تشنه و دريا
شفايافته: خانم الوندى
ساكن تربت حيدريه
تاريخ شفا: ۲۵ تيرماه ۱۳۷۲
بيمارى: تشنج
طنين پرشكوه نقاره ها، فضاى ملكوتى حرم را پر كرده بود، گلدسته هاى زيبا و گنبد طلا در دل شب مى درخشيدند. صحن انقلاب مملو از جمعيت بود و زائران موج موج در جذبه اى عارفانه فرو رفته بودند. هر از گاهى، صداى شيونى كه از ته دل بر مى خاست، فضاى صحن را مى شكست. نشسته بود كنار پنجره فولاد و سرش را تكيه داده بود به پنجره، زن و مرد مسنى كنارش نشسته بودند و با چشمانى غمگين نگاهش مى كردند.
رشته سبزى دور گردنش بسته بود كه يك سرش به يكى از شبكه هاى پنجره وصل بود، خيلىها مثل او دخيل حضرت شده بودند. چشمهايش را بسته بود. روسرى آبى رنگى سرش بود. صداى ناله هاى سوزناك دخيل شدگان و حاجتمندان زمزمه وار به گوش مى رسيد. دستش را برد طرف طناب و لمس كرد، چشمهايش را باز نمود. نگاه دردمند و اشك آلودش را به مادرش دوخت و پدرش كه خسته تر از هميشه به نظر مى رسيد و چشمهاى كم نورش را چسبانده بود به گنبد طلا و زير لب آياتى از قرآن را واگويه مى كرد.
چشمهايش را آرام بست،
دلشوره عجيبى داشت. فكر كرد چهارمين روزى است كه دخيل حضرت شده، ياد موقعى افتاد كه دكتر متخصص قلب در تربت گفته بود بايد به مشهد برود. زمان ضربه خوردنش را پى درپى به خاطر آورد. تمنا و التماس عجيبى توى صداها بود، يه قطره اشك گرم و زلال از زير پلكهاى بسته اش روى گونه اش غلتيد.
مطب دكتر « ب » در مشهد به خاطرش آمد كه دقيق و با وسواس معاينه اش كرده بود و چقدر برايش سخت بود كه به آنها جواب منفى بدهد و فرستاده بودشان پيش دكتر ديگرى كه او هم بعد از معاينه زياد گفته بود هر لحظه امكان تشنج و شوك بيشترى وجود دارد و ممكن است خطرناكتر هم بشود.
يادش آمد غروب بود كه از دور گنبد پرشكوه و زيبا را ديده بودند نورى خيره كننده از گنبد برمى خاست كه تمام نور چراغهاى تنهايى را پس مى زد، نورى كه رخنه بر سياه ترين قلبها مى كرد و رعشه بر دلها مى انداخت. خوابش برده بود، هيچ صدايى را نمى شنيد، انگار كه از خاكيان دور شده بود، توى خواب هم مى خواند و توى دلش اشك مى ريخت.
ناگهان نورى خيره كننده اطرافش را گرفت. نورى از جنس آسمان ماورايى و ملكوتى، بوى گلاب و عطر بهشتى مغز سرش را پر كرد و آن قدر لطيف و غيرزمينى بودند كه دلش مى خواست با تمام وجود آنها را حس كند. رنگى سبز و شفاف عمق نور سفيد را
شكافت و سيدى با قامتى بلند در برابر ديدگان مبهوتش ظاهر شد، تبسمى زيبا و مليح بر لب داشت و عصايى سبز رنگ قامتش را پوشانده بود. عمامه اى سبز بر سر مباركش بود. تازه يادش آمد كنار پنجره فولاد است و دخيل حضرت شده، ندايى از ته دلش برخاست:... بخواه تا شفايت دهد.
دهان باز كرد، اشك پهناى صورتش را پر كرده بود، زبانش به لكنت افتاده بود، از ته دل و از عمق جان تمام ذره هاى وجودش زار زد: آقاجان، نجاتم بدهيد!
صدايى مهربان و دلنشين شنيد. آن قدر صدا خوب و گوشنواز بود كه حس كرد از جايى دور و پاك مى آيد: دخترم! تو را كه يك بار شفايت دادم. اين بار هم شفايت مى دهم و كارى مى كنم كه ندانى كارت از كجا درست شده. با دستهايى كه از جنس نور بودند حبه اى خوراكى به او دادند و او با هر دو دست آن را گرفت و به دهان برد.
دست به سينه گذاشت و خم شد، بعد دستها را به سوى آسمان بلند كرد و بلافاصله بيدار شد.
طناب دور گردنش باز شده بود، بلند شد و ايستاد، صداى فرياد مادرش را شنيد و بعد هجوم مردم را به طرف خودش ديد. جمعيت اطرافش را گرفتند، پدر در آغوشش گرفت مادر او را بر سينه فشرد، و اشك شوق بود كه گلزار گونهها را آبيارى مى كرد
، خيل عظيم زائران مى گريستند. گويى شب شكسته بود، و ماه نقره فام در پهنه آسمان رها بود.
#دانستنیهای امام رضا علیه السلام
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
- راهیابی جریان غلو به وقف: جریان وقف بر امام موسی کاظم (علیه السلام)، عده ای دیگر از سودجویان را ن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
- تلاشهای واقفیان:
اشاره
واقفیان در جهت اثبات آراء و عقایدشان و نیز جذب افراد بیشتر، دست به اقداماتی زدند و در واقع مبارزاتی را شروع نمودند که این تلاشها و مبارزات که در ابعاد و زوایای مختلفی انجام میگرفت، عبارت بودند از:
الف) تبلیغ آموزه ها:
اشاره
یکی از شیوههای واقفیان در ترویج عقاید و اندیشه هایشان، انجام امور فرهنگی و تبلیغی بود که در این راستا به نوشتن کتاب، تعلیم و تربیت شاگرد و نیز جعل و تحریف احادیث روی آوردند، که در ادامه با آوردنِ نمونههایی به شرح بیشتر آنها میپردازیم:
۱- نوشتن کتاب
واقفیان برای اثبات آراء و اقوالشان کتابهای زیادی نوشتند، و نکته ای که بیشتر قابل ملاحظه است، تألیف کتابهایی توسط آنها در موضوع غیبت مهدی میباشد؛ و جالب آن که، آنان در این کتابها به طور عمده به ذکر روایات نقل شده از رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) و ائمه: در خصوص مهدی و قائم آل محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) پرداخته و سپس آنها را بر امام هفتم (علیه السلام) تطبیق داده و آن حضرت (علیه السلام) را همان مهدی موعود معرفی میکردند. [۱]
----------
[۱]: حسن حسین زاده شانه چی، واقفیه، فصلنامه تاریخ اسلام، سال ششم، ش ۲۳، پاییز ۱۳۸۴، صص ۷۲-۷۳.
علی بن حسن طاطری کوفی که از او – به خاطر عقاید
منتشره اش در اصول و مبانی اعتقادی واقفه – به عنوان دانشمندترین فرد در میان واقفیه یاد شده است [۱]، کتابهای زیادی در دفاع از مذهبش نوشت. شمار کتاب هایش را بیش از سی کتاب ذکر کرده اند. [۲] که از جمله آنها کتابی تحت عنوان الغیبة میباشد. [۳]
حسن بن محمد بن سماعه (م ۲۶۳ ق) [۴] که در واقفی گری متعصب خوانده شده است [۵]، یکی دیگر از فقها و شیوخ واقفیه بوده [۶] و تألیفات زیادی از جمله کتابی با نام الغیبة داشته است. [۷]
علی بن احمد علوی موسوی یکی از سران واقفیه بود که وی نیز در دفاع از مذهبش کتاب نوشته بود. [۸] ظاهراً کتابهای الغیبة که از نخستین روزهای به وجود آمدن واقفه، نگارش آنها آغاز شد، پایههای این فرقه را به شدت محکم کردند. [۹]
----------
[۱]: مونتگمری وات، نکاتی از فهرست شیخ طوسی مربوط به دوران اولیة امامت، ترجمة سید جلال حسینی بدخشانی، یادنامه شیخ طوسی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ۱۳۵۴، ج ۳، ص ۵۸۳.
[۲]: طوسی، الفهرست، پیشین، ص ۱۵۶.
[۳]: نجاشی، پیشین، ص ۲۵۵.
[۴]: طوسی، الفهرست، پیشین، ص ۱۰۳.
[۵]: نجاشی، پیشین، ص ۴۱.
[۶]: نجاشی، پیشین، ص ۴۰.
[۷]: طوسی، پیشین.
[۸]: طوسی، الغیبة، پیشین، ص ۴۳.
[۹]: م. علی بیوکارا، دودستگی در شیعیان امام کاظم (علیه السلام) و پیدایش فرقه واقفه، ترجمة وحید صفری، علوم حدیث، ش ۳۰، سال ۱۳۸۲، ص ۱۸۲.
#فرقه_های_درون_شیعی
✍نعمت الله صفری
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
#نظام 🔻نظر استاد رحیمپور در مورد قضیه #فساد_چای ... @zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#امام_زمان عج
🔻 به غرب و غربزدههایی که میگن شما واقعبین نیستید بگید اتفاقا شما واقعبین نیستید❗️
چون زندگی ابدی انسان، پس از مرگ رو نمیبینید❗️
⬅️ سوال اصلی زندگی این نیست که چیکار داری میکنی! سوال اصلی اینه که چرا داری میکنی؟
🎙️ استاد حسنرحیمپورازغدی
#ارسالی_مخاطبین
@zandahlm1357
چشم به راه - قسمت سی و هفتم.mp3
11.53M
🎬 قسمت: سی و هفتم
👇👇👇👇👇👇
قابل توجه اعضاء محترم این مجموعه از فایلها تاریخشون به روز نیست
@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
🎥 پویانمایی زیبای سلام بر ابراهیم 📀 قهرمانی ، جنگی ، هیجانی 💿 قسمت هفتم @zandahlm1357 #پویانمایی #ک
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
50M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 پویانمایی زیبای سلام بر ابراهیم
📀 قهرمانی ، جنگی ، هیجانی
💿 قسمت هشتم
@zandahlm1357
#پویانمایی #کارتون #انیمیشن
#سلام_بر_ابراهیم
گفتند سردار را کی شهید کردند؟ گفتم وقتی ما خواب بودیم و بعد به این فکر کردم که نکند خواب بمانیم و دشمن هرچه خواست بکند اما هم چنان که امام راحل مان گفتند " خون شهیدان ما امتداد خون شهیدان کربلاست و راه شهید سلیمانی ادامه دارد چون مکتب شهیدان فراموش نشدنی است.
حقیقت جویی، ظلم ستیزی، عدالتخواهی چیزی نیست که بتوان با خمپاره و راکت و پهباد خاموش کرد خون شهید میجوشد، ریشه میکند، جوانه میزند و درختی تنومند میشود.
در غم فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله دوران دفاع مقدس همین بس که بگوییم سردار فاتح دل ها، داغ جدایی ات آتش حسرت به دلمان زد تو بی خوابیها کشیدی تا خواب بر
مردم ایران حرام نشود و سالها جنگیدی تا پای دشمنان به این سرزمین پرافتخار باز نشود و چناچ چه همسرت با سوز دل گفت، سردار علم ات بر زمین نمی ماند...
"سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس که در دوران دفاع مقدس فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله متشکل از استانهای هرمزگان، کرمان و سیستان و بلوچستان دو دهه پیش در یادواره ای در استان هرمزگان جایگاه این استان در دوران دفاع مقدس را بسیار ارزنده دانسته است".
در بخشی از صبحتهای سردار سلیمانی آمده است: «بندرعباس و استان هرمزگان
در دفاع مقدس نقش بسیار ارزنده اما مظلومانه ای دارد، مظلومانه از این بابت که شاید کسی خیلی نمی داند که در استان هرمزگان ۱۲۰۰نفر در صحنه دفاع مقدس به شهادت رسیدند، مثل مظلومیت خود بچههای استان هرمزگان ساکت، مظلوم، پرمعنویت، اما در مقابل دشمن کوره ای از آتش و حرارت، در همه جاهای جنگ، هرمزگان بود. بانی یا موتور محرکه پنج یا شش عملیات مهم هرمزگان بود، بخش عظیمی از پیروزیهای عملیات والفجر هشت مدیون رزمندگان هرمزگان است.
عملیات خیبر، بدر، کربلای چهار، کربلای پنج و عملیاتهایی که در هور شکل گرفت غیر از اینکه عملیاتهایی که در جنگ حضور شرکت داشتند، از عملیات طریق القدس دقیقا چهرههایی در ذهنم هست تا آخرجنگ. در این واحد دریایی در این عملیاتهایی که ذکر کردم، محور اصلی بچههای هرمزگان بودند حداقل در لشکر ثارالله. در واحد تخریب بهترین بچههای هرمزگان بودند، در واحد اطلاعات عملیات جزو بهترینها بودند. در ستاد لشکر ثارالله شهید حاج علی حاجبی بی نظیر بود، جوانی از خانواده فقیری متعلق به روستایی در رودان که شده بود شمع محفل رزمندگانی
که از این سه چهار استان باهم بودند، همه او را دوست داشتند بهش عشق میورزیدند، لذا هرمزگان در جنگ نقش بسیار ارزنده ای داشت».
#سرباز_قاسم_سلیمانی
@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
شجاعت امیرالمؤمنین (علیه السلام) در نبرد خیبر با پیمان شکنی قوم یهود و توطئه برای قتل پیامبر (صلی ا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فرار ابوبکر و عمر، رشادت و شهامت امیرالمؤمنین (علیه السلام)
در یکی از روزها، به دستور پیامبر (صلی الله علیه و آله) «ابوبکر» با سپاهی حرکت کرد و با پرچم سفید تا لب دژ آمد. مسلمانان نیز به فرماندهی او حرکت کردند، ولی پس از مدتی بدون نتیجه بازگشتند و فرمانده و سپاه هر کدام گناه را به گردن یکدیگر انداخته و همدیگر را به فرار متهم نمودند.
روز دیگر رسول خدا (صلی الله علیه و آله) پرچم را به «عمر» داد. او نیز داستان دوست خود را تکرار نمود و پس از بازگشت از صحنه نبرد، با توصیف دلاوری و شجاعت فوق العاده رئیس دژ «مرحب»، یاران پیامبر (صلی الله علیه و آله) را مرعوب ساخت.
این وضع، پیامبر (صلی الله علیه و آله) و سرداران اسلام را سخت ناراحت کرده بود. در این لحظات حضرت، افسران و دلاوران ارتش را گرد آورد، و لب به سخن گشود و فرمود:
«لأعطین الرایه غدا رجلا یحب الله و رسوله و یحبه الله و رسوله کرارا غیر فرار لایرجع حتی یفتح الله علی یدیه؛ فردا پرچم را به دست کسی خواهم سپرد که خداوند و رسولش را دوست دارد و خدا و رسولش نیز او را دوست دارند، همان کسی که یورش برنده بر کفار است و هرگز از صحنه نبرد نمی گریزد، و بر نمی گردد مگر آنکه خداوند به دستان پر توان او فتح و پیروزی را برای مؤمنان به ارمغان آورد. »
روز بعد همه گردن کشیدند و مشتاق بودند که ببینند رسول خدا (صلی الله علیه و آله) چه کسی را معرفی مینماید، که حضرت (صلی الله علیه و آله) فرمودند: علی بن ابی طالب (علیه السلام) کجاست؟ گفتند: او را درد چشم حاصل شده.
فرمود: او را نزد من بخوانید. حضرت حاضر شد و به برکت وجود نبی اکرم (صلی الله علیه و آله) چشمان علی بن ابی طالب۹ شفا یافت. [۱]
----------
[۱]: . الامالی الصدوق ۶۰۳؛ الخصال الصدوق ۳۱۱؛ روضة الواعظین ۱۲۷؛کتاب سلیم بن قیس ۴۰۹؛ شرح الاخبار ۱/۳۰۲؛ الارشاد المفید ۱/۶۴؛ مسند احمد ۵/۳۳۳؛ صحیح البخاری ۴/۲۰؛ صحیح ابن حبان ۱۵/۳۳۷؛ المعجم الکبیر ۶/۱۵۲ و...
#هفتمین_زیارت
#فاطمه_سادات_درچه_ای
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
بطلمیوس گوید: از اینکه سخن اشتباهی نگفته ای راضی تر باش، تا اینکه سخن ناصوابی بگویی. خوشحالی افلاط
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
نمی دانم
سقراط گوید: اگر این نبود که «نمی دانم» خبر از دانایی بود، همواره میگفتم نمی دانم.
افراط در محبت
نیز گفته است: محبت را یک باره برای دوست آشکار نکن، چون وقتی از تو تغییر بیند، دشمن تو شود.
خطابه
در «مثل السائر» آمده است: ابن خشاب در بسیاری از علوم، مخصوصاً در علوم عربی امام
بود. وی در جلسه افسانه سرایان و شعبده بازان شرکت میکرد، وقتی دانش پژوهان او را در مجلس درس نمی دیدند، میدانستند در آن مجالس است. به او گفتند: تو امام در دانش هستی چرا در چنین مجالسی شرکت میکنی؟ در پاسخ گفت: اگر میدانستید من در این مجالس چه بهرههایی میبرم، مرا ملامت نمی کردید. من همواره از محاورات این عده و خطابات آنها که بین هذیانهای آنها صادر میشود بهره میبرم.
اگر من خود بخواهم مانند آنها بگویم، توان آن را ندارم، من حاضر میشوم تا آن حرفها را بشنوم.
#کشکول شیخ بهاء
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
🔰 سلسله سخنرانی های #زمانه_ات_را_بشناس 19 🌀 بازخوانی تحلیل های مهم #وقایع_تاریخی مقام معظم رهبری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
زمانه ات را بشناس 20.MP3
4.69M
🔰 سلسله سخنرانی های #زمانه_ات_را_بشناس 20
🌀 بازخوانی تحلیل های مهم #وقایع_تاریخی مقام معظم رهبری
🎬 جلسه 0️⃣2️⃣
🎤 با تدریس #استاد_عبادی
👈برای آشنا شدن جوانان انقلابی با تحلیل های #تاریخی رهبری عزیز، در نشر این فایلها حتی با لینک خودتان، همکاری بفرمایید
@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
تحريك همسران پيغمبر (صلّى الله عليه وآله) عايشه براى موفقيت كامل خود در براندازى خلافت مشروع اميرال
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
جنگ جمل
هواخواهان عثمان در مكه اجتماع كردند. عبدالله بن عامر بن كريز استاندار معزول عثمان در بصره، حركت پيمان شكنان و خون خواهان عثمان به بصره و تصرّف آن شهر را طراحى كرد. يعلى بن اميه حاكم دزد و معزول عثمان در يمن، با اموال غارت شده خود بيشتر مخارج گردآورى اين گروه را تأمين كرد. در ربيع الاول سال ۳۶ هجرى پيمان شكنان به فرماندهى طلحه و زبير به سوى عراق حركت كردند. [۱]
پيمان شكنان براى آن كه على (عليه السّلام) زودتر از آنها به بصره نرسد، با سرعت به سوى عراق تاختند و در نزديكى بصره فرود آمدند. اميرالمؤمنين (عليه السّلام) با حداكثر ۷۰۰ نفر از مدينه به تعقيب آنها پرداخت و سهل بن حنيف انصارى را به جاى خود به حكومت مدينه گماشت.
----------
[۱]: . نگاه كنيد به: الامامة و السياسة، ج ۱، ص ۵۷ و تاريخ يعقوبى، ج ۲، ص ۱۸۱ و تاريخ طبرى، ج ۴، ص ۴۵۰ و كتاب الفتوح، ج ۲، ص ۴۴۹.
اشغال بصره
عثمان بن حنيف بزرگانى را از بصره براى مذاكره و بازداشتن عايشه و زبير و طلحه از خون ريزى و پيمان شكنى روانه كرد، اما آنها در نهايت تصميم خود بر ايستادگى و جنگ را اعلام داشتند.
عثمان بن حنيف ناچار به مقابله شد. سپاه بصره را بسيج كرد و در برابر ناكثين ايستاد. قدرت برتر پيمان شكنان و ترديد بصرىها باعث شد تا روز بعد، پس از درگيرى خونين ديگرى، عثمان بن حنيف مجبور به پذيرش صلح موقتى شود.
عثمان بن حنيف به دار الاماره بازگشت و سپاه خود را از حالت جنگى خارج كرد. از سوى ديگر ناكثين وارد بصره شدند و پس از چند روز برخلاف توافق قبلى، اقدام به جلب قبايل مختلف براى خون خواهى عثمان كردند. آنها عثمان را دستگير كردند و تا حد مرگ زدند؛ آن گاه تمام موهاى صورتش را كندند و به زندان انداختند. سپس هفتاد تن از مأموران و نگهبانان حكومت بصره را به طرز فجيعى سر بريدند. پس از آن پيمان شكنان بصره را به طور كامل اشغال كردند. نبردى كه طى آن بصره اشغال شد، جمل اصغر نام گرفت. [۲]
----------
[۲]: . نگاه كنيد به: الامامة و السياسة، ج ۱، ص ۶۵ و تاريخ يعقوبى، ج ۲، ص ۳۶۷ و شرح نهج البلاغة، ج ۲، ص ۱۶۶.
#تاریخ_ تشیع
✍️استاد محمد حسین رجبی
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅مجری : آیا کوروش خیر خواه و نوع دوست بود؟
🔹پاسخ : خیر🔹
🔻ایشان کیست!؟
دکتر پل ریچارد برگر متخصص بنام تاریخ باستان و کاشف و مترجم نصف کمتر منشور کوروش هستند(منشور طی دو مرحله کشف می شود، بخش اول توسط هرمز رسام و بخش دوم توسط همین دکتر برگر)
تاکید می کنیم ایشان کاشف نصف کمتر منشور کوروش است
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
با فرا رسيدن سي و يكمين روز ماه ميهراس و اضطراب در تهران فروكش كرده بود: مفتخرم كه به اطلاع وزارت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
«كميته انقلاب سرخ ايران» و «جمهوري گيلان»
در ۱۴ ژوئن، كالدول ظهور گروه جديدي را گزارش ميكند: «در ارتباط با مشكلاتي كه بلشويكها در ايران به وجود آورده اند مفتخرم به ضميمه اين نامه ترجمه يادداشت ادواري وزارت خارجه ايران در مورد اشغال خاك ايران توسط بلشويك ها، و نيز
مذاكرات دولتين ايران و روسيه شوروي در اين باره را ارسال نمايم. اوضاع به قدري نامعلوم است كه هيچ كس نمي تواند رفتار بلشويكها را پيش بيني كند و آنها نيز سخت مورد سوءظن هستند. همچنين ترجمه دو تلگرامي كه از سوي «كميته انقلاب سرخ ايران» در رشت، به سفارت ما رسيده، براي شما ارسال ميشود. محتواي اين تلگرامها آشكار بوده و نيازي به توضيح ندارد. با اين حال هنوز نمي توان به اين «اعلام استقلال» در گيلان اهميت چنداني داد و بعيد به نظر ميرسد كه اين جنبش آنچنان پيشرفتي داشته باشد كه بتواند اثر جدي برجاي بگذارد. » اولين تلگرام كميته انقلاب سرخ ايران در تاريخ ۱۲ ژوئن ۱۹۲۰ به سفارت آمريكا رسيد: «سفارت خانههاي آمريكا، فرانسه و ديگر نمايندگان و سفراي خارجي در تهران! به نام ملت ايران، كميته انقلاب سرخ ايران، كه در هجدهم رمضان ۱۳۳۸ (۶ ژوئن ۱۹۲۰) به پاخاسته است، با اعلام دولت موقت جمهوري در ايران، نظام شاهنشاهي را منسوخ اعلام ميكند. با كمال احترام از سفارت محترم شما تقاضا ميشود اين مسئله را به اطلاع دولت
خود و ديگر سفراي خارجي در پايتخت برسانيد. (امضا) كميته انقلاب سرخ ايران. » دومين تلگرام از اين قرار است: «اعلاميه اي براي سفارتهاي محترم آمريكا، فرانسه و ديگر مقامات و سفراي خارجي حاضر در تهران؛ پس از آغاز جنگ جهاني، دولت انگلستان به منظور عملي كردن اهداف نامشروع خود از طرق ظالمانه، بي طرفي ايران را زير پا گذاشته و نيروهاي نظامي انگليسي را به خاك ايران وارد كرد. بنابراين سلطنت و ملت ايران را به سمت فساد و انحطاط سوق داد. در پاسخ به شكايات بي شمار مردم ايران، دولت انگلستان صريحاً متعهد شد كه پس از جنگ بين الملل، ايران و مردم آن از شر سربازان انگليسي خلاص خواهند شد. جنگ پايان يافت و صلح رسماً برقرار شد، اما در غياب مجلس، فشار و محدوديتهاي تحميل شده بر مردم ايران بيشتر شد؛ در پايتخت و ديگر مناطق و استانها حكومت نظامي اعلام كردند. آنها توافقنامه شرم آوري با كشور ما منعقد كردند كه اساساً مخالف خواستههاي ملي ما است. علاوه بر اين آنها مانع شدند كه در جمع بشر دوستان، اعتراض خود را آشكار كرده و فرياد مردم ستم ديده ايران را به گوش همه برسانيم. به نام تمامي مردم ايران، شوراي جمهوري ايران، قبل از آمدن به تهران، در گيلان دولت جمهوري اعلام كرده است و تمام توافقنامهها و قراردادهايي را كه پيش از تشكيل پارلمان جمهوري در پايتخت ميان دولتين ايران و انگلستان منعقد
شده و يا منعقد خواهد شد، رد كرده و آنها را غيرقانوني و كأن لم يكن اعلام ميكند. (امضا) كميته انقلاب سرخ ايران. » [۱]
----------
[۱]: گزارش كالدول و ضمائم، شماره ۵۹۳، ۲/ B۰۰. ۸۹۱، مورخ۱۴ ژوئن ۱۹۲۰
📚از قاجار تا پهلوی
✍محمد قلی مجد
https://eitaa.com/zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
🌟💐🌟💐🌟💐 💐🌟💐🌟💐 🌟💐🌟💐 💐🌟💐 🌟💐 💐 💐قسمت سی ام 🌟 🔱داستانهاى_هزار_و_يك_شب_دربار 🔰خاطرات_پروين_غفارى 🔱شاه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا