.......:
بررسى علل وارد كردن على (عليه السّلام) به شورا
آيا عمر بن خطاب با تعيين على (عليه السّلام) در شوراى شش نفره، متوجه خطاهاى قبلى خود در ناديده گرفتن حق مسلّم آن حضرت شده بود، و مى خواست جبران كند، يا اين اقدام ترفند جديدى با ظاهر موجه قابل قبولى در جهت تخريب شخصيت اميرالمؤمنين (عليه السّلام) و آخرين ضربه اى بود كه عمر به هنگام مرگ خود به مقام والاى آن حضرت وارد آورد؟
با اندكى تأمّل در تركيب اعضاى شورا و ضوابط حاكم بر آن درمى يابيم كه عمر با زيركى خاصى تحت پوشش احترام به آن حضرت، در واقع بزرگ ترين ضربه را بر شخصيت ايشان پس از توطئۀ سقيفه وارد كرد.
اگر عمر، على (عليه السّلام) را در شورا وارد نمى كرد، خود را به شدت زير سؤال برده بود، و مظلوميت على (عليه السّلام) را كه براى سومين بار پس از پيغمبر (صلّى الله عليه وآله) كنار گذاشته مى شد، براى همۀ مردم نمايان مى كرد؛ زيرا على (عليه السّلام) به سبب ابعاد عظيم شخصيتى و دارا بودن جميع كمالات، در نظر همۀ مردم بدون ترديد نامزد اوّل خلافت بود. حال اگر خليفه او را حذف مى كرد، در حقيقت خود را مفتضح مى ساخت. اما عمر، على (عليه السّلام) را در شورا وارد كرد و بدين ترتيب جلوى بروز هرگونه انتقادى را گرفت. از سوى ديگر با وارد كردن كسانى كه عموماً به آن حضرت تمايلى نداشتند، يقين دانست كه خلافت به على (عليه السّلام) نخواهد رسيد.
اين اقدام خطرناك عمر يك روى سكه بود؛ روى ديگر سكه آن بود كه افرادى را با على (عليه السّلام) در اين شورا هم سنگ و برابر كرد كه هيچ كدام تا پيش از اين كار عمر، خود را هم سنگ آن حضرت نمى ديدند و به برترى بى چون و چراى او معترف بودند. عمر با اين عمل نه تنها مقام والاى على (عليه السّلام) را به شدت پايين آورد و او را هم رديف اين اشخاص قرار داد، بلكه عبدالرحمن بن عوف را نيز بر او برترى بخشيد.
حاصل اين عمل نكوهيدۀ عمر، تنها اين نبود كه على (عليه السّلام) خليفۀ سوم نگردد (كه نهايتاً هم نشد)، بلكه آثار و تبعات منفى و بدتر از آن، زمانى آشكار شدكه طلحه و زبير به اعتبار همين حضور در شورا و شايستگى خود براى خلافت از ديدگاه عمر، داعيۀ خلافت داشتند و از اين رو در برابر على (عليه السّلام) ايستادند و قائل به خلع او از خلافت شدند. سعدبن ابى وقاص نيز كه از اين پس خود را با على (عليه السّلام)
برابر مى دانست، جرأت پيدا كرد تا پس از بيعت همۀ مردم با آن حضرت، از بيعت با اميرالمؤمنين (عليه السّلام) سر باز زند.
#تاریخ تشیع
✍️استاد محمد حسین رجبی
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
کاتبان ایلامی در دربار هخامنشیان کوروش را مسخره میکردند چون سواد نداشت. 🚮جالب است که #کوروش_پرستان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
.......:
🔥دامن زنان پارسی آخرین راه نجات کوروش!
پس از خیانت #هارپاگ سپه سالار #آستیاگ، و نامه ی پنهانی او به #کوروش اول و دعوت وی به شورش علیه حکومت مرکزی ماد.
کوروش که در خیالش فکر رهایی از سلطه مادی هارا حتی متصور هم نبود و با زندگی در دربار #مادی ها نوکری آستیاگ را پذیرفته بود. در سودای حکومت با هارپاگ هم پیمان شد و شورش علیه حکومت آستیاگ آغاز شد.
آستیاگ از شورش آگاه شد، و سپاه عظیمی را به سمت #پاسارگاد مرکز قوم #پارس به حرکت در اورد.
سپاه آنقدر عظیم بود که پارسیان توان مقاومت نداشته و ناگزیر پا به فرار گذاشتند.
⚡️شرح این ماجرا را تاریخدان، زبان شناس معروف آلمانی #والتر_هینتس به زیبایی بیان کرده است : 👇
"پارس ها از برابر سپاه ماد که از نظر شمار سپاهی وضع بهتری داشته اند، گریخته اند، پارس ها پیش از نبرد زن های خود را بر کوهی پناه داده بودند. زن ها با دیدن موج مردان در حال فرار دامن های خود را بالا زده و بانگ برآوردند :
( کجا ترسو ها؟ می خواهید دوباره به جایی بخزید که از آن جا به دنیا آمده اید؟ )"
⚡️والتر هینتس در اثبات درستی این روایت توضیح جالبی را بیان میکند : 👇
"با این گزارش ها دست یافتن به جان سخن دشوار است.
اما این یک حقیقت است، که بنا بر سنت هربار که شاهنشاه #هخامنشی سر از پاسارگاد در می آورد، به هر زن پاسارگادی، به پاس رفتار زنان پیشین آن ها یک سکه ی زر می بخشید.
تنها #اردشیر سوم به گزارش #پلوتارخوس، از سرخست هموار پاسارگاد را دور میزد تا ناگزیر از دست دادن سکه نباشد.
از آنجا که #اسکندر نیز به این سنت وفادار ماند و حتی به زنان آبستن دو دریک ( نام سکه زر در دوره هخامنشی که توسط #داریوش اول ضرب گردید ) می داد،
باید که داستان (( زنان شجاع پاسارگاد )) زمینه ای تاریخی داشته باشد."
📖 والترهینتس، داریوش و ایرانیان، ترجمه پرویز رجبی، نشرماهی، صفحه
goo.gl/CXLyok 👈 اسکن کتاب
➕ در اثبات درستی این روایت، تاریخدان و نویسنده یکی از جامع ترین کتب پیرامون تاریخ قوم ماد یعنی #دیاکونوف نیز همین ماجرا در کتاب خود نقل میکند و به عنوان یک روایت صحیح قبول دارد.
📖 دیاکونوف، تاریخ ماد، ترجمه کریم کشاورز، صفحه ۵۱۷
goo.gl/3xCMAJ 👈 اسکن کتاب
⚠️ #نکته : در روایت تاریخی آمده است که مردان پارسی زنان خود را بر بالای کوهی پناه دادند. خب برای چه؟!
دلیل اینکار از دو حالت خارج نیست : 👇
1⃣ ترس از به کنیزی رفتن زنان توسط سپاه ماد
2⃣ ترس از اعدام و قتل عام زنان بی دفاع توسط سپاه ماد
💥 حال لازم است راجع به دین مادی ها بیشتر بدانیم :👇
💡در اینکه مادی ها پیرو دین #زرتشت بوده اند شکی نیست، و اینقدر این موضوع واضح است که واقعا نیازی به ارائه سند نیست.
اما از آنجایی که #باستانگرایان و #زرتشتی ها بدیهیات تاریخی را نمیدانند چند سند از هزاران سند بیان میکنم
📖 دیاکونوف، تاریخ ماد، ترجمه کریم کشاورز، صفحه ۴۵۷
goo.gl/qfwevf 👈 اسکن کتاب
📖 دیانت زرتشتی، پروفسور کاری یار، ترجمه فریدون وهمن، صفحه ۴۴
👈 اسکن کتاب yon.ir/Cxplr
✍ نویسنده: #محمد_پورعلی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
.......: اين انتصاب بي دليل نبود؛ زيرا چند روز بعد توافقنامه انگلستان ايران به امضاي نصرت الدوله رسي
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
.......:
اقدامات عليه جنگلي ها
انگلستان با حمله به جنگليها در پي تقويت بيش از پيش كابينه وثوق الدوله بود. [۷] وايت در تلگرام۲۰ مارس ۱۹۱۹ مينويسد: «اين روزها خواستههاي جدايي ط لبانه جنگليها افزايش يافته و استان گيلان عملاً مستقل است. توافقنامه اي كه تابستان سال گذشته ميان آنها و انگلستان منعقد شد، اعتبار جنگليها را افزايش داد... انگليسيها به اين نتيجه رسيده اند شرايطي كه منجر به عقد اين قرارداد شد، به كلي تغيير كرده و اكنون زمان آن
فرا رسيده كه به جنگليها اعلام كنند كه دولت انگلستان از دولت مركزي و يكپارچگي ايران حمايت ميكند و از هيچ جنبش جدايي طلبانه اي پشتيباني نخواهد كرد. » [۱] تفصيل ماجرا در گزارش از اين قرار است: «جنگليها يك صدا از پذيرش حاكميت دولت مركزي سرباز زده و تمام عوايد استان ثروتمند گيلان، مانند درآمد تلگراف، ماليات و غيره را به مصرف خود ميرسانند؛ در نتيجه خسارت سنگيني بر دولت ايران تحميل كرده اند. سفارت انگلستان كابينه فعلي را همسو با اهداف خود ميبيند و در همكاري با اين كابينه با هيچ گونه دشواري رو به رو نيست؛ لذا از هيچ كاري براي تقويت و كمك كردن به اين كابينه دريغ نمي كند. اكنون سفارت انگلستان بر اين عقيده است شرايطي كه باعث شد مقامات نظامي اين كشور توافقنامه مذكور را با جنگليها به امضا برسانند، به كلي دگرگون شده است... انگليسيها فكر ميكنند زمان آن رسيده كه به جنگليها اعلام كنند از حكومت مركزي ايران، حمايت خواهند كرد... ژنرال شامپين* [۲]، فرمانده نيروهاي انگلستان در شمال ايران، چند روزي است كه به تهران آمده تا با وزيرمختار انگلستان، مقامات ايراني و كلنل استاروسلسكي** [۳]، فرمانده هنگ قزاق، به گفتگو بنشيند. موضوع بحث از اين قرار است كه ارتش انگلستان چگونه ميتواند در بازپس گيري گيلان به دولت مركزي كمك كند. هنگ قزاق ميتواند دو هزار نفر را تجهيز كند و اگر انگلستان تجهيزات كمكي آنها را فراهم سازد، اين تعداد نيرو براي فتح گيلان كافي خواهند بود. طبق نقشه، انگلستان سلاح لازم را از همدان به محل استقرار نيروها در قزوين ميرساند. انگلستان، رشت را در مقابل جنگليها تجهيز خواهد كرد و در جاده رشت قزوين ماشينهاي جنگي مستقر ميسازد. همچنين انگلستان تعدادي هواپيما به دولت قرض داده است تا در صورتي كه جنگليها به اعماق جنگل عقب نشيني كردند، آنها را بمباران كند... هنوز اجازه اين عمليات از لندن صادر نشده است؛ اما به محض اينكه دستور برسد، الغاي توافقنامه به جنگليها اعلام و بلافاصله حمله عليه آنها آغاز خواهد شد. انگليسيها بر اين باورند چنانچه جنگليها از نيات آنها آگاه شوند، به احتمال بسيار زياد بدون مخالفت چنداني تسليم خواهند شد. اما حقيقت امر اين است
كه جنگليها از تمركز نيروها در قزوين و هدف آنها با خبرند و تعدادي از رهبران جنگل نيز [مخفيانه] پيغام داده اند كه در زمان مقتضي خود را تسليم خواهند كرد. » [۱]
در ۲۸ مارس ۱۹۱۹: «امروز انگلستان به جنگليها در مورد فعاليتهاي معاندانه آنها عليه دولت مركزي هشدار داد و آنها را از الغاي توافقنامه آگاه ساخت. » [۲] در ۱۰ آوريل: «عمليات نظامي عليه جنگليها به تعويق افتاد. از آنجا كه بيشتر همراهان كوچك خان او را رها كرده اند، احتمال دارد تمام اين قضايا در اندك زماني و بدون استفاده از زور پايان يابد. » [۳] در دوازده آوريل: «در اين تاريخ، تنها ۳۰ يا ۴۰ نفر از اطرافيان كوچك خان باقي مانده و به همراه او به اعماق جنگل پناه برده اند. قزاقها تا آنجا كه ممكن باشد او را تعقيب خواهند كرد؛ به هر حال قيام جنگل به پايان عمر خود رسيده است. » [۴] وايت در تلگرام بعدي ميافزايد: «جنگليها در بهار و تابستان گذشته مشكلات فراواني به وجود آورده و دولت ايران را به ستوه آوردند... لذا دولت يك بار ديگر دست به دامان سفارت انگلستان شد. جداي از تلاش انگليسيها براي تقويت كابينه فعلي، آنها به اين نتيجه رسيدند شرايطي كه منجر به عقد توافقنامه شد، اساساً تغيير كرده است... بنابراين به جنگليها هشدار دادند از اقدامات خود عليه دولت مركزي دست بردارند چرا كه دولت ايران اكنون تحت الحمايه آنها ميباشد. از آنجا كه اين تهديدها اثر نبخشيد، به رهبر جنگليها التيماتيوم يك هفته اي داده شد كه با دولت ايران صلح كند و در غير اين صورت عواقب نافرماني خود را پذيرا باشد. مهلت كوچك خان هنوز تمام نشده است اما از قرار معلوم وي خواهان جنگ است و تسليم نخواهد شد. قزاقها در قزوين مستقر شده اند و سلاح مورد نياز آنها از همدان به محل استقرار آنها منتقل شده است. همه چيز منتظر سر آمدن فرصت كوچك خان است. » [۵] وايت در ۷ جولاي ۱۹۱۹ چنين مينويسد: «انگليس با انجام اقداماتي، امنيت را در رشت و جاده رشت - قزوين برقرار ساخته است. همچنين تعدادي هواپيما در اختيار دولت ايران را شناسايي كرده و آنها را
بمباران كند.
----------
[۷]: برا
ي كسب اطل
اعات بيشتر در مورد مقاومت جنگليها در برابر اشغال ايران توسط نيروهاي انگلستان و روسيه در جنگ جهاني اول و آشنايي با ميرزا كوچك خان رجوع كنيد به: Majd, Oil and the Killing of the American Consul in Tehran، صص ۲۳۵-۲۱۹
هزار قزاق ايراني در قزوين آماده شده اند تا براي جستجوي شورشيان در جنگل اعزام شوند. موفقيت عمليات بيش از حد انتظار دولت ايران بود و قيام جنگليها به طور كامل سركوب شد. بسياري از آنها دستگير شده و به كلات نادري تبعيد شدند. تجهيزات، مهمات و ادوات آنها مصادره شد. تنها كوچك خان و يك يا دو تن از يارانش گريختند. در حال حاضر كسي از محل اختفاي او خبر ندارد و عده اي از رفتن او به كرمانشاه و يا تبريز خبر ميدهند. به هر حال، ميتوان گفت قيام جنگليها به پايان خود رسيده است. » [۱] حوادث بعدي نشان داد كه وايت در مورد مرگ نهضت جنگل عجولانه قضاوت كرده است.
----------
[۱]: گزارش فصلي وايت، شماره ۴، ۱۱۲۲/۰۰. ۸۹۱، مورخ۷ جولاي ۱۹۱۹
📚از قاجار تا پهلوی
✍محمد قلی مجد
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شکنجههای رژیم پهلوی علیه زنان
🔰 راوی: طاهره سجادی
⭕️ طنز ماجرا اینجاست که همین شکنجه گرها امروز شعار زن، زندگی، آزادی میدن
#پهلوی_بدون_فیلتر
📖#تا_سياهى_در_دام_شاه
🔱#داستانهاى_هزار_و_يك_شب_دربار
🔰خاطرات_پروين_غفارى
🌟💐🌟💐🌟💐
💐🌟💐🌟💐
🌟💐🌟💐
💐🌟💐
🌟💐
💐
💐قسمت اول 🌟
🔱داستانهاى_هزار_و_یک_شب_دربار
👑محمدرضا پهلوی به همراه دکتر نفیسی که پیشکار او محسوب می شد به مدرسه له روزه در سوئیس فرستاده شد.البته این اقامت با همراهی حسین فردوست دوست و همکلاسی بود که با اصرار و اجباررضا شاه ،محمدرضا راهمراهی کرد.
✔️حتماً میپرسین حسین فردوست کیه و چه طور با بچه شاه! همراه شد!!
🔱خلاصه اینکه بعداز مدتی از حضور در کالج له روزه سوئیس که از مدارس معروف اروپا بود و به علت شهریه بسیار گران اون ، که سالی هفت هزار تومان 😱
بود و فقط خانواده درباریان و ثروتمندان دنیا می توانستند اونجا درس بخونن، نظر محمدرضا به یکی از خدمه مدرسه جلب شد 😳
🔱 کلفت هایی که در مدرسه برای انجام امور خدماتی استخدام شده بودند اغلب مسن بودند ولی در میان آنها یک دختر زیبا و خوش قیافه ای بود که بدجور حواس محمدرضا رو پرت کرده بود 👱♀
👑اونقدر که محمدرضا همیشه با حسرت خاصی می گفت :
_چقدر دوست دارم این دختر را در آغوش بگیرم🤦♀
🔱 این موضوع برایش حسرت شده بود و نمی توانست کاری کند ،چون در صورت ارتباط خدمه با محصلین ،اخراج می شدند .
تا اینکه با ارنست پرون که به عنوان نظافتچی اونجا کار می کرد آشنا و صمیمی شد.....
ادامه دارد......
✍#امينه
📔برگرفته از كتاب ظهور و سقوط سلطنت پهلوى، خاطرات حسين فردوست 💐🌟
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
💠 سلسله جلسات #جرعه_ای_از_زیارت_عاشورا 21 ✳️ شرح معرفتی و کوتاه #زیارت_عاشورا 🎤 حجت الاسلام و المس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
1_454534592.MP3
3.25M
💠 سلسله جلسات #جرعه_ای_از_زیارت_عاشورا 22
✳️ شرح معرفتی و کوتاه #زیارت_عاشورا
🎤 حجت الاسلام و المسلمین استاد نصوری ( معاونت محترم ارتباطات و تبلیغ مرکز تخصصی مهدویت قم)
🎬 جلسه 2⃣2⃣
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میدونستین این خرچنگ ها زیر آب مثل هلیکوپتر پرواز میکنند!
https://eitaa.com/zandahlm1357
یک شرکت خدماتی در انگلیس به نام OliverTravel فقط با150هزار دلار کاری میکنه که تمام ابرهای بالای منطقه مراسم ازبین برن هوا کاملا آفتابی بشه تاخیال راحت در فضای بازعروسی گرفت 😐
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لباسهای نظامی جدید پرواز میکنند
لباسهای جدید با کمک دمنده جت به پرواز سرباز کمک میکنند تا مسیری را پرواز کند. بعضی از ارتشهای جهان این لباس را به تجهیزات عدهای از نیرویهای زمینی خود اضافه کردهاند تا سربازهایی مسئولیت پرواز با آنان را برعهده بگیرند
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فناوری Pavegen که از قدم زدن عابران پیاده برق و انرژی تولید میکنه
ما فقط نگاه😲
https://eitaa.com/zandahlm1357
حدود8میلیون گونه جانور درکره زمین است حدود6میلیون گونه درخشکی و 2میلیون گونه در آب اندتخمین میزنند که86% از گونههای خشکی91% از گونههای دریایی هنوز کشف نشدهاند!
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نکات مهم همسرداری به زبان طنز😊
🔴 #پیشنهاد_دانلود😂💖
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میگن فرزند نمک زندگیه😍
پیرمرد ۹۰ ساله یزدی صاحب فرزند شد
فرزند بزرگ این پیرمرد ۵۷ ساله است.
😏 جوان ها یه کم از این پدر عزیز یاد بگیرن!!!
یه دونه میاری و تمام؟
خجالت داره خدایی!😁
👶#فرزند_آوری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کارتون خاطره انگیزه بارباباپا😍
از سری کارتونهای دهه شصت
قسمت اول
درخواستی اعضا
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
.......: اخراج ابی ذر اجبارا بربذه حافظ- آنچه مسلّم است ابی ذر بمیل و اختیار خود ربذه را قبول و بآن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
.......:
آثار رحم و عطوفت از علی بن أبی طالب علیه السّلام
اگر با نظر دقت و انصاف و بی طرفی توجه کنید تصدیق خواهید نمود که اولی و الیق و احق باین رحم و شفقت و عاطفه مولانا امیر المؤمنین علیه السّلام بوده است که چون بر مسند خلافت ظاهری قرار گرفت بنابر آنچه تمام مورخین شما و مخصوصا ابن ابی الحدید مشروحا نوشته اند بدعتها را بر طرف نمود حکّام و مأمورین جور و فساد و فسّاق بنی امیّه و غیره را که در زمان خلافت عثمان بر ایالات مسلمین بامارت برقرار نموده بودند عزل نمود.
بعضی از سیاسیون ظاهربین و دوستان علاقه مند بمقام منیع و ارجمند آن حضرت پیشنهاد نمودند که چندی بگذارید این حکّام مانند معاویه و غیره در محل خود بمانند تا شما بر امر حکومت مستقر شوید آنگاه عزل آنها مانعی ندارد حضرت فرمودند و اللّه لا اداهن فی دینی و لا اعطی الریاء فی امری [۱] .
مرا وادار بمداهنه مینمائید ولی نمی دانید در مدتی که آنها از طرف من بحکومت برقرارند کما فی السابق بظلم و تعدی اشتغال دارند جواب آنها را در محکمۀ عدل الهی من باید بدهم و من چنین توانائی ندارم.
----------
[۱]: ۱) بخدا قسم مداهنه در دین و ریاء در امر نمی کنم.
و همین عمل عزل حکّام جور سبب مخالفت عدّه ای جاه طلبان مانند معاویه علیه الهاویه شد و مقدمۀ جنگهای جمل و صفین فراهم آمد.
اگر موقعی که طلحه و زبیر بتقاضای حکومت کوفه و مصر آمدند خدمت مولانا امیر المؤمنین علیه السّلام حکومت را بآنها داده بود از در مخالفت بر نمی خاستند و فتنۀ بصره و جنگ جمل را برپا نمی نمودند.
بعضی از مردمان قصیر الفکر ظاهر بین ایراد بسیاست مداری آن حضرت میگیرند؟ و حال آنکه مرکز سیاست عادلانه آن حضرت بود-منتها سیاست بمعنای عمومی که در نزد اهل دنیا معمول است که دوروئی و ریاء در اعمال و مداهنه و کذب و دروغ و مماشات با اعادی و فریب دادن آنها برای جلب منافع ظاهریه و غیره باشد البته در نزد آن حضرت که مجسّمۀ عدل و انصاف و ترس از پروردگار و معتقد بروز جزا بوده راه نداشته.
زمانی بالای منبر ضمن بیانات و خطابات گریه نمود از سبب گریه اش سؤال نمودند فرمود شنیدهام عساکر معاویه بر قریه ای از قراء فائق آمده خلخال از پای یک دختر یهودی که در جزیه و پناه اسلام است در آوردند.
رحم دلی آن حضرت با دوست و دشمن بالسواء بود با آن همه بدرفتاری هائی که عثمان با آن حضرت نموده بود (که ابی بکر و عمر گذشته از روزهای اول خلافت ابی بکر ظاهرا ابدا ننمودند) مع ذلک همین که عثمان از بالای بام برای آن حضرت پیغام داد در موقعی که محصور واقع شده بود که بعلی بگوئید نان و آب را بروی ما بسته اند فوری حضرت نان و آب تهیه دید و توسط دو فرزندش حسن و حسین علیهما السّلام برای او فرستاد چنانچه ابن ابی الحدید در شرح نهج و دیگران مفصّل نوشته اند.
رأفت و مهربانی آن حضرت بدوست و دشمن مورد انکار احدی نبوده آن قدر بزنان بیچاره و یتیمان درمانده مساعدت نمود که معروف شد به ابو الارامل و الایتام و المساکین زنی را با مشگ آب در دوره خلافت ظاهری در کوچه دید وامانده و خسته شده مشگ را از او گرفت بدون آنکه خود را معرفی نماید بدوش کشیده بمنزل او رسانیده آرد و خرما برای او برده و بچههای یتیم او را نوازش نموده در تنور نان برای آنها پخت و خیال آنها را راحت نمود.
خلیفه عثمان هم بجود و سخا و بخشش شهرت پیدا نمود اما به بستگانش از قبیل ابی سفیان و حکم بن ابی العاص و مروان بن حکم و غیره از بیت المال مسلمین بدون هیچ مجوز شرعی زیاده از حد میپرداخت؟!
#شبهای پیشاور....
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
#انسان_شناسی ۲۲۳ #استاد_شجاعی #حجهالاسلام_ولدی_عباسی 📌 تا نطفه در رحم مادر جایگزین نشده ، و در ا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
50.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ 🎬 #حرف_خاص
• تمام قدرتهای درونی، به تو روی خواهند آورد ، اگر بتوانی خود را تا این مقام برسانی!
• مقامی که شروعِ بالاترین قدرتها در نفس انسان است.
#استاد_شجاعی
@shervamusiqiirani - 217 karevan.mp3
23.27M
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍂🌺🍂
🌺
چنان در قید مهرت پای بندم
که گویی آهوی سر در کمندم
گهی بر درد بی درمان بگریم
گهی بر حال بی سامان بخندم
نه مجنونم که دل بردارم از دوست
مده گر عاقلی بیهوده پندم
#سعدی
🎶🎶🎶🎶
همه شب نالم چون نی
که غمی دارم که غمی دارم
دل و جان بردی امّا
نشدی یارم
با ما بودی بی ما رفتی
چون بوی گل به کجا رفتی
تنها ماندم تنها رفتی
چو کاروان رود فغانم از زمین بر آسمان رود
دور از یارم خون می بارم
فتادم از پا به ناتوانی اسیر عشقم چنان که دانی
رهایی از غم نمی توانم تو چاره ای کن که می توانی
گر ز دل بر آرم آهی
آتش از دلم خیزد
چون ستاره از مژگانم
اشک آتشین ریزد
چو کاروان رود فغانم از زمین بر آسمان رود
دور از یارم خون می بارم
نه حریفی تا با او غم دل گویم
نه امیدی در خاطر که تو را جویم
ای شادی جان سرو روان کز بر ما رفتی
از محفل ما چون دل ما سوی کجا رفتی
تنها ماندم تنها رفتی
به کجایی غمگسار من فغان زار من بشنو بازآ بازآ
از صبا حکایتی ز روزگار من بشنو باز آ
باز آ سوی رهی
چون روشنی از دیده ما رفتی
با قافله باد صبا رفتی
تنها ماندم تنها رفتی
#رهی_معیری
🌺
🍂🌺🍂
🍃🍂🌺🍃🍂🌺
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🆔 https://eitaa.com/zandahlm1357