مورد شناخته شده و یا ناشناخته در طبیعت در آنها دخالت دارد و یا حتى امور غیر مادى مانند نحوه آمیزش یا مواد و غذاهایى که پدر و مادر قبل از آمیزش، یا مادر بعد از آن در دوران جنینى تغذیه مى کنند یا مانند تأثیر الکل و مواد اعتیادزا در شکل و حالت و وضع و سلامت و بهره هوشى و استعداد کودک که امروزه بدون تردید شناخته شده است.
طبق این سخن فیض الهى از ناحیه خدا تمام است و او در حق هیچ موجودى تبعیض روا نمى دارد، بلکه موجودات هستند که به فراخور شأن و جایگاه و مرتبه خود و عوامل دیگر قبول فیض مى کنند و به اندازه استحقاق، در مرتبه اى از عالم هستى جا مى دارند. در جهان خلقت آنچه که وجود دارد تبعیض نیست، بلکه تفاوت است، همان طور که ظرف یک لیترى نسبت به ظرف پنج لیترى مقدار کمترى آب در خود جاى مى دهد. آرى هر موجودى در نظام هستى به میزان ظرفیت خود دریافت فیض مى کند.
@yavaranQoran
✍حدیث روز
🔴گاهی علم ، انسان را به جهنم می فرستد
♦️امام خمینی (ره):اگر بخواهد کسی تهذیب بشود ، با علم تهذیب نمی شود . علم ، انسان را تهذیب نمی کند.
گاهی علم ، انسان را به جهنم می فرستد.
گاهی علم توحید ، انسان را به جهنم می فرستد.
گاهی علم عرفان ، انسان را به جهنم می رساند.
گاهی علم فقه ، انسان را به جهنم می فرستد.
گاهی علم اخلاق ، انسان را به جهنم می فرستد.
با علم ، درست نمی شود ؛ #تزکیه می خواهد . تزکیه مقدم است بر همه چیز .
📚امام خمینی(ره) ۱۴/ ۴/ ۱۳۶۳
@yavaranQoran
✍معارف قرانی
🔴🍃عاقبتهاراببینیم وعبرت بگیریم🍃🔴
🔴🍃ببینید عاقبت تکذیب کنندگان را
۱۳۷ آل عمران و۱۱انعام و۲۵زخرف
🔴🍃ببینید عاقبت مجرمین را....۸۴اعراف
🔴🍃ببینیدعاقبت فساد کنندگان را.
۸۶اعراف و۱۰۳اعراف و۱۴نمل
🔴🍃ببین عاقبت ستمگران را.
۳۹یونس و۴۰قصص
🔴🍃ببین عاقبت آنان را که به تذکرات خدایی توجه نکردند.۷۳یونس وصافات
🔴🍃ببینیدعاقبت مشرکین را........۴۲روم
🔴🍃ببیینیدعاقبت مجرمین را.......۶۹نمل
🔴🍃ببین عاقبت توطئه گران را كه ما آنها و قومشان را نابود كردیم.۵۱نمل
#عاقبت
#قران
@yavaranQoran
ثمرات انقلاب ابتدایی.pptx
6.08M
✅ #پاورپوینت زیبای ثمرات انقلاب💐
@yavaranQoran
🌷سر کلاس امتحانِ خدا🌷
بسیاااار زیبا و اموزنده👌
✅خداوند همه ما را امتحان میکند، بی برو برگرد! ولی امتحان هر کس، متناسب با میزان معرفت و مرتبه معنوی اوست. ممکن است امتحان یکی با شکستن ظرف قیمتیِ خانهاش باشد، دیگری با شهوت، از دست دادن ثروت، با مرگ نزدیکان یا حتی فرزند دلبندش.
✳️بانو امین اصفهانی، شاهد مرگ 7 تن از فرزندانش بود:
👈حسن 2 ساله به مرض تب و لرز شدید
👈زینب 1ساله به مرض سینه پهلو،
👈علی اکبر 5.5 ساله و حسین 14 ساله با بیماری دیفتری
👈فاطمه 7 ساله به مرض آبله
👈رقیه 5.5 ساله به مرض تب حصبه جان دادند.
یعنی این بانو هر از چندگاه با چشمانی اشکبار و قلبی لرزان، نظارهگر پرپر شدن غنچههای ناشکفتهاش بود. محمدعلی تنها فرزندی بود که بنا به تقدیر الهی از ایشان باقی ماند. وقتی اظهار تفقد میشد، در جواب میگفتند: «اینها همه امتحان است باید صبر کرد.» و این چنین، بخاطر خدا استقامت کرد. خداوند هم عنایاتی به این بانو کرد که خودتان باید کتاب نفحات الرحمان (نسیمهای الهی) ایشان را بخوانید. او هم صاحب «حکمت» شد هم «کرامت». تبدیل شد به بانو مجتهد، حکیم و عارفه.
امتحان، موجب ارتقای درجه معنوی ماست. در دستگاه الهی هر چه مقام معنوی بالاتر، امتحان سختتر! حضرت ابراهیم با امتحانِ قربانیِ تک فرزندش اسماعیل، و امام حسین با قربانی 18 اسماعیل خود سربلند بیرون آمد.
هیچ میدانید چرا دو شهر مکه و کربلا، و دو پدیدهی حج و اربعین در جهان اسلام، همه چشمها را خیره کرده؟ چون اینها نتیجه پاداش فداکاری و تسلیم ابراهیم و سیدالشهدا در برابر خدا بود. خداوند در قرآن درباره صابران چند تعبیر زیبا و بی نظیر دارد:
1. بَشِّرِ الصابرین! چقدر زیبا! برای صابران، بشارت دارم! (بقره 155) 2. ان الله مع الصابرین! (بقره249) من درست کنار صابرانم! وای! بی نظیره. 3. ان الله یحب الصابرین؛ صابران! دوستتون دارم! (آلعمران 146)
شما چگونه امتحان شدی؟! سربلند بودی؟!
@yavaranQoran