Valizadeh & Ghaderpanah4_5834840584900052448.mp3
زمان:
حجم:
1.95M
🔸ترتیل صفحه 62 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
نکته تفسیری صفحه ۶۲:
. نخستین عبادتگاه:
دو آیه از این صفحه، در باره ی كعبه، تاریخچهی آن و اهمیت عبادت در آن سخن میگویند. از میان نكاتِ این دو آیه، دو نکته به اختصار بیان می شود:
1ـ تاریخچه ی كعبه: علم ثابت كرده كه در گذشته، تمام كره ی زمین زیر آب قرار داشته است. بر اساس فرمایش معصومین، نخستین زمینی كه از آب خارج شده، محلّی است كه خانه ی خدا بر آن بنا شده است.[1] طبق این آیات، اولین خانه ای كه برای عبادت خدا برای مردم در نظر گرفته شده، کعبه بوده است. بر اساس تاریخ، كعبـه را حضـرت آدم علیه السلام ساخت. این خانه از توفان نوح آسیب دید و حضرت ابراهیم آن را بازسازی کرد[2]. گفتنی اینكه كعبه از دیرباز مورد توجّه همه ی ادیان بوده است؛ چنانكه محققان گفته اند كه هندوها، صائبان فارسی زبان، كلدانیان، زرتشتیان، یهودیان، مسیحیان و عرب جاهلی، هر یک به دلیل و عقیده ای خاص، كعبه را محترم می شمردند و آن را ارج می نهادند.[3]
2ـ ویژگی های مكّه: مكّه دارای ویژگی های خاص و منحصر به فردیست. اگرچه این شهر در بیابان قرار دارد، از دیرباز تاكنون همیشه مورد توجه مردم قرار داشته و سرشار از نعمتها و خیر و بركت بوده است. مكّه برای همه ی مردم، مایه ی هدایت است. به راستی كه حج، یك دوره ی تكامل انسان است و انجام اعمال آن با توجه و حضور قلب، تأثیر بی نظیری در زندگی معنوی انسان می گذارد. مكّه، پر از نشانه های روشن خداست. یکی از نشانه های عبادت خدا در مکّه، مقام ابراهیم است؛ جایگاهی که آن پیامبر والامقام بر آن ایستاد و جای پایش معجزه آسا بر صخره ای سخت باقی ماند و پس از هزاران سال، هنوز در آن دیده می شود.[4] البته برخی معتقدند که مقام ابراهیم، جایگاه عبادت او در کنار کعبه بوده که همگان را به یاد راز و نیاز او با خدا می اندازد،[5] و شاید هر دو احتمال درست باشد. یکی دیگر از نشانه های خدا در مکّه، وجود حجرالاسود(سنگ سیاه) در ضلع کعبه است؛ سنگی که به گفته ی روایات، از بهشت به زمین فرستاده شده و به فرمان خدا و توسّط حضرت ابراهیم و اسماعیل، در آن مکان قرار داده شده است. بر اساس روایات، این سنگ در ابتدا سفید بوده و به سبب تماس بدن افراد گنهکار با آن، سیاه شده است. همچنین در روایات آمده که این سنگ در قیامت حاضر می شود و به نفع کسانی که حق آن را ادا کردند و حرمت اش را نگه داشتند و بر ضد کسانی که آن را و حرمت کعبه را انکار کردند، گواهی می دهد.[6]
وجود این خانه پس از هزاران سال، خود یكی از نشانه های بزرگ خداست. داستان ابرهه و اصحاب فیل نیز سند بزرگی برای اثبات عظمت این سرزمین محترم است. همچنین جای جای این شهر، پر از نشانه ها و آثاری است كه هر یک خاطره ای مهم از فرمانبرداری از خدا، ایثار و فداكاری، مبارزه با شیطان و توجه به فقرا را در اذهان زنده می كند.
