✨💫✨💫✨💫✨
♻ حکم گریه در نماز ♻
💢سوال :
❇ گریه کردن در نماز برای گناهی که کردیم یا برای کار های دنیوی چه حکمی داره؟
✅ پاسخ: 👇👇
✅ آیت الله خامنه ای: از مبطلات نماز آن است كه براى كار دنيا عملاً با صدا گريه كند ولى اگر براى كار دنيايى بى صدا گريه كند اشكال ندارد ولى اگر از ترس خدا يا براى آخرت گريه كند آهسته باشد يا بلند اشكال ندارد بلكه از بهترين اعمال است.
✅ آیت الله مکارم شیرازی: گریه کردن با صدا نماز را باطل مى کند هرچند بى اختیار شود، بلکه بنابر احتیاط واجب گریه بى صدا نیز نماز را باطل مى کند اینها در صورتى است که گریه از ترس خدا و براى آخرت نباشد، و الاّ نه تنها نماز را باطل نمى کند، بلکه از بهترین اعمال و از کارهاى اولیاى خداست.
✅ آیت الله وحید خراسانی: اگر کسی برای کار دنیا عمدا گریه کند بنابراحتیاط واجب باید نماز را تمام کند و دوباره بخواند مگر این که مساله را نداند و در یادگیری مساله کوتاهی نکرده باشد یعنی در ندانستن مساله معذور باشد ولی اگر از ترس خدا یا برای آخرت گریه کند از بهترین اعمال است.
✅ آيت الله سيستاني: از مبطلات نماز بنابر احتیاط واجب برای کار دنیا عمدا با صدا یا بی صدا گریه کند ولی اگر از ترس خدا یا از روی شوق به سوی او یا برای آخرت گریه کند آهسته باشد یا بلند اشکال ندارد بلکه از بهترین اعمال است بلکه اگر برای خواستن حاجت دنیوی از خدا روی تذلل در پیشگاه او گریه کند اشکال ندارد و همچنین گریه برای مصائب اهل بیت (ع).
#احکام_نماز_گریه
*ء*------------------*ء*
📚 منبع:
استفتاء از سایت مراجع عظام
----------------------
زمزم احکام
@zamzame_ahkam
۳ آبان ۱۳۹۸
✨💫✨💫✨💫✨
💠 تقلید صحیح 💠
👈 بسیاری از مردم فکر می کنند تقلید از مجتهد به معنای خرید رساله و دانستن نام مرجع تقلید است و یا فکر می کنند نمی توان از مجتهدی که رساله توضیح المسائل ندارد تقلید کرد و به دنبال مراجعه به احکام مورد نیاز خود نیستند ؛
◀ در حالی که تقلید در احکام ، عمل کردن به دستور مجتهد است . خواه مجتهد رساله داشته باشد و یا نداشته باشد و یا مقلد ، رساله مجتهد را خریداری کرده باشد یا نه .
#احکام_تقلید_صحیح
*ء*------------------*ء*
📚 منبع:
📝 توضیح المسائل مراجع ، ج 1، ص 15، م 2
----------------------
زمزم احکام
@zamzame_ahkam
۳ آبان ۱۳۹۸
۳ آبان ۱۳۹۸
۴ آبان ۱۳۹۸
۴ آبان ۱۳۹۸
✨💫✨💫✨💫✨
💢سوال :
⁉ اگر در حین وضو گرفتن، دست به محلی که خیس است برخورد کند از آنجایی که با آب غیر وضو قاطی شده آیا وضو باطل میشود؟
✅ پاسخ: 👇👇
🔶آیت الله خامنهای: اگر هنگام شستن دست و صورت باشد اشکالى ندارد ولى اگر بعد از شستن دست چپ باشد و بخواهد با همان دست مسح سر یا پا را انجام دهد اشکال دارد.
🔶آیت الله فاضل لنکرانی: اگر دست قبل از مسح به جای خیس بخورد و رطوبتی غیر از آب وضو به دست برسد مسح با آن باطل است و اگر با قسمت دیگری کف دست که آب غیر وضو به ان نرسیده مسح بکشد صحیح است.
🔶آیت الله وحید خراسانی: مسح سر و پا باید با آب وضو که در کف دست است انجام شود و اگر آب کف دست با آب دیگری ممزوج و قاطی شود مسح با آن صحیح نیست.
