📂ادامه تفسیر سوره علق
2- تحصیل علم برای تقرب به خدا
خوب حالا «اقْرَأْ» که چیز تازه نیست، همه کشورها تحصیلات دارند، دانشگاه، دبیرستان، همه کشورها دارند. فرق «اقْرَأْ» اسلام با «اقْرَأْ» غیر اسلام این است که سوره علق اولش می گوید «اقْرَأْ»، آخرش می گوید: «اسجُد»، منتهی من که می نویسم شما نخوانید چون اگر بخوانید سجده واجب دارد، اول می گوید «اقْرَأْ»، آخر می گوید اگر خواستی به خدا نزدیک شوی سجده کن و قرب به او پیدا کن. چی می خواهم بگویم؟ می خواهم بگویم آن سوادی ارزش دارد که آخرش به بندگی خدا برسد. اگر تحصیلات نتیجهاش بمباران، کلاه برداری، خیانت شد، این «اقْرَأْ»، «اقْرَأْ» خدایی نیست. تفسیر این چیست؟ تفسیر این، کلام امیرالمؤمنین است. امیرالمؤمنین فرمود: (ثمره العلم العبودیه) ثمره علم بندگی خداست. «اقْرَأْ»، اول سوره علق می گوید «اقْرَأْ» بخوان، آخرش می گوید سجده کن و به او نزدیک شو. یعنی اگر این علم شما را به سجده کشید این ارزش دارد. آموزش و پرورش ما عزیز است یا متوسط؟ اگر هرچی بچه های ما باسوادتر می شوند بندگیشان نسبت به خدا، تواضع و ادبشان نسبت به معلم، پدر و مادر بیشتر شد این آموزش و پرورش عزیز است، چون هرچه باسوادتر می شود ادب و تواضعش هم بیشتر می شود. یعنی دبستان ده تا سلام می کند، می رود راهنمایی بیست تا، می رود دبیرستان سی تا، می رود دانشگاه چهل تا، اگر هرچه باسوادتر شد سلام کردنش به مردم، تواضعش به پدر و مادر، عبودیت و بندگیاش نسبت به خدا بیشتر شد، این «اقْرَأْ» به «وَاسجُد» کشیده شده، اما اگر هرچه باسوادتر می شود فاصلهاش از ادب و تواضع و مسجد کم می شود، این «اقْرَأْ»، این کلید قفل را باز نمی کند؛ این نکته اول.
📚درسهایی از قرآن
@yavaranQoran
✅علائم راهنمایی و رانندگی در قرآن
🔸در زمین کوههایی ریشهدار گذاشت تا زمین با لرزههای دائمش زندگیتان را به هم نریزد. رودها و راهها و علائم مختلفی هم پدید آورد تا در سفرها راحتتر به مقصد برسید...
🔸نحل:15و16| ترجمه ملکی
♨️نظر سید مفسران #علامه_طباطبایی_ره
🔸از نظر حضرت علامه این آیه، نه فقط به راه ها و علائم طبیعی بلکه به جاده های و علائم راهنمایی و رانندگی هم که ساخته بشر است، نیز اشاره دارد:
🔸«این راهها بعضی طبیعی است مانند مسافتهایی که میان دو سرزمین قرار داشته، آن دو را به هم وصل میکند، بدون اینکه حائل و مانعی آن را قطع کرده باشد، مانند زمین همواری که میان دو کوه قرار دارد، و بعضی دیگر مصنوعی است، مانند آن راهی که در اثر رفت و آمد بسیار، خود به خود به وجود میآید، و یا جادههایی که آدمی به دست خود درست میکند.
و از ظاهر سیاق چنین برمیآید که مقصود از" سبل" عموم راههاست، که هر دو قسم راه را شامل میشود، و هیچ مانعی ندارد که آن راههایی که مصنوع بشر است نیز به خدا نسبت داده شود، زیرا میبینیم که در همین آیات، نهرها و علامتها را هم به خدا نسبت داده، با اینکه غالباً نهر و علامت را بشر درست میکند.
📔ترجمه المیزان، ج12، ص319
#علائم
#قران
@yavaranQoran
ترتيل جزء19 - پرهيزكار www.jea.ir .mp3
6.91M
🔊 ترتیل قرآن - جزء19 - پرهیزکار
✍معارف قرانی
🌼🍃در ایه41 احزاب مومنان تشویق میشوند به ذکر بسیار
❣ذکر تنهای عملی است که افراط در آن نهی نشده است
🌼🍃يٰا أَيُّهَا اَلَّذِينَ آمَنُوا اُذْكُرُوا اَللّٰهَ ذِكْراً كَثِيراً (٤١)احزاب
❣در آیه 28 رعد ذکر را مایه آرامش میداند:
🌼🍃 اَلَّذِينَ آمَنُوا وَ تَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اَللّٰهِ أَلاٰ بِذِكْرِ اَللّٰهِ تَطْمَئِنُّ اَلْقُلُوبُ (٢٨)رعد
🌼🍃 ذکر باعث دوری ازشیطان
و ترک آن هم نشینی شیطان را به همراه دارد
🌼🍃وَ مَنْ يَعْشُ عَنْ ذِكْرِ اَلرَّحْمٰنِ نُقَيِّضْ لَهُ شَيْطٰاناً فَهُوَ لَهُ قَرِينٌ (٣٦)زخرف
🌼🍃و كـسى كه از ياد رحمان خود را به كورى بزند شيطانى برايش مقدر مى كنيم تا همواره قرينش باشد 36 زخرف
🌼🍃چون شیطان همنشین انسان شود بجای آرامش انسان دچار ترس و اضطراب میشود.
#ذکر
#افراط
@yavarannamaz