📖 برای در امان ماندن انسان از آزار هر جنبدهای که او را آزار میدهد، دعاهایی سفارش شده است؛ مانند:
🔹امام سجاد(ع) به خدا عرض میکند: «أَعِذْنِی وَ ذُرِّیتِی مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ، ... وَ مِنْ شَرِّ کلِّ دَابَّةٍ أَنْتَ آخِذٌ بِناصِیتِها، إِنَّک عَلى صِراطٍ مُسْتَقِیمٍ»
🔸 امام باقر(ع) فرمود: هر کسی این کلمات را بگوید، من ضامن هستم که تا صبح هیچ عقرب و حشره موذى او را نیازارد: «أَعُوذُ بِکلِمَاتِ اللَّهِ التَّامَّاتِ الَّتِی لَا یجَاوِزُهُنَّ بَرٌّ وَ لَا فَاجِرٌ مِنْ شَرِّ مَا ذَرَأَ وَ مِنْ شَرِّ مَا بَرَأَ وَ مِنْ شَرِّ کلِّ دَابَّةٍ هُوَ آخِذٌ بِناصِیتِها إِنَّ رَبِّی عَلى صِراطٍ مُسْتَقِیم»
🔹 هر گاه در منزل خود، از حیوانات موذى وحشت داشتى، در همان نقطهاى این دعا را بخوان: «یا ذَارِئَ مَا فِی الْأَرْضِ کلِّهَا لِعِلْمِک بِمَا یکونُ مِمَّا ذَرَأْتَ لَک السُّلْطَانُ عَلَى کلِّ مَنْ دُونَک إِنِّی أَعُوذُ بِقُدْرَتِک عَلَى کلِّ شَیءٍ مِنَ الضُّرِّ فِی بَدَنِی مِنْ سَبُعٍ أَوْ هَامَّةٍ أَوْ عَارِضٍ مِنْ سَائِرِ الدَّوَابِّ یا خَالِقَهَا بِقُدْرَتِهِ وَ فَاطِرَهَا بِفِطْرَتِهِ ادْرَأْهَا عَنِّی وَ احْجُزْهَا عَنِّی وَ لَا تُسَلِّطْهَا عَلَی وَ عَافِنِی مِنْ شَرِّهَا وَ بَأْسِهَا یا اللَّهُ الْعَلِی الْعَظِیمُ حُطَّنِی بِحِیاطَتِک وَ احْمَنِی بِحِمَایت وَ اکفِنِی بِکفَایتِک وَ احْفَظْنِی بِحِفْظِک وَ اجْنُبْنِی بِسِتْرِک الْوَاقِی مِنْ مَخَاوِفِی یا رَحِیم
منبع:کانال منبر نوین_موسوی
http://eitaa.com/zakerin1401
مروری بر دروس این هفته:
انواع ادعیه ( زیارتی و مناجاتی )
زیارات قدسی و غیر قدسی و تفادت آداب در خواندن آنها
اثر گذاری وضعی و روحی دعا
اهداف مداح در دعا خوانی
روشهای تغییر لحن در دعا خوانی
الحان مناسب برای انواع دعا و زیارات
نحوه تطبیق لحن و معنا و محتوا
http://eitaa.com/zakerin1401
✅ زبان بدن
همین الان لحظهای درنگ کنید و به طرز نشستنتان دقت کنید. دستهایتان کجاست؟ حالت صورتتان چگونه است؟ تصور کنید اگر فرد دیگری در مجاورت شما باشد، با دیدن زبان بدن شما، چه پنداشتی دربارهی شما خواهد داشت؟ . درصد زیادی از ارتباطات و نحوهی برداشت دیگران از شما، متأثر از زبان بدنتان است. زبان بدن شامل طرز ایستادن یا نشستن و اشارات و حرکات چشم، صورت و دستها هنگام صحبت کردن میشود.
