💢 روزنامه #العربی_الجدید چاپ لندن در گزارشی مدعی شد #امارات قصد دارد #روسیه را به ضرر عربستان وارد معادلات یمن کند.
🔺 به گفته این روزنامه روسیه نیز از این پیشنهاد استقبال کرده است و آن را زمینه ای برای تحت فشار قراردادن عربستان میداند.
#سیاست
#جنگ_یمن
#قدرتهای_بین_المللی
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 تشدید اختلافات بین مقامات دولت هادی
🔺 پس از اینکه #معین_عبدالملک نخست وزیر دولت هادی #صالح_الجبوانی وزیر حمل و نقل را از سمت خود برکنار و قائم مقامش را مسئول وزارت حمل و نقل کرد پنج تن از وزرای دولت هادی در اعتراض به این اقدام استعفای خود را به هادی اعلام کردند. گفته میشود به دلیل فشار های #حزب_اصلاح هادی در نهایت حکم عبدالملک را لغو کرده است.
✍️ جبوانی هفته گذشته در نامه ای به هادی از اقدام نخست وزیر در سلب صلاحیت وزارت حمل و نقل در مسئله واردات سوخت و اعطای این صلاحیت به کمیته ای با ریاست خودش به شدت انتقاد کرده بود.
✍️ حوزه سوخت و واردات آن از فساد خیز ترین بخشهای اقتصاد یمن است که این وضعیت پس از حمله عربستان به این کشور به شدت تشدید شده است.
✍️ در حال حاضر جناحهای مختلف در دولت هادی بر سر منافع واردات و توزیع سوخت به شدت با یکدیگر رقابت دارند.
#سیاست
#اقتصاد
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 دولت #صنعا اعلام کرد محاصره اقتصادی یمن توسط #عربستان باعث کاهش 800 میلیون دلاری درآمدهای #بندر_الحدیده از ابتدای سال 2015 تا کنون شده است.
🔺 بر اساس آمار تعداد کشتی های پهلو گرفته در این بندر از 794 کشتی در سال 2014 به 191 کشتی در سال 2018 ( بالاترین آمار در زمان جنگ ) رسیده است.
✍️ این کاهش درآمدها تاثیر بسزایی در توانایی دولت برای ارائه خدمات بهداشتی و آموزشی داشته است.
#اقتصاد
#جنگ_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
May 11
✍️ #انصارالله بیش از هر طرف دیگری در یمن به دنبال پایان جنگ است و دلیل آن هم واضح است چون در موضع قدرت قرار دارد.
✍️ اگر میبینید راغب ترین طرف به آتش بس با حمله موشکی و پهپادی وسیع به #ریاض در عمل موجب تاخیر در آتش بس شده است حتما دلیل موجهی داشته است.
✍️ اگر عربستان پایش را از گلیمش درازتر نکرده بود نیازی به سیلی سهمگین دیشب نبود.
#جنگ_یمن
#موازنه_قوا
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
مطالعات یمن
♦️نگاهی به #قبایل و #نظام_قبیلگی حاکم بر یمن / بخش اول ✍️ علیرضا بیگی ✅ منبع: سایت شعوبا 🔹 #قبیله
♦️نگاهی به #قبایل و #نظام_قبیلگی حاکم بر یمن / بخش دوم
✍️ علیرضا بیگی
✅ منبع: سایت شعوبا
🔹یمن که از سال 1940 به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده بود، قسمت جنوبی آن تحتالحمایه #انگلستان بود و یمن شمالی همچنان تحت حکومت #امامان_زیدی به سر میبرد. این تغییر در ساختار سیاسی منطقه بر هویت و ساختار اجتماعی آن آسیبهایی را وارد ساخت چراکه تحت تأثیر رفتوآمدهای انگلیسیها و هندیان و دیگر خارجیان، شکاف اجتماعی و هویتهای مختلفی به وجود آمد.
🔹در اوایل قرن بیستم، زمانی که #یمن_شمالی از #امپراتوری_عثمانی مستقل شد، #یمن_جنوبی با مرکزیت عدن همچنان تحت اشغال #انگلستان بود. همین موضوع موجب شد تا تفاوت فرهنگی که ریشه در دو سبک زندگی مختلف داشت، رشد یافته و به مسئلهای قابلتوجه و با تأثیراتی مهم در کشور تبدیل شود. در سال 1967 که بخشهای جنوبی یمن از انگلستان مستقل شد، یمن جنوبی با گرایش به اتحاد جماهیر شوروی و ایدههای مارکسیستی مستقل گردید. یمن شمالی هم به بلوک غرب گرایش پیدا کرد. این شکاف بهاندازهای جدی بود که موجب ایجاد تعارضات هویتی، حتی پس از پایان جنگ سرد و اتحاد دو یمن در سال 1990 گردید و مانعی بزرگ در برابر یکپارچگی یمن بدل گشت.
🔹دین نیز ازجمله عوامل هویتساز در یمن است. اسلام بهعنوان دین اکثریت مردم یمن، در سطح کلان تا حدی موجب همگرایی در هویتسازی اکثریت مردم این کشور شده و از سوی دیگر وجود مذاهب مختلف، اختلافات مذهبی و تفاسیر مختلف از اسلام در سطح خرد نیز بهنوعی عامل واگرایی در هویتسازی مسلمانان یمن به حساب میآید.
🔹اگرچه در طول تاریخ، #شافعی مذهبان و #زیدیان توانستهاند در کنار یکدیگر به شکل مسالمتآمیز حیات اجتماعی داشته باشند اما اعتقادات مذهبی آنان به مانعی در ایجاد هویت مشترک و ایجاد حس وحدت و «ما بودن» در یمن تبدیل شده است.
🔹تعداد بسیار زیادی از یمنیها هویت خود را از قبیلهای که بدان تعلق دارند میگیرند و نه همه مردم یمن. احساس هویت قبیلهای در بخشهای جنوبی یمن کمتر است. مردم یمن شمالی به دلیل سکونت در منطقهای صعبالعبور و کوهستانی کمتر مورد تعرض و تصرف قرارگرفتهاند لذا توانستهاند تا به امروز سنتهای قدیمی و هویت قبیلهای خود را حفظ کنند.در جنوب به دلیل وجود ناهمواریهای طبیعی اندک و همچنین به دلیل قرار گرفتن در کناره دریای سرخ و خلیج عدن و اشراف بر تنگه باب المندب، کشورهای خارجی همچون انگلستان توانستهاند به آن مناطق تسلط پیدا کرده و فرهنگ مردم آن منطقه را دستخوش تغییر و تحولات کنند. بهعنوانمثال در شهرهایی همچون تعز و عدن از میزان اثرگذاری سبک زندگی قبیلهای کاسته شده و فرهنگ مدنی جایگزین فرهنگ قبیلهای گردیده است.
🔹میتوان گفت که تقریباً 70 درصد از مردم یمن هویت خود را با #قبیله تعریف میکنند و در حدود 30 درصد از آنان که عمدتاً در جنوب یمن ساکن هستند، چندان علقهای به قبیله نداشته و به سبب نفوذ 30 درصدی دولت در مناطق مسکونی آنان، قبیله در تشکیل هویت آنان نقش بسیار کمتری دارد.
🔹مردم یمن، مردمی ستمکشیده و پرطاقت هستند. جنگندگی و سلحشوری به نوعی در ذات مردم یمن است که جزو اصیلترین بخش قوم عرب هستند. یک یمنی، از کودکی با #سلاح اخت و عجین است و نماد خنجر پهن یمنی، بر همین خصیصه آنها تأکید دارد. آنان از همان ابتدا هویت خود را با این نماد تعریف کردهاند. #الجنبیه (خنجر کوچک) در بدو تولد بهعنوان نماد مردانگی و شهامت و شجاعت در قنداق نوزاد یمنی گذاشته میشود. اکثر رهبران یمنی مثل #عبدالملک_بدرالدین حوثی همواره الجنبیه همراه خود دارند. این منطقه از زمان قدیم، محل فروش اسلحه بوده و دولت هم اصلاً با آن مبارزه نمیکرد، زیرا بافت، بافت قبیلهای بوده و رقابت میان عشایر زیاد است.
#جامعه
#قبايل_یمن
🔸كانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 #موشن_گرافی
🔺 بیانیه سخنگوی ارتش یمن در مورد عملیات شب گذشته ارتش که با پهپادهای #صماد3 و موشکهای #ذوالفقار اهداف اقتصادی و نظامی را در #ریاض و #عسیر , #نجران و #جیزان هدف قرار داد.
#جنگ_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 #صالح_الجبوانی وزیر حمل ونقل و #نبیل_الفقیه وزیر خدمات اجتماعی دولت هادی استعفا دادند.
✍️ استعفای این دو عضو #حزب_اصلاح از دولت #معین_عبدالملک در اعتراض به اقدامات نخست وزیر در افزایش اختیارات خود و کاهش اختیارات آنها بوده است.
✍️ معین عبدالملک هفته گذشته با سلب صلاحیت وزارت حمل و نقل در واردات سوخت این مسئله را به کمیته ای به ریاست خودش واگذار کرد که موجب اعتراض الجبوانی وزیر حمل و نقل شد.
✍️ مسئله سوخت و واردات آن به یمن یکی از فساد خیز ترین بخشهای اقتصاد یمن است که حزب اصلاح از دیرباز منافع بسیاری در آن داشته است و حاضر نیست به آسانی از این منافع چشم پوشی کند.
✍️ به نظر میرسد باید منتظر تشدید شکاف ها در دولت هادی باشیم.
#سیاست
#اقتصاد_سیاسی
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 #محمد_عبدالسلام رئیس هیئت دیپلماتیک #انصارالله تاکید کرد اقدام صنعا در حمله موشکی به #ریاض تنها راه حل باقی مانده در مقابل حملات متعدد #ائتلاف_عربی به یمن بوده است.
🔺 به گفته وی عربستان در روز گذشته 60 و امروز 20 حمله هوایی به یمن انجام داده است و این اقدامات راهی جز پاسخ کوبنده برای انصارالله باقی نگذاشته است.
🔻وی تاکید کرد که انصارالله به دنبال صلح و پایان جنگ است ولی ابتدا باید حملات به یمن و محاصره این کشور پایان یابد و حق تعیین سرنوشت مردم یمن توسط کشورهای ائتلاف به رسمیت شناخته شود.
#سیاست
#جنگ_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
May 11
💢 در حالی که #محمد_آل_جابر سفیر عربستان در یمن در مصاحبه با روزنامه وال استریت ژورنال گفت که حملات روز گذشته به #صنعا تنها در پاسخ به حملات #انصارالله به #ریاض بوده است و به معنی پایان پروژه آتش بس از طرف سعودی نیست و مدعی شد از بعد از حمله به #آرامکو در مهرماه 98 مذاکرات بین ریاض و صنعا به شکل روزانه در جریان است #ضیف_الله_الشامی وزیر اطلاع رسانی دولت صنعا این ادعا را رد کرد و گفت وجود مذاکرات روزانه بین عربستان و انصارالله غیر دقیق است.
✍️ انتشار این مصاحبه از آل جابر تنها چند ساعت پس از حملات شدید ائتلاف به صنعا نشان دهنده ترس سعودی از تکرار حملاتی است که مدعی می شود هچ خسارتی به تاسیسات اقتصادی و نظامی عربستان وارد نکرده است.
#سیاست
#جنگ_یمن
#موازنه_قوا
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 روزنامه الاخبار لبنان در مقاله ای به قلم رشید الحداد روزنامه نگار ساکن صنعا به تاثیرات مخرب پنج سال جنگ بر اقتصاد یمن پرداخته است.
🔺 در این گزارش آمارهای تکان دهنده ای در مورد وضعیت نابسامان اقتصاد یمن آمده است که به اختصار به مخاطبان عزیز تقدیم می شود.
#جنگ_یمن
#اقتصاد
#جنایت
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
مطالعات یمن
💢 روزنامه الاخبار لبنان در مقاله ای به قلم رشید الحداد روزنامه نگار ساکن صنعا به تاثیرات مخرب پنج سا
💢 روزنامه الاخبار لبنان در مقاله ای به قلم رشید الحداد روزنامه نگار ساکن صنعا به تاثیرات مخرب پنج سال جنگ بر اقتصاد یمن پرداخته است.
🔺 در این گزارش آمارهای تکان دهنده ای در مورد وضعیت نابسامان اقتصاد یمن آمده است که به اختصار به مخاطبان عزیز تقدیم می شود.
👈 28 میلیون نفر از جمعیت 29/7 میلیون نفری یمن به لوازم اصلی زندگی نظیر آب آشامیدنی ، مواد غذایی، برق و خدمات بهداشتی و آموزشی دسترسی ندارند.
👈 24 میلیون نفر به کمک های انسان دوستانه نیازمند هستند.
👈 12 میلیون نفر نیاز فوری به کمک های بشر دوستانه دارند.
👈 85 درصد از مردم در فقر به سر میبرند.
👈 بیکاری به 67 درصد رسیده است.
👈 50 درصد اقتصاد از بین رفته است.
👈 محاصره اقتصادی یمن توسط #ائتلاف_عربی موجب نبود نقدینگی برای فعالیت های اقتصادی شده است.
👈 187 درصد از ارزش پول ملی در طول سالهای جنگ کاسته شده است.
👈 تورم به 45 درصد رسیده است.
👈 درآمد خانوار 55 درصد کاهش پیدا کرده است.
👈 1.2 میلیون نفر ( معادل 22 درصد ) از کارمندان دولت به دلیل زندگی در مناطق تحت کنترل #انصارالله از دریافت حقوق محروم هستند. این سیاست مستقیما زندگی 4.7 میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده است.
👈 اقتصاد یمن در طول این پنج سال بیش از 99.5 میلیارد دلار خسارت دیده است.
👈 تولید ناخالص داخلی بین سالهای 2015 تا 2019 46.2 درصد کاهش داشته است.
👈 درآمد افراد 52 درصد کاهش داشته است.
👈 درآمدهای دولت 71 درصد کاهش داشته است.
👈 درآمدهای ارزی دولت در طول این سالها از 18.6 میلیارد دلار در سال به 8 میلیارد دلار کاهش یافته است.
#جنگ_یمن
#اقتصاد
#جنایت
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 پس از شکست های اخیر نیروهای #ائتلاف_عربی در جبهه های #الجوف و #مارب موج اتهام زنی به فرماندهان ارتش هادی به راه افتاده است.
🔺 شیخ عبدالله العکیمی برادر استاندار الجوف و از فرماندهان نظامی ائتلاف #صغیر_بن_عزیز فرمانده جدید ستاد مشترک ارتش هادی را به همراهی با امارات برای ضربه زدن به ارتش هادی متهم کرده است.
✍️ پیش از این نیز موجی در متهم کردن رداد الهاشمی فرمانده پادگان اللبنات به کم کاری در برابر انصارالله راه افتاده بود.
#جنگ_یمن
#رسانه
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 تسلط ارتش هادی بر منطقه استراتژیک #جبل_هیلان در شمال غرب شهر #مارب
✍️ حجم پرداختن به این پیشروی و بزرگنمایی آن از طرف رسانه ها و افراد طرفدار #ائتلاف_عربی به حدی زیاد بود که صدای جلال الشرعبی خبرنگار یمنی طرفدار ائتلاف را نیز درآورد.
#جنگ_یمن
#رسانه
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 #محمد_علی_الحوثی رئیس کمیته عالی انقلاب یمن در توییتر خود #ائتلاف_عربی را به دست برداشتن از تاکید بر #مرجعیات_ثلاث ( طرح خلیج فارس 2011 - مصوبات گفتگوهای ملی 2014 - قطعنامه 2216 شورای امنیت 2015 ) توصیه و پیشنهاد کرد که ترکیبی شامل 12 کشور بین یمن و ائتلاف عربی داوری کرده و بر روند صلح نظارت کنند.
🔺 این دوازده کشور شامل 4 کشور اسلامی #پاکستان #مالزی #اندونزی #سیرالئون 4 کشور عربی #عراق #الجزایر #مصر #تونس و 4 کشور بزرگ آسیایی #چین #ژاپن #کره_جنوبی #روسیه هستند.
🔻 وی تاکید کرده است که پذیرش آتش بس از طرف #انصارالله به معنی پذیرش چیزهایی که یمن از ابتدا بر علیه آنها انقلاب کرده است نیست و این تنها یک پیشنهاد است.
#سیاست
#جنگ_یمن
#مذاکرات_صلح
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 دفتر #مارتین_گریفث نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن در بیانیه ای تاکید کرده گفتگوهای وی با طرفهای درگیر در یمن برای رسیدن به آتش بس به شکل روزانه ادامه دارد.
✍️ بدون شک آتس بس کامل در یمن در شرایط فعلی به نفع عربستان است ولی #حزب_اصلاح ترجیح میدهد شرایط جنگ ادامه داشته باشد تا بتواند کماکان از حمایتهای ریاض بهره ببرد.
#سیاست
#جنگ_یمن
#مذاکرات_صلح
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 تفاوتهای #مأرب و #الجوف / راز پیشرویهای سریع #انصارالله و متحدان
🔸 نویسنده: احمد حاجی صادقیان
🔹 منتشر شده در خبرگزاری تسنیم
🔸دو بخش
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
مطالعات یمن
💢 تفاوتهای #مأرب و #الجوف / راز پیشرویهای سریع #انصارالله و متحدان 🔸 نویسنده: احمد حاجی صادقیان
💢 تفاوتهای #مأرب و #الجوف / راز پیشرویهای سریع #انصارالله و متحدان
🔸 نویسنده: احمد حاجی صادقیان
🔹بخش نخست
🔸پس از فتح شهر الحزم مرکز استان الجوف به دست انصارالله پیشروی نیروهای صنعا به سمت مارب پایتخت اقتصادی یمن و مرکز فرماندهی نیروهای ائتلاف عربی ادامه پیدا کرده است. پیشروی هایی که نشان دهنده تغییر فاز میدانی انصارالله از دفاع به حمله است. اما راز این پیشروی های وسیع انصارالله با وجود گذشت پنج سال از محاصره و جنگ در یمن چیست؟
🔸پاسخ این سوال بسیار ساده است؛ کارآمدی. دولت صنعا توانسته است به قبایل یمنی ثابت کند که کارآمدی بیشتری نسبت به ائتلاف عربی و دولت منصور هادی برای مدیریت یمن دارد و همین مسئله موجب شده است تا قبایل مناطق تحت سیطره دولت هادی نسبت به همکاری با انصارالله ترغیب شوند.
🔸یمن فقیرترین کشور عربی است و بر اساس آمار سازمان ملل بحران پنج ساله این کشور شدیدترین بحران انسانی در جهان است که باعث شده بیش از 80 درصد از مردم این کشور به کمک های بشردوستانه نیازمند باشند. همین مسئله باعث می شود مسائل اقتصادی اصلی ترین عامل شکل گرفتن ائتلاف ها و اتحادهای سیاسی در جامعه یمن باشد. حربه ای که عربستان سعودی و امارات از آن برای جلب حمایت مردم یمن استفاده کرده و توانستند با استفاده از آن بخشی از جامعه و قبایل یمن را با خود همراه کنند. اما طولانی شدن جنگ و مشکلات اقتصادی این دو کشور موجب شده است این حربه از دست ائتلاف عربی خارج شود و ورق به نفع انصارالله برگردد.
🔸مشکلات اقتصادی دولت و ارتش هادی در ماههای اخیر بسیار افزایش یافته است و این دولت با وجود در اختیار داشتن منابع نفت یمن نتوانسته است اقتصاد را کنترل کند. چاپ سری جدید اسکناسهای بانک مرکزی یمن موجب افزایش نقدینگی و افزایش تقریبا 10 درصدی قیمت ارز در مناطق تحت کنترل دولت هادی شد. پرداخت حقوق افراد ارتش هادی با تاخیر های چند ماهه همراه بوده است و حتی عدم پرداخت حقوق معلمان در ماههای اخیر موجب اعتصاب آنان در استانهای جنوبی یمن شده است. تمام این مسائل با افزایش قیمت ارز و مواد غذایی همراه شده است که زندگی را برای مردم در مناطق تحت کنترل دولت هادی بسیار دشوار کرده است.
🔸در طرف مقابل اما انصارالله به خوبی توانسته است بحران اقتصادی را مدیریت کند. دولت صنعا با منع استفاده از اسکناسهای جدید مانع افزایش قیمت ارز و مواد غذایی در مناطق تحت سیطره خود شده است. با وجود فشار سنگین اقتصادی این دولت موفق شده است جریان ورود کالا، مواد غذایی و سوخت به مناطق تحت سیطره خود را با به کارگیری صحیح ابزارهای دفاعی و دیپلماتیک خود باز نگه دارد. دولت صنعا همچنین برنامه های جامعی برای کمک به فقرا دارد و علاوه بر اینکه سیستم توزیع کمک های بشردوستانه بین المللی را تحت نظارت خود دارد با جمع آوری زکات و پخش آن بین نیازمندان سعی کرده است از فشار اقتصادی بر مردم یمن کم کند. چندی پیش مهدی مشاط رئیس دولت صنعا دستور داد تا هر یک از حقوق بگیران دولت در هر ماه حداقل نیمی از حقوق خود را دریافت کنند. دستوری که برای جلوگیری از تاخیر در پرداخت حقوق ها صادر شد و تاثیر مهمی در معیشت حقوق بگیران ارتش و دولت دارد.
🔸در کنار تمام این موارد انصارالله تلاش ویژه ای برای افزایش تولید محصولات غذایی و ایجاد درآمد برای مردم در پیش گرفته است و با کمپین ( ناکل مما نزرع- چیزی را می خوریم که خودمان کاشته باشیم) سعی در تقویت بنیه اقتصادی مردم داشته است.
🔸به جز مسئله اقتصاد، مسئله امنیت دومین برگ برنده مهم انصارالله است. انصارالله موفق شده است از ابتدای سیطره خود بر بخشی از یمن تعداد ترورها را به شکل معنا داری کاهش دهد در حالی که هر روز خبرهایی در مورد ترور افراد عادی و یا شخصیت های سیاسی نظامی در مناطق تحت کنترل دولت هادی در یمن به گوش میرسد.کاهش حملات هوایی عربستانبه یمن در جریان مذاکرات غیر مستقیم انصارالله و عربستان پس از عملیات آرامکو نیز نشان داد که این گروه می تواند امنیت را برای مردم تحت مدیریتش به ارمغان بیاورد. در مقابل در طول عملیات اخیر انصارالله هواپیماهای ائتلاف عربی به دفعات اقدام به بمباران مناطق درگیری در جبهه های جوف و مارب کردند و زمین های کشاورزی و ساختمانهای قبایل همپیمان ائتلاف را از بین بردند. این اقدام برای چندمین بار به مردم یمن و حتی هم پیمانان عربستان ثابت کرد که جان و سرمایه مردم یمن برای حکام ریاض بی اهمیت است.
ادامه دارد..
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
مطالعات یمن
💢 تفاوتهای #مأرب و #الجوف / راز پیشرویهای سریع #انصارالله و متحدان 🔸 نویسنده: احمد حاجی صادقیان
💢 تفاوتهای #مأرب و #الجوف / راز پیشرویهای سریع #انصارالله و متحدان
🔸 نویسنده: احمد حاجی صادقیان
🔹بخش دوم و پایانی
🔸تمام این مسائل موجب شده است تا در طی شش ماه گذشته وضعیت عمومی اقتصادی و رضایت مردم از حکومت در مناطق تحت سیطره انصارالله بهتر از مناطق تحت سیطره دولت هادی باشد و همین دلیل خوبی برای مردم و قبایل یمنی است تا ورای مذهب و گرایشهای سیاسی با انصارالله متحد شوند و این راز بزرگ همراه شدن قبایل استان الجوف با انصارالله در روزهای اخیر است. اما این الگو لزوما نمی تواند در هر دو استان جوف و مارب نتیجه یکسان داشته باشد. بافت قبایلی و دور بودن از فرهنگ شهری، عدم وجود طبقه متوسط شهری و شمایل خاص جامعه استان جوف به کلی با مارب که به نوعی قلب دوم اقتصاد و فرهنگ شهری یمن پس از صنعا شناخته می شود متفاوت است.
🔹مارب به دلیل وجود منابع و صنایع نفت و گاز و نیز سد مارب و شبکه آبیاری آن به قطب اقتصادی شمال یمن تبدیل شده است و درسالهای جنگ نیز به عنوان مرکز نیروهای ائتلاف عربی در شمال یمن شناخته می شود. این شهر در عمل به محل تجمع اصلی پناهندگان جنگ در شمال یمن تبدیل شده که منجر به افزایش ساکنان این استان به حدود 3 میلیون نفر و افزایش فعالیت های اقتصادی در آن شده است. موقعیت جغرافیایی این شهر موجب شده است تا این شهر به گلوگاه تردد کالا و افراد از یمن به عربستان و به سمت کشورهای حاشیه خلیج فارس تبدیل شود و عملا این شهر نخستین مرکز بزرگ تجاری و انسانی در مسیر تجارت زمینی یمن با مرکز و شمال شبه جزیره عربی است. مزیتی که گفته می شود ماهیانه تا 17 میلیارد ریال یمنی برای مقامات این شهر درآمد دارد.
🔸اما مهمترین تفاوت مارب با شهر الحزم بافت اجتماعی آن است. صنایع نفت و گاز و کشاورزی پر رونق موجب شده است تا برخلاف شهر الحزم در مارب با یک طبقه متوسط شهری قوی روبرو باشیم. همان بستری که اخوان المسلمین یمن یا همان حزب اصلاح را در توسعه نفوذ خود در این شهر کمک کرد و باعث شد این شهر در کنار تعز به عنوان اصلی ترین مرکز اخوان المسلمین در یمن شناخته شود.
🔹اقتصاد قوی و جامعه شهری قدرتمند باعث می شود تا هم منافع اقتصادی دولت انصارالله برای مردم و ساکنان مارب چندان جذاب نباشد و هم اینکه مردم این شهر مقاومت بیشتری در قبال قرارگرفتن تحت سیطره تفکری ناهمسو از خود نشان دهند و احتمالا در صورت فتح مارب الگوی مقاومت شهری فرسایشی همانند چیزی که در تعز اتفاق افتاد انتظار انصارالله را خواهد کشید.
🔸از طرف دیگر فتح مارب در عمل موجب خواهد شد که انصارالله بر بیش از 90 درصد از سرزمین و جمعیت در شمال یمن ( مناطقی که تا پیش از سال 1990 به عنوان یمن شمالی شناخته می شد ) سیطره پیدا کرده و قواعد اصلی سیاسی میدانی در یمن دستخوش تغییرات جدی شود. یکی از مهمترین عواملی که به انصارالله این توانایی را داد که در جبهه جوف و مارب پیشروی کند عدم همراهی انتقالی و نیروهای طرفدار امارات مستقردر جنوب و سواحل غربی با حزب اصلاح در فعال کردن جبهه الحدیده بود.
🔹نیروهای طرفدار امارات در اوج درگیری های انصارالله با ارتش هادی در استان الجوف نه تنها جبهه های جنوب و الحدیده را فعال نکردند بلکه با امضای یک توافقنامه اجرایی برای توافق استکهلم عملا به انصارالله این تضمین را دادند که این جبهه بر خلاف میل دولت هادی و حزب اصلاح فعال نخواهد شد و صنعا می تواند عملیات خود در الجوف را ادامه دهد.هرچند این همراهی ناشی از نیاز انتقالی به تضعیف حزب اصلاح و دولت هادی برای امتیاز گرفتن در پرونده جنوب بود ولی نباید فراموش کرد که جبهه های ساحل غربی به دلیل در اختیار داشتن بندر الحدیده مهمترین راه ارتباطی انصارالله با جهان خارج برای تامین سوخت و مواد غذایی زمینه بسیار مهمی است که عربستان میتواند از آن در ایجاد یک فشار حداکثری میدانی بر ضد انصارالله بهره بگیرد.
📍با توجه به مسائلی که گذشت باید گفت انصارالله برای اینکه بتواند سهم خود را از درآمدهای استان مارب بگیرد و همزمان بدون اینکه در کوچه پس کوچه های مارب درگیر یک نبرد فرسایشی و بلند مدت شود از ایجاد مجدد ائتلاف بین دیگر نیروهای میدانی یمن بر ضد خود جلوگیری کند باید با پیشروی تا دروازه های مارب و مسلط شدن بر ارتفاعات اطراف این شهر روابط خود را با مقامات و قبایل مارب حفظ کرده و سهم خود از درآمدهای اقتصادی مارب را از آنها طلب کند و اداره امور این شهر را به مقامات محلی آن واگذار کند. سیاستی که می تواند وزن سیاسی انصارالله را در یمن پس از جنگ نیز افزایش داده و با ایجاد زمینه ایجاد ائتلاف با دیگر گروههای سیاسی اجتماعی یمنی مانع تلاشهای عربستان برای حذف انصارالله از فضای سیاسی بعد از جنگ در یمن شود.
متن کامل مقاله در
https://tn.ai/2235228
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 جنایت جدید #عربستان در یمن
🔺 در تازه ترین جنایت عربستان در یمن جنگنده های سعودی شب گذشته با بمباران یک منطقه مسکونی در استان #صعده همه اعضای یک خانواده شامل پدر، مادر باردار و دو کودک را به شهادت رساندند.
#جنایت_علیه_بشریت
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir