#ششم_محرم
قاسمم قد و بالات شده چقدر كشيده.......
صفحه ۱۶۹ مصحف شریف
سوره مبارکه اعراف
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
4_5864151249909188081.mp3
1.96M
🔸ترتیل صفحه 169 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام حجازکار
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قرآن ترجمه المیزان
سوره 7
سوره مبارکه الاعراف
صفحه 169
وَلَمَّا رَجَعَ مُوسَىٰ إِلَىٰ قَوْمِهِ غَضْبَانَ أَسِفًا قَالَ بِئْسَمَا خَلَفْتُمُونِي مِنْ بَعْدِي ۖ أَعَجِلْتُمْ أَمْرَ رَبِّكُمْ ۖ وَأَلْقَى الْأَلْوَاحَ وَأَخَذَ بِرَأْسِ أَخِيهِ يَجُرُّهُ إِلَيْهِ ۚ قَالَ ابْنَ أُمَّ إِنَّ الْقَوْمَ اسْتَضْعَفُونِي وَكَادُوا يَقْتُلُونَنِي فَلَا تُشْمِتْ بِيَ الْأَعْدَاءَ وَلَا تَجْعَلْنِي مَعَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ (150)
و چون موسى با خشم و تأسّف به سوى قومش بازگشت، گفت: بعد از من چه بد مرا جانشينى کرديد! آيا در کار پروردگارتان عجله کرديد؟ و الواح را انداخت و سرِ برادرش (هارون) را گرفته به سوى خود مى کشيد. هارون گفت: اى پسر مادرم! همانا اين قوم مرا به ناتوانى کشاندند و نزديک بود مرا بکشند، پس دشمنان را به شماتت من وادار مکن و مرا با اين قوم ظالم [برابر ]قرار مده. (150)
قَالَ رَبِّ اغْفِرْ لِي وَلِأَخِي وَأَدْخِلْنَا فِي رَحْمَتِكَ ۖ وَأَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ (151)
[موسى ]گفت: پروردگارا! بر من و بر برادرم ببخشاى، و ما را به رحمت خود درآور، و تو رحم کننده ترين رحم کنندگانى. (151)
إِنَّ الَّذِينَ اتَّخَذُوا الْعِجْلَ سَيَنَالُهُمْ غَضَبٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَذِلَّةٌ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ۚ وَكَذَٰلِكَ نَجْزِي الْمُفْتَرِينَ (152)
همانا کسانى که آن گوساله را [معبود خود ]گرفتند، به زودى خشمى از پروردگارشان و ذلّتى در زندگى دنيا به آنان خواهد رسيد. و بدينگونه ما افترازنندگان را کيفر مى دهيم. (152)
وَالَّذِينَ عَمِلُوا السَّيِّئَاتِ ثُمَّ تَابُوا مِنْ بَعْدِهَا وَآمَنُوا إِنَّ رَبَّكَ مِنْ بَعْدِهَا لَغَفُورٌ رَحِيمٌ (153)
و کسانى که کارهاى بد کردند و بعد از آن توبه نمودند و ايمان آوردند، بى شک پروردگار تو بعد از آن آمرزگار و رحيم است. (153)
وَلَمَّا سَكَتَ عَنْ مُوسَى الْغَضَبُ أَخَذَ الْأَلْوَاحَ ۖ وَفِي نُسْخَتِهَا هُدًى وَرَحْمَةٌ لِلَّذِينَ هُمْ لِرَبِّهِمْ يَرْهَبُونَ (154)
و چون خشم موسى فرو نشست، الواح را برداشت و در نوشته آنها هدايت و رحمتى بود براى کسانى که از پروردگارشان هراس دارند. (154)
وَاخْتَارَ مُوسَىٰ قَوْمَهُ سَبْعِينَ رَجُلًا لِمِيقَاتِنَا ۖ فَلَمَّا أَخَذَتْهُمُ الرَّجْفَةُ قَالَ رَبِّ لَوْ شِئْتَ أَهْلَكْتَهُمْ مِنْ قَبْلُ وَإِيَّايَ ۖ أَتُهْلِكُنَا بِمَا فَعَلَ السُّفَهَاءُ مِنَّا ۖ إِنْ هِيَ إِلَّا فِتْنَتُكَ تُضِلُّ بِهَا مَنْ تَشَاءُ وَتَهْدِي مَنْ تَشَاءُ ۖ أَنْتَ وَلِيُّنَا فَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا ۖ وَأَنْتَ خَيْرُ الْغَافِرِينَ (155)
و موسى از قوم خود هفتاد مرد را براى ميعاد ما انتخاب کرد، پس چون زلزله آنان را فرا گرفت گفت: پروردگارا! اگر مى خواستى آنان را و مرا پيش تر هلاک مى کردى. آيا ما را به سزاى آنچه سفيهانمان کردند هلاک مى کنى؟ اين جز امتحان تو نيست، هر که را بخواهى با آن گمراه مى سازى و هر که را بخواهى هدايت مى کنى، تو ولىّ مايى پس ما را بيامرز و تو بهترين آمرزندگانى. (155)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۶۹🌷
✅ گوساله ی سامری:
در توضیح آیه ی 143 خواندیم که خداوند با حضرت موسی قرار گذاشت که او چهل شب و چهل روز در کوه طور عبادت و راز و نیاز کند و پس از آن، الواح تورات را از خدا بگیرد؛ امّا اتّفاقات مهمّی در این چهل شبانه روز رخ داد که برای همیشه در تاریخ بنی اسرائیل ثبت شد. یکی از آن اتّفاقات، ماجرای تأسف بار گوساله پرستی بنی اسرائیل است. ماجرا از این قرار بود که حضرت موسی بر اساس فرمایش خدا، در ابتدا به قوم خود گفت که میعاد او با خدا سی شبانه روز طول می کشد و پس از آن نزدشان بازمی گردد؛ امّا خدا بنا بر مصلحت خود، ده شب به آن مدّت افزود. بدین ترتیب، میعاد سی شبه، به چهل شب تبدیل شد. برخی از افراد شیطان صفت، در همین مدّت کوتاه در میان مردم شایعه انداختند که موسی از دنیا رفته و هرگز باز نخواهد گشت! در این اوضاع آشفته، شخصی به نام سامری، از بنی اسرائیل خواست که زیورآلاتشان را به او دهند. او سپس این جواهر را آب کرد و گوساله ای طلایی با آن ها ساخت، و چون می دانست که بنی اسرائیل علاقه ی شدیدی به پرستش خدای دیدنی دارند، فریاد برآورد که خدای شما و موسی اینجاست؛ ولی موسی این را فراموش کرده و در کوه طور دنبال او رفته است! در این هنگام، حضـرت هارون ـ برادر حضرت موسی ـ که جانشین او در قومش بود، آنان را از شرک و بت پرستی منع کرد و جلوی آنان ایستاد؛ ولی بنی اسرائیل که با تمام وجود شیفته ی خدای جدید شده بودند، او را به مرگ تهدید کردند. هارون، نه از ترس جان خود، بلکه از ترس تفرقه و وقوع جنگ داخلی در میان بنی اسرائیل، بیش از آن اصرار نکرد و تصمیم گرفت تا زمان بازگشت برادرش سکوت کند. بدین ترتیب، قوم بنی اسرائیل که با لطف خدا از چنگال فرعونیان نجات یافته و نشانه ها و معجزات متعددی از او دیده بودند، به سبب جهل و نادانی شان به دام یک انسان شیطان صفت افتادند و در درّه ی شرک و بت پرستی سقوط کردند و
داستان گوساله پرستی بنی اسرائیل، داستانی بسیار دردناک و پرعبرت است که نشان می دهد چگونه یک قوم در مدّت کوتاهی به پیمان های خود پشت پا زدند و در دام شیطان افتادند. در تاریخ اسلام نیز ماجراهایی مانند این ماجرا وجود دارد که بزرگ ترین نمونه ی آن، ماجرای جانشینی پیامبر است که در آن واقعه، انحرافِ عدّه ای، باعث تغییر مسیر خلافت و محروم شدن مسلمانان بسیاری از حقایق ناب اسلام شد.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
⚜ ذکر صالحین ⚜
🌹👌آیاتی در مورد آب که میتوان ساعتها در مورد آنها تفکر نمود! :
♻️هنگامی که حضرت ایوب بسیار مریض و دردمند بود در آیه ۴۲ سوره ص آمده که خداوند به ایشان فرمود: «پای خود را بر زمین بزن! (چشمهای جوشید) این چشمه، آبی سرد برای شستشو و نوشیدن است…» و اینگونه ایشان شفا یافت…
♻️سوره انفال آیه ۱۱:
«و از آسمان آبی برایتان فرستاد، تا شما را با آن پاک گرداند؛ و پلیدی شیطان را از شما دور سازد؛ و دلهایتان را محکم، و گامها را با آن استوار دارد».
