🌷نکته تفسیری صفحه ۱۹۷🌷
🌷 منافقان را بهتر بشناسیم:
منافقان، افرادی هستند که در میان مسلمانان زندگی می کنند و خود را مسلمان می نامند؛ ولی در حقیقت هیچ اعتقادی به اسلام ندارند و تمام فکر و خیالشان در پی نابود کردن اسلام و خوار کردن مسلمانان است. امّا نکته ی مهم، «ناپیدا بودن» این گروه است. منافقان به شدّت تلاش می کنند که اعتقاد حقیقی شان برای کسی فاش نشود. آنان به مسجد می آیند و در صفوف مسلمانان شرکت می کنند؛ حتّی ممکن است به ظاهری آراسته درآیند و خود را شبیه افراد متدیّن کنند؛ ولی در باطن آرزو می کنند که اسلام از اصل ریشهکن شود، و همین صفت یعنی ناپیدا بودن ایشان آنان را به بزرگ ترین دشمن مسلمانان تبدیل کرده است؛ زیرا مسلمانان با دشمنانی مواجه هستند که در کنار آنان زندگی می کنند؛ امّا دقیقاً آنان را نمی شناسند. به همین سبب، قرآن کریم در آیات فراوانی از «نشانه های منافقان» سخن گفته و به مسلمانان هشدار داده که به محض دیدن این نشانه ها در یک فرد، در برقراری ارتباط با او بسیار دقّت کنند و به او اعتماد نکنند.
این آیات، به پنج ویژگی منافقان اشاره کرده، با صراحت بیان می کند که منافقان همراه کافران تا ابد در دوزخ خواهند ماند. این ویژگی ها چنین است:
1ـ شباهت های آنان به یکدیگر: ممکن است منافقان در اشکال مختلف ظاهر شوند؛ یکی به صورت کارمند، دیگری به صورت دانشجو، آن یکی به صورت نظامی یا در لباس عالم دینی و ... ؛ امّا ویژگی مهم و مشترک آنان، روح نفاق و دورویی است که در هر لباسی می تواند ظاهر شود و مرد یا زن آن را به تن کند.
2ـ امر به منکر و نهی از معروف: منافقان پیوسته سعی می کنند جامعه را به فساد بکشند تا خیر و خوبی از آن برچیده شود. ترویج فحشا، تشویق به رفتارهای زشت مانند خشونت، کینه جویی و ...، از ویژگی های منافقان است؛ بر خلاف افراد باایمان که یکی از برنامه های مهم و اساسی شان، «امر به معروف و نهی از منکر» است.
3ـ بخل و دوری از انفاق: آن ها دستِ دهنده ندارند؛ بلکه «دستهایشان را از انفاق می بندند». نه در راه خدا انفاق می کنند، نه به کمک محرومان می شتابند و نه خویشاوندان و آشنایانشان از کمک مالی آنان بهره می گیرند؛ زیرا اصلاً به آخرت و پاداش انفاق در آن جهان اعتقادی ندارند، و اگر هم خرجی می کنند، فقط برای ریاکاری و حفظ موقعیتشان در میان مسلمانان است.
4ـ فراموشی خدا: اعمال و رفتار منافقان و وضع زندگی شان به خوبی نشان می دهد که آنان خدا را فراموش کرده اند. عبادات ظاهری آنان و رفتارهای خوبشان، از اخلاص و صفا خالی است و به جسمی بی روح می ماند. به همین سبب، خدا نیز آنان را به حال خود واگذاشته و توفیق ایمان را از آنان گرفته است؛ چنان که گویی آنان را به کلی فراموش کرده است.
5ـ نافرمانی: منافقان، روحیه ی تسلیم و فرمان برداری از دستورهای خدا را ندارند؛ بلکه افرادی نافرمان هستند که از هر فرصتی برای قانونشکنی استفاده می کنند. ویژگی هایی که از منافقان در این آیات آمده، در هر عصر و زمانی دیده می شود. منافقان عصر ما نیز در چهره هایی جدید ظاهر می شوند؛ ولی به فرموده ی این آیه، یعنی «بَعضُهُم مِن بَعض»، همگی مانند هم هستند و از یک قماش اند.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
💠 عکس نوشته درس سوم 💠
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
3ـ خلوص.m4a
7.92M
💠 صوت درس سوم 💠
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
3ـ خلوص.pdf
537K
💠 پی دی اف درس سوم 💠
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
35.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 نمازی عجیب که باعث بخشش گناهان میشود...
افرادی که دچار مشکلات روحی خاص هستند، همچنین افرادی که مشکلات ماورایی دارند، حتما این نماز را بخوانند. این نماز فوق العاده است و برای هر درد و بیماری، درمان است.
🎙استاد حسینی قمی
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
21.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#دوره_آموزش_تجوید
_سطح_یک_کتاب_تحسین_التلاوه
💢احکام حروف، اظهار💢
⏳زمان ۱۱:۳۱دقیقه
#مولف_و_مدرس_استاد_علی_قاسمی
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
حتی در شکم نهنگ هم امیدی وجود داشت،
هنگامی که یونس(ع)خدا را در دل نهنگ خواند و خداوند اجابتش کرد
آنوقت ما گاه با کمترین مشکلی
امید خود را از دست میدهیم.
دعا امیدی است بیپایان
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
💎 جواب کامل شبهه
⁉️چرا در قرآن تمام سورهها بسمالله الرحمن الرحیم دارند ولی سوره توبه ندارد؟
🔶 اول: بسمالله الرحمن الرحیم نشانهی دوستی و محبت و مهربانی است و خداوند برای اینکه مهربانی و محبتش را به بندگانش نشان دهد ۱۱۴ سورهی قرآن نازل کرده و به تعداد آنها هم بسمالله الرحمن الرحیم در قرآن آورده است.
🔻 فقط در سوره توبه بسمالله الرحمن الرحیم نیاورده است که در سوره نمل جبران کرده و دو تا بسمالله الرحمن الرحیم آورده است.
🔷 دوم: سورهی توبه چون سورهی اعلان جنگ با پیمانشکنان و دشمنان خدا و اعلان برائت و بیزاری جستن از آنان است خدا آن را بدون بسمالله الرحمن الرحیم که نشانه محبت و دوستی است آغاز کرده است.
🔻 أمیرالمؤمنین علی (علیه السلام) فرمودند: «لَمْ تَنْزِلْ بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ عَلَی رَأْسِ سُورَهْ بَرَاءَهْ لِأَنَّ بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ لِلْأَمَانِ وَ الرَّحْمَهْ وَ نَزَلَتْ بَرَاءَهْ لَرَفْعِ الْأَمَانِ بِالسَّیْفِ: بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم در آغاز سورهی برائت نازل نشده است؛ چراکه بسم الله برای امنیّت و رحمت است و سورهی برائت برای برداشتن امنیّت با شمشیر نازل شد». [1]
🔶 سوم: بنا بر برخی از روایات گفته شده است سوره توبه ادامه سورهی انفال است به این خاطر بدون بسمالله الرحمن الرحیم است.
🔻 امام صادق علیهالسلام فرمودند: «الْأَنْفَالُ وَ سُورَهْ بَرَاءَه وَاحِدٌ؛ انفال و توبه یکی هستند». [2]
منابع:
[1]ـ البرهان في تفسير القرآن، السيد هاشم الحسيني البحراني، ج 2، ص 727.
[2]ـ همان.
🖇 لینک مطلب:
http://alirezaazarpeykan.blogfa.com/post/149
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
هــر عـمــلی #مــؤدبانهتر باشــه👇
انــجــامــش هـــم #ســـخــتتـره👇
اثر و #اهــمــیـتش هم بیشتره👌
حالا
مهمترین دسـتور به ما #نـمازه👌
پس #سختترین عمل هست☝️
و #مؤدبانهترین تکلیف ماست☝️