صفحه 501 مصحف شریف
سوره مبارکه جاثیه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
4_6037538985159428312.mp3
2.27M
🔸ترتیل صفحه 501 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام چهارگاه - صبا
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
قرآن ترجمه المیزان
سوره 45
سوره مبارکه الجاثية
صفحه 501
أَفَرَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلَٰهَهُ هَوَاهُ وَأَضَلَّهُ اللَّهُ عَلَىٰ عِلْمٍ وَخَتَمَ عَلَىٰ سَمْعِهِ وَقَلْبِهِ وَجَعَلَ عَلَىٰ بَصَرِهِ غِشَاوَةً فَمَنْ يَهْدِيهِ مِنْ بَعْدِ اللَّهِ ۚ أَفَلَا تَذَكَّرُونَ (23)
پس نظر بده: آيا کسى که معبودش را هواى خود قرار داده و خدا او را با علمى که وى [به حقيقت] دارد گمراه کرده و بر گوش و قلبش مهر نهاده و بر چشم او پرده اى گذاشته است ، چه کسى بعد از خداوند او را مى تواند هدايت کند؟ پس آيا متذکّر نمى شويد؟ (23)
وَقَالُوا مَا هِيَ إِلَّا حَيَاتُنَا الدُّنْيَا نَمُوتُ وَنَحْيَا وَمَا يُهْلِكُنَا إِلَّا الدَّهْرُ ۚ وَمَا لَهُمْ بِذَٰلِكَ مِنْ عِلْمٍ ۖ إِنْ هُمْ إِلَّا يَظُنُّونَ (24)
و گفتند: زندگى جز همين زندگى دنياى ما نيست، مى ميريم و زندگى مى يابيم (يک گروه مى ميريم و يک گروه به دنيا مى آييم) و چيزى جز روزگار ما را هلاک نمى کند و به اين مطلب هيچ علمى ندارند، آنان جز گمان نمى برند. (24)
وَإِذَا تُتْلَىٰ عَلَيْهِمْ آيَاتُنَا بَيِّنَاتٍ مَا كَانَ حُجَّتَهُمْ إِلَّا أَنْ قَالُوا ائْتُوا بِآبَائِنَا إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ (25)
و آن گاه که آيات روشن ما [درباره معاد] بر آنان خوانده مى شود دليلشان جز اين نيست که مى گويند: اگر راست گوييد پدران ما را [که مرده اند ]بياوريد. (25)
قُلِ اللَّهُ يُحْيِيكُمْ ثُمَّ يُمِيتُكُمْ ثُمَّ يَجْمَعُكُمْ إِلَىٰ يَوْمِ الْقِيَامَةِ لَا رَيْبَ فِيهِ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ (26)
بگو: خدا است که به شما حيات مى دهد، سپس شما را مى ميراند، آن گاه شما را در روز قيامت ـ که شکّى در آن نيست ـ جمع مى کند و ليکن بيشتر مردم نمى دانند. (26)
وَلِلَّهِ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ وَيَوْمَ تَقُومُ السَّاعَةُ يَوْمَئِذٍ يَخْسَرُ الْمُبْطِلُونَ (27)
و حاکميّت آسمان ها و زمين مختصّ خداوند است و روزى که قيامت بر پا شود در آن روز اهل باطل زيان مى بينند. (27)
وَتَرَىٰ كُلَّ أُمَّةٍ جَاثِيَةً ۚ كُلُّ أُمَّةٍ تُدْعَىٰ إِلَىٰ كِتَابِهَا الْيَوْمَ تُجْزَوْنَ مَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ (28)
و هر امّتى را زانو زده مى بينى، هر امّتى به سوى کتاب خود دعوت مى شود، امروز در [برابر] آنچه انجام مى داديد جزا داده مى شويد. (28)
هَٰذَا كِتَابُنَا يَنْطِقُ عَلَيْكُمْ بِالْحَقِّ ۚ إِنَّا كُنَّا نَسْتَنْسِخُ مَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ (29)
اين کتاب ما است که درباره شما به حق سخن مى گويد، همانا ما آنچه را انجام مى داديد نسخه بردارى مى کرديم. (29)
فَأَمَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ فَيُدْخِلُهُمْ رَبُّهُمْ فِي رَحْمَتِهِ ۚ ذَٰلِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْمُبِينُ (30)
پس کسانى که ايمان آورده و کارهاى شايسته انجام داده اند، پروردگارشان آنان را در رحمت خويش درمى آورد، اين است آن کاميابى آشکار. (30)
وَأَمَّا الَّذِينَ كَفَرُوا أَفَلَمْ تَكُنْ آيَاتِي تُتْلَىٰ عَلَيْكُمْ فَاسْتَكْبَرْتُمْ وَكُنْتُمْ قَوْمًا مُجْرِمِينَ (31)
و امّا کسانى که کفر ورزيده اند [خدا به آنان مى گويد:] آيا نه اين بود که آيات من بر شما خوانده مى شد، پس شما تکبّر ورزيديد و قومى مجرم بوديد؟ (31)
وَإِذَا قِيلَ إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ وَالسَّاعَةُ لَا رَيْبَ فِيهَا قُلْتُمْ مَا نَدْرِي مَا السَّاعَةُ إِنْ نَظُنُّ إِلَّا ظَنًّا وَمَا نَحْنُ بِمُسْتَيْقِنِينَ (32)
و هنگامى که گفته شد: همانا وعده خداوند حقّ است و در قيامت شکّى نيست گفتيد: ما نمى دانيم قيامت چيست ما [درباره آن] جز گمانى نمى بريم و هرگز به يقين نرسيده ايم. (32)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
🌷 نکته تفسیری صفحه ۵۰۱🌷
امّت ها در انتظار داوری:
قیامت، دادگاه عجیبی است؛ دادگاهی که میلیاردها انسان در آن حضور دارند و برای دریافت پاداش یا کیفر تک تک اعمالشان انتظار خواهند کشید. در زمان گذشته، کسانی که برای گرفتنِ حکمِ قاضی در دادگاه حضور می یافتند، دوزانو و مؤدّب در برابر قاضی می نشستند و در انتظار قضاوتِ او می ماندند. به فرموده ی این آیات، در قیامت، تمام انسان ها در هر امّتی به همین شکل و با کمال ادب و فروتنی در انتظار حکم قاضی قیامت، یعنی پروردگار جهانیان، می نشینند . البتّه محاسبه ی اعمال مردم در قیامت، کاملاً عادلانه است؛ زیرا در آن روز، نامه های اعمال را به میان می آورند و تک تک کارهای مردم را به آنان نشان می دهند. آری، نامه های اعمال چنان گویا هستند که به دلیل دیگری نیاز نیست و انسان ها با کمال تعجّب، تمام کارهای ریز و درشتشان را در آن مشاهده می کنند. در آیه ی 49 سوره ی کهف می خوانیم: «نامه های اعمال نهاده
می شود و گنهکاران را می بینی که از محتوای نامه ی عملشان به شدّت نگران اند و
می گویند: وای بر ما! این چه نوشته ای ست که هیچ کار کوچک و بزرگی را از قلم نینداخته است، و تمام کارهایشان را حاضر و آماده می بینند. آری، خدا به هیچ کس ظلم نمی کند.»
در آیه ی 14 سوره ی اِسراء نیز می خوانیم که هر کس با دیدن نامهی عملش، به راحت
می تواند در مورد خود و سرنوشتش قضاوت کند و به دلیل و مدرک دیگری نیاز ندارد. این همان حقیقتی است که در قیامت، به فرمودهی آیات مورد بحث، به مردم گفته می شود: (اِنّا کُنّا نَستَنسِخُ ما کُنتُم تَعمَلونَ) (ما همواره کارهای شما را می نوشتیم). شاید در گذشته، تصوّر این که تک تک کارهای انسان ثبت شود، کمی مشکل بود؛ ولی اکنون که ابزار
فیلمبرداری اختراع شده، به آسانی می توان تصوّر کرد که می شود لحظه لحظه ی اعمال یک نفر و تمام حرکات ریز و درشت او را ثبت کرد؛ هرچند که بی شک، پدیدهی ثبت اعمال، کاری بسیار پیشرفته تر است که ما از کیفیّت آن بی خبریم. از طرفی، علم پروردگار
جهان ـ که حاکم روز قیامت است ـ بالاتر از همه ی این هاست؛ به طوری که او از نیت های انسان ها که درون سینه شان پنهان است نیز آگاهی دارد . به هر حال اگر انسان به این حقیقت پنهان ایمان داشته باشد، دیگر حضور در جمع مردم یا پنهان بودن از آن ها و مخفی بودن از دیگران، برایش فرقی نمی کند، و در هر دو حالت، خود را در پیشگاه خدا و فرشتگان او می بیند که مأمور ثبت اعمال بندگانش هستند.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2936537296C81b5114eb4
1_1159520016.mp3
11.84M
🔸زمزم احکام
🔸سلسله احکام مربوط به حق الناس(جلسهی سی و سوم)
با موضوع:آیا تصرف در اموال فرزند نابالغ توسط پدر و مادر جایز هست ؟
🔸کوتاه،مفید،مختصر
🔸توصیه موکد میشود این مباحث مربوط به حق الناس که خیلی مهم هم هست را گوش کنید تا با وظایف شرعی خود بیشتر و بهتر آشنا شویم(بسیار مهم و کاربردی)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
✅ابوعامر و مسجد ساختن
قبل از اسلام یکی از رهبانان معروف ابوعامر راهب بود که لباسهای خشن و درشت میپوشید و به ریاضت مشغول بوده و در میان اجتماع مورد احترام بود، تا آنکه پیامبر صلی الله علیه و آله به مدینه آمد و موقعیت او متزلزل شد.
او در مقام مخالفت برآمد و جنگ احزاب و خندق را بوجود آورد؛ پس از شکست در این جنگها، با عده ای از منافقین مدینه همدست شد و به این فکر افتاد که پایگاهی در مدینه با کمک دوازده نفر از قبیله بنی غم، از جمله ثعلبه بن حاطب و معتب بن قشیر و نبتل بن حرث و… ایجاد کند.
لذا نزدیک مسجد قبا مسجدی بنا کردند، وقتی ساختمان آن تمام شد عده ای به حضور پیامبر آمدند تا همانطور که مسجد قبا را افتتاح کرد این مسجد را هم افتتاح کند؛ و علت ساختن این مسجد را بیان کردند: که عده ای نمیتوانند به مسجد شما بیایند، هوا هم گاهی سرد بارانی است و رفت آمد برایشان سخت است.!
پیامبر فرمود: الان آماده سفر تبوک هستم، انشاءالله بعد میآیم و افتتاح میکنم. پس از مراجعت جنگ تبوک آنها آمدند و پیشنهاد افتتاح و آمدن به مسجد را دادند. این وقت سه آیه سوره توبه نازل شد و از نیت سوء و کفر و تفریق آنان خبر داد؛ و پیامبر دو نفر از مسلمانان را فرستاد که مسجد ضرار را خراب کنند، و آنان بعد از خراب کردن، آن را به آتش سوزانیدند.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
بلند گفتن اذان.mp3
2.32M
اذان باید بلند باشد 📣
🎙 #آیت_الله_مصباح_یزدی (ره)
خدا شرایطی را فراهم کرده که بندهاش بیشتر به یادش باشند که اذان خودش یادآوری است....📣
#اذان
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
هنگام ورود به منزل
"سوره توحید" را بخوان که
فقر و پریشانے را ببرد و اول
سلام کن و اگر ڪسے نبود
بگو "السَّلامُ عَلینا مِن رَبِّنا"
📚 لئالی منثوره
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/85983330C7210d6f841
🔅 چه خدای مهربونی!
حاج آقا قرائتی میگفت خداوند در قرآن نگفته: یحب التائبین بلکه گفته: «یحب التوابین»
تائب یعنی کسیکه فقط یکبار توبه کنه ولی توّاب یعنی کسیکه بارها گناه کنه و دوباره توبه بکنه. خدای مهربون گفته من تو رو دوست دارم. کجا میری؟
💢 بعضی میگن ما بارها توبه شکستیم. دیگه به درد نمیخوریم. خدای مهربون میگه من نه تنها توبهات رو میپذیرم بلکه دوستت هم دارم!
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd