قرآن ترجمه المیزان
سوره 16
سوره مبارکه النحل
صفحه 279
وَلَقَدْ نَعْلَمُ أَنَّهُمْ يَقُولُونَ إِنَّمَا يُعَلِّمُهُ بَشَرٌ ۗ لِسَانُ الَّذِي يُلْحِدُونَ إِلَيْهِ أَعْجَمِيٌّ وَهَٰذَا لِسَانٌ عَرَبِيٌّ مُبِينٌ (103)
و به خوبى مى دانيم که آنان مى گويند: جز اين نيست که قرآن را بشرى به او مى آموزد [چنين نيست; زيرا] زبان آن کس که [تعليم قرآن را] به او نسبت مى دهند گنگ و مبهم است و اين [قرآن] به زبان عربىِ فصيح است. (103)
إِنَّ الَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِآيَاتِ اللَّهِ لَا يَهْدِيهِمُ اللَّهُ وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ (104)
همانا کسانى که به آيات خدا ايمان نمى آورند، خدا هدايتشان نمى کند و براى آنان عذابى دردآور است. (104)
إِنَّمَا يَفْتَرِي الْكَذِبَ الَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِآيَاتِ اللَّهِ ۖ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْكَاذِبُونَ (105)
تنها کسانى به خدا دروغ مى بندند که به آيات خدا ايمان ندارند و اينان خود دروغگويند. (105)
مَنْ كَفَرَ بِاللَّهِ مِنْ بَعْدِ إِيمَانِهِ إِلَّا مَنْ أُكْرِهَ وَقَلْبُهُ مُطْمَئِنٌّ بِالْإِيمَانِ وَلَٰكِنْ مَنْ شَرَحَ بِالْكُفْرِ صَدْرًا فَعَلَيْهِمْ غَضَبٌ مِنَ اللَّهِ وَلَهُمْ عَذَابٌ عَظِيمٌ (106)
هر کس پس از ايمانش، به خدا کافر شود [گرفتار خشم خدا خواهد شد] مگر کسى که مجبور شود در حالى که قلبش به ايمان آرام باشد; ولى کسانى که سينه براى [پذيرش] کفر گشاده اند، خشمى [شديد] از خدا بر آنان است و عذابى بزرگ برايشان [آماده]است. (106)
ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمُ اسْتَحَبُّوا الْحَيَاةَ الدُّنْيَا عَلَى الْآخِرَةِ وَأَنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ (107)
اين بدان سبب است که آنان زندگى دنيا را بر آخرت برگزيده اند و بدان سبب که خدا گروه کافران را هدايت نمى کند. (107)
أُولَٰئِكَ الَّذِينَ طَبَعَ اللَّهُ عَلَىٰ قُلُوبِهِمْ وَسَمْعِهِمْ وَأَبْصَارِهِمْ ۖ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْغَافِلُونَ (108)
اينان کسانى هستند که خدا بر دل ها و گوش ها و چشم هايشان مهر نهاده است و اينان خود غافل اند. (108)
لَا جَرَمَ أَنَّهُمْ فِي الْآخِرَةِ هُمُ الْخَاسِرُونَ (109)
ناگزير آنان در آخرت خود زيانکارند. (109)
ثُمَّ إِنَّ رَبَّكَ لِلَّذِينَ هَاجَرُوا مِنْ بَعْدِ مَا فُتِنُوا ثُمَّ جَاهَدُوا وَصَبَرُوا إِنَّ رَبَّكَ مِنْ بَعْدِهَا لَغَفُورٌ رَحِيمٌ (110)
سپس بى گمان پروردگار تو نسبت به کسانى که پس از آزار ديدن هجرت کردند، سپس جهاد نمودند و شکيبايى پيشه ساختند، بى گمان پروردگار تو پس از آن آمرزگار و رحيم است. (110)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۷۹🌷
كلید زشتی ها:
همه ی ما می دانیم كه بدی كارهای زشت و ناپسند، به یك اندازه نیست، و برخی از كارها، زشت تر از كارهای دیگر است. حتّی گاهی یك كار بد، منشأ چند كار ناپسند دیگر می-شود، و اگر انسان از آن خودداری كند، از انجام كارهای بد دیگر نیز در امان می ماند. یكی از روشن ترین نمونه های چنین گناهانی، دروغ گویی است. دروغ، یكی از زشت ترین كارهایی ست كه در میان تمام مردم جهان ـ با هر دین و آیینی ـ بد و نفرت انگیز محسوب می شود، و هر انسانی كه از سلامت روحی و روانی مناسبی برخوردار باشد، آن را ناپسند می شمرد؛ زیرا دروغ، ارزشمندترین گوهر انسانی یعنی حقیقت را پنهان می كند و چیزی را كه وجود ندارد، به جای چیزی كه وجود دارد، می نشاند. دروغ، اعتماد متقابل را در میان مردم از بین می برد و بدبینی و سوء ظن را رواج می دهد. دروغ، بزرگی گناه و تبهكاری و خیانتِ به دیگران را در چشم انسان كوچك می كند؛ زیرا انسانِ دروغگو پس از هر كار زشت، امیدوار است كه آن را بپوشاند و خود را درستكار جلوه دهد. در یك كلام، دروغ مانند غدّه ای سرطانی است كه در وجود انسان ریشه می دواند و هیچ جای سالمی برای او باقی نمی گذارد. از همین رو قرآن كریم و پیشوایان دین، دروغ را در ردیف كفر به خدا دانسته و وجود این ویژگی در انسان باایمان را محال برشمرده اند.
در همین آیه می خوانیم كه «تنها افراد بی ایمان دروغ می گویند». پیامبر اسلام در بیان زشتی دروغ چنین می فرماید:
«هرگاه انسان مسلمان دروغ بگوید، هفتادهزار فرشته او را لعنت می کنند و از قلبش بوی بدی خارج می شود که تا عرش خدا می رسد و مأموران عرش نیز او را لعنت می کنند.» در حدیثی از امام حسن عسکری می خوانیم: «تمام پلیدی ها در اتاقی قرار داده شده و کلید آن دروغ است. » رابطه ی دروغ و گناهانِ دیگر این است که انسان گناهکار هرگز نمی تواند راستگو باشد؛ زیرا راستگویی موجب رسوایی او می شود و برای پوشاندن آثار گناه معمولاً باید به دروغ متوسّل شد. آری، دروغ، راه را برای گناهکاری انسان می گشاید، و راستگویی، او را محدود می کند. در تاریخ آمده است که شخصی خدمت پیامبر رسید و گفت که متأسفانه مرتکب برخی از گناهان می شود. سپس از آن حضـرت راهنمایی خواست که نخست برای ترک کدام یک تلاش کند. پیامبر نخست او را از دروغگویی نهی فرمود. آن مرد به پیامبر قول داد که دیگر دروغ نگوید و از محضر پیامبر خارج شد؛ امّا دوباره در دلش وسوسه هایی برای انجام برخی از گناهان ایجاد شد؛ ولی فوری به یاد تعهّدش با پیامبر افتاد و در این فکر فرو رفت که اگر فردا پیامبر از او در باره ی کارهایش سؤال کند، چه می تواند بگوید؛ اگر راست بگوید، رسوا می شود، و اگر دروغ بگوید، قولش را زیر پا گذاشته است. پس از آن کار صرف نظر کرد، و خودداری او از دروغ باعث شد که برای همیشه تمام گناهان را ترک کند.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فَبَعَثَ اللَّهُ غُرَابًا يَبْحَثُ فِي الْأَرْضِ لِيُرِيَهُ كَيْفَ يُوَارِي سَوْءَةَ أَخِيهِ ۚ قَالَ يَا وَيْلَتَا أَعَجَزْتُ أَنْ أَكُونَ مِثْلَ هَٰذَا الْغُرَابِ فَأُوَارِيَ سَوْءَةَ أَخِي ۖ فَأَصْبَحَ مِنَ النَّادِمِينَ
سوره مائده - آیه 31
از پیام های این آیه به نقل از حجت الاسلام قرائتی
1_ گاهى حيوانات مأمور الهىاند و حركت آنان به فرمان او و در مسيرى است كه او مىخواهد. «فَبَعَثَ اللَّهُ غُراباً»
2_خداوند، گاهى انسان را با حيوانات كوچك آموزش مىدهد تا بفهماند.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🥪بهداشت غذایی در قرآن 🥪
🍗🥩🍗🥩🍗🥩🍗
1⃣خوردن غذای پاک و حلال✅
وَكُلُوا مِمَّا رَزَقَكُمُ اللَّهُ حَلَالًا طَيِّبًا
ﻭ ﺍﺯ ﻧﻌﻤﺖ ﻫﺎﻱ ﺣﻠﺎﻝ ﻭ ﭘﺎﻛﻴﺰﻩ ﺍﻱ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﺭﻭﺯﻱ ﺷﻤﺎ ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ ، ﺑﺨﻮﺭید .(مائده٨٨)
2⃣خوردن میوه✅
فَأَنشَأْنَا لَكُم بِهِ جَنَّاتٍ مِّن نَّخِيلٍ وَأَعْنَابٍ لَّكُمْ فِيهَا فَوَاكِهُ كَثِيرَةٌ وَمِنْهَا تَأْكُلُونَ
ﭘﺲ ﺑﻪ ﻭﺳﻴﻠﻪ ﺁﻥ ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﺑﺎﻍ ﻫﺎﻳﻲ ﺍﺯ ﺩﺭﺧﺘﺎﻥ ﺧﺮﻣﺎ ﻭ ﺍﻧﮕﻮﺭ ﭘﺪﻳﺪ ﺁﻭﺭﺩﻳﻢ ﻛﻪ ﺑﺮﺍﻱ ﺷﻤﺎ ﺩﺭ ﺁﻧﻬﺎ ﻣﻴﻮﻩ ﻫﺎﻱ ﻓﺮﺍﻭﺍﻧﻲ ﺍﺳﺖ ﻭ [ ﻧﻴﺰ ] ﺍﺯ ﺁﻧﻬﺎ ﻣﻰ ﺧﻮﺭﻳﺪ .(مومنون١٩)
3⃣زیاده روی نکردن در خوردن✅
وَكُلُوا وَاشْرَبُوا وَلَا تُسْرِفُوا إِنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ
ﻭ ﺑﺨﻮﺭﻳﺪ ﻭ ﺑﻴﺎﺷﺎﻣﻴﺪ ﻭ ﺍﺳﺮﺍﻑ ﻧﻜﻨﻴﺪ ; ﺯﻳﺮﺍ ﺧﺪﺍ ﺍﺳﺮﺍﻑ ﻛﻨﻨﺪﮔﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﻭﺳﺖ ﻧﺪﺍﺭﺩ .(اعراف٣١)
4⃣پرهیز از گوشت مردار و حرام✅
إِنَّمَا حَرَّمَ عَلَيْكُمُ الْمَيْتَةَ وَالدَّمَ وَلَحْمَ الْخِنزِيرِ وَمَا أُهِلَّ بِهِ لِغَيْرِ اللَّهِ
ﺟﺰ ﺍﻳﻦ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﻣﺮﺩﺍﺭ ﻭ ﺧﻮﻥ ﻭ ﮔﻮﺷﺖ ﺧﻮﻙ ﻭ ﺣﻴﻮﺍﻧﻲ ﺭﺍ ﻛﻪ [ ﻫﻨﮕﺎم ﺫﺑﺢ ] ﻧﺎم ﻏﻴﺮ ﺧﺪﺍ ﺑﺮ ﺁﻥ ﺑﺮﺩﻩ ﺷﺪﻩ ، ﺑﺮ ﺷﻤﺎ ﺣﺮﺍم ﻛﺮﺩﻩ.(بقره ١٧٣)
5⃣پرهیز از شراب✅
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّمَا الْخَمْرُ وَالْمَيْسِرُ وَالْأَنصَابُ وَالْأَزْلَامُ رِجْسٌ مِّنْ عَمَلِ الشَّيْطَانِ فَاجْتَنِبُوهُ
ﺍﻱ ﺍﻫﻞ ﺍﻳﻤﺎﻥ ! ﺟﺰ ﺍﻳﻦ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﻫﻤﻪ ﻣﺎﻳﻌﺎﺕ ﻣﺴﺖ ﻛﻨﻨﺪﻩ ﻭ ﻗﻤﺎﺭ ﻭ ﺑﺖ ﻫﺎﻳﻲ ﻛﻪ [ ﺑﺮﺍﻱ ﭘﺮﺳﺘﺶ ] ﻧﺼﺐ ﺷﺪﻩ ، ﭘﻠﻴﺪ ﻭ ﺍﺯ ﻛﺎﺭﻫﺎﻱ ﺷﻴﻄﺎﻥ ﺍﺳﺖ ; ﭘﺲ ﺍﺯ ﺁﻧﻬﺎ ﺩﻭﺭﻱ ﻛﻨﻴﺪ.(مائده ٩٠)
#غذا #اخلاقی
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️بلاهایی که نماز نخوندن سر آدم میاره!!
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤حجت الاسلام #مومنی
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
#ادبستان_نماز
نماز نردبانی برافراشته در تمام طول عمر است تا بتوان شبانه روزی و چندین بار- نه تنها در ساعتی مشخص – بر فرازش رفت، بی واسطه با معبود سخن کرد وبا حبیب درد دل کرد.
#نمازاول_وقت
23.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽
📹کلیپ
🌏 مستند داستان آفرینش جهان (از دیدگاه قرآن و اهل بیت ع)
🎬 قسمت نهم (خلقت آدم)
✨فوق العاده زیبا👌👌👌
#پیشنهاد_دانلود
#حتما_ببینید
#جهان_آفرینش
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
صفحه ۲۸۰ مصحف شریف
سوره مبارکه نحل
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
4_5904690819150906644.mp3
1.7M
🔸ترتیل صفحه 280 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قرآن ترجمه المیزان
سوره 16
سوره مبارکه النحل
صفحه 280
۞ يَوْمَ تَأْتِي كُلُّ نَفْسٍ تُجَادِلُ عَنْ نَفْسِهَا وَتُوَفَّىٰ كُلُّ نَفْسٍ مَا عَمِلَتْ وَهُمْ لَا يُظْلَمُونَ (111)
[ياد کن] روزى را که هر کسى مى آيد در حالى که از خودش دفاع مى کند و هر کس هر چه کرده است تمامى، به او داده مى شود و بر آنان ستم نمى رود. (111)
وَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا قَرْيَةً كَانَتْ آمِنَةً مُطْمَئِنَّةً يَأْتِيهَا رِزْقُهَا رَغَدًا مِنْ كُلِّ مَكَانٍ فَكَفَرَتْ بِأَنْعُمِ اللَّهِ فَأَذَاقَهَا اللَّهُ لِبَاسَ الْجُوعِ وَالْخَوْفِ بِمَا كَانُوا يَصْنَعُونَ (112)
و خدا مَثَلى زده است: شهرى را که امنيت و آرامش داشت و نيازمندى هاى آن به فراوانى از همه جا برايش مى آمد، پس نعمت هاى خدا را کفران کردند; در نتيجه، خدا به سزاى کارهايى که مى کردند، طعم گرسنگى و ترسِ فراگير را به آنان چشانيد. (112)
وَلَقَدْ جَاءَهُمْ رَسُولٌ مِنْهُمْ فَكَذَّبُوهُ فَأَخَذَهُمُ الْعَذَابُ وَهُمْ ظَالِمُونَ (113)
و همانا رسولى از خود آنان برايشان آمد، پس او را تکذيب کردند; در نتيجه، عذاب آنان را در حالى که ستمکار بودند فرا گرفت. (113)
فَكُلُوا مِمَّا رَزَقَكُمُ اللَّهُ حَلَالًا طَيِّبًا وَاشْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ إِنْ كُنْتُمْ إِيَّاهُ تَعْبُدُونَ (114)
پس، از آنچه خدا روزى شما کرده است حلال و دلپذير بخوريد و سپاس نعمت خدا را به جا آوريد اگر تنها او را مى پرستيد. (114)
إِنَّمَا حَرَّمَ عَلَيْكُمُ الْمَيْتَةَ وَالدَّمَ وَلَحْمَ الْخِنْزِيرِ وَمَا أُهِلَّ لِغَيْرِ اللَّهِ بِهِ ۖ فَمَنِ اضْطُرَّ غَيْرَ بَاغٍ وَلَا عَادٍ فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ (115)
[خدا] فقط مردار و خون و گوشت خوک و آنچه را[وقت ذبح] نام غير خدا بر آن برده شده، بر شما حرام کرده است. پس کسى که ناچار شود، در حالى که طالب [لذت] نباشد و [از حد ضرورت ]تجاوز نکند، خدا آمرزگار و رحيم است. (115)
