1_19292293_5963068083357614934.mp3
5.36M
❤️قدیما وقتی از پیاده روها به سمت حرم میرفتیم،این مدح به گوشمون میخورد و با صداش هم نوا میشدیم
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺
🌐📝🌐📝🌐
✅پرسش:
چرا به علی بن موسی، امام هشتم شیعیان، "رضا" می گویند؟
🌺پاسخ:
امام موسی بن جعفر(علیه السلام) فرزندش "علی" (علیه السلام) را "رضا" لقب داده بود و گاهی می فرمود: "پسرم رضا را بگویید پیش من بیاید... به فرزندم رضا گفتم... فرزندم رضا گفت؛ امّا وقتی حضرت را مورد خطاب قرار میداد، می فرمود: یا أباالحسن.[۱]
🌼از این روایت استفاده میشود كه امام كاظم(علیه السلام) عنایت خاصی به لقب "رضا" برای فرزندشان داشتند و به نحوی به دیگران گوشزد میكردند حضرت را "رضا" صدا بزنند.
🌸در وجه نام گذاری حضرت به "رضا" احادیثی وارد شده است، از جمله: احمد بن أبی نصر بزنطی به امام جواد(علیه السلام) عرض كرد: گروهی از مخالفان شما گمان می كنند كه مأمون پدر بزرگوار شما را "رضا" لقب داده، آن هم بدین جهت كه امام(علیه السلام) را برای پذیرش ولایتعهدی راضی كرده است.
🍃امام جواد فرمود: "به خدا سوگند! اینان دروغ می گویند، بلكه خدا پدرم را "رضا" نامیده، چون كه پسندیده خدا در آسمان بود و رسول خدا و أئمه هدی در زمین از او خوشنود بودند"،
🌱بزنطی به امام گفت: آیا همه پدران گذشته تو پسندیده خدا و رسول و ائمه نبودند، فرمود: چرا. بزنطی پرسید: پس چرا تنها آن حضرت "رضا" نامیده شد، فرمود: "زیرا همان گونه كه دوستان و موافقان وی از حضرت راضی بودند، دشمنان و مخالفان نیز از او راضی بودند. چنین ویژگی برای هیچ كدام از پدران حضرت وجود نداشت، و بدین سبب است كه میان آنان، حضرت "رضا" نامیده شده است".[۲]
☘️برخی از بزرگان در این باره نوشته اند: خداوند در لوح محفوظ آن حضرت را "رضا" نامیده و با این نام گذاری اعلام فرموده است كه:
۱-📌 دوستان و دشمنان از حضرت راضی هستند.
۲-📌 فرشتگان از شمایل و اخلاق و اعمال امام رضایت دارند.
۳-📌 خدا از او راضی بوده و او را هم راضی كرده است.[۳]
پی نوشت:
[۱]. عیون اخبارالرّضا، صدوق، ج ۱، ص ۱۴ - ۱۳، ح ۲.
[۲]. علل الشرایع، صدوق، ج۱، ص ۲۷۷، باب ۱۷۲، ح ۱.
[۳]. القاب الرّسول و عترته (مجموعه نفیسه ص ۲۶۹)، ص ۶۷.
بلند خواندن نماز
خیلی از نمازگزاران به اشتباه حمد و سوره را در جایی که باید بلند خوانده شود، آهسته و در جایی که باید آهسته خوانده شود، بلند می خوانند و فکر می کنند اهمیتی ندارد، در صورتی که این کار باعث باطل شدن نماز می گردد.
"بر مردان واجب است که حمد و سوره را در نمازهاى صبح و مغرب و عشا بلند بخوانند و در نمازهای ظهر و عصر، آهسته.1 و بانوان می توانند هم بلند بخوانند و هم آهسته ولى اگر نامحرم صدايشان را می شنود، بهتر است آهسته بخوانند.2
اما نمازهای ظهر و عصر، حتما باید آهسته خوانده شود."
اگر نمازگزار در جایی که باید نماز را بلند بخواند، عمداً آهسته بخواند یا در جایی که باید آهسته بخواند، عمداً بلند بخواند، نمازش باطل است، ولی اگر از روی فراموشی یا ندانستن مسئله باشد، نماز صحیح است.3
1. توضیح المسائل مراجع، ج 1، مسأله 993
2. رساله نه مرجع ص 563
3. همان مسأله 995
🌱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کلیپ: اجر و مزد کنترل خشم
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
آيا راهي هست که من از ديدن پيشرفت مالي و .. ،ديگران ناراحت نشوم ؟ يا از چيزهايي که خداوند به ديگران داده و من محروم هستم، هيچوقت ناراحت نباشم و طلب خير داشته باشم؟
🌺پاسخ:
اگر ملاحظه پيشرفت و کمال ديگران به گونه اي شما را ناراحت کند که آرزو کنيد آن کمال از ايشان گرفته شود و دچار سقوط شوند اين دلالت بر حسادت شما دارد که بايد مورد درمان قرار گيرد اما اگر صرفا بخاطر اينکه خودتان آن کمال و پيشرفت را نداريد ناراحت شود ولي هرگز آرزوي سقوط و مشکل براي ديگران را نداشته باشيد اين غبطه خوردن است که گناه نبوده و رذيله نفساني به شمار نمي رود.
اگر دچار حسد هستيد براي درمان آن به امور ذيل توجه نماييد:
1-📌 تأمل و تفکر در آثار و عوارض تلخ حسد.
2-📌 تواضع، خيرخواهي و به ديگران خدمت کنيد. و از رسيدن خير به ديگران شاد شويد و از موفقيت هاي و خوبي هاي ديگران هميشه صحبت کنيد.
3-📌 به ياد بياوريد که خداوند نعمت هاي زيادي به او(خود فرد حسود) داده به ياد افرادي که مشکلات بيشتري دارد بيفتد که من در مقايسه با آنان نعمت هاي زيادي دارم.
4- 📌با پيروي از دستورات دين و آموزه هاي معصومين(عليهم السلام) عقل و خرد خود را ورزيده و قوي کند.
5- 📌تبديل کردن حسد به غبطه بدانيم که شکست ديگري هيچ کمکي به ما نمي کند و چه بسا مشکلاتي نيز به بار مي آورد. لذا به جاي تخريب ديگران به تقويت خود بپردازيم.
6-📌 نسبت به ديگران خوش بين باشيم. سوء ظن داشتن به ديگران باعث حسادت مي شود. حسود پس از رياکاري، عوام فريبي و ... به تخريب چهره مردم مي پردازد. و اين عمل بر ضد خوش بيني است.
7- 📌دعا و تضرع براي پيراستن نفس از آلودگي ها(از جمله حسد) و مداومت به اين در خواست.
8- 📌به خود تلقين کردن که من خوب شده ام و من ديگر چنين نيستم از حسد نفرت دارم.
9- 📌تأمل در بي ثباتي دنيا و به ياد مرگ بودن و انسان بداند و غافل نباشد که ديري نمي پايد که حسود و حاسد در خاک پوسيده و فاسد مي شوند و ياد و نامي از آنها باقي نمي ماند .
10-📌 حسادت بر کسي باعث ضرر دين و دنياي حسود مي شود و به محسود ضرري نمي رسد و حتي اگر حسود عملي انجام دهد نيکي هايش براي محسود نوشته مي شود.
🔹- البته توجه داشته باشيد که: بين غبطه و حسادت فرق وجود دارد. غبطه روحيه اي است که در پي آن فرد مي خواهد نعمت و کمالي را که ديگري دارد، مثل آن را داشته باشد، بدون آن که آرزوي نابودي آن را در ديگري بنمايد.
صیغه مخصوص نذر
خیلی از مردم وقتی می خواهند نذری کنند، می گویند:
"خدایا اگر حاجتم براورده شد فلان کار را می کنم" یا "نذر کرده ام که چنین کنم" در صورتی که بیان این عبارات برای انعقاد نذر کافی نیست و باید #صیغه_مخصوص خوانده شود.
استفتائات امام خمینی ج2 ص460 س8
🌱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#زنده_از_حرم
نشانه هایی که انسان های بهشتی دارند
🎙سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین رفیعی
💞✍️💞✍️💞
✅پرسش:
لطفاً درباره فرزندآوري و گسترش خانواده با وجود درامدهاي اقتصادي و مشکلات اقتصادي کنوني و بابرکت بودن نعمت فرزندآوري توضيحاتي بفرماييد
و اينکه يک مسلمان چگونه مي تواند ضمن اينکه به کسي محتاج نباشد و زندگي فقيرانه اي هم نداشته باشد اما بتواند چندين فرزند به خانواده اش اضافه کند.
🌺پاسخ:
يکي از معتقدات ما مسلمانان اين است که رزق همه انسان ها به دست خداست مخصوصا فرزندي که تازه متولد مي شود رزق خود را به همراه مي آورد در قرآن از کشتن فرزندان از ترس فقر نکوهش کرده است و مي فرمايد ما شما و اولاد شما را روزي مي دهيم : وَلاتَقْتُلُوا أَوْلادَکُمْ مِنْ إِمْلاقٍ نَحْنُ نَرْزُقُکُمْ وَ إِيَّاهُمْ(اسراء: 31)
خداوند در قرآن در سوره هود( آيه 6 )ميفرمايد: "هيچ جنبندهاي نيست جز اينکه رزقش بر خدا واجب است، پس تقدير به گونهاي است که خداوند بر خود واجب کرده است که رزق را به موجودات برساند."(هود 6)
✍️اين عبارت به اين معنا نيست که تلاش نکنيد و منتظر رسيدن روزي باشيد. چنانچه در جاي جاي متون ديني ما به جايگاه تلاش و کار براي کسب روزي، سفارش شده است وآنچه مهم است اينکه هر کس باور داشته باشد که در مسير تلاش و همتي که دارد، هرآنچه روزي اش باشد به آن مي رسد.
🌼اما با ورود فرزند به زندگي انسان ، زندگي (به شرط اين که بر پايه دين و صلاح و رستگاري باشد) بالنده تر و پوياتر مي شود رزق و روزي آن خانواده بيشتر مي شود مطمئن باشيد با ورود فرزند به يک زندگي چيزي از مال آن خانواده کم نمي شود و با نبود او چيزي بر آن اضافه نمي شود بلکه بر عکس است.
☘️پيامبر اکرم(صل الله علي و آله) مي فرمايند: "فرزند بخواهيد و آن را طلب کنيد؛ چرا که مايه روشني چشم و شادي قلب است.(«اُطلُبُوا الْوَلَدَ وَالْتَمِسُوهُ فَإنَّهُ قُرَّةُ الْعَینِ وَرَیحَانَةُ الْقَلْبِ» فرزند بخواهید و آن را طلب کنید؛ چرا که مایة روشنی چشم و شادی قلب است»(مکارم الاخلاق، ج1، ص480)
🌱در حديث ديگري مي فرمايند: خانه اي که در آن کودک نباشد، برکت ندارد. (کنز العمال، ج16،ص 281)
🌸در کتاب الکافي به نقل از بکر بن صالح آمده است که فردي خدمت امام کاظم (عليه السلام) عرض کرد که: مدت 5 سال است که از فرزنددار شدن خودداي کرده ام و اين بدان جهت است که همسرم آن را ناخوش مي دارد و مي گويد: به خاطر کمي مال، پرورش آنان براي من سخت است. نظر شما چيست؟
👈حضرت مي فرمايند: فرزند بخواه؛ چرا که خداوند روزي آنان را مي دهد.(الکافی: ج۶، ص۳)
✍️بله سطح زندگي افراد با هم متفاوت است يکي در رفاه بيشتر و ديگري در رفاه کمتر است اما اگر انسان بر خدا توکل کند و تلاش خود را به کار ببندد و خدا را ضامن کار خود بگيرد بدون شک در امورات زندگي رد نمي ماند بلکه گشايش براي او پيدا مي شود .
🍀 قرآن مي فرمايد: و من يتق الله يجعل له مخرجا و يرزقه من حيث لا يحتسب. (طلاق آیه 3) با حساب و کتاب هاي ما درست در نمي آيد ولي خدا از جاي نا معلوم و حساب نشده اي مي رساند به اين باور داشته باشيم و با اين اعتقادات زندگي خود را سامان دهيم.
1_259819893.m4a
1.93M
✍️✍️✍️✍️✍️
✅ #پرسش👇
⭕️ در آیه هایی که سجده واجب داره، حجاب و رو به قبله بودن و به حالت سجده به خاک افتادن واجبه ؟
یا اینکه با پشت دست سجده انجام بدیم کافیه؟
و اینکه ذکر سجده واجب ، حتما باید همون سجده لااله الاالله حقا حقا.......... باشه❓
🔵 پاسخ صوتی استاد #فلاح زاده👆🌹
┏━✨🌹✨🌸✨━┓
🌸@tasvir12🌸
┗━✨🌸✨🌹✨━┛
جواب سلام
بسیاری از مردم در جواب سلام که از واجبات است، کم دقتی کرده و به ظرافت ها توجه نمی کنند، برای نمونه:
جواب سلام «واجب فورى» است؛ یعنى باید طورى پاسخ داد که جواب محسوب شود.
واجب کفایى است؛ یعنى اگر شخصى وارد بر جمعى بشود و به آنان سلام کند، یک نفر که از آن جمع پاسخ دهد کافى است.
واجب استماعی است؛ یعنى باید جورى پاسخ دهیم که سلامکننده بشنود و به صرف تکان دادن دست یا سر، جواب محسوب نمی گردد.
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
تا کجا باید آبروی دیگران را حفظ کرد؟
🌺پاسخ:
در کتاب کافی ج۸ ص ۱۴۷ح۱۲۵ نقل شده است که محمد بن فضل گوید:
به امام کاظم علیه السلام عرض کردم قربانت گردم، از یکی از برادرانم خبری می رسد که آن را نمی پسندم و وقتی از خود او می پرسم، وی منکر آن می شود با آن که گروه مورد اعتمادی آن را از او نقل می کنند.
🍀امام علیه السلام در پاسخ فرمود:
یا محمد! کذب سمعک و بصرک عن أخیک فإن شهد عندک خمسون قسامه و قال لک قولا فصدقه و کذبهم لا تذیعن علیه شیئا تشینه به و تهدم به مروءته- فتکون من الذین قالالله فی کتابه - إ ن الذین یحبون أن تشیع الفاحشه فی الذین آمنوا لهم عذاب ألیم.
🍃ای محمد! گوش و چشمت را پیرامون برادرت تکذیب کن، و اگر پنجاه سوگند خورنده نزد تو گواهی دهند و او سخن دیگری گوید، سخن برادر خود را تصدیق و سخن آنان را تکذیب کن، و 👈از او خبری را منتشر نکن که موجب زشتی او گردد و آبرویش را بریزد که اگر چنین کنی از کسانی خواهی بود که خداوند درباره ی آن ها فرموده:
إن الذین یحبون أن تشیع الفاحشه فی الذین آمنوا لهم عذاب ألیم؛
کسانی که دوست دارند که زشتکاری در میان آنان که ایمان آورده اند شیوع پیدا کند برای آنان عذابی پردرد خواهد بود – سوره نور/ آیه 19
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
اگر درخانواده کسي را داشته باشيم که به ما حسادت مي کند چکار بايد انجام دهيم؟
🌺پاسخ:
در پاسخ به مطالب ذيل توجه كنيد :
1-📌 در برخورد با دوستان وآشناياني كه حسادت خويش را بروز مىدهند رعايت اصل «مدارا» است.
🌸اگر به هر دليل مايليد و يا ضرورت ايجاب مىكند كه به ارتباط خويش ادامه دهيد، به ناچار بايد كه در برابر ناملايمات آن بردبارى كنيد. بردبارى و مدارا يك اصل كلى است كه بدون آن زندگى اجتماعى و ارتباط با ديگران مقدور نيست.
2-📌 نکته ديگر، شناختن ريشه حسادت است. يعني توجه کنيد که در چه مواردي مورد حسادت واقع مي شويد.
🌼مهمترين نكته در اينجا اين است كه اگر خصوصيت و امتيازي در انسان وجود دارد كه باعث جلب توجه فراوان و برانگيختن حساسيت ديگران و ايجاد حسادت در آنها مي گردد، نبايد اين ويژگي و امتياز را زياد در معرض ديد و تماشاي ديگران قرار داد بلكه بايد تا امكان دارد آن را از نظرها پنهان و پوشيده داشت.
🔻اين كار هم كمك به خودتان است چون باعث مي شود توجه ديگران زياد به شما جلب نگردد و مورد حسادت قرار نگيريد و از گزند آزار واذيت بدخواهان و حسودان درامان بمانيد و هم كمكي به حسودان است كه كمتر تحريك مي شوند و اين خصلت زشت كمتر در آنها بروز و ظهور مي يابد.
☘️نكته دوم: فاصله گرفتن و قطع رابطه با كسي كه حسادت مي ورزند باعث تشديد حسادت و شعله ور شدن آتش آن مي گردد و برعكس ارتباط دوستانه داشتن و برخورد مناسب و خوب با آنها باعث سرد شدن آتش حسادت و كمرنگ شدن آن مي گردد و در مواردي باعث مي گردد فرد حسود از بروز حسادتش شرمنده و منفعل گردد و خود را به اين خاطر سرزنش نمايد.
3- 📌هنگامى كه خداى متعال به بندهاى از بندگان خود، نعمت را عطا مىفرمايد، به طور طبيعى ممكن است كه او مورد حسادت ديگران قرار گيرد. اين مشكل، به هر حال وجود دارد و گريزى از آن نيست. با اين وجود نبايد حسادت حسودان مانع رشد و ترقى و پيمودن راههاى كمال و تعالى شود.
4- 📌مراقب باشيد خود ناخواسته با اين آفت مبتلا نشده باشيد چرا كه برخي از افراد به اين دليل در مورد ديگران قضاوت هاي منفي مي كنند كه خود نيز به آن مبتلا هستند اين افراد از پيمودن راه كمال بازمي مانند غافل از اينكه شخص حسود، در اغلب موارد، جز به خويش آسيب نمىرساند.
📡
🔍 #کنترل_نگاه 🔍
❓سؤال: آیا خانم ها باید نگاهشان را از نامحرم کنترل کنند؟🧐
✅ پاسخ:👇👇
خانم ها باید نگاه خود را مراقبت کنند و بطور کلی نگاه خانم ها به سر و صورت و گردن و دست مرد تاجایی که معمولا نمی پوشانند بدون قصد لذت و ترس به گناه افتادن اشکالی ندارد❌ اما نگاه به جاهایی از بدن آقایان #نامحرم که معمولا پوشانده می شود، حتی بدون قصد لذت و فساد هم حرام است👌. ( مثلا نگاه به مردی که شلوارک می پوشد).
┏━✨🌹✨🌸✨━┓
🌸🌸
┗━✨🌸✨🌹✨━┛
امام رضا (علیه السلام) میفرماید:
🌸إجتَهِدوا أن یَکونَ زَمانُکُم أربَعَ ساعاتٍ:
🍀ساعَهً مِنهُ لِمُناجاهِ اللّه ِ
🌼و ساعَهً لِأمر المَعاشِ
🌺 و ساعهً لِمُعاشَرَهِ الإخوانِ و الثِّقاتِ و الَّذینَ یُعَرِّفُونَ عُیُوبَکُم و یَخلِصونَ لَکُم فِی الباطِنِ
🌷و ساعَهً تَخلُونَ فِیها لِلَذّاتِکُم و بِهذِهِ السّاعَهِ تَقدِروُن عَلَى الثَّلاثِ ساعاتٍ
✨بکوشید که زمانتان را به چهار بخش
تقسیم کنید:
📌۱- زمانى براى مناجات با خدا
📌۲-زمانى براى تأمین معاش [کسب روزی]
📌۳- زمانى براى معاشرت با برادران و معتمدانى که عیب هایتان را به شما مى شناسانند و در دل شما را دوست دارند
📌۴- و ساعتى براى کسب لذّت هاى حلال با بخش توانایى انجام دادن سه بخش دیگر را به دست مى آورید.
(فقه الرّضا علیه السلام، ص ۳۳۷ )
به نقل از راوی: شنيدم امام صادق عليه السلام در حالى كه دستش را به آسمان برداشته بود مى فرمود: پروردگار من! هرگز مرا چشم به هم زدنى به خودم وا مگذار، نه كمتر از آن و نه بيشتر. ابن ابى يعفور مى گويد: بى درنگ اشك از گوشه هاى محاسنش جارى شد. سپس رو به من كرد و فرمود: اى پسر ابى يعفور! يونس بن متّى را خداوند عزّوجلّ كمتر از يك چشم بر هم زدن به خودش وا گذاشت و در نتيجه، آن ترك اولى را مرتكب شد. عرض كردم: خداوند خيرتان دهد! آيا آن ترك اولى او را به حد كفر رساند؟ فرمود: نه، امّا مردن در آن حال هلاكت است
به نقل از راوی: سمعتُ أبا عبدِ اللّه عليه السلام يقولُ و هُو رافِعٌ يَدَهُ إلَى السَّماءِ: ربِّ لا تَكِلْني إلى نَفسي طَرفَةَ عَينٍ أبَدا لا أقَلَّ مِن ذلكَ و لا أكثَرَ. قالَ: فما كانَ بأسرَعَ مِن أن تَحَدَّرَ الدُّموعُ مِن جَوانِبِ لِحيَتِهِ، ثُمّ أقبَلَ علَيَّ فقالَ: يا بنَ أبي يَعفورٍ، إنّ يُونُسَ بنَ مَتّى وَكَلَهُ اللّهُ عَزَّوجلَّ إلى نَفسِهِ أقَلَّ مِن طَرفَةِ عَينٍ فأحدَثَ ذلكَ الذَّنبَ. قلتُ: فبَلَغَ بهِ كُفرا، أصلَحَكَ اللّهُ؟ قالَ: لا، ولكنَّ المَوتَ على تلكَ الحالِ هَلاكٌ
الكافی ج2 ص581
🆔 @hadisgraph
🌸🍃﷽🌸🍃
🔻لقمهی حرام🔻
قرآن کریم میفرماید:
🕋 وَ لاٰ تَأْکُلُوا أَمْوٰالَکُمْ بَیْنَکُمْ بِالْبٰاطِلِ (بقره/۱۸۸)
💢 اموالِ یکدیگر را به باطل و ناحقّ در میان خودتان نخورید.
✍ بسیاری از گناهان حاصلِ لقمهی حرامه.
#لقمهی_حرام باطنِ آدم رو خراب میکنه، و اثرِ خودش رو، در اعمالِ فرد نشون میده.
به قول شاعر:
از کوزه همان برون تراود که در اوست...
#لقمهی_حرام حتّی باعث میشه که آدم امامِ خودش رو بکشه.😱
امام حسین(ع) روز عاشورا به لشکر دشمن فرمود: اینکه شما سخن منو گوش نمیکنید و میخواید منو بکشید، یکی از دلایلش اینه:
⚡️ مُلِئَت بُطونُكُم مِنَ الحَرامِ، فَطُبِعَ عَلى قُلوبِكُم.
👈 شکمهایتان از حرام پر شده، و در نتیجه بر قلبهای شما مُهر خورده است، و گمراه شدهاید، و سخن حق را نمیشنوید.🖤
📚 بحارالانوار، ج ۴۵، ص ۸.
☝️ نکته مهم اینه که، تا میگیم #لقمهی_حرام بعضیها فکر میکنند یعنی از دیوار مردم بالا رفتن و دزدی کردن..
❌☝️نخیر
😨 هر کسی تو هر کاری که بهش واگذار کردن، و در قبال اون کار داره پول میگیره، به میزانی که از کارش کم بذاره، به همون میزان داره لقمهی خودش رو خراب میکنه:👇
☜ کارمندی که از کارش میزنه..
☜ مدیر و مسئولی که کمکاری میکنه..
☜ معلّمی که برا دانش آموزاش کم میذاره..
☜ مغازهداری که ترازوش بالا و پائین میشه..
☜ و... همه دارن لقمهی خودشون رو خراب میکنند.
☝️ بیشتر حواسمون به نونی که سر سفرههامون میبریم باشه.