.
آیت الله مجتبی تهرانی:
از علی علیه السلام سوال شد که فاصله ی بین حقّ و باطل چه مقدار است؟ حضرت فرمود: چهار انگشت!... محور بینایی است نه شنوایی! این بحث، خیلی مهم است که ما اسمش را می گذاریم: " بصیرت دینی "... این را بدانید که مبدا و منتهای دین، بینش و شهود است! تمام دستوراتی که به انبیا و رُسُل الهی وحی می شد، دیدنی بود نه شنیدنی! این ها آن حقایق را شهود می کردند. البتّه شهود هر کس، مناسب با مراتب خودش بود. بعد آنچه را که می دیدند برای دیگران نقل می کردند. انبیای الهی مشاهداتشان را برای ما منتقل می کردند!... اگر کسی نسبت به همین معارف دینی ما که از شهود سرچشمه گرفته و به شهود هم منتهی می شود، شهود پیدا نکند و دلش آن حقایق را نبیند، باید به کسانی مراجعه کند که معارف را شهود کرده اند؛ وگرنه بازیچه ی شیاطین و دنیا طلبان خواهد شد. این ها معارف ما است. اینکه علی علیه السلام فرمود: فاصله ی حقّ و باطل فاصله ی دیدن و شنیدن است، مسئله ی خیلی بلندی است. خیال نکنید مطلب ساده ای است!
منبع: سلوک عاشورایی: حقّ و باطل، صص ۲۸۹_۲۸۶
.
#بصیرت_دینی
#بصیرت
.
🔺️🔺️🔺️🔺️🔺️🔺️🔺️
@zaminehsazan2
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
.
استاد شهید مطهری:
در اسلام اصلی است راجع به اصول دین که وجه امتیاز ما [ بر ] هر مذهب دیگری _ مخصوصا مسیحیت _ همین است. اسلام می گوید اصول عقاید را جز از طریق تفکر و اجتهاد فکری نمی پذیرم. یعنی جنابعالی باید موحد باشی، خداشناس باشی؛ اما چرا خداشناس باشم، به چه دلیل؟ می گوید دلیلش را خودت باید بفهمی، این یک مسئله ی علمی است، یک مسئله ی فکری و عقلی است... اسلام صریح می گوید: لا اله الا الله یک مسئله است، این مسئله را تو باید با فکر خودت حل کنی؛ این که من به لا اله الا الله اعتقاد داشته باشم و آن را درک کنم برای تو کافی نیست، خودت باید این مسئله را طرح کنی و خودت هم باید آن را حل کنی... از همین جا تفاوت اسلام و مسیحیت بالخصوص و حتی سایر ادیان روشن می شود. در مسیحیت، درست مطلب برعکس است؛ یعنی اصول دین مسیحی، ماورای عقل و فکر شناخته شده است. اصطلاحی هم خودشان وضع کردند که " اینجا قلمرو ایمان است نه قلمرو عقل " یعنی برای ایمان یک منطقه قائل شدند و برای عقل و فکر منطقه ی دیگری. گفتند حساب عقل و فکر کردن یک حساب است، حساب ایمان و تسلیم شدن حساب دیگری است... ببینید تفاوت ره از کجاست تا به کجا؟ یکی اصول دین خودش را منطقه ممنوعه برای عقل و فکر اعلام می کند و دیگری نه تنها منطقه ی ممنوعه اعلام نمی کند، بلکه منطقه ی لازم الورود اعلام می کند که عقل باید در این منطقه وارد شود، اگر وارد نشود من [ خدا ] چیزی را نمی پذیرم. این، معنی آزادی تفکر است.
منبع: آینده انقلاب اسلامی ایران، صص ۲۹۷_۲۹۶
.
#تفاوت_اسلام_و_مسیحیت
#استاد_شهید_مطهری
.
🔺️🔺️🔺️🔺️🔺️🔺️🔺️
@zaminehsazan2
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
.
استاد شهید مطهری:
آیا فروید و امثال فروید روان ناخودآگاه را در لابراتوار کشف کردند؟... از مجموع علائم و نشانه هایی که در روان خودآگاه دیدند، کم کم آن را کشف کردند... فرق ابراهیم خلیل با فروید و همه ی روانکاوان عالم چیست؟... فرقش این است که کار اینها مربوط به جزئی از عالم است... ولی ابراهیم خلیل چه کرد؟... تنها به روان انسان نگاه نکرد، تنها به خورشید و ماه و زمین نگاه نکرد؛ عالم طبیعت و حرکت، و عالم اجسام را یکسره زیرنظر گرفت و گفت این [ جهان ] غیب و باطنی دارد... از نظر ماهیّت شناخت شناسی، میان شناخت فرویدی و شناخت ابراهیمی هیچ فرقی نیست، از نظر موضوع فرق است... فرق علم و دین در همینجاست: علم آمده است برای اینکه به شناسایی انسان گسترش بدهد، شناخت را افزایش دهد، ادیان هم آمده اند که به شناخت انسان افزایش دهند، اما افزایش در جهت ژرفایی شناخت.
منبع: مسئله شناخت، صص ۱۶۷_۱۶۴
.
#فرق_علم_و_دین
.
🔺️🔺️🔺️🔺️🔺️🔺️🔺️
@zaminehsazan2
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
.
امام علی علیه السلام:
دشمن ترین آفریده ها نزد خدا دو نفرند: ... و مردی که مجهولاتی به هم بافته، و در میان انسان های نادانِ امّت، جایگاهی پیدا کرده است؛ در تاریکی های فتنه فرو رفته، و از مشاهده ی صلح و صفا کور است. آدم نماها او را عالم می دانند که نیست، چیزی را بسیار جمع آوری می کند که اندک آن به از بسیار است، تا آنکه از آب گندیده سیراب شود، و دانش و اطلاعات بیهوده فراهم آورد.
منبع: نهج البلاغه، خطبه ۱۷، ترجمه استاد دشتی
.
🔺️🔺️🔺️🔺️🔺️🔺️🔺️
@zaminehsazan2
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
.
استاد شهید مطهری:
معیار اصلی انسانیت آن چیزی است که از آن به " درد داشتن " و " صاحب درد بودن "، تعبیر می شود... هر کسی که صاحب درد است، به هر اندازه که در عالَم، درد دارد و دردی را احساس می کند که دیگران احساس نمی کنند، به همین نسبت از دیگران بیدارتر و آگاهتر است. بی دردی مساوی است با لَختی، بی حسی، بی شعوری، بی ادراکی، و احساس درد مساوی است با آگاهی و بیداری و شعور و ادراک. انسان اگر امرش دائر باشد که راحت باشد و درد را احساس نکند، یعنی جاهل و لخت و بی درد باشد، و یا هوشیار باشد و درد را در خود احساس کند [ کدام را انتخاب می کند؟ ]
منبع: انسان کامل، ص ۷۱ و ۷۳
.
🔺️🔺️🔺️🔺️🔺️🔺️🔺️
@zaminehsazan2
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
.
استاد شهید مطهری:
وقتی که ما در قرآن منصفانه و بی غرضانه تامل می کنیم هیچ ضرورتی ندارد که بتوانیم همه ی مسائل آن را حل کنیم. قرآن از این حیث شبیه طبیعت است. در طبیعت بسا رازها وجود دارد که حل نشده و در شرایط فعلی نیز برای ما امکان حل آنها وجود ندارد. اما این مسائل در آینده حل خواهند شد. بعلاوه در شناخت طبیعت، انسان باید اندیشه ی خود را با طبیعت آن گونه که هست مطابق کند نه آنکه طبیعت را آن گونه که می خواهد توجیه و تفسیر کند. قرآن نیز همچون طبیعت کتابی است که برای یک زمان نازل نشده است. اگر غیر از این بود، در گذشته همه ی رازهای قرآن کشف می شد و این کتاب آسمانی جاذبه و تازگی و اثربخشی خود را از دست می داد. حال آنکه استعداد تدبر و تفکر و کشف جدید همیشه برای قرآن هست و این نکته ای است که پیامبر و ائمه آن را توضیح داده اند. در حدیثی از پیامبر نقل شده است که فرمودند: مَثَل قرآن مَثَل خورشید و ماه است و مانند آندو همیشه در جریان است، یعنی ثابت و یکنواخت نیست و یک جا میخکوب نمی شود.
منبع: آشنایی با قرآن ۱، ص ۲۸
.
#قرآن_را_بخوانید
#قرآن_یک_معجزه_است
#خدا_ساکت_نیست
#خدا_حرف_میزنه
#خدا_با_قرآن_حرف_میزنه
#خدا_زنده_حرف_میزنه
#حرف_زدن_خدا_را_حس_میکنید
.
🔺️🔺️🔺️🔺️🔺️🔺️🔺️
@zaminehsazan2
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
.
امام علی علیه السلام:
قرآن نوری است که خاموشی ندارد... دریایی است که ژرفای آن درک نشود... جدا کننده ی حقّ و باطلی است که درخشش برهانش خاموش نگردد... شفا دهنده ای است که بیماری های وحشت انگیز را بزداید... چشمه های دانش و دریاهای علوم است... محلّ برداشتِ آبی است که هرچه از آن برگیرند کاهش نمی یابد... خدا قرآن را فرو نشاننده ی ( تسکین دهنده ی ) عطش علمی دانشمندان... قرار داده است.
منبع: نهج البلاغه، خطبه ۱۹۸، ترجمه استاد دشتی
.
🔺️🔺️🔺️🔺️🔺️🔺️🔺️
@zaminehsazan2
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