✅ زبان بدن
حالات و علائم غیر کلامیِ ما روی دیگران تأثیرگذار است. همچنین عملکرد، خلاقیت و سطح استرس ما نیز به علائمی که از سایرین دریافت میکنیم بستگی دارد. زبانِ بدن بخشی مهم و اساسی از شخصیت ماست، احتمال اینکه آگاهانه بهنحوهی نشستن، برخاستن و حرکات خود فکر نکنیم خیلی زیاد است، اما حقیقت این است که باید نسبت به حالات و رفتار بدن خود آگاهی داشته باشیم و حسابشده رفتار کنیم، زیرا سایر افراد بهطور غریزی نشانهها و علائمی را که ارسال میکنیم، دریافت میکنند.
http://eitaa.com/zakerin1401
#فن_بیان
▪️▪️توجه به مکث▪️▪️
⭕ ️این برای یک سخنران تازه کار روش مشکلیه در عین حال ضروریه.
🔹 لحظه ای سکوت گاهی فضای بسیار عمیقی داره.هر چه تسلط و امادگی در سخنوری بیشتر باشه اهمییت کاربرد سکوت و مکث به جا برای فرد بیشتر میشه.
دوست خوبم:
▫️نکته مهم اینه که مکث نباید بین مفاهیم پیوسته باشه، بلکه باید در پایان اونها باشه تا مخاطبت رو از پیام دور نکنه.
http://eitaa.com/zakerin1401
🔵با صدای بلند صحبت کنید
خیلی مهم است که هنگام صحبت کردن، صدای شما به وضوح شنیده شود؛ بنابراین صدای خود را بالا ببرید. اگر با صدای آهسته یا مِنمِن کنان حرف بزنید، دیگران حرفتان را قطع میکنند یا شما را نادیده میگیرند.
🔵 به شنونده توجه کنید
سخنرانان متبحر، با مخاطبان خود ارتباط چشمی برقرار میکنند و آنها را مستقیما مخاطب قرار میدهند. این عمل نشان میدهد آنها برای شنوندگانشان ارزش قائل هستند. حتی اگر مخاطب شما یک نفر است، این مورد را رعایت کنید.
🔵 وقتی برای تعدادی از مخاطبان صحبت میکنید باید سرعت کلام خود را تحت کنترل داشته باشید.
طبیعتا سرعت شما باید کمتر از زمانی باشد که در یک مکالمهی عادی گفتوگو میکنید. شمرده صحبت کردن باعث میشود تا مخاطب را با خود همراه سازید و به او اجازه بدهید که درک بهتری از مضمون حرفهایتان پیدا کند. درهنگام سخنرانی بهتر است که با خود آب به همراه داشته باشید و پس از گذشت مدتی از صحبتتان، گلویی تازه کنید. با این کار از سرعتتان هم کاسته خواهد شد.
http://eitaa.com/zakerin1401
🔵 از به کار بردن کلمات و آواهای غیرضروری پرهیز کنید
تکرار آواهایی مانند «اِممم» یا «اِاا» هیچ کمکی به ارتقای سطح گفتوگوهای روزانه یا سخنرانیهایتان نمیکند. این آواهای اضافه را حذف کنید تا متقاعدکنندهتر به نظر برسید و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید. یکی از راههای این کار این است که دقت کنید که چه زمانهایی در صحبتهایتان از کلماتی مانند «اِممم» یا «مثلا» استفاده میکنید.
صدای خود را ضبط کنید و کنترل کنید
http://eitaa.com/zakerin1401
✍✍✍✍✍✍✍✍
پیرو درخواست تعدادی از دوستان مبنی بر برگزاری کلاس خصوصی مداحی، مطلبی رو خدمت شما عرض میکنم؛
تمرکز و برنامه اصلی بنده بر کلاسهای صبح جمعه در مهدیه بوده و هست و خواهد بود.
اما زمان کلاسها محدود و برنامه اموزشی، بصورت ابلاغی و مدون تنظیم شده. بنابراین دوستانی که علاوه بر کلاسهای یاد شده نیاز به آموزش و تمرین بیشتر دارند، بصورت خصوصی به بنده پیام ارسال کنند تا با هماهنگی مدیریت محترم کانون مداحان، برنامه ریزی جداگانه انجام بشود.
ما ظهر پنج شنبه هر هفته در مسجد جامع شهرستان ورزنه هم کلاس داریم و مدتی بصورت هفتگی در شهرضا کلاس برقرار بود و بنا داریم در شهر سمیرم هم کلاس برگزار کنیم.
در مورد کلاس خصوصی، منتظر نظرات شما خوبان هستم.
مهدی احتشامی
۰۹۱۳۲۲۷۵۹۲۲
http://eitaa.com/zakerin1401