وَلَا تَقُولُوا لِمَا تَصِفُ أَلْسِنَتُكُمُ الْكَذِبَ هَٰذَا حَلَالٌ وَهَٰذَا حَرَامٌ لِتَفْتَرُوا عَلَى اللَّهِ الْكَذِبَ ۚ إِنَّ الَّذِينَ يَفْتَرُونَ عَلَى اللَّهِ الْكَذِبَ لَا يُفْلِحُونَ (116)
و با دروغى که بر زبانتان جارى مى شود نگوييد: اين حلال است و اين حرام تا به خدا دروغ ببنديد; بى شک کسانى که به خدا دروغ مى بندند ظفرمند نمى شوند. (116)
مَتَاعٌ قَلِيلٌ وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ (117)
کاميابى اندکى [در دنيا دارند] و براى آنان عذابى دردآور است. (117)
وَعَلَى الَّذِينَ هَادُوا حَرَّمْنَا مَا قَصَصْنَا عَلَيْكَ مِنْ قَبْلُ ۖ وَمَا ظَلَمْنَاهُمْ وَلَٰكِنْ كَانُوا أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ (118)
و بر امت يهود آنچه را که پيش از اين براى تو باز گفتيم حرام کرديم، و ما به آنان ستم نکرديم، بلکه خود آنان به خود ستم مى کردند. (118)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۸۰🌷
نعمت های خدا را گرامی بداریم:
خداوند در این آیات از شهر آباد و خرّمی سخن می گوید که مردمش در آرامش و امنیّت زندگی می کردند؛ نعمت های خدا از هر طرف به سویشان می رسید و رنگ گرسنگی و فقر را به خود نمی دیدند. آنان امّا به جای سپاسگزاری نعمت های خدا، به ناسپاسی و قدرناشناسی روی کردند و پس از نمک خوردن، نمکدان شکستند. خدا نیز به کیفر ناسپاسی، آن نعمت ها را از ایشان گرفت و طعم تلخ فقر و ناامنی را به آنان چشاند. در برخی از روایات اهل بیت می خوانیم که این ماجرا مربوط به یکی از اقوام بنی اسرائیل است.
در حدیثی از امام صادق نقل شده است: «گروهی از بنی اسرائیل چنان زندگی مرفّهی داشتند که حتّی از مواد غذایی خود به خصوص از آرد و خمیر گندم مجسمه هایی کوچک می ساختند و گاهی با آن بدن خود را نیز پاک می کردند؛ ولی انجام کار آن ها به جایی رسید که مجبور شدند همان مواد غذایی آلوده را بخورند، و این [ماجرا]، همان است که خدا [در قرآن] به آن اشاره کرده و فرموده: «ضَرَبَ اللهُ مَثَلاً قَریَة ...» .» این آیه، هشداری به آن هاست که همیشه نیمی از غذای اضافی خود را به زباله دان می ریزند؛ هشداری به آنها که در سفره ای برای سه چهار میهمان، چند نوع غذای رنگین می چینند که بیست نفر می توانند از آن بخورند و سیر شوند، و حتّی حاضر نیستند باقی مانده ی آن را به افراد گرسنه و تهیدست بدهند؛ هشداری به آن ها که مواد غذایی را در خانه ها برای مصرف شخصی و در انبارها برای گران تر فروختن ذخیره می کنند و آن قدر نگه می دارند که گاهی می گندد و فاسد می شود، و حاضر نمی شوند به قیمت ارزان تر یا رایگان در اختیار دیگران بگذارند! آری، همه ی این گناهان، در پیشگاه خدا مجازات و جریمه دارد، و کمترین مجازاتش، از دست دادن این نعمت هاست. اهمّیّت این موضوع وقتی روشن تر می شود که بدانیم مواد غذایی روی زمین نامحدود نیست و به مقدار این مواد، نیازمندان و گرسنگانی وجود دارند که استفاده ی نادرست از این مواد، باعث محرومیت گروهی از آن ها می شود. از این رو در روایات اسلامی به این نکته توجّه ویژه ای شده است. در حدیثی از امام صادق می خوانیم: «پدرم [امام باقر] ناراحت می شد از این که بخواهد دستش را که به غذا آغشته بود، با دستمال پاک کند؛ بلکه به احترام غذا، دست خود را می مکید؛ یا اگر کودکی در کنارش بود و چیزی در ظرف او باقی مانده بود، آن را پاک می کرد. پدرم می فرمود: گاه می شود غذای کمی از سفره بیرون می افتد و من دنبال آن می گردم؛ تا حدّی که خدمتگزار منزل می خندد [که چرا دنبال یک ذرّه غذا می گردم]. پیش از شما، جمعیتی زندگی می کردند که خدا به آن ها نعمت های فراوانی داده بود؛ امّا آن ها ناشکری کردند و مواد غذایی را بی جهت از میان بردند. خدا نیز لطف و برکت خود را از آنان گرفت و آنان را به قحط مبتلا کرد.»
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
49.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ درس پانزدهم : بقای روح
در این درس به مسئله ی توحید و نبوت و معاد و عدم اعتقاد واقعی به این مبانی ، پرداخته شده است.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
9سفارش از قران که اگر عمل کنیم خیلی از رفتارهایمان شاید شکل دیگری بخود گیرد*
*فَتَبَيَّنُوا:*
اهل تحقیق و بررسی باشید، قبل از اینکه سخنی بگویید، خوب در باره آن تحقیق کنید.
*فَأَصْلِحوُا*
اگر بین دوستان و آشنایان شما کدورتی هست، میان ایشان صلح و سازش برقرار کنید و خود نیز اهل صلح و سازش باشید.
*وَأَقْسِطُوا:*
عادل باشید و براساس حق قضاوت کنید و در اجرای حق، میان دوست و آشنا با غریبه فرقی نگذارید.
*لَا يَسْخَر:*
دیگران را مسخره نکنید، مردم و اقوام گوناگون را به سُخره نگیرید.
*وَلَا تَلْمِزُوا:*
به دیگران طعنه نزنید و از آنها عیب جویی نکنید.
*وَلَا تَنَابَزُوا بِالْأَلْقَاب:*
لقبهای زشت و ناپسند بر یکدیگر مگذارید و از اینکه یکدیگر را با القاب زشت و ناپسند صدا بزنید، شدیداً اجتناب کنید.
*اِجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ:*
از بسیاری از گمانها دوری کنید، همچنین از گمان بد در مورد دیگران به شدت خودداری کنید.
*وَلَا تَجَسَّسُوا:*
اهل جاسوسی و پرده دری نباشید و در کار و زندگی دیگران سرک نکشید.
*وَلَا يَغْتَب:*
اهل غیبت پشت دیگران نباشید و جلساتی را که در آن غیبت کسی می شود، ترک کنید.
این سفارشات 9گانه در سوره مبارکه حجرات آمده و برخی از رهنمودهای الهی در تعامل با سایر انسانها را به اختصار بیان فرموده است.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ؛ نمازهای دوزاری 😟
🎙آیت الله میرباقری
📌 ابلیس دو رکعت نماز خواند و ۴۰۰۰ سال طول کشید، اما این نماز در ترازوی خدای متعال هیچ وزنی ندارد.
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
#ادبستان_نماز
نماز چشم گشودن به سمت دنیای ابدی و مطلق دوست وچشم بستن بر همه زیباییهای دروغین وموقتی است که آدمی را در سیاه پرده غفلتها و هوسها ابتدا سرگرم و متوحش سپس نیست ونابود می سازد.
#نمازاول_وقت