4_6030713646470923623.mp3
1.74M
🔸ترتیل صفحه 322 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
قرآن ترجمه المیزان
سوره 21
سوره مبارکه الانبياء
صفحه 322
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
به نام خداوند بخشنده مهربان
اقْتَرَبَ لِلنَّاسِ حِسَابُهُمْ وَهُمْ فِي غَفْلَةٍ مُعْرِضُونَ (1)
حساب مردم به آنان نزديک است در حالى که ايشان در غفلتى [عميق، از حق ]رويگردانند. (1)
مَا يَأْتِيهِمْ مِنْ ذِكْرٍ مِنْ رَبِّهِمْ مُحْدَثٍ إِلَّا اسْتَمَعُوهُ وَهُمْ يَلْعَبُونَ (2)
هيچ تذکر تازه اى از پروردگارشان براى آنان نمى آيد مگر اين که آن را مى شنوند، در حالى که به بازى سرگرمند. (2)
لَاهِيَةً قُلُوبُهُمْ ۗ وَأَسَرُّوا النَّجْوَى الَّذِينَ ظَلَمُوا هَلْ هَٰذَا إِلَّا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ ۖ أَفَتَأْتُونَ السِّحْرَ وَأَنْتُمْ تُبْصِرُونَ (3)
و دل هايشان [به دنيا] مشغول است، و آنان که ستم پيشه اند نجواى خود را پنهان داشتند [و گفتند]: آيا اين [مرد ]جز بشرى است مانند شما؟ آيا به سحر روى مى آوريد با اين که مى بينيد [سحر است]؟ (3)
قَالَ رَبِّي يَعْلَمُ الْقَوْلَ فِي السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ ۖ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ (4)
[پيامبر] گفت: پروردگار من هر سخنى را در آسمان و زمين مى داند [اگرچه مخفى باشد ]و او است شنوا و دانا. (4)
بَلْ قَالُوا أَضْغَاثُ أَحْلَامٍ بَلِ افْتَرَاهُ بَلْ هُوَ شَاعِرٌ فَلْيَأْتِنَا بِآيَةٍ كَمَا أُرْسِلَ الْأَوَّلُونَ (5)
بلکه گفتند: [سخنان او] خواب هايى آشفته است، بلکه آنها را به دروغ ساخته است، بلکه او شاعر (خيالپرداز) است. [اگر پيامبر است ]بايد معجزه اى براى ما بياورد مانند معجزه هايى که پيامبران پيشين [با آنها ]فرستاده شدند. (5)
مَا آمَنَتْ قَبْلَهُمْ مِنْ قَرْيَةٍ أَهْلَكْنَاهَا ۖ أَفَهُمْ يُؤْمِنُونَ (6)
پيش از آنان [مردم] هيچ قريه اى که آن را نابود کرديم [با ديدن معجزات] ايمان نياوردند، پس آيا اينان ايمان مى آورند؟ (6)
وَمَا أَرْسَلْنَا قَبْلَكَ إِلَّا رِجَالًا نُوحِي إِلَيْهِمْ ۖ فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ (7)
و پيش از تو [به رسالت] نفرستاديم مگر مردانى را که به آنان وحى مى کرديم، پس اگر نمى دانيد از اهل ذکر (اهل کتاب) سؤال کنيد. (7)
وَمَا جَعَلْنَاهُمْ جَسَدًا لَا يَأْكُلُونَ الطَّعَامَ وَمَا كَانُوا خَالِدِينَ (8)
و آنان را جسدهايى بى جان قرار نداديم که غذا نخورند، و جاودانه نبودند [که نميرند]. (8)
ثُمَّ صَدَقْنَاهُمُ الْوَعْدَ فَأَنْجَيْنَاهُمْ وَمَنْ نَشَاءُ وَأَهْلَكْنَا الْمُسْرِفِينَ (9)
سپس به وعده اى که به آنان داده بوديم وفا کرديم و ايشان و هر که را مى خواستيم نجات داديم و مسرفان را به هلاکت رسانديم. (9)
لَقَدْ أَنْزَلْنَا إِلَيْكُمْ كِتَابًا فِيهِ ذِكْرُكُمْ ۖ أَفَلَا تَعْقِلُونَ (10)
و همانا کتابى به سوى شما فرستاديم که تذکر [و بيدارى] شما در آن است، پس آيا عقل را به کار نمى گيريد؟ (10)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
نکته تفسیری صفخه 322:
اهل بیت(ع)؛ عالمان قرآن:
فرض کنید که شما با هم کلاسی هایتان قرار گذاشته اید در یک سفر علمی ـ تفریحی، از یکی از مناطق بکر و دورافتاده ی ایران بازدید کنید و برای رسیدن به آنجا باید از جادّه های صعب العبوری که از میان کوه ها، درّه ها، جنگل ها و... گذشته، عبور کنید. بدون شک نخستین وسیله ی مورد نیاز شما، نقشه ی دقیق و کاملی است که راه را به خوبی نشان می دهد. البته خواندن نقشه که بسیاری از علایم آن، حالت رمزی و نمادین دارد و تنها افراد خاصّی می توانند آن را به خوبی بفهمند و برای دیگران توضیح دهند، نیازمند مهارت ویژه ای است. بنابراین شما سراغ نقشه خوان حرفه ای می روید و از او که هم راه را به خوبی می شناسد و هم با خواندن نقشه کاملاً آشناست، درخواست می کنید که به یاری شما آمده، پیش روی گروه تان شما را به مقصد مورد نظر برساند. البته این مثال برای نسل قدیم که از وسایل پیشرفته ی امروزی محروم بوده اند، بسیار آشناتر است.
ما انسان ها نیز مقصد مشخّصی داریم که برای رسیدن به آن باید از راهی پرپیچ وخم گذر کنیم و خود را از شر راه زنان شیطان صفت نگه داریم و با روحی پاک و سالم به پیشگاه خدای مهربان در بهشت جاودان برسیم. از این رو خدای بزرگ، نقشه ی دقیق و کاملی به نام «قرآن» برای ما فرو فرستاده و راه سعادت را در آن به ما نشان داده است؛ ولی خواندن این نقشه ی کامل، مانند بسیاری از نقشه های دیگر، به نقشه خوانِ متخصّصی نیاز دارد که بدون او، بسیاری از موارد آن به خوبی فهمیده نمی شود. نگاهی به تاریخ اسلام و اختلاف نظر مفسّران قرآن، نشان دهنده ی این حقیقت است که هرچند ظاهر کلمات و جملات قرآن، از نظر ادبیّات عرب، بسیار شیوا و محکم است، معنای بسیاری از آیات آن بدون رمزگشایی ممکن نیست و افراد معمول نمی توانند معنای دقیقی از ظاهر آیات درک کنند. برای نمونه، در آیه ی 82 سوره ی نمل می خوانیم: «هنگامی که فرمان مجازات کافران فرا برسد، برایشان موجود زنده ای را از زمین بیرون می آوریم که با آنان سخن می گوید [در مورد این] که مردم به آیات و نشانه های ما یقین نداشته اند.» مفسّران، این آیه را به چند گونه تفسیر کرده اند(1)؛ امّا حقیقت این است که تفسیر این آیه ـ مانند آیات فراوان دیگر ـ تنها از کسی برمی آید که به شکلی فراتر از اشکال معمول، از معنای آیات قرآن خبر داشته و از اشتباه و خطا معصوم باشد (2). خوشبختانه این مفسّران بی خطا و نقشه خوان های متخصّص را خدا به روشنی شناسانده و قرآن و پیامبر(ص) نیز به مردم معرفی کرده اند. آری، عالمان حقیقی قرآن، چهارده معصوم پاک اند که مسلمانان وظیفه دارند برای آگاهی دقیق از مفاهیم قرآنی، به ایشان مراجعه کنند. این آیه نیز به همین نکته اشاره کرده، می فرماید که «اگر نمی دانید، از آگاهان بپرسید». در روایات فراوانی می خوانیم که مهم ترین معنای این آیه، مراجعه ی به اهل بیت (ع)برای آگاهی از تعالیم اسلام و قرآن است(3) . برای آشنایی بیشتر با «اهل الذکر» (دانشمندان دین شناس) توضیحات صفحه ی 272 را مطالعه فرمایید.
1- برای اطّلاع بیشتر ر.ک به تفاسیر مجمع البیان و روض الجنان
2- در روایات منقوله از اهل بیت(ع) آمده است که منظور از «دابّة»(جنبنده)، امیرمؤمنان علی(ع) که در آخر الزمان، به دنیا رجعت خواهد کرد. برای اطّلاع بیشتر ر.ک به تفسیر المیزان، ج15، ص405
3- برای اطّلاع بیشتر ر.ک به الکافی، ج1، ص210 و تفسیر صافی، دیباچة کتاب، مقدمة دوّم
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
10.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 مهمترین مشکل خانواده در ایران
♨️ تا این مسئله حل نشود؛ توصیههای اخلاقی هم اثر نخواهد کرد...
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
16.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
راز قدم زدن #شهید_چمران قبل از نماز🚶🏻🚶🏻
🎙 #حجت_الاسلام_حسن_رجبی از اساتید مرکز تخصصی نماز
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
✍امام رضا علیه السلام:
هر بنده ای بر #قبر مؤمنی جهت زيارت حضور يابد و هفت مرتبه سوره #قدر را بخواند، خداوند متعال گناهان او و صاحب قبر را مورد #آمرزش قرار مےدهد.
📚 من لايحضرفقيه،ج۱،ص۱۱۵
🙏 پنج شنبه است یاد کنیم از گذشتگان آنان که ماه رجب امسال در بین ما نیستن با ذکر فاتحه و صلوات
اللهم صلی علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم 🌹
🖤 کانال یاوران نماز
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
هدایت شده از 🌴 یاوران نماز 🌴
سلام علیکم راجع به ۱۲ رکعت نماز لیلةالرغائب که طبق روایت بین العشاء والعتمه میباشد «عتمه» هم معنی مغرب میدهد و هم نیمه شب، مرحوم حاج شیخ عباس قمی اعلی الله مقامه الشریف چرا مغرب ترجمه کردند نمیدانم، اگر «بین العتمة و العشاء» بود قرینه داشت که بین مغرب و عشاء باشد ولی «بین العشاء و العتمه»، نیمه شب صحیح تر به نظر میرسد ترجمه المراقبات که تصویر آن موجود است نیمه شب ترجمه کرده که صحیح تر به نظر میرسد.
هدایت شده از 🌴 یاوران نماز 🌴
• رغائب جمع مکسر رغیبه است که در زبان عربی دو معنا را افاده میکند ۱ چیزی که میل و رغبت بنده را برمیانگیزاند ۲ بخششی که فراوان باشد (و موضوع این معانی همانا عبادت خداست) و ربطی به آرزو ندارد که برخی شب آرزوها تبلیغ میکنند