♻️سوره انبیاء آیه ۳۰:
«…و از آب هر چیز زندهای را آفریدیم…»
♻️سوره رعد آیه ۱۷:
«از آسمان آبی فروفرستاد، پس رودخانههایی به اندازه گنجایش خودشان روان شدند…».
♻️سوره روم آیه۲۴:
«و از آسمان آبی فرو میفرستد که به وسیله آن، زمین را پس از مرگش زنده میگرداند؛ در این امر برای مردمی که تعقّل! میکنند، قطعا نشانههایی هست!».
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎤👈 آیتالله مرتضی تهرانی
◾️حاج اکبر شالچی از پدرش نقل کرد که: سال پیش از انقلاب با دوستم عازم عتبات بودیم. در مرز خسروی مأمور گمرک که سنّی متعصبی بود، وقتی متوجّه شد که ما شیعه هستیم، برای اینکه ما را اذیّت کند، اثاثیه ما را در هوای گرم بارها تفتیش کرد و از صبح تا ظهر ما را معطل کرد.
◾️ دوستم به مأمور گفت: شکایت تو را به مولایم می کنم، امّا او اعتنایی نکرد. وقتی به حرم امام حسین علیه السلام مشرّف شدیم، دوستم، در حرم دو زانو نشسته بود. در یک لحظه احساس کردم که چُرت می زند، ولی دیدم لبخندی زد و گفت: شکایت آن مرد را به آقا کردم و از ایشان خواستم که وی را گوشمالی دهد.
◾️ آقا فرمود: نمی توانم کاری بکنم. او بر ما حقّی دارد! گفتم: ما از شیعیان شما هستیم و او ما را اذیّت کرده! آقا فرمود: هفده سال پیش این شخص در کربلا شبگرد بود.
◾️ در شبی مهتابی چشمش به آب فرات افتاد. با خود گفت:«چه می شد که به طفل شیرخوار امام حسین علیه السلام آبی می دادند، زنده می ماند یا نمیماند». چشمش تر شد و حقّی بر ما پیدا کرد.
◾️ در بازگشت مجدداً همان مأمور ما را در گمرک دید و خطاب به دوستم گفت: شکایت کردی؟ میبینی که چیزی نشد و من سالم هستم. دوستم گفت: بیا برویم در کناری بشین تا بگویم.
◾️ کنارش نشست و گفت: من شکایت تو را کردم، ولی آقا چنین فرمود. آن مرد به محض شنیدن این سخن حالش منقلب شد و شروع کرد به اشک ریختن و گفت: آن شب هیچ کس با من نبود و این ماجرا را جز من و خدا کسی نمی داند. حقّ با آقای شماست. و همانجا شیعه شد.
📚خاطرههای آموزنده، ص ۳۳
🆔لینک کانال👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
🔸 مرحوم دولابی :
سجده طولانی ، اخلاق را عوض میکند. در هر شبانه روز لااقل یک سجده طولانی داشته باشید.هیچ عبادتی مثل سجده نیست.
به تربت امام حسین(علیه السلام) ، زیاد سجده کردن اخلاق را عوض می کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ حذف شدن عذاب قبر با قرائت این سوره
🔰 حجتالاسلام رفیعی
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
مداحی_آنلاین_چقدر_بی_خبر_و_بی_هوا_زدی_نامرد_محمود_کریمی.mp3
9.04M
🔳 #روضه #شب_هفتم #محرم
🌴چقدر بی خبر و بی هوا زدی نامرد
🌴چه کرده بود مگر با شما زدی نامرد
🎤 #محمودکریمی
Seyed-Taleh-Bakooei-Saslerem-Karbala-(128).mp3
3.68M
🌕
❇️ حساب یاران حسین(ع) در قیامت
▫️ روایت دارد وقتی که قیامت میشود، خدا به ابیعبدالله(ع) میگوید حساب همهی بندگان با خود من است اما حساب یاران تو با خودت است؛ من کاری به یاران و شهدای تو ندارم.
▫️ هرکس به یک شکلی به تو وصل بوده؛ یکی با گریه، یکی با کفش جفت کردن، یکی با چایی درست کردن، یکی با خدمت کردن و با پیاده رفتن[به کربلا]، حساب همه اینها با خودت است. امام_حسین(ع) هم که همهی شما میدانید خیلی کریم است.
🌴 دنبال ذکر، مدح، نوحه ای باشید که بهتون سوز بده، حالا به هر زبان و لهجه نه مدح و نوحه ای که بر اساس یک آهنگ شادی آور تهیه و تنظیم شده باشد🌴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔳🔳🔳🔳
📽 #روضه_مصوّر
#علی_اصغر علیه السلام
حاج محمود کریمی
👌بسیار زیبا برای شب حضرت علي اصغر علیه السلام
صفحه ۱۷۰ مصحف شریف
سوره مبارکه اعراف
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
4_5866164601728533953.mp3
1.64M
🔸ترتیل صفحه 170 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام حجازکار - حجاز
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قرآن ترجمه المیزان
سوره 7
سوره مبارکه الاعراف
صفحه 170
۞ وَاكْتُبْ لَنَا فِي هَٰذِهِ الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الْآخِرَةِ إِنَّا هُدْنَا إِلَيْكَ ۚ قَالَ عَذَابِي أُصِيبُ بِهِ مَنْ أَشَاءُ ۖ وَرَحْمَتِي وَسِعَتْ كُلَّ شَيْءٍ ۚ فَسَأَكْتُبُهَا لِلَّذِينَ يَتَّقُونَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَالَّذِينَ هُمْ بِآيَاتِنَا يُؤْمِنُونَ (156)
و براى ما در اين دنيا و در آخرت خوبى مقرّر کن، همانا ما به سوى تو بازگشته ايم. [خدا ]گفت: من عذابم را به هر که بخواهم مى رسانم و رحمتم همه چيز را فرا گرفته است; پس به زودى آن را براى کسانى که تقوا پيشه مى کنند و زکات مى دهند و کسانى که به آيات ما ايمان مى آورند مقرّر خواهم داشت. (156)
الَّذِينَ يَتَّبِعُونَ الرَّسُولَ النَّبِيَّ الْأُمِّيَّ الَّذِي يَجِدُونَهُ مَكْتُوبًا عِنْدَهُمْ فِي التَّوْرَاةِ وَالْإِنْجِيلِ يَأْمُرُهُمْ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَاهُمْ عَنِ الْمُنْكَرِ وَيُحِلُّ لَهُمُ الطَّيِّبَاتِ وَيُحَرِّمُ عَلَيْهِمُ الْخَبَائِثَ وَيَضَعُ عَنْهُمْ إِصْرَهُمْ وَالْأَغْلَالَ الَّتِي كَانَتْ عَلَيْهِمْ ۚ فَالَّذِينَ آمَنُوا بِهِ وَعَزَّرُوهُ وَنَصَرُوهُ وَاتَّبَعُوا النُّورَ الَّذِي أُنْزِلَ مَعَهُ ۙ أُولَٰئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ (157)
همانان که از آن رسول و پيامبر درس نخوانده که [وصف ]او را نزد خود در تورات و انجيل نوشته مى يابند پيروى مى کنند; [همو که ]آنان را به کارهاى پسنديده امر مى کند و از کارهاى ناپسند باز مى دارد، و چيزهاى دلپذير را برايشان حلال مى کند، و چيزهاى نامطبوع را بر آنان حرام مى سازد و تکليف هاى سنگين آنها و قيد و بندهايى را که بر آنان بوده است از ايشان بر مى دارد، پس کسانى که به او ايمان آوردند و از او دفاع کردند و يا ريش نمودند و پيرو نورى شدند که با او نازل شده است اينان همان ظفرمندانند. (157)
قُلْ يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنِّي رَسُولُ اللَّهِ إِلَيْكُمْ جَمِيعًا الَّذِي لَهُ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۖ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ يُحْيِي وَيُمِيتُ ۖ فَآمِنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ النَّبِيِّ الْأُمِّيِّ الَّذِي يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَكَلِمَاتِهِ وَاتَّبِعُوهُ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ (158)
بگو: اى مردم! بى شک من فرستاده خدا به سوى همه شما هستم; آن خدايى که حاکميّت آسمان ها و زمين مختصّ او است. هيچ معبودى جز او نيست; زنده مى کند و مى ميراند; پس به خدا و رسول او، آن پيامبر درس نخوانده که به خدا و کلمات او ايمان دارد بگرويد و از او پيروى کنيد، باشد که هدايت يابيد. (158)
وَمِنْ قَوْمِ مُوسَىٰ أُمَّةٌ يَهْدُونَ بِالْحَقِّ وَبِهِ يَعْدِلُونَ (159)
و از قوم موسى گروهى بودند که به وسيله حق [مردم را ]هدايت مى کردند، و به وسيله آن به عدالت رفتار مى نمودند. (159)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌷نکته تفسیری صفحه ۱۷۰🌷
🌷رحمتی فراگیر:
خدای بزرگ، در قرآن، خود را با صفات و ویژگیهایی معرفی فرموده است؛ صفاتی مانند علیم(بسیار دانا)، عزیز(شکست ناپذیر)، سمیع(همیشه شنوا) و... . از میان این صفات امّا دو ویژگی بیشتر از بقیه تکرار شده است: «رحمان» و «رحیم». واژه ی رحمان به معنای «بسیار مهربان» است و در قرآن 157 بار تکرار شده؛ و واژه ی رحیم نیز به معنای «همیشه مهربان» است و در قرآن 146 بار آمده است. این تکرار، نشانگر لطف بی حدوحصر و مهربانی بی نهایت خدای جهان آفرین است.
دقّت در جهان اطراف و بررسی زندگی موجودات نیز ما را با رحمت فراگیر خدا آشنا می کند. مثلاً به وجود آمدن انسان در شکم مادر و در محلّی امن و راحت، و رشد و تربیت او در دامان مادری مهربان، نمونه ی روشنی از رحمت خداست. همچنین حمل شدن دهها تُن آب در هوا به صورت ابر، و جابجایی آن از روی دریاها تا زمینهای خشک و بی آب وعلف، و نزول باران، و بخشش زندگی به آن زمین ها، نشانگر آفریدگاری مهربان است. آری، به هر سو که می نگریم، آثار لطف و مهربانی خدا پیدا و سرتاسر زندگی ما را فراگرفته است. امّا جهانی که ما هم اکنون می بینیم با همه ی لطف و رحمتی که خدا در آن گسترده است مقدّمه ی جهانی بسیار بزرگ تر با لطف و رحمتی بسیار گسترده تر است. یکی از تفاوت های موجود بین این دو جهان این است که در دنیا، رحمت و لطف خدا به همه ی افراد می رسد، همه ی انسان ها با هر عقیده و عملی از نعمت های خدا بهره می برند، باران بر سر مؤمنان و کافران می بارد و هر دو گروه از روزی های خدا استفاده می کنند؛ امّا در جهان آخرت، رحمت خدا مشروط به عملکرد افراد در این جهان است و اگرچه لطف او در آخرت بسیار بزرگ تر از لطفش در دنیاست، به کسانی می رسد که در دنیا از دستورهای او پیروی کرده باشند. به همین سبب، خدا در این آیه می فرماید: « رحمتم در دنیا همه چیز را فرا گرفته است؛ ولی در آخرت آن را برای افراد پرهیزکاری که زکات می دهند و به آیات و نشانه های ما یقین دارند، مقرّر خواهم کرد.» البته جهان آخرت، زمان نمایش وجوه دیگری از رحمت خداست. در آنجا خدا معنای مهربانی را به مردم می آموزد و جز کسانی که حقیقتاً شایسته ی لطف خدا هستند، بسیاری از افراد گنهکار و آلوده که سزاوار عذاب هستند نیز مشمول رحمت او می شوند. در روایتی از پیامبر اسلام می خوانیم:
«خداوند یکصد رحمت دارد، و یکی از آنها را به زمین فرو فرستاده و بین مخلوقاتش تقسیم کرده است. با آن یک رحمت است که مخلوقات با هم مهربانی می کنند و به یکدیگر مهر می ورزند. نود و نه رحمت دیگر را برای خود نگه داشته و زمان آشکار کردن آن را عقب انداخته است و در روز قیامت با آن نود و نه رحمت به بندگانش رحم می کند.»
در روایتی دیگر آمده است که خدا آن یک رحمت را نیز حاضر می کند و روز قیامت با همه ی صد رحمت خویش به بندگانش رحم می کند. البته روشن است که رحمت خداوند، نهایت ندارد و تعبیر صد رحمت برای فهم بهتر ماست.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
✍ #یک آیه یک تدبر
این پیامیست از خدا برای خودِخودِ شما:
🎡چرخ و فلکِ دنیا میچرخه، و بالأخره تموم میشه، تموم که نه! وارد دنیایی میشی که لذتهاش ابدی هست و هرگز تموم نمیشه
#خدا_با_ما_حرف_میزند
#پیام_خدا_را_جدی_بگیریم
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd