بشری
🔶 ضرورت ارائهی تعریف بومی از «#سبک_زندگی» - ۴ چند نمونه از تعاریف ارائهشده در غرب در موضوع سبک
🔶 ضرورت ارائهی تعریف بومی از «#سبک_زندگی» - ۵
چنان که در تعاریف ارائهشده ـکه بخشی از تعاریف مربوط به سبک زندگی از زبان غربیان استـ مشاهده میشود، تعاریف نوعاً به دو دسته تقسیم میشوند:
۱. تعاریفی که تأکیدشان صرفاً بر روی واژهی #مصرف است
۲. تعاریفی که علاوه بر مصرف، بر روی #رفتار نیز تأکید دارند.
نقطهی کلیدی بحث در فهم این نکته است که منظور از مصرف، در این تعاریف، بررسی وضعیت مصرف از حیث اقتصادی و نهایتاً جنبهی عدالت اجتماعی آن است و از رفتارها نیز آداب و رسوم عرفی و احیاناً رفتارهای قانونی و غریزی انسانی مد نظر است و بدون تردید، چه در حوزهی مصرف و چه در حوزهی رفتار، مسائل مربوط به وضعیت همخوانی آنها با آموزههای دین و مکاتب الهی مد نظر نیست که با این حساب، این تعاریف، خارج از جهانبینی الهی، ارائه شدهاند که در آن، بررسی رفتارها و مصارف، علاوه بر موارد مذکور، به منظور پی بردن به میزان شدت و ضعف ارزشها و نگرشهای دینی در جامعه صورت میگیرد.
🌺 @zanan_enghelaby
لذا همانند مقولهی #فرهنگ و البته یک لایه عمیقتر از آن، اختلاف ماهوی بین این دو وجود دارد و همچنان که در فرهنگ پرسیده میشد منظور شما از فرهنگ چیست و آن گاه فهمیده میشد که آنچه غرب، اسم آن را فرهنگ گذاشته بسیار متفاوت از آن چیزی است که در جامعهی خودی بدان فرهنگ گفته میشود، در موضوع سبک زندگی نیز، وقتی از سبک زندگی سؤال شود، مثلاً گفته میشود سبک زندگی شیوهی مصرف و نوع رفتار است یا حتی ممکن است برخی بگویند نوع نگرشهاست. آن گاه اگر دوباره سؤال شود که منظورتان از شیوهی مصرف و نوع رفتار و نگرش، چه نوع رفتارها و نگرشهایی است؟ رفتارهایی که صرفاً منبعث از آداب و رسوم و قوانین عرفی و غریزهی انسانی است یا همهی اینها به اضافه و تأکید بر رفتارهایی که منبعث از ارزشها و نگرشهای دینی و الهی است؟ آن گاه اختلاف ماهوی در چیستی سبک زندگی در فرهنگ غرب و خودی، مشخص خواهد شد.
همچنین اگر دربارهی مصرف سؤال شود که منظور از مصرف و بررسی آن پی بردن به هزینه های اقتصادی و ایجاد عدالت اجتماعی است یا اینکه علاوه بر آنها، هدف، بررسی سنخیت مصرف و اقتصاد خانواده، با الگوی مصرف صحیح دینی هم هست؟ آن گاه مشخص خواهد شد که تفاوت از کجاست تا به کجا.
لذا اختلاف ماهوی در «چیستی» سبک زندگی در فرهنگ خودی و غرب مبتنی بر یک سری دلایل کاملاً عقلی است؛ دلایلی که امید است در مجالهای دیگر، به صورت مبسوط بدانها پرداخته شود، اما اجمال و کلیّت آنها عبارت است از:
ادامه دارد…
#سبک_زندگی
#فرهنگ
🌿🌺كميته زنان #جبهه_مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
🔶 ضرورت ارائهی تعریف بومی از «#سبک_زندگی» - ۵ چنان که در تعاریف ارائهشده ـکه بخشی از تعاریف م
🔶 ضرورت ارائهی تعریف بومی از «#سبک_زندگی» - ۶
۱- تضاد در #جهانبینی: وقتی بحث از سبک زندگی میشود، در واقع آنچه مورد پردازش و بررسی قرار میگیرد سبک «زیستن» و «زندگی» است که با این حساب، مقتضی است، قبل از بررسی «سبک زندگی»، خود مفهوم «زیستن» و «زندگی»، به طور دقیق، مشخص و معین شود تا آن گاه و در گام بعدی، در خصوص وضعیت زندگی و سبک آن و... بحث و بررسیهای لازم صورت گیرد. هر محققی در حوزهی سبک زندگی، قبل از ورود به بحث، بایستی با مفهوم «#زندگی» و «#زیستن» از منظر #جهانبینی مکتب خود، آشنایی کافی و لازم را داشته باشد و بداند که بر اساس فرهنگ خودش، زندگی و زیستن چه مفهوم و نمادهایی دارد؟ در فرهنگ او، نمادها، علائم و مصادیق زندگی سعادتمند و زندگی شقاوتمند چیست؟
ناگفته پیداست که در این زمینه، تضاد جدی بین #فرهنگ_غرب و فرهنگ خودی وجود دارد و تعریفی که #فرهنگ_اسلامیایرانی از زندگی و خوب و بد بودن آن، بر اساس آخرتگرایی و نقش مزرعه بودن زندگی دنیوی برای زندگی اخروی (که هدف اصلی و زندگی واقعی است) توصیف میکند، درست در نقطهی مقابل فرهنگ غرب است که بر مبنای مکتب اومانیسم و لذتگرایی و هدف غایی بودن زندگی دنیوی استوار است. این دو جهانبینی دقیقاً در نقطهی مقابل هم قرار دارند و بیگمان این اختلاف نگاه و دیدگاه در مورد «زندگی»، در نگاه و بررسی وضعیت سبک «زندگی» و خوب و بد بودن آن و برنامهریزی برای اصلاح آن، تأثیر تام و تمام خواهد گذارد. چه بسا بر اساس دیدگاه اسلامی در بررسی سبک «زندگی»، توجه به برخی رفتارها و مصارف مورد توجه باشد یا حتی در اولویت قرار گیرد که در دیدگاه غربی توجه به آنها اصلاً بی مورد به نظر برسد و آنها را اصولاً داخل در سبک زندگی ندانند که به تبع این وضعیت، برنامهریزی در خصوص اصلاح وضعیت سبک زندگی نیز کاملاً متفاوت خواهد بود.
🌺 @zanan_enghelaby
این مطلب از دید اندیشمندان اسلامی به دور نمانده است؛ چنان که مقام معظم رهبری در این خصوص میفرمایند: «رفتار اجتماعی و سبک زندگی، تابع تفسیر ما از زندگی است. هدف زندگی چیست؟ هر هدفی که ما برای زندگی معین کنیم، برای خودمان ترسیم کنیم، به طور طبیعی متناسب با خود، یک سبک زندگی به ما پیشنهاد میشود.»
۲- تضاد در فلسفه و هدف غایی: اینکه مباحث مربوط به سبک زندگی با چه هدف و نیتی در جوامع غربی و متقابلاً در جوامع اسلامی مطرح میشود و بر اساس چه فلسفه و پشتوانهی فکری بدان پرداخته میشود، کاملاً مغایر با همدیگر است.
ادامه دارد…
#سبک_زندگی
#فرهنگ
🌿🌺كميته زنان #جبهه_مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
دلار ۱۹۰۰۰ تومانی نتیجه پنج سال عملکرد غربگرا ترین دولت تاریخ بعد انقلاب است. دولتی که بیشترین مذاکره را با #امریکا کرد، بیشترین لبخند را به امریکایی ها زد و بیشترین امتیازات را به امریکا داد.
لعنت بر هرکسی که هنوز به امریکا و مذاکره با امریکا امید دارد!
+امیرحسین ثابتی+
🌿🌺كميته زنان #جبهه_مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
🔶 ضرورت ارائهی تعریف بومی از «#سبک_زندگی» - ۶ ۱- تضاد در #جهانبینی: وقتی بحث از سبک زندگی میشو
🔶 ضرورت ارائهی تعریف بومی از «#سبک_زندگی» - ۷
اگر در جوامع غربی، هدف غایی و نهایی از طرح بحث سبک زندگی را صرفاً اندیشههای سودجویانهی کارتلهای سرمایهداری و شرکتهای بزرگ تولیدی ندانیم، در خوشبینانهترین حالت، ابزاری است برای انسجام ملی، حفظ هویت ملی و نهایتاً بسط عدالت اجتماعی حسب تعریف مادی که خودشان از عدالت دارند. به عنوان نمونه، #ساموئل_هانتینگتون در کتاب «چالشهای هویت در آمریکا» موفقیت نظام سیاسی آمریکا را در هویتسازی، علیرغم حضور افراد متعدد خارجی با رسوم، اعتقادات و فرهنگهای متفاوت و بعضاً متضاد با تمامی جهان خاکی و در یک کلمه «آمریکایی کردن«(Americanization) آنها میداند. به این معنا که ما با دین شما، مذهب شما، رنگ پوست و موی شما کاری نداریم، فقط آمریکایی زندگی کنید [سبک زندگی آمریکایی داشته باشید]، حتی اگر مسلمان هستید. هانتینگتون معتقد است که تداوم جامعهی آمریکا در پرتو فرآیند آمریکایی کردن ممکن میشود؛ با این استراتژی که در مدل مرکزـپیرامون یا شمالـجنوب و برای افزایش حداکثری عمق استراتژیک آمریکا باید وارد زندگی پیرامونیها و جنوبیها نیز بشود.
ولی در دیدگاه اسلامیایرانی، هدف از طرح بحث سبک زندگی خیلی فراتر از آنی است که در برخی از اهداف مثبت غرب بیان شد. هدف از طرح بحث «سبک زندگی»، که اولین جرقههای آن در اذهان، توسط مقام معظم رهبری صورت گرفت، نشئتگرفته از یک دغدغهی فرهنگی و دینی و با هدف بررسی نقاط ضعف و قوت سبک زندگی، حسب شاخص آموزههای دینی و اقدام در جهت ارتقا و رفع آسیبهای آن است؛ چنان که مقام معظم رهبری میفرمایند:
«تمدن نوین اسلامی بدون سبک زندگی شکل نمیگیرد... ما اگر از منظر معنویت نگاه کنیم ـکه هدف انسان، رستگاری و فلاح و نجاح استـ باید به سبک زندگی اهمیت دهیم. اگر به معنویت و رستگاری معنوی اعتقادی هم نداشته باشیم، برای زندگی راحت، زندگی برخوردار از امنیت روانی و اخلاقی، باز پرداختن به سبک زندگی مهم است... باید ما به دنبال این باشیم که فرهنگ زندگى را تبیین کنیم، تدوین کنیم و به شکل مطلوب اسلام تحقق ببخشیم...
🌺 @zanan_enghelaby
اگر ما به این مقولات به طور جدى نپردازیم، پیشرفت اسلامى تحقق پیدا نخواهد کرد و تمدن نوین اسلامى شکل نخواهد گرفت. هر چه ما در صنعت پیش برویم، هر چه اختراعات و اکتشافات زیاد شود، اگر این بخش را ما درست نکنیم، پیشرفت اسلامى به معناى حقیقى کلمه نکردهایم.»
بر این اساس، با اختلاف فاحشی که در فلسفهی آغازین سبک زندگی و اهداف غایی آن بین فرهنگ غربی و خودی مشاهده میشود، «چیستی» سبک زندگی در دو فرهنگ، متفاوت از هم خواهد بود. فرهنگ غربی در تعریف «چیستی» سبک زندگی به حوزههایی از آن نظر دارد که در راستای اهداف و اغراضش باشد و متقابلاً فرهنگ اسلامیایرانی سبک زندگی را آن چیزی تعریف میکند که بتواند با بررسی آنها، به اهدافی که در ذهن دارد نائل آید.
به نظر میرسد ارائهی تعریف بومی از سبک زندگی امری ضروری است؛ تعریفی که مبتنی بر جهانبینی اسلامیایرانی باشد و خروجی آن، علاوه بر فراهمآوری اهداف مثبت موجود در مباحث سبک زندگی غربی، گامی در جهت ارتقای وضعیت ارزشها و نگرشها حسب آموزههای دینی و رفع کاستیها در این زمینه باشد.
ادامه دارد…
#سبک_زندگی
#فرهنگ
🌿🌺كميته زنان #جبهه_مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نخبگان سیاست خارجی آمریکا چه کسانی هستند؟
چرا پشت درهای بسته و بدون خبرنگار؟
چه کسی نامحرم است؟
#شفافیت
🌿🌺كميته زنان #جبهه_مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
بشری
🔶 ضرورت ارائهی تعریف بومی از «#سبک_زندگی» - ۷ اگر در جوامع غربی، هدف غایی و نهایی از طرح بحث سبک
🔶 ضرورت ارائهی تعریف بومی از «#سبک_زندگی» - ۸
حسب آنچه گفته شد، اختلاف ماهوی در تعریف از ماهیت و چیستی «سبک زندگی» بین فرهنگ غربی و فرهنگ بومی وجود دارد. بنابراین لازم است:
۱- محققان اسلامی تحقیقات علمی خود در این حوزه را، بر پایهی تعریف بومی از «سبک زندگی» ابتنا نمایند. و از تعریف سبک زندگی، حسب تعاریف ذکرشده توسط غربیان، به شدت اجتناب نماید. بسی جای تأسف خواهد بود که محققان مسلمان بخواهند تحقیق خود را بر تعریف محققان غربی استوار نمایند که نتیجهی این امر، وجود تناقض در محتوا خواهد بود. مثل اینکه یک محقق شیعی برای بررسی سیر تطور اجتهاد، در ابتدای تحقیق خود، تعریف چند تن از محققان اهل تسنن را در خصوص اجتهاد ذکر نماید! با این حساب، مبتنی نمودن مباحث مربوط به سبک زندگی بر نگاه و تعریف غربی، رهزن و دامی است در پیش پای محققان اسلامی.
مضاف بر آن، ابتنای قدم اول یک تحقیق ـ که تعریف اصطلاحات و عبارات است ـ در حوزهی فرهنگ، بر تعریف و نگاه عرضهشده از جانب فرهنگ رقیب، در تضاد کامل با فلسفه و هدف بحث از سبک زندگی، یعنی ارتقای فرهنگ دینی و پس زدن فرهنگ غربی از زندگی است. این اقدام، ناخواسته و بدون اینکه در گامهای بعدی اختیاری برای محقق باشد، نوعی الزام نانوشته را در پیمودن گامهای بعدی بر اساس همان نگاه و دیدگاه غربی، برای محقق، جاری و ساری خواهد نمود. خروجی چنین اقدامی، یک خروجی التقاطی و سردرگمکننده خواهد بود که نه ثمرهی علمی دارد و نه قابلیت اجرایی؛ چون نه با فرهنگ بومی همخوانی دارد و نه حتی با فرهنگ غربی سازگاری. هرچند فرهنگ غربی نیز در این جامعه و با این سبک زندگی چندان قابلیت اجرایی ندارد.
🌺 @zanan_enghelaby
۲- به نظر میرسد ارائهی تعریف بومی از سبک زندگی امری ضروری است؛ تعریفی که مبتنی بر جهانبینی اسلامیایرانی باشد و خروجی آن، علاوه بر فراهمآوری اهداف مثبت موجود در مباحث سبک زندگی غربی، گامی در جهت ارتقای وضعیت ارزشها و نگرشها حسب آموزههای دینی و رفع کاستیها در این زمینه باشد. این تعریف بایستی رابطهی «سبک زندگی» را با سایر پدیدهها و مفاهیم همجوار نشان دهد.
بنابراین بر محققان و صاحبنظران در این حوزه، یک وظیفه است تا با بررسی و تعمق در موضوع، به ارائهی تعریف بومی از «سبک زندگی» با در نظر داشتن شاخصهای بومی (اسلامیایرانی) اقدام نمایند.
#سبک_زندگی
#فرهنگ
✍ محمدجواد ولی زاده/ دانشجوی دکتری فقه و علوم اسلامی
🌿🌺كميته زنان #جبهه_مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby
رتبهی ایران ۱۸۳ از ۱۸۳ کشورجهان
۱- بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهاني، ايران در مرگ و مير ناشي از #مصرفمشروباتالکلي رتبه ۱۸۳ از مجموع ۱۸۳ کشور جهان را دارد و در اين خصوص داراي پايينترين ميزان مرگ و مير ناشي از مصرف مشروبات الکلي است.
۲- همچنين بر اساس گزارش اين سازمان، ايران در خصوص مرگ ناشي از #خودکشي رتبه ۱۶۴ از مجموع ۱۸۳ کشور را دارد. بر اساس همين گزارش بيشترين آمار خودکشي در کشورهاي #اروپايي است.
روانشناسان باليني معتقدند خودکشي نتيجه نفرتي است که فرد نسبت به #ديگران و #جامعه دارد.
#اروپا، #ژاپن و #کرهجنوبي بيشترين ميزان #خودکشي را در جهان دارند.
نرخ خودکشي در آمريکا مرتب در حال افزايش بوده به طوري که در سال ۲۰۱۶ رکورد خودکشي ۴۵ هزار نفر را زده است!
آمريکاييها طي ۱۸ سال گذشته در مورد خودکشي ۳۰ درصد در آمار و ارقام خود افزايش نشان دادهاند. اين در حالي است که ۴۵ درصد جانباختگان خودکشي در آمريکا در معرض بيماري يا آسيبهاي رواني نبودهاند.
📢 بوقهاي آمريکايي و اروپايي عليه ملت #ايران همواره اين #دروغ را تکرار ميکنند که جامعه ايران، امروز با افسردگي، نااميدي و يأس روبروست! آنها مشکلات ايران را دوصد چندان ضريب ميدهند تا شايد فرد و جامعه به درجهاي از نفرت برسد که خودکشي اجتنابناپذير باشد، اما آمارهايي که در صدر مقاله اشاره شد نشان ميدهد که اين خبرها نيست.
جامعه امروز ايران به مدد آموزههاي ديني و اخلاقي و نيز صبر انقلابي و بصيرت سياسي نه دچار افسردگي است و نه دچار غم و اندوه و بيقراري. مردم به آينده اميدوارند براي همين نرخ اميد به زندگي در جامعه ما تا ۷۶ سال افزايش يافته است. اين ادعاي ما نيست بلکه آمار ثبت شده در بانک جهاني از آن حکايت دارد.
امروز در ايران، نسلي پا به ميدان حيات گذاشته است که عليرغم فشارهاي جهاني و شرارت اروپاييها و آمريکا، اميدوارترين نسل به آينده خود است. اين نسل مردانه با مشکلات دست و پنجه نرم و هوشمندانه از مشکلات عبور ميکند. قطعاً تبليغات چرکین و کرکننده دشمنان اسلام در سياه نشان دادن جامعه ايراني در فضاي حقيقي و مجازي ره به جايي نميبرد.
✍ #دکترحسنکربلایی
🌿🌺كميته زنان #جبهه_مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي🌿🌺
🌺 @zanan_enghelaby