🌟تفسیر سوره ی قدر 🌼
با نزول فرشتگان بر قلب پیامبر وامام معصوم در شب قدر
ارتباط زمین با آسمان
مُلک با ملکوت
طبیعت با ماوراء طبیعت برقرار
می شود۰
📙 تفسیر نورالثقلین
@yavaranQoran
🌟پس از پیامبر گرامی فرشتگان درشب قدر ؛ بر چه کسانی نازل می شوند؟
👈روشن است هر کسی نمی تواند.
میزبان فرشتگان الهی باشد
وباید او همچون پیامبر،
🍃معصوم بوده ،
🍃وولایت امور بشر به عهده ی او باشد،
واوکسی جز امام معصوم نیست ۰
که درزمان ما ؛
♦️حضرت مهدی علیه السلام می باشد و
👇
فرشتگان درشب قدر ؛
شرفیاب محضرش می شوند ۰
📕منبع استاد قرائتی تفسیر نور ج۱۲
@yavaranQoran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خاطره ای شنیدنی از زیارت شب جمعه کربلا از راه دور. اشکتون جاری شد شهدا رو یاد کنید.
@yavaranQoran
نذر قرآن و نجات یافتن علامه طبرسی (ره)ازقبر
امين السلام فضل بن حسن طبرسي مؤلف تفسير معروف مجمع البيان در سبزوار ميزيست و در سال 548 يا 542 قمري از دنيا رفت و قبر شريفش در مشهد مقدس (روبروي خيابان طبرسي) است. معروف است كه در تخريب اطراف حرم مطهر حضرت رضا - عليه السّلام - كه در چند سال قبل صورت گرفت قبر علامه طبرسي ويران شد.
شاهدان عيني ديدند كه پيكر او با اينكه حدودهشت قرن و نيم از رحلت او ميگذشت، تر و تازه مانده است.
از حكايتهاي مشهوري كه به مرحوم طبرسي نسبت ميدهند اينكه: سكته سنگين بر او عارض شد به گونهاي كه بيحركت به زمين افتاد. بستگان و حاضران تصور كردند كه از دنيا رفته است. (با توجه به اينكه وسايل طبي در آن زمان، به خصوص در قريهاي مثل سبزوار نبود.) بدن او را غسل دادند كفن كرده و دفن نمودند و بر طبق معمول به خانههايش بازگشتند.
ناگهان او در درون قبر، به هوش آمد ولي خود را در قبر يافت. متوجه خداي مهربان شد و نذر كرد هرگاه از آن تنگناي قبر تاريك، نجات پيدا كند و سلامتي خود را بازيابد كتابي در تفسير قرآن تأليف نمايد.
از حسن اتفاق كفن دزدي تصميم گرفته بود قبر او را نبش كند و كفن او را بدزدد. چون كفن دزد قبر را خراب كرد و خشتهاي قبر را برداشت و بند كفن را گشود علامه دست او را گرفت. وي سخت ترسيد.
سپس علامه با او سخن گفت امّا او بيشتر ترسيد. علامه ماجرا را به او بازگو كرد و گفت: مترس! سپس كفن دزد علامه طبرسي را به دوش گرفت و او را به منزلش برد.
علامه كفن خود را به او داد و اموال بسياري را به كفن دزد داد و او به دست ايشان توبه كرد.
سپس علامه به نذر خود وفا كرد و تفسير گرانقدر مجمع البيان را كه در ده جلد است به عربي نوشت.
منبع: مجمع البيان، ج 1
#نذر
#قران
#طبرسی
✍معارف قرانی
🌷فرزندان عزیزمان را چگونه تربیت کنیم؟
🌷باکمک خدا ونمازی بودن خودمان وتوصیه آنها به نماز،آنهارانمازی کنیم.
حضرت ابراهیم علیه السلام:
🌷رب اجعلنی مقیم الصلوة ومن ذریتی
ربنا وتقبل دعاء.......۴۰ ابراهیم
🌷خدایا من وفرزندانم راازنمازگزاران قرارده.
🌷لقمان حکیم به پسرش گفت:
🌷یابنی اقم الصلوة.......۱۷ لقمان
پسرم نماز بجا آور.
🌷خدامیگه خانواده را به نمازدعوت کنید:
🌷وامر اهلک بالصلوة..........۱۳۲طه
خانواده راتشویق به نمازکنید.
🌷خانواده راازگناه بازدارید:
🌷قوا انفسکم واهلیکم نارا..........۶تحریم
خود و خانواده راازگناه وجهنم منع کنید.
#تربیت_قرانی
#فرزندان
@yavarannamaz
🌟تفسیر سوره ی قدر 🌟
سلام هی حتی مطلع الفجر
📙شبی است ،
که از سرشب تاصبح سلام است وسلامت۰
🔶این شب سلام است به معنای اینکه درود است ،
فرشتگان درود
می فرستند ،
وبا درود می ایند ۰
👈لطف وعنایت ویژه ی الهی
نسبت به بندگان در این شب است ۰
۰
🔶واین شب سلامت است
برای کسی که بخواهد استفاده کند ؛
این شب از آفتها ووسوسه ها وکیدهای شیطانی به شدت دور است ۰
📕منبع :استاد مطهری ،آشنایی با قرآن ج ۱۴
@yavaranQoran
♨️سوال:
🔰تولد انسان های معلول یا ناقص الخلقه چطور با عدل خدا سازگار است؟
✍️پاسخ:
✅جهانى که ما در آن زندگى مىی کنیم، جهان ماده است، یعنى هر چیزى در شرایط خاص و با علل و اسباب خاص خود به وجود مى آید و تدریجاً کامل مى گردد. اگر شرایط و حدود آن مراعات نشود، موجودى ناقص و بى فایده و گاه زیانبار به دست مى آید.
میوه درخت در موقعى به صورت کامل به دست مى آید که باغبان آن را به موقع آب و کود دهد و به کلیه اصول رشد توجه داشته باشد و آنها را فراهم آورد. در غیر این صورت میوه درخت به صورت کامل به دست نمى آید، زیرا جهان مادى و طبیعى این طور نیست که در هر شرایطى موجودات سالم و کامل تحویل دهد.
پس براى به دست آمدن میوه سالم و کامل، باغبان باید آن چه را در پرورش و تکامل آن لازم است، مراعات کند.
همچنین براى نوزاد سالم ضرورت دارد پدر و مادر، آن چه را در پرورش و تکامل او لازم و مفید است، بدانند و آنها را همیشه مراعات کنند.
ما هستیم که در بسیارى از موارد در اثر مراعات نکردن شرایط بهداشتی، کودکان ناسالم به وجود مى آوریم.
پس در این گونه موارد نباید آن را تقصیر دستگاه آفرینش بگذاریم، زیرا خداوند براى تکامل هر موجودى شرایط خاصى قرار داده است که اگر آنها مراعات شود، هر چیزى نیکو و مفید به وجود خواهد آمد.
به عبارت دیگر: سالم و ناقص به دنیا آمدن، علل و اسباب مادى خاص خود را دارد. هر معلول و پدیده اى از علت خاص خود صادر مى شود.
بنابر این هر نوع نقصی که در موجودات جهان وجود دارد از ناحیه موجودات است نه خداوند و به تعبیر دیگر فیض از طرف خداوند تمام است و نقص از طرف دریافت کننده فیض است.
هنگامی که علت و اسباب و شرایط به وجود آمدن نوزادی ناقص باشد، یا از نظر ژنتیکی( که بسیاری از جهات آن هنوز شناخته نشده) ، نوزاد ناقص به دنیا می آید.
جهان آفرینش شرایطى دارد که اگر کسى آنها را مراعات نکند، در نتیجه نواقصی به بار آید، تقصیر از خود او است و ربطى به عالم آفرینش ندارد.
بوعلى سینا مى گوید: خدا زردآلو را زردآلو نکرده بلکه زردآلو را ایجاد کرده است.
زردآلو از باب مثال است، منظور همه موجودات است، خدا اشیا را آفریده و آنها ذاتاً اختلاف دارند. قرآن مجید این مطلب را با یک تمثیل بیان کرده و فرموده است:
«خدا از آسمان آبى فرود آورد و هر رودخانهاى به قدر ظرفیت خودش سیلان یافت».
یعنى رحمت فیض پروردگار هیچ موجود مستعدى را محروم نمى سازد و براى همه یکسان است، ولى استعداد و ظرفیت موجودات یکسان نیست. استعدادها مختلف است. هر ظرفى به قدرى که گنجایش دارد، از رحمت خدا لبریز مىگردد. پس هر موجودى، حق خود را که امکان داشته دریافت دارد، دریافت کرده است».
بنابراین نباید تصور کرد که خداوند یکى را که ممکن بود زیبا باشد، زشت قرار داد و دیگرى را که ممکن بود زشت باشد، زیبا قرار داد و با قید قرعه و یا یک اراده تبعیضآمیز هر یک از آنها را انتخاب کرد، بلکه هر جزء از اجزاى جهان تنها به همین جور که هست، امکان وجود داشته و خدا همان آفرینش را به آن داده است. اگر بخواهیم از دیدگاه علمى سخن گوییم، این گونه مىتوان گفت که هر ماده با توجه به ویژگى و شرایط خود از وجود و کمالات وجود برخوردار مىشود. تفاوت هایى که در جهان مادى و طبیعى وجود دارد، براساس تفاوت در عناصر مادى است، مثلاً کسى که از نظر زیبایى یا زشتى، شکل و وضعى خاص دارد، بر اثر تفاوت ژنتیکى و عوامل محیطى و مادى وراثت و... است که هزاران مورد شناخته شده و یا ناشناخته در طبیعت در آنها دخالت دارد و یا حتى امور غیر مادى مانند نحوه آمیزش یا مواد و غذاهایى که پدر و مادر قبل از آمیزش، یا مادر بعد از آن در دوران جنینى تغذیه مى کنند یا مانند تأثیر الکل و مواد اعتیادزا در شکل و حالت و وضع و سلامت و بهره هوشى و استعداد کودک که امروزه بدون تردید شناخته شده است.
طبق این سخن فیض الهى از ناحیه خدا تمام است و او در حق هیچ موجودى تبعیض روا نمى دارد، بلکه موجودات هستند که به فراخور شأن و جایگاه و مرتبه خود و عوامل دیگر قبول فیض مى کنند و به اندازه استحقاق، در مرتبه اى از عالم هستى جا مى دارند. در جهان خلقت آنچه که وجود دارد تبعیض نیست، بلکه تفاوت است، همان طور که ظرف یک لیترى نسبت به ظرف پنج لیترى مقدار کمترى آب در خود جاى مى دهد. آرى هر موجودى در نظام هستى به میزان ظرفیت خود دریافت فیض مى کند.
@yavaranQoran