👈 #نامه_امام_صادق_به_شیعیان
💠 نامهاى كه امام صادق (ع) به جماعت شيعيان و يارانش نوشته است
اما بعد ...
🔰 از پروردگارتان عافيت بخواهيد، نرمش و وقار و آرامش و آبروى خود را حفظ كنيد، از آنچه خوبانتان بركنارند بر كنار باشيد با اهل باطل مدارا كنيد، ستم آنها را بر خود هموار سازيد و با آنها نستيزيد ( منظور افرادی هستند که عقاید باطل نسبت به شیعه دارند اما دشمنی و جنگ ندارند و ممکن است کمی اذیت و آزار کنند اما صبر در اینجا بهتر است)، حق مسلمانى را ميان خودتان و آنها مراعات كنيد. گاهى كه با آنها همنشين و در آميزش و در گفتگو شويد، شما از همنشينى و آميزش و ستيزگى با آنها بايد تقيه را رعايت كنيد كه خدا بشما فرمانش را داده است
🔰دعا بسيار بخوانيد كه خدا بندههاى دعا كن خود را دوست دارد، و به بندههاى مؤمنش وعده اجابت داده، و خداوند روز قيامت دعاى مؤمنان را از كردارشان محسوب دارد، و ثوابش را بهشت افزايد، تا توانيد در هر ساعت از شب و روز ذكر خدا بسيار كنيد زيرا خداوند فرموده او را بسيار ذكر كنيد، و خدا ياد كن هر مؤمنى است كه او را ياد كند، هيچ كدام از بندههاى مؤمنش ياد او را نكند جز اينكه خدا هم او را به خير ياد كند.
🔰 بر شما باد كه وقت نماز را حفظ كنيد و خصوص نماز وسطى(ظهر) را و براى خدا نمازگزار باشيد چنانچه خدا در كتاب خود به مؤمنان كه پيش از شما بودند فرمان داده، بر شما باد كه مسلمانان مستمند را دوست بداريد زيرا هر كس آنان را كوچك شمارد و بر آنها تكبر كند از دين خدا لغزيده، و خدا زبونكننده و بدخواه او است، و پدر ما رسول خدا (ص) فرموده: پروردگارم بمن فرموده مستمندان مسلمان را دوست بدارم، و بدانيد كه هر كس يك مسلمان را حقير شمارد خدا ببدخواهى و حقارتش دچار كند تا مردمش سخت دشمن دارند.
🔰 از خدا بپرهيزيد در باره برادران مسلمانان و مسكين خود زيرا آنان بشما حق دارند كه دوستشان بداريد، زيرا خدا پيغمبرش را فرموده تا آنها را دوست بدارد، و هر كه دوست ندارد كسى را كه خدا بدوستى او فرمان داده خدا و رسولش را نافرمانى كرده، و هر كه خدا و رسولش را نافرمانى كند و بر آن وضع بميرد از گمراهان مرده است.
🔰بپرهيزيد از بزرگ منشى و تكبر، زيرا بزرگى رداء خدا است، و هر كه با خدا در رداء او بستيزد خدايش روز قيامت بشكند و خوار كند.
مبادا بر يك ديگر بشوريد كه اين كار خصلت نيكان نيست، هر كه بشورد خدا شورشش بر سر خودش چرخاند و يارى خدا از آن كسى است كه بر او شورش شده، و هر كه را خدا يارى كند پيروزى رسدش از طرف خدا.
🔰مبادا به يكديگر حسد ببريد زيرا حسد ريشه كفر است.
🔰مبادا بر ضرر مسلمان مظلومى كمك كنيد تا بدرگاه خدا بر شما نفرين كند، و براى او در باره شما اجابت شود. زيرا پدر ما رسول خدا (ص) فرموده: نفرين مسلمان مظلوم باجابت رسد.
🔰مبادا نفس شما بچيزى كه خدا بر شما حرام كرده آزمند گردد، زيرا هر كه هتك حرمت خدا كند در اينجا كه دنيا است خدا ميان او و بهشت و نعمت و لذت و كرامتش كه دائم و قائمند تا هرگز براى اهل بهشت حايل گردد.
📚 تحف العقول ، ص 313
https://eitaa.com/zandahlm1357
✅نماز تکرار نیست!
✍حاج آقا قرائتی
بعضی ها فکر میکنند نماز تکراری است!! نماز تکراری نیست؛ کسی که چاه میکند ،در نگاه اول کندن او وکلنگ زدنش تکراری به نظر میآید،ولی این کار حقیقتا تکرار نیست...
چون با این تکرار هربار یک مقدار عمق چاه بیشتر میشود. کسی هم که از نردبان بالا میرود، هر قدم که بر میدارد،بالاتر میرود؛این قدم ها هیچگاه تکرار نیست... نمازهم تکرار نیست.. اگر در نماز توجه داشته باشیم ،نماز هجدهم ما غیر از نماز هفدهم خواهد بود و یک پله بالا خواهیم رفت.
💥نماز معراج و نردبان مومن است برای
رسیدن به کمالات.
💠: https://eitaa.com/zandahlm1357
✅نماز اول وقت
✍پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
جایگاه نماز در دین
همانند جایگاه سر در بدن است.
📚کنزالعمال ج۷ ص۴۰۰
.......:
💠 هیاتی واقعی اون کسی هست که وقتی از #هیات میاد بیرون، به #فهم ، #شعور_دینی و #معرفت خودش ، افزوده باشه، نه اینکه به راحتی نماز صبح فردای خودش رو قضا کنه و بگه امام حسین می بخشه !!!
💠: https://eitaa.com/zandahlm1357
✍
چرا به امام حسین الوِتْرَ المَوْتُورِ می گویند؟
يكي از اوصافي كه براي امام حسين(ع) در بعضي از زيارتنامهها ذكر شده "الوتر الموتور" است. در بین معانی ای که برای وتر و موتور آمده است، این معنا مناسب تر است که وتر به معناي فرد و "موتور" به معناي كسي كه افرادي از او كشته شده باشد، يعني اي حسين يگانهاي كه ياران تو كشته شدهاند.(1) زيرا حضرت در مقام شهادت، مانندي ندارد. از آغاز دنيا تا كنون مثل او، كسي مظلومانه چنين به قتل نرسيده و اين همه مصيبت نديده است.
همچنين همه افراد او در كربلا كشته شدند، حتي طفل شيرخواره او، پس همه اصحاب و يارانش در كربلا روز عاشورا كشته شدند، از اين رو حضرت "موتور" است. (2)
ممكن است گفته شود "الوتر الموتور" به معناي فرد و تنهاي بيهمتا و به زبان فارسي خودماني "دُردانه" است و به ويژگي خاص سيدالشهدا(ع) اشاره دارد. (3)
منبع:
1. لسان العرب، ج 5، ص 273؛ كتاب العين، ج 8، ص 132.
2. شرح زيارت عاشورا.
3. فروغ شهادت، ص 389.
https://eitaa.com/zandahlm1357
✍
ماجرای خرید زمین کربلا توسط امام حسین (ع) چیست؟
از وقایعی که در ماجرای کربلا ذکر شده این است که امام علیهالسلام قسمتی از زمین کربلا را که قبر مطهرش در آن واقع شده است از اهل نینوا و غاضریه به شصت هزار درهم خرید و با آنها شرط کرد که مردم را برای زیارت قبرش راهنمایی نموده و زوار او را تا سه روز میهمانی نمایند.
امام حسین علیهالسلام وقتی به کربلا رسید زمین نینوا و غاضریه را از بنیاسد به شصت هزار درهم خرید و با آنها شرط کرد که زوارش را به قبرش راهنمایی کنند و آنها را مهمان کنند و در قبال این شرط زمین را دوباره پس از آنکه پولش را پرداخت به آنها واگذاشت. از این خبر معلوم می شود که با امام علیهالسلام چقدر کالا و پول همراه بود که مازاد آن بالغ یر شصت هزار درهم می شد.
شاهد دیگر بر عظمت این دستگاه سلطنت، قضیه محمد بشر خضرمی است که سید بن طاووس نقل نموده است که شب عاشورا یا همان شبی که مرگ دو و بر خیمه های می گشت به محمد بشر خضرمی می گفتند: پسرت در سرحد ری اسیر شد.
پاسخ داد: من می خواهم پسرم اسیر باشد و من بعد از وی زنده بمانم. امام حسین علیهالسلام سخن محمد را شنید، به او فرمود: خدا به تو رحم کند، من بیعتم را از تو برداشتم و تو آزادی، هر طور می توانی در آزادی پسرت بکوش.
عرض کرد: درندگان مرا زنده نگذارند هرگاه از تو جدا شوم.
حضرت فرمود: این لباس ها و برده ای یمنی را به پسرت ده که در آزادی خود صرف کند. پس به او پنج دست لباس عطا فرمود که بهای آنها هزار دینار بود.
برگرفته شده از کتاب، چهره درخشان امام حسین (ع)
https://eitaa.com/zandahlm1357
✍
چرا به عزاداری سید الشهداء روضه خوانی می گوییم ؟
معنای روضه در اصل ، باغ و بوستان است، اما سبب مشهور شدن مرثیه خوانی به روضه خوانی آن است که مرثیه خوانان در گذشته ، حوادث کربلا را از روی کتاب " روضة الشهداء " تألیف ملا حسین کاشفی سبزواری می خواندند.
ملاحسین کاشفی متوفای 910 هجری یکی از دانشمندان و خطبای با قریحه و خوش آواز سبزوار در قرن نهم هجری بود ، در زمان سلطنت سلطان حسین بایقرا به هرات (مرکز حکمرانی این پادشاه) رفت و چون حافظه ای توانا و قریحه ای سرشار و آوازی گیرنده و مطبوع داشت و خطیبی دانشمند بود ، بزودی شهرت یافت و مجالس وعظ و ذکر او بسیاری را به خود جلب کرد و مورد توجه پادشاه و شاهزادگان و اعیان و اکابر دولت و وزیر فاضل و هنرمند هنرپرور او « امیر علی شیرنوایی » قرار گرفت .
وی بیش از چهل کتاب و رساله تألیف کرد . از جمله آنها « روضة الشهداء » در واقعه کربلا است که به فارسی نوشته شده است. به دلیل شیوایی متن این کتاب، اهل منبر سالها در مجالس عزاداری مطالب آن را از روی کتاب می خواندند. بتدریج خواندن روضه از روی کتاب کنار گذاشته شد و مطالب آن را از حفظ می خواندند . این کتاب در قرن دهم توسط محمدبن سلیمان فضولی به ترکی ترجمه شد.[1]
به هرحال به دلیل شهرت این اثر و استفاده از آن در مجالس عزاداری ائمه اطهار(ع)، این مجالس به مجالس روضه خوانی شهرت یافت که تا کنون این اصطلاح رایج است.
[1] برای آگاهی بیشتر، ن.ک، محدثی، جواد، فرهنگ عاشورا،ص189، نشر معروف ، قم ،1374ه ش؛
https://eitaa.com/zandahlm1357
✍
چرا خدا بعضی از انسان ها را بدبخت آفریده ؟
جواب این سوال در تعریف بدبختی و بیچارگی است. واقعا بدبختی چیست؟
کسی که معاد را باور کرده و زندگی خود را منحصر به این دنیا نکرده و حیات اصلی را در عالمی دیگر می داند، چه چیزی را بدبختی می داند؟
وَ ما هذِهِ الْحَیاةُ الدُّنْیا إِلاَّ لَهْوٌ وَ لَعِبٌ وَ إِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِیَ الْحَیَوانُ لَوْ كانُوا یَعْلَمُونَ؛(عنکبوت/۶۴) زندگانى این دنیا چیزى جز لهو و لعب نیست. اگر بدانند، سراى آخرت سراى زندگانى است.
کسی که دنیا را مزرعه آخرت می داند، به نیکی دریافته که این دنیا، محل آسایش و استراحت نیست. بلکه میدانی برای عمل و تلاش است.
فرض کنید که مسابقه ای برگزار شده، و شرکت کنندگان باید مسیری بیست کیلومتری را بدوند، یک نفر با رنج و زحمت زیاد با سرعت به سمت انتهای مسیر می شتابد. در راه می بیند که یک عده نشسته اند و مشغول خوردن غذا هستند، عده دیگری نشسته اند و با یکدیگر گفتگو می کنند و ... آیا این دونده، هرگز خود را بدبخت و بیچاره می خواند؟ یا مسرور است که متوجه بهترین عمل شده و مشغول انجام آن است؟
با این نگاه آنچه در ابتدا اسم بدبختی به آن داده ایم، بستری برای رشد و تعالی می شود، تا آنجا که بدترین محیط ها، عالی ترین ثمرات را به بار می نشاند:
وَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً لِلَّذینَ آمَنُوا امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ إِذْ قالَتْ رَبِّ ابْنِ لی عِنْدَكَ بَیْتاً فِی الْجَنَّةِ وَ نَجِّنی مِنْ فِرْعَوْنَ وَ عَمَلِهِ وَ نَجِّنی مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمینَ؛ (تحریم/۱۱) و نیز خداى تعالى براى كسانى كه ایمان آوردند مثلى مىزند و آن داستان همسر فرعون است كه گفت: پروردگارا نزد خودت برایم خانهاى در بهشت بنا كن و مرا از فرعون و عمل او نجات بده و از مردم ستمكار برهان.
و خدای تعالی نیز بندگان را متفاوت آفریده و هر کدام از آنها را به شکلی مورد آزمایش و امتحان قرار می دهد:
در حدیثی قدسی از قول خدای تعالی آمده است: بعضى را كور و بعضى را بینا، بعضى را كوتاه قد و برخى را بلند قد، بعضى را زیبا و بعضى را زشت، بعضى را عالم و برخى را جاهل، بعضى را فقیر و بعضى را غنى كردم، بعضى را مطیع و برخى را عاصى، برخى را بیمار و عدهاى را سالم، بعضى را زمین گیر و برخى بدون عیب هستند.
همه این كارها لازمه خلقت بود. براى این كه آن شخص سالم و بى عیب به آن شخص معیوب نگاه كند و به خاطر سلامتىاش به من شكر و حمد بگوید. و یا آن كه عیبدار است به شخص سالم نگاه كند به من متوسل شود تا به او هم سلامتى بدهم. و همچنین به بلاى من صبر كند تا به او پاداش خوب بدهم. یا این كه شخص غنى به فقیر نگاه كند به خاطر ثروتى كه به وى دادهام به من حمد نماید، و یا شخص فقیر با دیدن شخص غنى از من ثروت بخواهد و یا این كه مؤمن به كافر نگاه كند به خاطر هدایتى كه دادهام به من حمد و سپاس گوید... (الجواهر السنیة-كلیات حدیث قدسى ص ۱۸.)
https://eitaa.com/zandahlm1357
✍
نقد افرادي مثل خواننده ها و شاعران بدون حضور آنها غيبت محسوب مي شود؟
غیبت با انتقاد فرق دارد. غیبت از روی دشمنی و حسادت و اینگونه امور و با قصد خراب کردن فرد گفته می شود, در حالی که انتقاد گفتگو راجع به عملکرد و موضع گیرى هاى یک فرد معروف یا مسؤول همراه با نقد و دید اصلاح طلبانه است.
به عبارت دیگر جدا نمودن خوب و بد عملکرد شخص و شرح محاسن و معایب وى را انتقاد گویند.
و از آن جا که شخصیت های اجتماعی و مسئول مانند مدیران , هنرمندان و دولتمردان درقبال مردم و جامعه باید پاسخگو باشند، انتقاد از آنان اشکالى ندارد؛
اما غیبت ذکر معایب شخصی انسانها است که ربطى به شخصیت حقوقى یا عملکرد کارى آنها ندارد.
بنابراین در رابطه با شخصیت حقیقی افراد نمی شود غیبت کرد و گناه محسوب می شود و صحبت در رابطه با مسائل شخصى آنان جایز نیست ,ولی بررسى و سنجش کارکرد اجتماعى آنان و نقد دقیق آن، بدون تکیه بر ظنیّات و افراط و تفریطها و با هدف اصلاح امور جامعه اشکالى ندارد , زیرا اموری که مربوط به شخصیت حقوقی افراد است چون جنبه اجتماعی دارد و از جمله امور پنهان محسوب نمی شود, اصطلاحا به آن غیبت گفته نمی شود.
https://eitaa.com/zandahlm1357
روز اربعین حسینی در کنار یکی از هیئت های عزاداری در چند متری حرم امام حسین علیه السلام کودکی معلول عراقی به نام احمد که توان راه رفتن نداشت نشسته بود که ناگهان لب به سخن گشود و مولای خود سید الشهدا(ع) را همراه با قطرات اشک و قلب کوچک خود این گونه مخاطب قرار داد:
((لبیک یا حسین، ای مولا و جد من، یکی از خادمان تو هستم، تو را قسم می دهم به حق مادرت زهرا، به حق کسی که دو دستش را در کربلا بریدند، اکنون کسی جز تو ندارم و از تو می خواهم مرا از این بیماری و رنج نجات دهی که اکنون به زیارت شما آمده ام، پس مرا به حق بیمار کربلا شفاعت کن)).
هنوز لحظاتی نگذشته بود که احمد در حالی که ستون کنار خود را گرفته بود به روی پاهای خود ایستاد و این جمله را تکرار می کرد (اللهم صل علی محمد و آل محمد) احمد فلاح کاظم الموسوی اهل بغداد و سیزده ساله است که طبق گفته خودش معلولیت جسمی او این روزها بدتر شده بود.
وی می گوید امسال نیز همچون سال های گذشته تصمیم گرفتم با زائران پیاده اربعین برای زیارت جدم امام حسین(ع) همراه شوم و به همراه خانواده و عموها و دوستان راهی کربلا شدیم و بیش از هزار متر نرفته بودیم که به خاطر شدت بیماری و سختی راه، خانواده تصمیم گرفتند مرا به خانه بازگردانند، اما روز دوم باز تصمیم گرفتم به زیارت بروم و زبان حال من این بود که ای جدم ای حسین عادت کرده ام هر سال به زیارت تو بیایم و به زائرانت خدمت کنم اما حال من بدتر شده، تو را به حق طفل شیرخوار شهیدت قسم می دهد که توفیق زیارت و خدمت به زائران را به من عنایت کنی و بار دیگر از پدرم اجازه گرفتم و راهی کربلا شدم تا به هیئت عزاداری خودمان در خیابان السدره رسیدم.
احمد که اکنون اشک می ریزد ادامه می دهد: به کربلا که رسیدم بسیار خسته بودم و عصر روز اربعین در موکب نشسته بودم و به حرم مطهر چشم دوختم و دیدم درهای ضریح مطهر به طرف من گشوده است و گویی ضریح مطهر به من نزدیک شده و جمعیت میلیونی زائران را نمی دیدم و دراین حال بود که با جدم حسین سخن گفتم و با گریه از خدا خواستم مرا به حق حسین شهید مظلوم شفا عنایت کند که دیگر از درمان و مداوا خسته شده ام.
پدر احمد هم که همسر خود را از دست داده و از بیماری فرزند خود بسیار رنج دیده می گوید پزشکان از درمان فرزندم ناتوان بودند و حتی نام بیماری او را هم نمی دانستند و احمد در نهایت همراه زائران و خادمان کربلا شد و از من خواست دیگر او را به دکتر نبرم تا به طبیب خود حسین اکتفا کند و در اوج زیارت اربعین و شلوغی های اطراف حرم مطهر متوجه شدم احمد با صدای بلند و همراه با گریه فریاد می زند "لبیک یا حسین" به او گفتم احمد چه شده؟ و متوجه شدم روی دو پای خود ایستاده و اشک تمام چشمان او را فراگرفته و مردم اطراف او صلوات می فرستند و اشک می ریزند و به او تبرک می جویند.
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽یوسف و زلیخا
زلیخا خودشو به بهترین وجه ممکن #آرایش کرد ولی یوسف پیامبر تو اوج جوانی و نیاز خدا رو گرفت...
https://eitaa.com/zandahlm1357
1_14863352.mp3
1.73M
🔻چرا تبلیغات ما درباره حجاب موثر نیست؟
⚠️قابل توجه حزباللهی ها!
#کلیپ_صوتی
#استاد_پناهیان
https://eitaa.com/zandahlm1357
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️چرا #مسیحیان نومسلمان حجاب را بر می گزینند؟!
🔰بانوی نو مسلمان لهستانی که قبلا مسیحی بوده:
«در اسلام عزت زن به شخصیت اوست و نه لباس او»
« مجبور نیستم خودم را گریم کنم، من این را آزادی می دانم »
https://eitaa.com/zandahlm1357
.......:
عظمت زن به این نیست که بتواند چشم مردها را، هوس هوسرانان را به خودش جلب کند، این افتخاری برای یک زن نیست، این تجلیل زن نیست،
این تحقیر زن نیست،
عظمت زن آن است که بتواند حجب و حیا و عفاف زنانه را که خدا در فطرت زن به ودیعه نهاد است را حفظ کند.
غنچه تا غنچه است در حجاب است
وهیچ کس هوس چیدن آن را نمی کند،
اما همین که حجاب سبزخود را کنار نهاد و باز شد، آن را خواهندچید.
وقتی که چیدند، چند روز ممکن است در جای مناسب قرارش دهند، اما دیر نمی پاید که پژمرده و پرپر می شود
و آن را در سطل زباله می اندازند.
https://eitaa.com/zandahlm1357