#احکام_وضو_مسح
*ء*------------------*ء*
📚 منبع:
استفتاء از سایت مراجع عظام
----------------------
زمزم احکام
@zamzame_ahkam
۴ آبان ۱۳۹۸
✨💫✨💫✨💫✨
💢سوال :
✳ اگر فردی یک روز قبل سال خمسی او حقوقش را واریز کنند، خمس به کل حقوق تعلق میگیرد یا ابتدا هزینه ماه را حساب کرده و از حقوق کسر کند و بعد خمس باقیمانده حقوق را بدهد؟ ✳
✅ پاسخ: 👇👇
✴ آیت الله خامنه ای: در فرض مذكور بايد خمس کل حقوق را پرداخت نمايد.
✴ آیت الله مکارم شیرازی: هر مقدار از حقوق که سال خمسی بر آن بگذرد باید خمس آن پرداخت شود.
✴ آیت الله وحید خراسانی: کل حقوق، متعلق خمس است.
✴ آیت الله شبیری زنجانی: به نظر معظم له هر درامدی سال مستقل دارد اگر تا یکسال از وقت به دست آمدن ربح و سود در مؤونه صرف نشود خمس دارد لذا در فرض سؤال خمس این پول لازم نشده است البته برای سهولت می توان یک روز برای محاسبه خمس قرار داد.
✴ آیت الله فاضل لنکرانی:اگر یک روز قبل از سال خمسی حقوقش را واریز کند، دادن خمس آن در سال خمسی واجب نیست و به نظر حصرت آیت الله العظمی فاضل لنکرانی می تواند برای آن حقوق سال جدا گانه از تاریخ دریافت در نظر بگیرد و اگر تا سال بعد در همان تاریخی که حقوق را دریافت کرده چیزی پس انداز نماند خمس ندارد.
#احکام_خمس_حقوق
*ء*------------------*ء*
📚 منبع:
استفتاء از سایت مراجع عظام
----------------------
زمزم احکام
@zamzame_ahkam
۴ آبان ۱۳۹۸
✨💫✨💫✨💫✨
✔️🌹توصیه های طلایی احکام🌹✔️
🌹 همان گونه که در هر مسأله مهم به متخصص و کارشناس ویژه مراجعه می کنیم، بکوشیم در مسائل و احکام دینی نیز به متخصص و کارشناس مربوطه - یعنی مرجع تقلید- مراجعه کنیم.
⬅️اگر تاکنون در تعیین مرجع تقلید کوتاهی کرده ایم، بکوشیم در آغاز زندگی مشترک این امر مهم را جدی بگیریم و همسرمان را نیز در این باره یاری کنیم.
⬅️ انتخاب دو مرجع تقلید توسط زن و شوهر، دلیل بر عدم تفاهم در زندگی مشترک نیست.
🌹 خمس تنها یک وظیفه ی دینی برای مردان نیست بنابراین سعی کنیم از ابتدای زندگی با مراجعه به یک روحانی آگاه به مسائل و یا با مراجعه به دفتر مرجع تقلید خود، برای خود و همسرمان اگر درآمد داشته باشد "حساب سال" مشخص کنیم و همه ساله به این تکلیف دینی عمل کنیم.
⬅️تاریخ سال خمسی بر اساس ضوابطی تعیین می شود و ممکن است سال خمسی زن و شوهر دو تاریخ متفاوت داشته باشد.
⬅️ شایسته است هنگام فرا رسیدن سال خمسی با ترتیب دادن مراسم جشنی- هر چند کوتاه و مختصر- در جمع خانواده، خمس را محاسبه کنیم تا هم به این تکلیف دینی اهمیت داده باشیم و هم دیگران را تشویق به این امر مقدس کرده باشیم.
🌹 اگر زن درآمدی و یا مثلاً مهریه نقدی و ارثیه داشته باشد چون تأمین مخارج زندگی به عهده ی او نیست معمولاً زودتر از مرد، حج بر او واجب می شود، شایسته است از این امر مهم دینی غافل نمانیم.
🌹گرچه مهریه حق زن است، ولی سعی کنیم در مطالبه ی آن از شوهرمان عرصه را بر وی تنگ نگیریم و به صفا و صمیمیت حاکم بر زندگی مان لطمه ای وارد نسازیم. شوهر نیز نباید در صورت توان مالی از پرداخت مهریه، طفره رود.
🌹اگر دوست داریم در آینده فرزندانی پای بند به احکام اسلام داشته باشیم بکوشیم از هم اکنون به پای بندی خودمان به احکام اسلامی عمق ببخشیم.
فرزندان آینده اگر در این فضایی که ما فراهم آورده ایم قرار بگیرند خود به خود- تا اندازه ی زیادی- به احکام اسلامی اهمیت خواهند داد.
#توصیه_های_طلایی_احکام
----------------------
زمزم احکام
@zamzame_ahkam
۴ آبان ۱۳۹۸
۴ آبان ۱۳۹۸
✨💫✨💫✨💫✨
💢سوال :
❇ اگر مردی با زنی که در عده است از روی جهل به مسئله یا عمد، عقد دائم یا موقت بخواند، آیا این زن بر او حرام ابدی میشود؟ ❇
✅ پاسخ: 👇👇
🔴 الف: چنانچه مرد و زن، یا یكى از آنان بدانند كه عدّه زن تمام نشده و بدانند عقد كردن زن در عدّه حرام است آن زن بر او حرام می شود اگر چه مرد بعد از عقد با آن زن نزدیكى نكرده باشد.
ب: اگر هیچ كدام نمى دانسته اند زن در عدّه است، یا نمى دانسته اند عقد كردن زن در عدّه حرام است و عقد باطل است که دو صورت دارد:
1⃣➖ اگر نزدیكى كرده باشند بر یكدیگر حرام ابدی میشوند.
2⃣➖ اگر نزدیكى نكرده باشند حرام نیست و مى توانند پس از پایان عده دوباره عقد كنند.
✳ آیت الله مکارم شیرازی: اگر عقد را وکیل آنها خوانده باشد نه خودشان، در هیچ یک از دو صورت، حرام ابدی حاصل نمی شود و پس از عدّه می توانند ازدواج کنند.
#احکام_ازدواج_عده
*ء*------------------*ء*
📚 منبع:
توضیح المسائل مراجع مسأله 2400
----------------------
زمزم احکام
@zamzame_ahkam
۵ آبان ۱۳۹۸
✨💫✨💫✨💫✨
💠 آیا رهن کامل منزل اشکال شرعی دارد؟ 💠
💢سوال :
اگر ما خانه را با هر قیمتی در ضمن عقد اجاره به صورت قرض الحسنه و هر ماه نیز مقداری به عنوان اجاره (هرچند ناچیز) اجاره دهیم مشکلی ندارد؟ اگر قرض دادن مشروط به اجاره باشد ، و اجاره به شرط قرض باشد اشکال داره ؟
✅ پاسخ: 👇👇
🔷 آیت الله خامنه ای : اگر خانه به مبلغى اجاره شود و در ضمن عقد اجاره شرط گردد كه مستأجر مبلغى را به صاحبخانه قرض دهد در صورتى كه اجاره به مبلغ متعارف باشد اشكال ندارد؛ و رهن کامل صحيح نيست.
🔷 آیت الله وحید خراسانی : چنانچه عقد اجاره انجام گیرد و در ضمن عقد اجاره با مبلغ معین و زمان معین موجر و مستاجر شرط کند که مبلغی را به او قرض دهد اشکالی ندارد ولی قرض به شرط اجاره ربا و حرام است.
🔷 آیت الله سیستانی : آنچه فعلا بعنوان رهن در ميان مردم معروف است در واقع رهن نيست ، بـلـكـه پـولـى را به صاحب خانه قرض مى دهد و در مقابل از سكناى خانه استفاده مى كند ، و اين كـار اگـر بـدون اجاره باشد ربا وحرام است ، وحق ندارد در خانه زندگى كند و اگر با اجاره باشد پس اگر قرض دادن مشروط به اجاره باشد باز هم حرام است ، و اگر اجاره به شرط قرض باشد به احتياط واجب جايز نيست . و در مورد احتیاط مذکور میتواند به فقیه دیگری مراجعه کند.
🔷 آیت الله مکارم شیرازی : هرگاه رهن و اجاره به صورت زیر باشد، صحیح است:
مالک ملک خود را به مبلغ کمى اجاره دهد، و در ضمن عقد اجاره شرط کند که مستأجر فلان مبلغ را به او وام دهد، و ملک مورد اجاره در مقابل آن وام رهن باشد.
#احکام_رهن_معاملات
*ء*------------------*ء*
📚 منبع:
📝استفتاء از سایت مراجع عظام
----------------------
زمزم احکام
@zamzame_ahkam
۵ آبان ۱۳۹۸