[1]- آلاء الرحمن، ج1، ص313
[2] - نمونه، ج3، ص10
[3] - الميزان،ج3، ص361
[4] - آلاء الرحمن، ذیل آیات مورد بحث
[5] - تفسیر الکاشف، ذیل آیات مورد بحث
[6] - تفاسیر صافی و اطیب البیان، ذیل آیات مورد بحث
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قرآن ترجمه المیزان
سوره 3
سوره مبارکه آلعمران
صفحه 62
لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّىٰ تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ ۚ وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ (92)
هرگز به نيکى نخواهد رسيد تا از آنچه دوست مى داريد انفاق کنيد. و هر چيزى را انفاق کنيد قطعاً خدا به آن داناست. (92)
۞ كُلُّ الطَّعَامِ كَانَ حِلًّا لِبَنِي إِسْرَائِيلَ إِلَّا مَا حَرَّمَ إِسْرَائِيلُ عَلَىٰ نَفْسِهِ مِنْ قَبْلِ أَنْ تُنَزَّلَ التَّوْرَاةُ ۗ قُلْ فَأْتُوا بِالتَّوْرَاةِ فَاتْلُوهَا إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ (93)
همه خوراک ها پيش از آن که تورات نازل شد براى بنى اسرائيل حلال بود جز آنچه اسرائيل (يعقوب) بر خود حرام کرده بود. بگو: اگر راست مى گوئيد تورات را بياوريد و آن را بخوانيد [تا معلوم شود آنچه بر اثر ظلم يهود تحريم شد قبلا بر آنان حلال بوده است]. (93)
فَمَنِ افْتَرَىٰ عَلَى اللَّهِ الْكَذِبَ مِنْ بَعْدِ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ (94)
پس کسانى که بعد از اين بر خدا دروغ بندند اينان خود ستمکار خواهند بود. (94)
قُلْ صَدَقَ اللَّهُ ۗ فَاتَّبِعُوا مِلَّةَ إِبْرَاهِيمَ حَنِيفًا وَمَا كَانَ مِنَ الْمُشْرِكِينَ (95)
بگو: خدا راست گفت. پس شما از آئين ابراهيم که حق گرا بود و از مشرکان نبود پيروى کنيد. (95)
إِنَّ أَوَّلَ بَيْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِي بِبَكَّةَ مُبَارَكًا وَهُدًى لِلْعَالَمِينَ (96)
همانا اولين خانه اى که براى [عبادت ]مردم نهاده شد همان است که در مکّه قرار دارد که با برکت و مايه هدايت جهانيان است. (96)
فِيهِ آيَاتٌ بَيِّنَاتٌ مَقَامُ إِبْرَاهِيمَ ۖ وَمَنْ دَخَلَهُ كَانَ آمِنًا ۗ وَلِلَّهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَيْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَيْهِ سَبِيلًا ۚ وَمَنْ كَفَرَ فَإِنَّ اللَّهَ غَنِيٌّ عَنِ الْعَالَمِينَ (97)
در آن، نشانه هائى روشن [و از جمله ]مقام ابراهيم است. و هر کس به آن درآمد در امان خواهد بود. و حجّ اين خانه براى خدا به عهده مردمى است که بتوانند راهى به آن بيابند; و هر کس کفر ورزد [بداند که ]قطعاً خدا از جهانيان بى نياز است. (97)
قُلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لِمَ تَكْفُرُونَ بِآيَاتِ اللَّهِ وَاللَّهُ شَهِيدٌ عَلَىٰ مَا تَعْمَلُونَ (98)
بگو: اى اهل کتاب! چرا به آيات خدا کفر مىورزيد در حالى که خدا بر آنچه مى کنيد گواه است؟ (98)
قُلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لِمَ تَصُدُّونَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ مَنْ آمَنَ تَبْغُونَهَا عِوَجًا وَأَنْتُمْ شُهَدَاءُ ۗ وَمَا اللَّهُ بِغَافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ (99)
بگو: اى اهل کتاب! چرا کسانى را که ايمان آورده اند از راه خدا باز مى داريد و براى آن کجى مى خواهيد در حالى که خود [به راست بودن آن ]گواهيد؟ و خدا هرگز از آنچه مى کنيد غافل نيست. (99)
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تُطِيعُوا فَرِيقًا مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ يَرُدُّوكُمْ بَعْدَ إِيمَانِكُمْ كَافِرِينَ (100)
اى کسانى که ايمان آورده ايد! اگر از گروهى از کسانى که کتاب به آنان داده شده است اطاعت کنيد شما را بعد از ايمانتان به کفر بر مى گردانند. (100)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
9.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌕 یک راز از قرآن 🌕
خیلی ها میگن، ما ساعت کوک میکنیم، شب ها غذای سبک میخوریم، گناه نمی کنیم و... اما نمی تونیم برای نمازشب بلند بشیم...
باید چکار کنیم؟
برای پاسخ این سوال
این ویدیو رو تا آخر ببینید👆🏻
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
#درمحضرقرآن
😰تا بوده نمک خورده، نمکدان شکسته ایم ای سفره دار! آنقدر زیاد که صدایت را درآورده ایم به گلایه!
⬅️ چقدر کم قدردان و شکرگزارید!!👈«قَلِيلاً مَّا تَشْكُرُونَ»📖[اعراف/۱۰]
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌹شهید حسن باقری:
آن نیرویی که نمازش را اول وقت نخواند، خوب هم نمی تواند بجنگد.
#شاخصه_ایمان_بغیبت
#همهمقاطع
50.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آموزش قرائت قرآنکریم ۲
تجوید و وقف و ابتدا در قرائت قرآن کریم
مدرس: علی قاسمی
درس ۲
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
نکتهها:
1- آیا بسم اللّه جزء سوره است؟
در میان دانشمندان و علماء شیعه اختلافی نیست که بسم اللّه جزء سوره حمد و همه سورههای قرآن است، اصولا ثبت «بسم اللّه» در آغاز همه سورهها، خود گواه زنده این امر است، زیرا میدانیم در متن قرآن چیزی اضافه نوشته نشده است، و ذکر «بسم اللّه» در آغاز سورهها از زمان پیامبر صلّی اللّه علیه و اله تاکنون معمول بوده است. به علاوه سیره مسلمین همواره بر این بوده که هنگام تلاوت قرآن بسم اللّه را در آغاز هر سورهای میخواندند، و متواترا نیز ثابت شده که پیامبر صلّی اللّه علیه و اله آن را تلاوت میفرمود، چگونه ممکن است چیزی جزء قرآن نباشد و پیامبر و مسلمانان همواره آن را ضمن قرآن بخوانند و بر آن مداومت کنند.
به هر حال مسأله آنقدر روشن است که میگویند: یک روز معاویه در دوران حکومتش در نماز جماعت بسم اللّه را نگفت، بعد از نماز جمعی از مهاجران و انصار فریاد زدند أسرقت أم نسیت؟ آیا بسم اللّه را دزدیدی یا فراموش کردی!
2- اللّه جامعترین نام خداست:
زیرا بررسی نامهای خدا که در قرآن مجید و یا سایر منابع اسلامی آمده نشان میدهد که هر کدام از آن یک بخش خاص از صفات خدا را منعکس میسازد، تنها نامی که جامع صفات جلال و جمال است همان «اللّه» میباشد. به همین دلیل اسماء دیگر خداوند غالبا به عنوان صفت برای کلمه «اللّه» گفته میشود به عنوان نمونه: «غفور» و «رحیم» که به جنبه آمرزش خداوند اشاره میکند (فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِیمٌ)- سوره بقره آیه 266.
«سمیع» اشاره به آگاهی او از مسموعات، و «علیم» اشاره به آگاهی او از همه چیز است (فَإِنَّ اللَّهَ سَمِیعٌ عَلِیمٌ)- بقره: 227.
و در یک آیه بسیاری از این اسماء، وصف «اللّه» قرار میگیرند. هُوَ اللَّهُ الَّذِی لا إِلهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِکُ الْقُدُّوسُ السَّلامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَیْمِنُ الْعَزِیزُ الْجَبَّارُ الْمُتَکَبِّرُ:
«اوست اللّه که معبودی جز وی نیست، اوست حاکم مطلق، منزه از ناپاکیها، از هر گونه ظلم و بیدادگری، ایمنی بخش، نگاهبان همه چیز، توانا و شکست ناپذیر، قاهر بر همه موجودات، و با عظمت».
یکی از شواهد جامعیت این نام آن است که ابراز ایمان و توصیه تنها با جمله لا اله الّا اللّه میتوان کرد.
3- رحمت عام و خاص خدا:
مشهور در میان گروهی از مفسران این است که صفت «رحمان» اشاره به رحمت عام خداست که شامل دوست و دشمن، مؤمن و کافر و نیکوکار و بدکار میباشد، زیرا «باران رحمت بیحسابش همه را رسیده، و خوان نعمت بیدریغش همه جا کشیده».
ولی «رحیم» اشاره به رحمت خاص پروردگار است که ویژه بندگان مطیع
و صالح و فرمانبردار است. و تنها چیزی که ممکن است اشاره به این مطلب باشد آن است که «الرَّحْمنِ» در همه جا در قرآن به صورت مطلق آمده است که نشانه عمومیت آن است، در حالی که «الرَّحِیمِ» گاهی به صورت مقید ذکر شده که دلیل بر خصوصیت آن است مانند (وَ کانَ بِالْمُؤْمِنِینَ رَحِیماً) «خداوند نسبت به مؤمنان رحیم است» (احزاب: 43).
در روایتی نیز از امام صادق علیه السّلام میخوانیم: «خداوند معبود همه چیز است، نسبت به تمام مخلوقاتش رحمان، و نسبت به خصوص مؤمنان رحیم است»
4- چرا صفات دیگر خدا در «بسم اللّه» نیامده است؟
و تنها روی صفت «رحمانیت و رحیمیّت» او تکیه میشود. امّا با توجه به یک نکته، پاسخ این سؤال روشن میشود و آن اینکه در آغاز هر کار لازم است از صفتی استمداد کنیم که آثارش بر سراسر جهان پرتوافکن است، همه موجودات را فرا گرفته و گرفتاران را در لحظات بحرانی نجات بخشیده است.
بهتر است این حقیقت را از زبان قرآن بشنوید آنجا که میگوید: وَ رَحْمَتِی وَسِعَتْ کُلَّ شَیْءٍ «رحمت من همه چیز را فرا گرفته است» (اعراف- 156).
از سوی دیگر میبینیم پیامبران برای نجات خود از چنگال حوادث سخت و دشمنان خطرناک دست به دامن رحمت خدا میزدند، در مورد «هود» و پیروانش میخوانیم: فَأَنْجَیْناهُ وَ الَّذِینَ مَعَهُ بِرَحْمَةٍ مِنَّا: «هود و پیروانش را به وسیله رحمت خویش (از چنگال دشمنان) رهائی بخشیدیم» (اعراف- 72).
پس اساس کار خداوند بر رحمت است و مجازات جنبه استثنائی دارد چنانکه در دعا میخوانیم: یا من سبقت رحمته غضبه «ای خدائی که رحمتت بر غضبت پیشی گرفته است». انسانها نیز باید در برنامه زندگی اساس و پایه کار را بر رحمت و محبت قرار دهند و توسل به خشونت را برای مواقع ضرورت بگذارند.
خلاصه تفسیر نمونه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
#دقایقی_باقرآن
🔳 کارهای بزرگ توسط ماموران کوچک 🔳
1⃣ حفظ جان پیغمبر با تار عنکبوت 🕸🕷
«إِلَّا تَنْصُرُوهُ فَقَدْ نَصَرَهُ اللَّهُ إِذْ أَخْرَجَهُ الَّذِينَ كَفَرُوا ثَانِيَ اثْنَيْنِ إِذْ هُمَا فِي الْغَارِ إِذْ يَقُولُ لِصَاحِبِهِ لَا تَحْزَنْ إِنَّ اللَّهَ مَعَنَا فَأَنْزَلَ اللَّهُ سَكِينَتَهُ عَلَيْهِ...» (۴۰)توبه
خداوند او را یاری کرد هنگامی که کافران او را که یکی از دو تن بود (از مکه) بیرون کردند، آنگاه که در غار بودند (و خدا بر در غار کوه پرده عنکبوتان و آشیانه کبوتران گماشت تا دشمنان که به عزم کشتنش آمده بودند او را نیافتند) و آنگاه که او به رفیق و همسفر خود (ابو بکر که پریشان و مضطرب بود) میگفت: مترس که خدا با ماست...
2⃣ سرنگونی سپاه ابرهه با پرندگان ابابیل🦅
«فَجَعَلَهُمْ كَعَصْفٍ مَأْكُولٍ»(۵)فیل
و تنشان را چون علفی زیر دندان حیوان خرد گردانید.
3⃣ آموزش دفن میت توسط کلاغ🦇
«فَبَعَثَ اللَّهُ غُرَابًا يَبْحَثُ فِي الْأَرْضِ لِيُرِيَهُ كَيْفَ يُوَارِي سَوْءَةَ أَخِيهِ قَالَ يَا وَيْلَتَا أَعَجَزْتُ أَنْ أَكُونَ مِثْلَ هَٰذَا الْغُرَابِ فَأُوَارِيَ سَوْءَةَ أَخِي فَأَصْبَحَ مِنَ النَّادِمِينَ»(۳۱)مائده
آن گاه خدا کلاغی را برانگیخت که زمین را به چنگال حفر نماید تا به او بنماید چگونه بدن مرده برادر را زیر خاک پنهان کند. (قابیل) گفت: وای (بر من) آیا من از آن عاجزترم که مانند این کلاغ باشم تا جسد برادر را زیر خاک پنهان کنم؟ پس (برادر را به خاک سپرد و) از این کار سخت پشیمان گردید.
4⃣ اثبات پاکی مریم سلام الله علیها با سخن گفتن نوزاد👶
«قَالَ إِنِّي عَبْدُ اللَّهِ آتَانِيَ الْكِتَابَ وَجَعَلَنِي نَبِيًّا»(۳۰)مریم
آن طفل (به امر خدا به زبان آمد و) گفت: همانا من بنده خاص خدایم که مرا کتاب آسمانی و شرف نبوت عطا فرمود.
5⃣ ایمان آوردن یک کشور با سفر هدهد🕊
«وَتَفَقَّدَ الطَّيْرَ فَقَالَ مَا لِيَ لَا أَرَى الْهُدْهُدَ أَمْ كَانَ مِنَ الْغَائِبِينَ»(۲۰)نمل
و سلیمان (از میان سپاه خود) جویای حال مرغان شد (هدهد را در مجمع مرغان نیافت، به رئیس مرغان) گفت: هدهد کجا شد که به حضور نمیبینمش؟ بلکه (بیاجازه من) غیبت کرده است؟
6⃣ اثبات بی گناهی حضرت یوسف با تکلم نوزاد 👶
شَهِدَ شَاهِدٌ مِّنْ أَهْلِهَا إِن كَانَ قَمِيصُهُ قُدَّ مِن قُبُلٍ فَصَدَقَتْ وَهُوَ مِنَ الْكَاذِبِينَ
ﺷﺨﺼﻲ ﺍﺯ ﺧﺎﻧﻮﺍﺩﮤ ﺯﻟﻴﺨﺎ ﻫﻢ ﺍﻳﻦﻃﻮﺭ ﻧﻈﺮ ﺩﺍﺩ: «ﺍﮔﺮ ﭘﻴﺮﺍﻫﻦ ﻳﻮﺳﻒ ﺍﺯ ﺟﻠﻮ ﭘﺎﺭﻩ ﺷﺪﻩ، ﺯﻟﻴﺨﺎ ﺭﺍﺳﺖ ﻣﻲﮔﻮﻳﺪ ﻭ ﻳﻮﺳﻒ ﺩﺭﻭﻏﮕﻮﺳﺖ (یوسف ٢٦)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd