#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
تعاملات مالی با خانوادهها 👨👩👧👦 اشاره👇 تعاملات مالی با خانوادهها را میتوان در سه حالت دسته بند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
استغنا
محور مهمی که در تعاملات مالی با خانواده باید در نظر داشته باشید، این است که هر میزان خودتان را از دیگران بی نیاز کنید، به همان میزان توانمند و مستقل خواهید شد. این قاعده را به خاطر داشته باشید که رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) فرموده اند: «مَنِ اسْتَغْنَى اَغْناهُ اللهُ. » [۱] (کسی که اظهار بی نیازی کند، خداوند بی نیازش میکند. ) در واقع، بی نیازی و غِنا یک انتخاب است. شما میتوانید خودتان را بی نیاز کنید. راهش این است که احساس نیازمندی به دیگران را از خودتان دور کنید. وقتی یاد گرفتید که خودتان باید نیازهایتان را برطرف کنید و نیازمند کمک دیگران نباشید، در واقع بی نیاز شده اید. در این موقعیت یاد میگیرید به اندازۀ نیازهای خودتان تلاش کنید؛ نه اینکه مقداری تلاش کنید و برای برطرف کردن باقی نیازهایتان، به امید کمک دیگران باشید.
یکی از صحابۀ رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) که فقر و تنگدستی بر او چیره شده بود، با مشورت و پیشنهاد همسرش تصمیم گرفت وضع خود را برای پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) شرح دهد و از آن حضرت پولی دریافت کند. با همین نیت نزد رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) رفت؛ ولی قبل از آنکه حاجت خود را بگوید، این جمله را از زبان رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) شنید: «هرکس از ما کمکی بخواهد، ما به او اعطا میکنیم؛ ولی اگر کسی بی نیازی بورزد [و دست حاجت پیش مخلوقی دراز نکند]، خداوند او را بی نیاز خواهد کرد. » با خود اندیشید که مقصود پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) او بوده است؛ بنابراین بدونِ اینکه چیزی به آن حضرت بگوید، به خانه برگشت.
همسرش با اطلاع از این مطلب گفت: «رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) نیز انسان است [و از نیّت تو خبر ندارد]. برو و وضعیت فقرمان را به ایشان بگو [و کمکی دریافت کن]. مرد رفت؛ ولی دوباره همان جمله و قانون را از رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) شنید که: «هرکس از ما کمکی بخواهد، ما به او کمک میکنیم؛ ولی اگر کسی بی نیازی بورزد، خداوند او را بی نیاز میکند». این
----------
[۱]: محمدبن یعقوب کلینی رازی، الاصول من الكافی، ج ۳، ص۳۵۶.
دفعه نیز بدونِ اینکه حاجت خود را بگوید، به خانه برگشت و چون خود را همچنان در چنگال فقر، ضعیف و بیچاره و ناتوان میدید، برای سومین بار به همان نیت به مجلس رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) رفت و باز همان جمله را شنید.
آن صحابه فهمید که رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) با این جمله منظوری دارند و باید کاری انجام دهد. تیشه ای قرض گرفت، به صحرا رفت، هیزم جمع کرد، فروخت و لذت حاصل از دسترنج خودش را چشید. روزهای دیگر به این کار ادامه داد تا تدریجاً توانست از همین پول برای خود تیشه و حیوان و سایر لوازم کار را بخرد؛ سپس بازهم به کار خود ادامه
داد تا صاحب سرمایه و غلامانی شد. روزی نزد رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) رفت و ماجرا را تعریف کرد. پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) تبسم کنان فرمودند: «به تو گفتم که هرکس از ما کمکی بخواهد، به او میدهیم؛ ولی اگر بی نیازی بورزد، خداوند او را بی نیاز میکند. » [۱] این گونه مرد به بی نیازی رسید و خودش را توانمند ساخت.
----------
[۱]: محمدبن یعقوب کلینی رازی، الاصول من الكافی، ج ۳، ص۳۵۸و۳۵۹.
ازطرفِ دیگر وقتی ریشۀ نیاز از دیگران را از خودتان دور کنید، به اندازۀ درآمدی که دارید، هزینه خواهید کرد. این نیز مکانیزمی دیگر برای بی نیازی است. مدیریت کردن مخارج برایِ اینکه از دیگران طلب کمک نکنید، همان چیزی است که از آن به قناعت یا کفاف یاد شده است. [۲] امام کاظم (علیه السلام)
دراین باره فرموده اند: «کسی که به میزان کفایتش قناعت کند، میتواند اظهار بی نیازی کند و بی نیاز خواهد شد و کسی که به میزان کفایتش قناعت نکند، هیچ گاه طعم غنا و بی نیازی را نخواهد چشید. » [۳]
بی نیازی حالتی درونی است که باید انتخابش کنید و بخش دوم این انتخاب، این است که به نیازهای خودتان اکتفا کنید تا بی نیاز شوید.
با کمال احتیاج از خلق استغنا خوش است
با دهان تشنه مردن بر لب دریا خوش است [۴]
مزیّت عمدۀ اظهار بی نیازی و استغنا، کسب عزت نفس است. کسی که هیچ نیازی به دیگران ندارد، عزت نفس مطلوبی دارد و مانند
سایر مردم با اتکا به نیروی خودش زندگی را اداره میکند؛ اما اگر پایۀ زندگی را بر کمک والدین بنا کردید، در واقع به فرزند بودن خودتان ادامه داده اید. حق بدهید که در این وضعیت، آنها بگویند: «باید دور و بَرشان را گرفت: بچه اند دیگر! » مشخص است که همین مطلب، باب مداخلۀ آنها را به زندگی شما باز میکند.
----------
[۲]: نک: عبدالواحدبن محمد تمیمی آمدی، تصنیف غرر الحکم و درر الکلم، ص۳۹۱.
[۳]: حسن بن علی بن شعبۀ حرّانی، تحف العقول عن آل الرسول (صلی الله علیه و آله و سلم)، ص۳۸۸.
[۴]: سرودۀ محمدعلی صائب تبریزی، شاعر قرن یازدهم هجری.
#تار_و_پود_عاشقی
@zandahlm1357
#مجله_مجازی_تازنده ایم_ رزمنده ایم
🔊سـلـسـلـه آمـوزشهـــــای تربیتی #عطر_خوش_زندگی 👤#حــجــت_الاســـــلام_تـراشـیـون 📚موضوع: #تربیت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
جلسه تربیتی دفتر مقام معظم رهبری در قم-۴ آذر ۱۴۰۲ (pitch ۰٫۰۰ - tempo 100) AETrim1701191773286.mp3
12.52M
🔊سـلـسـلـه آمـوزشهـــــــــای تربیتی
#عطر_خوش_زندگی
👤#حــجـــت_الاســــــلام_تـراشــیــون
📚موضـوع: #تـربـیـت_نـسـل_آیـنـده
🔹قسمت شانزدهم
🔻سر فصل موضوعــــــات:
▫️علل تغییر سبک زندگی
▪️اولویت و ارتبـــــاط تغذیه با خواب
▫️نکــاتی در مورد وعده های غذایی
▪️هویتمادری ارجع بر تمام نقشها
▫️علل مهم بـودن تـغذیـه در تربیت
▪️بـرنـــــامـه غـذایـی روزانـه
@zandahlm1357
13.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌸پیشرفت معنوی در تحمل سختی های زندگی
♻️اجر صبر بر #بداخلاقی همسر
همسرداری
پیشرفت_معنوی
صبر
#دکتر_سعید_عزیزی
@zandahlm1357
💑 دختــر و پســر هردو سازگار باشــند!
🔸رهبــر انقلاب: در قدیــم بیشــتر میگفتند دختر باید سازگار باشد. برای پسر کأنّه وظیفه سازگاری را قائل نبودند. اسلام این را نمیگوید.
🔸اسلام میگوید که دختر و پسر هر دو باید سازگار باشــند، هر دو باید بسازند. باید بنا را بر این بگذارند که زندگی خانوادگی را سالم و کامل و آرام و همراه با محبّت و عشقِ متقابل اداره کنند و این را ادامه بدهند و حفظ کنند.
🔸اگر چنانچه ان شاء الله این فراهم شد، که فراهم کردنش هم با تربیتهای اسلامی مشکل نیست، این خانواده همــان خانوادهی سالمــی خواهــد بــود که اسلام معتـقد به اوست.
@zandahlm1357
8.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
توپ درست کن 😍👏
@zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یه گلدون گل زیبا تقدیم نگاهتون😍🪴
@zandahlm1357