فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 همتی: کدام اسب زین شده را تحویل دولت داده اید؟ تورم ۴۰ درصدی؟ کسری بودجه ۳۰درصدی؟ بیکاری ۱۳ درصدی؟
_____________________
🔹ملاحظه:
وقتی با نگاه سیاسی پشت دوربین باشی:
🔸اولا نرخ بیکاری را که از افتخارات دولت سیزدهم بوده ( زیر ۸درصد)و از بعد از انقلاب تاکنون تا این اندازه کاهش نیافته، تحریف می کنید.
🔸ثانیا چرا آنچه شما به دولت سیزدهم تحویل دادید، بیان نمی کنید. چرا نمی گویید کسری بوجه ۴۰درصدی به این دولت تحویل دادید و اکنون کسری را در یک شیب نزولی و ۲۵درصد تحویل می گیرید؟ چرا نمی گویید تورم ۵۹ درصدی (مرکز آمار) تحویل دادید و اکنون تورم ۳۴ درصدی همراه با رشد نقدینگی ۲۴درصدی ( ۲۰درصد کمتر نسبت به پایان دولت ۱۲) تحویل می گیرد؟
🔸ثالثا چرا شما نمی گویید در بدو ورودتان به بانک مرکزی چه چیزی تحویل گرفتید و در زمان خروج از بانک مرکزی، چه شاخص هایی تحویل دادید؟
✍🏼#علی_محمدی
⚜"زمانه خود را بشناس"
_________________________
🟡 | @zamanehh
13.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 خاطرات شنیده نشده از رئیسجمهور شهید
🔹بدون تعارف با همسر شهید رئیسی
⚜"زمانه خود را بشناس"
_________________________
🟡 | @zamanehh
🔰فراموشی همتی!
🔹کمی به عقب برگردیم و بنگریم دولت آقای روحانی در سال۹۲ شاخصهای اقتصادی را در چه وضعیتی تحویل گرفت و در چه شرایطی کار را به دولت بعدی در سال ۱۴۰۰ سپرد. اینکه آقای همتی از تورم ۴۰ درصدی و اوضاع نامساعد بورس در سال ۱۴۰۳ انتقاد کند، حرفی نیست؛ اما سخن اصلی آن است که در سال ۱۴۰۰ که او رئیس کل بانک مرکزی بود، چرا نمیگوید دولت را با تورم ۶۰ درصدی تحویل داده است. و حالا که دولت شهید مظلوم رئیسی با تلاش و اهتمام، ظرف سه سال تورم را از عدد بالای ۶۰ درصد به زیر ۴۰ درصد رسانده است، این در جای خود یک موفقیت و نشانه راه درستی است که پیموده شده است. هر چند تا نقطه مطلوب هنوز فاصله وجود دارد.
🔹در کشور ۵ بازار اصلی وجود دارد که معیشت و زندگی خانوادهها با آنها پیوند خورده است: بازار مسکن، بازار سرمایه، بازار خودرو، بازار ارز و بازار طلا؛ حالا به اجمال نگاه کنیم دستاورد آقای همتی و همکارانش در سال ۱۴۰۰ چه بوده که حالا چشمش را بر روی واقعیتها بسته و راه بیانصافی در پیش گرفته است.
🔹بازار مسکن: در سال ۹۲ مسکن مهر در سطح بالایی تقاضاهای کشور را پاسخ داده بود و جوانان بسیاری را صاحب خانه ساخته بود؛ اما در پایان سال۱۴۰۰ حدود ۴ میلیون واحد مسکونی کاهش پیدا کرد و این ناترازی به دولت بعد منتقل شد. وزیر مسکن آن دوره نیز گفته بود افتخار میکنم که مسکن مهر را افتتاح نکردم!
🔹بازار سرمایه: مردم با دعوت و تشویق دولت وقت، دار و ندار خود را در بازار بورس گذاشتند اما پس از مدتی دارایی آنها در جلوی چشم هایشان آب شد. در نتیجه دولت بعد یک بازار بورس ورشکسته را تحویل گرفت.
🔹بازار خودرو: در سال ۹۲ بازار خودروی کشور با همه مشکلاتش ۷۳۷هزار دستگاه خودرو در سال را تولید میکرد و عرضه از تقاضا فاصله بسیار زیادی گرفته بود. اما در سال ۱۳۹۹ تولید ضربه مهلکی خورد و قیمتهای خودرو نیز به چند برابر افزایش پیدا کرد.
🔹بازار ارز: در پایان دولت احمدینژاد قیمت ارز ۳۶۰۰ تومان بود؛ اما در پایان دولت روحانی ۷/۵برابر شد و قیمت دلار با روند افزایشی به عدد ۲۶۵۰۰ رسید.
🔹بازار طلا: در سال۹۷ و ۹۸ دولت وقت برای پاسخ به تقاضای طلا در جامعه ۶۰ تن طلای کشور را تبدیل به فرآورده کرد و قیمت طلا را از گرم ۱۱۹۰۰۰تومان در سال ۹۲ به بیش از یک میلیون تومان در ابتدای سال ۱۴۰۰ رساند.
🔹هم اکنون دقیقا همان افراد با همان خصلتهای فردی و جناحی به میدان سیاست بازگشتهاند. احتمالا روی فراموشی مردم نیز حساب ویژه باز کردهاند. این افراد و گروههای سیاسی ۵ بازار اصلی را با شرایط نسبتا نرمال و استاندار در سال ۹۲ تحویل گرفتند اما پس از ۸ سال در شرایط بحرانی اقتصاد کشور را به دولت پس از خود تحویل دادند. لذا ضروری است در تحلیل شرایط امروز باید به فرآيندي که پشت سر گذاشته شده نگاه کرد و نه صرفا به نقطهای که در آن قرار گرفتهایم. نقطه کنونی نیز به هیچ وجه مطلوب و در شأن مردم ایران نیست؛ اما مهم این است که از تجربیات تلخ و شیرین گذشته عبرت گرفته شده و راههای درست برای ادامه راه برگزيده شود.
✍🏼#عزیز_غضنفری
⚜"زمانه خود را بشناس"
_________________________
🟡 | @zamanehh
🔰افزایش نسبی تولد فرزندان سوم، چهارم و پنجم
رئیس موسسه تحقیقات جمعیتی کشور:
🔹براساس آمارها، تولد فرزند سوم، چهارم و پنجم و بیشتر در سال ۱۴۰۲ نسبت به دو سال اخیر افزایش نسبی داشته است.
🔹در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ نرخ باروری در حدود ۱.۶ تثبیت شده است.
🔹تمام استانهای کشور کاهش میزان باروری کل را در سالهای اخیر تجربه کردهاند.
🔹طی یک دهه اخیر، موالید کشور، ۳۲ درصد یعنی بیش از ۵۱۰ هزار تولد کاهش داشته است.
⚜️"زمانه خود را بشناس"
_________________
🟡 | @zamanehh
🔰سه الزام اساسی در حلوفصل ناترازی بنزین
🔹 تجربه چند دهه قیمت گذاری انرژی نشان می دهد که هر گونه اصلاح قیمتگذاری در حامل های انرژی مستلزم در نظر گرفتن چند نکته مهم و اساسی است:
🔹باید متوجه بود اقتصاد ایران به دليل اصطکاک با تحریم ها، در شرایط خاص و منحصربهفردی می باشد. لذا نمی توان نسخه های بازار آزاد و تئوری های بازار انرژی اجرا شده در غرب را از طریق شوک درمانی در ایران اجرایی نمود.
🔹پیشنهاد تمرکز بر مکانیزم قیمت درجهت کنترل مصرف بنزین، زمانی قابلیت اجرایی شدن دارد که سایر عوامل تورم زا (نقدینگی و نرخ ارز)، در کنترل و مدیریت کامل دولت باشد و شاهد تثبیت و تداوم تورم تک رقمی باشیم. لذا اولویت، مهار تورم است و با افزایش نرخ بنزین نمی توان به این مهم دست یافت، چراکه افزایش نرخ بنزین منجر به افزایش سطح عمومی قیمت ها می شود.
🔹راهکارهای حلوفصل ناترازی بنزین تنها از مسیر مکانیزم قیمت نمی گذرد، بلکه باید یک راهکار چند بُعدی و البته با تمرکز بر کاهش نشتی ها در سیستم تقاضا را عملیاتی نمود. مثلا با وجود «مصرف ۳برابر استاندارد خودرو داخلی، عدم توسعه حملونقل عمومی، وضعیت نامناسب جادهها و فقدان تنوع سبد سوختی کشور» مردم امکان کاهش مصرف سوخت را به صورت محسوس ندارند؛ پس طرح حل ناترازی بنزین با تمرکز بر افزایش نرخ آن ممکن است بحران امنیتی و اقتصادی ایجاد نماید.
✍🏼#علی_محمدی
⚜"زمانه خود را بشناس"
_________________________
🟡 | @zamanehh
🔰در گرمای تابستان امسال هیچ نیروگاهی بدون سوخت نماند
🔹دولت سیزدهم درحالی آغاز به کار کرد که ناترازی گاز در پیک سرما در یک روند صعودی به روزانه ۳۰۰ میلیون متر مکعب رسیده بود.
🔹با افزایش تولید ۵۳ میلیون متر مکعبی گاز در ۳ سال گذشته، این ناترازی کاهش یافت. در یک مورد با بهرهبرداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی بعد از گذشت ۲۰ سال، تولید از این فاز به ۱۵ میلیون متر مکعب رسید.
🔹با توجه به وابستگیِ ۵۰ درصدیِ انرژیِ کشور به پارس جنوبی، پروژهٔ فشارافزاییِ این میدان باید از سال ۹۶ آغاز میشد؛ اما هیچ اقدامی نشد تا اینکه اسفند ۱۴۰۲ قرارداد فشارافزاییِ پارس جنوبی با سرمایهگذاریِ ۲۰ میلیارد دلاری امضا شد.
🔹طبق آمار موسسه EI، سهم گاز در تأمین سوخت نیروگاههای ایران ۴ برابر میانگین دنیاست؛ با این وجود در سردترین ماه پارسال ۴۱ درصد گاز بیشتری در اختیار این واحدها قرار گرفت.
🔹البته با توجه به نیاز پالایشگاههای گازی به اورهال، ظاهراً تأمین گاز نیروگاهها در تابستان امسال حدود ۶ درصد کمتر شده که با گازوئیل باکیفیت جایگزین شده تا هیچ مشکلی در تأمین پایدار برق از محل سوخت ایجاد نشود.
⚜"زمانه خود را بشناس"
_________________________
🟡 | @zamanehh
7.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 اخبار تحلیلی امروز (شماره ۵۲۹)
🔹از تکذیب حضور نظامی ایرانی در اوکراین ، تا دیکته آمریکا برای اروپا در ماجرای انتخابات ونزوئلا
🔹در بسته خبری تحلیلی شنبه ۱۰ شهریور ماه ۱۴۰۳
⚜"زمانه خود را بشناس"
_________________________
🟡 | @zamanehh
🏴🏴🏴🏴 اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا
اَبا عَبْدِاللّهِ الْحُسَیْن (ع)🏴🏴🏴🏴
⭕️ گفتگوی زنده تصویری عطش (از اربعین تا اربعین)
⏰ زمان: شنبه ۱۰ شهریور ماه، ساعت ۲۰:۰۰
💠 با حضور: حجت الاسلام و المسلمین مهدی فرزی (استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس مسائل مذهبی)
در بستر پیام رسان های ایتا و روبیکا + صفحه آپارات به آدرس
https://rubika.ir/zamanehh
جهت ارتباط و سوال در مورد جلسه ایتا و روبیکا 👇
@ad_zamanehh
⚜"زمانه خود را بشناس"
_____________
🟡 | @zamanehh
10.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 افتخاری از پدافند هوایی ایران که تاکنون نشنیدهاید!
⚜"زمانه خود را بشناس"
_________________________
🟡 | @zamanehh
6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کارشناس متعصب اسرائیلی بیبیسی، از تشدید اختلافات میان سران رژیم صهیونیستی میگوید
⚜"زمانه خود را بشناس"
_________________________
🟡 | @zamanehh
🔰عضو جدید شورای راهبردی روابط خارجی منصوب شد
🔹رهبر انقلاب اسلامی در حکمی آقای دکتر علی باقری را به عضویت در شورای راهبردی روابط خارجی منصوب کردند.
شورای راهبردی روابط خارجی در سال ۱۳۸۶ و با حکم رهبر انقلاب شکل گرفت.
🔹️هدف از تشکیل این شورا،کمک به تصمیم گیریهای کلان و جست و جو از افق های نو در روابط خارجی جمهوری اسلامی و بهره مندی از نظرات نخبگان در این عرصه، است.
ریاست شورای راهبردی روابط خارجی برعهده آقای دکتر کمال خرازی است.
⚜"زمانه خود را بشناس"
_________________________
🟡 | @zamanehh